Kezdőlap (Köménymag)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Köménymag


 

Köménymag

Gasztronómia  Köményes sült oldalas  Köménymagleves

Köménymagleves diétásan (vese- és májbetegeknek)
Főoldal â-ş Leves â-ş Köménymagleves diétásan (vese- és májbetegeknek)
Idő: 15 perc alatt - Hozzávalók: 1 személyre ...



Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel alapanyagként.
Vágott vegyes savanyúság ...

köménymag
comino, cumin, cumino, fűszerkömény, kemény mag, konyhakömény, kömény, Kreuzkümmel
Egyik legsokoldalúbban használt fűszerünk, melyből "...már pár szem...egy egyszerű sült húst is mennyei magasságokba emel." (Krúdy Gyula) ...


— Ha a rántásba ot is teszünk, addig hagyjuk sülni, míg "pattog", mert csak így érvényesül az íze. Fanyar, érdekes aromája miatt nem ajánlatos más fűszerekkel együtt használni.

Köménymagos kifli
Mert olyan jól esett eső idején sütögetni és íme egy recept, a nagymama szakácskönyvéből.
Hozzávalók: ...

os töltött kenyérkék
Feltöltő: kgyorgyi68 Kategória: Kelt tészták 0 349 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

köménymagos leves pirított zsemlekockával recept
Nehézség:
könnyű ...


Korianderes-köményes kínai kel spenóttal
A tavaszi méregtelenítés kapcsán találtam ki ezt a receptet. Valójában sosincs konkrét elképzelésem, csak a hűtő tartalma adott, no meg egy vegetáriánus férj...

Köménymagos krumplis kenyér recept
Hozzávalók:
50 dkg főtt, hámozott, áttört burgonya (tisztán mérve),
25 dkg finomliszt,
1 dkg élesztő,
1-1,5 dl tej,
3 evőkanál olaj,
1 csapott teáskanál só,
1 teáskanál köménymag,
1 teáskanál kristálycukor.

os rudacskák
Hozzávalók:
200gr tehéntúró, 200gr teavaj, 200gr liszt, só, a kenéshez 2db tojássárgája és ...

Ezután belekeverem a köménymagot, és a tűzről lehúzva, de folyamatosan kevergetve kipattogtatom. A pirospaprikát is belekeverem, felöntöm 3 dl hideg vízzel és simára keverem. A tűzre visszateszem, és jól felforralom. Ezután átszűröm.

A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a ot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél liter hideg vízzel felengedjük, sózzuk, simára keverjük és kb. 10-15 percig forraljuk.

Köménymagos pizza tészta
Hány személyre:
» 20 dkg liszt
» 1/2 dl tej
» 1 dkg élesztő
» csipet köménymag
» só ízlés szerint
» kevés olaj ...

os leves
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj (vagy 2 dkg zsír)
2 dkg. liszt
1/2 kávéskanál
só, pirospaprika, pírított zsemle/kifli kockák ...

Köménymagos rántottleves
/+
Ha az ember természeti lény lenne, az abszolút táplálék nem lehetne más, mint a gyümölcs.

, édeskömény, római kömény
Volt ugye a . (Az angoloknál ez a caraway seed és nem a cumin, arról később.) Őt mindenki ismeri. Ott csücsül a nagyi pogácsája meg vajas kiflije tetején, tojássárgájával odaragasztva sütés előtt.

Köménymagos leves
Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, rakjuk egy nagyobb zománcozott edénybe, szórjunk rá egy csipet sót, adjunk hozzá 1 mokkáskanál köménymagot, és 3 evőkanál olajon dinszteljük pár percig.

