Kezdőlap (Köménymag)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Köménymag


 

Köménymag

Gasztronómia  Köményes sült oldalas  Köménymagleves

Köménymagleves diétásan (vese- és májbetegeknek)
Főoldal â-ş Leves â-ş Köménymagleves diétásan (vese- és májbetegeknek)
Idő: 15 perc alatt - Hozzávalók: 1 személyre ...


Köménymag
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Köménymag alapanyagként.
Vágott vegyes savanyúság ...

köménymag
comino, cumin, cumino, fűszerkömény, kemény mag, konyhakömény, kömény, Kreuzkümmel
Egyik legsokoldalúbban használt fűszerünk, melyből "...már pár szem...egy egyszerű sült húst is mennyei magasságokba emel." (Krúdy Gyula) ...

KÖMÉNYMAG
— Ha a rántásba köménymagot is teszünk, addig hagyjuk sülni, míg "pattog", mert csak így érvényesül az íze. Fanyar, érdekes aromája miatt nem ajánlatos más fűszerekkel együtt használni.

Köménymagos töltött kenyérkék
Feltöltő: kgyorgyi68 Kategória: Kelt tészták 0 349 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Köménymag
Korianderes-köményes kínai kel spenóttal
A tavaszi méregtelenítés kapcsán találtam ki ezt a receptet. Valójában sosincs konkrét elképzelésem, csak a hűtő tartalma adott, no meg egy vegetáriánus férj...

Köménymagos krumplis kenyér recept
Hozzávalók:
50 dkg főtt, hámozott, áttört burgonya (tisztán mérve),
25 dkg finomliszt,
1 dkg élesztő,
1-1,5 dl tej,
3 evőkanál olaj,
1 csapott teáskanál só,
1 teáskanál köménymag,
1 teáskanál kristálycukor.

Köménymagos rudacskák
Hozzávalók:
200gr tehéntúró, 200gr teavaj, 200gr liszt, só, a kenéshez 2db tojássárgája és köménymag ...

A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél liter hideg vízzel felengedjük, sózzuk, simára keverjük és kb. 10-15 percig forraljuk.

Köménymagos pizza tészta
Hány személyre:
» 20 dkg liszt
» 1/2 dl tej
» 1 dkg élesztő
» csipet köménymag
» só ízlés szerint
» kevés olaj ...

Köménymagos leves
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj (vagy 2 dkg zsír)
2 dkg. liszt
1/2 kávéskanál köménymag
só, pirospaprika, pírított zsemle/kifli kockák ...

Köménymagos rántottleves
/+
Ha az ember természeti lény lenne, az abszolút táplálék nem lehetne más, mint a gyümölcs.

Köménymag, édeskömény, római kömény
Volt ugye a köménymag. (Az angoloknál ez a caraway seed és nem a cumin, arról később.) Őt mindenki ismeri. Ott csücsül a nagyi pogácsája meg vajas kiflije tetején, tojássárgájával odaragasztva sütés előtt.

Köménymagos leves
Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, rakjuk egy nagyobb zománcozott edénybe, szórjunk rá egy csipet sót, adjunk hozzá 1 mokkáskanál köménymagot, és 3 evőkanál olajon dinszteljük pár percig.

Rántott köménymagleves
Magyar leves.
Kategória:levesek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

Köménymagleves recept
Írta: nagyi
Tegyünk fel nem zsíros csontot főni kevés zöldséggel és sóval. Ha ez megfőtt, barna rántást készítünk, bele­teszünk 1 kanál köménymagot, 1/4 fej hagymát, a le­vessel feleresztjük s 1/4 órán át főni hagyjuk.

Köménymagos leves buggyantott tojással
Hozzávalók 4 személyre 2 ek liszt, 3 ek olaj, 2-3 mk őrölt köménymag, só ízlés szerint, 4 egész tojás, petrezselyemzöld ...

Köménymagleves tojásrántottával
Hozzávalók (5 adag): 1,5 l víz, 100 gr hagyma, 5 gr kőménymag, 20 gr Iiszt, 5 ml. étolaj, 5 tojás, 5 gr ecet, 3,5 gr őrölt bors, 10 gr zöldséglevél ...

