Kezdőlap (Köménymag)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Köménymag


 

Köménymag

Gasztronómia  Köményes sült oldalas  Köménymagleves
2014.04.20

Köménymagleves diétásan (vese- és májbetegeknek)
Főoldal â-ş Leves â-ş Köménymagleves diétásan (vese- és májbetegeknek)
Idő: 15 perc alatt - Hozzávalók: 1 személyre ...


Köménymag
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Köménymag alapanyagként.
Vágott vegyes savanyúság ...

köménymag
comino, cumin, cumino, fűszerkömény, kemény mag, konyhakömény, kömény, Kreuzkümmel
Egyik legsokoldalúbban használt fűszerünk, melyből "...már pár szem...egy egyszerű sült húst is mennyei magasságokba emel." (Krúdy Gyula) ...

KÖMÉNYMAG
— Ha a rántásba köménymagot is teszünk, addig hagyjuk sülni, míg "pattog", mert csak így érvényesül az íze. Fanyar, érdekes aromája miatt nem ajánlatos más fűszerekkel együtt használni.

Köménymagos kifli
Mert olyan jól esett eső idején sütögetni és íme egy recept, a nagymama szakácskönyvéből.
Hozzávalók: ...

Köménymagos töltött kenyérkék
Feltöltő: kgyorgyi68 Kategória: Kelt tészták 0 349 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

köménymagos leves pirított zsemlekockával recept
Nehézség:
könnyű ...

Köménymag
Korianderes-köményes kínai kel spenóttal
A tavaszi méregtelenítés kapcsán találtam ki ezt a receptet. Valójában sosincs konkrét elképzelésem, csak a hűtő tartalma adott, no meg egy vegetáriánus férj...

Köménymagos krumplis kenyér recept
Hozzávalók:
50 dkg főtt, hámozott, áttört burgonya (tisztán mérve),
25 dkg finomliszt,
1 dkg élesztő,
1-1,5 dl tej,
3 evőkanál olaj,
1 csapott teáskanál só,
1 teáskanál köménymag,
1 teáskanál kristálycukor.

Köménymagos rudacskák
Hozzávalók:
200gr tehéntúró, 200gr teavaj, 200gr liszt, só, a kenéshez 2db tojássárgája és köménymag ...

Ezután belekeverem a köménymagot, és a tűzről lehúzva, de folyamatosan kevergetve kipattogtatom. A pirospaprikát is belekeverem, felöntöm 3 dl hideg vízzel és simára keverem. A tűzre visszateszem, és jól felforralom. Ezután átszűröm.

A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél liter hideg vízzel felengedjük, sózzuk, simára keverjük és kb. 10-15 percig forraljuk.

Köménymagos pizza tészta
Hány személyre:
» 20 dkg liszt
» 1/2 dl tej
» 1 dkg élesztő
» csipet köménymag
» só ízlés szerint
» kevés olaj ...

Köménymagos leves
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj (vagy 2 dkg zsír)
2 dkg. liszt
1/2 kávéskanál köménymag
só, pirospaprika, pírított zsemle/kifli kockák ...

Köménymagos rántottleves
/+
Ha az ember természeti lény lenne, az abszolút táplálék nem lehetne más, mint a gyümölcs.

Köménymag, édeskömény, római kömény
Volt ugye a köménymag. (Az angoloknál ez a caraway seed és nem a cumin, arról később.) Őt mindenki ismeri. Ott csücsül a nagyi pogácsája meg vajas kiflije tetején, tojássárgájával odaragasztva sütés előtt.

Köménymagos leves
Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, rakjuk egy nagyobb zománcozott edénybe, szórjunk rá egy csipet sót, adjunk hozzá 1 mokkáskanál köménymagot, és 3 evőkanál olajon dinszteljük pár percig.

Rántott köménymagleves
Magyar leves.
Kategória:levesek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

Köménymagleves recept
Írta: nagyi
Tegyünk fel nem zsíros csontot főni kevés zöldséggel és sóval. Ha ez megfőtt, barna rántást készítünk, bele­teszünk 1 kanál köménymagot, 1/4 fej hagymát, a le­vessel feleresztjük s 1/4 órán át főni hagyjuk.

Köménymagos leves buggyantott tojással
Hozzávalók 4 személyre 2 ek liszt, 3 ek olaj, 2-3 mk őrölt köménymag, só ízlés szerint, 4 egész tojás, petrezselyemzöld ...

Köménymagleves tojásrántottával
Hozzávalók (5 adag): 1,5 l víz, 100 gr hagyma, 5 gr kőménymag, 20 gr Iiszt, 5 ml. étolaj, 5 tojás, 5 gr ecet, 3,5 gr őrölt bors, 10 gr zöldséglevél ...

