Kezdőlap (Kenyérsütés)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Kenyérsütés


 

Kenyérsütés

Gasztronómia  Kenyérre kenhető  Kenyérsütőgép

Kenyérsütés otthon
A gyerekkor ízei
"Emlékeszem, kisgyermek koromban a péntek volt a kenyérsütés napja. A nagyi dagasztotta a tésztát, rozsból és búzából őrölt lisztből, kovászból, fateknőben" - meséli a Női Lapozó szakácsa, Kaldeneker György.


előtt 16 órával bő vízben áztatjuk, és a kenyér kovászát ezzel készítjük el. Már az előző este kovászolunk. A kenyér készítése.

Házi kenyérsütés
Szóljon hozzá most!
A házi kenyérsütés mindig a szívügyem volt. A kenyerek is egészen jól sikerültek, de tudtam, hogy ez még nem az igazi. Azonban ma mindez megváltozott: a tökéletes recept birtokába kerültem.

Gépi és receptek
A házi kenyérsütés legmodernebb eszköze az elektromos dagasztó és kenyérsütő gép. A legnagyobb előnye az, hogy nagyon egyszerű a kezelése. A sütőedénybe csak betöltjük a hozzávalókat.

Ismét kenyérsütés:)
Tegnap este ismét a bevált kenyérrecept alapján készítettem kenyerünket (az elmúlt két hétben négyszer is ez készült, de nem untunk rá: mindig más alakúra formázom, most például tortaformában sült, kerekkre :) ...

A összetett munkafolyamat, amit a régi időben minden lánynak meg kellett tanulnia, még a férjhez menetele előtt.

Szenvedélyem a kenyérsütés iránt - úgy érzem - a génjeimben van, ugyanis a dédapám híres debreceni pékmester volt, valamikor az ő péksége volt Debrecen legismertebb és legkedveltebb péksége. A Nyíl utcai Schneider pékség.

der Pék: Könyvek hez
Akik követik a blog-ot, azok tudják, hogy rengeteg pékárut sütök az otthoni minipékségemben.

Kenyérsütés:
Kenyeret sütni nem ördöngősség. Frissen őrölt vagy legalábbis teljes kiőrlésű búzából vagy egyéb gabonából meg egyenesen szuperegészséges, ugyanis a finomított lisztben közel annyi tápanyag, illetve vitamin sincs, ...

tepsiben
2 kg liszt, 4 dkg só, 1 dkg élesztő, 1-1,5 liter víz, 1/2 kg áttört főtt burgonya, 6 evőkanál morzsóka.

Kenyérsütés mesterfokon
Maggie Glezer okleveles pék és szakíró könyve hiánypótló mű azok számára, akik a kenyérsütést mesterfokon szeretnék űzni, legyenek bár [...]
Tovább ...

felgyorsítása
Aki szokott kenyeret sütni, tudja, hogy az élesztős tésztának legalább egy óra kelésre van szüksége. Ezt az időt akár 15 percre is csökkentheti, ha mikróban keleszti a kenyeret! ...

Kenyérsütés
Sziasztok, Lányok!
A ma délelőtt sikerült egy kissé elkeserednem... Elmentünk ugyanis Életem Párjával bevásárolni a fenyőfás közértbe. Nem kellett sok minden, viszont kellett volna kenyér, illetve inkább péksüti.

római tálban
Zsannamanna kolléganőnél láttam ezt a fajta i technikát. Fényképpel dokumentálva, cserepeket ígérve :-) ...

Gépikenyérsütés - Abszolút kezdőknek
Karácsonyra sokan beszereztek egy kenyérsütőgépet. Az ember elsőre nem tudja, melyik programmal, milyen kenyeret süssön. Ott van a használati utasítás, vannak receptek is.

Közös + kenyeres csomag Limarával
Makón
1 személy részére ...

Kenyérsütéskor kenyértésztából készített, kemence kövén sütött, esetenként különböző módon ízesített, frissen fogyasztott termék.

otthon
Te hogy készíted el?
Másképp készíted? Hozzáraksz még ezt-azt? Oszd meg mindenkivel, az általad készített változatot! Ha szeretnél, képet is tölthetsz fel arról, hogyan tálalod.

