Kezdőlap (Kapor)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Kapor


 

Kapor

Gasztronómia  Kantoni csirke  Kapor ecetben

kapor
Népies neve: uborkafű, fűszerkapor. Latin neve: Anethum graveolens. Már az ókori egyiptomiak is használták, de ismerték még Indiában és Ázsia délnyugati részén is. Egyébként a földközi tenger vidékéről származik.


kapor
aneth, aneto, dill, fűszerkapor, kertikapor, kertikömény, uborkafű
Az egyik legkedveltebb és legsokoldalúbban használt zöldfűszerünk...

Kapormártás laktóz- és lisztérzékenyeknek
Kapormártással feldobhatjuk húsételeinket illetve tésztához is remekül passzol.

Kapormagos körte költemény
Ennél egyszerűbb, könnyebb és finomabb körtés desszert nem létezik! A kapormag és a fahéj különleges párosítás bár a portugálok előszeretettel használják ezt egy-egy bőséges étkezés lezárásához.
Hozzávalók: ...

Kapormártás készítése :
Világos rózsaszínű rántást készítünk, a hagymát és a kapor kétharmadát a rántásba téve állandó keveréssel átpároljuk, felöntjük a csontlével, és simára keverjük.
Állandó keverés közben felforraljuk a mártást.

Kapor
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Kapor alapanyagként.
Debreceni töltött káposzta ...

Kapormártás elkészítése:
1. Verje habosra a tejfölt a fűszerekkel, a citromlével és az ecettel, majd keverje bele a felaprított kaprot.
2. Ízesítse sóval, cukorral, konyakkal.
Kapormártás () - hasonló receptek: ...

Kaporleves tojáskocsonya betéttel recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Kaporszósz a' la Luca
Aprítsunk fel 4-5 gerezd fokhagymát egészen apróra és a kaporból is egy kis csokornyi adagot.

Kapormártás friss kaporból
beküldő: ibi1950
elkészítési idő: 40 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Kaporral rakott tök
megosztás
A dietetikus véleménye
Alacsony energiatartalmú, de sok fehérjét és rostot tartalmazó étel, amely könnyen rágható és nyelhető. Ajánlott szinte mindenkinek, a tésztás vagy rizses húsételek helyett.

Kapormártás
Hozzávalók:
1 csomag friss kapor, liszt, só, cukor, víz, tejföl ...

Kapor
Tökfőzelék másképp, nemcsak tejérzékenyeknek
Ez a recept egy kiváló alternatíva azoknak, akik nem ehetnek sem liszteset, sem tejeset, mégsem akarnak lemondani a megszokott főzelékeikről.

Kapor
Dél-Európából származó kétnyári növény, neve az Ó-norvég dilla szóból származik (az angol nyelvben természetesen!), aminek a jelentése szélcsend, lecsendesít ..... minthogy elterjedten használták a hascsikarásos babák megnyugtatására.

A kapor (Anethum graveolens L.) közismert gyógy-, és fűszernövény. Népies elnevezései: fűszerkapor, kertikapor, kertikömény, uborkafű.
Tartalomjegyzék ...

Címke: "kapor"
Robbanós angol kolbászkák házilag
A klasszikus angol kolbászkák neve eredetileg bangers, vagyis robbanós. De nem kell félni, ha ez alapján a recept alapján készíted, biztosan nem fog robbanni.

Kapor
(növ., Anethum L., uborkafű), ernyős fű, egy faja, az A. graveolens L., egynyári, 0,6-1,25 m. magas, deresszinü. Levele 2-3-szor szárnyalt, sallangja fonálforma. Ernyője és ernyőcskéje gallértalan, virága sárga, termése tojásdad, 4 mm. hosszu.

Kapor
Ernyős virágzatú kerti fűszernövény.
Szláv eredetű szó: szerb-horvát kopar, szlovén koper, szlovák kopor.

Kapor tea: 1 teáskanálnyi összetört kaportermést leforrázunk 3 dl vízzel, állni hagyjuk 15 percig, majd leszűrjük.
További cikkek
Kulináris Fűszertár ...

