Kezdőlap (Kuszkusz)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Kuszkusz


 

Kuszkusz

Gasztronómia  Kurkuma  Kuszkusz köret

Kuszkusz - Receptek
Kuszkusz
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...


Kuszkuszos édességek
Kuszkusz variációk
A héten hosszútávú kapcsolatot létesítettem a kuszkusszal. Minimális energia befektetéssel ízletes csemege készíthető belőle.

Mentás kuszkuszsaláta
Hozzávalók: 125 g kuszkusz, 1 csomag újhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 6 evőkanál friss mentalevél, 2 paradicsom, 3 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve, só, bors ...

KUSZKUSZ PÁROLÁSA 50 dkg "száraz" kuszkuszhoz 10 dkg vajat, és egy csipetnyi sót veszünk (ez ételtől függően 5-8 adaghoz lehet elegendő).
A kuszkuszt először leöntjük hideg vízzel, átkeverjük, hogy a szemcsék elváljanak egymástól, majd leszűrjük.

Kuszkusz
Hántolt gabona darájából készült kása hússal és zöldséggel.
Arab szó, a kaszkasza (megtörte, megőrölte) igealak származéka.

A kuszkusz Észak-Afrikából származik, a szó jelentése jól megsodort, gömbölyített, mivel kézzel sodorták gömböcskékké a kemény búza darájából. Egészséges gabonaféle, és egyszerűen elkészíthető.

A kuszkuszt szórd egy öblös edénybe és öntsd fel kétszer annyi forró vízzel. Fedd le és legalább húsz persig hagyd állni.
A bepácolt tofut és zöldségeket forró olajbab hirteln pirítsd meg, tálaláskor pedig keverd össze a kuszkusszal! ...

Lexikon - Kuszkusz
A Közel-Keleten és Észak-Afrikában elterjedt, valamilyen gabonaféléből készített durva dara, lehet köret, de ismert egytálételként is hússal keverve.

A kuszkuszt előirás szerint elkészítjük, ami zömében forrázást jelent. Hozzákeverjük a zöldségekhez, majd mindig kóstolgatva, sózzuk, citromlével és olivaolajjal ízesitjük. Akkor jó, ha egyszere sós és pikáns. Kiváló nyári köret.

Jól kifőztem » Receptek » Saláták » Kuszkusz saláták
Alkategóriák ...

Kuszkusz cukkinivel és joghurttal
Egyszerű, mégis különleges vega fogás nem egészen félóra alatt. Diétázóknak is!
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 főre): ...

kuszkusz: nedves liszttel sodort kemény búzadara. Kuszkuszról bővebben a bűvösszakin.
bulgur: szárított zöldbúza különböző méretűre törve (búzatöret)
Bejegyezte: Nyárikonyha dátum: 2:52 DU ...

Kuszkusz naranccsal és reteklevéllel
Ismét egy köretért szeretnék lelkesedni. A kuszkuszért, amit most már nem csak keleti élelmiszereket árusító helyeken lehet kapni, hanem a különböző üzletláncok boltjaiban is.

Kuszkuszos töltött cukkini
Cukkini frissen, zsengén, egy zöld-fűszeres, kuszkuszos töltelékkel töltve. A töltelékhez pulykahúst használtam, hogy ne legyen nagyon zsíros.

Kuszkuszsaláta sült paprikával
Az újhagymát felkarikázzuk, és az apróra vágott fokhagymával együtt forró olajon kicsit lepirítjuk. Meghintjük őrölt köménnyel, és felöntjük a húsalaplével. Miután a lé felforrt, beleszórjuk a kuszkuszt.

Kuszkusz nyers salátával
A nagy munka közepette ez lett az ebédem: ...

A kuszkusz saláta hozzávalói (4 személyre):
1 kígyóuborka, hosszában félbevágva, magvai kikaparva, apró kockákra vágva
10 db sárga koktélparadicsom, félbevágva
1 fej lila hagyma, finomra vágva
1 csokor friss petrezselyem, finomra vágva ...

