Kezdőlap (Halpaprikás)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Halpaprikás

Gasztronómia  Halmajonéz  Halpaprikás bográcsban

halpaprikások - Receptek
Találatok száma: 3 recept
Harcsapaprikás kapros, juhtúrós galuskával ...


Halpaprikás vegyes halból !
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő
Szintén a nyári bográcsozás során érdemes elkészíteni ezt a remek halpaprikás receptet,amely finom borral van ízesítve! ...

Halpaprikás
hires alföldi halászeledel, melyet egyéb paprikáshoz hasonlóan, aprított halhusból, zsirban paprikával, sóval, hagymával megabálva, tejfeles lében tálalnak.

Gombás halpaprikás
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Bácskai halpaprikás - 6 személyre
Az apró halakat megtisztítjuk, majd egy lábosba tesszük, felöntjük 1,5 liter vízzel, és főzni kezdjük. Eközben a többi halat is megtisztítjuk, majd a felaprózott hagymával együtt egy bográcsba tesszük, és felöntjük vízzel.

Tejfölös halpaprikás fahéjas bulgurral
Hozzávalók 2 főre: 1 vöröshagyma, kevés olívaolaj, só,bors, pirospaprika, 1 csomag halfilé (Lidl), 3-4 evőkanál tejföl, 200 ml bulgur, bazsalikom és fahéj ízlés szerint.

Halpaprikás szegediesen (régi recept)
"A halpaprikáshoz többféle halat: kecsegét, potykát, harcsát kell választani, ha azt akarjuk, hogy ízletes legyen; ezeket meg kell tisztítani, megmosni és aztán fölbontani.

Halpaprikás bográcsban
Halpaprikás bográcsban elkészítése: A finomra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát, néhány percig együtt pirítjuk. A tűzről félrehúzva pirospaprikát hintünk rá, felöntjük fehérborral és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot.

Halpaprikás spenótos túrógaluskával
Hozzávalók (2-3 főre):
A galuskához: 25 dkg túró, 1 tojás, 3-4 ek tönköly grízdara, 1 tk étkezési keményítő, só, őrölt szerecsendió, kb. 20 dkg fokhagymán párolt spenótlevél ...

Halpaprikás bográcsban
Hozzávalók: l,5 kg. pontyszelet, l db. csípős zöldpaprika, 2 evőkanál édes-nemes paprika, l kávéskanál őrölt fekete bors, 1 késhegynyi őrölt köménymag, só, 1 db. nagy szem paradicsom ( vagy 2 evőkanál paradicsompüré), 1 evőkanál citromlé, 2 db. nagyobb vöröshagyma, 1 dl.

Halpaprikás 1 (Vízvári Mariska)
Ugyanúgy készül, mint az előbbi, csak tálalás előtt 2 dl. sűrű tejfelt keverünk hozzá és megvárjuk, míg egyet forr a hallal. Melléje galuskát tálalunk.
Halpaprikás 2 (Földi János) ...

Halpaprikás bográcsban
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, (vagy harcsa, kecsege, törpeharcsa vegyesen), 15 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 evőkanál pirospaprika, 15 dkg húsos paprika, 10 dkg paradicsom, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, 2 dl száraz fehérbor, 60 dkg tisztított burgonya.

Halpaprikás recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk, besózzuk, majd 30 percig állni hagyjuk. A hagymát felaprítjuk, és olajon megpároljuk. A tűzről levéve belekeverjük a paprikát és a tejfölt. Rátesszük a ...

Halpaprikás...
A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk, besózzuk, majd 30 percig állni hagyjuk. A hagymát felaprítjuk, és olajon megpároljuk. A tűzről levéve belekeverjük a paprikát és a t
Rácos hal...

Halpaprikás
Galéria
» Születésnapi Torta
» Fő a marhapörkölt
» Gyümölcstál (eper, meggy, banán, méz, szeder, áfonya, alma)
» Csokis tejberizs
» Hátsó sonka - húsvétra ideális!
» Sonka
» Húsvéti kolbász, sonka, tojás
» Húsvéti tojás + sonka ...

Halpaprikás - recept
Káposztás harcsa bajai halfőző bográcsban - recept
Bajai halászlé recept ...

Halpaprikás pontyból "Katicától"
Írta: nagyi
Finom halpaprikás receptet. HALPAPRIKÁS PONTYBÓL ...

Tiszai halpaprikás (tisza mellett élő nagybátyám mondta)
Tojásos hal (Japán)
Oldal tetejére ...

Aszegedi halpaprikás.
Az igazi halpaprikást csak eleven halból ajánlom késziteni, mert csak ugy nyeri meg hires különleges izét. Azért tehát ne is reménykedjék tökéletes halpaprikás előállitásában az, a kinek teljesen friss hal nem áll rendelkezésére.

