Kezdőlap (Karaj)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Karaj

Gasztronómia  Karácsonyi vacsora  Karajszelet

Karajszeletek kolbásszal sajttal paprikával töltve
Feltöltő: Kautz József Kategória: Sertés ételek 0 9 megtekintés
Receptkönyvbe! ...


Karajszeletek gazdagon - Főzzünk! Receptfeltöltő, magyar.melike receptje
Kedves Feltöltő!
Bátran jelentkezhetsz bármilyen előétel, leves, főétel, vagy ínycsiklandó süti receptjével, a lényeg, hogy szívből készítsd a finomságot. Sütés-főzésre fel! ...

karaj-variációk
Vendégposzt - Anica
Nos, a disznóvágásnak csak egy hátránya van: még nem találtunk olyan malacot, amibe mindössze tarját, oldalast és karajt szerelt volna bele gyárilag az Anyatermészet.

Karaj gyöngyhagymával
A sertésnek az egyik (ha nem a legfinomabb) része a karaj. Nálunk mindenféle formában hamar elfogy.

Karaj krumplisalátával és kvarglis ropogóssal
Cimkék: újkrumpli recept, újburgonya saláta, újburgonya recept, sült karaj, sajtos ropogós, kvarglis ropogós, kvargli recept, karaj recept ...

~ gundel módra készítése :
A ~t egyben megsütjük, és vékony szeletekre vágjuk.
A vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk, langyosra hűtjük, és összekeverjük 10 dkg reszelt sajttal.
A hússzeleteket bekenjük ezzel a masszával, és eredeti alakjára összerakjuk.

~szeletek nyárson, grillen
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő ...

SERTÉS~ GAZDAGON, HAGYMÁS TÖRTBURGONYÁVAL
Hozzávalók: 8 szelet sertés~, Vega grillkrém, őrölt bors, étolaj, 8 vékony szelet angolszalonna, 20 dkg parasztkolbász, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 60 dkg burgonya, Vega pirított vöröshagymakrém, ...

~
Sertés gerince melletti finom hús: sertés~, szelet.
A karéj alakváltozata, eredetét lásd ott.

Rozmaringos sertes~ magyarosan
Az eheti recept egy kicsit a múlt heti átértelmezése magyaros ízvilágra. Az alap ezúttal sertés~, amelyet friss rozmaring tesz igazán illatos, különleges falattá. A magyaros ízeket a füstölt szalonna és a kevés juhtúró hivatott előcsalogatni.

~tekercs rukolával, speckkel és scamorzával
Rotoli di lonza di maiale con scamorza dolce, rucola e speck
Hozzávalók: 4 szelet ~, 8 szelet speck (vagy levegőn érlelt nyers sonka), 150 g scamorza dolce, négy marék rukola, só, bors, olívaolaj ...

~ zöldséges-boros raguval
Ma saját kútfőből merítve főztem. Sertés~ szeletek voltak itthon, meg levesbe való zöldségek és egy adag gomba, amit mielőbb el akartam használni.

~ mézzel, mogyoróval
A szakácskönyv a pórias zöldséges sertéshús névvel illeti ezt a főfogást, említést sem téve a pácról vagy a pirított mogyoróról.
Finomságát talán csak gyors elkészülése múlja felül, röpke félóra alatt megfőzhető.
Zöldséges ~ mogyoróval
...

~szelet Budapest módra
8 szelet ~t kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, kevés forró zsiradékon átsütöttem, félretettem.

~szeletek fokhagymával és olajbogyóval
A fokhagymaimádók örülni fognak ennek a receptnek. Egész évben elkészíthető, de a tavaszi, fiatal fokhagyma különlegesen lágy aromát ad neki.

A ~szeleteket kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk. A felhevített zsíron hirtelen átsütjük mind a két oldalát. Kiszedjük a zsírból, félretesszük. A megtisztított apróra vágott vöröshagymát a visszamaradt zsíron megpároljuk. Kevés vízzel szétrotyogtatjuk.

A ~t felszeleteljük, kiklopfoljuk.
A gombát megmossuk és meghámozzuk.Sózzuk,majd grillezzük. A répát nagyobb darabokra vágjuk, majd a gomba mellé tesszük. Együtt sütjük tovább.

