Kezdőlap (Kukoricaliszt)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kukoricaliszt

Gasztronómia  Kukoricaleves  Kukoricamálé

kukoricaliszt
A kukoricaliszt gluténmentes, ennélfogva lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Kiemelendő foszfatidil-szerin tartalma. Ez a vegyület az agyi információátadás egyik kulcsmolekulájaként különösen 40-50 éves kortól hasznos a szellemi frissesség megtartásához.


Kukoricalisztes stanglik bazsalikommal, aszalt paradicsommal, olajbogyóval ...

Kukoricalisztes baconos-újhagymás muffin
Készítette:Gizi
Elkészítés ideje: 50 perc ...

Kukoricaliszt
Nokedli lisztérzékenyeknek
Gluténmentes nokedlit már nagyon régóta készítek. Elsősorban kukoricalisztből készítettem eddig. Aztán gondoltam egyet és kevertem hozzá köleslisztet is. Így sokkal finomabb lett.

Kukoricalisztes gyümölcsös kuglóf
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő ...

A gyúródeszkát behintjük ~tel, rátesszük a tésztát, és 40 centi átmérőjű körlappá nyújtjuk. 8 cikkre vágjuk, az egyes cikkekből kifliket formázunk, és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket. Meleg helyen újabb 30 percet kelesztjük.

~es, lime-os keksz
Ismét egy keksz, most egy édes következik, a forrás megint Bo Friberg könyve.

~es sajtos
Január és május. Harmadik éve, hogy igencsak háttérbe került a konyha az életemben. Azóta, nem tudom, hogy miért, de valahogy a januári és májusi bejegyzések száma jóval meghaladja a többi hónapét. Gondolkodom a lehetséges magyarázatokon.

~ben sült pisztráng citromos fokhagymával
A megmosott, tisztított pisztrángot besózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd borsozzuk, és ~ben megforgatjuk. Bő olajban átsütjük.

30 dkg ~
15 dkg vaj
6 dkg cukor
2 db tojás sárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 db citrom reszelt héja
szükség szerint tejföl
lekvár (a tészta megkenéséhez)
tört cukros dió (a szóráshoz)
zsír (a tepsi kikenéséhez) ...

A húst ~be forgatjuk, és bő olajban ropogósra sütjük.
Köretnek párolt zöldséget készítünk hozzá mirelit zöldségkeverékből és konzerv gombából.
Jó étvágyat kívánok hozzá! ...

Piskóta ~ből
Szavazás: Nincs szavazat
Leírás: A tojások fehérjéből habot verünk, egyenként belekeverjük a sárgákat, és a 4 kanál porcukrot. A ~et elkeverjük a szódabikarbónával és hozzáadjuk. Belereszeljük a fél citrom héját, hozzáadjuk az olvasztott margarint.

nokedli ~ből, ~es nokedli
iceflower receptje
elkészítés ...

NOKEDLI ~BŐL - HOZZÁADOTT GLUTÉNT NEM TARTALMAZ !
A nokedli nagy favorit a gyerekeknél, legyen szó mint köretről vagy a ráütött tojásos verziójáról. Eddig búzalisztből készítettem, de most sárga ~tel csináltam.

Gyümölcsös ~es sütemény - Főzzünk! Receptfeltöltő, F.Edit receptje
Kedves Feltöltő!
Bátran jelentkezhetsz bármilyen előétel, leves, főétel, vagy ínycsiklandó süti receptjével, a lényeg, hogy szívből készítsd a finomságot. Sütés-főzésre fel! ...

Bejegyzések: '~' kategória
Pavlova, nem tortaként
A Pavlova a legjobb dolog, ami a megmaradt tojásfehérjékkel történhet. Csak gyűjtsünk össze hatot, és már készíthetjük is a habos habcsóktortánkat! A torta névadója az egyik leghíresebb orosz balerina, Anna Pavlova (1881-1931).

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: ~. Összes bejegyzés megjelenítése
Lecsós fejtett bab puliszkával (vegán) ...

A paprikás lisztben történő bundázás igen elterjedt a magyar konyhában, azonban paprikás ~ben bundázva mondjuk az egész pisztrángot, fantasztikusan ropogós aranybarna bunda páncélt kapunk, viszont a hal belül szaftos marad, magában tartja a friss, ízletes halhús minden ízét, zamatát.

