Kezdőlap (Garnéla)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Garnéla


 

Garnéla

Gasztronómia  Garam massala  Garnélarák

Garnélafajok, és konyhai felhasználásuk
Homoki garnéla - több változata ismert, hossza eléri a 7,5 cm-t. Gyakran már a hajó fedélzetén vagy rögtön partra érés után leforrázzák, gyorsan romlik.


Garnélarákos pirítós recept
Garnélarákos pirítós recept
Hozzávalók 64 darabkához:
225 g főtt garnélarák páncéljában, megmosva, megszárítva,
1 tojásfehérje,
2 mogyoróhagyma, szeletelve,
1 tk. friss, felaprított gyömbérgyökér, ...

Garnélatatár tejszínes fokhagymás bagetten
Egy kis ínyencség nagyon ráérős időkre. Persze csak akkor, ha vesszük a fáradtságot, és tényleg friss garnélából készítjük.

Garnéla tejszínben sütve, bazsalikommal, paradicsommal
Havi rendes nagy bevásárlás a Metroban, ilyenkor a halas pultnál mindig elcsábulok.

Garnélarák
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Garnélarák alapanyagként.
Töltött füstölt makréla ...

Garnéla-feldolgozás
Előfordulhat, hogy olyan szerencsések, hogy teljesen friss, ámde pucolatlan garnélához jutnak.

Garnélapástétom pirítóssal recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Garnélasaláta dinnyével - Rák étel
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 6 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 30 perc
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

Garnélarákos spagetti rukkolával
Még ezer éve a Metróban vettünk akciósan fagyasztott, tisztított garnélarákot, hogy na, ebből majd egyszer valami finomat csinálunk.

Garnélarák koktél Mary Rose mártással és grillezett korianderes tigrisrák farokkal, salátaágyon
Miele recept
gyerekjáték ...

Garnéla bundában recept
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Garnéla
Hajlékony páncélú kisebb tengeri rákfaj.
Nemzetközi szó a régi holland ghernaert nyomán, amely a középkori latin grano (szakállszőr) származéka.

Blog Archives for tag garnéla paszta
Mangó saláta
Állok a konyhában, kezemben a félig érett mangó ami szinte könyörgött, hogy haza hozzam. Korog a gyomrom, kopog a szemem. Continue reading » ...

Garnélarák sütve-rázva
Hány személyre:
» 50 dkg garnélarák
» 4 ek olíva olaj
» 4 gerezd fokhagyma
» 2 csilipaprika
» 2 kk pirospaprika ...

Garnélarák saláta friss fűszerekkel
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Garnélarákos tagliatelle
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Garnélaleves
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Garnéla kókuszos maniókapürével és céklamártással
A gyönyörű napsütés és a tavasz egyre erősödő illatának ellenére még mindig a téli zöldségek dominálnak a konyhámban, ami semmiképpen sem meglepő.

Garnélarákos lepényhal (Î"Î"ώσσα Οξ γαρίδες)
Hozzávalók:
8 lepényhal (ha fagyasztott akkor előző este kitesszük egy tálba hogy kifagyjanak) ...

Garnéla falatok citromos-parmezános piskótán
Az egész úgy kezdődött, hogy Noémi publikálta szuper VKF témáját, melynek alapkoncepciója: A fehér.

Garnélanyárs és egy baki
Egy szemtelenül egyszerű receptet hoztam mára. Ehhez hasonló garnélanyársat egy kerti partin ettem még évekkel ezelőtt, úgy toltam befelé, mintha legalábbis chips lenne és csak szégyenletemben nem ettem meg az összeset..

Garnéla chilis-fokhagymás-lime szósszal
Csak erős idegzetűeknek ajánlott ez a tüzes, fokhagymás szósz.

Garnéla rákleves zöldségesen, tésztával
Garnéla rákleves zöldségesen, tésztával
Hozzávalók : ...

GARNÉLA - CREVETTE
Francia neve: Crevette
Latin neve: Crangon Crangon, Palaemonidae, Eucyphidae ...

Garnéla buzara módra
videó képgaléria
Fejenként 8-10 darab garnéla farkat megpucolunk. Leszedjük a páncélját, a farkát és eltávolítjuk a bélcsatornát. 2-3 darab paradicsomot meghámozunk és apró kockákra vágunk.

Csípős garnéla
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Csípős garnéla leves
Feltöltő: Hobbychef Kategória: Hal ételek, Levesek 0 313 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Chilis garnéla zöld szójababbal
Tüzes, chilis, héjában pirult garnéla üde, zöld szójababbal
A fagyasztott garnélát 2-3 percre forrásban lévő vízbe dobtam, majd leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem és alaposan lecsepegtettem.

