Kezdőlap (Kacsamell)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kacsamell

Gasztronómia  Kacsaleves  Kacsapástétom

Kacsamell saláta körtével, rukkolával
Hát most tudom, hogy nem leszek népszerű, mert már megint egy saláta, pedig kint még mindig -10°C az átlaghőmérséklet, és megint kacsamellből, ráadásul itt még a végére sincs odaírva hogy jó ez fetával is, mert ez most egy teljesen kacsa alapú saláta, ...


Kacsamell birsalmás párolt káposztával
Nálunk a karácsonyi menüből nemigen hiányozhat a hal, a káposzta, újabban a pulyka vagy más szárnyas. Az idén kacsamell lesz a főszereplő.
Kacsamell birsalmás párolt káposztával ...

Kacsamellragu vörösboros-fahéjas meggyel, burgonyakrokettel
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Kacsamellragu vörösboros-fahéjas meggyel, burgonyakrokettel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Kacsamell zöldalmás őszibarack salsával
0/5
A sült kacsamell őszibarackos, zöldalmás, szárzellerrel készülő édes-savanykás, fűszeres salsával tálalva tökéletes ebéd vagy vacsora a hétköznapokon, de hétvégén és ünnepi alkalmakon is.

Kacsamell párolt körtével és vörösboros mártással recept
Kedvenc receptek közé
Hozzávalók: ...

~tekercsek gyümölccsel
~tekercsek gyümölccsel
Az egyszerű húsnak igazán finom aromát kölcsönöz, ha gyümölccsel töltöd meg. Próbáld ki te is, és élvezd az ízrobbanást a szádban! ...

~ almás-körtés-póréhagymás körettel
Az erdei gombás ~ után következzen egy édes változat is, ami szintén népszerű itthon. Éttermekben gyakran kínálják karamellizált barackkal a ~et, én körtét és almát készítettem hozzá.

Vadkacsamell almával, burgonyapürével
Hozzávalók:
60 dkg vadkacsamell, 2 dl vörösbor, 4 db alma, só, rozmaring, 1 teáskanál keményítő, 1 teáskanál méz, 40 dkg burgonya, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 evőkanálk vaj ...

Pácolt ~ serpenyőben sütve
Igazi ünnepi recept: porhanyós ~filé. Ha új hagyományokat keresel, itt a lehetőség!
Hozzávalók (adagonként):
- 2 személyre 1 ~filé hízott kacsából (mert a pecsenyekacsa melle lapos és nem elég zsíros)
- só
- bors
- fokhagyma ...

~ vörösboros áfonyamártással Bekapcsolom a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat). A ~et hosszában megfelezem, és éles késsel sűrűn bevagdalom a bőrös részeket. Ezután a húsdarabokat mindkét oldalukon megsózom, megborsozom, és magam mellé készítem.

~ narancsos gránátalma mártással
Hozzávalók:
4 személyre:
2 ~ (egyenként kb. 300 g), só, frissen őrölt bors, 4 narancs, 125 ml leves tyúkhúsleves, 125 ml édesített kókusztej (konzerv), 2-3 ek. ételsűrítő, cayenne-i bors, 2 gránátalma, 1 ek. vaj, korianderlevél a díszítéshez ...

A ~et előző este bekenjük a fűszerkeverékkel, a bőrét beirdaljuk, megkenjünk az ecet és a méz keverékével, és szeletekre vágott gyömbért meg csilit szórunk rá.

A ~eket zsiradék nélkül megsütjük: először 5 percig a bőrös felén, majd rendszeres forgatás mellett mindkét oldalán kb. 20 percig. A fokhagymát, a chilit és az újhagyma fehér felét forró olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a tököt, és pár percig együtt pirítjuk tovább.

~ ribizlis lilakáposztával, mákos nudlival
Hány személyre:
» 2 db ~
» 2-3 e.k. kacsazsír
» 1 fej vöröshagyma
» 1 dl száraz vörösbor
» só
» őrölt bors
» A káposztához:
» 1 kg lilakáposzta
» 3 e.k. olaj
» só ...

~ zöldségkörettel és burgonyával
Hozzávalók a húshoz:
2 ~ filé (300g/db),
2 ek olaj,
bors,
2 ek cukor,
125 ml portói bor,
2 tk ételízesítő (pl. vegeta); ...