Malackaraj, spenót pesto zöldséges gerslivel és egy gerslis saláta
Ismét egy (viszonylag) gyors vacsora, ami szerintem eszméletlen finom lett ÉS kivételesen le is tudtam fényképezni vállalható minőségben. Meg egy járulékos nyereség: csomagolható ebéd magamnak, másnapra.

Sült ~ Gombóc Artúr konyhájából recept
receptek húsételek sült ~
Gombóc Artúr receptje ...

Malackaraj áfonyás barackkal
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 4 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 1 óra
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

sertés~
Többnyire csonttal együtt árusítják. Ennek két részét különböztetjük meg. A fej felé eső, kicsit csontosabb részt hosszú ~nak, míg az értékesebb, a tüskepecsenyét is magába foglaló részt rövid ~nak nevezzük.

Sertés~ mézes sárgarépával - Horvátország
Hány személyre: 4
» 4 szelet ~
» 6 gerezd fokhagyma
» 3 ek. méz, só, bors
» 40 dkg sárgarépa
» 2 cukkini
» 2 ek. vaj, olaj, 1 citrom
» 5 dkg mazsola
» 1 ek. pirított szezám ...

Sertés~ káposztabundában
Sajnos, én csak most jutottam oda (sok bloggertársammal ellentétben), hogy felpakolgassam a karácsonyi menü legfinomabb tagjait.:-) A karácsonyi főételek között szerepelt, de ahogy írtam korábban, bármilyen családi ebéden, baráti összejövetelen megállja a helyét! ...

Sertés~ almával, sajttal, krémes spenóttal
Hozzávalók:
6 szelet sertés~ csont nélkül
2 db alma
20 dkg spenótlevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg natúr krémsajt/zsíros tejföl
20 dkg reszelni való sajt
só, bors
pici olaj ...

Sertés~ mustáros pácban
Hozzávalók és elkészítés egyben:
A személyek számától függően klopfolj ki csontozott ~ szeleteket
A sózott, borsozott és mustárral mindkét oldalán bekent hússzeleteket legalább 1-2 órára tedd kókusz- vagy kesudiótejbe, és hagyd hogy az ízek összeérjenek ...

Sertés~
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Sertés~ alapanyagként.
Dubarry szelet ...

Sertés~ csontleves -Csontleves 2. recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Sült ~ buggyantott tojással és párolt vegyes zöldségkörettel
Egy kis kímélő kaja. Nem árt néha visszavenni a lendületből és sok zsíros étel után egy-egy ilyet készíteni.

Sertés~ gorgonzolaszósszal
Újítsa meg a szokásos fogást ezzel a csodás-pikáns húskísérővel
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin ...

Borjúkaraj, borjúmáj, szűzpecsenye, mozzarellás töltött gombafejek és hagymakarikák ropogós bundában ...

Borjúkaraj Öregszakácsmester módra, házi krokettel
Az élesztőt kevés cukorral 1 deci langyos tejben meleg helyen felfuttatunk. 2 nagyobb főtt burgonyát vastag csíkokra reszelünk, hozzáütünk egy tojást, sózzuk,...
tovább ...

Sertés~ brandys mártásban recept
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Sertés~ gombás mártásban, kurkumás kukorica kásával
beküldő: ibi1950
elkészítési idő: 80 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Rácos ~
Volt egy nyár, mikor mindenféle húst készítettünk a rácponty mintájára. Ponttyal soha. Valahogy idén csak most jutott először eszünkbe, és meg is fogadtuk, hogy még néhány alkalommal biztosan csinálunk még (az is lehet, hogy hallal is).

Rakott ~
Igen, egy újabb rakott ételt szeretnék nektek bemutatni, a rakott ~t. A története a következő: éhes voltam és találtam a mélyhűtőben egy kis ~t meg tarját, majd benéztem az amúgy ürességtől kongó hűtőbe, és az ott talált alapanyagokból összehoztam ezt az ételt.

Sertés~ sajtos töltelékkel
Rég készítettem úgy töltött húst, hogy előzőleg alufóliába csomagolva, serpenyőben elősütöm. Mivel már volt benne tapasztalatom, nem kételkedtem, hogy nagyszerűen megsül így is.

Sertés~ mangó salsával
Ez elmúlt napokban aztán tényleg dübörgött a hőség, így mi is valami frissítőbb jellegű ételre vágytunk. A hús adott volt, viszont nem szerettünk volna valami unalmas, közhelyes köretet készíteni hozzá. Újdonságra vágytunk.

