Kezdőlap (Hollandi mártás)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Hollandi mártás


 

Hollandi mártás

Gasztronómia  Holipni  Holstein módra
2014.04.23

Hollandi mártás elkészítése:
1. Keverje habosra a tojássárgáját a fehérborral forró vízfürdőben, ameddig besűrűsödik.
2. Keverje hozzá a vajat.
3. Vegye le a tűzről és ízesítse sóval, borssal és citromlével.
4.


hollandi mártások - Receptek
Találatok száma: 0 recept
Sajnos nem találtunk a keresésnek megfelelő receptet, nézz szét a Receptek menüpontban! ...

Hollandi mártás II. recept
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

A hollandi mártás készítése:
A vajat felolvasztjuk és félretesszük.
A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, majd lassan adagolva az olvasztott vajat is hozzáadjuk, habverővel állandóan keverve gőz fölött.
Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

Hollandi mártás
Hozzávalók: 3 tojássárgája, 30 dkg vaj, 1/2 citrom, só
Elkészítése: A vajat felolvasztjuk, és langyos helyen tartjuk.

Hollandi mártás (tejszínes)
Hozzávalók:
4 db tojássárgája
1 dl tejszín
10 dkg vaj
1 db citrom
só, cayenne bors (esetleg fehér-, vagy színesbors)
4 adag/1244 kcal, 1 adag/311 kcal ...

Fogas hollandi mártással
Hány személyre:
» 2 kg fogas filé
» 2 dkg só
» 3 dkg vaj
» petrezselyem
» 5 adag hollandi mártás ...

Hideg hollandi mártás
Főoldal â-ş Előétel â-ş Hideg hollandi mártás
Idő: 15 perc alatt - Hozzávalók: 4 személyre ...

Spárga hollandi mártással
A spárga nagyon kevés kalóriát tartalmazz, ezért ideális a fogyókúra ideje alatt. Fontos hogy a mártás is kalóriaszegény legyen.
Hozzávalók: ...

Hollandi mártás. Jaj de izgultam előtte, nehogy kicsapódjon a tojás! De nem :-) A vajat megolvasztjuk, langyosra hűtjük (mert a forró kicsapja már az elején a tojást!) Vizet forrósítunk egy kis lábaskában, amire majd fém keverőtálat tudunk illeszteni.

Pisztráng hollandi mártással
Hozzávalók:
4 db pisztráng, 50 g vaj, só, 100 ml fehérbor, 400 ml hollandi mártás, petrezselyemzöld, citrom.

Zöld spárga hollandi mártással
Nálunk az egyik legsikeresebb spárga recept, a Zöld spárga hollandi mártással. Tegyük hozzá a legfinobbak egyike is és a kedvencem. A sáfrányt érdemes kipróbálni, nem csak a dekoráció miatt.

Zöldséges halragu hollandi mártással
Zöldséges halragu hollandi mártással
Zöldséges halragu hollandi mártással ...

És hogy fokozzam az élvezeteket, elkészítettem a hollandi mártást! Senki ne idegenkedjen tőle, nem olyan bonyolult, mint ahogyan az elsőre hangzik! ...

Sült fehér spárga hollandi mártással
Ha már spárgaszezon van, és ha már spárga receptek, akkor kikerülhetetlen a klasszikus "spárga hollandi mártással".

Borjúszűz spárgával és hollandi mártással
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Borjúszűz spárgával és hollandi mártással" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Benedek-tojás spenóttal, buggyantott tojással és hollandi mártással
Ez a szendvics-szerű különlegessége a buggyantott tojás, mely nagyszerűen talál a spenót ízével és krémes hollandi mártással.
Hirdetés ...

Ételek " Zöldséges halragu hollandi mártással
Zöldséges halragu hollandi mártással
Zöldséges halragu hollandi mártással receptje - ételek ...

Ó, legalább az ánizsos hollandi mártás részleteivel szánj meg minket.:)És csendben még megkérdezem, hogy mit is láthatok a hal tetején?
chriesi said... ...

Hollandi mártás
2 adaghoz: kb 4 tojássárgája, 20 dkg vaj, 2 dl tejszín, só, fehér bors, citromlé
Ez az alapmártás a felhasználás - vagy rendelés - előtt 8-10 perccel készülhet. Önmagában is fogyasztható, de többféle módon ízesíthetjük.

Hollandi mártás
Hozzávalók:
3 tojássárgája, 4 cl fehérbor (száraz), 15 dkg vaj (olvasztott), só, 1 csipet cayenne bors, 1/2 citrom leve
Elkészítés: ...

hollandi mártás
Vaj, tojássárgája, tejszín, meglangyosított vaj, végül ízesítésnek citromlé és cayenne bors alkotja ezt a habos, gazdag és krémes mártást, amelyet párolt zöldségek (különösen spárga), halak és tojásos ételek mellé kínálnak.