~ üvegtésztával
Hozzávalók:
80 dkg ~filé
10 dkg kacsamáj
12,5 dkg üvegtészta (fél zacskó)
1 dkg kaliforniai paprika
15 dkg gomba
4 evőkanál szójaszósz
2 kiskanál balzsam/fehérborecet
1 kiskanál étkezési keményítő
2 kiskanál cukor
1 db chilipaprika/2 kiskanál chilikrém ...

~ zsályás-korianderes meggyel
pirított édesköménygumóval és vargányával
Hozzávalók ...

~ zsályás vöröslencsével, vörösborban posírozott körtével és édesburgonya pürével ...

~ karalábéval - Christophe Deparday receptje
Először a mártást készítse el:
A borjúcsontot tegye sütőbe és süsse, amíg szép barna színt kap. Ezután tegye lábosba a paradicsompürével, egy felvágott fej hagymával, felvágott répával és pirítsa össze, öntse fel a vörösborral.

~ saláta
Sholto Gouk
A fenti salátaköltemény anyukám 75 éves születésnapi vacsorájára készült, ez volt az előétel.

~ balzsamecetes eperlekvárral, mentás rizzsel
A rozéra sült ~, libamell az egyik kedvencem. Persze csak a medium steak után : ) Én az ilyen véres húsokat imádom. Gyerkőcnek ilyet nem adunk, úgyhogy ilyenkor dupla menü készül, egy neki, egy nekünk.

~ sült zöldséges quinoával


A quinoá mostanában nagy divat, tele vannak vele a magazinok és ódákat zengenek róla, milyen egészséges és tápláló, ugyanakkor alacsony kalóriatartalmú. Én sokáig ellenálltam, nem különösebben érdekelt egy újabb agyon hype-olt divatos alapanyag, de kb.

~ konyakos mártással
Hozzávalók: 2 db ~, 4 dl szárnyas húsleves, só, bors, majoránna, olaj, 3-4 evőkanál konyak, 1 dl tejszín, ételsűrűsítő.

~ kínai fűszerekkel
Nálam még mindig nem tört ki teljes egészében a karácsony, bár tegnap fél 11 és fél 12 között sikerült becsomagolni minden ajándékot. Nem tudom a félálomban fetrengő gyermek, mit gondolt a zajokról. Nem kérdezősködött.

~ zöldsalátával és zöldalmás-mustáros vinagrette öntettel
Ennek az ételnek az elkészítési alapját a Csillagánizsban tanultak adták, korábban már írtam róla az egyik főzőest beszámolóban.

~ KARAMELLIZÁLT NARANCSOS SÁRGARÉPÁVAL ÉS STEAK BURGONYÁVAL ...

Rosé ~ áfonyaöntettel
Új kedvencem van. ~, nem túlzok ha azt mondom, hogy ez a szárnyasok bélszínje.

Rosé ~ rösztivel és friss narancsból készült mártással
Igazi gourmandoknak való eledel ez.
Bevallom, könnyű helyzetben vagyok, hiszen anyósomék kacsát tartanak, így csak szólok és már küldik is az ízletes szárnyast!
Az emberek többsége nem szereti a mellet.

Rozé ~ mézes fügével
A trendi éttermek étlapjain mindenütt ott virít a rozé ~. Valahogy eddig mindig féltem tőle, hogy elég rozé lesz-e, de most a friss füge termés szinte vonzza a ~et, nem tudok ellenállni. Azt hiszem, végül tökéletesen sikerült.

Rosé ~ gránátalmás portói szósszal
Szerintem ha már Bálint-nap, vagy bármilyen ünnepi alkalom, szülinap, névnap, mindenféle évfordulók, a pasik sokkal jobban értékelnek egy helyes darab húst a tányérjukon, ...

Bajor ~ recept
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Forró ~ vörösborral és almával
beküldő: Receptvarázs
elkészítési idő: 30 perc
nehézségi fok: normál
alkalom: Villásreggeli ...

2 db bőrös ~filé
tengeri só, frissen tört színes bors ...

A ~et kicsontozzuk, majd a zsírréteget eltávolítjuk és a bőrét finoman bevagdaljuk. Tört babérlevéllel, őrölt borssal, kakukkfűvel jól bedörzsöljük és a hűtőbe téve 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a hús a fűszerekben megfelelően pácolódhasson.