~es-mézes muffin
Hozzávalók:
1 csésze liszt
½ csésze ~
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
1 csésze méz
½ csésze lágy vaj
2 (nagy) tojás
1 ½ teáskanál vaníliakivonat vagy aroma
½ csésze tejföl ...

~ és dara (más néven polenta): általában mély sárga színű, lehet durvábbra vagy finomabbra őrölt. A nagyon finom, fehér kukoricakeményítőt, melyet a kukoricamag belsejéből őrölnek, leginkább sűrítésre használják.

~es pite - Prósza
Hozzávalók: 10 dkg zsír 10 dkg porcukor 2 tojás 60 dkg ~ 2 dl tejföl só 1 dl tej 3 dkg élesztő 3 dl tej Tetejére : szilvalekvár ...

~
Gluténmentes. Európa több országában fontos alapanyag, de a kínai konyha is gyakran dolgozik vele. Kiváló mártások sűrítéséhez, galuskához, krémlevesekhez, hústöltelékek dúsításához. Belőle készül két híres népi étel: a puliszka, a gánica vagy prósza.

~ben sült pisztráng puliszkával és muzsdéjjal
A halakat kb. másfélcentinként beirdaltam, megszórtam sóval és borssal. Félórácskát álltak. Ezalatt elkészítettem a muzsdéjt, majd vizet tettem főni a puliszkának.
Egy tálcán 2:1 arányban kukoricadarát és búzalisztet vegyítettem össze.

~es, csokis tojáshabos, lekváros sütemény (gluténmentes) ...

1. A ~et, a szójaszószt, a tojásfehérjét, az ecetet és a bor felét keverd össze egy tálban, és forgasd bele a húskockákat. Fóliázd le és 15 percre tedd a hűtőbe.

Hal - ~es bundában, sütőben
hozzávalók
halfilé - lehet nem filéből is, akkor macerásabb enni
só, bors
kínai fűszerkeverék by Max - vagy pirospaprika por
6 bő ek ~
6 bő ek liszt - ennek egy részét teljeskiőrlésűre váltottam ki
némi vaj
kb 1,5 dl tej
2 gerezd fokhagyma ...

250 g ~
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt vagy tönkölyliszt
200 g sült sütőtök (sütés után 135 g súlyú) villával összetörve
15 g füstölt só (hagyományos is jó)
15 g friss élesztő összemorzsolva, 5 g nádcukorral keverve, és 2,75 dl meleg vízben felfuttatva ...

40 dkg ~et 10 dkg finomra őrölt Graham liszttel elkeverünk, enyhén megsózzuk és kézmeleg vízzel összedolgozzuk. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy tésztává tudjuk gyúrni. Körülbelül öt percig gyúrjuk, hogy a tészta egyenletes legyen, s percre letakarva pihenni hagyjuk.

~ a szóráshoz
A vajat egy lábasban felmelegítettem, 5 dkg lisztet csomómentesre kevertem a lassan a hideg vízzel, hozzáöntöttem a vajhoz és kevergetve felforraltam és belekevertem a balzsamecetet. (Sima ételecet esetén felezzük a mennyiséget, mert a savtartalom csak 6 % a balzsamecetnél.

~ből készült kenyér
Hozzávalók:
3 liter ~, 3 dkg élesztő, 1 kg főtt áttört burgonya, 12 dkg só, víz ...

~ből - 0,40
rozslisztből - 0,40
Ezen a táblán nincsenek árak, de mérvadó abból a szempontból, hogy nagyjából lehet tudni, mit lehet fogyasztani a vidéken.

~ esetén
kalória: 241 kcal
szénhidrát: 10 g
Burgonyás medvehagyma leves ...

~, olaj, dió, karobkrém, barna morzsa.
Elkészítése: 3 dl forrásban levő vízbe 4 ek (púpozott) ~et teszünk és takaréklángon addig keverjük, amíg a massza a kanáltól elválik.

A ~et a tojásokkal és a tejjel jól összekeverjük, ha nincs tortilla sütőnk, akkor egy palacsintasütőben 4-5mm vastagságú lepényeket sütünk. Ha sűrűbbre, gyúrható tésztára csináljuk, akkor 3 dl vízzel keverjük össze a 30 dkg lisztet és a tojást hagyjuk el.

