Kezdőlap (Kompót)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kompót

Gasztronómia  Kolozsvári töltött káposzta  Komteszka

Címke: "kompót"
Császármorzsa sógoréknál
Ez az étel számomra mindig is talány lesz. Hogyan lehet ugyanis az, hogy van egy államalakulat, Osztrák-Magyar Monarchia, aminek közös uralkodójáról elneveznek egy ételt. És a két országban száz évvel később ugyanaz a név két eltérő dolgot jelent.


kompót
Befőtt gyümölcs.
Nemzetközi szó a francia compote nyomán, amely a latin composita (elegyes dolgok) szóra, a compositus (összetett) többes semleges alakjára megy vissza, ez a középkori latinban egyes számú nőnemű alakként főnevesült. Eredetéről bővebben lásd komponál. káposzta, komposzt.

Itt vagy: Főoldal »
Kompót
Jogi nyilatkozat
Adatvédelmi nyilatkozat ...

Hogyan készül a Kompót aszalt gyümölcsökből?
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a citromhéjat, egy kis darab egész fahéjat, a cukrot, és addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul.

Kompóttal töltött sütemény
Hozzávalók:
250g liszt + egy kevés a kelesztéshez,
60g darált mandula,
75g porcukor,
175g hideg, földarabolt vaj,
2 közepes tojás sárgája,
820g kompót,
2 citrom reszelt héja,
2 ek Amaretto (mandula) likőr,
1 ek porcukor a kelesztéshez, ...

Alma~ elkészítése:
Az almákat jó alaposan megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és negyedekre vágjuk, de a nagyobbakat vághatjuk többfelé is. Ezután a nyers gyümölcsöket rétegesen az előzőleg előkészített üvegekbe tesszük, úgy, hogy minél kisebb üres helyet hagyjunk.

Eper~
Talán most csalódást okozok, de nem, nem édesség (bár ki tudja. Igazság szerint én az üvegből a felét ebéd előtt elnassoltam), inkább egy könnyű, izgalmas savanyúság, ami húsok mellé eszméletlen finom.

Alma~
Bolondítsuk meg naranccsal, és ez lesz a legjobb gyümölcsös desszert
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin ...

Birs~ recept
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Birs~
Lassan itt a birs szezonja, a zöldségesnél már láttam is egy pár darabot. Érdemes vele közelebbről is megismerkedni, mert vitaminokban gazdag, az emésztést, koleszterinszintet kiegyensúlyozó hatással bír, női bajokra is használ, gyulladáscsökkentő és nem utolsó sorban nagyon finom.

Kiwi~
.
Művészet-e a szeretet? Ha igen, akkor tudást és erőfeszítést igényel. Vagy kellemes érzés, amit megtapasztalni a vaksors műve, olyasmi, amibe az ember, ha szerencsés, beleesik? (.) Az emberek nagy többsége manapság kétségkívül az utóbbi nézetet vallja.

Alma~
Először a szirupot, a levet készítjük el, vízből, citrom héjával és levével, ízesítőszerrel, fahéjjal, szegfűszeggel. A kockára vágott, hámozatlan almát a már ízesített lében rövid ideig főzzük.
Energiatartalom 1 főre: 50 kcal Szénhidráttartalom 1 főre: 10,5 g ...

ALMAKOMPÓT TOJÁSLIKŐRREL
Hozzávalók 4 személyre: 4 alma (kb. 80 dkg), 5 evőkanál citromlé, 2 evőkanál mazsola, 10 dkg cukor, 1-2 dkg vaníliás cukor, 2 dl tejszín, 1 dl tojáslikőr, az ízesítéshez darabka fahéj, a díszítéshez almacikkek.

Vegyes ~
Hozzávalók:
0,5 kg. tisztított gyümölcs (alma, körte, szilva, barack, stb.)
3 ek. kristálycukor
10 db. szegfűszeg
3 db. fahéjrúd
2 db. citromkarika ...