A hollandi mártáshoz: 3 tojássárgája - 1 evőkanál víz - 10 dkg vaj - 2 kiskanál citromlé - só, bors
Elkészítés
1. A mártáshoz a tojássárgájákat 1 evőkanál vízzel lassú tűzön forráspontig hevítjük, majd alaposan elkeverjük.

3. Hollandi mártás más nevén felvert mártás, meleg majonéz, vajszósz
Tojássárgájából, vajból, egyes receptek szerint tejszínből vízgőz fölött készült mártás.

Spárga hollandi mártással, újburgonyával, vidéki sonkával
Hozzávalók:
2 csomag fehér spárga, 30 dkg újburgonya, 10 dkg vékonyra szelt mangalicasonka (esetleg speck vagy fekete-erdei), 5 dkg cukor, vaj a sütéshez ...

Hollandi mártás
Gesztenyés töltött pulyka
Burgonyás halpogácsák paradicsommártással ...

Hollandi mártás, újkrumpli megvolt már, a marha eddig kimaradt, de ilyen lelkes ajánlás után mindenképp kipróbálom. :)
Eszter írta...
Izgalmas lehet az eperrel.

Hollandi mártás
A tojássárgákat összekeverjük a tejszínnel, vízfürdőbe állítjuk, és habosra verjük (kézi habverőt használjunk!). Cseppenként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vajat. Citromlével, borssal.
Forrás:
A recept eddigi értékelése ...

Hollandi mártás recept andesz dresszing és öntet receptje
A recept elkészítési ideje: 10 perc. Mennyire könnyű kaja: könnyű. Mennyire körülményes a recept elkészítése: gyerekjáték.

A hollandi mártás tejszínből, tojássárgájából és vajból készített mártás. A hollandi mártás többféle mártás alapja lehet. Önálló mártásként is felszolgálhatjuk. Vajat olvasztunk, tetejéről az írót eltávolítjuk,
langyos állapotban tartjuk melegen.

Fűszeres hollandi mártást készítünk hozzá (8-10 kagylóhoz): fél csomag petrezselymet finomra vágunk, 6 tojássárgáját 6 evőkanál fehérborral, 2 teáskanál citromlével egy habüstben felverünk, majd a tűzhelyen, ...

Készítsünk Hollandi mártást a főzött tojáskrémekhez hasonlóan. 4 tojássárgáját negyed mokkáskanál sóval keverjünk habosra, majd lassan engedjük fel 2 dl friss tejszínnel. A híg krémet takaréklángon, állandóan kevergetve főzzük kb. 20 percig.

Elkészítjük a hollandi mártást.
A spárgát, a pulykamellet és a burgonyát tálra rendezzük, és meglocsoljuk a mártással.
Értékelje a receptet: ...

Benedict tojás hollandi mártással
Pirítós folyami rákkal és fekete szarvasgombával
Szarvasgombás metélt ...

Hozzávalók a hollandi mártáshoz:
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál víz
1/2 teáskanál fehér bors (szemes, durvára törve)
2 tojássárgája
125 gr sózatlan vaj
1/2 citrom leve
egy csipet cayenne bors ...

Zöldséges halragu hollandi mártással
Hozzávalók: 60 dkg Szt. Péter halfilé 35 dkg zöld spárga 1 db citrom 20 dkg bébirépa 1 dl fehérbor olívaolaj 5 gerezd fokhagyma só, bors Hollandi mártáshoz: 4 tojássárgája 5 dkg vaj 1,5 dl tejszín 1 db citrom ...

Lenne rá egy fogadásom, hogy a hagyományos szakácskönyvekben az első spárgaétel a spárga hollandi mártással.

Elkészítjük a hollandi mártást: a vajat felolvasztjuk, és félretesszük, hogy langyos maradjon.

Úgy öt éve, egy londoni szakmai utazásom alkalmával egy belvárosi Hiltonban voltunk elszállásolva, ahol reggelire volt egy ételkompozíció, mégpedig egy fél zsömleféleségen buggyantott tojás, alatta ropogós bacon, és hollandi mártással volt nyakon ...

Hollandi mártást készítünk, a végén mézzel, és pestóval ízesítjük. A körethez a paradicsomoknak a csumájával ellentétes oldalon vágjuk le a tetejét, a belsejét kikaparjuk, gyengéden besózzuk, a szájára állítjuk, hogy a felesleges lé kifolyhasson.

Karácsonyi fogasfilé roston sült zöldségekkel, zsályás hollandi mártással Szabó Attila mesterszakács szerint
Hozzávalók (4 személyre): ...

