Kezdőlap (Jóasszony módra)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Jóasszony módra


 

Jóasszony módra

Gasztronómia  Jerke  Joghurt

Lexikon - Jóasszony módra
Szinte minden elképzelhető, az étel gazdagításának csak a fantázia szab határt, nincs szigorú szabály, hogyan is készülhet egy étel jóasszony módra.


Jérce jóasszony módra - 4 személyre
A csirkét daraboljuk fel, szórjuk meg sóval, borssal, majoránnával. Helyezzük tepsibe, öntsük le olajjal, és a sütőben szép pirosra sütjük.
A szalonnát kockázzuk fel, süssük zsírjára.

Tyúkmell jóasszony módra
Hozzávalók:
4 személyre :
1 db tyúkmell, 2 gerezd fokhagyma, 200 ml tej, 1000 g burgonya, 150 g füstölt szalonna,
50 g vaj, 4 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, liszt, só.

Fogasszeletek jóasszony módra - Receptek
Fogasszeletek jóasszony módra
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Íme példaként a Jóasszony módra készült köret, mely nem más, mint ropogós sült krumpli összerázva egy szalonnás-hagymás-gombás alappal.
Annyira egyszerű, és annyira finom, hogy egyebet sem tudok, mint ajánlani! De azt nagyon :-) ...

A fogas vagy süllőszeletek jóasszony módra készítése:
A fölszeletelt halat megsózzuk, és kivajazott, lapos szélű edénybe tesszük.
Ráöntjük a fehér bort, valamint egy kevés hal alaplevet, amelyet a halfej kifőzésével kaptunk.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Köretek receptjei Zöldborsó jóasszony módra
Zöldborsó jóasszony módra
Kategória: Köretek receptjei ...

Fogas jóasszony módra.
Hozzávalók: 80dkg fogas színhús, 2dkg só, 2,5dkg hagyma, 1,5g törött bors, 5dkg liszt, 1,5dl fehérbor, 20dkg gomba, 1dl tejszín, 10dkg vaj 1/2 csg zöldpetrezselyem.
Elkészítés.

Börek jóasszony módra
/Hanim böregi /
Hozzávalók: 5 yufka, 25 dkg margarin, 3 tojás, a töltelékhez: 50 dkg juhsajt, 1 csomag petrezselyem, esetleg ízlés szerint kapor, kevés tej ...

Csirke jóasszony módra
Hozzávalók: 30 dkg bacon szalonna, 1 evőkanál vaj, 1,2 kg-os konyhakész csirke, 20-25 db megtisztított gyöngyhagyma, kis csokor petrezselyem, 1 kávéskanál kakukkfű, 2 babérlevél, 60 dkg apró krumpli ...

Csülök Jóasszony módra
(egészben sült csülök baconös-gyöngyhagymás szaftos sült burgonyával)
2100.-
Fokhagymás csülök párolt savanyú káposztával, forgatott burgonyával ...

Alma jóasszony módra (vegyes édességek)
8 közepes nagyságú almát meghámozunk. magházukat kiszedjük és az üregükkel felfelé az almákat kivajazott tűzálló tálba egymás mellé "ültetjük".

Rizs jóasszony módra
1. A csíkokra vágott szalonnát serpenyőben megpirítjuk. A zsiradékhoz hozzáadunk 2 dkg vajat, és üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a rizst, és 2 percig kevergetve pirítjuk.
...

Fogas jóasszony módra
Az előre besózott fogasszeleteket kivajazott tepsibe tesszük, ráöntjük a halalaplét és a fehérbort. Fóliával letakarva, előmelegített ... tovább ...

Leves jóasszony módra (Krumplis sárgarépa leves)
1/2 kg burgonya
3 szál sárgarépa ...

Csirkecomb jóasszony módra
A csirkecombot sózzuk,fűszersóval bekenjük,tepsibe helyezzük .Olajat öntünk alá és egy kevés vizet. Alufóliával lefedjük.160 fokos sütőben...
4 személyre
60 perc
Részletek ...

Borjúborda jóasszony módra recept
Elkészítésí idő: 120 perc
Elkészítés: A húst szeletekre összevágjuk, besózzuk, majd lisztbe hempergetjük, és felhevített zsíron világosra sütjük. Utána fazékba helyezzük.

Bárányérmék jóasszony módra
Báránygerinc csípős forgatott burgonyával
Báránysült pásztor módra ...

Pulykamelle jóasszony módra
Rácos krumpli
Serpenyős libacomb
Ponty rántva
Kékre főzőtt ponty
Sült ponty mártással
Csőben sült harcsa
Sügér párolva
Fogas- vagy süllőszeletek vajban, finom mártással
Töltött süllő vagy kecsege fehérbor-mártással ...

Csirkemell jóasszony módra
A petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet csokorba kötjük. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a forró olajon (spray --- teflonserpenyő) üvegesre pároljuk.

Sertésbordák Jóasszony módra
Kell hozzá 4 személyre: 8 db 7-8 dkg-os karajszelet, 15 dkg nyers, füstölt császárszalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg gomba, kevés zsiradék, só, őrölt bors, finomra vágott petrezselyem zöldje, liszt, 1- 1?

Pulykamell jóasszony módra
Pulykamell Stroganoff módra
Pulykamell nyárson, csilis hagymamártással ...

JÓASSZONY MÓDRA
- a szakács fantáziája szerint minden jó, ami a konyhában található
JOSEPHINE MÓDRA
- ha főzött gyümölcs, tejberizsre helyezve, cukorral meghintve, és meglocsolva málnasziruppal
JUAN MÓDRA ...

való sütése után, a húst kiveszik, a visszamaradt zsiradékot folyadékkal felöntik, (esetleg paradicsompürével színezik is), majd a felére-harmadára beforralják, szitán átpasszírozzák, s a hús mellé kínálják a pecsenyelevet
jóasszony módra = ...

[szerkesztés] Jóasszony módra
Déd- és nagyanyáink receptjeiben, korabeli szakácskönyvekben, de irodalmi alkotásokban is gyakori megjelölés ételekre, italokra. Jelentése: a kor átlagpolgári ízlése szerinti elkészítésű.

Töltött hagyma jóasszony módra
Hozzávalók: 4 nagy vöröshagyma, só, a töltelékhez:1 evőkanál olaj, 25 dkg darált sertés- vagy csirkehús, 1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, őrölt bors, diónyi vaj, 1 kiskanál cukor, 1 erőleveskocka, ...

Őszibarackdzsem jóasszony módra
Az evésre kevésbé alkalmas, apró szemű barack jó hozzá. A barackok bolyhos héját lehámozzuk, a magját kidobjuk, majd a tiszta gyümölcsöt megmérjük.

Erdélyi borsos tokány Esterházy gulyás Fasirt Gombás fasirt Gombás káposztatekercs Gombás pulykatokány Gombás-májas göngyölt hús Gombás-sonkás göngyölt hús Göcseji pecsenye Göngyölt hús hentes módra Gyümölcsös karaj Hátszínszelet jóasszony módra ...

Alma jóasszony módra
Csemete csemege
Töltött alma
Sült töltött alma vaníliafagylalttal
Gyümölccsel töltött alma
Mogyoróval töltött alma
Túrós mézes töltött alma
Pikáns töltött alma
Töltött alma sodóval
Töltött sült alma ...

Lásd még: Lásd még: Mogyoró, Dió, Málna, Citrom, Paradicsom

Gasztronómia  Jerke  Joghurt

 
RSS Mobile