Kezdőlap (Hidegkonyha)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hidegkonyha

Gasztronómia  Hideg zöldbableves  Hidegtál

Hidegkonyhai készítmények
hidegkonyhai készítmény
kenjük szendvicsre [41]
szárnyasok hidegen [20]
halas finomságok hidegen [170]
szendvicsek hidegen [44]
saláták tenger gyümölcseivel [27]
majonézzel készültek [38]
gyors falatok a sörhöz [37]
olasz módra hidegen [92] ...


Hidegkonyhai receptek
Finom, egyszerű, gyors receptek a szendvics, szendvicskrém, pástétom rajongóknak. Étvágygerjesztő hidegkonyhai recept gyűjtemény a finom ételek kedvelőinek.
Szendvics receptek ...

Hidegkonyhai készitmények
Ebben a menücsoportban még nincs egyetlen oldal sem!
vissza a címoldalra ...

Itt vagy: Főoldal »
Hidegkonyha
Jogi nyilatkozat
Adatvédelmi nyilatkozat ...

Hidegkonyha - Szendvics
» 3 dl joghurtos salátaöntet
» 2 ek édesmustár
» néhány salátalevél
» 40 dkg camembert
» 8 szelet toast kenyér
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 4 szelet teljeskiőrlésű kenyér
» díszítéshez koktélparadicsom és majoránna
" ...

Egy kis hidegkonyha III.
Egy kis hidegkonyha II.
Egy kis hidegkonyha II.
Ribiszkés receptek ...

Kezdőlap / hidegkonyha / Padlizsánkrém
Padlizsánkrém
Tudom, nincs szezonja a padlizsánnak, de még múltkori bevásárlásaim egyikéből árválkodott egy a hűtőben. Ez a krém egy könnyű, habos változat, nem tartalmaz annyi zsiradékot, mint a hagyományosabb padlizsánkrémek.

cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Rakott, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Csirkés-currys dinnyesaláta ...

Előételek, hidegkonyha
Cikkek
Mozarellával töltött paradicsom, padlizsánnal és avokádóval ...

Aszpik:a hidegkonyha egyik legfontosabb alapanyaga. Készíthető csontokból, bőrökből, zselatinból is.
Áttörés passzírozás:az áttörés célja a durvább rostozatu anyagok emészthetőbbé, élvezhetőbbé tétele.

Hidegkonyha, Előételek, Saláták : Baconos csirkemell őzgerinc formában sütve
Baconos csirkemell őzgerinc formában sütve
BACONOS CSIRKEMELL ŐZGERINC FORMÁBAN SÜTVE ...

Hidegkonyha
Alapkrém sajtos készítményekhez
Almakosár vagy -tálka (hidegtálak díszítő körete) ...

HIDEGKONYHA Bécsi krumplisaláta Brokkolis sonkatekercs Brokkolis vajkrém Csülökpástétom Földi Jani juhtúrója Franciasaláta Gombasaláta Gundel-saláta Hagymás babsaláta Hagymás padlizsánsaláta Húspástétom Húsvéti galantin Kapros nyári saláta Kaszinótojás Kelbimbósaláta zöldfűszeres öntettel ...

Hidegkonyhai ételek aszpikos bevonása, díszítése. A formát vékonyan kibélelik aszpikkal, arra kerülhet a további díszítés, majd legbelülre a töltelék, így a lehűtés, s a kiborítás után a díszített aszpikos bevonat kerül kívülre.
Szelet.

HIDEGKONYHA
Orosz saláta
Káposztás-, almás-, vegyes-saláta majonézzel
Flamand gombasaláta ...

Hidegkonyha Receptek
Tojásos (5), Szendvicskrém (31), Szendvics (63), Saláta (94), Sajtos (8), Pástétom (12), Öntet (19), Körözött (2), Kocsonya (4), Hidegtál (30), Hideg leves (8), Hal, rák (2), Aszpik (1), Gyümölcssaláta (9)
Köret Receptek ...