A ~et, a tojást, a tejet és a kristálycukor (vagy szorbitol) felét összekeverjük, fél óráig pihentetjük. A magháztól megtisztított almát karikára vágjuk, és tűzálló tálba lerakjuk. Meghintjük a maradék kristálycukorral (szorbitollal), a reszelt citromhéjjal és az őrölt fahéjjal.

A ~et és a búzalisztet összekeverjük, a sütőport, a felvert tojást, a sót, a borsot és a vizet beledolgozzuk, és közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle.
Nyolc részre osztjuk, belisztezett deszkán kinyújtjuk, és kisebb serpenyőben a lepényeket megsütjük.

A ~et beleszórjuk egy tepsibe, és 300 fokon a sütőben vigyázva, addig pirítjuk míg meg nem barnul. Egy csésze (2 1/2 deci) vizet felforralunk, feloldunk benne 1 kk sót, és vigyázva belekavarjuk a lisztbe.

A ~et, rizslisztet, sört csomómentesre keverjük a fűszerekkel és a sóval.
Felforrósítjuk az olajat.
A sörtésztában megforgatjuk a gombafejeket, és az olajban aranybarnára sütjük ...

- ~ből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel. A 18. század végén az ugyancsak erdélyi Mátyus István orvos Dietetikájában a székelyek hajdinapuliszkáját írta le. 1789-ben erdélyi szerző "az én haritska ...

A ~et egy nagyobb tálba tesszük
Hozzáadjuk a sót, a zsírt és a tejet, és ezt olyan palacsintatészta sűrűségőre masszává keverjük.
Egy bögrébe egy fél deci tejet öntünk, ebbe egy pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.

A ~et a vízben simára keverem és állandó keverés mellett kb. 4-5 percig főzöm takarékon, addig, amíg jó sűrű nem lesz. Ekkor beleteszem a puha vajat, majd a többi hozzávalót. Habverővel jó simára kikeverem. Félreteszem.
Ezalatt elkészítem a karamellszirupot.

A ~et leforrázzuk, összekeverjük a búzaliszttel, olajjal, sóval, borssal, cukorral. Cipóvá formáljuk, majd a nyers sóletba tesszük.
Szeletelve tálaljuk.
KUGLIK ...

A ~es változatból is elhagyható a tojás?
Üdv:Piroska
duende írta... ...

A ~et összekeverjük a búzaliszttel. Egy mély tálban 6 dl tejjel leforrázzuk és letakarjuk. Közben az élesztő­ből a maradék cukros, langyos tejjel kovászt készítünk, s ha a máléliszt langyosra hűlt, hozzáöntjük.

2 ek ~
2 ek hidegensajtolt olaj
2 fej vöröshagyma apróra vágva
1 csomó petrezselyemzöldje apróra vágva
2 csipet tengeri só
gölödinhez:
2-3 szem burgonya főzve, áttörve
1 csésze ~
1 csipet tengeri só ...

1 ek ~
45 dkg baracklekvár
13 dkg szárított barack(lehet konzerv is) ...

3 dl ~, 10 evőkanál búzaliszt, 2 tojás, 2 dkg élesztő, 2 alma, 1 vaj, 1/2 liter tej, 1 citrom héja, 5 evőkanál cukor, 2-3 evőkanál apróra vágott dió, diónyi zsír, só. A ~et mély tálba tesszük, és 3-4 dl fölforralt tejjel leforrázzuk, így hagyjuk két óráig.

10 ml ~
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy robotgépben vagy mixerben a túrót sima masszává keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a kristálycukrot, a citrom héját valamint a levét, és rövid ideig együtt mixeljük.

25dkg ~, 8dkg vaj, 2,5dl tejszín, 3 tojássárgája, petrezselyemzöld, só, cukor, 6dl húsleves
Elkészítés: ...

A húst ~be forgatva kevés mogyoróolajon hirtelen körbesütöm, majd félreteszem. Az újhagymát finomra metélem, a zöld részét félreteszem. Feldarabolom a pórét, a zöld paprikát, a chiliket, a fokhagymát és az újhagyma zöldjét és a koriander nagyobb részét.