A kuszkusz a szó szoros értelmében tészta, mely úgy készül, hogy daraszemeket nagyon finom lisztréteggel vonnak be, így azok könnyebben magukba szívják a nedvességet. Kinézetre inkább gabonafélének tűnik, és megfőzni is úgy szokás.

Csokis kuszkusztorta
Még mindig foglalkoztat a kuszkusz desszertként történő felhasználása. Készült már belőle fahéjas kuszkusz mézzel és aszalt barackkal ill. jeruzsálemi túrótorta is, de további lépések nem történtek.

Csirke kuszkusz nektarinnal, mézzel karamellizált hagymával
A marokkói konyha egyik jellegzetes étele a kuszkusz.

Gomba, kuszkusz, medvehagyma
A mai bejegyzésre, recepte nem készültem, aztán valahogy mégis megszületett.

Kuszkusz
Hozzávalók 1 bögre kuszkusz, kb. 1,5 bögre forró víz, 2 ek olaj vagy vaj, só
Elkészítés A kuszkuszt összekeverjük a forró vízzel, teszünk hozzá 2 ek olajat vagy vajat, ízlés szerint sót, és lefedve kb. 5 percig állni hagyjuk.

Kuszkusz - 4 személyre
A húst felkockázzuk és felforrósított olajban, alacsony lángon pirítjuk.

a kuszkuszhoz
350 g kuszkusz
125 g aszaltgyümölcs-keverék ízlés szerint, az enyém piros mazsolából, vörös áfonyából és finomra aprított fügéből állt (ha van otthon, akkor kerüljön bele datolya is)
5,5 dl víz ...

A kuszkuszt úgy készítettem, hogy felforraltam a vizet, belekevertem a kuszkuszt és lezárt tűzhelyen hagytam negyed órát, hogy magába szívja a vizet, megduzzadjon.
Aztán már csak tálalni kell.
Nincsenek megjegyzések: ...

A kuszkuszító név saját kreálmány. Az étel ugyanis ízben, állagban, elkészítésben szinte teljesen azonos a rizottóval, csak nem rizsből, hanem kusz-kuszból készül.
Az elkészítés menete: ...

A kuszkuszra ráöntjük a forró levest, lefedjük és pár percig állni hagyjuk, míg beszívja. A babot szűrjük le. A spenótleveleket kissé vagdossuk össze, vajon pároljuk meg. A mentát mossuk meg és vagdossuk apróra.

2. A kuszkuszt a csomagolásán előírt mennyiségű forró vízzel leöntjük. (Ennyihez ez általában 2-3 dl víz.) A tálat szorosan lefedjük alufóliával. A kuszkuszt kb. 20 percre félretesszük, hogy megpuhuljon.

Szóval a kuszkusz alapanyag, de ne kezdjünk az elkészítésébe, mert kapható az üzletekben, a lisztek, a száraztészták, tarhonya környékén. Ezerféle ételt, sósat, édeset egyaránt lehet belőle készíteni. Jóformán csak fantázia és ízlés kérdése.

a péntek kuszkusznap észak-afrikában. nemcsak a búzadarából, lisztből, sós vízzel gyúrt-rázott-sodort kis gömbőcöket nevezik így, hanem magát az ételt, ami ebből a köretből készül.

Couscous (kuszkusz) mazsolával és gyümölccsel
Hozzávalók:
4személy részére:
25 dkg couscous, 2,5 dl víz, csipet só, 1 ek. olaj,4dkg vaj, 5 dkg cukrozott gyümölcs, 5 dkg pirított mandula, 5 dkg mazsola rumba áztatva, 2 ek. méz. 1 cs.