~ot más gyümölcsökből, például keményebb körtéből, nem magvaváló szilvából, ringlószilvából, sárgabarackból és magvaváló őszibarackból is készíthetünk. Ezekhez kevesebb mézet használjunk, és ne tegyünk bele se fahéjat, se szegfűszeget.

~gyártás első fázis: a vizet a cukorral felforraljuk, majd beletesszük a mentát és a citromfüvet és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt leszűrjük, majd a sziurpot újra felforraljuk.
Második fázis: A cseresznyéket megmossuk, leszárazzuk és sterilizált üvegekbe töltöm, majd ráöntjük a szirupot.

Alma~
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Édességek ...

Birsalma ~ - 4 személyre
A birsalmákat megmossuk,meghámozzuk és feldaraboljuk. A birsalmát feldarabolás után edénybe rakjuk és ráfacsarjuk a citromok levét és felöntjük annyi vízzel,hogy
ellepje. Belerakjuk a cukrot és a fűszereket és közepes lángon lefedve főzzük éppen puhára.

Rebarbara ~
A múltkor találtam a zöldségesnél piros belű rebarbarát! Semmiképp sem hagyhattam ott, igaz nem vettem sokat belőle, mert itthon is volt mé...
Bodzavirágos eperlekvár - a kötelező kör :) ...

Gyümölcs~ habsipkával
Hozzávalók: 1 kg gyümölcs - meggy, szilva, barack satöbbi -, 15-20 dkg cukor, fahéj, szegfűszeg, 1 zacskó vaníliaízű öntetpor, 5 dl tej, 2-4 db tojás fehérje, 1 db citrom, 5 dkg mandulapehely.

Birsalma ~
Feltöltő: Zsike54 Kategória: Befőzés 0 756 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Rebarbarakompót télire

Unokatesóm megajándékozott egy nagy nyalábnyi szép és kövérre hízott rebarbarával. Mivel ennyit egyszerre nem tudok felhasználni, befőztem télire, jó lesz majd elővenni a hideg napokon.

Rebarbara ~
Elmúlt pár napban körkérdést intéztem egy-két ismerősöm felé, hogy szereti-e a rebarbarát. Hát érdekes reakciókat váltott ki a kérdésem. A legtöbb embertől azt a választ kaptam, némi fanyar grimasz után, hogy nem nagyon kedveli/szereti.

Aranyló gyömbérkompót recept
Hozzávalók 4 személyre:
500 g apró sava nyű narancs,
150 g aszalt sárgabarack,
25 g/2 ek. mazsola,
400 ml víz,
7 narancs,
egy kb. 2,5 cm-es gyömbérgyökér megtisztítva, lereszelve,
4 hüvelyes kardamom, apróra törve,
4 szegfűszeg,
2 ek. méz,
15 g/l ek.

Készülhet belőle ~, krém, sajt, püré, köret, saláta, leves. A birs olajos héja általában nagyon vastag, cserébe viszont fantasztikus illata van. A birs hűvös helyen hónapokig eláll. Nagyanyáink régen a szekrény tetején tartották lakásillatosító gyanánt.

Node, a birsalmás ~szerű köret, az nagyon jó lett! Ez egy sós ~, sok fűszerrel meg hagymával. Hagyma nélkül édesen is el tudnám képzelni, de sült húsok mellé szerintem így sokkal jobban illik.

Vörösboros körtekompót
3/5
A fahéjjal, szegfűszeggel vörösborban főtt körte remek kísérője különféle sülteknek.

Sült csokipuding rebarbara ~tal
Egy finom desszert a hétvégére! Nem annyira bonyolult, mint amennyire bonyolultnak tűnik a neve alapján.
A két recept külön-külön is, nagyon finom, de érdemes kipróbálni ezt a kombinációt! ...

