Kezdőlap (Kecskehús)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Kecskehús


 

Kecskehús

Gasztronómia  Kecske  Kecskeméti

Kecskehús egressel
Főzd meg egressel az kecskehúst, abárold meg. Verd által az egrest, tölts bort reá, végy szőlőszemet, s tedd a levébe. Írósvajat, tárkont, majoránnát is tégy belé: úgy jóízű lészen.


Kecskehús
6 Kínai sózott feketebab
Az amerikai séfek már fölfedezték maguknak ezt a különlegességet.

Sült kecskehús Ha sikerül beszereznünk egy igazán ritka húsfélét, a kecskehúst, készítsük el az alábbi recept szerint! Sokáig emlékezetes marad az íze, hiszen a húst borecet, bor, sör és pálinka keverékében pácoljuk.

Juh-és kecskehús
Normál henteseknél gyakorlatilag elérhetetlen, nagyon értékes húsfélék, soványak, de magas a tápértékük.

KECSKEHÚS PADLIZSÁNNAL, TÖRÖKÖSEN
Hozzávalók: 60 dkg kecskehús, 8 dkg vaj, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, 1 padlizsán, 5 dkg liszt, 30 dkg paradicsom, 10 dkg kecskesajt, só, őrölt bors ...

A kecskehúst szükséges 1-2 napig pácolni a kecskepáclében. Pácolás után a húst feldaraboljuk. Még finomabb, ha belsőség (szív, máj, tüdő) is hozzákerül. A pró kockákra vágjuk fel a szalonnát és zsírjára sütjük.

A kecskehússal készült változata is nagyon népszerű, szeretem én is mindkettőt.
Jóformán semmi munka nincs vele, pár perc alatt össze lehet rakni.

A kecskehúst előző este besózzuk, fűszerkeverékkel bedörzsöljük, átnyomott fokhagymát teszünk rá, és annyi tejjel felöntjük, hogy ellepje. Másnap egy...
tovább
Konfitált kacsacomb gratinírozott burgonyával és vörösboros körtével ...

A kecskehús a sou-vide eljárástól finom puha és omlós volt, a rápirított réteg római köményes fűszerezése hibátlan volt, nagyon ízlett.

1 kg kecskehús, comb a legjobb, esetleg oldalast csontot rakjunk bele, belsőség is kerülhet bele
4 gerezd fokhagyma
3 nagy fej vöröshagyma
0,7 l vörösbor
3 evőkanál Zsír (házi)
1 evőkanál Pirospaprika
1 evőkanál Só
1 teáskanál Bors ...

Kecskehús: A kecske húsa igen ízletes. Van, aki tejes korában kedveli töltve és egyben megsütve, és van, aki az érettebb, idősebb húsú állatot részesíti előnyben. Az viszont tény, hogy a kecske (szemben a birkával) egyáltalán nem faggyús.

Juh- és kecskehúst is fogyasztottak a homéroszi hősök, de sertéshúst csak ritkán, a baromfit és a halat pedig szinte meg sem említi Homérosz.

Az arab országokhoz hasonlóan, télen főként a gabonafélékből és a hüvelyesek magvaiból, zöldségfélékből, birka- és kecskehúsból kerülnek ki az ételek alapanyagai. A tengerparton sok a halféle és egyéb tengeri élőlény.

Szürkemarha, mangalica, rackajuh, vadhús és kecskehús van általában az étlapon. Finoman főznek és kedvesek. Míg megérkezett az étel, friss, még meleg házikenyeret hoztak a bor mellé, olyan igazi emberes szeleteket.

Húst bőven szolgáltat a fejlett állattenyésztésük, legkedveltebb a marha-, borjú-, bárány- és ürühús, de fogyasztják a kecskehúst, a házinyúlat, és a különféle vadakat, vadszárnyasokat is.

Ezt már az indiaiak is régóta tudták, hiszen így készül a Dhansak, amely egy jellegzetes indiai (parsi) eledel, amely alapvetően (és egyes források szerint kizárólag) kecskehúsból készül, ...

babérlevél citrom ecet kecskehús négyszínű bors sárgarépa
receptjellemzők ...

én még csak egyszer lőttem versenyen, az se volt valami komoly, viszont a versenytáp eléggé nehezen verhető volt: kecskehús árpával meg zöldségekkel együtt főzve, meg durván fokhagymás köleskása külön.

Vásároljunk sovány húsokat (pl. sovány marha, bárány, csirke, pulyka, sertéskaraj)! Ne féljen kísérletezni! Tudta például, hogy a kecskehús tápértéke magas és kevés zsírt tartalmaz?

Mind a bárány, mind a kecskehús fiatal állatokból származott, így a végeredmény omlóssága is garantált.

Készítünk termékeket sertéshúsból, marhahúsból, lóhúsból, kecskehúsból, strucchúsból.

Nem ízlettek az ételek amikkel traktálták, a halmártásban úszó, hagymákkal töltött kecskehúst utálatosnak tartotta és a retsinabort pedig ihatatlannak. Talán ekkor jelenik meg írásban először a retsinabor kritikája.

Viszont el kellett hagynunk kötetünkből azokat az (általában világszerte divatos, korábban nálunk is megszokott, például bárány- vagy kecskehúsból készült) zsidó ételeket, amelyeknek kóser alapanyaga jelenleg itt, ...

Lásd még: Lásd még: Kecske, Paradicsom, Saláta, Leves, Paprika

Gasztronómia  Kecske  Kecskeméti

 
RSS Mobile