Marokkói kuszkusz recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Zöldséges kuszkusz csirkecombbal
Ha unod a rizs-krumpli köreteket...
Hozzávalók:
A zöldséges keverékhez:
2 póréhagyma
1 kaliforniai paprika
opció: 2 bébicukkini, 1 padlizsán, fél kínai kel
1 nagy répa
1,5 bögre kuszkusz (couscous) ...

COUSCOUS [KUSZKUSZ]


Couscous története
A mai couscous kis szemcsékből vagy golyócskákból áll. Dara lisztből készül (durumbúzából). Hasonlít polenta-hoz, vagy a búzadarához, csak valamivel nagyobb.

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: kuszkusz. Összes bejegyzés megjelenítése
Kukoricabundás csirkefalatok köménymagos kelbimbóval, kapros kuszkusszal
Bejegyezte: sedith dátum: 8:35 0 megjegyzés A bejegyzésre mutató linkek ...

Hogyan készítsünk kuszkuszt?

Arab étel. Eredetileg specális, két részből álló edényben készítik, melyben alul a hús párolódik a zöldségfélékkel, a felső részben elhelyezett kuszkusz pedig annak a gőzében puhul meg.

Fűszeres-zöldséges kuszkusz recept
Hozzávalók 6 személyre:
3 ek. növényi olaj,
1 nagy fej hagyma, felszeletelve,
2 fej fokhagyma összezúzva,
1 ek. paradicsompüré,
1/2 tk. őrölt kurkuma,
1/2 tk. Cayenne-bors,
1 tk. őrölt koriander,
1 tk. kömény, ...

Bárány és csirke Kuszkusz recept
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő
Különleges egyiptomi receptet mutatunk be a csirkés és bárányos kuszkusz receptjét! ...

Hogyan készül a Narancsos-datolyás kuszkuszsaláta?
Írd meg nekünk Te!
Te már elkészítetted, vagy most készülsz elkészíteni ezt a receptet?
Készítsd el, fotózd le és töltsd fel honlapunkra, hogy nyerhess vele! ...

10 dkg sovány bárány színhús, 2 tojás, 2 dkg kuszkusz, 2 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ág kakukkfű, só, bors
Levesbetétként még:
2 marék nagy szemű szőlő (elhagyható) ...

Kevés olívaolajon fonnyasszunk meg finomra vágott vöröshagymát, engedjük fel csirkehúslével és főzzük meg benne a zöldborsót, Ha majdnem puha és kis tűzön éppen forr, öntsük bele a lé felénél valamivel kevesebb kuszkuszt, ...

Kuszkusz saláta
Recept: Kuszkusz saláta Hozzávalók 4 főre - 3 dl (instant) húsleves - 15 dkg kuszkusz - 1 tk olívaolaj (vagy vaj) - 10 dkg sült hús (maradék) - 1 kis fej lilahagyma - 1/2 kígyóuborka - 10 db fekete olajbogyó … ...

Kuszkusz csirkével és zöldségekkel
Hozzávalók 4 főre : 25 dkg csirkemell 1 kicsi, ...

Kuszkusz
A kuszkusz Észak-Afrikából származik, a szó jelentése jól
megsodort, gömbölyített; mivel kézzel sodorták gömböcs¬kékké ...

Kuszkusz diófélékkel

Hozzávalók:
személyenként 0,5 dl kuszkusz
kb. 2,5-szer annyi víz, mint amennyi kuszkusz
pici olaj (bio repcét használok)
kevés só (himalaya-t használok)
mandulapehely (vagy vágott mandula)
fenyőmag
hámozott natúr pisztácia ...

kuszkusz
1. Az észak-afrikai konyha egyik legfontosabb alapanyaga, amelyet búza, árpa vagy köles darájából állítanak elő. Nem főzik, hanem forró vízben illetve forrásban lévő ételhez hozzáadva alacsony hőmérsékleten párolnak.

A kuszkuszt tálba téve meghintjük vízzel és összedolgozzuk, 10 percig állni hagyjuk, hogy magába szívja a vizet, majd ezt a műveletet még 4-5-ször megismételjük.

