Kezdőlap (Kuszkusz)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Kuszkusz


 

Kuszkusz

Gasztronómia  Kurkuma  Kuszkusz köret
2014.04.17

Kuszkusz - Receptek
Kuszkusz
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...


Kuszkuszos édességek
Kuszkusz variációk
A héten hosszútávú kapcsolatot létesítettem a kuszkusszal. Minimális energia befektetéssel ízletes csemege készíthető belőle.

Mentás kuszkuszsaláta
Hozzávalók: 125 g kuszkusz, 1 csomag újhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 6 evőkanál friss mentalevél, 2 paradicsom, 3 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve, só, bors ...

KUSZKUSZ PÁROLÁSA 50 dkg "száraz" kuszkuszhoz 10 dkg vajat, és egy csipetnyi sót veszünk (ez ételtől függően 5-8 adaghoz lehet elegendő).
A kuszkuszt először leöntjük hideg vízzel, átkeverjük, hogy a szemcsék elváljanak egymástól, majd leszűrjük.

Kuszkusz
Hántolt gabona darájából készült kása hússal és zöldséggel.
Arab szó, a kaszkasza (megtörte, megőrölte) igealak származéka.

A kuszkuszt szórd egy öblös edénybe és öntsd fel kétszer annyi forró vízzel. Fedd le és legalább húsz persig hagyd állni.
A bepácolt tofut és zöldségeket forró olajbab hirteln pirítsd meg, tálaláskor pedig keverd össze a kuszkusszal! ...

Lexikon - Kuszkusz
A Közel-Keleten és Észak-Afrikában elterjedt, valamilyen gabonaféléből készített durva dara, lehet köret, de ismert egytálételként is hússal keverve.

Jól kifőztem » Receptek » Saláták » Kuszkusz saláták
Alkategóriák ...

Kuszkusz cukkinivel és joghurttal
Egyszerű, mégis különleges vega fogás nem egészen félóra alatt. Diétázóknak is!
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 főre): ...

kuszkusz: nedves liszttel sodort kemény búzadara. Kuszkuszról bővebben a bűvösszakin.
bulgur: szárított zöldbúza különböző méretűre törve (búzatöret)
Bejegyezte: Nyárikonyha dátum: 2:52 DU ...

Kuszkusz naranccsal és reteklevéllel
Ismét egy köretért szeretnék lelkesedni. A kuszkuszért, amit most már nem csak keleti élelmiszereket árusító helyeken lehet kapni, hanem a különböző üzletláncok boltjaiban is.

Kuszkuszos töltött cukkini
Cukkini frissen, zsengén, egy zöld-fűszeres, kuszkuszos töltelékkel töltve. A töltelékhez pulykahúst használtam, hogy ne legyen nagyon zsíros.

Kuszkuszsaláta sült paprikával
Az újhagymát felkarikázzuk, és az apróra vágott fokhagymával együtt forró olajon kicsit lepirítjuk. Meghintjük őrölt köménnyel, és felöntjük a húsalaplével. Miután a lé felforrt, beleszórjuk a kuszkuszt.

Kuszkusz nyers salátával
A nagy munka közepette ez lett az ebédem: ...

A kuszkusz saláta hozzávalói (4 személyre):
1 kígyóuborka, hosszában félbevágva, magvai kikaparva, apró kockákra vágva
10 db sárga koktélparadicsom, félbevágva
1 fej lila hagyma, finomra vágva
1 csokor friss petrezselyem, finomra vágva ...

A kuszkusz a szó szoros értelmében tészta, mely úgy készül, hogy daraszemeket nagyon finom lisztréteggel vonnak be, így azok könnyebben magukba szívják a nedvességet. Kinézetre inkább gabonafélének tűnik, és megfőzni is úgy szokás.

Csokis kuszkusztorta
Még mindig foglalkoztat a kuszkusz desszertként történő felhasználása. Készült már belőle fahéjas kuszkusz mézzel és aszalt barackkal ill. jeruzsálemi túrótorta is, de további lépések nem történtek.

Csirke kuszkusz nektarinnal, mézzel karamellizált hagymával
A marokkói konyha egyik jellegzetes étele a kuszkusz.

Gomba, kuszkusz, medvehagyma
A mai bejegyzésre, recepte nem készültem, aztán valahogy mégis megszületett.

Kuszkusz
Hozzávalók 1 bögre kuszkusz, kb. 1,5 bögre forró víz, 2 ek olaj vagy vaj, só
Elkészítés A kuszkuszt összekeverjük a forró vízzel, teszünk hozzá 2 ek olajat vagy vajat, ízlés szerint sót, és lefedve kb. 5 percig állni hagyjuk.

a kuszkuszhoz
350 g kuszkusz
125 g aszaltgyümölcs-keverék ízlés szerint, az enyém piros mazsolából, vörös áfonyából és finomra aprított fügéből állt (ha van otthon, akkor kerüljön bele datolya is)
5,5 dl víz ...

A kuszkuszt úgy készítettem, hogy felforraltam a vizet, belekevertem a kuszkuszt és lezárt tűzhelyen hagytam negyed órát, hogy magába szívja a vizet, megduzzadjon.
Aztán már csak tálalni kell.
Nincsenek megjegyzések: ...