A ~ bőrét kockásan bevagdossuk. A húst sózzuk, borsozzuk és a bőrös résszel lefelé tepsibe helyezzük. A kicsavart savanyú káposztát összekeverjük a reszelt hagymával és almával, a zúzott fokhagymával. Borókabogyóval és borsikafűvel fűszerezzük.

A ~eket megtisztítjuk és szárazra csepegtetjük. Egyenként befűszerezzük ízlésünk szerint, majd megkenjük mézzel.

A ~eket a bőrükkel lefelé tegyük egy felforrósított serpenyőbe, majd ha már megpirult, fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Vegyük ki, és a bőrükkel felfelé tegyük egy sütőtálba, és 20-25 perc alatt süssük készre.
Ezalatt a sütőserpenyőbe öntsük bele a bort, és forraljuk fel.

A ~et felcsíkozzuk és kelyhekbe elosztjuk. Erre kerül a tartár mártás. Díszítésnek vöröshere csírát használtam, de ez el is hagyható, de ettől dekoratív.
7
Még frissen tálaljuk. A salátát összehajtjuk és kézzel esszük.

A ~et átlósan beirdaljuk: így egyenletesen kisül a zsírja és nem ugrik össze a serpenyőben - ügyeljünk rá, hogy a húsba ne vágjunk bele. Alaposan sózzuk, borsozzuk.

A ~ bőrét bevagdostam kockásra és egyszerűen csak megsóztam, rozmaringgal megszórtam és alufólia alatt a sütőbe tettem 180 fokra, légkeveréssel, jó hosszú időre (kb. 2 órára, utolsó fél órában fólia nélkül, hadd piruljon ropogósra a bőre).

4. A ~eket minél vékonyabban felszeleteljük. A korábban használt serpenyő tesszük őket, meglocsoljuk a szójaszószos mézzel, és csak annyira melegítjük át, hogy ízes-fényes mázat kapjanak.
5. A salátakeveréket összeforgatjuk az öntettel, és a ~-csíkokkal megpakolva tálaljuk.

4 fél ~
2 evőkanál barnacukor
4 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál vodka
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
A ~ vastag bőrét éles késsel két irányból, kb. egy centi széles csíkokban egyenletesen bevagdossuk.
A cukrot, balzsamecetet, vodkát, sót, borsot összekeverjük.

Töltött kacsamell
" onclick="return iwiwshare_click963()" target="_blank"
Hozzávalók: Töltött kacsamell Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg gesztenye 1 evőkanál Knorr Delikát 1 teáskanál margarin 2 nagy kacsmell 20 dkg darált sertéshús 1 tojás 3-4 evőkanál tejszín ...

Füstölt ~ portobello gombával rukolaágyon - 4 személyre
Egy tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, az ecetet, az aromát és az olajat, majd hozzáadjuk a darabka, friss reszelt gyömbért, sózzuk, borsozzuk, és egy részét a felszeletelt gombára (4-8 fej) folyatjuk.

Az átmosott ~ bőrét bevagdosom, átkenem mézzel, enyhén sózom, borsozom, majd beborítom narancsszeletekkel és a tepsi rácsára helyezem. A maradék narancsot a tepsibe facsarom, felöntöm kevés vízzel (1-1,5 dl) és a borral.

Ötfűszeres ~ mousse - mangózselé kosárkák
A Patricius Borház receptversenyére készültek ezek az apró borfalatkák. Pontosabban a 2010-es évjáratú furminthoz, melyet szárnyas ételekhez ajánlanak.

Rozmaringos ~ meggymártással
~ elkészítése:
500g előkészített ~ ...

Recept - Roston ~ burgonyalángossal és párolt káposztával
Hozzávalók 4 személyre:
4 db ~ (1 kg), grillfuszerkeverék A párolt káposztához: 1 kg lilakáposzta, 150 g cukor, só, őrölt bors, 3 babérlevél, 0,5 dl ecet, 1 dl vörösbor, étolaj

A burgonyalángoshoz: ...

Rozészezon: a ~től a sorbetig
Bodor Bence borász szerint az alföldi bor a mindennapok bora, ami üde, könnyed, gyümölcsös, alacsony sav- és alkoholtartalmúak, és bármilyen ételhez kitűnő kísérő.
promóció ...