Majoránnás-köménymagos karfiolpüré
Hozzávalók: 300 g karfiol, kb. 10 cm póréhagyma, 1 cikk fokhagyma, extraszűz olívaolaj, egy ek. szezámmag, csipetnyi kurkuma, egy kk. köménymag, fél kk.

Csicsókaleves köménymaggal
Az újburgonyára emlékeztető csicsókának jellegzetes, finom íze van, és remek krémlevest lehet készíteni belőle
Fotó/illusztráció: Reader's Digest ...

A szűrőben maradt köménymagot és hagymát dobd ki. A levest abban a fazékban tálald, amelyik szebb. Én visszaöntöttem az első fazékba.

Nem azért, mert sűrű, és meleg, hanem mert a köménymagból és a fokhagymából minél több ízt igyekszem nyerni, minden más pusztán körítés. Vagyis, a rántásnak is igen nagy szerepe van a végső sikerben, de nem a mennyisége, hanem a minősége miatt.

Blog Archives for tag őrölt köménymag
Hat hagymaleves
Ha egyszerű és mutatós levesre vágytok, melegen ajánlom kipróbálni, főleg ilyenkor a medvehagyma szezonban. A remek vendégváró, kiadós leves nem. Continue reading » ...

Az olajból és lisztből barna rántást készítünk reszelt hagymával, egy kanál köménymaggal, késhegynyi borssal. Hideg vízzel felengedjük, tovább főzzük, majd leszűrhetjük, ha a köményt nem akarjuk a levesben hagyni.

A visszamaradt zsírból a liszttel sötétbarna rántást készítünk, amikor barnulni kezd, akkor hozzáadjuk a köménymagot.
Végül felengedjük 1 liter hideg vízzel, megsózzuk, beletesszük az egészben hagyott hagymát, és felforraljuk.

6.Amikor a hagymás keverék kezdi elérni a lekvár állagot, adjuk hozzá a pörkölt köménymagot. Amikor a keverék lekvár állagú lesz, vegyük le a serpenyőt a tűzről és keverjük bele az ecetet. Ízlés szerint ízesítsük.

leves levével felengedem, összekeverem és hozzáöntöm a már felforrt leveshez. Jól összekeverem, ½ kávéskanál őröl köménnyel felforralom és leveszem a tűzről.
A kenyér szeleteket megpirítom és kockára vágom, tálaláskor ezt teszem a köménymagos ...

Köménymagleves
Hozzávalók: 3-4 ek olaj, 1 púpozott ek köménymag, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek liszt, pirospaprika, 2-3 tojás, vagy/és 2-3 szelet kenyér, olaj a pirításhoz.

Köménymag
Koriandermag
Az éléstár szájízünknek megfelelő kialakításához az alábbi fűszerek nagyon fontosak lehetnek bizonyos ételféleségek elkészítéséhez. A korábban felsorolt fűszereken kívül jó, ha van belőlük otthon: ...

Köménymagleves pirított zsemlekockával
Fogás: Leves Cimkék: 90 napos fogyókúra, Szénhidrát
Értékelés: (5 / 5) ...

Köménymagos rúd

Hozzávalók:
10 dkg margarin, 12 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, kevés tejföl, só, köménymag.

Köménymagos burgonya alufólában-keményitőnapra
Hozzávalók: kb.4 azonos nagyságú burgonya 1 teáskanál só 1 teáskanál köménymag alufólia olivaolaj ...

Köménymag: Használatát nem kell korlátozni.
Majoránna: Elnyomja a kellemetlen illatokat, jellegzetes illata miatt sokan kedvelik, emésztésre is kedvező hatású.
Mustármag: Pácokhoz, salátákhoz, savanyúsághoz, főzőlevekhez használható.

Köménymagos leves

1 teáskanál köménymag, 1 evőkanálnyi vaj, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, só, 1-2 szelet kenyér, 5 dkg sajt.

Köménymagos rántott leves
4dkg lisztből 6dkg és egy kiskanálnyi köménymaggal elég barna - de nem égett - rántást keverünk. Föleresztjük 1-1,5l vízzel és kellő sűrűségűre forraljuk. Átszűrve, pirított kenyér- vagy zsemlyemorzsákkal tálaljuk.

Köménymagleves
2 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, késhegynyi színes paprika, 1 mokkáskanál köménymag, só. A zsírból és a lisztből barna rántást készítünk. A köménymagot a rántásba szórjuk, keverés közben pirítjuk, amíg a köményszemek kipattognak.