A hidegkonyhai készítmények között a szendvicskrémek a legegyszerűbben elkészíthetők, és igen finomak. Mi elhoztunk neked 4 ínycsiklandó szendvicskrém receptet. Válogass kedvedre, és készítsd el a számodra legkívánatosabbnak tűnőt!
1. Tojáskrém (5 személyre) ...

A hidegkonyha egyik legfontosabb alapanyaga. Készíthető csontokból, bőrökből, zselatinból is. Célja hogy megvédje a tálra kitett pecsenyéket a kiszáradástól, emellett szép csillogó is lesz tőle az étel.
Átforralás (lsd. még kiforralás): ...

A hidegkonyha is előszeretettel alkalmazza a paprikát bekeverve (például a körözöttekben) vagy az ételre szórva (zsíros kenyér, kocsonya stb.).
Forrás: wikipedia
Termékeink ...

A majonéz hidegkonyhai alapanyag, amelyet a legtöbb hidegmártás készítéséhez, illetve hideg ételekhez, hideg saláták készítéséhez felhasználhatunk.
További cikkek & receptek
Ördög mártás ...

Piri István hidegkonyhai rovatom jövendő népszerű mestere akivel régi kollegiális kapcsolat köt össze.

A kész húst hidegkonyhai készítményben is felhasználhatjuk, de forrón körettel is tálalhatjuk.
Ropogós

Hozzávalók 5 személyre: 1/2 kg hús, 10 dkg hagyma, 5 dkg paradicsompüré, 4 dkg zsír, só, bors - ízlés szerint ...

Levesek, főzelékek, hidegkonyhai készítmények, szendvicsek, töltelékek ízesítésére kiválóan alkalmas, zöldségdarabkákat, fűszerek őrleményeit tartalmazó darakeverék. 100 g, 250 g és 5 kg-os vödrös kiszerelében
100g
250g ...

Aszt javasolta, hogy praktikus okokból kezgyük hidegkonyhai készítményekkel. Erről tudni kell, hogy pont passzol is az iskola koncepciójába, mert épp spórolnak és nem megy még a fűtés az iskolai konyhán, mi mindig igazodunk a körülményekhez.

Elsősorban levesek ízesítésére, hidegkonyhai-, konzervipari-készítmények, de bébiételek is készíthetők belőle. A nálunk termesztett fajták 7 mg karotint (az A-vitamin elővitaminja), de szénhidrátot, B-vitamint és kevesebb C-vitamint is tartalmaznak.Erdély egyes vidékein murok a neve.

A köretpályán kezdtem, majd mint hidegkonyhai vezető léptem le onnan 1992-ben. Onnan az Alabárdos étterembe kerültem. Az Alabárdosban 5 évet töltöttem el. Bicsár Attilával, a jelenleg is ott lévő konyhafőnökkel dolgoztam együtt. 1993-ban volt lehetőségem 1 évre Németországba menni.

Nagy kedvencem volt, a hidegkonyhai üzemek egyik alap terméke, a tormás sonkatekercs. Ízes, kicsit tormás krémmel töltött gépsonka, kiadós aszpikkal lekenve, és a standard ízű francia saláta talapzatra ültetve.

csokis (7) csokoládés (7) csülök (2) cukkini (10) darált hús (13) desszert (21) dió (2) disznó (33) ecet (1) egytálétel (39) előétel (4) fehérrépa (2) feltét (5) főétel (95) fokhagyma (13) főzelék (6) gesztenye (1) gomba (12) görög (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (9) hal (3) hidegkonyha (4) ...

Nem készülhetnének tészták, sütemények, krémek, hidegkonyhai készítmények.
Nem véletlen tehát, hogy minden nemzet mitológiájában kiemelkedő szerepe van a tojásnak, mint a megújuló élet és termékenység szimbólumának.

Mostanában az olasz konyha valamint a hidegkonyha és a hal vagy a mangalica is terítékre kerülnek. Akad, amikor a résztvevők csak figyelnek, de a bátrabbak megmaradhatnak a tapasztalati úton tanulás hagyománya mellett.