A lisztből világos rántást készítünk, és először a lereszelt hagymát áthevítjük benne (vigyázva, nehogy mepiruljon!), majd a finomra vágott kapor felét is beleforgatjuk.

Az olajra rakjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott kapor felét, összekeverjük, és felengedjük vízzel. Amikor almaecettel savanyítjuk, és a tejföllel elkavart liszttel behabarjuk. Ha kész, hozzáadjuk a kapor másik felét.

A vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, a nagyon apróra vágott kapor felét megfonnyasztjuk benne, majd felengedjük a hideg tejben elkevert tejfölös tojással, és gyorsan felengedjük a vízzel. Ízesítjük pici sóval, leveskockával.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Mártások receptjei Kapormártás
Kapormártás
Kategória: Mártások receptjei ...

kaporvirággal, zöldbabbal és diós krutonokkal
Hozzávalók
2 maréknyi friss tárkony
semleges olaj (pl. szőlőmagolaj vagy napraforgómag olaj)
2 kaliforniai paprika
1 sárgabarack
3mm-es szelet friss gyömbér
100ml repceolaj
6 málna ...

Kapormártás: 2 csomag friss kapor, 3 kanál olaj, 2 csapott evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 dl tejszín, só, fehér bors.

Kapormártáshoz:
a recept itt olvasható
elkészítés:
A tojáshoz adjuk a sót és a cukrot, elkeverjük egy kis liszttel, majd tejet öntünk hozzá és simára keverjük.

Kapor, pontosabban még csak kaporka:))
Még elég picike, de már felismerhető. Ő a kapor. A nyári kovászos uborka készítésem elengedhetetlen feltétele.

Kaporvirágos uborkasaláta
Ismét egy saláta, de hát most van itt a szezonja. A kaporvirág felhasználása Nagy Zsuzsától származik (legalábbis én tőle hallottam, amikor A nyár ízei könyv számára készített egy nagyon pazar salátát, kaporvirággal).

Kapormártás hercegnő-burgonyával és buggyantott tojással
"Te tudod, mi az élet?
Valami váratlan otthonosság. Valami, amitől a világ fölemelkedik Benned, áttetszővé válik, és ernyőt von köréd, amit Te mutatsz föl körbe mindenkinek.

Kapor, kovász, káposzta
Panni (akivel már találkozhattak imbiszen, de azért elmondom, civilben Frau Paprika anyukája) megérkezett immár szokásosnak mondható heti néhány napos gyerekfelügyeletére, de persze nem egyedül.

Kapormártás és újburgonya
A kapormártáshoz már biztosan minden Culinaricum olvasónak volt szerencséje, kinek jobb, kinek rosszabb tapasztalata.

A kapor mártás elkészítése: Világos, vajas rántást készítsünk.
A tűzről lehúzva adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. Húzzuk vissza a tűzre, hogy átpirítsuk a kaporral együtt a lisztet, majd csontlével és tejföllel kiforraljuk.

Lazac kapormártással
A lazac szinte univerzális étel: ehetjük fogyókúra alatt, ideális kolesztericsökkentő-diétához vagy a depresszió elűzésére. Íme egy újabb ízletes lazacos fogás!
" onclick="return fbs_click();" megosztás ...

Hideg kaporleves
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Diétás kapormártás salátára
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Kaporleves
Hozzávalók: 1 csokor vágott, zöld kapor, másfél evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 dl tejföl, 2 dl tej, 1 tojássárga, só, pirított zsemlekockák vagy 2-3 kemény tojás.

A kapor gyakori zöldfűszer a magyar konyhán. Készíthetünk belőle levest, mártást, de nem hiányozhat a főzelékekből. Kaporral ízesítjük a tejfölös báránypecsenyét, sőt halat, szárnyast, sertéshúst fűszerezhetünk vele.

A kaporolaj pedig úgy készült, hogy jól leturmixoltam egy csokor kaprot némi olívaolajjal, majd leszűrtem. Szép zöld lett és csuda illatos. Salátára is jó ám! ...

A kapormártást pedig igen egyszerűen dobtam össze:
Kevés olajon megfuttattam az igen apróra vágott kaprot.