A kuszkusz, ami Algériában, de Tunéziában és Marokkóban is nemzeti eledelnek számít, a királyi asztalnál éppúgy fogyasztják, mint az egyszerű nép körében, falun éppúgy, mint városon, valójában búzadara.

Almás kuszkusz
beküldő: TV Paprika Magazin
előkészítés: 5 perc
főzés: 10 perc
gőzölés: 10 perc
nehézségi fok: könnyű ...

- 200 g kuszkusz
- 1 liter víz
- kb. 3 centi friss gyömbér lereszelve ...

Kuszkuszhoz
2 egész tojás

annyi liszt, amennyit a tojások felvesznek
a kifőtt kuszkuszra kb. 2 kanál olaj és 2 kiskanál paprikakrém
A húshoz
600 gr báránylapocka kicsontozva, apróra kockákra vágva
1 kisebb zöldborsó konzerv, vagy friss borsó, kb.

Kuszkusz - wok recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A kuszkuszt zsiradék nélkül vagy forró olajon megfuttatjuk, majd vizet adunk hozzá. Felforraljuk, levesszük a kályháról, majd fedő alatt puhára pároljuk....

Kuszkusz: egy lábasban forraljunk fel 2,5 dl sós vizet. Vegyük félre a főzőlapról, keverjük bele a kuszkuszt, a mandulát és a datolyát. Tegyük rá a fedőt és hagyjuk állni 10 percig, hogy az összetevők megpuhuljanak.

Kuszkuszhoz:
1 bögre (2 dl) kuszkusz
csipet só (természetes, nem finomított)
tört víz ...

A kuszkuszt leöntjük a forróvízzel, sózzuk, mézet adunk hozzá és vajat és lefedjük 15-20 percre. Majd mikor kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat is.
Közben összekeverjük a túrótölteléket. Én mazsolát is tettem bele, mert nagyon szeretem.

A kuszkusz a marokkói konyha egyik legfontosabb alapétele. Általában főétel, de köretként is fogyasztják tagine mellé (vagy után). Népszerűsége miatt rengeteg hagyományos és modern recept létezik.

A kuszkuszt vízben megfőzzük. A cukkíni belsejét kivájjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a darált húst és készre pároljuk.

A kuszkuszt egy széles tányérba tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Negyedóra után leszűrjük, és félretesszük, míg a szemek tovább duzzadnak. Villával többször átkeverjük, hogy a szemek ne tapadjanak egymáshoz.

A kuszkusz finomabb és gyorsabban elkészíthető, mint a rizs, és végtelen variációs lehetőséggel rendelkezik. Próbáld ki salátának is!
hirdetés
Zöldséges kuszkuszsaláta ...

A kuszkuszt a vízzel leöntjük, és lefedve 15 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. A petrezselyem szárait lecsipkedjük, a leveleket megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, és késsel nagyobb darabokra vágjuk.

A kuszkuszt kétszeres mennyiségű sós vízzel felöntjük, hozzáadjuk a vajat, az összevágott aszalt gyümölcsöt, majd kétszer két percre a mikróba tesszük. Tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Galéria / Fenyőmagos sertés, kuszkusszal ...

A kuszkusz nagy találmány: villámgyorsan kész és a salátáktól kezdve, a desszertekig mindenféle ételt el lehet vele készíteni. Körülbelül 10 perc alatt megfő, és az édes ételekhez is nagyon jól illik.

A kuszkuszt összekeverjük a zöldségekkel, a citromhéjjal, a citromlével, a mentával, az olajjal, a chilivel. Megsózzuk, félretesszük.

A kuszkuszt felöntöm azonos mennyiségű forró vízzel, és 5 percig lefedve állni hagyom. Egy nagy tepsit kivajazok, meghintem zsemlemorzsával, elterítem benne a főt babot, a tetejére szórom a kuszkuszt, majd egyenletesen leöntöm a mártással.