Ajánló aprósütemény bagett Befőzés bogrács Bonyolultabb brownie chutney csak úgy derelye Desszert Dumálás Díj dísz Egyszerű Egyszerű és gyors egytálétel Egyéb előétel Eper Fagyi Fagylalt tölcsér fánk Főzelék Főzz az egészségedért Főétel Fűszer granita Gyümölcs Hal Hidegkonyha Humor húsmentes Ital ...

Talán ma már kevesen emlékeznek a régi hidegkonyhai büfékre, ahol nagyon finom salátákat és egyéb hidegkonyhai készítményeket lehetett kapni, többek között a francia saláta is egy közkedvelt, és általam is szívesen fogyasztott étel volt, DE ezek a büfék megszűntek.

Az imbisz egy német eredetű szó, az Idegenek szavak szótára szerint valamilyen hidegkonyhai készítmény, ízelítő, aszpikkal, esetleg hidegtál.

Szoktam hidegkonyhai készítményeket összehozni, azt mondják, hogy svéd gombát is csináltam már többször is. Valami rémlik :), de valahonnan leshettem a receptet, mert magamtól csak "kutyulni" tudnék, ha neki kellene állnom. Viszont szeretem, az biztos, még ha ritkán is kajolunk ilyet.

Számtalan krém, sütemény, hidegkonyhai készítmény elhagyhatatlan eleme, ám emellett hatásos szer ízületi fájdalmak esetén.
Szatmári szilvalekvár
A szatmári szilvalekvár sötét, szinte fekete, keményre főzött, de még kenhető, paszta-szerű, cukor hozzáadása nélkül készült termék.

A sült fogast hidegen hidegkonyhai készítményként vagy forró állapotban zöldséges körettel tálaljuk.
Ugyanígy készíthetünk el más halfajtákat is.
Iratkozzon fel hírlevelünkre cserébe megajándékozzuk önt 10 remek sütemény recepttel! ...

Ebben a formájában hűtve hidegkonyhai készítményekhez is használjuk, pl.: sonkatekercsbe tormakrém. Lehűtve tormát, sót, fehér borsot adunk hozzá, aztán a sonkákba töltjük.
De kanyarodjuk vissza az elejére.
1., Olvasszuk meg a vajat és adjunk hozzá lisztet. Linzer tészta sűrűségű rántást készítünk.

A szegedi paprikás szalámit és a szegedi paprikás kolbászt 1-2 mm vastag szeletekre vágva fehér kenyérrel, zöldpaprikával, paradicsommal fogyasztják, szendvicsek feltétjeként, illetve hidegkonyhai készítmények, újabban pizzák díszítésére használják, mely ételeknek sajátos, igen kellemes, ...

A dietetikus véleménye
Ízletes hidegkonyhai készítmény. A majonéz mennyiségét - zsírtartalma miatt - próbáljuk csökkenteni, és esetleg többféle zöldséget használni.
Hozzávalók
1 nagy fej karfiol
2 nagyobb fej hagyma ...

Használhatjuk nyersen (csíkokra vágva, szószokba mártogava, salátákban, hidegkonyhai készítmények dízítésére, vagy sárgarépalé formájában), főzve, sütve vagy párolva (levesek, köretek, főzelékek, bébiételek, desszertek, például torta, muffin alapanyagaknét).

Igényes, magas színvonalúak hidegkonyhai készítményeik, mindig a legmodernebb táplálkozási irányzatokat követik. Magas fokon áll a cukrászipar is, kiválóak a cukrászsüteményeik, és az olaszoktól átvett fagylaltok, parfék.

mediterrán fűszerkeverék
A mediterrán fűszerkeverék levesek, főzelékek, hidegkonyhai készítmények, szendvicsek, töltelékek ízesítésére kiválóan alkalmas, zöldségdarabokat, fűszerek őrleményeit tartalmazó darakeverék.

'A' főzési típus: Salátának való, nem szétfővő burgonya. Alkalmasak saláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonya készítéséhez. Fajták: Somogyi sárga kifli, Cherie, Agata ...

A sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) nagyon fontos zöldségnövény, jelentős vitaminforrás, régóta ismerjük és termesztjük. Elsősorban levesek ízesítésére, hidegkonyhai-, konzervipari-készítmények, de bébiételek is készíthetők belőle.
(Részletes infohoz klikk...)
" ...