Zöldségágyon sült ~
Feltöltő: Gizi Kategória: Szárnyas Ételek 0 242 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Az alaposan megtisztított ~eket barna sörös pácban néhány órát érleljük. A pác a következőképpen készül. A gyömbért lereszeljük, mézzel, őrölt borssal és sörrel elkeverjük. Ezt öntjük a kicsontozott ~ekre. A vastag karikára vágott vöröshagymát egy kisebb jénaiba rakjuk.

Róka fogta kacsa, avagy rókagombás vadkacsamell spenótos tésztával
Írta: Kende
3 db vadkacsamell
30 dkg rókagomba
30 dkg apró csiperke
3 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 kg spenótos metélt
1-2 ág friss rozmaring
1 dl vörösbor ...

~ saláta mentával, eperrel, újhagymával
1 fél ~ (kb. 15 dkg-os)
6-8 szem eper ...

~ filé Bacon szalonnaval
~ filé Bacon szalonnával Hozzávalók: 3 filézett ~, szalonnaszeletek, só, bors, 1 fehérrépa, 2 sárgarépa, 1 fej hagyma, ½ dl száraz fehérbor A húst sóval jól bedörzsöljük és megborsozzuk, befedjük a sz ...

~ olajbogyóval
Hozzávalók 4 személyre
2 ~
15 szem óriás magozott spanyol olíva
3 hagyma
1 muskotályos bor
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
só és bors ...

~ párolt káposztával és főtt-sült krumplival
Hozzávalók 4 személyre: 4 fél konyhakész ~, egyenként kb.

~ sütőtök ágyon
A pácban érlelt ~eket sütést követően vékony lapokra szeleteljük és fűszeres sütőtökkel tálaljuk.
A teljes recept ...

~ meggyel
Hozzávalók: 2 ~,2 ek.olaj,só,frissen őrölt bors,35 dkg meggy,7 dkg zöld bors,2 dl meggylé,4 dl szárnyashúsleves,1 ek.étkezési keményítő,3 ek.hideg víz.

~ Zsófia módra
Elkészítése: Először is a ~eket jól befűszerezzük (só + bors + rozmaring), majd olajban érleljük. Készíteni kell egy Zsófia ragut. Ehhez egy fokhagymás mártás lesz az alap. (világos-vajas rántás + fokhagyma, majd tejszínnel felöntjük).

~ kakukkfűvel
Csirkecomb ribizlivel és krémsajtos pírítóssal
Csirkecomb tejszínes fokhagymamártással ...

~ párolt káposztával
A ~et megmossuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük majorannával. Hőálló tálba tesszük, kis vizet öntünk alá és mellétesszük a narancsszeleteket. Alufóliával lefedve 220...

Rozé ~, sült kiflikrumplival
A kacsacombot szeretem komótosan elkészíteni, de a mellnek megvan az az előnye, hogy maximum fél órán belül tálalható. Rózsaszín, szaftos, abbahagyhatatlan. Ha netalán maradna (ritkán szokott), másnap vékonyra szeletelve szendvicsben, vagy salátában végzi.

Angol ~ salátafészekben
Hozzávalók 4 személyre: 2 ~, 1 fej jégsaláta, 1 fej bordó levelű saláta (lollo rosso), 2 ek olaj, 10 madársaláta-levél, 2 piros húsú paprika, 2 paradicsom, 1 csokor újhagyma, 1 ek. olívaolaj, só, bors, rozmaring ...

Rosé ~ fügés-kéksajtos tortácskákkal
A fügeőrület még mindig tart. Na de nem lehet mindig csak süteményt készíteni belőle. A füge jó barátságban van a sajttal, a dióval, a kacsával-libával, a borral, a konyakkal...Good stuff. :) ...

Töltött kacsamell körteszósszal
Hozzávalók: 1,2 kg ~-filé, 10 dkg sonka, 25 dkg sertés lapocka, 30 dkg borjú fartő, 20 dkg bacon szalonna, 1 db tojás, 1 dl brandy ...

Ropogós ~
Hozzávalók: 4 filézett ~ 1 kiskanál őrölt mustármag 2 gerezd fokhagyma 4 evőkanál chiliolaj só, őrölt bors a körethez 40 dkg száraz bab (fehér) zöldségleves fél dl olívaolaj 1 fej vöröshagyma 4 paradicsom 2 szál friss zsálya 2 szál friss rozmaring só, őrölt bors ...