Mézes-narancsos meleg alma~ (VKF! 41.-re)
Ki lehet e térni olyan VKF! (Vigyázz Kész Főzz!) felkérés elől, amire személyesen a meghirdető hív meg? Történt ugyanis, hogy az egyik aktuális főzőklubos estére készülve, anyagbeszerzésen voltunk, mikor az ISpar-ban Mézigörl megszólított.

Datolyaszilvás alma~ pirított puszedlimorzsáv...
Orecchiette brokkolival és pancettával
Hétvégi kitalálós kérdés
Sült vörös szalaghal
Strozzapreti paradicsomos csicseriborsóval
Fekete teás-lótuszvirágos cantuccini mazsolával
1 messaggio nuovo... - 1 új üzenet...

Nem igazán alkoholmentes ~, sőt, elég belőle pár szem, annyira intenzív. Elég sok időt kell neki hagyni, hogy "beérjen", de megéri. A recept szerint 4 hetet kell egy sötét helyen töltenie, de én a harmadik héten meguntam, mert már nem bírtam magammal és megbontottam.

Sose tudtad, mire is jó a rebarbara. Ez a ~ tipikus angol kaja. Az eper édese és a rebarbara savanykás íze tökéletes lehet, ha vaníliafagyhoz, vagy vastag, édes palacsintához kínálod.
Hozzávalók:
- 4-5 darab rebarbara
- 25-30 dkg eper
- 3/4 csésze cukor
- 1/3 csésze narancslé ...

A halat a kifőtt tésztával, mártással és a ~tal tálalom.
Tipp:
2-3 éve találkoztam egy hal francia mártásban recepttel, ami nagyon ízlett. A minap olyasmit kívántam, ezért találtam ki ezt az elkészítési módot, és szerintünk fantasztikus lett! ...

Főoldal - Tészta - Mákos guba aszalt szilva-~tal
Mákos guba aszalt szilva-~tal
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted! ...

Főoldal› Receptek › Étlap › VegetáriánusAlma~
Alma~
beküldő: Receptvarázs
elkészítési idő: 30 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Befőttek és tartósított ételek - ~
» 1 kg szilva
» 1 kg kemény húsú őszibarack
» 80 dkg cukor
» 10 szem szegfűszeg
» 1 tk. fahéj
" ...

~ok ideje
Nemrégiben ilyen kincsre bukkantam a sufniban egy doboz mélyén: ...

3. ~ok, szószok
Ha sűrűbben szereted a ~ levét, illetve gyümölcsmártást készítesz, étkezési keményítő helyett keverj bele pudingport! Almához és körtéhez vaníliásat, piros gyümölcsökhöz például epreset válassz!

+ 1 tipp kényelmeseknek ...

Alma~
Hozzávalók: alma, cukor vaníliás cukor, citrom
Az almákat meghámozzuk, kimagvaljuk, gerezdekre vágjuk, és cukros-vaníliás vízben, egy karikára vágott citrom társaságában félpuhára főzzük. A megfőtt gerezdeket üvegekbe töltjük, a citromkarikákat kiszedjük.

Alma~
Almás sült csirkecomb, fűszeres fahéjas rizzsel
Almás tarte tatin ...

Birs~
Könnyű levezető fogás egy nehezebb ebéd után, de natúr húsokhoz, vagy rántott húshoz is jól illik saláta helyett.
Hozzávalók ...

Alma ~
Tizenkét almát meghámoznak, de úgy, hogy szárok maradjon, azután három kanál befőtt baracklevet vízzel ritkára kevernek, egy darab cukrot és citromlevet adnak hozzá, az almát megfőzik, de úgy, hogy szét ne hulljanak. A tálalásnál a levet mind szépen rá szokták önteni.

Körtekompót
A héjától megtisztított körtét félbevágjuk, magházát kivesszük, és üvegekbe rakjuk. Egy hétdecis üveghez 3 evőkanál cukorból szirupot főzünk, és még melegen a gyümölcsre öntjük, késhegynyi borkénport meg tartósítószert rakunk a tetejére: ettől szép fehér lesz.