Burgonyás, köménymagos - 10 személyre
124 kalória / fő
A burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoljuk, és megkelesztjük, majd a liszthez adjuk a burgonyával és a köménymaggal együtt.

Majoránnás-köménymagos karfiolpüré
Hozzávalók: 300 g karfiol, kb. 10 cm póréhagyma, 1 cikk fokhagyma, extraszűz olívaolaj, egy ek. szezámmag, csipetnyi kurkuma, egy kk. köménymag, fél kk.

Népies neve: köménymag, hasznos kömény, konyhakömény
A Föld legelterjedtebb és legkedveltebb fűszerei közé tartozik. Tipikusan erősen fűszeres ízű mag. Kenyérbe és péksüteményekbe teszik, illetve süteményeket hintenek meg vele.

Csicsókaleves köménymaggal
Az újburgonyára emlékeztető csicsókának jellegzetes, finom íze van, és remek krémlevest lehet készíteni belőle
Fotó/illusztráció: Reader's Digest ...

A szűrőben maradt köménymagot és hagymát dobd ki. A levest abban a fazékban tálald, amelyik szebb. Én visszaöntöttem az első fazékba.

Tojásleves recept (köménymaggal)
Kedves Zsuzska! Talán kicsit régebbről, de nekem is gyermekkori emlék ez a leves. A gyerekeim " beteg levesnek" hívták, mert akkor szoktam főzni nekik amikor a gyomrukkal volt probléma. Én egy kicsit másként készítem! ...

Nem azért, mert sűrű, és meleg, hanem mert a köménymagból és a fokhagymából minél több ízt igyekszem nyerni, minden más pusztán körítés. Vagyis, a rántásnak is igen nagy szerepe van a végső sikerben, de nem a mennyisége, hanem a minősége miatt.

Blog Archives for tag őrölt köménymag
Céklaleves tormás tejszínes túrógombóccal
Átfagytam ma délután. Hazafelé csak azon törtem a fejem forralt boron kívül mivel tudok gyorsan felmelegedni. Adott volt négy pöttöm. Continue reading » ...

Az olajból és lisztből barna rántást készítünk reszelt hagymával, egy kanál köménymaggal, késhegynyi borssal. Hideg vízzel felengedjük, tovább főzzük, majd leszűrhetjük, ha a köményt nem akarjuk a levesben hagyni.

A visszamaradt zsírból a liszttel sötétbarna rántást készítünk, amikor barnulni kezd, akkor hozzáadjuk a köménymagot.
Végül felengedjük 1 liter hideg vízzel, megsózzuk, beletesszük az egészben hagyott hagymát, és felforraljuk.

6.Amikor a hagymás keverék kezdi elérni a lekvár állagot, adjuk hozzá a pörkölt köménymagot. Amikor a keverék lekvár állagú lesz, vegyük le a serpenyőt a tűzről és keverjük bele az ecetet. Ízlés szerint ízesítsük.

leves levével felengedem, összekeverem és hozzáöntöm a már felforrt leveshez. Jól összekeverem, ½ kávéskanál őröl köménnyel felforralom és leveszem a tűzről.
A kenyér szeleteket megpirítom és kockára vágom, tálaláskor ezt teszem a köménymagos ...

KÖMÉNYMAG
egész, őrölt
Leírás:
A kömény az egyik legrégebbi európai fűszernövény. Fűszeres aromájú, enyhén égető, citromra emlékeztető ízű, jellegzetesen erős illatú fűszer, amelyet igen sokrétűen alkalmaznak.

Köménymagleves
Hozzávalók: 3-4 ek olaj, 1 púpozott ek köménymag, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek liszt, pirospaprika, 2-3 tojás, vagy/és 2-3 szelet kenyér, olaj a pirításhoz.

Köménymag
Koriandermag
Az éléstár szájízünknek megfelelő kialakításához az alábbi fűszerek nagyon fontosak lehetnek bizonyos ételféleségek elkészítéséhez. A korábban felsorolt fűszereken kívül jó, ha van belőlük otthon: ...

Köménymagleves pirított zsemlekockával
Fogás: Leves Cimkék: 90 napos fogyókúra, Szénhidrát
Értékelés: (5 / 5) ...

Köménymagos rúd

Hozzávalók:
10 dkg margarin, 12 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, kevés tejföl, só, köménymag.