Tejszínes kapormártás:
Hozzávalók:
5 dkg vaj, 1 dl tejszín, 1 dl halsűrítmény, 1 kisfej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 csomó kapor, só, fehérbors, halfűszer, sűrítéshez liszt ...

Haltekercs kapormártással
Haltekercs kapormártással
Haltekercs kapormártással ...

Húsgolyók kapormártásban - Receptek
Húsgolyók kapormártásban
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: olcsó ...

kevés friss kapor
friss petrezselyem, kb. 3x annyi, mint kapor
1 póréhagyma karikákra vágva ...

Káposztaleves kaporral
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Káposztaleves kaporral" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: kapor. Összes bejegyzés megjelenítése
Masnitészta lazacos-kapros szósszal ...

3., Szórjuk meg kaporral, és öntsük rá a joghurtot és a vizet. Kavarjuk össze az egészet, majd mikrohullámmal 900W-on főzzük 15 percig.Tálaláskor apróra vágott újhagyma szárral, citrommal és némi kaporral díszítsük.

Töltött pisztráng kapormártással
Írta: Esther
4 db nagyobb tisztított, filézett pisztráng
15 dkg apróra vágott olívabogyó
1 fej vöröshagyma
1 db szikkadt zsemle
1 db tojás
1 dl tej
olívaolaj, vaj
só, bors, citrom ...

Töltött cukkini kapormártással
Feltöltő: Kautz József Kategória: Egytálételek, Sertés ételek, Szárnyas Ételek 0 299 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Juhtúrós pogácsa kaporral + ez-az
A múlt hét a gépem összeomlása miatt, kapkodással-vergődéssel telt. Mert ha egy gép összeomlik, az akkor összeomlott. Jöhetnek az okos informatikusok. Új színteret kellett keresnem.

Füstölt halkrém kaporral
Kenegetős vagy szendvicskrém, de ha egy kicsit hígabbra készítjük, akkor lehet mártogatós is. Jól illik hozzá a tortilla chips, a rozskenyér vagy a grissíni is. Kétféle halból készítettem.

Juhsajtos rétes kaporral
Egyszerű, gyors és ízletes előétel. Akár úgy is előkészíthető, hogy a vendégség előtt már csak a sütőbe kell tenni.
Backward ...

Lazacos fritatta kaporral
A mai vacsorára dobtam össze ezt az ételt.
Hozzávalók:
6 db tojás
10 dkg szeletelt füstölt lazac
1 marék friss kapor
1 marék marinált, kockákra vágott kecskefeta (paleosok ezt hagyják ki)
pici olaj a sütéshez ...

Töltött karalábé kapormártással
A forró étolajon finomra vágott vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk a darált húsokat, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Tejföllel és főtt rizzsel lágyítjuk, és egy tojást adunk hozzá.

Ezután adjuk hozzá a darált húst, amivel addig dinszteljük tovább, míg a hús "kifehéredik" Ízlés szerint fűszerezzük sóval, majoránnával, borssal és fokhagymával, és a kapor felével (apróra vágva). 20 perc alatt készre főzzük.

(1) gríz (1) grízgaluska (1) gríznokedli (1) guacamole (1) gulyás (1) gyümölcs (3) gyümölcskenyér (1) hagyma (1) hal (1) hidegtál (2) hús (15) húsleves (1) húsmentes (1) hústekercs (4) húsétel (12) innivaló (1) juhtúró (1) kacsacomb (1) kapor (2) ...

(ez csak néhány percet vesz igénybe) Közben ízesítsük a kaporral, sózzuk, borsozzuk meg kissé, de ne túlzottan pikánsra.
3. Löttyintsük alá a Tokajit, hagyjuk hogy a lazac átvegye az ízét és az alkohol elpárologjon.

(Tegyünk félre egy keveset a díszítéshez). A majonézt, a joghurtot és a tejszínt összekeverjük az aprított kaporral. Sóval, borssal ízesítjük. Kiborítjuk a formákat, kaviárral körítjük, kaporlevéllel díszítjük, és a kaporkrémmel tálaljuk.