Rántott garnélarák recept - rántott garnélarák elkészítés

Receptek ...

GARNÉLARÁK TORTILLÁCSKÁK FOKHAGYMÁSAN NARANCS TARTÁRRAL
HOZZÁVALÓK 2 FŐRE
A garnélarákos tortillácskákhoz ...

A garnélafarkakat megpucoljuk, a farkakat félrerakjuk, a páncélját fogjuk használni a leveshez.A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a páncélokat, a fokhagymát, a kockára vágott pórét, répát és zellert.

A garnélarákot 1ek vajon pirítsuk meg mindkét oldalról. Sütés közben fűszerezzük sóval, borssal és szórjuk hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Ha megsültek, tegyük félre.

Pikáns garnélasaláta
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Saláták ...

Csípős garnélarák- és tésztasláta - 4 személyre
A salátaöntet hozzávalóit jól keverjük össze.(zúzott fokhagyma,kisebb friss piros csilipaprika felaprítva, darált pálmacukor- vagy barna cukor) Addig keverjük, míg a cukor el nem olvad. Tegyük félre.

500 gr garnéla rák, nem tisztított
10-15 gerezd fokhagyma
2 dl olíva olaj
1 csokor friss petrezselyem
1 citrom ...

20 dkg garnéla (vagy koktélrák)
A tököt meghámozom, kimagozom, a húsát kockákra vágom. Az apróra vágott vöröshagymával együtt annyi hideg vízbe, hogy ellepje felteszem főni.

Rántott garnéla
Hozzávalók:
tisztott garnélarák, 1 tojás, 5 dkg liszt, 1 dl tej, késhegynyi
sütőpor, fokhagymakrém, grillfűszer, só, olaj ...

Fűszeres garnélapillangók
Fűszeres garnélapillangók
Hozzávalók:
16 nyers tigrisgarnéla páncélostul,
2-2 tk paprika, szárított kakukkfű, szurokfű (origánum), só,
1-1 tk mustár,
cayenne-i és fekete bors,
3 ek olivaolaj, ...

Részeges garnélarák - paleo
Ezt az ételt évekkel ezelőtt Spanyolországban ettük, méghozzá a nászutunkon. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, mert pont olyanra sikerült, mint amilyen abban kis étteremben volt.

Tapas - Garnéla chorízóval és csilivel sáfrányos szószban
Szeretem ezeket a kis spanyolos falatkákat amit tapas néven ismerünk. Főleg a tengeri herkentyűkből készülteket.

Fejtsük le a garnéla páncélját, a farkát hagyjuk rajta. A hátát hosszanti irányban vágjuk be, és távolítsuk el a sötét színű tápcsatornát. Öblítsük le, majd háztartási papírtörlővel itassuk szárazra.

Tagliatelle garnélafarokkal és sültpaprikával
Hozzávalók:
320 g tagliatelle ...

Adjuk hozzá a garnélarákokat. Főzzük kb.5 percig vagy amíg a rákok nem lesznek rózsaszínűek. Nem kell egyfolytában kevergetni. Keverjük össze a megfőzött spaghettivel.
Salátával tálalhatjuk. Egészséges étel.
Jó étvágyat! ...

Kókusztejes garnélaleves
Korábban az egyik hipermarketben akciós volt a friss, egész garnéla, így hazajött velünk 2 kicsi adag. Bekerült a fagyasztóba és várta a sorsát.

Medvehagymás garnéla makarónival
Az utóbbi években divatba jött a medvehagyma fogyasztása hazánkban.

100 g (vagy ízlés szerint) garnéla vagy garnélafarok
6 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átpréselve
1/2 lime
tengeri só ...

1. Keverje össze a garnélarákokat, a salátaleveleket, a retket és a hagymát egy tálban.

Hozzávalók: 16-20 nagyobb garnéla megtisztítva, 16-20 szelet húsos szalonna, 3 ek. vaj, 1 limet finomra reszelt héja, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 chili kimagozva és apróra vágva, 2 ek.

Kezdőlap » hús, hal, herkentyű » Chilis-fokhagymás garnéla
Chilis-fokhagymás garnéla
Hozzávalók:
1/2 kg garnéla
kb. 0,6-0,7 dl olivaolaj
5 gerezd fokhagyma
1/2 kk chili pehely vagy 1db friss chili
0,5 dl sherry
tengeri só ...

25-30 db fagyasztott, előfőzött garnélarákfarok
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek. vaj ...

Akár a legutóbbi VKF!en is indulhatott volna. Hozzávalók: 75 dkg burgonya 1 hagyma 1 közepes répa 2 dl tejföl 4 gerezd fokhagyma 20 dkg garnéla só frissen őrölt bors 1 babérlevél 2,5 dl pezsgő (vagy fehérbor) 2 [...] ...

