Kezdőlap (Kruton)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Kruton


 

Kruton

Gasztronómia  Krusztád  Kucsmagomba

kruton
Apróra vágott kenyér-, vagy zsemlekockák, melyeket olajon pirítanak. Krémlevesek kitűnő levesbetétje
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot! ...


Tálalásnál a krutonra teszem a sült csirkét, tetejére a marinált padlizsánt, köré a pestót. Petrezselyemzölddel díszítem.
Írd meg te is a véleményed!
Regisztrálj ingyenesen az oldalra, vagy lépj be, ha már korábban megtetted.

Brokkoli krémleves krutonnal
Nem igazán szeretjük a krémleveseket. Ennek az az oka, hogy ezek a viszonylag tartalom nélküli levesek nem igazán laktatnak.

Svájci hagymaleves sajtos krutonnal
A vöröshagymát, és a póréhagymát metéltre vágjuk. Egy lábosban vajat hevítünk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát. A fokhagymát is feldaraboljuk, és a többi hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk.

kaporvirággal, zöldbabbal és diós krutonokkal
Hozzávalók
2 maréknyi friss tárkony
semleges olaj (pl. szőlőmagolaj vagy napraforgómag olaj)
2 kaliforniai paprika
1 sárgabarack
3mm-es szelet friss gyömbér
100ml repceolaj
6 málna ...

Sáfrányos újburgonya krémleves pirított vargányával, barna kenyér krutonnal
Már megint jó hosszú lett a cím, pedig a leves meg milyen egyszerű. Nem baj.

kruton pirított zsemleszelet
kuszkusz búzából vagy más gabonából készült, durvára őrölt dara, illetve ennek főtt változata, vagy ebből és húsból, zöldségből álló egytálétel
madeira mártás spanyol mártás madeira borral ...

Kruton:sült kenyérkockák levesbetétnek és egyéb ételek díszítéséhez.

Laison: levesek,mártások sűrítő anyaga,mint pl.a beurre manié,a rántás,a tojássárgája,a tejszín és a vér.

Kruton: crouton - különböző formára vágott, héjazott kenyérszelet, melyet a sült hús, bélszín alá tesznek tálaláskor, hogy felitassa a szaftot.
Lassú tűzőn: éppen forráspontig hevítjük, és azon főzzük.

Kruton: sült kenyérkockák levesbetétnek és egyéb ételek díszítéséhez, de más források a pirított zsemleszeletet is így nevezik.
Laison: levesek, mártások sűrítőanyaga, mint például a beurre manié, a rántás, a tojássárgája, a tejszín és a vér.

kruton
Pirított zsemlekocka.
kulfi
Indiai jégkrémszerű desszert, melynek legfőbb alapanyagai: khoya (sűrűre befőzött tej), ghee (vajzsír) és fűszerek.

A krutonhoz: 8 evőkanál vaj - 2 evőkanál apróra vágott fokhagyma - 2 nagy marék kenyérkocka (héj nélküli, egynapos baguette-ből) - 1/2 kiskanál só ...

Kruton : pirított zsemleszelet.
Lyoni módra : Sült hagymával.
Macedón módra : Paradicsomos mártással locsolgatva ...

A krutonhoz a fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük az olajjal és sóval, majd összeforgatjuk a kenyérkockákkal. Előmelegített sütőben (esetleg serpenyőben) pirítsuk az egészet aranysárgára, majd tegyük félre hűlni.

A krutonnal kezdem. Ehhez a vajat és a sajtot egy kicsi teflonserpenyőben, kis lángon óvatosan összeolvasztom, közben bekapcsolom a sütőt. A kenyeret kis darabokra tördelem vagy kockára vágom (ha még hagyja magát), majd az olvadt sajtba forgatom.

4 ek. kruton
kevés grana padano
A jégsalátát megmostam, leszárítottam, felvágtam.

Sajtos krutonnal, néhány csepp tejszínnel, bazsalikomlevelekkel és pirított, finomra vágott gombával (ez is vargánya volt) tálaltam.

A fokhagymás kruton elkészítéséhez egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdet, amit csak szétnyomunk, és a ebben a fokhagymás olajban pirítjuk meg a kenyérkockákat.

A krutonhoz vágjunk a bagettból 12 darab egy centi vastag szeletet. Kenjük meg őket olívaolajjal és sózzuk meg. Helyezzük a szeleteket zsírpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt pirítsuk aranybarnára.
4.