Svájci ~

Hozzávalók: 60 dkg sertés~, 10-10 dkg gépsonka és gomba, 15-15 dkg alma és zsemlemorzsa, 5 dl fehérbor, 3 dkg vaj, fél csokor metélőliagyma, 10 dkg liszt, 2 tojás, őrölt bors, só, olaj a sütéshez.

Disznókaraj wokban sült zöldségekkel
Ez nem az a készítés közben beszélgetős étel: itt jár a kéz, szeletel, karikáz, forgat, kever, márt, s röpke fél óra alatt kész is vagyunk. Egy pohárka könnyű bor kíséretében kezdődhet a falatozgatás.
Backward ...

Dalmát ~ bundában
Az alábbi recept kihívást jelenthet a vállalkozó szelleműeknek. A hozzávalók külön-külön is finomak és laktatóak, hát még együtt! Ajánljuk nagy társaságok ebédjeként vagy laktató vacsorájaként. Hízókúrázók fogyasszák bátran!
Hozzávalók: ...

Zsebes ~
Ezt a zsebes husit kb. 10 éve ettem először a barátnőmnél. Nagyon ízlett, így fel is jegyeztem rögtön a receptjét. Aztán szépen elfelejtkeztem róla... Azóta már sokszor láttam különböző blogokon, és mindig újra eszembe jutott,hogy végre már meg kéne csinálni.

Gombás ~ pennével
Hozzávalók: 6 szelet ~, 30 dkg laskagomba, 10 dkg vargánya, 2 dl olaszrizling, csipet frissen őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, só, olívaolaj.

Töltött ~ mikróban
Hozzávalók:
4 vastag szelet csontos ~, 2 tojás, 1 evőkanál összetört kukoricapehely, só, bors, 1 kisfej hagyma, 5dkg gomba, 1 kávéskanál vaj, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld, reszelt citromhéj ...

~tekercs mazsolás-boros mártással
Hozzávalók 4 főre 8 szelet hosszú~, 2-3 gomba, 8 szelet füstölt sajt, 20 dkg szeletelt bacon, só bors, kakukkfű, 3-4 dl vörösbor, 2 marék mazsola, 2 csapott ek liszt, kb. 2 csapott ek cukor ...

~, grillfűszer keverék, őrölt szerecsendió, 3 dl must, 1 nagyobb fürt szőlő, 1 csomag tökmag, 1 csomag rizs, liszt ...

A ~ szeleteket es a husos szalonna csikokat sozzuk borsozzuk . Elokeszitjuk a paclevelt.Egy kis mely talba husvarazsat keverunk el mustarral es mezzel .

A ~ról lefejtem a gerinc- és a bordacsontot. A húst megmosom, leszárítom, megsózom.
A sertéslapockát és a szalonnát vékony csíkokra vágom, és közepes lyukú tárcsával ledarálom.
A fokhagymát összezúzom, és felhasználás előtt legalább 1-2 órával 1 evőkanál vízbe áztatom.

A ~ról leszedjük a felesleges zsírt, de a hártyát nem muszáj leszedni, szépen ráfog sülni.
A hártyát vékonyan beirdaljuk.
Alaposan befűszerezzük. Ami lehet só+őrölt fekete bors + majoranna vagy só + színes durva bors, persze egyéb sült sókat is használhatunk.

A ~t osszuk 4 szeletre, azokat középen vágjuk be, nyissuk ki, mint egy könyvet, és - fólia alatt - klopfoljuk ki 3-4 mm vastagra, szórjuk meg steakfűszerporral és tegyük félre.

A ~ közepét óvatosan vágjuk ki. A hús egyik felét tűzzük, vagy varrjuk össze, hogy a töltelék ne tudjon majd kifolyni. A töltelék: A petrezselymet apróra vágjuk. Ezután zsíron gyorsan átpirítjuk. A zsemléket be kell áztatni előtte. Tehetjük ezt vízzel vagy tejjel is.

A ~ szeleteket bepácolom, ehhez az olajat, az ecetet összekeverem, majd mozsárban összetöröm a koriander magot, mustármagot, római köményt, majd ezt is az olajos cethez keverem, beleszórom a cayanne borsot, majd a sót és alaposan bekenem vele a húst, ...

