Kezdőlap (Kukoricaliszt)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Kukoricaliszt


 

Kukoricaliszt

Gasztronómia  Kukoricaleves  Kukoricamálé
2014.04.17

Kukoricalisztes stanglik bazsalikommal, aszalt paradicsommal, olajbogyóval ...


Kukoricaliszt
Nokedli lisztérzékenyeknek
Gluténmentes nokedlit már nagyon régóta készítek. Elsősorban kukoricalisztből készítettem eddig. Aztán gondoltam egyet és kevertem hozzá köleslisztet is. Így sokkal finomabb lett.

Kukoricalisztes gyümölcsös kuglóf
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő ...

A gyúródeszkát behintjük kukoricaliszttel, rátesszük a tésztát, és 40 centi átmérőjű körlappá nyújtjuk. 8 cikkre vágjuk, az egyes cikkekből kifliket formázunk, és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket. Meleg helyen újabb 30 percet kelesztjük.

Kukoricalisztes, lime-os keksz
Ismét egy keksz, most egy édes következik, a forrás megint Bo Friberg könyve.

Kukoricalisztes sajtos
Január és május. Harmadik éve, hogy igencsak háttérbe került a konyha az életemben. Azóta, nem tudom, hogy miért, de valahogy a januári és májusi bejegyzések száma jóval meghaladja a többi hónapét.

Kukoricalisztben sült pisztráng citromos fokhagymával
A megmosott, tisztított pisztrángot besózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd borsozzuk, és kukoricalisztben megforgatjuk. Bő olajban átsütjük.

30 dkg kukoricaliszt
15 dkg vaj
6 dkg cukor
2 db tojás sárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 db citrom reszelt héja
szükség szerint tejföl
lekvár (a tészta megkenéséhez)
tört cukros dió (a szóráshoz)
zsír (a tepsi kikenéséhez) ...

A húst kukoricalisztbe forgatjuk, és bő olajban ropogósra sütjük.
Köretnek párolt zöldséget készítünk hozzá mirelit zöldségkeverékből és konzerv gombából.
Jó étvágyat kívánok hozzá! ...

Piskóta kukoricalisztből
Szavazás: Nincs szavazat
Leírás: A tojások fehérjéből habot verünk, egyenként belekeverjük a sárgákat, és a 4 kanál porcukrot. A kukoricalisztet elkeverjük a szódabikarbónával és hozzáadjuk.

nokedli kukoricalisztből, kukoricalisztes nokedli
iceflower receptje
elkészítés ...

NOKEDLI KUKORICALISZTBŐL - HOZZÁADOTT GLUTÉNT NEM TARTALMAZ !
A nokedli nagy favorit a gyerekeknél, legyen szó mint köretről vagy a ráütött tojásos verziójáról. Eddig búzalisztből készítettem, de most sárga kukoricaliszttel csináltam.

Bejegyzések: 'kukoricaliszt' kategória
Pavlova, nem tortaként
A Pavlova a legjobb dolog, ami a megmaradt tojásfehérjékkel történhet. Csak gyűjtsünk össze hatot, és már készíthetjük is a habos habcsóktortánkat! ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: kukoricaliszt. Összes bejegyzés megjelenítése
Lecsós fejtett bab puliszkával (vegán) ...

A paprikás lisztben történő bundázás igen elterjedt a magyar konyhában, azonban paprikás kukoricalisztben bundázva mondjuk az egész pisztrángot, fantasztikusan ropogós aranybarna bunda páncélt kapunk, viszont a hal belül szaftos marad, ...

Kukoricaliszt és dara (más néven polenta): általában mély sárga színű, lehet durvábbra vagy finomabbra őrölt. A nagyon finom, fehér kukoricakeményítőt, melyet a kukoricamag belsejéből őrölnek, leginkább sűrítésre használják.

Kukoricalisztes pite - Prósza
Hozzávalók: 10 dkg zsír 10 dkg porcukor 2 tojás 60 dkg kukoricaliszt 2 dl tejföl só 1 dl tej 3 dkg élesztő 3 dl tej Tetejére : szilvalekvár ...

Kukoricaliszt
Gluténmentes. Európa több országában fontos alapanyag, de a kínai konyha is gyakran dolgozik vele. Kiváló mártások sűrítéséhez, galuskához, krémlevesekhez, hústöltelékek dúsításához.

Kukoricalisztes, csokis tojáshabos, lekváros sütemény (gluténmentes) ...

1. A kukoricalisztet, a szójaszószt, a tojásfehérjét, az ecetet és a bor felét keverd össze egy tálban, és forgasd bele a húskockákat. Fóliázd le és 15 percre tedd a hűtőbe.