Alma~
Gyermekkoromat juttatja eszembe, amikor hideg téli napokon, anyu készítette nekünk a ~ot. Imádtam és azóta is szívem csücske. Legszívesebben melegen eszem, de másnap lehűtve is kellemes desszert, itóka.
Alma - egész fahéj - szegfűszeg - cukor - van. cukor - víz - citrom ...

A téli ~ remekül kísér téli sülteket, különösen az ünnepi szezon alatt, de fogyaszthatjuk akár desszertként is. Elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény tuti finom..
Tovább a Téli ~ bejegyzéshez!
Cimkék: angol, családi ebéd, karácsony ...

~főzéskor csak kevés vizet tegyünk alá, és levét azután édesítsük, hogy bőséges levet eresztett. Pikáns ízt ad neki a vanília, szegfűszeg vagy a fahéj. Meggyel, cseresznyével is főzhetjük együtt. Süteményben, rétesben alma helyett, dióval szokták használni.
Epres rebarbarakrémleves ...

~
Forrás: Az alap az Internetről származik, ez adta az ötletet. Utoljára frissítve: 2009.01.29 - (3.2) ...

A ~hoz a narancsot és a mandarint meghámozzuk (a fehér hártyát is lehúzzuk). 2 dl narancslét felforralunk. Az étkezési keményítőt a maradék narancslével elkeverjük, majd hozzáöntjük a felforralt narancslevet. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, és hagyjuk kihűlni.

A ~hoz hámozzuk meg és vágjuk fel a birsalmákat. A narancs héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Adjuk hozzá a birsalmához a mézzel és annyi vízzel együtt, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha kész, hagyjuk lassan, fedő alatt kihűlni.

A ~ot a kész panna cottára kanalazzuk és tálaljuk.
Vélemények:
4 megjegyzés: ...

Alma~ mézzel
Elkészítése: 1 kg illatos rétesalmát mosás után vágjunk ketté, és vékonyan hámozzuk meg. A magház kimetszése után aprítsuk nagyobb kockákra, öblítsük át, és tegyük egy zománcozott fazékba. Öntsünk rá 1 liter vizet, adjunk hozzá 3-4 szem szegfűszeget, kb.

Egy ~os tálnyi adag, két vékony szelet zsemle karikával, szerintem nem annyira kalória dús vacsora.
Petra!
Igen, éppen olvasom a tanítást! :o))) Szépen óvatosan kezdem az oda figyelést, nem akarom magam sanyargatni. Van idő, minek rohanni? Köszönöm! ...

Alma ~
Az almát megpucolom, majd szeletekre vágom. Egy edénybe vizet engedek, épp hogy ellepje az almákat. Felrakom főzni. Teszek hozzá kristálycukrot,...
4 személyre
30 perc
Részletek ...

1 üveg ~ (vagy nagyobb méretű gyümölcskonzerv)
1 zacskó vaníliáscukor
2 pohár tejszín vagy 1 pohár tejföl
kb. 5 cl (vagyis egy "löttyintésnyi") narancsszörp
víz a hígításhoz (ennek mennyisége függ a ~ "nedvességtartalmától") ...

Birsalmakompót vaníliamártással - Bak étel
Nézd meg a többi jegy ételreceptjét is, lepd meg szeretteidet jegyűknek megfelelően!
Ajánlott lapok: ...

5 dl alma~
2 dl tejszín
5 dl tej
fahéj
vaníliarúd
A cukorral, fahéjjal, vaníliával ízesített tejet forraljuk fel és hűtsük le, majd keverjük össze a tejszínt lecsurgatott alma~tal, és megint hűtsük le. A tetejére tegyünk tejszínhabot, esetleg cikkekre vágott almát és tálaljuk.

