Kezdőlap (Kenyérsütőgép)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kenyérsütőgép

Gasztronómia  Kenyérsütés  Kenyérszalonna

kenyérsütőgép
Kitűnő találmány, mely a kelt tészta valamint a kenyér készítés legfáradságosabb munkafázisától a dagasztástól szabadít meg. Kedvünk és ízlésünk szerint a legváltozatosabb kelt tésztaféléket süthetjük vele.


Kenyérsütőgépek használata
MIT TUDNAK A GÉPI PÉKEK? A magyar piacon kapható különféle kenyérsütők (Bomann, Severin, Nethaus, Clatronic, Morphy Richards) igencsak hasonló programokkal rendelkeznek.

1. Pizzatészta kenyérsütőgépben
Válogatott finomságok receptgyűjteménye/Kenyérsütőgépből frissen
A gép elvégzi a munka nehezét! ...

Kalács kenyérsütőgépben
Lehet, hogy nem illdomos, ha húsvét táján, nem kézzel készített, ingyombingyom kalács kerül az asztalra, de azokat sem szeretném megfosztani a házi kalács élményétől, akik teljesen kezdők a konyhában, ...

A kenyérsütőgéped egyedi, jó eséllyel nem olyan, mint az enyém, de ez a recept kipróbált, nem fogsz csalódni!
A kenyeret a géped leírásának megfelelően készítsd elő, majd süsd meg. A sütés befejezése előtt kb. 15 perccel szórd rá a sajtot a kenyér tetejére.

Eperdzsem ~ben
Tavaly próbáltam ki először a dzsemkészítést ~ben eperrel és őszibarackkal, és az idén is ennél maradtam, nekünk nagyon bejött az így készült dzsem íze, színe és állaga is.
Hozzávalók ...

Rizottó - ~ben
Szerencsére nálunk senki sem nagy rajongója a rizottónak, mert egy kissé macerás az elkészítése. Évenként 2-3-szor azért előkerül, főleg, ha egytálételként fogyasztjuk.

Kakaós kalács ~ben recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Tomcsi-féle édeskenyér ~hez
Feltöltötte: EvilTomcsi, Tata
A feltöltő további receptjei: 9 db »
Kategória:Édes és sós sütik
Hány főre:8
Nehézségi fok:könnyű
Hányan készítették el:0
Elkészítési idő:110 - 120 perc
Szavazatok száma:4 db ...

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Sonkás kenyér ~hez
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

Az olvasztott vajat és a mandulaaromát egy nagyobb tálban keverjük össze a tojásokkal. A keveréket öntsük ~be. Ezt követően dolgozzuk össze a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a sót és a darált mandulát, majd öntsük ezt is a gépbe.

Főoldal
»Receptek
»Desszertek
»Boszorkányos teakenyér vaníliapettyes almakompóttal-~ben ...

A ~: Fontos eszköz, már ami a dagasztás-kelesztés műveletét illeti, mert én ezt a munkát mindig vele végeztetem.

~pel és manuálisan egyaránt készíthető. Tehát teszek bele 3 pohár lisztet (ez kb. 350-390 gr), 2 dl vizet, 3 evőkanál olajat, 8 gr sót, 5 gr cukrot és 20-25 gr élesztőt. Bekapcsolom a kelesztőprogramot, és ha jól emlekszem, nálam 1 óra 20 perc alatt már meg is keleszti a tésztát.

~ híján a következőképpen járunk el:
A cukrot feloldjuk kevés vízben (a kimért kb. 5 dl-ből), belemorzsoljuk a friss élesztőt, és felfuttatjuk.

~ nélkül készül, a tésztáját kézzel gyúrom be, és sütőben sütöm meg.
Már régen kiérdemelte, hogy felkerüljön ide a receptje, és másokkal is megosszam.

~ben készült croissant recept : nehéz összesodortatni vele
rétesliszt szavatossági ideje : ajánlom a zacskó alját
instant kakaó porból készült csokoládé öntetek : huhh ez nagyon meredek:-), akkor inkább reszeljünk rá egy tábla csokit ...

~ üstjébe tettem a tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében: ...