250 g kukoricaliszt
250 g teljes kiőrlésű búzaliszt vagy tönkölyliszt
200 g sült sütőtök (sütés után 135 g súlyú) villával összetörve
15 g füstölt só (hagyományos is jó) ...

Hal - kukoricalisztes bundában, sütőben
hozzávalók
halfilé - lehet nem filéből is, akkor macerásabb enni
só, bors
kínai fűszerkeverék by Max - vagy pirospaprika por
6 bő ek kukoricaliszt ...

40 dkg kukoricalisztet 10 dkg finomra őrölt Graham liszttel elkeverünk, enyhén megsózzuk és kézmeleg vízzel összedolgozzuk. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy tésztává tudjuk gyúrni.

kukoricaliszt a szóráshoz
A vajat egy lábasban felmelegítettem, 5 dkg lisztet csomómentesre kevertem a lassan a hideg vízzel, hozzáöntöttem a vajhoz és kevergetve felforraltam és belekevertem a balzsamecetet.

Kukoricalisztből készült kenyér
Hozzávalók:
3 liter kukoricaliszt, 3 dkg élesztő, 1 kg főtt áttört burgonya, 12 dkg só, víz ...

kukoricalisztből - 0,40
rozslisztből - 0,40
Ezen a táblán nincsenek árak, de mérvadó abból a szempontból, hogy nagyjából lehet tudni, mit lehet fogyasztani a vidéken.

Kukoricalisztes-burgonyás fánk recept viola023 sós sütemény receptje
A recept elkészítési ideje: 60 perc. Mennyire könnyű kaja: könnyű. Mennyire körülményes a recept elkészítése: átlagos.

kukoricaliszt, olaj, dió, karobkrém, barna morzsa.
Elkészítése: 3 dl forrásban levő vízbe 4 ek (púpozott) kukoricalisztet teszünk és takaréklángon addig keverjük, amíg a massza a kanáltól elválik.

A kukoricalisztet, a tojást, a tejet és a kristálycukor (vagy szorbitol) felét összekeverjük, fél óráig pihentetjük. A magháztól megtisztított almát karikára vágjuk, és tűzálló tálba lerakjuk.

A kukoricalisztet és a kukoricadarát összekeverjük. Az általam ajánlott arány: egy rész kukoricadarához két rész kukoricaliszt. (Például 5 dkg kukoricadara 10 dkg kukoricaliszttel összekeverve.) ...

A kukoricalisztet és a búzalisztet összekeverjük, a sütőport, a felvert tojást, a sót, a borsot és a vizet beledolgozzuk, és közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle.

A kukoricalisztet beleszórjuk egy tepsibe, és 300 fokon a sütőben vigyázva, addig pirítjuk míg meg nem barnul. Egy csésze (2 1/2 deci) vizet felforralunk, feloldunk benne 1 kk sót, és vigyázva belekavarjuk a lisztbe.

A kukoricalisztet, rizslisztet, sört csomómentesre keverjük a fűszerekkel és a sóval.
Felforrósítjuk az olajat.
A sörtésztában megforgatjuk a gombafejeket, és az olajban aranybarnára sütjük ...

- Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel. A 18. század végén az ugyancsak erdélyi Mátyus István orvos Dietetikájában a székelyek hajdinapuliszkáját írta le.

A kukoricalisztet egy nagyobb tálba tesszük
Hozzáadjuk a sót, a zsírt és a tejet, és ezt olyan palacsintatészta sűrűségőre masszává keverjük.
Egy bögrébe egy fél deci tejet öntünk, ebbe egy pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.

A kukoricalisztet a vízben simára keverem és állandó keverés mellett kb. 4-5 percig főzöm takarékon, addig, amíg jó sűrű nem lesz. Ekkor beleteszem a puha vajat, majd a többi hozzávalót. Habverővel jó simára kikeverem. Félreteszem.

A kukoricalisztet leforrázzuk, összekeverjük a búzaliszttel, olajjal, sóval, borssal, cukorral. Cipóvá formáljuk, majd a nyers sóletba tesszük.
Szeletelve tálaljuk.
KUGLIK ...

A kukoricalisztes változatból is elhagyható a tojás?
Üdv:Piroska
duende írta... ...

A kukoricalisztet összekeverjük a búzaliszttel. Egy mély tálban 6 dl tejjel leforrázzuk és letakarjuk. Közben az élesztő­ből a maradék cukros, langyos tejjel kovászt készítünk, s ha a máléliszt langyosra hűlt, hozzáöntjük.

2 ek kukoricaliszt
2 ek hidegensajtolt olaj
2 fej vöröshagyma apróra vágva
1 csomó petrezselyemzöldje apróra vágva
2 csipet tengeri só
gölödinhez:
2-3 szem burgonya főzve, áttörve
1 csésze kukoricaliszt
1 csipet tengeri só ...