Köménymagos burgonya alufólában-keményitőnapra
Hozzávalók: kb.4 azonos nagyságú burgonya 1 teáskanál só 1 teáskanál köménymag alufólia olivaolaj ...

Köménymag: Használatát nem kell korlátozni.
Majoránna: Elnyomja a kellemetlen illatokat, jellegzetes illata miatt sokan kedvelik, emésztésre is kedvező hatású.
Mustármag: Pácokhoz, salátákhoz, savanyúsághoz, főzőlevekhez használható.

Köménymagos leves

1 teáskanál köménymag, 1 evőkanálnyi vaj, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, só, 1-2 szelet kenyér, 5 dkg sajt.

Köménymagos rántott leves
4dkg lisztből 6dkg és egy kiskanálnyi köménymaggal elég barna - de nem égett - rántást keverünk. Föleresztjük 1-1,5l vízzel és kellő sűrűségűre forraljuk. Átszűrve, pirított kenyér- vagy zsemlyemorzsákkal tálaljuk.

Köménymagleves
2 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, késhegynyi színes paprika, 1 mokkáskanál köménymag, só. A zsírból és a lisztből barna rántást készítünk. A köménymagot a rántásba szórjuk, keverés közben pirítjuk, amíg a köményszemek kipattognak.

Köménymag római kömény, mag vagy por alakban
Kurkuma általában a port használják, de némelyik recept a friss kurkuma- gyökeret ajánlja (Ne cseréljük össze a sáfránnyal!)
Mustármag a fekete változatot használják ...

Köménymag leves
Öt dkg zsírból 5 dkg liszttel sötét, zsemleszínű rántást készítünk. Hozzáadunk 11/2 evőkanál köménymagot és 2 percig állandó keverés mellett együtt pirítjuk.

Örmény köménymagleves
Hozzávalók: 10 dkg füstölt sonka, 2 tojás, köménymag, 1 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika ...

köménymag
Most így készítettük:
A babot beáztatjuk, felrakjuk főni babérlevéllel, fokhagymával.

Köménymagos -sós kocka
(Cikkek/Receptek)
Hozzávalók: (1 nagy tepsi), 30 dkg finomliszt, 12 dkg RAMA margarin, 4 evőkanál tejföl(2 dl), 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, a tészta nyújtásához kevés liszt, ...

Köménymagos barnakenyér recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: Elkeverjük a sütőport a liszttel, majd hozzáadjuk a tarhót, sót, mézet, köménymagot. Jól eldolgozzunk a tésztát és kenyeret formázunk belőle. Kiolajozott tepsiben kb. 35-45 perc...

köménymag a megszóráshoz (de nem muszáj)
Összegyúrjuk ezt az egészet, és kidolgozzuk. 4 cipót készítünk, kerekre nyújtjuk. 12 részre fölvágjuk, előtte 25 dkg margarint sóval kikeverünk, ezzel megkenjük. Kifliket formálunk és megkenjük tojással.

köménymag, cukor, só, olaj
Az olajon a hagymát megpirítom, egy kanál cukorral megszórom, beledobom a köményt, ha szirupos kezd lenni, hozzáadom a vékony csíkokra vágott lilakáposztát.

Köménymagleves diétásan (vese- és májbetegeknek)
15 perc alatt
Köménymagleves-pirított zsemlekockával ...

Köménymagos leves gnoccival. Gombaleves májbombóccal.
Paradicsomleves túrógaluskával. Mexikói csipős fűszeres rántotta.
Fűszeres húsfasírtok. Kapris aprópecsenye.

köménymag.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, tejföllel és sóval tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. A sonkát ...

köménymag liszt margarin só szalalkáli szezámmag tejföl tojás trappista sajt
receptjellemzők ...

Köménymagos-borsos steak cseresznyemártással
Sajtos brokkolikrémleves
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Köménymag
Hajdan úgy tartották, megóv a nemi eltévelyedéstől, ezért szerelmi bájitalokat kevertek belőle.
Mustármag ...

köménymag
Elkészítése: A megtisztított, jól megmosott csülköket megsózzuk, majd az evőkanál olajjal, kevés vízzel kuktafazékban köménymaggal, a megtisztított, egészben hagyott hagymával negyven percig pároljuk. Sós burgonyával tálaljuk.

