Kezdőlap (Kruton)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Kruton


 

Kruton

Gasztronómia  Krusztád  Kucsmagomba

kruton
Apróra vágott kenyér-, vagy zsemlekockák, melyeket olajon pirítanak. Krémlevesek kitűnő levesbetétje
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot! ...


Tálalásnál a ra teszem a sült csirkét, tetejére a marinált padlizsánt, köré a pestót. Petrezselyemzölddel díszítem.
Írd meg te is a véleményed!
Regisztrálj ingyenesen az oldalra, vagy lépj be, ha már korábban megtetted.

Brokkoli krémleves krutonnal
Nem igazán szeretjük a krémleveseket. Ennek az az oka, hogy ezek a viszonylag tartalom nélküli levesek nem igazán laktatnak.

Svájci hagymaleves sajtos nal
A vöröshagymát, és a póréhagymát metéltre vágjuk. Egy lábosban vajat hevítünk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát. A fokhagymát is feldaraboljuk, és a többi hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk.

kaporvirággal, zöldbabbal és diós krutonokkal
Hozzávalók
2 maréknyi friss tárkony
semleges olaj (pl. szőlőmagolaj vagy napraforgómag olaj)
2 kaliforniai paprika
1 sárgabarack
3mm-es szelet friss gyömbér
100ml repceolaj
6 málna ...

Sáfrányos újburgonya krémleves pirított vargányával, barna kenyér nal
Már megint jó hosszú lett a cím, pedig a leves meg milyen egyszerű. Nem baj.

kruton pirított zsemleszelet
kuszkusz búzából vagy más gabonából készült, durvára őrölt dara, illetve ennek főtt változata, vagy ebből és húsból, zöldségből álló egytálétel
madeira mártás spanyol mártás madeira borral ...

: crouton - különböző formára vágott, héjazott kenyérszelet, melyet a sült hús, bélszín alá tesznek tálaláskor, hogy felitassa a szaftot.
Lassú tűzőn: éppen forráspontig hevítjük, és azon főzzük.

kruton
Pirított zsemlekocka.
kulfi
Indiai jégkrémszerű desszert, melynek legfőbb alapanyagai: khoya (sűrűre befőzött tej), ghee (vajzsír) és fűszerek.

A hoz: 8 evőkanál vaj - 2 evőkanál apróra vágott fokhagyma - 2 nagy marék kenyérkocka (héj nélküli, egynapos baguette-ből) - 1/2 kiskanál só ...

Kruton : pirított zsemleszelet.
Lyoni módra : Sült hagymával.
Macedón módra : Paradicsomos mártással locsolgatva ...

A hoz a fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük az olajjal és sóval, majd összeforgatjuk a kenyérkockákkal. Előmelegített sütőben (esetleg serpenyőben) pirítsuk az egészet aranysárgára, majd tegyük félre hűlni.

A krutonnal kezdem. Ehhez a vajat és a sajtot egy kicsi teflonserpenyőben, kis lángon óvatosan összeolvasztom, közben bekapcsolom a sütőt. A kenyeret kis darabokra tördelem vagy kockára vágom (ha még hagyja magát), majd az olvadt sajtba forgatom.

4 ek.
kevés grana padano
A jégsalátát megmostam, leszárítottam, felvágtam.

Sajtos krutonnal, néhány csepp tejszínnel, bazsalikomlevelekkel és pirított, finomra vágott gombával (ez is vargánya volt) tálaltam.

A hoz vágjunk a bagettból 12 darab egy centi vastag szeletet. Kenjük meg őket olívaolajjal és sózzuk meg. Helyezzük a szeleteket zsírpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt pirítsuk aranybarnára.
4.

Kedvessy módon = (ha bélszínszelet) sült libamájjal és borjúvesével, valamint gombapéppel és kapros-paprikás mártással; (ha natúr vadsült) gombával, krutonnal, tejszínes-fehérboros-konyakos-citromos mártással ...

Fokhagymakrémleves nal és füstölt kecskesajttal
Szeretjük a krémleveseket. Na jó kettőnk közül inkább én, de a nagycsalád java része igen.

Karamellizált hagyma, marhahúsleves, kruton és gruyère, a szegények levese, a népszerű francia hagymaleves. Férj unszolására, a nagy ír nyárban, visszatért az étlapra.

Például, ha salátát akarunk enni nal és mellé főtt krumplit eszünk. Vagy az is működik, ha avocádó szendviccsel kukorica csipszet eszünk. Tilos viszont ha a salátára csirkét teszünk és t eszünk hozzá.

Tálalhatjuk kedvünk szerinti levesbetéttel, például pirított baconnel vagy gombával, krutonnal, vagy egy kis kanálka sűrű joghurttal is akár.

10 percig, leveszem a tűzről, belekeverem a kókusztejet, majd merülő mixerrel tessék-lássék módjára kicsit össze turmixszolom, megkóstolom és ha kell, megsózom.
nal és friss koriander levelekkel illene tálalni, de korianderem nem volt, ...

bagett bors citromlé fokhagyma kruton mustár olívaolaj parmezán sajt római salátaszardella tojássárgája vörösborecet worcestershire-szósz
receptjellemzők ...

A salátaleveleket rendezzük tálba, öntsük rá a még langyos okat és a csirkemell darabokat (a sütéshez használt zsiradékkal együtt), forgassuk össze és öntsük rá a mártást, majd szórjuk meg parmezánforgáccsal.
 ...

(ha natúr vadsült) gombával, krutonnal, tejszínes-fehérboros-konyakos-citromos mártással
kertészné módon
vegyes zöldséggel ...

Levesbetétnek használhatunk készen kapható levesgyöngyöt, fokhagymás t, vagy akár reszelhetünk a levesbe a füstölt sajtból is.
Bejegyezte: Szemi dátum: 21:23 1 megjegyzés
30 éves osztálytalálkozónkra ... ...

grissini, kruton), így ez a sütölt sajtból készült ropogós is nagyon lendít levesünkön. Hozzávalók: 2 fej salotta 1 gerezd fokhagyma 20 levél medvehagyma vaj 1 dl rozé 6 dl zöldségalaplé 1,3 dl tejszín [...] ...

Simára keverjük és forrón tálaljuk. Pirított zsemlekockával (nal) tálaljuk. A levest esetleg kevés konyakkal is ízesithetjük.
Extra
küldje tovább ismeröséhez ...

Így aztán nem is keresgélek a szofisztikált tételek között: jöjjön a sűrűje: tejfölleves barnakenyér krutonnal, pájsli, és császármorzsa. A leves nagyon finom, krémes és zamatos, jól passzolnak bele a ropogós kenyérkockák is.

Tejszínes hagymaleves sajttal és nal
Mustáros csirkeszárnyak
Lencsefőzelék egészségesebben ...

Erdei gombakrémleves csirkével és krutonnal
15 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Az elkészült grillezett őzgerincet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a libamájjal együtt a spenótos ok tetején helyezzük el. Az egészet a szedermártással körbelocsolva tálaljuk.
Borajánló: ...

A csirkemell filét felkockázzuk. Ezután sózzuk,borsozzuk és hirtelen megpirítjuk. Adunk hozzá még krutonnal (pirított kenyérkockával).
Ennyire szeretem:
+ 19 - 19 ...

Lásd még: Lásd még: Zöldség, Leves, Citrom, Csirke, Paradicsom

Gasztronómia  Krusztád  Kucsmagomba

 
RSS Mobile