Köménymag római kömény, mag vagy por alakban
Kurkuma általában a port használják, de némelyik recept a friss kurkuma- gyökeret ajánlja (Ne cseréljük össze a sáfránnyal!)
Mustármag a fekete változatot használják ...

Örmény köménymagleves
Hozzávalók: 10 dkg füstölt sonka, 2 tojás, köménymag, 1 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika ...

köménymag
Elkészítés módja:
Az összegyúrás után vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojással megkenjük, és köménymaggal meghintjük. Sütés hőfoka: 180-200°C, sütés ideje: 10 perc.

köménymag
Most így készítettük:
A babot beáztatjuk, felrakjuk főni babérlevéllel, fokhagymával.

Köménymagos -sós kocka
(Cikkek/Receptek)
Hozzávalók: (1 nagy tepsi), 30 dkg finomliszt, 12 dkg RAMA margarin, 4 evőkanál tejföl(2 dl), 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, a tészta nyújtásához kevés liszt, ...

Köménymagos barnakenyér recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: Elkeverjük a sütőport a liszttel, majd hozzáadjuk a tarhót, sót, mézet, köménymagot. Jól eldolgozzunk a tésztát és kenyeret formázunk belőle. Kiolajozott tepsiben kb. 35-45 perc...

köménymag a megszóráshoz (de nem muszáj)
Összegyúrjuk ezt az egészet, és kidolgozzuk. 4 cipót készítünk, kerekre nyújtjuk. 12 részre fölvágjuk, előtte 25 dkg margarint sóval kikeverünk, ezzel megkenjük. Kifliket formálunk és megkenjük tojással.

köménymag, cukor, só, olaj
Az olajon a hagymát megpirítom, egy kanál cukorral megszórom, beledobom a köményt, ha szirupos kezd lenni, hozzáadom a vékony csíkokra vágott lilakáposztát.

köménymag.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, tejföllel és sóval tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. A sonkát ...

köménymag liszt margarin só szalalkáli szezámmag tejföl tojás trappista sajt
receptjellemzők ...

Köménymagos-borsos steak cseresznyemártással
Sajtos brokkolikrémleves
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Köménymag
Hajdan úgy tartották, megóv a nemi eltévelyedéstől, ezért szerelmi bájitalokat kevertek belőle.
Mustármag ...

köménymag
Elkészítése: A megtisztított, jól megmosott csülköket megsózzuk, majd az evőkanál olajjal, kevés vízzel kuktafazékban köménymaggal, a megtisztított, egészben hagyott hagymával negyven percig pároljuk. Sós burgonyával tálaljuk.

Köménymagos, sós vízben, kb. 10 percig, főzzük a kelbimbót. A tojásból, lisztből és tejből sűrű palacsinta tésztát készítünk, gyengén sózzuk. A kelbimbót beleforgatjuk, forró olajban kisütjük.

Burgonyás zöldségfasírt ...

Köménymaggal párolt savanyú káposztával is nagyon finom.
Tápértéktáblázat
Energia- és tápértékek ételenként számítva.

köménymag likőr liszt olaszos őrölt bors salátaöntet cukobetegség koktélparadicsom sült csirke olivaolaj őszibarackbefőtt pisztácia póréhagyma gyombér kefír kukorica zöldséges rétes vöröshagyma csirkemáj húsvéti recept keringési problémák burgundi ...

köménymag
Népies neve: konyhakömény, köménymag, hasznos kömény. Latin neve: Carum carvi. A világon az egyik legelterjedtebb növény. Annak ellenére, hogy már ősidők óta ismerik, Európában csak a XIII. századtól alkalmazzák.

1 tojás
köménymag
A tészta hozzávalóit a köménymag kivételével kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk, majd a tésztagömböcöt tálba emeljük, és lefedve hűtőbe tesszük néhány órára.

Hagymás-köménymagos kenyér recept kopakabana2 Kenyerek, lepények receptje ...

Tégla köménymaggal.
2. Kocka őrölt goromba mandulával.
3. Rombusz fél mandulával.
4. Háromszög, paprikával kevert reszelt sajttal.
5. Pogácsa simán minden nélkül.
6. Ovális minden nélkül.
7. Félhold paprikás reszelt sajttal behintve.

Az íze a köménymagra emlékeztet, de annál erősebb ízű, édesebb aromás.
Elsősorban édességek ízesítésére használják, de parányi belőle dúsítja a vadas ételeket is, mártások zamatát.

Lásd még: Lásd még: Kömény, Tojás, Liszt, Citrom, Hagyma

Gasztronómia  Köményes sült oldalas  Köménymagleves
2014.04.20

 
RSS Mobile