Kezdőlap (Köménymag)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Köménymag

Gasztronómia  Köményes sült oldalas  Köménymagleves

Köménymagos krumplis kenyér recept
Köménymagos krumplis kenyér recept
Hozzávalók:
50 dkg főtt, hámozott, áttört burgonya (tisztán mérve),
25 dkg finomliszt,
1 dkg élesztő,
1-1,5 dl tej,
3 evőkanál olaj,
1 csapott teáskanál só,
1 teáskanál köménymag,
1 teáskanál kristálycukor.


Köménymagleves diétásan (vese- és májbetegeknek)
Főoldal â-ş Leves â-ş Köménymagleves diétásan (vese- és májbetegeknek)
Idő: 15 perc alatt - Hozzávalók: 1 személyre ...

Köménymag
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Köménymag alapanyagként.
Vágott vegyes savanyúság ...

köménymag
comino, cumin, cumino, fűszerkömény, kemény mag, konyhakömény, kömény, Kreuzkümmel
Egyik legsokoldalúbban használt fűszerünk, melyből "...már pár szem...egy egyszerű sült húst is mennyei magasságokba emel." (Krúdy Gyula) ...

KÖMÉNYMAG
— Ha a rántásba köménymagot is teszünk, addig hagyjuk sülni, míg "pattog", mert csak így érvényesül az íze. Fanyar, érdekes aromája miatt nem ajánlatos más fűszerekkel együtt használni.

~os töltött kenyérkék
Feltöltő: kgyorgyi68 Kategória: Kelt tészták 0 349 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

~
Korianderes-köményes kínai kel spenóttal
A tavaszi méregtelenítés kapcsán találtam ki ezt a receptet. Valójában sosincs konkrét elképzelésem, csak a hűtő tartalma adott, no meg egy vegetáriánus férj...

~os rudacskák
Hozzávalók:
200gr tehéntúró, 200gr teavaj, 200gr liszt, só, a kenéshez 2db tojássárgája és ~ ...

~os pizza tészta
Hány személyre:
» 20 dkg liszt
» 1/2 dl tej
» 1 dkg élesztő
» csipet ~
» só ízlés szerint
» kevés olaj ...

~os leves
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj (vagy 2 dkg zsír)
2 dkg. liszt
1/2 kávéskanál ~
só, pirospaprika, pírított zsemle/kifli kockák ...

~os rántottleves
/+
Ha az ember természeti lény lenne, az abszolút táplálék nem lehetne más, mint a gyümölcs. De tudjuk, hogy származásunk szerint nagyobbik felében a természeten túlról valók vagyunk, és igazi humánus ételeinket magunknak kell megcsinálni.

~, édeskömény, római kömény
Volt ugye a ~. (Az angoloknál ez a caraway seed és nem a cumin, arról később.) Őt mindenki ismeri. Ott csücsül a nagyi pogácsája meg vajas kiflije tetején, tojássárgájával odaragasztva sütés előtt.

~os leves
Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, rakjuk egy nagyobb zománcozott edénybe, szórjunk rá egy csipet sót, adjunk hozzá 1 mokkáskanál ~ot, és 3 evőkanál olajon dinszteljük pár percig. Utána tegyünk hozzá 2 evőkanál lisztet, és élénk tűzön pirítsuk zsemleszínűre.

Rántott ~leves
Magyar leves.
Kategória:levesek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

~leves recept
Írta: nagyi
Tegyünk fel nem zsíros csontot főni kevés zöldséggel és sóval. Ha ez megfőtt, barna rántást készítünk, bele­teszünk 1 kanál ~ot, 1/4 fej hagymát, a le­vessel feleresztjük s 1/4 órán át főni hagyjuk.

~os leves buggyantott tojással
Hozzávalók 4 személyre 2 ek liszt, 3 ek olaj, 2-3 mk őrölt ~, só ízlés szerint, 4 egész tojás, petrezselyemzöld ...