~ dagasztó programjával elkészítjük a tésztát. A megkelt tésztát kinyújtjuk, 8×10 cm-es téglalapokra vágjuk, megtöljük a túrós töltelékekel, felhajtjuk, az összeillesztésekkel lefelé kilisztezett tepsibe teszük egymás mellé. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt megsütjük.

A ~ tartályába beleöntjük a langyos vizes, melyben előzőleg elkevertük a sót. Rászórjuk a lisztkeveréket, és a gép dagasztóprogramjával a kenyeret bedagasztjuk. Ezután a tésztát kivesszük, lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, formára igazítjuk, és szilikonformába (kb. 24x10) tesszük.

A ~pel összedolgoztattam, majd formáztam és ráhelyeztem egy tepsire és pihentettem egy 3/4 órát még. Közvetlenül sütés előtt bevagdostam a tetejét, de ezt még mindig nem a legjobban csináltam, még van mit gyakorolnom.

A ~ segítségét kérem és a tészta hozzávalóit kidagasztatom vele. Persze kézzel is bedagasztható.
2
Dagasztás után a tésztát egy másik edénybe teszem át és letakarva duplájára kelesztem.

A ~ magdagasztja a tésztát, lágynak kell lennie, majd egy tálban hagyom duplára kelni bő fél óra alatt.

A ~hez kapott receptek közt volt, még az első gépemhez adták, sokszor megsütöttem. Semmit nem módosítottam rajta, szuper!
Rozscipó ...

A ~pel dagasztattam a tésztát, és 30 perc kelesztés után vékonyra nyújtottam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megszórtam gyümölcsökkel és vaníliás cukorral, majd 200 fokra előmelegített sütőben /nem légkeveréses progin / 30 perc alatt készre sütöttem.

Ezt a ~ dagasztóprogramjával bedagasztom, kikapcsolom a gépet, és a tésztát egy éjjelre benne hagyom.Nyáron a melegek miatt hűtőbe rakom.Reggel annyi időre bakapcsolom a gépet, amíg a tésztát gombóccá formázza. A tésztát elosztom kb. 20 dkg-os adagokra és a fagyasztóba rakom.

meg a ~ :D
VálaszTörlés
Tuti, hogy kézzel is ki tudnád gyönyörűen dolgozni a tésztát :-) ...

Limara ~pel dolgozott, mivel az én konyhám nem ilyen jól felszerelt, hagyományos módon készítettem. Kicsit elbizonytalanodtam az élesztő felfuttatását illetően, mert ugye a tejszín az mégsem olyan mint a tej. Kipróbáltam, működött.

Ha van ~ünk, az útmutatóján szereplő sorrendben belerakjuk
a hozzávalókat, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoljuk. Ha nincs, akkor a követ-kezőképpen járunk el: ...

Ha nincs ~ed, így készítsd:
Vegyítsd össze a langyos tejet és a langyos vizet, keverd el benne a cukrot és 20 gr friss élesztőt. Hagyd felfutni, majd add hozzá a lisztet, az olajat és a sót. Dolgozd ki a tésztát, és letakarva keleszd 1 órát. A többi ugyanaz, mint fent.

Kaptam egy ~et a családomtól, még valamikor régen. Ezidáig a szekrény tetején porosodott, már gondolkodtam, hogy elajándékozom valakinek. Aztán jött a felismerés...
Egyedül vagyok itthon. Unatkozom.

Amit nyertem ~et, ahhoz volt egy tégla illetve egy kerek formájú üst. Erre nagyon jó a kerek, de bármit lehet benne sütni.
Trollanyu!
Köszönöm! Így vagyok vele én is, már annyi minden tervbe van véve sütés gyanánt, hogy már azt se tudom mi volt az első...:o))) ...

A ~ dagasztás programján dagasztom a tésztát. Ezt kétszer ismétlem meg. Az első dagasztás után hagyom 20-25 percig keni a tésztát.
Dagasztás után a tésztát rúd alakúvá alakítom és 10 felé vágom.

A hozzávalókat ~be raktam dagasztós-kelesztős programra. Amikor lejárt a gép kétfelé osztottam a tésztát és hurkákat sodortam a belőle. Szintén E.Margit oldalán találtam nagyon jó kis videót arról, hogy miként is kell fonni a kalácsot.