~ almás vöröskáposztával
Hozzávalók:
2 kicsontozott bőrös ~, 1 kg vöröskáposzta, 10 dkg margarin, 2 narancs kifacsart leve, 2 alma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál borecet, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál gyömbér, só ...

~ gránátalmás-diós mártással Annamari receptje.
Libaaprólékpörkölt H. Éva receptje.
Libamáj pörkölt H. Éva receptje.
Roston sült libamáj grillezett almával és aszú-mártással ...

~ forró, gyömbéres meggyel
Pikáns, tartalmas folytatás, hogy legyen ereje...
...

~ meggymártással
A fokhagymát a kakukkfűvel és az olívaolajjal turmixoljuk. A ~ bőrét sakktábla szerűen bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük...
4 személyre
45 perc
Részletek ...

~ borsos eper-cseresznye körettel
Vegetáriánus változat: citromos-chilis holoumi borsos eper-cseresznye körettel
Gyümölcssaláta dinnyecápában ...

~szeletek vékonymetélttel és málnával
Gyümölcscsók
Málnás-morzsás muffin ...

~ narancsmártással és szárnyasbabbal 2 főre recept
Elkészítésí idő: 29 perc
Elkészítés: A ~et megtörölgetjük, lehártyázzuk, zsíros bőrét bevagdossuk úgy, hogy a vágás a húst már ne érje. Bőrös oldalával lefelé vasserpenyőben 20 percig sütjük, közben a kisülő zsírral néh...

A ~ bőrét eltávolítjuk, a húst sózzuk, borsozzuk, olajjal megkenjük, és fóliába csomagolva, egy éjszakán át hűtőben érleljük. Másnap kevés olajat hevítünk, és erős tűzön hirtelen megkapatjuk benne a húst. Azonnal tepsibe tesszük és forró sütőben, mindkét oldalán 10- 10 percig sütjük.

A ~ek bőrét bevagdalom, húsos felüket sózom, serpenyőben mindkét oldalukat erős tűzön megkapatom, majd sütőben puhára sütöm őket.

A ~et felszeleteljük, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, a vöröshagymát felkarikázzuk. Egy nagy lábasba rétegezzük a húst, hagymát, sót, delikátot, majorannát, borsot, amíg el nem fogy. Utána rátesszük a burgonyát, és felöntjük annyi fehér száraz borral, ami teljesen ellepi.

A ~ bőrét beirdaljuk, és a két oldalát megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a fűszerkeveréket, majd állni hagyjuk
Rosé ~»
Küldj be Te is recepteket
Álomreceptek beküldése ...

A ~eket megmossuk, középen bevágjuk, szétnyitjuk és kissé kiklopfoljuk. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk. A melleket egy tálba tesszük, annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymagerezdeket mellétesszük és lefedve minimum 1 órára hűtőbe állítjuk.

A ~et beirdaljuk, majd serpenyőben, a bőrével lefelé addig sütjük, míg a zsírját kiengedi. Ezután 80 fokos sütőben 20-30 perc alatt rózsaszínre sütjük. A zöldséglevet felforraljuk, beleöntjük a polentát és a vajat. 1 percig forraljuk, majd fedővel letakarva 10 perc alatt készre pároljuk.

A ~eket besózzuk, a bőr alatt felszúrjuk (helyet készítve a tölteléknek) majd félretesszük. Időközben a töltelékhez sós tejbe zsemlét áztatunk. A pulykamellet aprólyukú darálón ledaráljuk. A szalonnát kockára vágva kisütjük. A gombát, májat, főtt tojást, pirospaprikát apróra vágjuk.

A ~ bőrét beirdaljuk úgy,hogy ne vágjuk be a húsát. Sózzuk, borsozzuk, felforrósított serpenyőben a bőrös felével lefelé kezdjük sütni. Amikor mindkét oldaláról a kívánt mértékben megsütöttük, 4-5 percig pihentetjük. Ezután szeleteljük és tálaljuk a tésztára, Maldon sóval díszítjď"żük.

3 ~, lebőrözve, vékony érmékre szeletelve
120 ml portói bor
1 egész narancs leve és lereszelt héja ...

A ~et a bőrével lefelé fordítjuk, és úgy szeljük fel, hogy teljesen ki tudjuk nyitni, majd jó vékonyra kiklopfoljuk, figyelve arra, hogy a hús ne szakadjon szét. A káposztás tésztát a kiklopfolt húsba tesszük, és betekerjük. Körbetekerjük egy darab alufóliával is, hogy ne tudjon kinyílni.