Garnélaleves
Hozzávalók: 1 fej hagyma,2 gerezd fokhagyma, 30 g Rama margarin, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 csomag Rama Crème Bonjour paprikás, 2 evőkanál liszt,800 ml zöldségleves, 16 közepes méretű garnéla konzervből, só, ...

Garnéla kapormártással
25 dkg mélyhűtött garnéla, 4 paradicsom, 1 hagyma, 30 dkg hosszúszemű rizs, 4 dl tyúkhúsleves, 1/4 ...

Garnélarák feta sajttal
(görög recept)
Hozzávalók: 80 deka koktélrák, 10 deka tigrisrák, 40 deka lilahagyma, 80 deka (hámozott) paradicsom, 25 deka paprika, fél kiló feta sajt, 20 deka kefalotiri sajt, 5 deka fokhagyma, 1,5 deci olaj, bazsalikom, ...

Garnélarákleves korianderzölddel

Hozzávalók: 1 kg halaprólék, 20 dkg tisztított garnélarák, 1,5 l csirkeleves (leveskockából), 10 dgk laskagomba, pár szál újhagyma, 2 szál halványító zeller, 1 csokor korianderzöld, 2 tojás, ...

Garnélarák Acapulco módra
Hozzávalók: 4 szelet kenyér, a héja nélkül, 6 ek. vaj, 17 dkg megfőzött és meghámozott garnélarák. 1/2 kiskanál chilipaprika-por, 1/4 kiskanál paprika, 1/4 kiskanál kömény só, bors
A díszítéshez vízitorma ...

Garnélarák fokhagymával, gyömbérrel, chilivel pirítva

Zsályás-szalonnás borjúmáj-nyárs
A felkockázott borjúmájat zsályalevelekkel és szalonnacsíkokkal húztam nyársra és sütöttem meg serpenyőben.

A pikáns garnélarák leves az egyik legfinomabb és legegyszerűbb leves receptünk - elkészítése kb10 perc, az eredmény viszont olyan finom, hogy még egy ünnepi vagy vendégváró menüben is főszereplő lehet. A leves ráadásul még egészséges is! ...

Garnélanyárs salátával
Hozzávalók:
36 db főtt garnéla (Crevetten)
12 hosszú fanyárs ...

Garnélarák sütve-rázva recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: Az olajat, aprított fokhagymát és csilipaprikát, pirospaprikát elkezdjük hevíteni, majd beletesszük a rákokat és dobva-rázva készre sütjük....

Garnélaleves
Brokkolis sült tészta
Cigánynokedli
Brokkolival töltött cannelloni mozzarellával
Diétás halsaláta
Amerikai káposzta saláta
Amerikai krémes ...

Garnélanyárs rostélyon, zöldségekkel, kapros-joghurtos uborkamártással
Gratinált osztriga zöldborsos habbal
Halpogácsa thai paradicsommal ...

Garnéla kókuszos-avokádós risottoval, epres mangó salsával és fűszeres kókuszhabbal
1 hete
LEGJOBB RECEPTJEIM ...

Sült Garnélarák Főnixalakban (kínai)
Szalonnás bundában sült kolbászhús (VIDEÓ) /angol/
Szecsuani csípős falatkák ...

25 dkg garnéla
30 dkg hosszú szemű rizs
1 fej vöröshagyma
3 gerezd
A fokhagyma (Allium sativum) gyógy-, és fűszernövény, melynek gumója fogyasztható; felvágva erőteljes aromával (egyesek szerint illattal, mások szerint szaggal) rendelkezik.

20 dkg garnéla (shrimps, jelen esetben mirelit héjas, a súly tisztán mérve)
20 dkg kagylóhús (héj nélküli mirelit)
3 db kápia paprika
negyed vöröshagyma
fél deci fehérbor
3 gerezd fokhagyma
nagy csokor petrezselyem
fél citrom
egy fej jégsaláta ...

Labels: garnéla, parmezán, spenót, spenótos, tortelini, tortellini, tortellinitészta, tortellinni, tészta
Bolognai tortellini (tortellini bolognese) ...

Fokhagymás garnéla
Villámreggeli
Majonézes saláta tojással formában dermesztve ...

200 g rák - garnéla
1 közepes fej hagyma - vörös
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom (nagyobb)
0.75 dl bor (fehér, száraz)
2 evőkanál olívaolaj
1 dl főzőtejszín
6 db bazsalikomlevél - friss
2 csipet petrezselyemzöld
1 csipet só ...

A kagyló, a garnélarák és a rákhús, a szalonnával és a szárnyassal együtt párolódik, zöldfűszeres lében. . Kreol származású ínyencfalat, jó minőségű rizzsel körítve az igazi.
Fordította Szabó Béla ...