Köménymaggal párolt savanyú káposztával is nagyon finom.
Tápértéktáblázat
Energia- és tápértékek ételenként számítva.

köménymag likőr liszt olaszos őrölt bors salátaöntet cukobetegség koktélparadicsom sült csirke olivaolaj őszibarackbefőtt pisztácia póréhagyma gyombér kefír kukorica zöldséges rétes vöröshagyma csirkemáj húsvéti recept keringési problémák burgundi ...

köménymag
Népies neve: konyhakömény, köménymag, hasznos kömény. Latin neve: Carum carvi. A világon az egyik legelterjedtebb növény. Annak ellenére, hogy már ősidők óta ismerik, Európában csak a XIII. századtól alkalmazzák.

Köménymagos vagy (Ánizsos) pálinka.
Negyed kiló czukrot vizbe mártva, tegyünk tiszta lábasba, láng-tüzre forrni. Mikor egészen felolvadt a czukor és forrni kezd, öntsünk bele két liter tiszta jó pálinkát.

Köménymag sincs benne. :)
Válasz erre
@Pinka-Panka: Haj tekintetében a korosodás meghazudtolója vagyok. Sűrű, selymes, barna. Viszont minden alkalommal elalszom.

Köménymagos, hagymás káposztasaláta, és sült burgonya illik mellé. (Szászika)
Erdélyi flekken 2.
15 perc ...

Köménymagos-leves.

Vegyünk egy fazékba 6 személyre két és fél liter vizet, tegyünk bele két kávéskanál köménymagot, egy fej vereshagymát, egy kevés sót és tegyük forrni.

A köménymagos rántott levesnél a zsírba dobom a köménymagokat, mikor már forró a zsír, így ki tud pattogni, kiadja az ízét. Aztán sötét zsemleszínű rántást készítek, pirospaprikázom majd vízzel felengedem, sóval fűszerezem és ennyi. De nagyon finom.

A köménymagot a fokhagymával, szemes borssal mozsárban megtöröm, belekeverem a paprikakrémet, elkeverem egy-két evőkanál olajjal.

A köménymagból készített tea javallott hasfájásra, összehúzza az izmokat és ereket. Összetört levelével reumát kezelnek.
A szerecsendió fájának fiatal hajtását zöldségként eszik rizzsel magas vérnyomás kezelésére.

só, köménymag, Ataisz gyomorkímélő borspótló
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk. Egy edénybe tesszük, kevés vizet öntünk alá (épp csak annyit, hogy ne égjen le), és köménnyel, sóval, borspótlóval ízesítjük. Fedő alatt félkeményre pároljuk.

némi köménymag
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, a tésztát meghintjük liszttel és nejlonzacskóba tesszük. Legalább egy napig, de akár kettőig is a hűtőben pihentetjük. Sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből és ujjnyi vastagra nyújtjuk.

Sós, köménymagos kifli
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 1 pohár tejföl, 10 dkg margarin, 2 teáskanál só, 1,5 dl cukros tejben felfuttatott 5 dkg élesztőmegkenéshez: egy tojás, köménymag vagy szezámmag, vagy reszelt sajt ...

Sós, köménymagos vízben főtt krumplival és friss kenyérrel, savanyúsággal tálaltuk.

* só, köménymag, fokhagyma
Elkészítése
A húsokat elosütjük (lásd Tejfölös gombás rostélyos), lábasba tesszük. Elkészítjük a pörköltalapot és a rostélyosokra öntjük.

Őrölt köménymag és csipetnyi bors (elhagyható)
1 késhegynyi szódabikarbóna
Zsírpapír + kenyérsütő forma, vagy szilikonos kenyér-forma
A kenyér tetejére szezámmag (elhagyható) ...

őrölt köménymag
friss petrezselyem
friss zeller levél (olyan gumót veszek, amin van zöld) ...

Sokan köménymagot is tesznek bele, az ízének nem árt, de mi nem annyira szeretjük ropogtatni a fogunk alatt, és mivel őrölt formában nem volt otthon, mozsarunk meg nincs, így ez most kimaradt, de nekünk nem is hiányzott.
4 komment ...