2. A ~ot leszűrjük. A levébe lassacskán belekeverjük a corn flourt, vigyázva hogy ne legyen csomós. Odatesszük főni, majd ahogy elkezd rotyogni rögtön be is sűrűsödik. Ekkor belezúdítjuk a meggyet, lehúzzuk a tűzről, jól összekeverjük. Picit hagyjuk kihűlni.

befőttek, ~ok, sütemények szószok, forralt bor
Szerecsendió:
levesek, főzelékek, húsételek, húsgombócok ...

Birsalmakompót-másként
Ha ősz, akkor birsalma. Hála az égnek, mostanában megint kapni, és nem csak a piacon néniktől, hanem akár a nagyáruházak zöldségosztályain. Sajnos ugyanez nem monható el a birskörtéről, mert az igencsak ritkaságnak számít, és szerintem nem csak itt nálunk.

Birsalam ~
Hozzávalók: 3 kg birsalma 30 dkg cukor 2 citrom leve 10-12 db szegfűszeg 4-5 darabka fahéj ...

Birsalma-~?? S.O.S.
Imádom a birsalmát, és most készülök ~ot eltenni. Gondoljátok, hogy hozzáadott víz nélkül sikerülhet? Úgy gondolnám, hogy a birsalma nem elég lédús ehhez, félek, nem sikerül, és akkor a szívem szakad meg ezért az elpocsékot illatos csodáért.

Befőttként, ~ként egész évben élvezhetjük jótékony hatását, hisz a hőkezelések során csekély mértékben veszít csak tápanyagtartalmából.

Rebarbarakompót
A rebarbara nagylevelű, talajközeli növény, amely Ázsiából került át hozzánk. Először dísznövényként tartották. Kb. 300 éve jelen van a konyhában is. Fogyasztásra a levélnyelet használják. Általában úgy bánunk vele, mint ahogy a gyümölcsökkel szoktunk.

Sütemények, ~ok, fagylaltok, krémek és általában édes ételek, likőrök, édes levesek mártások ízesítésére használják.
Az étellel együtt főzzük, teljesen ártalmatlan fűszer, ezért gyomor-, epe-, és vese-problémákkal küszködők is nyugodtan használhatják.
Beszerezhető: ...

Desszertek, ~ok, gyümölcslevek jó alapanyaga. Könnyű húsételek kiváló kísérője lehet.
2
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot! ...

Házi szilvakompót édesítővel
A magozott, felezett szilvát (friss és mirelit egyaránt lehet) citromlével, egész fahéjjal és szegfűszeggel valamint édesítőszerrel óvatosan összefőzzük, vigyázva arra, hogy a szilva még roppanós maradjon és saját kihűlő levében puhuljon meg készre... Részletek ...

Fűszeres alma~ eperrel
Sütés nélküli gesztenyetorta
Csokoládés gombóc házi csokoládépudinggal ...

Szilva befőtt (~)
Szilvalekvár sütőben készítve mindenféle bonyodalo
Szódavizes cseresznyekompót ...

Mindig zölddió ~ot szerettem volna kóstolni. Még nem sikerült...
Olyasmi a gyógynövényektől, mint az Unicum???
olzka írta...
Nem vagyok tisztában a tisztaszesz árával... Ettől függetlenül mézet vállasztottam diólikőr készítéshez és működik.

8 fél behűtött ~ őszibarack, 30-40 dkg vaníliafagylalt, 4 púpozott ek. sárgabarack lekvár, 2 dl tejszínhab, 2 ek. pirított mandula durvára vágva, 1 ek. cukor.

Tetejüket kevés ~lével öntözzük meg. Egész nyáron, bármilyen friss gyümölcsből, télen befőttből készíthetjük.
Iratkozzon fel hírlevelünkre cserébe megajándékozzuk önt 10 remek sütemény recepttel!
Név:* ...

Angol gyümölcs~
Hozzávalók:
45 dkg kimagozott meggy (vagy meggybefőtt),
45 dkg málna, ...

Fűszeres alma~ eperrel
Ez a desszert szó szerint pillanatok alatt tűnt el.Nem számítottam ilyen elsöprő sikerre,hiszen csak egy gyümölcssaliról van szó.De ezeknek a színeknek,ízeknek nem lehet ellenállni.