~leves tojásrántottával
Hozzávalók (5 adag): 1,5 l víz, 100 gr hagyma, 5 gr kőménymag, 20 gr Iiszt, 5 ml. étolaj, 5 tojás, 5 gr ecet, 3,5 gr őrölt bors, 10 gr zöldséglevél ...

Burgonyás, ~os - 10 személyre
124 kalória / fő
A burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoljuk, és megkelesztjük, majd a liszthez adjuk a burgonyával és a ~gal együtt. Sóval ízesítjük, összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

Majoránnás-~os karfiolpüré
Hozzávalók: 300 g karfiol, kb. 10 cm póréhagyma, 1 cikk fokhagyma, extraszűz olívaolaj, egy ek. szezámmag, csipetnyi kurkuma, egy kk. ~, fél kk.

Népies neve: ~, hasznos kömény, konyhakömény
A Föld legelterjedtebb és legkedveltebb fűszerei közé tartozik. Tipikusan erősen fűszeres ízű mag. Kenyérbe és péksüteményekbe teszik, illetve süteményeket hintenek meg vele.

Csicsókaleves ~gal
Az újburgonyára emlékeztető csicsókának jellegzetes, finom íze van, és remek krémlevest lehet készíteni belőle
Fotó/illusztráció: Reader's Digest ...

A szűrőben maradt ~ot és hagymát dobd ki. A levest abban a fazékban tálald, amelyik szebb. Én visszaöntöttem az első fazékba.
A tányérba egyszerre csak kevés kenyérkockát tegyetek, mert hamar megszívja magát levessel, és elpuhul. Inkább gyakrabban szedegessetek!
Jó étvágyat! ...

Tojásleves recept (~gal)
Kedves Zsuzska! Talán kicsit régebbről, de nekem is gyermekkori emlék ez a leves. A gyerekeim " beteg levesnek" hívták, mert akkor szoktam főzni nekik amikor a gyomrukkal volt probléma. Én egy kicsit másként készítem! ...

Nem azért, mert sűrű, és meleg, hanem mert a ~ból és a fokhagymából minél több ízt igyekszem nyerni, minden más pusztán körítés. Vagyis, a rántásnak is igen nagy szerepe van a végső sikerben, de nem a mennyisége, hanem a minősége miatt.
Először a rántást készítem el.

Blog Archives for tag őrölt ~
Céklaleves tormás tejszínes túrógombóccal
Átfagytam ma délután. Hazafelé csak azon törtem a fejem forralt boron kívül mivel tudok gyorsan felmelegedni. Adott volt négy pöttöm. Continue reading » ...

Az olajból és lisztből barna rántást készítünk reszelt hagymával, egy kanál ~gal, késhegynyi borssal. Hideg vízzel felengedjük, tovább főzzük, majd leszűrhetjük, ha a köményt nem akarjuk a levesben hagyni.
Sózzuk, és apró galuskát vagy csipetkét főzünk bele.

A visszamaradt zsírból a liszttel sötétbarna rántást készítünk, amikor barnulni kezd, akkor hozzáadjuk a ~ot.
Végül felengedjük 1 liter hideg vízzel, megsózzuk, beletesszük az egészben hagyott hagymát, és felforraljuk.

6.Amikor a hagymás keverék kezdi elérni a lekvár állagot, adjuk hozzá a pörkölt ~ot. Amikor a keverék lekvár állagú lesz, vegyük le a serpenyőt a tűzről és keverjük bele az ecetet. Ízlés szerint ízesítsük.

pirospaprikát keverek hozzá ezután 2-3 szedőkanál leves levével felengedem, összekeverem és hozzáöntöm a már felforrt leveshez. Jól összekeverem, ½ kávéskanál őröl köménnyel felforralom és leveszem a tűzről.
A kenyér szeleteket megpirítom és kockára vágom, tálaláskor ezt teszem a ~os ...

KÖMÉNYMAG
egész, őrölt
Leírás:
A kömény az egyik legrégebbi európai fűszernövény. Fűszeres aromájú, enyhén égető, citromra emlékeztető ízű, jellegzetesen erős illatú fűszer, amelyet igen sokrétűen alkalmaznak. Ha a magot őrlés előtt kissé megpirítjuk, a dióhoz hasonló íze lesz.