Köret: ~ből készült metélt
A darált húst sózzuk, ízesítjük, és a tojással kikeverjük, meghintjük a ~tel, azt is alaposan bedolgozzuk. Tegyük hideg helyre pihenni 25-30 percet.

25 dkg ~
egy kisebb konzerv sűrített paradicsom
25 dkg búzaliszt
egy csipet só, egy csipet cukor
három evőkanál olivaolaj
egy közepes fej hagyma
kb egy deci langyos víz
ízlés szerint fokhagyma (1-5 gerezd)
egy csipet bazsalikom ...

3 rész ~, 2 rész búza finomliszt, minden 10 dkg liszthez egy teáskanál étolaj, minden fél kilóhoz egy mokkáskanál só. (A példa kedvéért: 30 dkg ~, 20 dkg búza finomliszt, 5 teáskanál étolaj, egy mokkáskanál só.)
Elkészítés: ...

10 dkg ~et 6 dl vízben sűrűre főzök. Addig hagyom állni, amíg meg nem megkeményedik. 15 dkg (1 nagyobb) burgonyát héjában megfőzök, melegen áttöröm, majd összedolgozom a kukoricás masszával. Hozzáadok 20-20 dkg porcukrot és darált diót, ezután ráöntök 1 dl rumot.

50 dkg ~,
20 dkg füstölt szalonna,
25 dkg juhtúró,
só.
Juhtúrós puliszka készítése : ...

Címke: ~, puliszka, málé, kukoricakása
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ...

30 dkg ~, 30 dkg rizsliszt, 2 egész tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 3-4 dl tej, kevés só
Elkészítés: ...

25 dkg ~ 3 dl tej 5 dkg vaj 2 púpozott evőkanál kristálycukor 1 evőkanál porcukor vagy méz A ~et a tejjel … Tovább
Most sült ki
Csíkos palacsinta ...

10 deka ~ből és 1 evőkanál finomlisztből az elmorzsolt élesztővel, a sóval meg egy kevés vízzel kemény tésztát gyúrunk, amit letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztünk.

7,5 dkg ~
7,5 dkg búzaliszt

langyos víz (kb. 70-80 ml)
gépsonka
sajt (lehet többféle, én trapistával és füstölt sajttal csinálom)
uborka
konzerv csemegekukorica ...

Én csak ~es kenyeret szoktam...milyen meglepő.:-)
Bár a kevert lisztből, ami jóval drágább ugye, finomabb. De ki fogom ezt a receptet próbálni, mert én pl mézet nem tettem ég bele.
Yasmine írta... ...

A görhe ~ből és zsírból készült tészta, amelyekből kis pogácsákat szúrnak ki, megsütik és még melegen fogyasztják. Az egyszerűsége ellenére nagyon finom, omlós pogácsát kapunk így.

- 20 dkg ~
- 8 dkg hajdinaliszt
- 10 dkg rizsliszt ( én barnát használtam) ...

Az edénybe ~et és vizet teszünk, habverővel verve főzzük. Ha a szaga édeskés illatú lesz, akkor kész az étel. Tejes puliszka: forró vízbe mártott gömbölyű kanállal egy tálba szaggatjuk, hideg tejet adunk hozzá.

Piskóta ~ből
Pontosan ugyanúgy készítem, mint a sima lisztest. Talán egy paraszthajszálnyival lesz alacsonyabb. Könnyű, ruganyos. Viszont egy kissé szárazabb - de tényleg csak egy picit, mert az olaj segít - ezért jó sok krémmel fogyasztandó.

Tipp:
- A ~ - kukoricadarával, a víz - tejjel is helyettesíthető és még ízletesebb, ha a főzés vége felé, amikor már sűrűsödik a massza 10 dkg reszelt sajtot, keversz bele.
(A cikket beküldte: apokrif)
Ajánld ezt a cikket ismerőseidnek! ...

Kovászos-~es kenyér:
Hozzávalók:
3.dl langyos víz
2 evőkanál kovász
30 dkg liszt, (én az extra sikértartamút használom.)
15 dkg ~
10 dkg teljes kiőrlésű búza liszt
5 dkg rétes liszt
1 nagy mérőkanál cukor
2 kis mérőkanál só
2 nagymérő kanál olíva olaj ...