Csirkés ételek »
Gasztronómia.lap.hu »
Recept.lap.hu »
Pizza.lap.hu »
Hidegkonyha.lap.hu » ...

Majdnem minden főtt ételbe illik, de a hidegkonyhai saláták és töltött zöldségfélék is szeretik. Díszíteni pedig petrezselyemzölddel lehet a legszebben, különösen, ha a petrezselyemnek az ún. metélő fajtáját (francia vagy bodros petrezselyem) használjuk.

Hidegkonyhai (szendvicsek díszítése) és melegkonyhai használatra (magyaros ételek ízesítője) egyaránt alkalmas. Táplálkozás-egészségügyi értéke kiemelkedő:
a sűrítés mértékétől függően 1,2-2 dkg napi fogyasztásával fedezhető a napi (60 mg) C-vitamin-szükséglet.

aszpik
A hideg ételek (saláták, halételek, húsételek és tojásételek) díszítésénél, fényezésénel használt kocsonyaszerű anyag, amelyet az étel jellegének megfelelő alapléből készítünk. A hidegkonyha egyik legfontosabb alapanyaga.

Az üzletemberektől a turistákon át tényleg elég széles a vendéglista. Többször vállaltunk szállodákkal közösen ebédeltetést, és rendezvényeket is ki tudunk szolgálni. A közeli egyházi iskolákból is gyakorta jönnek át ebédelni. Meleg- és hidegkonyha jelleggel állunk a vendégsereg rendelkezésére.

Jó idő esetén a pince udvarában várják vendégeiket, ahol kényelmesen el tudnak helyezni akár egy busznyi csoportot is. A présházban az időjárástól függetlenül 20-25 fő kényelmesen múlathatja az időt. A borkóstolók mellet hidegkonyhai készítményeket tudnak felszolgálni, ...

a háború előtti úri világot képzelem magam elé, ahol az estélyeken ezüst tálcákon gyögyörűen feldíszített étkek, ólomkristály poharak, elegáns pincérek.Mikor megtaláltam ezt a régi szakácskönyvet, és a fotókat, már tudtam, hogy felrakom a blogra. Sosem fogok ilyen kifogástalan régimódi hidegkonyhai ...

A középkori sertésfajták az erdőkben makkoltatáson a téli disznótorig jól meghíztak. A sertészsír jól tárolható, a következő évig kitartott. Az étolajat, a vajat, a margarint hidegkonyhai készítményekhez, a diétás étkezésekben és a nemzetközi ételek készítésénél használják.

A nyelőcső- és gyomorrák előfordulása összefüggésbe hozható a sózással konzervált élelmiszerek gyakori, rendszeres fogyasztásával. Az említett rákfajták kockázatát csökkenthetjük úgy, hogy mértékkel fogyasztunk hidegkonyhai húst és sonkát.

Feta: kecske-, illetve juhtejből, vagy ezek keverékéből készült, sós, savanykás (sós lében tárolandó) - salátákhoz kitűnő.
Kvargli: (pogácsasajt) mérsékelten zsíros, sós, az érettségétől függő markáns aromával - hidegkonyhai csemege, de új vendégeknek nem való.

Óvatosan tegyünk bele csőformára csavart sonkát, főtt zöldséget, petrezselymet, majd tegyük be a hűtőbe.
Miután megdermedt, a formát óvatosan fordítsuk fel, s csusszantsuk ki belőle a kocsonyarudat. 2-3 cm vastag szeletekre vágva ízletes, és mutatós hidegkonyhai készítményt kapunk.

Tálaláskor az előhűtött tányérra salátalevélre kúp alakban formázva tálaljuk, tartár mártassal bevonjuk, vágott aszpikkal, főtt tojáscikkekel és petrezselyem levelekkel díszítjük. A faranciasalátát nem csak önálló salátaként adhatjuk, a hidegkonyha egyik nélkülözhetetlen anyaga.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Zöldség, Leves, Előétel, Saláta, Főétel?

◄ Hideg zöldbableves   Hidegtál ►
 
RSS Mobile