Kezdőlap (Kenyérsütés)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Kenyérsütés


 

Kenyérsütés

Gasztronómia  Kenyérre kenhető  Kenyérsütőgép

Kenyérsütés otthon
A gyerekkor ízei
"Emlékeszem, kisgyermek koromban a péntek volt a kenyérsütés napja. A nagyi dagasztotta a tésztát, rozsból és búzából őrölt lisztből, kovászból, fateknőben" - meséli a Női Lapozó szakácsa, Kaldeneker György.


Kenyérsütés előtt 16 órával bő vízben áztatjuk, és a kenyér kovászát ezzel készítjük el. Már az előző este kovászolunk. A kenyér készítése.

Házi kenyérsütés
Szóljon hozzá most!
A házi kenyérsütés mindig a szívügyem volt. A kenyerek is egészen jól sikerültek, de tudtam, hogy ez még nem az igazi. Azonban ma mindez megváltozott: a tökéletes recept birtokába kerültem.

Gépi kenyérsütés és receptek
A házi kenyérsütés legmodernebb eszköze az elektromos dagasztó és kenyérsütő gép. A legnagyobb előnye az, hogy nagyon egyszerű a kezelése. A sütőedénybe csak betöltjük a hozzávalókat.

Ismét kenyérsütés:)
Tegnap este ismét a bevált kenyérrecept alapján készítettem kenyerünket (az elmúlt két hétben négyszer is ez készült, de nem untunk rá: mindig más alakúra formázom, most például tortaformában sült, kerekkre :) ...

A kenyérsütés összetett munkafolyamat, amit a régi időben minden lánynak meg kellett tanulnia, még a férjhez menetele előtt.

Szenvedélyem a kenyérsütés iránt - úgy érzem - a génjeimben van, ugyanis a dédapám híres debreceni pékmester volt, valamikor az ő péksége volt Debrecen legismertebb és legkedveltebb péksége. A Nyíl utcai Schneider pékség.

der Pék: Könyvek kenyérsütéshez
Akik követik a blog-ot, azok tudják, hogy rengeteg pékárut sütök az otthoni minipékségemben.

Kenyérsütés:
Kenyeret sütni nem ördöngősség. Frissen őrölt vagy legalábbis teljes kiőrlésű búzából vagy egyéb gabonából meg egyenesen szuperegészséges, ugyanis a finomított lisztben közel annyi tápanyag, illetve vitamin sincs, ...

Kenyérsütés tepsiben
2 kg liszt, 4 dkg só, 1 dkg élesztő, 1-1,5 liter víz, 1/2 kg áttört főtt burgonya, 6 evőkanál morzsóka.

Kenyérsütés mesterfokon
Maggie Glezer okleveles pék és szakíró könyve hiánypótló mű azok számára, akik a kenyérsütést mesterfokon szeretnék űzni, legyenek bár [...]
Tovább ...

Kenyérsütés felgyorsítása
Aki szokott kenyeret sütni, tudja, hogy az élesztős tésztának legalább egy óra kelésre van szüksége. Ezt az időt akár 15 percre is csökkentheti, ha mikróban keleszti a kenyeret! ...

Kenyérsütés
Sziasztok, Lányok!
A ma délelőtt sikerült egy kissé elkeserednem... Elmentünk ugyanis Életem Párjával bevásárolni a fenyőfás közértbe. Nem kellett sok minden, viszont kellett volna kenyér, illetve inkább péksüti.

Gépikenyérsütés - Abszolút kezdőknek
Karácsonyra sokan beszereztek egy kenyérsütőgépet. Az ember elsőre nem tudja, melyik programmal, milyen kenyeret süssön. Ott van a használati utasítás, vannak receptek is.

Közös kenyérsütés + kenyeres csomag Limarával
Makón
1 személy részére ...

Kenyérsütéskor kenyértésztából készített, kemence kövén sütött, esetenként különböző módon ízesített, frissen fogyasztott termék.

Kenyérsütés előtt egy nappal el kell készíteni az öregtésztát, mit kézzel dagasztok.