Lencseleves ~tel
A megmosott lencsét és a rizst szűrjük le. Vágjuk a zöldséget apró darabokra. Süssük a zöldséget, a lencsét és a rizst olvasztott vajban...
4 személyre
40 perc
Részletek ...

Maize flour ~
Őrölt kukoricából készül. Dél-Amerikában és a Karib-szigeteken mindenhez ezt használják, a tortillától kezdve a pudingokig, levesekig. Gluténmentes.

Gombás pizza ~ből
Íme, egy újabb ínyencség a pizzák palettájáról.
Hozzávalók:
- 15 dkg ~
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3/4 l tej
- 10 dkg parmezán sajt
- 10 dkg friss csiperkegomba
- 6 tojás
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint só, bors ...

» 1 ek ~
» 4 ek ecet
» 1 ek aprított póréhagyma
» 1 kk zúzott gyömbér
» 1 kk szójaszósz
» csipetnyi só
" ...

1,5 evőkanál ~
1/2 kiskanáál fahéj
2,5 pohár sűrű tejföl
2 pohár áfonya ...

Szójaliszt és ~ keverékéből nagyon szép sárga színű csurgatott tészta készíthető. Más levesekbe is főzhetjük (gomba, zöldbab, stb.)A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.

Hozzávalók: ~, víz, mák, méz
Enyhén sós, forrásban lévő vízbe folytonos kevergetés mellett ~et öntünk, olyan sűrűre, hogy a kanál megálljon benne. Lefedve néhány percig főzzük, majd rövid ideig állni hagyjuk. A masszát olajba mártott kanállal egy mélyebb tálba szaggatjuk.

Elkészítés:
A ~et forró, sós vízben sűrűre főzzük. Habverővel keverjük, amíg sűrű és édeskés illatú lesz. Forró vajba mártott kanállal szaggatjuk tűzálló tálba. A rétegezett galuskát juhtúróval rakjuk le, és a kockára vágott pirított szalonnával meglocsolva tálaljuk.
Receptküldés ...

Recept: Görhő (~es napocska)
Recept: Nyári tepsis krumpli csirkemellel sütve
Olvasnivaló: Ismerd meg a mediterrán szűz titkát!
Recept: Francia gyümölcslepény
Recept: Sárgabarackos muffin
Recept: Mascarponés gyümölcstorta
Recept: Kakukkfüves cukkinitál
Recept: Borek ...

a panírozáshoz ~, panírmorzsa kukoricadarával, tojás
A mártáshoz:
1 deciliter pecsenyelé ...

A sót, búza- és ~et összekeverjük, hozzáadjuk a vízben feloldott élesztőt. Mivel a ~ nem tapad, ezért kell hozzáadni a búzalisztet is. Az összedolgozás hosszabb ideig fog tartani, mint egy sima kenyértésztánál.

Citromszelet ~es töltelékkel
Cimkék: sütemény recept, citromszelet, citromos süti, citromos sütemény, citrom recept
Bármilyen alkalomhoz remekül illik ez a könnyű és gyorsan elkészíthető sütemény. Különlegességét a ~ adja.
...

A kukoricából használják a szemeket, az üres cső is több étel alkotóelemei között szerepel, valami a ~ is fontos alapanyaga sok mexikói ételnek. A bab és a kukorica együttes fogyasztása pedig igen egészséges szokás, hiszen így kiegészülnek a két ételben lévő aminosavak.

A ~tel ugyancsak óvatosan kell bánni, mert 30-40 %-os arány felett törékennyé teszi a kenyeret, s az könnyen ki is szárad. A teljes kiőrlésű lisztek egészségesebbek a fehéreknél, több rostot, ásványi anyagot tartalmaznak, de nehezebb, tömörebb tésztát adnak.

3 dl ~
1 evőkanál szódabikarbóna
1 dl olaj
víz

pizza fűszerkeverék
3 fej vöröshagyma
olaj
paprika
A ~et keverd össze a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a sóval. Add hozzá az olajat és annyi vizet, hogy sűrű massza legyen.

Hozzávalók: 225g ~, 1 l víz, 50g frissen reszelt parmezán sajt, 1,5 ek felaprított petrezselyem, só, bors
Kalács ...

