Kezdőlap (Lágy tojás)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Lágy tojás


 

Lágy tojás

Gasztronómia  Lagzi szelet  Lágytojás

Lágy tojás
Főzés előtt minden egyes tojást meleg vízben alaposan mossunk meg. Tegyük a szobahőmérsékletű tojásokat egy vékony falú edénybe, és öntsünk rájuk annyi hideg vizet, hogy bőven ellepje.


Majd a tojásfőző edényt lezárjuk, ha egészen t akarunk amelynek a fehérje is híg, akkor 2 percig főzzük, ha a fehérjét keményen a sárgáját lágyan szeretjük, akkor 3 percig főzzük a tojást.

Zöld spárga pármai sonkában lágy tojással
videó képgaléria
Két tojást 3,5-4 perc alatt lágyra főzünk, közben a friss zöld spárgát megpucoljuk, és sós vízben leforrázunk, hideg vízben lehűtünk.

Ropogós spárgakatonák sal Jamie Olivertől
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Íme, egy finom spárgás recept Jamie Olivertől tavaszra, amely kiváló előétel, de reggelinek és ebédnek is tálalható.

Lágy tojásos mártogatós
Ropogós puliszkafalatkák gombás mártogatóssal
Mártogatós vörös lencséből ...

diplomata módra
Szeretem a tojás, és a tojásos ételeket. Régebben ha Anyuék lágytojást főztek, mindig így készítették.
Pár szó a tojásfőzésről: ...

LÁGY TOJÁS Annyi vizet melegíts, amennyi a tojásokat majd bőven ellepi. Ha már erősen forr, egy kanállal óvatosan ereszd a tojásokat az edény aljára. Az újraforrástól számított 4 perc elteltével emeld ki, s egy pillanatra mártsd hideg vízbe.

eléréséhez 20-22 perc szükséges.
Közepesen eléréséhez 23-25 perc szükséges.
Krémes, de kemény tojás eléréséhez 26-28 perc szükséges.

3. Ha lágy tojást főzünk, adjunk a vízéhez egy kis ecetet, ezzel megelőzhetjük azt, hogy a feltörésekor a sárgája összefollyon a fehérjével.
Zsurnaliszta
Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

avagy elegáns ? A franciák egyik kedvelt tojáselkészítési módja. A gyerekek is nagyon szeretik.
Számtalan elkészítési módja létezik, az egyetlen amiben egyeznek az, hogy cocotte-ot használnak.
Mi is az a cocotte?

Reggeli: tea, lágy tojás, pirítós.
Tízórai: aludttej, pirítós.
Ebéd: angolos zöldbab, 1 ek tejfellel, sült alma püré.
Uzsonna: gyümölcslé.
Vacsora: rostonsült csirke, kovászos uborka.

- A tojást () reggelire vajas, rozsos zsemlével adjuk.
- A húsos ételeknél
csak a könnyen emészthető fiatal állatok húsa jöhet számításba. Semmiképp se legyen zsírral átszőtt, koleszterinbomba.

Reggeli: 3-4 db lágy tojás, Hamlet.
Ebéd: Gulyásleves marhahússal és zöldséggel.
Vacsora: Salátalevélbe göngyölt hering, hagymával, paradicsommal.

: forrásban lévő vízbe tesszük, ki-ki mennyire lágyan szereti. (Én 4 percesen, hogy a fehérje egészen megfőjön, de a sárgája krémes, lágy maradjon. Nálam a főtt és a lágytojás azonos. :) Nem szeretem a nyers fehérjét.) ...

Elkészítése: 4 percesre főzzük a lágy tojást, és megpirítjuk a fenyőmagot száraz serpenyőben. Mivel a receptünk két személyre szól, ezért előveszünk két tányért, s ráhelyezzük a rukkola leveleket - igazságosan.

Németország: Zsemle vagy pirítós vajjal, mézzel, lekvárral, sonka vagy kolbász, , kávé
Svájc: Vékony szelet felvágott, sajttal, joghurttal, gyümölcs, croissant, kenyér vajjal
Görögország: Kenyér, sajt, friss gyümölcs, kávé ...