A kuszkuszító név saját kreálmány. Az étel ugyanis ízben, állagban, elkészítésben szinte teljesen azonos a rizottóval, csak nem rizsből, hanem kusz-kuszból készül.
Az elkészítés menete: ...

A kuszkusz receptjei már elég régóta megvan és el is készítettem párszor. Kerestem hozzá egy arabos beütésű padlizsános receptet; találtam többet is. Megfejeltem még egy kis csicseriborsóval és az alábbi ételt hoztam ki belőle, ami nagyon finom lett.

A kuszkuszra ráöntjük a forró levest, lefedjük és pár percig állni hagyjuk, míg beszívja. A babot szűrjük le. A spenótleveleket kissé vagdossuk össze, vajon pároljuk meg. A mentát mossuk meg és vagdossuk apróra.

2. A kuszkuszt a csomagolásán előírt mennyiségű forró vízzel leöntjük. (Ennyihez ez általában 2-3 dl víz.) A tálat szorosan lefedjük alufóliával. A kuszkuszt kb. 20 percre félretesszük, hogy megpuhuljon.

Szóval a kuszkusz alapanyag, de ne kezdjünk az elkészítésébe, mert kapható az üzletekben, a lisztek, a száraztészták, tarhonya környékén. Ezerféle ételt, sósat, édeset egyaránt lehet belőle készíteni. Jóformán csak fantázia és ízlés kérdése.

a péntek kuszkusznap észak-afrikában. nemcsak a búzadarából, lisztből, sós vízzel gyúrt-rázott-sodort kis gömbőcöket nevezik így, hanem magát az ételt, ami ebből a köretből készül.

Couscous (kuszkusz) mazsolával és gyümölccsel
Hozzávalók:
4személy részére:
25 dkg couscous, 2,5 dl víz, csipet só, 1 ek. olaj,4dkg vaj, 5 dkg cukrozott gyümölcs, 5 dkg pirított mandula, 5 dkg mazsola rumba áztatva, 2 ek. méz. 1 cs.

Tonhalas kuszkuszsaláta
Végre újra igazi tomboló nyár van így asztalra kerülhet a már lassan több, mint egy éve dédelgetett tabulé ami nem más mint egy arab specialitás, roppant könnyen elkészíthető ráadásként fel is frissít.

Marokkói kuszkusz recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Zöldséges kuszkusz csirkecombbal
Ha unod a rizs-krumpli köreteket...
Hozzávalók:
A zöldséges keverékhez:
2 póréhagyma
1 kaliforniai paprika
opció: 2 bébicukkini, 1 padlizsán, fél kínai kel
1 nagy répa
1,5 bögre kuszkusz (couscous) ...

COUSCOUS [KUSZKUSZ]


Couscous története
A mai couscous kis szemcsékből vagy golyócskákból áll. Dara lisztből készül (durumbúzából). Hasonlít polenta-hoz, vagy a búzadarához, csak valamivel nagyobb.

Hogyan készítsünk kuszkuszt?

Arab étel. Eredetileg specális, két részből álló edényben készítik, melyben alul a hús párolódik a zöldségfélékkel, a felső részben elhelyezett kuszkusz pedig annak a gőzében puhul meg.

Fűszeres-zöldséges kuszkusz recept
Hozzávalók 6 személyre:
3 ek. növényi olaj,
1 nagy fej hagyma, felszeletelve,
2 fej fokhagyma összezúzva,
1 ek. paradicsompüré,
1/2 tk. őrölt kurkuma,
1/2 tk. Cayenne-bors,
1 tk. őrölt koriander,
1 tk. kömény, ...

Bárány és csirke Kuszkusz recept
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő
Különleges egyiptomi receptet mutatunk be a csirkés és bárányos kuszkusz receptjét! ...

Hogyan készül a Narancsos-datolyás kuszkuszsaláta?
Írd meg nekünk Te!
Te már elkészítetted, vagy most készülsz elkészíteni ezt a receptet?
Készítsd el, fotózd le és töltsd fel honlapunkra, hogy nyerhess vele! ...

10 dkg sovány bárány színhús, 2 tojás, 2 dkg kuszkusz, 2 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ág kakukkfű, só, bors
Levesbetétként még:
2 marék nagy szemű szőlő (elhagyható) ...

Kevés olívaolajon fonnyasszunk meg finomra vágott vöröshagymát, engedjük fel csirkehúslével és főzzük meg benne a zöldborsót, Ha majdnem puha és kis tűzön éppen forr, öntsük bele a lé felénél valamivel kevesebb kuszkuszt, ...

Kuszkusz saláta
Recept: Kuszkusz saláta Hozzávalók 4 főre - 3 dl (instant) húsleves - 15 dkg kuszkusz - 1 tk olívaolaj (vagy vaj) - 10 dkg sült hús (maradék) - 1 kis fej lilahagyma - 1/2 kígyóuborka - 10 db fekete olajbogyó … ...