Gyümölcslevesek, ~ok, turmix italok, rizsételek, puncsok, szószok, hid...
12
CURRYLEVÉL ...

Rebarbara-alma~
Még sosem készítettem ilyet, de nagyon örülök, hogy kipróbáltam. Ha még hozzájutok rebarbarához, biztos ismét elkészítem. Alma csak azért került bele, mert volt néhány darabom, ami itt-ott megbarnult és már muszáj volt fehasználni, de igazán nem vált a befőtt kárára.

Megyek őszibarack ~ot eltenni - sok volt a fán.
Válasz erre
Válasz erre ...

A kamrában katonás rendben várakoztak a ~ok, befőttek, dzsemek, hogy áldozatul essenek a csikorgó fagyok idején, a foszlós kalácsoknak, az ünnepi süteményeknek vagy "csak úgy egy kanálkával torkoskodva" gyermeki kedvünknek.

Fanyar íze miatt a birsnek a népi-paraszti nyersfogyasztása jelentéktelen, szegfűszeggel, cukorral ízesítve, ~nak megfőzve azonban a kisnemesi, polgári étkezésben a XVII. századtól jelentős. Sült hús mellé tálalták. A háziasszonyok a birsalmasajtot ősszel főzték és eltették télire.

Agglegény - ~ (keserű köcsög)
Agglegény - ~ (Rumtopf)
Agnello alle olive (Olivás báránysült)
Agnello brodettato (Báránygulyás citrommártásban)
A grillezés szabályai
Agyagban sült csirke
A húsvéti bárány
A húsvéti nyúl
A húsvéti tojás
Aioli 1. - (Fokhagymás majonéz)
Aioli 2.

Koktélok díszítéséhet vagy ~okhoz is felhasználják.
Marc = francia almatörköly-párlat, alkoholtartalma 40-45 %
Marceaux de Saint = Ismert pezsgőpincészet. Ismertebb márkák: Carte Blanche, Grand Vin Sec, Vin Brut.
Mariachi = Mexikói 40%-os párlatfajta.

4 dl meggykompót lé, 2 cs zselatinpor. Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat. Összegyúrjuk és kis ideig pihenni hagyjuk. 1 cm vastagra nyújtjuk és sütőpapírral ... Készült: 01 április 2013 8.

Desszertként pedig következhet a fánk vagy a frissen készült alma~.
A szomszédos Salzburg tartomány nemcsak Mozarttal, fesztiváljával és híres templomaival lopja bele magát a turisták szívébe.

Jellemzője még ennek a július végén, augusztus elején érő savanyú ~almának, hogy igen nagyra megnő, vannak példányok, amelyeknek a súlya a 40 dekagrammot is eléri. Hűtőházban tárolva év végéig is eláll.

A félretett gyümölcshúsból készíts ~ot: főzd 5-8 percig, majd pürésítsd: nyomkodd át egy szűrőn, vagy villával törd át.
4. Keverd össze a ~ot a vajjal, fahéjjal, cukorral és a tojások sárgájával. Verd keményre a tojásfehérjét egy másik, tiszta és száraz edényben.

A ~ból kihalászott és lecsepegtetett birsalmát villával szétnyomkodom, összekeverem a tojással és annyi liszttel, hogy kellemes galuskatésztát kapjak, gondolatnyi sóval ízesítem. A külön fövő lébe mokkáskanállal apró galuskákat szaggatok és durván 6-8 perc alatt puhára főzöm.

A ~ kétharmadát a tortalapra halmozzuk, és kb. 45 percre hűtőszekrénybe állítjuk. A darabokra tördelt babapiskótákat elosztjuk a ~rétegen, és ráhalmozzuk a maradék ~ot. A tejszínt kemény habbá verjük a megmaradt vaníliás cukorral és a habfixálóval.