Az édesköménymag enyhén ánizsos beütése és a méz édessége nagyon érdekes ízkombináció. Ha még ennél is erőteljesebb ízre vágyunk, akkor esetleg pácoljuk be a húst pár órára friss édesköménnyel.

köménymag
A tésztához az élesztőt elmorzsoljuk egy kevés langyos, cukros tejben, és hagyjuk megkelni. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a szélére szórjuk a sót, a közepébe a két tojás sárgáját, és a megkelt élesztőt.

1 tojás
köménymag
A tészta hozzávalóit a köménymag kivételével kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk, majd a tésztagömböcöt tálba emeljük, és lefedve hűtőbe tesszük néhány órára.

Labels: köménymag, liszt, olaj, sajt, sonka, sós sütemény, sütőben, tej, élesztő
No comments:
Post a Comment ...

Tégla köménymaggal.
2. Kocka őrölt goromba mandulával.
3. Rombusz fél mandulával.
4. Háromszög, paprikával kevert reszelt sajttal.
5. Pogácsa simán minden nélkül.
6. Ovális minden nélkül.
7. Félhold paprikás reszelt sajttal behintve.

Az íze a köménymagra emlékeztet, de annál erősebb ízű, édesebb aromás.
Elsősorban édességek ízesítésére használják, de parányi belőle dúsítja a vadas ételeket is, mártások zamatát.

Joghurt, köménymag, koriander, fokhagyma, petrezselyem, citrom, paradicsom.
Uborka
Menta, kapor, ecet, metélőhagyma, újhagyma, fehérborecet.

- Retek:
köménymag, metélőhagyma, citrom, bors.
- Uborka:
kapor, petrezselyemzöld, citromlé, bors, paprika, fokhagyma.

2.) 1 dkg köménymag; 1 dkg mustármag; 1 dkg koriander; 1 jó csipet majoránna; 1 dkg bors; 0,5 dkg fehér-bors; 0,5 dkg gyömbér; 5-6 szegfűszeg; 4-5 szegfűbors; 5-6 babérlevél; 1 reszelt szerecsendió.

1/2 tk édesköménymag
2 db kisebb szárított pirospaprika (vagy pirospaprikapor)
1 tk só ...

fél tk édesköménymag
2 tk kurkuma
2 tk őrölt koriander (nálam egész szerepelt mozsárban összetörve) ...

. Só, bors, köménymag, pirospaprika.
Előkészületek:

A gombát megtisztítom méghozzá úgy, hogy egy papírtörlővel letörölgetem róla az esetleges szennyeződést.

Heimannék köménymagos kiflije
A videó indításához katt a képre! A receptet itt találjátok! A videót Heimann Zoli készítette. Sztem zseniális!
Tovább a teljes bejegyzésre ...

Tehetünk rá köménymagot is, de anélkül is finom.
a receptet küldte: Tápainé Hüse Anikó
Értékelje a receptet: ...

cékla
víz
köménymag
só+ecet+cukor
nátrium benzoát
Elkészítése:
A céklát jól megmossuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni, és puhára főzzük.

Küllemében a köménymagra emlékeztet, de ízében teljesen eltér attól: földes-füstös aromája van, amelyet egyesek csípősnek írnak le. Szoros rokonságban áll a hazánkban is igen elterjedt réti köménnyel.

Beledobjuk a köménymagot, a babérlevelet, hozzáadjuk a paprikakrémet és a paradicsompürét.
Közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük.
A burgonyát megtisztítjuk, hosszúkás szeletekre várjuk.

tojás, sajt,
köménymag, esetleg szezámmag
A szalalkálit keverjük el lisztben, reszeljük rá a sajtot és morzsoljuk el a margarint benne. Sajtos rúd»
Sajtos rolád
...

A fűszer édesköménymag, koriandermag és fehér bors keverékéből áll össze - én tettem bele egy kis mustármagot is -, a magokat pirítás után mozsárban zúztam össze, némi tengeri sóval.

- 2 teáskanál köménymag
- 100g sótlan mogyoró darabolva (lehet pörkölt is)
- 1 nagy vöröshagyma felkockázva ...

Lásd még: Lásd még: Kömény, Tojás, Liszt, Citrom, Hagyma

Gasztronómia  Köményes sült oldalas  Köménymagleves

 
RSS Mobile