~leves
Hozzávalók: 3-4 ek olaj, 1 púpozott ek ~, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek liszt, pirospaprika, 2-3 tojás, vagy/és 2-3 szelet kenyér, olaj a pirításhoz.

~
Koriandermag
Az éléstár szájízünknek megfelelő kialakításához az alábbi fűszerek nagyon fontosak lehetnek bizonyos ételféleségek elkészítéséhez. A korábban felsorolt fűszereken kívül jó, ha van belőlük otthon: ...

~leves pirított zsemlekockával
Fogás: Leves Cimkék: 90 napos fogyókúra, Szénhidrát
Értékelés: (5 / 5) ...

~os rúd

Hozzávalók:
10 dkg margarin, 12 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, kevés tejföl, só, ~.

~os burgonya alufólában-keményitőnapra
Hozzávalók: kb.4 azonos nagyságú burgonya 1 teáskanál só 1 teáskanál ~ alufólia olivaolaj ...

~: Használatát nem kell korlátozni.
Majoránna: Elnyomja a kellemetlen illatokat, jellegzetes illata miatt sokan kedvelik, emésztésre is kedvező hatású.
Mustármag: Pácokhoz, salátákhoz, savanyúsághoz, főzőlevekhez használható.

~os leves

1 teáskanál ~, 1 evőkanálnyi vaj, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, só, 1-2 szelet kenyér, 5 dkg sajt.

~os rántott leves
4dkg lisztből 6dkg és egy kiskanálnyi ~gal elég barna - de nem égett - rántást keverünk. Föleresztjük 1-1,5l vízzel és kellő sűrűségűre forraljuk. Átszűrve, pirított kenyér- vagy zsemlyemorzsákkal tálaljuk.
Burgonyaleves ...

~leves
2 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, késhegynyi színes paprika, 1 mokkáskanál ~, só. A zsírból és a lisztből barna rántást készítünk. A ~ot a rántásba szórjuk, keverés közben pirítjuk, amíg a köményszemek kipattognak. Nagyon kell vigyázni, mert könnyen odaég a rántás.

~ római kömény, mag vagy por alakban
Kurkuma általában a port használják, de némelyik recept a friss kurkuma- gyökeret ajánlja (Ne cseréljük össze a sáfránnyal!)
Mustármag a fekete változatot használják ...

~ leves
Öt dkg zsírból 5 dkg liszttel sötét, zsemleszínű rántást készítünk. Hozzáadunk 11/2 evőkanál ~ot és 2 percig állandó keverés mellett együtt pirítjuk.
A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, és a 1,2 l vizet lassan hozzáadva simára keverjük.
Sózzuk és lassú tűzön kb.

Örmény ~leves
Hozzávalók: 10 dkg füstölt sonka, 2 tojás, ~, 1 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika ...

~
Elkészítés módja:
Az összegyúrás után vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojással megkenjük, és ~gal meghintjük. Sütés hőfoka: 180-200°C, sütés ideje: 10 perc.

~
Most így készítettük:
A babot beáztatjuk, felrakjuk főni babérlevéllel, fokhagymával. Mikor már majdnem megfőtt, az előzőleg megtisztított, felkarikázott és egy külön edényben, kevés olívaolajon lepirított sárgarépát és fehérrépát hozzáadjuk.

~os -sós kocka
(Cikkek/Receptek)
Hozzávalók: (1 nagy tepsi), 30 dkg finomliszt, 12 dkg RAMA margarin, 4 evőkanál tejföl(2 dl), 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, a tészta nyújtásához kevés liszt, a tetejére egy csapott evőkanál ~ ...

~os barnakenyér recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: Elkeverjük a sütőport a liszttel, majd hozzáadjuk a tarhót, sót, mézet, ~ot. Jól eldolgozzunk a tésztát és kenyeret formázunk belőle. Kiolajozott tepsiben kb. 35-45 perc...