A ~ bőrét beirdaljuk, besózzuk, és zúzott fokhagymával minden oldalát bekenjük. A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk, a húst bőrös felével lefelé egy serpenyőben egy kicsit odakapatjuk. Egy nagyobb tepsibe halmozzuk először a hagymát, majd a libazsírt, végúl bőrös felével lefelé a ~t.

A ~ felső, bőrös részét éles késsel kereszt alakban bevágjuk, így sütéskor szépen kinyílik. 2 db KNORR Marhahúsleves kockát elkeverünk az olajjal, a zúzott fokhagymával és a köménymaggal. A hús alsó részét ezzel a páclével bekenjük, és félórát érleljük.

A ~t megmossuk, majd a bőrt bevagdossuk rajta.
A szalonnát beirdaljuk, és egy magas falú sütőedény aljába tesszük őket.
A húsba bedörzsöljük a fűszereket ízlés szerint, majd rárakjuk a szalonnára bőrrel felfelé.

A ~szeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, átkenjük olívaolajjal. Közepes lángon felhevített grillserpenyőben oldalanként 2,5-3 percig sütjük. A padlizsánokat héjastól felkockázzuk, és közepes lángon felhevített olívaolajon pirítani kezdjük. Közben sózzuk, borsozzuk ...

A ~szeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. A húst a zsírban elősütjük, majd egy másik lábasba szedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáadjuk a maradék lisztet.

A ~t megmossuk és lecsepegtetjük. Egy tűzálló edény alját kibéleljük a szalonnával. A húst kb. 1 centinként bevágjuk, úgy 1/3-ig. Ekkor a húst a tálba rakjuk. A résekbe mustárt nyomunk. Az almát cikkekre vágjuk és a citrom levében megáztatjuk. Héjával felfelé a mustáros csíkokba helyezzük.

A ~t sózzuk, borsozzuk. A forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, és elkezdjük sütni a húsokat. Miközben sül a hús, elkészítjük a mártást. Egy tálba öntünk olívaolajat, a feldarabolt szardellafilét, 1 gerezd lereszelt fokhagymát. Hozzáadjuk egy egész citrom reszelt héját, levét.

A ~okat olajjal beecsetejük, majd fél óráig állni hagyjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a margarint és a ~szeleteket mindkét oldalról 3-4 percig sütjük.
Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt
Koktéldivat ...

A ~ szeleteket kloppfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd mártogassuk be a lisztbe. Forró olajban süssük át a hús mindkét oldalát. A karfiolból tegyél félre annyi rózsát, ahány hús szelet van a többivel egy vajjal kikent sütőtálat bélelj ki és az elősütött hús szeleteket rakd egymás mellé.

A ~ba hosszában 5 mély zsebet vágtam, úgy, hogy ne lyukadjon át a hús. A zsebeket megtömködtem a dióval, sonkával és a sajtszeletekkel.

A ~ból csontosat sikerült venne. Megmostam, szárazra töröltem, és levágtam a bőrét szép vékonyan.
Középen ketté vágtam a húst. Besóztam.
Azt olvastam hogy kb.1,5 teáskanál kell 1 kg húsra.

A ~t sós kakukkfüves lébe bepácoltam. Ez a fajta pácolás azért jobb, mintha csak bedörzsölnénk sóval a húst, mert így nem szárítja ki a só a húst, nem von el belőle nedvességet, viszont a só és a fűszerek ugyanúgy átjárják a hús belső részeit is.

A ~t a fokhagymákkal megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk, és középmeleg sütőben megsütjük. Időnként meglocsoljuk a spanyolmártás-malátasör keverékkel. Alufóliába tekerjük, és hagyjuk kihűlni. Szeleteljük, és a salátákkal tálaljuk
Spanyol mártás: ...

A ~szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk.
A kolbászt és a paprikákat apró kockákra vágjuk és összedolgozzuk a sajttal. Ízesítjük sóval és őrölt fehér borssal.

A ~t megfordítjuk és 3 percig tovább sütjük, amíg a húsba beleszúrva tiszta lé nem buggyan ki belőle. Közben az újhagymákat megtisztítjuk, megmossuk, és durvára vágjuk. A tyúkhúsalaplét és a ketchupot csészében elkeverjük. A kész ~okat tálra tesszük át, majd lefedve melegen hagyjuk.