Második este egy spárgafarmra mentünk, ahol óriási köteg fehér spárgát kaptunk vacsorára, hollandi mártással, egyben főtt burgonyával és zöldfűszeres omlettel- az omlett is nagyon népszerű, máshol istalálkoztam vele "köretként".

Hollandi mártást készítünk: a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és habzásig keverjük. Folyamatos keverés mellett felöntjük a forró tejjel, a tűzhely szélére húzva beledolgozzuk a tojások sárgáját. Sóval, szerecsendióval ízesítjük.

A friss spárga klasszikus tálalása történhet főtt burgonyával és a jó minőségű sonkával, mindez hollandi mártással vagy olvasztott vajjal kiegészítve.

Pityókás csirkemell hollandi mártással, sült almával, párolt zöldségekkel
1600.-
Kímélő csirkemell párolt rizzsel
(vajban sült csirkemell pirított mandulával, barackbefőttel) ...

A meleg halételekhez gyakran a róluk elnevezett vajas, tejszínes, tojásos hollandi mártást adják. Előételként gyakran szerepelnek hideg halételek, kagyló-, ráksaláta, rákkoktél, füstölt lazac, de kedvelt a füstölt angolna is.

Zöldborsos szűzérmék a la Rieger (ünnepi ételek)
Grillezett hátszín hollandi mártással és töltött paradicsommal (klasszikus ételek)
Selyemsonkával, sajttal és gombával rakott csirkemell (házias ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

Spárga sonkával és hollandi mártással
Csirkesaláta almával és naranccsal, Katától
Hagymás-szalonnás rántotta ...

Bouillon findzsában
Fogas és kecsege hidegen,
hollandi mártással
Őzgerinc és -filé áfonyával
Vesepecsenye Wellington módra
Pulárd- és fácánsült ...

Világos színű, enyhén csípős ízű ecet, melyet fehérborból készítenek. Hollandi mártáshoz, vinaigrettekhez, levesekhez, ragukhoz használatos. Konyhaszekrényben, szobahőmérsékleten tárolandó.

Mozzarellára hajtott pulykamellfilé, bazsalikomos hollandi mártással
Pácolt libacomb gesztenyés rakott burgonyával
Párolt libacomb vagy -mell krémmártással ...

A habmártáshoz (tejszínes hollandi mártás):
125g margarin
4 evőkanál tejszín ...

Új cimke létrehozása Adam Melonas Balaton bbq Blumenthal Bocuse d'Or bor borász Czifray István Diner Erdély füge Ferran Adriá Fesztivál folyékony nitrogén H1N1 hal halászlé Herman Ottó Hervé This Heston Blumenthal hollandi mártás karácsony kenyér ...

utána tányérra szedjünk, és leöntjük a hollandi mártással. Petrezselymes újkrumplival kínáljuk.
Hollandmártás: vegyünk két tojássárgáját, 12 dkg vajat, 4 dl tejet.

Párolt lazac mousseline mártással (tejszínhabbal dúsított hollandi mártás), uborkával
Negyedik fogás
Filet Mignons Lili ...

@Bajkál: Ha az avatar Rólad készült, akkor elmondhatod, hogy igen vékony a derekad :) Egyél spárgát, fehéret, párolva, csöpp hollandi mártással - semmi kalória (remélem, szombaton én is összehozok valami spárgásat).
Válasz erre ...

Lassú vízgőz fölött a tojások sárgáját pasztőrözzük: gyors mozdulatokkal, kis kézi habverővel kb. 2 percig keverjü, amíg elkezd sűrűsödni és a térfogata is megnő. olyasmi, mitha hollandi mártást készítenénk. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen! ...

A spárgának jellegzetes aromája van, ezért nem szabad erősen fűszerezni. A főtt spárgát locsoljuk meg olvasztott vajjal, szórjuk meg vajban pirított zsemlemorzsával, tálaljuk hollandi mártással, nyers vagy füstölt sonkával, sültekkel, ...

Ellenőrizzük menet közben, hogy megpuhultak-e. Végül vegyük ki a vízből, csepegtessük le őket, és tálaljuk hollandi mártással. Köretként is adhatjuk például egy jófajta steak mellé, de önálló fogásként is megállja a helyét.

Hidegen sonkával, lazaccal, melegen levesnek, tejszínes főzeléknek, hollandi mártással, vagy ahogy én fogom most, bechamel mártással lehet készíteni. Az elkészítési módoknak egyébként csak a fantázia szab határt.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Zöldség, Leves, Paradicsom, Saláta

Gasztronómia  Holipni  Holstein módra
2014.04.23

 
RSS Mobile