Kenyérsütés után volt a sütőm, az ajánlott 75 perc sütési-szárítási idő ezért jelentősen lecsökkent - némiképp félidőben már érzett az illata, ki is vettem, de még így is odakozmált imitt-amott.

Kenyérsütés otthon
Te hogy készíted el?
Másképp készíted? Hozzáraksz még ezt-azt? Oszd meg mindenkivel, az általad készített változatot! Ha szeretnél, képet is tölthetsz fel arról, hogyan tálalod.

Kenyérsütésre egyébként ma már olyan automata készüléket is gyártanak, amely a nyersanyag beadagolása után a dagasztást önmaga elvégzi, és a megadott időre a kenyeret kisüti.

Kenyérsütési kísérlet-sorozat folytatódik, amióta nem csak a fehér lisztről tiltottak le, hanem az élesztőről is, fuccs a gyönyörűséges, illatos és finom DNK kenyereimnek, mostanában élesztőmentes, sütőporos, ...

A kenyérsütés egyáltalán nem az én asztalom, legalábbis egyelőre. Általában kemény, ehetetlen kenyerek kerülnek elő a sütőből, már ha sütésre adom a fejem. A kaláccsal és hasonlókkal semmi problémám sincs, de a kenyér, az csak nem akar menni.

A kenyérsütés nagy kihívás volt számomra, mert nagyon sok alapanyagot eleve ki kellett zárnom a sorból. Nem szeretem ha egy kenyér kókusz ízű, és emellett sem a szőlőmag, sem a szezámliszttel nem vagyok kibékülve.

A kenyérsütéshez nincs szükség se kemencére, se kenyérsütő gépre. Bármelyik működőképes sütő megteszi függetlenül attól, hogy gázzal vagy villannyal működik-e.
1/4 cs. élesztő
3/4 kg teljes őrlésű búza vagy tönkölybúza liszt
7-8 dl víz
só, fűszerek ...

A kenyérsütés szakemberei a feudális magyar államban a 11. században felbukkannak, mint uruk felszerelésével dolgozó iparűző szolgák. Saját műhellyel rendelkező sütőmesterek a városi iparosok szerveződésének első szakaszában, a 13.

Ha kenyérsütésről, péksüteményekről vagy édes kelt tésztákról van szó, már többszáz embernek jut először eszébe a Limara péksége blog.

"a kenyérsütéshez nem kell más, csak egy adag bátorság." - Gyurinak ezzel a mondatával indult a pénteki főzőtanfolyam, mely a "lekváros kenyér" becenevet kapta.

kenyérsütést mindenkinek!
Palacsinta - két receptből egy harmadik
Szóval az úgy volt, hogy kinéztem Zsuzsi Erdélyi túrós palacsintáját, és hozzá is fogtam az elkészítéséhez.

Első kenyérsütésem! Én annyiban tértem el a recepttől, hogy fele-fele arányban tettem kenyérlisztet és teljes kiőrlésűt.
Farkasné Joó Ibolya receptje.
Talán ezek is ízlenének: ...

A házikenyérsütés szerelmeseinek. Rozsos zsemlék, ropogós tökmaggal a tetejükön. Érdemes belőle jó nagy adaggal készíteni, és a felesleges mennyiséget lefagyasztani.
Hozzávalók: ...

Ezt a kenyérsütést akkor kezdjük el amikor tudjuk hogy a 12-14 óra letelte után ismét hozzátudunk fogni a készítéséhez.
Másnap kivettem a kelesztőtálamból, és lisztezett deszkára borítottam.
Hát nem egy bizarr látvány valóban.

A házi kenyérsütés legmodernebb eszköze az elektromos dagasztó és kenyérsütő gép. A legnagyobb előnye az, hogy nagyon egyszerű a kezelése. A sütőedénybe csak betöltjük a hozzávalókat.

Kenyérsütéshez használt kelesztőanyag. Származékai: kovászos, kovásztalan.
Szláv eredetű szó: bolgár, szerb-horvát, szlovén, szlovák kvas (élesztő, kovász).

Lásd még: Lásd még: Kenyér, Leves, Paradicsom, Saláta, Sütemény

Gasztronómia  Kenyérre kenhető  Kenyérsütőgép

 
RSS Mobile