Almás burgonyafőzelék kaporral elkészítése:
A kockára vágott burgonyát sós vízben feltesszük főni, majd hozzáadjuk a kockára vágott almát. (Ha vékony a héjrész, nem hámozzuk!) Kaporral meghintjük.

A melegített olajra dobjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott kapor felét, összekeverjük, és felengedjük vízzel. Amikor felforrt, galuskát adhatunk hozzá. Almaecettel savanyítjuk, és tejfellel vagy joghurttal habarjuk.

Húsgombóc árpagyönggyel és kapormártással
Hozzávalók 4 főre 60 dkg darált sertéshús, 12 dkg gersli (árpagyöngy), 1 db tojás, 2 nagy csomó friss kapor, 3 dl tejföl, 3 ek liszt, 1 zöldségleveskocka, só, őrölt bors, 2 ek olaj, 2 db babérlevél ...

Az uborkákat alaposan megtisztítjuk, lecsöpögtetjük, majd a kaporral, babérlevéllel, tormával együtt egy ötliteres üvegbe tesszük. A borsot, mustármagot és szalicilt a tetejére tesszük.

Juhtúróval töltött gomba joghurtos kapormártással és krokettel
gyerekjáték
35 perc ...

Kaporleves
Hozzávalók:
friss kaporlevél
fokhagyma
tejföl
olaj
pirospaprika
almaecet
A melegített olajra dobjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott kapor felét, összekeverjük, és felengedjük vízzel.

KAPORMAG
egész
Leírás:
A kapor magvait is használhatjuk fűszerezésre, ízük a köménymagéra emlékeztet. A gyógyteának leforrázott kapormag puffadás ellen és emésztéi panaszok esetén segít. Emelett enyhe nyugtató és vizelethajtó hatása van.

kapor
A kapor népies neve: uborkafű, fűszerkapor. Latin neve: Anethum graveolens.

Kapor
A kapor nagyon kedvelt fűszere mindenféle salátának. Ízében hasonlít az ánizsra és a köményre, egész Európában használják. Többek között saláták, mártások vagy halételek ízesítésére alkalmas.

Kapormártás
Elkészítése: egy köteg zöldkaprot finomra vágunk és piros vajrántásban megforgatjuk, hús- vagy csontlével
feleresztjük, sózzuk, kevés cukrot és ecetet adunk bele. Felfőzzük és tejföllel tálaljuk.

Kapormártás
2 csokor zöldkapor, 2 evőkanál zsír, 3-4 kanál liszt, 1 pohár tejföl, só ízlés szerint. A kaprot több vízben megmossuk, lecsurgatjuk és apróra vágjuk.

Kapor (Anethum graveolens): A konyhakertek elmaradhatatlan fűszernövénye. Nélküle elképzelhetetlen a kovászos uborka, a túrós lepény, a tökfőzelék, de kitűnő ízesítője leveseknek, hal- és gombaételeknek is.
Bővebben...
Fekete üröm ...

Kapormártás
Hozzávalók: l csokor kapor, 2 kanál olaj, 2-3 kanál liszt, só, cukor, citromlé vagy ecet.

Kapor ecetben
A kaprot jól megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk, és ízlés szerint ecettel, sóval meg késhegynyi tartósítószerrel összekeverjük, üvegbe töltjük, lekötjük, és a végleges helyére rakjuk.

KAPORNAK - Kesernyés, sós vízben tartósított fűszernövény. Régen gasztronómiával kapcsolatos leírásokban, receptekben gyakran előfordult. Csemegeként olvashatunk róla.

kapor
Eredetileg a Földközi-tenger vidékén termett. Pannóniába és Európába valószínűleg a római légionáriusok hozták be.
Egynyári növény. Magról állandó helyre vetik; zölden virágzás előtt kell szedni.

Kapor
Magassága eléri a 80 cm-t; szára sudár, sötétzöld, üreges; levelei finoman tagoltak, átható aromájúak; virága sárgászöld ernyővirágzat; magja sárga vagy barna, kesernyés aromájú.

Kapor
Népies neve: fűszerkapor, uborkafű
A magyar konyha kedvelt fűszere. Jellegzetes, általánosan ismert, össze nem téveszthető, átható aromáját illóolaj-tartalmától nyeri. Sokoldalú felhasználása az egész világon híres fűszerré avatta.