Ha natúr vadsült: gombával, krutonnal, tejszínes, fehérboros, konyakos, citromos mártással
KEFTA, KIFTA (AFRIKA)
- húsgombóc
KEFTEDES (GÖRÖG)
- kis darálthús gombóckák
KÉKPARADICSOM
- padlizsán
KELETI ÉDESSÉG ...

Kedvessy módon = (ha bélszínszelet) sült libamájjal és borjúvesével, valamint gombapéppel és kapros-paprikás mártással; (ha natúr vadsült) gombával, krutonnal, tejszínes-fehérboros-konyakos-citromos mártással ...

Fokhagymakrémleves krutonnal és füstölt kecskesajttal
Szeretjük a krémleveseket. Na jó kettőnk közül inkább én, de a nagycsalád java része igen.

Karamellizált hagyma, marhahúsleves, kruton és gruyère, a szegények levese, a népszerű francia hagymaleves. Férj unszolására, a nagy ír nyárban, visszatért az étlapra.

Például, ha salátát akarunk enni krutonnal és mellé főtt krumplit eszünk. Vagy az is működik, ha avocádó szendviccsel kukorica csipszet eszünk. Tilos viszont ha a salátára csirkét teszünk és krutont eszünk hozzá.

Tálalhatjuk kedvünk szerinti levesbetéttel, például pirított baconnel vagy gombával, krutonnal, vagy egy kis kanálka sűrű joghurttal is akár.

Leves, helyett krémes főzelék tányérba mer, krutonnal megszór, kolbász chipssel díszít, némi frissen vágott zölddel meghint, kolbász zsírral megcsöpögtet és bekanalaz.
Nos, mondhatom azt, hogy első nap kipipálva.
Tejbetök :D ...

10 percig, leveszem a tűzről, belekeverem a kókusztejet, majd merülő mixerrel tessék-lássék módjára kicsit össze turmixszolom, megkóstolom és ha kell, megsózom.
Krutonnal és friss koriander levelekkel illene tálalni, de korianderem nem volt, ...

bagett bors citromlé fokhagyma kruton mustár olívaolaj parmezán sajt római salátaszardella tojássárgája vörösborecet worcestershire-szósz
receptjellemzők ...

A salátaleveleket rendezzük tálba, öntsük rá a még langyos krutonokat és a csirkemell darabokat (a sütéshez használt zsiradékkal együtt), forgassuk össze és öntsük rá a mártást, majd szórjuk meg parmezánforgáccsal.
 ...

(ha natúr vadsült) gombával, krutonnal, tejszínes-fehérboros-konyakos-citromos mártással
kertészné módon
vegyes zöldséggel ...

Levesbetétnek használhatunk készen kapható levesgyöngyöt, fokhagymás krutont, vagy akár reszelhetünk a levesbe a füstölt sajtból is.
Bejegyezte: Szemi dátum: 21:23 1 megjegyzés
30 éves osztálytalálkozónkra ... ...

Spárgakrémleves, szív alakú krutonok, metélőhagyma (snidling).
Jellemzők
recept
lentin spárgakrémleves ...

grissini, kruton), így ez a sütölt sajtból készült ropogós is nagyon lendít levesünkön. Hozzávalók: 2 fej salotta 1 gerezd fokhagyma 20 levél medvehagyma vaj 1 dl rozé 6 dl zöldségalaplé 1,3 dl tejszín [...] ...

Simára keverjük és forrón tálaljuk. Pirított zsemlekockával (krutonnal) tálaljuk. A levest esetleg kevés konyakkal is ízesithetjük.
Extra
küldje tovább ismeröséhez ...

Fokhagymaleves sajtos-gombás krutonnal
Fokhagymás brokkolileves
Fokhagymás brokkolileves ...

Így aztán nem is keresgélek a szofisztikált tételek között: jöjjön a sűrűje: tejfölleves barnakenyér krutonnal, pájsli, és császármorzsa. A leves nagyon finom, krémes és zamatos, jól passzolnak bele a ropogós kenyérkockák is.

Tejszínes hagymaleves sajttal és krutonnal
Mustáros csirkeszárnyak
Lencsefőzelék egészségesebben ...

Erdei gombakrémleves csirkével és krutonnal
15 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Az elkészült grillezett őzgerincet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a libamájjal együtt a spenótos krutonok tetején helyezzük el. Az egészet a szedermártással körbelocsolva tálaljuk.
Borajánló: ...

A csirkemell filét felkockázzuk. Ezután sózzuk,borsozzuk és hirtelen megpirítjuk. Adunk hozzá még krutonnal (pirított kenyérkockával).
Ennyire szeretem:
+ 19 - 19 ...

1 fej jégsaláta
1 kígyóuborka
pár szem közepes paradicsom
20 dkg csirkemell filé
kruton (pirított kenyérkockák) ...