Én ~pel készítettem. Az élesztőt 1 dl tejjel, 1 ek.cukorral felfuttatjuk, a tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, vaniliás cukrot, sót, citromhéjat is hozzáadjuk. Hozzáöntjük a maradék tejet és a felfuttatott élesztőhöz adjuk. Majd hozzászitáljuk a lisztet és rárakjuk a lágy vajat.

Szokásos módon a ~ üstjébe vagy dagasztógép táljába készítjük az összes hozzávalót és a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük. (hát nekem nincs kenyérsütő gépem, úgyhogy én hagyományos módon készítettem el a kelt tésztát) ...

A hozzávalókat a ~be tesszük, és vagy normál programon, vagy sandwich programon elkészítjük.
Hasonló receptek: ...

A hozzávalókat a ~ üstjébe készítem, majd a dagasztó programon közepesen kemény, hólyagos tésztát dagasztatok. Kiolajozott kelesztőtálba teszem és hagyom, hogy kb. 45 perc alatt duplájára keljen.

A hozzávalókat a ~ tartályába töltöm (nem felejtem ki mindjárt az elején a keverőlapátot). Ha nem indítom el azonnal a kelesztést és a sütést, akkor fontos, hogy az élesztő a tetejére kerüljön, ne kezdjen azonnal dolgozni.

Ha nem kézzel vagy ~pel dagasztunk, ügyeljünk rá, hogy az összes hozzávaló legyen legalább kézmeleg! (de semmiképpen sem melegebb!)
A kidolgozott tésztát nagyjából cipóvá formázom és a kelesztőtálat nedves konyharuhával letakarva meleg, nem huzatos helyre teszem kelni.

Pizza - tészta ~ből 1.
Pizza - tészta ~ből 2.
Pizza - zöld (Pizza verde)
Pizza ai quattro formaggi - (Pizza négy sajttal) 1.
Pizza ai quattro formaggi - (Pizza négy sajttal) 2.
Pizza al tonno - (tonhalas pizza)
Pizza prosciutto - (Sonkás pizza) ...

Nekem nincs ~en,így én mindig saját kezűleg végzem a dagasztást.
Végre ma sikerült szép és isteni finom kürtőskalácsokat készítenem.Több tapasztalatra tettem szert munka közben,de néztem több videót is róla,és vasárnap pedig személyesen is megfigyelhettem a készítését.

Az apropót az adta, hogy régi jó barátomtól kaptam egy ~et, mivel ők a nászajándékként kapott gépet már jó ideje a pincében tárolták kihasználatlanul.

Ezután öntsük bele a ~ üstjébe, majd öntsük hozzá a langyos tejet és a vizet.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyadék tetejére, végül pedig morzsoljuk rá az élesztőt, és szórjuk rá a kristálycukrot.
Ezután dagasszuk meg a tésztát, majd osszuk el két részre.

Ahogyan már korábban említettem, én nem használok ~et, hanem hagyományosan dagasztok, korondi, kézműves kelesztő tálban kelesztek, mióta az eszemet tudom.

a ~-témához szeretnék hozzászólni, nekem van, a legprimitívebb fajta, van egy db bekapcsológombja, és 3 programgomb: fehérkenyér, félbarna kenyér, feketekenyér. és nagyon szeretem. (mondjuk a lekvárfőző funkciót nem bánnám, de hát ez van, vagyis ez volt anno a legolcsóbb :)).

A tészta hozzávalóit beletesszük a ~ üstjébe, a következő sorrendben: joghurt, tej, tojás, só. Erre öntjük a lisztet, majd a cukor, élesztő következik. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb. 120 percet vesz igénybe.

Ezt a kenyeret készítheti ~ben is.
1. Aprítsa fel a rozmaringot, szeletelje fel az olajbogyót.
2. Tegye a hozzávalókat az olajbogyó kivételével a dagasztóba és dagassza össze alaposan.
3. Adja a kenyértésztához az olajbogyót és gyúrje össze mégegyszer.
4.