~ a megszóráshoz (de nem muszáj)
Összegyúrjuk ezt az egészet, és kidolgozzuk. 4 cipót készítünk, kerekre nyújtjuk. 12 részre fölvágjuk, előtte 25 dkg margarint sóval kikeverünk, ezzel megkenjük. Kifliket formálunk és megkenjük tojással. ~gal vagy sajttal megszórjuk.

~, cukor, só, olaj
Az olajon a hagymát megpirítom, egy kanál cukorral megszórom, beledobom a köményt, ha szirupos kezd lenni, hozzáadom a vékony csíkokra vágott lilakáposztát. Nem szeretem reszelve, mert a végén még roppanósnak kell maradnia, úgyhogy késsel aprítom fel.

~leves diétásan (vese- és májbetegeknek)
15 perc alatt
~leves-pirított zsemlekockával ...

~os leves gnoccival. Gombaleves májbombóccal.
Paradicsomleves túrógaluskával. Mexikói csipős fűszeres rántotta.
Fűszeres húsfasírtok. Kapris aprópecsenye.

~.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, tejföllel és sóval tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. A sonkát ...

~ liszt margarin só szalalkáli szezámmag tejföl tojás trappista sajt
receptjellemzők ...

~os-borsos steak cseresznyemártással
Sajtos brokkolikrémleves
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

~os káposztasaláta
A káposztát vékonyan leszeleteljük, vagy legyaluljuk. Sóval meghintjük, és állni hagyjuk. Közben a salátaöntet hozzávalóit felfőzzük,...
8 személyre
30 perc
Részletek ...

~
Elkészítése: A megtisztított, jól megmosott csülköket megsózzuk, majd az evőkanál olajjal, kevés vízzel kuktafazékban ~gal, a megtisztított, egészben hagyott hagymával negyven percig pároljuk. Sós burgonyával tálaljuk.
Stuttgarti marhasült
Hozzávalók: ...

~
Hajdan úgy tartották, megóv a nemi eltévelyedéstől, ezért szerelmi bájitalokat kevertek belőle.
Mustármag ...

~gal párolt savanyú káposztával is nagyon finom.
Tápértéktáblázat
Energia- és tápértékek ételenként számítva.

~
Népies neve: konyhakömény, ~, hasznos kömény. Latin neve: Carum carvi. A világon az egyik legelterjedtebb növény. Annak ellenére, hogy már ősidők óta ismerik, Európában csak a XIII. századtól alkalmazzák. A szerelmi bájitalok egyik alapanyaga volt. Az édes...
~ ...

~ likőr liszt olaszos őrölt bors salátaöntet cukobetegség koktélparadicsom sült csirke olivaolaj őszibarackbefőtt pisztácia póréhagyma gyombér kefír kukorica zöldséges rétes vöröshagyma csirkemáj húsvéti recept keringési problémák burgundi csiga kéksajt zöldfűszeres csiga ...

~os vagy (Ánizsos) pálinka.
Negyed kiló czukrot vizbe mártva, tegyünk tiszta lábasba, láng-tüzre forrni. Mikor egészen felolvadt a czukor és forrni kezd, öntsünk bele két liter tiszta jó pálinkát. Főzzük fel a czukorral együtt a pálinkát és egy fakanálnyi kömény- vagy ánizs magot.

~ sincs benne. :)
Válasz erre
@Pinka-Panka: Haj tekintetében a korosodás meghazudtolója vagyok. Sűrű, selymes, barna. Viszont minden alkalommal elalszom.

~os, hagymás káposztasaláta, és sült burgonya illik mellé. (Szászika)
Erdélyi flekken 2.
15 perc ...

~os-leves.

Vegyünk egy fazékba 6 személyre két és fél liter vizet, tegyünk bele két kávéskanál ~ot, egy fej vereshagymát, egy kevés sót és tegyük forrni. Amig forr, készitsünk egy tojásnyi zsirból, egy jó nagy fakanál lisztbál szép barnapiros rántást.