Tejfeles halpaprikás
Ezt lehet akármilyen fajta halból készíteni, de legjobb kecsegéből, harcsából, vagy süllőből, mert ezeknek alig van csontjuk.

Halászlé és halpaprikás készítéséhez ajánlják; halszelettel és tésztabetéttel kiegészítve ízletes levesként tálalható! ...

"Csingilingi" halpaprikás
A ponty legalább egyszer biztosan kifog minden horgászon. A nagy, kövér, ravaszdi hal leakad a horogról vagy szabaduló művészként eltűnik a hálóból. De olykor megtörténik, hogy a pecás győz, és a ponty kiadós halpaprikás formájában megdicsőül a bográcsban.

Halban bővelkedő halpaprikás vagy akár hívhatjuk halgulyásnak is. Jellemzően a magyar konyhára, ennek az ételnek is sok féle változata fellelhető, aminek receptje, készítési módja akár házanként változó.

Szegedi - halpaprikás (régi recept)
Szegedi - halpaprikás (Zilahy Ágnes 1892)
Szegedi - háziszalámi 1.
Szegedi - nyári disznósajt, régi recept
Szegedi - téli disznósajt, régi recept
Szegedi - tiszai halászlé 1.
Szegfűgombából - gombapörkölt
Szegy - borjú, töltött
Szelet - Lajcsi
Szelet - majorannás ...

Kérésére átruccantunk a horvátokhoz, hogy e jeles alkalomból kipróbáljuk a Mohácson sokak által dicsért Kovač csárdában készült vegyes halászlét, vagy ahogy az étlapon szerepelt: a halpaprikást.

Szegedről mindenkinek a halpaprikás jut az eszébe, amelyet a tiszai halászok készítenek. Bográcsban a Tisza partján a Tisza vizével főzték a halpaprikást, amit csak az idegenek hívnak halászlének. A hal fontos alapanyaga az e vidéken élők étrendjének, sokféle változatban készítik el.

A Próféta Szálloda udvarkertje már a millennium idején is kedvelt szórakozóhely volt, itt készítették az egyik legfinomabb szegedi halpaprikást, amelyr ől Gárdonyi Géza így áradozott: A Szegeden főzött halpaprikásra már csak az angyalok mennyei kara mondhat véleményt kürtökkel, csont és rézfúvókkal, ...

— A barna húsú halakat (ponty, harcsa) erősebben kell fűszerezni, csak ezekből jó a halászlé, a halpaprikás, de a bőrét ajánlatos főzés előtt lenyúzni. Roston sütve is kiváló.
— A fehér húsú halakhoz (süllő, fogas, angolna, tengerihal-félék) valamilyen könnyű, szelíd ízű mártás illik.

Ez a Roquefort-os galuska nagyon jól hangzik! Szinte kedvet kaptam a halpaprikáshoz is :-))) Ami nálam nagy szó.
VálaszTörlés
...csak most értem ide...:(((
Nos, jó, hogy nem vagyok zsiráf!...:)))...így sem viselem könnyen a torokfájást! ...

Reggeli: tejeskávé, kockasajt, alma.
Tízórai: gyümölcslé.
Ebéd: diétás halpaprikás, petrezselymes burgonya.
Uzsonna: csipkebogyó tea.
Vacsora: sajtos habart tojás, almasaláta.

És akkor mi van? Semmi sorállás! Sőt! A hortobágyi lehalászások miatt volt törpeharcsa és csuka is. Vettem hát mind a kettőből, csináltam belőle halpaprikást, a gyerekek majdnem verekedtek a jobb falatokért - dehát két héttel karácsony előtt ez nem olyan ütős blogtéma.

Karácsonyra, egyszerűen Nagy Erika, 22.12.2012, Gasztronómia
Gyorsan elkészíthető a karácsonyi asztalra: tejfölös halpaprikás, linzerkarika, mézes és túrós sütik, egyebek.

A hal receptek változatosságot és mindenképpen egészséges ételeket ígérnek. Érdemes előnyben részesíteni ezt a húsfélét, hiszen jóval könnyebb, mint a marha, vagy a sertés. Azt pedig bizonyára Te is tudod, hogy egy igazán jól elkészített halászlének, vagy halpaprikásnak, ...

Mindig egész filét veszek, ennek a felső, vastagabb részét használom roston sütéshez, vagy olyan ételhez, ahol mártás nélkül, egészben kerül felhasználásra a harcsa, az elvékonyodó filé alsó része meg mehet halpaprikásba.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Paradicsom, Leves, Hagyma, Saláta

◄ Halmajonéz   Halpaprikás bográcsban ►
 
RSS Mobile