Tetejére: 1tojás - víz - szezámmag Ha van ~ünk, érdemes abban előkészíteni a tésztát. Minden alapanyagot tegyünk a keverő tálba, majd a dagasztó-kelesztő programmal állítsuk össze. Ne rémüljünk meg, ha nincs gépünk, friss élesztővel is elkészíthetjük. Az élesztőt futassuk fel (1 kk.

~ben dagasztottam a tésztát. A joghurt sűrűségétől, a tojás nagyságától függően kellhet még bele egy kevés tej, a lényeg, hogy ne túl kemény, jól formázható tésztánk legyen. Dagasztás végén kelesztőtálban kelesztettem, majd enyhén lisztezett felületre borítottam.

Jól megdagasztjuk (~pel is lehet). A tésztának nem szabad sem ragadnia, sem túl száraznak lennie. Egy vastag ruhával letakarjuk és kelni hagyjuk. Ez a helység hőmérsékletétől és egyéb légköri okoktól függően több óráig is eltarthat.

A hozzávalókat ebben a sorrendbe helyezzük a ~ üstjébe! Válasszunk olyan programot, ami egyszer dagaszt, 20 percet keleszt, 45percet süt. Ez Bifinett KH 1171típusú gépen az EXPRESS program (1óra 20 perc), nagy kenyérméret, sötét szín.

Elkészítés: A hozzávalókat a megadott sorrendben a ~be tesszük, és dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. (Ha nem kel meg eléggé a tészta, tegyük félre, és hagyjunk neki időt arra, hogy megemelkedjen!) A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyútjuk, és hosszúkás kenyeret formálunk belőle.

~ben is készíthető. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 8-9 egyforma d...arabba vágom. Kör alakúra nyújtom őket, kb. 2 mm vastagra. Kb. akkorák lesznek, mint egy kistányér. Egyik felére halmozom a tölteléket, nem sajnálom, ráhajtom a másik felét, a szélét körbe visszahajtogatom.

A vaj kivételével az összes hozzávalót a ~ üstjébe raktam, dagasztó-kelesztő programon, végül megvártam, amíg a gép szépen magától megdagasztja, -keleszti a puha gombócot. (A gépet kölcsön kaptam, mert nem voltam teljesen meggyőződve arról, hogy nekem szükségem van ilyesmire....

~ben készítem a tésztát. A második dagasztás után a tésztát kiveszem a gépből, átgyúrom (ha szükséges egy pár csepp tejjel lágyítok rajta). Két-két cipócskát készítek és hagyom pihenni. Pihenés után egy nyuszihoz két nudliformát készítek.

Az összes hozzávalót beleteszem a ~be,dagasztatom,kelesztetem. Mikor duplájra kelt,kiborítom a lisztezett gyúródeszkára és fél centi vékonyra nyújtom. A jól megmosott csutkaszárat bekenem olajjal és a tésztából kettő centis csíkokat vágok és feltekerem a csutkaszárra.

Elkészítés: A tésztához valókat összedolgozzuk, megdagasszuk kézzel vagy ~ dagasztó fokozatán. Meleg helyen lefedve kb. 1 óra hosszat kelesztjük.Lisztezett gyúródeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk.

Mindent a ~be tettem, de a vizet csak fokozatosan adtam hozzá.
A gép dagasztotta, majd 20 percet benne kelesztettem, utána újra átdagasztottam 20 percig, egy lisztezett felületen megformáztam, bevagdostam és kelesztettem 30 percig.

Itt találkoztam először a ~pel is, addig fogalmam sem volt róla, hogy egyáltalán van ilyen. A férjem évekig mondogatta, hogy vesz nekem, de én mindig hárítottam, hogy minek az, csak még egy elektromos kütyü a szekrény tetejére. Végül anyukám lepett meg vele, egy karácsonyi ajándéka volt.

Aztán egyszer eltűnt a receptes könyvem, ami a ~hez volt, és hát nem volt mit tenni, rendeltem újakat. Ezek közül egyik sem a gépi kenyérsütéshez készült. Ekkor kezdődött az igazi házi kenyérsütésem története.
Így hát visszatértem a gyökerekhez.