A mandarin ~ot lecsepegtetjük. A joghurtot a cukorral és a mandarin ~ levével összekavarjuk. Gőz fölött a zselatint feloldjuk, majd óvatosan a joghurtos keverékhez adjuk. Majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt.

A fahéjat kiveszszük, a ~ot lehűtjük.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán kör alakúra - 32 cm átmérőjűre - kinyújtjuk. Kivajazunk, kilisztezünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát, és kibéleljük a tésztával. Alját villával megszurkáljuk.

Első ötlet: Legyen belőle ~. Nagy nehezen meghámoztam, kimagoztam, feldaraboltam. Ilyen melegben ~?
Második ötlet: Van egy csomó csodás céklám. Eredetileg céklalé lett volna, de az almával keverve eredeti lekvárt főzök belőle. Könnyedén meghámoztam, feldaraboltam. Elkezdtem főzni.

A rózsasziromból készült tea, lekvár és ~ rendszeres fogyasztásával megőrizheted fiatalos megjelenésedet, fittségedet és szépségedet.
A rózsavíz csodatévő arctonik és vérzéscsilalpító borotválkozás utáni szer.
A rózsaszirom-ecetes borogatás a homlokra helyezve hatékonyan enyhíti a fejfájást.

Áfonyás túrókrémtorta Hozzávalók: 1 tojás 2 tojásfehérje 1 csipet só 4 dkg búzaliszt 2 dkg étkezési keményítő 20 dkg áfonyakompót 1 teáskanál őrölt Bourbon vanília 35 dkg túró 4 lap fehér zselatin...

-vel a megszokott kötelező gyümölcsöt leváltottuk finom, meleg ~okra. Pazar tízórai vagy uzsonna lesz belőle és még én is jól lakom vele.

A kész fácánokat az almával együtt tálra helyezzük, minden almára 4 evőkanál vörösáfonya-~ból elvett 1-1 evőkanálnyi ~ot teszünk, a fácánokat kék szemű szőlővel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

A mazsolát előtte való nap beáztatjuk egy fél narancs és egy fél citrom levébe meg egy kevés ~lébe, hogy jól megduzzadjon.
A félbevágott narancsokból úgy vágjuk ki a húsát, hogy a héjak tölthetők legyenek.
Ezután a kimagozott narancs húsát és a banánokat kisebb szeletkékre vágjuk.

(Szerintem úgy finom a ~, ha nem fő pépesre az alma, hanem kicsit res marad.)
A 6-8 perc elteltével, elzárom alatta a gázt, s belekeverem a mézet. A szükséges méz mennyisége természetesen ízlés szerinti (én nem szeretem túl édesen) és függ attól is, hogy milyen fajta almából készül az étel.

Hozzávalók: 1 liter tejszín, 40 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kg nagyon apróra vagdalt mindenképpen sokféle gyümölcs, ~ vagy aszalt gyümölcs. A díszítéshez: felvert tejszínhab, csokoládé- vagy gyümölcsöntet, cukor- vagy csokoládédara tetszés szerint.

Télen tehetünk bele konzervet, ~ot is. Bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele, amit éppen találunk, vagy amit legjobban szeretünk. Én most a hátsó kertben lévő gyümölcsfákon éppen érő gyümölcsöket, korai őszibarackot, nektarint és kajszit tettem bele.

A megtisztított sütőtököt ~szerűen kevés vízzel és xylittel szétfőzzük. A zselatint kevés hideg vízben elkeverjük, és beleoldjuk a sütőtök masszába.

Portóis-narancsos rebarbarakompót
Ültessen mindenki rebarbarát....Itt a homokon, déli tűző napon is gyönyörűen nő, kibírta az idei mínuszokat takarás nélkül, szerintem mivel egy virágágyás kellős közepén pompázik, tényleg virágnak képzeli magát, és ez jót tesz az önbizalmának...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Saláta, Zöldség, Torta, Kenyér, Citrom?

◄ Kolozsvári töltött káposzta   Komteszka ►
 
RSS Mobile