2-3 szelet hal,
~,
só, pirospaprika,
ízlés szerint fűszerkeverékek,
olaj a sütéshez.

Hozzávalók: 4 dl ~, 2 dl fehérliszt, 2 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál só, 5 dkg túró, 1 dl olaj, 2 dl joghurt vagy aludttej, 1 dl tej, 4 tojás.

Hozzávalók: 1 kg ~, 25 dkg búzaliszt, 3 szem kockacukor, 3 dkg élesztő, kevés só, 3 evőkanál napraforgóolaj, langyos víz.
Az élesztőt langyos, cukros vízben megkelesztjük. A ~et átszitáljuk és mély tálba öntjük.

75 g durva őrlésű ~
Elkészítés: Elkrémesítjük a vajat és a cukrot, a 2 egész tojással együtt habzásig keverjük, hozzáadva a narancshéjat, a sütőport és a sót. Apránként adagolva hozzákeverünk 275 g simalisztet, az összes ~et, a mandulát és az őrölt koriandert.

Elkészítés: A ~et leforrázzuk a vízzel és kihűtjük. A kihűlt masszába belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy dagasztógép segítségével rugalmas tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.

A sós vízben főtt kukoricalisztből készült puliszkát mostanában fedezte fel újra a konyhaművészet, előszeretettek használják tápértéke, mogyorószerű íze és egyszerűsége miatt. A gyerekek körében is kedvelt és számtalan változata van.

5 dkg liszt
5 dkg ~
egy tojásfehérje
egy mokkáskanál szódabikarbóna
125 ml jéghideg ásványvíz ...

Keverjük simává a ~et egy kevés tejjel. Forraljuk fel a maradék tejet, majd egy részével kissé hígítsuk fel a kukoricapasztát. A megmaradt tejet tegyük félre. Az apróra vágott sárgarépát és hagymát vajban süssük gyenge tűzön öt percig. Vigyázzunk, hogy a répa meg ne barnuljon.

Tegyünk félkilónyi ~et egy keverőtálba, adjunk hozzá két evőkanál étolajat, két deciliter vizet, egy deciliter tejet, egy teáskanálnyi sót, egy evőkanál mézet és egy csomag szárított élesztőt. Dagasszuk jól össze, majd langyos helyen kelesszük a tésztát addig, amíg a kétszeresére dagad.

120 g liszt
120 g ~
1 csomag sütőpor
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 db tojás
60 ml kukoricaolaj
150 ml tejszín
100 g morzsolt kukorica
1/2 piros színű pritaminpaprika
1 kis db chilipaprika (nem kell, ha nem szereted a csípőset)
1/2 teáskanál rozmaring ...

Hozzávalók:
50 dkg ~,
20 dkg finomliszt (búzaliszt),
1 tojás,
só a tészta főzéséhez,
3 evőkanál olaj,
10 dkg porcukorral kevert darált mák vagy darált dióbél,
kevés liszt a gyúrótáblára.

S ha már a "panír" ~es, tartottam az irányt, és köretként kukoricás rizst készítettem mellé.
Inverz rántott hús by Max
Hozzávalók: ...

A tojást, a sót és ~et elkeverjük szódavízzel. Egy teflonserpenyőben palacsintákat sütünk belőle.
Amikor megsültek a palacsinták, akkor beletesszük a baboshúst. Feltekerjük és megreszeljük sajttal. Tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! ...

Kis kukoricatejben ~et főztem, némi mézzel, vaníliával elkeverve. Ezt még meleg állapotában kentem rá a muffinra. Került rá citromfáról szedett citrom is, ill. frissen megtört dió. :)
Bejegyezte: Dankóné R. Magdi dátum: 18:41
2 megjegyzés: ...

5 személyre:1/2 kg ~ből puliszka, 20 dkg juhtúró, 20 dkg szalonna, 3 fej lila-hagyma.
Elkészítés: ...

Reform sürítés - ~tel
Kínai kel, füstölt sonka és római kömény! Isteni ízvilágú, tartalmas leves...
Kommentek(0) ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Kukorica, Liszt, Tojás, Leves, Hagyma?

◄ Kukoricaleves   Kukoricamálé ►
 
RSS Mobile