A ~ elkészítése nem egyszerű konyhai feladat, de ha különleges ételt szeretnénk kínálni, érdemes vele megpróbálkozni. Íme, egy szuper ~ recept.
Bővebben...
Gyümölcs leves recept ...

A ~ek bőrét éles késsel bevagdaljuk, hogy jobban átsüljön. Teflonban, zsiradék nélkül, a bőrével lefordítva, 3-4 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalon 2-3 percig pirítjuk. A keletkezett zsiradékhoz adunk 2 evőkanál szójaszószt, meg a vizet.

Rozé ~ sherryvel
Sajtos pulykatekercs - esküvői hidegtálra
Savanyú vetrece - az előre megfőzhető ebéd ...

Angol ~ salátafészekben (karácsonyi)
Angol karácsonyi liba
Angol Karácsonyi pulykasült ...

Grill ~ juhtúróval töltött burgonyával - recept
Filézett csirke parmezános bundában - recept
Csirkemell filé aszalt szilvás rokfort töltelékkel - recept ...

1., A ~et pácoljuk elő egy éjszakára. Irdaljuk be a bőrét, majd szórjuk meg citromborssal. Reszeljük rá a narancs héját és alaposan masszírozzuk a húsba. Csomagoljuk egyenként folpack fóliába, a csomagolás két végét ellentétes irányba megtekerve zárjuk be a kacsát a fűszerekkel.

10 dkg ~et nagyon kevés olajon süssünk meg. A megpirult húst tartsuk melegen. Keverjük össze 30 dkg párolt savanyú káposztával. (350 kcal) ...

Ropogós ~ tökkel és kínai kellel
Rózsaszín libamájszeletek pórés, paprikás babraguval, aszúmártással
Szarvasgombás csirkehússal töltött korianderes derelye ...

Barackos ~
Hozzávalók 6 személyre: 3 ~, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 kis csomó csombor (más néven borsikafű vagy bécsi rozmaring), néhány borsmentalevél, 2 cl őszibaracklikőr, l evőkanál burgonyakeményítő, 50 dkg őszibarackbefőtt; a kroketthez: 60 dkg burgonya, ...

Tigris - ~ sárgarépás árpagyöngy rizottóval
Bagatelle csigatornyai, annyira finom, pihe-puha, omlósak voltak, hogy nem hittük el:)
Villa Bagatelle - Csigatornyai
Villa Bagatelle - Kecskesajtos kiflik ...

2 db bőrös ~filé
3 evőkanál sózott földimogyoró
3 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál szilvalekvár
darált bors
csipetnyi szárított chili paprika ...

Konfitált ~
A kacsának általában csak a combját, néha a szárnyát szokták konfitálni, a mellét fölöttébb ritkán. Érthető is; a ~ rozéra sütve az igazi sláger, nincs szüksége arra, hogy konfitálással emeljük magasabb szintekre.

Először is a ~ett egy éles késsel beirdalom a zsírjánál, majd bedörzsölöm sóval. A zsírjánál lefelé berakom egy teflonos serpenyőbe és nagy lángon kb. 4 perc alatt pirosra sütöm mindkét oldalát. Ekkor lehúzom a lángról és hozzáöntök fél deci bort.

Vörösboros ~
150 perc
Nehézség: Haladóknak
Mennyiség: 6 fő részére ...

4 kacsacomb/2 ~ és 2 kacsacomb
2 ek. olaj
4 db közepes mogyoróhagyma vagy 8 kicsi salotta vagy 2 nagy vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 narancs meghámozva, kifilézve
2 ek. méz
1/2 tk. őrölt fahéj
1/2 tk. őrölt koriandermag (opcionális)
1 ágacska friss rozmaring
só, bors ...

A Nők Lapjában ~ mellé készítette a séf, hát nálunk a lábas-csirke kísérője lett. Különleges, így még nem készítettem és nem ettük a döblecet, de fogjuk :-)
Friss rozmaring leveleit lecsípkedem, leöblítem, konyharuhán átgörgetem, hogy felitassam a vizet, közepes-apróra metélem.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Zöldség, Kacsa, Csirke, Tojás, Paradicsom?

◄ Kacsaleves   Kacsapástétom ►
 
RSS Mobile