1 ek kukoricaliszt
45 dkg baracklekvár
13 dkg szárított barack(lehet konzerv is) ...

3 dl kukoricaliszt, 10 evőkanál búzaliszt, 2 tojás, 2 dkg élesztő, 2 alma, 1 vaj, 1/2 liter tej, 1 citrom héja, 5 evőkanál cukor, 2-3 evőkanál apróra vágott dió, diónyi zsír, só.

10 ml kukoricaliszt
ELKÉSZÍTÉSE:
Egy robotgépben vagy mixerben a túrót sima masszává keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a kristálycukrot, a citrom héját valamint a levét, és rövid ideig együtt mixeljük.

25dkg kukoricaliszt, 8dkg vaj, 2,5dl tejszín, 3 tojássárgája, petrezselyemzöld, só, cukor, 6dl húsleves
Elkészítés: ...

A húst kukoricalisztbe forgatva kevés mogyoróolajon hirtelen körbesütöm, majd félreteszem. Az újhagymát finomra metélem, a zöld részét félreteszem.

Köret: kukoricalisztből készült metélt
A darált húst sózzuk, ízesítjük, és a tojással kikeverjük, meghintjük a kukoricaliszttel, azt is alaposan bedolgozzuk. Tegyük hideg helyre pihenni 25-30 percet.

25 dkg kukoricaliszt
egy kisebb konzerv sűrített paradicsom
25 dkg búzaliszt
egy csipet só, egy csipet cukor
három evőkanál olivaolaj
egy közepes fej hagyma
kb egy deci langyos víz
ízlés szerint fokhagyma (1-5 gerezd)
egy csipet bazsalikom ...

10 dkg kukoricalisztet 6 dl vízben sűrűre főzök. Addig hagyom állni, amíg meg nem megkeményedik. 15 dkg (1 nagyobb) burgonyát héjában megfőzök, melegen áttöröm, majd összedolgozom a kukoricás masszával.

50 dkg kukoricaliszt,
20 dkg füstölt szalonna,
25 dkg juhtúró,
só.
Juhtúrós puliszka készítése : ...

Címke: kukoricaliszt, puliszka, málé, kukoricakása
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ...

30 dkg kukoricaliszt, 30 dkg rizsliszt, 2 egész tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 3-4 dl tej, kevés só
Elkészítés: ...

25 dkg kukoricaliszt 3 dl tej 5 dkg vaj 2 púpozott evőkanál kristálycukor 1 evőkanál porcukor vagy méz A kukoricalisztet a tejjel … Tovább
Most sült ki
Csíkos palacsinta ...

10 deka kukoricalisztből és 1 evőkanál finomlisztből az elmorzsolt élesztővel, a sóval meg egy kevés vízzel kemény tésztát gyúrunk, amit letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztünk.

7,5 dkg kukoricaliszt
7,5 dkg búzaliszt

langyos víz (kb. 70-80 ml)
gépsonka
sajt (lehet többféle, én trapistával és füstölt sajttal csinálom)
uborka
konzerv csemegekukorica ...

Én csak kukoricalisztes kenyeret szoktam...milyen meglepő.:-)
Bár a kevert lisztből, ami jóval drágább ugye, finomabb. De ki fogom ezt a receptet próbálni, mert én pl mézet nem tettem ég bele.
Yasmine írta... ...

A görhe kukoricalisztből és zsírból készült tészta, amelyekből kis pogácsákat szúrnak ki, megsütik és még melegen fogyasztják. Az egyszerűsége ellenére nagyon finom, omlós pogácsát kapunk így.

Hozzávalók: 225g kukoricaliszt, 1 l víz, 50g frissen reszelt parmezán sajt, 1,5 ek felaprított petrezselyem, só, bors
Kalács ...

2-3 szelet hal,
kukoricaliszt,
só, pirospaprika,
ízlés szerint fűszerkeverékek,
olaj a sütéshez.

Hozzávalók: 4 dl kukoricaliszt, 2 dl fehérliszt, 2 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál só, 5 dkg túró, 1 dl olaj, 2 dl joghurt vagy aludttej, 1 dl tej, 4 tojás.

Hozzávalók: 1 kg kukoricaliszt, 25 dkg búzaliszt, 3 szem kockacukor, 3 dkg élesztő, kevés só, 3 evőkanál napraforgóolaj, langyos víz.
Az élesztőt langyos, cukros vízben megkelesztjük. A kukoricalisztet átszitáljuk és mély tálba öntjük.

Lásd még: Lásd még: Kukorica, Liszt, Tojás, Leves, Hagyma

Gasztronómia  Kukoricaleves  Kukoricamálé
2014.04.17

 
RSS Mobile