Kaporszósz apró túrógombóccal, főtt kukorica
A kaporszószt is általában úgy kezdem, hogy hagymát dinsztelek, de ez most elmaradt. Csak az apróra vágott kaprot dinszteltem meg olajon, engedtem fel kevés vízzel, amiben puhára főztem.

Kaporszósz: 4 dkg vajon,4 dkg lisztet megpirítunk.Beletesszük az apróra vágott kaprot és felöntjük kb.3 dl húsalaplével.Főzzük sűrűsödésig.Sóval,borssal ízesítjük.Sült húshoz jól illik.

Kapor-mag tea: Egy teáskanál kapormagot 2,5 dl vízzel leforrázunk, majd 3 percig állni hagyjuk. Szájszag megszüntetésére vagy felfúvódás esetén 10-30 szemet nyersen rágjunk el.

A kapormártás lehet önálló étel is zsemlegombóccal, tésztával, újkrumplival, de kínálhatjuk sült húsok, vagy töltött tökfélék mellé is mártásként. Egyszerűen elkészíthető házias étel, akár mélyhűtött kaporral is.

Gombóc kapormártással (12 darab)
Tálalhatjuk paradicsom-, torma-, fokhagyma-, sóska- vagy gyümölcsmártással is. Vízben főtt burgonya illik mellé.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.

· 1 csésze kapor (aki nem szereti kihagyja)
· tetejére : 12 szelet cukkini(karika)
cukkini pite sütés előtt ...

kapor
Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát.

kapor

A fokhagymát sóval együtt nyomjuk szét. Egy szelet fehér kenyeret áztassunk be egy kis tejbe, majd öntsük rá a joghurtot, és keverjük simára. Hámozzuk meg az uborkát és reszeljük le, majd egy kicsit sózzuk meg, és hagyjuk fél órát állni.

Kaporral ízesített kapros csirkék egészségesen!
FŐOLDAL
Otthondíszítés sajátkezüleg Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető?

kapor
ELKÉSZÍTÉS
A sütől előmelegítjük 200C fokra.
Egy jénai tálba pakoljuk egymás mellé a fagyasztott TILAPIA filéket.

Kapormártás:
Egy kevés zsíron vagy olajon pirítsunk meg 2-3 evőkanálnyi lisztet. Folyamatosan keverjük,hogy ne égjen le.

Kapor
Átható, nehéz aromájú fűszer. A kapor jellegzetes ízét illóolajainak köszönheti, amelyet a növény minden része termel. Ezek védelme érdekében csak egy-két perccel tálalás előtt adjuk az ételhez.

kapor
fokhagyma
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A fenti hozzávalókból pácot készítettem, majd a húst egyenletesen bevontam vele. Kb. 1 órát alufóliával lefedve sütöttem míg meg nem puhult, majd 30 perc következett nélküle.
A rizs elkészítése: ...

kapor és só ízlés szerint

A burgonya recept honlapot a honlapgenerator.hu készítette. A domaint a domainmanager.hu biztosítja, a tárhelyet a webtarhely.in üzemelteti.
A kapcsolatfelvevő űrlapot az űrlapkészítés.hu készítette.

Kapor: átható, nehéz aromájú fűszer. Készíthető belőle kaporszósz főtt marha- és tyúkhúshoz, húsgombócokhoz.

kapor az üveg aljára
1 babérlevél
1/2 mokkáskanál egész feketebors
1/2 mokkáskanál egész köménymag
1/2 mokkáskanál mustármag
1/2 mokkáskanál koriander ...

Kapor és tök? Gondoltál már a kettő párosítására? Jól tetted! Mutatunk egy kapros töltött tök receptet, ami biztosan tetszeni fog.

kaporlevél
Az élesztőt 60 ml langyos tejben pici cukorral elkeverjük, felfuttatjuk.
Tálba mérjük a lisztet, a sót, a borsot és a tojássárgáját.

Lásd még: Lásd még: Hagyma, Citrom, Tojás, Paradicsom, Saláta

Gasztronómia  Kantoni csirke  Kapor ecetben

 
RSS Mobile