Kuszkuszsaláta csirkecsíkokkal
Hozzávalók (4 személyre):
6 ek olívaolaj, 25 dkg kuszkusz, 2-3 dkg vaj, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1,25 dl citromlé, 15 dkg újhagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg kígyóuborka, 2 csokor petrezselyemzöld, ...

Kuszkusz
A kuszkusz Észak-Afrikából származik, a szó jelentése jól
megsodort, gömbölyített; mivel kézzel sodorták gömböcs¬kékké ...

Kuszkusz diófélékkel

Hozzávalók:
személyenként 0,5 dl kuszkusz
kb. 2,5-szer annyi víz, mint amennyi kuszkusz
pici olaj (bio repcét használok)
kevés só (himalaya-t használok)
mandulapehely (vagy vágott mandula)
fenyőmag
hámozott natúr pisztácia ...

kuszkusz
1. Az észak-afrikai konyha egyik legfontosabb alapanyaga, amelyet búza, árpa vagy köles darájából állítanak elő. Nem főzik, hanem forró vízben illetve forrásban lévő ételhez hozzáadva alacsony hőmérsékleten párolnak.

A kuszkuszt tálba téve meghintjük vízzel és összedolgozzuk, 10 percig állni hagyjuk, hogy magába szívja a vizet, majd ezt a műveletet még 4-5-ször megismételjük.

A kuszkusz, ami Algériában, de Tunéziában és Marokkóban is nemzeti eledelnek számít, a királyi asztalnál éppúgy fogyasztják, mint az egyszerű nép körében, falun éppúgy, mint városon, valójában búzadara.

Almás kuszkusz
beküldő: TV Paprika Magazin
előkészítés: 5 perc
főzés: 10 perc
gőzölés: 10 perc
nehézségi fok: könnyű ...

Görögös kuszkusz
Hozzávalók(13):
1 kaliforniai paprika,4 paradicsom,10 dkg feta vagy keményebb juhtúró,1 kígyóuborka,olaj,1...
Kedvencekhez adom!
Tavaszi nyereményjáték - Tavaszi receptek hozzávalók és elkészítés » ...

- 200 g kuszkusz
- 1 liter víz
- kb. 3 centi friss gyömbér lereszelve ...

Kuszkuszhoz
2 egész tojás

annyi liszt, amennyit a tojások felvesznek
a kifőtt kuszkuszra kb. 2 kanál olaj és 2 kiskanál paprikakrém
A húshoz
600 gr báránylapocka kicsontozva, apróra kockákra vágva
1 kisebb zöldborsó konzerv, vagy friss borsó, kb.

Kuszkusz - wok recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A kuszkuszt zsiradék nélkül vagy forró olajon megfuttatjuk, majd vizet adunk hozzá. Felforraljuk, levesszük a kályháról, majd fedő alatt puhára pároljuk....

Kuszkusz: egy lábasban forraljunk fel 2,5 dl sós vizet. Vegyük félre a főzőlapról, keverjük bele a kuszkuszt, a mandulát és a datolyát. Tegyük rá a fedőt és hagyjuk állni 10 percig, hogy az összetevők megpuhuljanak.

Kuszkuszos metélt gyümölcssalátával
Mákos laska-palóc krumplilángos édesen
Szilvalekváros derelye Györgyi konyhájából ...

Kuszkuszhoz:
1 bögre (2 dl) kuszkusz
csipet só (természetes, nem finomított)
tört víz ...

A kuszkuszt leöntjük a forróvízzel, sózzuk, mézet adunk hozzá és vajat és lefedjük 15-20 percre. Majd mikor kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat is.
Közben összekeverjük a túrótölteléket. Én mazsolát is tettem bele, mert nagyon szeretem.

A kuszkusz a marokkói konyha egyik legfontosabb alapétele. Általában főétel, de köretként is fogyasztják tagine mellé (vagy után). Népszerűsége miatt rengeteg hagyományos és modern recept létezik.

kuszkusz = (ha alapanyag) búzából - esetleg más gabonanövényből - készült durva dara (néhol a darát liszttel és vízzel úgy összedolgozzák, hogy apró golyókat adjon); (ha észak-afrikai "nemzeti eledel") főtt húsból, ...

A forró vizet a kuszkuszra öntjük és lefedjük. A köret készen is van. A paprikát felkockáztam olyan 1Ă-1 cm-es darabokra, persze magmentesítés után.

- A kuszkusz már egy előkészített gabona származék.
- Többféle elkészítési módja ismert,
- az araboknál külön szertartás, couscous készítő alkalmatosságuk is van,
- a franciáknál is párolják, a "tabuleh" alapanyagaként, /én is így készítem/, ...

A kuszkuszt a felforralt narancslébe szórjuk, levesszük a lángról és lefedve hagyjuk, hogy megpuhuljon. Néha, átkeverjük, hogy ne legyen csomós. Ha megpuhult, belekeverjük a narancslekvárt, megsózzuk.

Lásd még: Lásd még: Leves, Saláta, Hagyma, Zöldség, Citrom

Gasztronómia  Kurkuma  Kuszkusz köret
2014.04.17

 
RSS Mobile