Rántott leves
Magyar leves.
Kategória:levesek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

Köménymagleves recept
Írta: nagyi
Tegyünk fel nem zsíros csontot főni kevés zöldséggel és sóval. Ha ez megfőtt, barna rántást készítünk, bele­teszünk 1 kanál köménymagot, 1/4 fej hagymát, a le­vessel feleresztjük s 1/4 órán át főni hagyjuk.

os leves buggyantott tojással
Hozzávalók 4 személyre 2 ek liszt, 3 ek olaj, 2-3 mk őrölt , só ízlés szerint, 4 egész tojás, petrezselyemzöld ...

Köménymagleves tojásrántottával
Hozzávalók (5 adag): 1,5 l víz, 100 gr hagyma, 5 gr kőménymag, 20 gr Iiszt, 5 ml. étolaj, 5 tojás, 5 gr ecet, 3,5 gr őrölt bors, 10 gr zöldséglevél ...

Majoránnás-os karfiolpüré
Hozzávalók: 300 g karfiol, kb. 10 cm póréhagyma, 1 cikk fokhagyma, extraszűz olívaolaj, egy ek. szezámmag, csipetnyi kurkuma, egy kk. , fél kk.

Csicsókaleves köménymaggal
Az újburgonyára emlékeztető csicsókának jellegzetes, finom íze van, és remek krémlevest lehet készíteni belőle
Fotó/illusztráció: Reader's Digest ...

A szűrőben maradt ot és hagymát dobd ki. A levest abban a fazékban tálald, amelyik szebb. Én visszaöntöttem az első fazékba.

Nem azért, mert sűrű, és meleg, hanem mert a köménymagból és a fokhagymából minél több ízt igyekszem nyerni, minden más pusztán körítés. Vagyis, a rántásnak is igen nagy szerepe van a végső sikerben, de nem a mennyisége, hanem a minősége miatt.

Blog Archives for tag őrölt
Hat hagymaleves
Ha egyszerű és mutatós levesre vágytok, melegen ajánlom kipróbálni, főleg ilyenkor a medvehagyma szezonban. A remek vendégváró, kiadós leves nem. Continue reading » ...

Az olajból és lisztből barna rántást készítünk reszelt hagymával, egy kanál köménymaggal, késhegynyi borssal. Hideg vízzel felengedjük, tovább főzzük, majd leszűrhetjük, ha a köményt nem akarjuk a levesben hagyni.

A visszamaradt zsírból a liszttel sötétbarna rántást készítünk, amikor barnulni kezd, akkor hozzáadjuk a ot.
Végül felengedjük 1 liter hideg vízzel, megsózzuk, beletesszük az egészben hagyott hagymát, és felforraljuk.

6.Amikor a hagymás keverék kezdi elérni a lekvár állagot, adjuk hozzá a pörkölt köménymagot. Amikor a keverék lekvár állagú lesz, vegyük le a serpenyőt a tűzről és keverjük bele az ecetet. Ízlés szerint ízesítsük.

leves levével felengedem, összekeverem és hozzáöntöm a már felforrt leveshez. Jól összekeverem, ½ kávéskanál őröl köménnyel felforralom és leveszem a tűzről.
A kenyér szeleteket megpirítom és kockára vágom, tálaláskor ezt teszem a os ...

Köménymagleves
Hozzávalók: 3-4 ek olaj, 1 púpozott ek köménymag, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek liszt, pirospaprika, 2-3 tojás, vagy/és 2-3 szelet kenyér, olaj a pirításhoz.


Koriandermag
Az éléstár szájízünknek megfelelő kialakításához az alábbi fűszerek nagyon fontosak lehetnek bizonyos ételféleségek elkészítéséhez. A korábban felsorolt fűszereken kívül jó, ha van belőlük otthon: ...

Köménymagleves pirított zsemlekockával
Fogás: Leves Cimkék: 90 napos fogyókúra, Szénhidrát
Értékelés: (5 / 5) ...

Lásd még: Lásd még: Kömény, Tojás, Liszt, Citrom, Hagyma

Gasztronómia  Köményes sült oldalas  Köménymagleves

 
RSS Mobile