Ahogy a lágy tojássárgája a spárgával és a parmezánnal eggyé olvad, jaj több nem is kell! Tökéletes tavaszi csemege és nem sok minden van, ami felül tudja múlni! A sóska és a ropogós mandula pedig feldobja ezt az igazán egyszerű előételt.

nap: Reggelire két darab , zsírszegény tejjel, tízóraira pedig zsírszegény joghurt, amit délben grillezett csirkehússal fejelünk meg, lehetőség szerint brokkolival vagy rizzsel.

Imbisz történetében egyszer előfordult már, hogy ezekből főztem, akkor burgonya készült rákraguval és lágy tojással, számomra az utóbbi jelentette az igazi kihívást.

a tojásokat 4 percig főzzük, lehűtjük, megtisztítjuk, és a még okat villával összetörjük. hozzáadjuk a mustárt, a borecetet, a cukrot, és sóval, borssal ízesítjük. majd ezt a keveréket a lencsével összeforgatjuk.

A férfiakra jellemző a lágy tojás és a nem eléggé megsült hamburger fogyasztása, noha a szakemberek szerint mindkettő kockázatot rejt magában, mert könnyebben lehetnek szennyezettek, s ez megbetegedést okozhat.

Jól néz ki, azonban hozzá kell tennünk, hogy ez a művelet vagy csak keményre főtt tojással működik, vagy mi vagyunk pechesek, ugyanis a fújás után a sárgájának mintegy harmada a tenyerünkben landolt.

Még mielőtt belekezdtünk volna az ebédbe elképzeltem a lágy tojássárga ízét, ahogy összekeveredik a vajas krumplipürével és a finom enyhén csípős, édeskés, de mégis sós hússal. A valóságban sem kellett csalódnom, nagyon finom párosítás.

A tojásokat 4 percig főzzük, majd lehűtjük, meghámozzuk, és a még okat villával összetörjük. Hozzáadjuk a mustárt, a borecetét, cukrot, kevés sót és őrölt borsot, majd a lencsével elkeverjük.

Az előétel:
Zöld spárga pármai sonkával, parmezánnal és lágy tojással, hollandi mártással tálalva
Főétel:
Csirketagine ananásszal és olajbogyóval, köretként quinoa, párolt zöldbab és édes sárgarépa ...

Ízletes, puha zöldségek, finom puha hús és zamatos . Ezektől áll ez a kis pompás kis étel.
Könnyű üde száraz fehérbor passzol az ételhez...
Elkészítési idő: 70 perc ...

A fürjtojáshoz hasonló, a múltban ínyencségszámba ment. Leginkább lágy tojásként, rántottának fogyasztották.
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Iratkozz fel hírlevelünkre! ...

Illatos, aranybarna teát ivott, sok rummal, sonkát és t evett hozzá, mézet és magyar vajat (a vaj miatt sokat háborúskodott anyámmal, aki takarékossági szempontból, vagy a jó ég tudja, miért, dán vajat vásárolt néha, ...

Füstölt makréla saláta újburgonyával, céklával, zöldbabbal és lágy tojással
70 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Helyére folyatom a még masszát, és ezt a műveletet addig ismétlem, amíg az egész megszilárdul. Van, aki kissé lágyan, van, aki teljesen átsütve szereti.

A világ legkisebb madártojása a mézgakolibrié: 0,375 gramm. A legnagyobb a struccé, ez 2,5 kiló is lehet. Ha ebből főznél lágy tojást, körülbelül egy órán át kéne vízben forralnod.

A spárgát legjobb egyszerűen elkészíteni: megfőzni vagy párolni, sütőpapírból hajtogatott tasakban vajjal, kevés borral megsütni. Kísérőnek, mártogatni tökéletes hozzá a hollandi vagy egyéb könnyű mártás, a , ...

Hozzávalók: 20 dkg brokkoli, 5 dkg barna rizs (a rizst főzés előtt 15 percre forró vízbe kell áztatni, majd lecsöpögtetés után lehet a recept szerint elkészíteni), 1 db 3 perces lágy tojás, só, őrölt fehér bors, ...

Lásd még: Lásd még: Tojás, Leves, Zöldség, Kenyér, Paradicsom

Gasztronómia  Lagzi szelet  Lágytojás

 
RSS Mobile