A hozzávalókat egybeöntve nekem ~ dagasztotta meglehetősen lágy tésztává, de egy sima dagasztókaros robotgéppel is tökéletes lesz, 10 perc dagasztás elég is neki, míg elválik a tál oldalától és sima fényes tésztává alakul.

A pizzatészta hozzávalóit (~ben) bedagasztjuk, megkelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tepsibe tesszük.

Brokkolis pizza elkészítése: A tészta elkészítéséhez a hozzávalókat ebben a sorrendben bedobáljuk a ~be, és dagasztás programon elkészítjük a tésztát. Amíg kb. 1,5 óráig készül a tészta, bőven van időnk a feltétet elkészíteni.

Botmixer, robotgép, kenyérpirító és ~ alkotja a konyhai gépparkot, de ez utóbbit mostanság nem is használom. Ja, és a vízforralót kihagytam, ami pedig nagy segítség, ha kisgyerek van a családban.

A vajat nem kell megolvasztani, a hűtőből kivéve apró kockákra vágva tettem a többi hozzávalóval együtt a ~ üstjébe. Dagasztó programon 20 perc alatt közepesen kemény tésztát dagasztottam. Ha a tészta túl lágy lenne, lisztet kell még hozzátenni, ha túl kemény kevés folyadékot.

Istenien néz ki:) én is ~pel szoktam de nekem nem lesz ilyen szép..szerintem túlkeleszti..Úgyhogy ezt majd ilyen módon kipróbálom!
Nagyon jól sikerült így elsőre! Köszi a sok hasznos tanácsot a recept leírása közben. :) ...

Szuperséges. Mióta feleségem kidobta a ~ egyik lapátját, nem sütünk...pedig e teljes kiőrlésű ára horror.
PO írta...
Szerintem próbáld meg a robotgép dagasztójával. A kenyérsütő gépben az a jó, h melegen tartja a kelesztés közben a tésztát.

A sót, vajat, cukrot a ~ formájának külön-külön sarkába, a liszt tetejére teszem, végül középre az élesztőt egy előre kialakított kis mélyedésbe, úgy, hogy ne érjen se a sóhoz, cukorhoz, se a liszt alatti tej-tojás keverékhez. Dagasztó programot indítok.

A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojássárgával. Ezután öntsük bele a ~ üstjébe, majd öntsük hozzá a langyos tejet és a vizet.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyadék tetejére, végül pedig morzsoljuk rá az élesztőt és szórjuk rá a kristálycukrot.

Sajtos és burgonyás kenyér (~be)
Mindent belepakolunk a gépbe, előbb a folyékony, aztán a szilárd hozzávalókat. A burgonyásnál a burgonyapüré port előbb elkeverjük...
szil ...

» A ~ben készített kenyérhez olajat vagy margarint is kell tenni. Megtudjátok mondani, hogy miért? Mi történik, ha nem teszek bele (tudásbázis)
» Mi a különbség a sima liszt és a rétesliszt között? (tudásbázis)
» Traktor torta:) Van valakinek valami jó ötlete?

Hozzávalók: A kenyértésztához: 1 kg sima kenyérsütőliszt 4 tk só 6 dl víz ~ "Tészta" funkció (1:50) (Bármilyen alapkenyértészta jó ehhez a recepthez: a lényeg, hogy tartalmazzon lisztet, zsiradékot, cukrot, sót, vizet és ecetet vagy citromsavat.) ...

A ~ dagasztóüstjébe beleöntöm az olajat, a langyos vizet és a burgonyapehellyel, búzakorpával összekevert átszitált lisztet. 30 percig keverem.
Ezután beleteszem a kelesztő tálba és a továbbiakban a fentiek szerint járok el.

Én is egyre jobban szeretek kenyeret sütni. Be kell szereznem viszont egy ~et, mert nap-mint-nap nem lehet dagasztani. Nagyon kemény meló.
Viszont az itthonsült kenyér mindenért kárpótol...
Megjegyzés küldése
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal ...

~ - na, ezt nem használtam vagy 6-7 éve
Vízforraló - a kisgyerekes anyák álma
Digitális mérleg - ha valaki szeret sütni
Tésztakészítő gép - megéri, ha szereti valaki a tésztát, és rászánja az időt
Mikró - kizárólag popcornhoz és néha melegítésre ...