A ~t megmosom, megsózom, borsozom, félreteszem. Ezután a vöröshagymából, paprikából és paradicsomból lecsót készítek. Egy közepes tepsibe lerakom a ~szeleteket, rákarikázom a nyers burgonyát, majd ráöntöm a tejföllel elkevert lecsót.

A ~t kicsintoztam, a csontot eltettem a fagyasztóba egy majdani húsleveshez. A húst megmostam, majd középen késsel felszúrtam. Mozsárban összetörtem durvára a borsot és a köménymagot. A ~t alaposan besóztam, nem csak kívül, de a lyukba is tettem, ahova aztán a kolbászt került.

Almás ~
Medvehagyma-krémleves
Marika vadas-marhahúsa tarhonyával
Semifrio / Tejszínes fagylalt - variációk
Túrós pogácsa
TiramisĂš ...

Sertés~ sajt - zsebekkel
Hozzávalók:
1 db, kb 1 kg-os, csont nélküli, egész sertés~, 5 db friss sampion gomba, 2 közepes fej vöröshagyma - szeletekre vágva, annyi szelet sajt, ahány zsebet vágsz majd a ~on (ha tudod vékonyra szelni a sajtot, ...

LECSÓS ~. Hozzávalók 6 személyre: 1 nagy üveg / kb. 8 dl / lecsó / ha nincs jó a bolti konzerv is / bő 10 dkg füstölt szalonna, 6 szelet / kb.60 dkg / kicsontozott sertés~, 15-20 dkg rizs, 2 evőkanál liszt, 3 dkg zsír vagy 1-1,5 dl olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, őrölt bors, só.

Vaddisznókaraj pirított újburgonyával és párolt zöldspárgával
Írta: -ka-pír-
1 kg filézett vaddisznókaraj
4 szál rozmaring
1,5 kg újburgonya
0,5 l húsleves ...

Amikor a ~ félkész állapotban van, hozzáadjuk a megmosott aszalt szilvát. Együtt sütjük tovább a hússal, gyakran locsolgatjuk. Vékony szeletekre vágva, a szilvákkal és zöldségekkel tálaljuk. Mellé borban párolt vöröskáposztát és egészben főtt burgonyát adunk.
Küldje be Ön is kedvenc receptjét! ...

8 szelet ~ (vagy 80 dkg. pulyka, csirke mell vagy combfilé)
3 dl. tejszín
20 dkg sajt, reszelve ...

Debreceni ~
Hidegen szendvicsre, vagy salátával is finom, de melegen körettel is tökéletes ebéd-vacsora lehet.

Debreceni ~ - 4 személyre
A húst hosszában bevágjuk, majd a nyílásba töltjük a debrecenit, amelyek végét előzőleg levágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, és a grillfűszerrel ízesítjük. 40 percig sütjük, közben olajjal többször meglocsoljuk. Szeletelve tálaljuk.

Olasz borjúkaraj
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából ...

A köményes ~t is zepterben készítettem, de nem gyorsfőzővel, csak előmelegített serpenyőben. A sütés szabályai szerint előmelegítettem a serpenyőt, amikor a belespriccelt víz szétfutott, mint a higany, szép sorban beleraktam a ~szeleteket (a széleket bevagdostam, nehogy összeugorjanak).

A 2 kg ~ból vágjunk 10 nyitott szeletet. A módszer egyszerű, leírni nehéz. Normál esetben úgy szeletelünk, hogy minden szeletet levágunk a húsról. A nyitott szeletekhez az első vágás félig történik meg. A következővel levágjuk ezt a dupla szeletet, ami gyakorlatilag középen nincs ketté vágva.

Cukkinis ~ - hol van az a nyár?
Kostas üvölt a dél-krétai tengerparton : tudééj, pork csucsini! Ez magyarul annyit tesz, hogy a mai napi egyik frissen főtt kaja a cukkinis sertéshús.

bőrös sertés~
zsír (nekem most sertészsír volt, ami májízű volt mert az sült benne)
só, bors, szárított zöldhagyma
vegyes zöldsaláta, olívaolaj, zöldfűszerek ...

Felvágott ~ból görögösen
1 csont nélküli ~, olívaolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, fehér bors, só, citromlé.

~ GÖNGYÖLT ~ ~
Hétvégére vettem egy darabka ~t... Fogalmam sem volt mit is fogok majd vele kezdeni, de abban biztos voltam, hogy nem kirántva lesz, mert azt már végképp nagyon unom...