Kenyérsütésre egyébként ma már olyan automata készüléket is gyártanak, amely a nyersanyag beadagolása után a dagasztást önmaga elvégzi, és a megadott időre a kenyeret kisüti.

i kísérlet-sorozat folytatódik, amióta nem csak a fehér lisztről tiltottak le, hanem az élesztőről is, fuccs a gyönyörűséges, illatos és finom DNK kenyereimnek, mostanában élesztőmentes, sütőporos, ...

A kenyérsütés egyáltalán nem az én asztalom, legalábbis egyelőre. Általában kemény, ehetetlen kenyerek kerülnek elő a sütőből, már ha sütésre adom a fejem. A kaláccsal és hasonlókkal semmi problémám sincs, de a kenyér, az csak nem akar menni.

A nagy kihívás volt számomra, mert nagyon sok alapanyagot eleve ki kellett zárnom a sorból. Nem szeretem ha egy kenyér kókusz ízű, és emellett sem a szőlőmag, sem a szezámliszttel nem vagyok kibékülve.

A kenyérsütés dédnagyanyáink idejében egy napos munka volt, a kemencében sütött kenyér viszont két hétig is elállt. Önök is megismerkedhetnek a klasszikus fehér kenyér sütésének fortélyaival, amely azóta egyszerűbbé vált.
Hozzávalók:
57 dkg ...

A hez nincs szükség se kemencére, se kenyérsütő gépre. Bármelyik működőképes sütő megteszi függetlenül attól, hogy gázzal vagy villannyal működik-e.
1/4 cs. élesztő
3/4 kg teljes őrlésű búza vagy tönkölybúza liszt
7-8 dl víz
só, fűszerek ...

A kenyérsütés szakemberei a feudális magyar államban a 11. században felbukkannak, mint uruk felszerelésével dolgozó iparűző szolgák. Saját műhellyel rendelkező sütőmesterek a városi iparosok szerveződésének első szakaszában, a 13.

Ha ről, péksüteményekről vagy édes kelt tésztákról van szó, már többszáz embernek jut először eszébe a Limara péksége blog.

"a kenyérsütéshez nem kell más, csak egy adag bátorság." - Gyurinak ezzel a mondatával indult a pénteki főzőtanfolyam, mely a "lekváros kenyér" becenevet kapta.

t mindenkinek!
Palacsinta - két receptből egy harmadik
Szóval az úgy volt, hogy kinéztem Zsuzsi Erdélyi túrós palacsintáját, és hozzá is fogtam az elkészítéséhez.

Első kenyérsütésem! Én annyiban tértem el a recepttől, hogy fele-fele arányban tettem kenyérlisztet és teljes kiőrlésűt.
Farkasné Joó Ibolya receptje.
Talán ezek is ízlenének: ...

A házi szerelmeseinek. Rozsos zsemlék, ropogós tökmaggal a tetejükön. Érdemes belőle jó nagy adaggal készíteni, és a felesleges mennyiséget lefagyasztani.
Hozzávalók: ...

Ezt a kenyérsütést akkor kezdjük el amikor tudjuk hogy a 12-14 óra letelte után ismét hozzátudunk fogni a készítéséhez.
Másnap kivettem a kelesztőtálamból, és lisztezett deszkára borítottam.
Hát nem egy bizarr látvány valóban.

A házi kenyérsütés legmodernebb eszköze az elektromos dagasztó és kenyérsütő gép. A legnagyobb előnye az, hogy nagyon egyszerű a kezelése. A sütőedénybe csak betöltjük a hozzávalókat.

Kenyérsütéshez használt kelesztőanyag. Származékai: kovászos, kovásztalan.
Szláv eredetű szó: bolgár, szerb-horvát, szlovén, szlovák kvas (élesztő, kovász).

Lásd még: Lásd még: Kenyér, Leves, Paradicsom, Saláta, Sütemény

Gasztronómia  Kenyérre kenhető  Kenyérsütőgép

 
RSS Mobile