A maradék anyagokból a szokásos módon kelttésztát készitünk.
(én bepakoltam mident a ~be, a tésztadagasztó programra és szépen elinditottam. Miután meggyúrta, még kelesztettem egy 20 percet és kikapcsoltam a gépet.Bár, igy elkészitve kicsit több tejet kellett beletennem.) ...

Vegyük a lista szerint sorban a hozzávalókat, vagy annak megfelelően, ahogyan a ~ gyártó előírja.
Válassza az alapjáratot (alap ütemet), általános, világos beállítást. A gyors ütem is jól működhet.
Olvasás 70 alkalommal ...

Szia! Lehet dagasztani-keleszteni ~pel is? Köszi a választ előre is! :))
Sandra G. írta...
Flóra! Persze, nyugodtan! ...

Akinek van ~e, az abban dolgoztathatja ki a tésztát. A tésztának szép símának kell lennie és enyhén hólyagosnak. Miután megvan félretesszük kelni. Én általában délelőtt szoktam hozzáfogni és szobahőmérsékleten kelesztem, mindig egy nagy nylonzacskóval hermetikusan letakarva.

Ez olyan mennyiség, ami a szokásos háztartási ~ek kapacitására van méretezve.
Elkészítés leírása
Forrás: galagonya ...

Békebeli vajas kifli. Hozzávalók: 3 dl tej 1 tk. só 1 ek. cukor 60 dkg BL 80 liszt 10 dkg vaj 2,5 dkg élesztő 2 ek. burgonyapehely ~ üstjébe tettem a vaj kivételével minden hozzávalót. Hagytam, hogy összedolgozza a tésztát, csak ezután adtam hozzá a puha vajat kis...
Muffinok.

Aztán rá kellett jönnöm kedden, hogy a kollégiumban minden lehetséges: élesztő felfuttatása (minek az), dagasztás (nincs dagasztókarunk és ~ünk, de még egy óriási tálunk se), és kelesztés (nincs idő rá) nélkül életünk első lángosa mind elfogyott, igaz, voltunk rá elegen.

T. Marcsi!
Házi fehér kenyér recepted nézd meg, ott nem 12 órás a kelesztés, és még ráadásul ~ sem kell hozzá, anélkül is lehet finom kenyeret sütni.

A gépbe beletöltöm a vizet. majd ráöntöm a lisztet. A tetejébe az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azonnal, vagy időzítve) beindítom a ~ dagasztó üzemmódját.
-vissza a tartalomhoz-
Pizzatészta alaprecept 1. ...

A dagasztást a robotgép dagasztókarjával vagy a ~ kelesztő fokozatán is elvégezhetjük.
Végül egyenként eldolgozzuk benne a 3 tojás sárgáját. A tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és konyharuhával letakarva, langyos helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

:DDDD (miközben dagasztottam, nem voltam ilyen vicces kedvemben, mert nemcsak a tészta, hanem bizony a tenyerem is hólyagos lett...gondoltam is a régi öregekre, hogy nekik még "villamos habverőjük" sem volt, nemhogy ~ük.) ...

A zacskót zárd le, néhány helyen szurkáld meg és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 40-45 perc alatt 190°C-n. Ha kész, vedd ki a zacskóból és hagyd rácson hűlni. ~ben is megsüthető a tészta vagy géppel is dagasztható.

Hiteles és naprakész információkat kaphatnak ezekről a fogyasztható termékekről a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbankból, és dietetikusoktól is. A vállalkozó szellemű betegeknek vagy hozzátartozóiknak pedig ajánlom, hogy otthon ~pel vagy sütőben, ...

Kávés-csokis-feketecseresznyés kovászos kenyér
Medvehagymás-fenyőmagos bagett
Fűszeres csicseriborsós lepénykenyér
Korpáskenyér ~ben
Rozsos-tönkölyös fonottkenyér
Kenyér maradék burg.püréből
Kilófalós kenyér
Mogyorós gyökérkenyér ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Kenyér, Liszt, Tojás, Élesztő, Leves?

◄ Kenyérsütés   Kenyérszalonna ►
 
RSS Mobile