A ~szeleteket sózd, borsozd, szórj rá majorannát. Serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a hússzeleteket. Vedd ki a húst a serpenyőből, a karikára szelt hagymát pirítsd meg az olajon, öntsd hozzá a húslét és a fehérbort. Forrald jól össze, majd tedd bele a hússzeleteket és párold puhára.

2 szelet báránykaraj
2-3 ek fokhagymás olíva olaj
5-6 egész szem tarka bors
3-4 rozmaring ág ...

4 szelet sertés~, só, őrölt fekete bors
1 ek olvasztott vaj, 10 dkg kemény sajt
1/2 tk édesnemes paprika, 1/2 ek vaj
Elkészítése: ...

Paprikás sertés~ újragondolt tökfőzelékkel
Paprikás sertésszűz lencsepürével, pirított bacon-...
Snidlinges lazac palacsintametélttel
Indiai fűszeres zöldborsó lepénykenyérrel
Az indiai konyha
Banánturmix avokádóval
Gyümölcskenyér Tiramisu - VKF! XXXI. újrahasznosít...

Showing posts with label ~. Show all posts
Boros mustáros ~ (ΌΚÎ"ÎľĎ"ΏκΚι Οξ κρισί κιΚ μουσĎ"Ώρδι) ...

A ~szeleteket enyhén kiklopfolom, besózom, pár percet állni hagyom. 2 dl olajat felteszek melegedni, ha már forró, beleteszem a lisztbe forgatott ~szeleteket, és átsütöm mindkét oldalukat.

Fűszerrel szórt ~
Hozzávalók: 1 kiló csontozot ~ egyben, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kakukkfű, rozmaring, olaj ...

Tejszínes sertés~
megosztás
A dietetikus véleménye
Ha a tejszínt zsírszegény tejfölre - esetleg joghurtra - cseréljük, akkor jelentősen csökkenthetjük az étel telített zsír, koleszterin és végül kalóriatartalmát. Jó étvágyat! ...

A hosszú ~szeleteket megveregetjük, enyhén megsózzuk, lisztbe mártjuk és egy kis forró olajban megsütjük. Amíg az első oldalát sütjük, fedjük le. Mindkét oldalát szépen megpirítjuk. Ha kisültek a bordák, tegyük egy másik lábasba.

Közben a ~szeleteket darabolom, a sajtot lereszelem, a tejfölben elkeverem a tojást, sózom, borsozom.

1000 g csont nélküli ~
1 szál füstölt kolbász

A húst leöblítjük, bedörzsöljük sóval, és egy vékony, hosszú pengéjű késsel hosszában átszúrjuk. A kolbászt az így kialakított résbe nyomjuk.
A ~t tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, és alufóliával befedjük.

:Sörben érlelt, hagymás sertés~:...
Insalata Caprese, avagy mozarella és paradicsom sa...
Spanyol Brötli (Brödli)
Parfétorták
800. post: Grillezzünk 2.: Joghurtban pácolt csirk...
Grillezzünk: bevezető és pár ötlet
Programajánló: /off/ Tour de Balaton ...

Babos-olívabogyós sertés~
Továbbra is az olyan ételek a nyerők nálunk, amiket csak bedobálok a tepsibe, aztán mehet be a sütőbe. Pár óra múlva, akár játszóterezés után pedig csak ki kell venni és megenni! ...

Nehézségi fok
Közepesen nehéz
Kolbásszal töltött ~ roston
Hozzávalók 4 főre
4 szelet kicsontozott sertés~ (egyenként kb. 20 dkg), 1 hosszú szál füstölt kolbász, 4 evőkanál Magyaros fűszersó a Szilasfoodtól, 4 szelet húsos, füstölt szalonna, a tálaláshoz tejföl ...

Jól kifőztem » Receptek » Grillezett húsok » Grillezett ~
Alkategóriák
rántott csirke
rántott szelet
bécsi szelet
egyéb rántott húsok ...

Homlokon csókolt a tavasz - avagy saláta eperrel, sült ~csíkokkal, zöldspárgával és medvehagymával ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Csirke, Leves, Tojás, Paradicsom, Zöldség?

◄ Karácsonyi vacsora   Karajszelet ►
 
RSS Mobile