Először a leszűrt lé kerül a terítékre, majd a hús és a főtt zöldségek. A lét pirított, sajtos krutonnal, a húst és a zöldségeket borssal, sóval, mustárral, reszelt tormával, uborkával szokás fogyasztani.

Ha homogén krémet kaptunk, szükség esetén sózzuk, borsozzuk, majd tálalhatjuk. Tetszés szerint díszíthetjük tejszínnel, krutonnal, sajttal vagy snackkel.
Tweet
Cimkék ...

valamilyen sűrű massza - például krumplis, húsos vagy sajtos - rúdalakúra formálva, rendszerint bundázva, s általában bő zsiradékban ropogósra sütve.
[szerkesztés] Kruton
pirított zsemleszelet bélszín- és hátszínételekhez.

A főzés kezdetén a zsemlét 1cm-es vastagra szeleteljük, a fazonját a hús méretéhez igazítjuk, szárazon megpirítjuk - ez lesz a kruton a hús alá.

15 dkg kukoricakonzerv
4 dl joghurt
2 csomag ezersziget salátapor
15 dkg zöldfűszeres kruton (zsemle- vagy kenyérkocka zöldfűszeres olajon pirítva)
jelre kattintva az adott tételt hozzáadhatod bevásárlólistádhoz! ...

A cipó tetején és a levesben is volt reszelt sajt bőven, na és a hagymát sem sajnálták. A négy sajt levest, nem cipóban tálalták, de sajtos krutont kínáltak hozzá. Mindkét leves nagyon ízletes volt.

Kedvessy módon - bélszínszelet = sült libamájjal és borjúvesével, valamint gombapéppel és kapros-paprikás mártással.
2. Kedvessy módon - natúr vadsült = gombával, krutonnal, tejszínes, fehérboros, konyakos, citromos mártással.

Ez - szerintem - nagyon jó szám, egy gasztroblognál! Saláta salátáról még nem hallottam, viszont mindenképpen érdemes kipróbálni. Fejes salátát szinte mindig a hagyományos módon készítem el, maximum feldobom retekkel, krutonnal vagy valami ...

A szalonka beleit - sajátos táplálkozási szokásainál fogva - ne dobjuk el, megmosva önálló ételként szervírozhatjuk - szalonka salmi fokhagymás krutonnal. A legtöbb ételnél a szalonkát nem bontjuk fel, megmosva a belső részekkel együtt sütjük meg.

Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, majd fél napra a hűtőbe tesszük. Tálaláskor a levest poharakba szedjük, és mindegyik tetejére koktélrákokat halmozunk, ízlés szerint fokhagymás krutonnal kínálhatjuk.

Felkockázzuk az érett camembert sajtot, belekeverjük a levesbe, míg egy sűrű levest nem kapunk. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel és borssal ízesítjük. Tovább nem forraljuk. Hozzáadjuk a fehérbort és egy kicsit együttmelegítjük. Krutonnal, ...

Sajt vagy egy jó sonkás szendvics mellé, salátának pirítóssal vagy barna kenyérrel, esetleg más salátafélékkel keverve. Jól illik hozzá a mogyoróolaj, az olajos magvak, a pirított szalonna, esetleg a belekevert, enyhén ízesített kruton.

mikor megfőtt a zeller le turmixolom az egészet és vissza rakom a tüzhelyre egy kicsi tejszinnel besüritem még hagyom épp egy kicsit összeforrni és kész is van!!betétje lehet kockara vagott parolt zeller vagy kruton(kenyér kocka) ...

A krumplit öntsd fel 1 liter vízzel, dobd bele a leveskockát, ízesítsd, majd ha megfőtt, vedd le a lángról, és add hozzá a sült fokhagymát, és turmixold össze a levessel. Tálald krutonnal vagy szárított zsemlekockával.

A mák parfénak álcázza magát és egy adag hideg vanília mártáson csücsül. A kifli helyett kalács került a tányérra, méghozzá amolyan krutonként. A portóis meggy pedig felteszi arra a bizonyos i-re a pontot.

szárnyashúst az edényből kiszedjük, a mártáshoz adjuk a pirított szalonnát, a gyöngyhagymát, és jól összeforraljuk, majd belekeverjük a konyakot. Tálaláskor a tál közepére rakjuk a gyöngytyúkot , ráöntjük raguját, és vajban megpirított krutonokat ...

Lásd még: Lásd még: Zöldség, Leves, Citrom, Csirke, Paradicsom

Gasztronómia  Krusztád  Kucsmagomba

 
RSS Mobile