A ~os rántott levesnél a zsírba dobom a ~okat, mikor már forró a zsír, így ki tud pattogni, kiadja az ízét. Aztán sötét zsemleszínű rántást készítek, pirospaprikázom majd vízzel felengedem, sóval fűszerezem és ennyi. De nagyon finom.

A ~ nagyon jó a gyomornak, segíti az emésztést és szélhajtó hatása révén megakadályozza az esetleges puffadást.
Forrás: ...

A ~ot a fokhagymával, szemes borssal mozsárban megtöröm, belekeverem a paprikakrémet, elkeverem egy-két evőkanál olajjal.

A ~ból készített tea javallott hasfájásra, összehúzza az izmokat és ereket. Összetört levelével reumát kezelnek.
A szerecsendió fájának fiatal hajtását zöldségként eszik rizzsel magas vérnyomás kezelésére.

só, ~, Ataisz gyomorkímélő borspótló
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk. Egy edénybe tesszük, kevés vizet öntünk alá (épp csak annyit, hogy ne égjen le), és köménnyel, sóval, borspótlóval ízesítjük. Fedő alatt félkeményre pároljuk.

némi ~
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, a tésztát meghintjük liszttel és nejlonzacskóba tesszük. Legalább egy napig, de akár kettőig is a hűtőben pihentetjük. Sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből és ujjnyi vastagra nyújtjuk.

Sós, ~os kifli
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 1 pohár tejföl, 10 dkg margarin, 2 teáskanál só, 1,5 dl cukros tejben felfuttatott 5 dkg élesztőmegkenéshez: egy tojás, ~ vagy szezámmag, vagy reszelt sajt ...

Sós, ~os vízben főtt krumplival és friss kenyérrel, savanyúsággal tálaltuk.

* só, ~, fokhagyma
Elkészítése
A húsokat elosütjük (lásd Tejfölös gombás rostélyos), lábasba tesszük. Elkészítjük a pörköltalapot és a rostélyosokra öntjük.

Őrölt ~ és csipetnyi bors (elhagyható)
1 késhegynyi szódabikarbóna
Zsírpapír + kenyérsütő forma, vagy szilikonos kenyér-forma
A kenyér tetejére szezámmag (elhagyható) ...

őrölt ~
friss petrezselyem
friss zeller levél (olyan gumót veszek, amin van zöld) ...

Sokan ~ot is tesznek bele, az ízének nem árt, de mi nem annyira szeretjük ropogtatni a fogunk alatt, és mivel őrölt formában nem volt otthon, mozsarunk meg nincs, így ez most kimaradt, de nekünk nem is hiányzott.
4 komment
Ajánlott bejegyzések: ...

0,08 g ~
0,05 g petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkemájat letisztítjuk, a vöröshagymát vékonyra felkarikázzuk. Kevés növényi olajjal kikent tepsibe tesszük őket, lazán összekeverve, és előmelegített sütőben, nagy hőfokon, hirtelen készre sütjük.

Az édesköménymag enyhén ánizsos beütése és a méz édessége nagyon érdekes ízkombináció. Ha még ennél is erőteljesebb ízre vágyunk, akkor esetleg pácoljuk be a húst pár órára friss édesköménnyel.

~
A tésztához az élesztőt elmorzsoljuk egy kevés langyos, cukros tejben, és hagyjuk megkelni. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a szélére szórjuk a sót, a közepébe a két tojás sárgáját, és a megkelt élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát, ha szükséges kevés tejet még adhatunk hozzá.

1 tojás
~
A tészta hozzávalóit a ~ kivételével kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk, majd a tésztagömböcöt tálba emeljük, és lefedve hűtőbe tesszük néhány órára.

Labels: ~, liszt, olaj, sajt, sonka, sós sütemény, sütőben, tej, élesztő
No comments:
Post a Comment ...

Az íze a ~ra emlékeztet, de annál erősebb ízű, édesebb aromás.
Elsősorban édességek ízesítésére használják, de parányi belőle dúsítja a vadas ételeket is, mártások zamatát.
Élettani hatása: étványgerjesztő, emésztést serkentő, szélhajtó hatású. ...