* A kuszkusz, itthon búzadarával, nagyon-nagyon apró tarhonyával helyettesíthető.
-vissza a tartalomhoz-
Mcsicsa Tanzánia ...

190g kuszkusz
2 dl forróvíz
20 dkg zöldbab, 3 centis darabokra vágva
1 marék friss mentalevél apróra vágva
1 db narancs
kevés olaj (nálam szőlőmagolaj)
2 db (kb. 20 dkg) csirkemell filé, kb. 2,5 cm-es darabokra vágca ...

1. A kuszkuszt vízzel leforrázva, lefedve 15 percig pihentetjük. A hurkapálcikát hideg vízbe áztatjuk.
2. A húst a kuszkusszal, a mentával és a petrezselyemmel megdaráljuk, és nyolcfelé osztjuk. Kro...
Szardínia mogyorós-petrezselymes kéregben ...

25 dkg kuszkusz
1 dl fehérbor
só, bors, mustár, rozmaring, örölt chili, ...

Tabouleh kuszkuszból: a kuszkuszt a zacskón lévő leírás szerint elkészítjük.

Zöldséges kuszkuszhoz:
1 bögrényi kuszkusz
15 dkg csiperkegomba
2 szál újhagyma
fél darab kígyóuborka (15 cm-es darab)
2 előfőzött cékla
1 tk szárított mentalevél
1 tk szárított petrezselyem
só, bors ízlés szerint ...

Szerintem kuszkusz kellene ebbe a receptbe, mert az nagyobb szemű, mint a mi hagyományos búzadaránk, ami szerintem picit furcsa lenne ebben a formában elkészítve. De nem biztos...

Brokkolis kuszkusz
¨ 20 dk hagyma, 25 dk karfiol, 50 dk brokkoli, 25 dk sárgarépa, 1 kisebb piros húsú paprika, 4 húsos paradicsom, 4 ek olívaolaj, 2 gerezd. foghagyma, 1 ek. paradicsompüré, fél kk. kurkuma, fél kk. Cayenne bors.

Tonhalas kuszkuszsaláta
Végre újra igazi tomboló nyár van így asztalra kerülhet a már lassan több, mint egy éve dédelgetett tabulé ami nem. Continue reading »
Next entries » ...

Avokádós kuszkuszsaláta sült csirkemellel
Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg kuszkusz 10 dkg paradicsom 10 dkg uborka 4 újhagyma 2 chilipaprika 2 avokádó 2 citrom reszelt héja és leve 1 evőkanál vágott mentalevél 1 dl olívaolaj 30 dkg ...

Marokkói kuszkusz párolt csirkével

Hozzávalók:
- 1 kg tisztított csirke négyfelé vágva
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma apróra vágva
- 1 sárgarépa
- 1 paszternák négyfelé vágva
- 1 tcs félig megfőzött fekete szárazbab
- 1 tcs.

Cranberry kuszkusz sült fügével
Gondolataim a recepthez:
Vannak kedvenc alapanyagaim, amelyekre ha rákattanok, sorra készítem belőle az ételvariációkat, amíg alapanyag ki nem fogy a konyhából.

Szardíniás kuszkusz

Hozzávalók:40 dkg kuszkuszmag,4 dl víz,2 ek.olívaolaj,1 zöld héjú paprika,1 piros héjú paprika,1 fej hagyma,4 gerezd fokhagyma,4 olajos szardínia,4 db csemegeuborka,só,őrölt bors,petrezselyem ...

Bárányhúsos kuszkusz - készítette Nemeskövi Dénes mesterszakács
március 26, 2013 under -Egyéb hús recept (bárány, birka, strucc, nyúl, kecske), 500-750 kcal, nehézségi fok: 3, több mint 120 perc ...