Joghurt, ~, koriander, fokhagyma, petrezselyem, citrom, paradicsom.
Uborka
Menta, kapor, ecet, metélőhagyma, újhagyma, fehérborecet.

- Retek:
~, metélőhagyma, citrom, bors.
- Uborka:
kapor, petrezselyemzöld, citromlé, bors, paprika, fokhagyma.

2.) 1 dkg ~; 1 dkg mustármag; 1 dkg koriander; 1 jó csipet majoránna; 1 dkg bors; 0,5 dkg fehér-bors; 0,5 dkg gyömbér; 5-6 szegfűszeg; 4-5 szegfűbors; 5-6 babérlevél; 1 reszelt szerecsendió.

1/2 tk édesköménymag
2 db kisebb szárított pirospaprika (vagy pirospaprikapor)
1 tk só ...

1,5 ek édesköménymag (én ilyet nem raktam, mert a férjem nem szereti, és enélkül is finom volt)
A szószhoz:
2 tojás sárgája ...

fél tk édesköménymag
2 tk kurkuma
2 tk őrölt koriander (nálam egész szerepelt mozsárban összetörve) ...

. Só, bors, ~, pirospaprika.
Előkészületek:

A gombát megtisztítom méghozzá úgy, hogy egy papírtörlővel letörölgetem róla az esetleges szennyeződést. (A gombát lehetőleg ne mossuk vízzel, mert megszívja magát és ízetlen lesz.) ezután a lemezeire merőlegesen felcsíkozom.

Heimannék ~os kiflije
A videó indításához katt a képre! A receptet itt találjátok! A videót Heimann Zoli készítette. Sztem zseniális!
Tovább a teljes bejegyzésre ...

Tehetünk rá ~ot is, de anélkül is finom.
a receptet küldte: Tápainé Hüse Anikó
Értékelje a receptet: ...

cékla
víz
~
só+ecet+cukor
nátrium benzoát
Elkészítése:
A céklát jól megmossuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni, és puhára főzzük.

Küllemében a ~ra emlékeztet, de ízében teljesen eltér attól: földes-füstös aromája van, amelyet egyesek csípősnek írnak le. Szoros rokonságban áll a hazánkban is igen elterjedt réti köménnyel.

Beledobjuk a ~ot, a babérlevelet, hozzáadjuk a paprikakrémet és a paradicsompürét.
Közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük.
A burgonyát megtisztítjuk, hosszúkás szeletekre várjuk.

tojás, sajt,
~, esetleg szezámmag
A szalalkálit keverjük el lisztben, reszeljük rá a sajtot és morzsoljuk el a margarint benne. Sajtos rúd»
Sajtos rolád
...

A fűszer édesköménymag, koriandermag és fehér bors keverékéből áll össze - én tettem bele egy kis mustármagot is -, a magokat pirítás után mozsárban zúztam össze, némi tengeri sóval.

- 2 teáskanál ~
- 100g sótlan mogyoró darabolva (lehet pörkölt is)
- 1 nagy vöröshagyma felkockázva ...

Bizony ez édesköménymag a szalámiban ) Egyrészt elég jól felismerhetö a képen, másrészt meg a neve a legjobb bizonyíték: finocchio. Nagyon szeretem az édesköményes olasz szalámit, érdekes mód az édesköményteával viszont ki lehet üldözni a világból.
rossamela szerint: ...

Ha szereted a ~ot, azt is szórhatsz bele, pikáns ízt kölcsönöz neki.
20 extra hatékony zsírégető zöldség
20 extra hatékony zsírégető zöldség ...

~
A dagasztógép táljába öntjük a vizet és az olajat, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a sóval elkevert lisztet és tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a kenyerek tetejére a kencét.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Kömény, Tojás, Liszt, Citrom, Hagyma?

◄ Köményes sült oldalas   Köménymagleves ►
 
RSS Mobile