Lehetett volna kuszkusz a köles helyett, de igazság szerint nem kedvelem, sem a bulgurt. Nem arról van szó, megeszem, de valahogy nem az én világom. Viszont a kölest azt nagyon csípem, bár quinoát akartam főzni, de nem találtam meg a kamrában.

KUSZKUSZ
- (ha alapanyag) búzából - esetleg más gabonanövényből - készült durva dara (néhol a darát liszttel és vízzel úgy összedolgozzák, hogy apró golyókat adjon); (ha észak-afrikai "nemzeti eledel") főtt húsból, ...

A forró vizet a kuszkuszra öntjük és lefedjük. A köret készen is van. A paprikát felkockáztam olyan 1Ă-1 cm-es darabokra, persze magmentesítés után.

- A kuszkusz már egy előkészített gabona származék.
- Többféle elkészítési módja ismert,
- az araboknál külön szertartás, couscous készítő alkalmatosságuk is van,
- a franciáknál is párolják, a "tabuleh" alapanyagaként, /én is így készítem/, ...

A kuszkuszt a felforralt narancslébe szórjuk, levesszük a lángról és lefedve hagyjuk, hogy megpuhuljon. Néha, átkeverjük, hogy ne legyen csomós. Ha megpuhult, belekeverjük a narancslekvárt, megsózzuk.

Ma minden további nélkül elkészítünk egy toszkán ebédet, hozatunk kínait a sarki étteremből, vagy az asztalra teszünk egy hagyományos marokkói kuszkuszt.

Tegyük a rózsákat mixerbe és 4-5-ször pulzálva aprítsuk kuszkuszhoz hasonló állagúvá. Vágjuk apróra a salottát és fokhagymát, majd egy nagy serpenyőben 1ek kókuszolajon süssük üvegesre. Adjuk hozzá a karfiolkuszkuszt és kb.

Gyors csicseriborsós kuszkusz
A csicseriborsót (25 dkg) megvásárolhatjuk előfőzve, konzerv formájában, de beáztathatjuk egy éjszakára is, és sós vízben megfőzhetjük.

Közben elkészítettem a köretet, ami ezúttal zöldséges kuszkusz volt. Úgy tizenöt deka kuszkuszt másfél deciliter felforralt vízben elkevertem, majd amikor teljesen felszívta a nedvességet, sóztam, és kevertem bele egy evőkanál vajat.

Amíg elkészül, hozzálátunk a kuszkusz elkészítéséhez. Ez a jellegzetesen arab, észak-afrikai tésztaköret nagyon egyszerűen elkészíthető, beszerzése sem jelent ma már problémát.

Próbálkoztunk eddig számunkra ismeretlen étellel is, egy olyan kuszkusztállal, amit csirkecombbal és párolt répával, káposztával tálalnak, de előtte még jól leöntik jemeni húslevessel.

Persze az aszalt szilvát ki lehet hagyni, de én épp úgy éreztem, hogy a kuszkusz egzotikus ízéhez nagyon jól megy.

@anica inkognitóban: Egy bögre paradicsomlében megfőzök 3-4 evőkanál grízt, vagy ha netán van kuszkusz, akkor azt, ha megfőtt, jön hozzá 2-3 kanál szardellapaszta vagy egy szardíniakonzervből az olaj.

Mazsolás - aszalt vörös áfonyás kuszkusz magvakkal
Gyerekeknek laktató uzsonna készült, hamis császármorzsa kuszkuszból. Alapanyagként a DM-ben kapható Alnatura kuszkuszt használtam. Édes-mézesen készítettem.

Tunéziában cukros, mandulás süteményeket sütnek és kuszkuszt főznek ilyenkor. Ez utóbbi szárított, sózott, majd olívaolajba mártott bárányhússal készül. Ünnepi csemege a szárított, sózott halikra is, amelyet fügepálinkával öblítenek le.

Lásd még: Lásd még: Leves, Saláta, Hagyma, Zöldség, Citrom

Gasztronómia  Kurkuma  Kuszkusz köret

 
RSS Mobile