Sügérfilé garnélarák mártásban
Hozzávalók: 450 g sügérfilé, 1 pohár liszt, 1 tojás, 1/2 pohár tej, 1 1/2 pohár zsemlemorzsa, 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1/2 pohár hal-erőleves, 1/4 pohár sherry, 1/2 kiskanál só, ...

30 dkg főtt garnéla - gharidhesz
3-4 fej hagyma - kremidhi
3-4 db paradicsom - domata
6 gerezd fokhagyma - szkordho
Rozmaring, oregánó, bazsalikom, só
Olíva olaj - eleoladho
Fekete olajbogyó - eljesz ...

GARNÉLA
- apró, olló nélküli rák (Földközi-tenger)
GARNÍROZVA
- dekorálva, díszítve, körítve
GARUM
- makrélából készült leves.

Hozzávalók 25 dkg garnélarák 1/2 db jégsaláta 5o dkg burgonya 1o dkg olívabogyó 1 db piros kaliforniai paprika 2 dl tejszín 2 dl majonéz só, bors, csipet cukor díszítéshez citrom, friss petrezselyemzöld Elkészítés A burgonyát megtisztítjuk, ...

50 dkg konyhakész garnéla (páncél nélkül)
3 ek citromlé
a sütéshez olaj ...

Kapormártással - garnéla
Kapribogyó - hamis
Kapribogyóval - pacal
Kapros - cukkini
Kapros - fagyi
Kapros - fokhagymás uborka
Kapros - joghurtos görög mártás
Kapros - juhtúrós csusza
Kapros - juhtúrós lángos
Kapros hideg uborkaleves (Tarator) ...

1 zöld chili kimagozva és apróra vágva, 1,5 dl szűrt görög joghurt, 20 dkg meghámozott főtt garnélarák, 2 kiskanál garam masala, só az ízesítéshez, korianderágak a díszítéshez.

- Langostino de Vinaros, vinarosi garnélarák
Spanyolország-szerte a Földközi-tenger egy bizonyos partszakaszán fogják a legjobb garnélarákot.

(2) endívia (1) erdei gomba (3) falatkák (1) fasírozott (1) fehérbor (1) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) flammkuchen (1) fokhagyma (1) fokhagymakrém (1) fokhagymaszósz (1) földimogyoró (1) főzött vaníliakrém (1) füstölt csülök (1) garnéla (3) ...

Pulykamell fokhagymás-paradicsomos-garnélás mártással Hozzávalók: 50 dkg pulykamellfilé 10-15 dkg garnélarák 1 kis doboz paradicsompüré 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma oregánó 1/2 erőleves kocka (hozzá kb. fél liter víz) liszt sütőmargarin ...

Ezek az édes, aranyszínű, tojásból és hanpenből (halpüré) vagy garnélapépből készült szeletelt tekercsek csipkézett szélükkel a napot juttathatják eszünkbe, sok napsütést kívánva jövőre(晴れのć-Ľ hare-no-hi, derűs nap).

ki mivel szeretné tölteni, vagy kombinálni (gomba, spárga, avokadó, garnéla, sepnót...)
9. Az algalapot pirítsuk meg egy serpenyőben (forrón, kb. fél percig, míg majdnem el kezd pöndörödni) az algalap nagyon sokat kibír! ...

16 kisebb előfőzött garnéla
A felforrósított olajon néhány perc alatt, kevergetve megpirítottam a 2 centis kockákra vágott csirkemellet, a kis darabokra vágott kolbászt, enyhén sóztam és borsoztam.

12 langostino rák (jelen esetben, egyébként garnéla)
Bő, forró olívaolajban megpirítottam a chorizot, majd hozzáadtam a hagymát, majd a fokhagymát és a babért és megdinszteltem. Hozzáadtam a paprikákat és addig sütöttem, míg elveszítette a nyersségét.

Ami a kajákat illeti igazán nem nagy adagok voltak egyáltalán, 3 nyárs garnéla és 3 nyárs csirke jött össze nekünk, és ugye a 3 tortácska, amiből én 1 db-ot bírtam megenni, mégis elteltünk. Ilyen a drága, de kis mennyiségű konyha működési rendszere?

Nem szoktam gyakran koktél garnéla rákot venni. Talán mert sajnálom rá a 3000 huf/kg árat és ennél sokkal olcsóbban nem nagyon szokás árulni.

15 dkg garnéla.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát forró vajon gyenge tűzön meg- pároljuk. A megtisztított répát zöldséggyaluval közvetlenül az edény fölött vékonyra gyaluljuk, és kis ideig a hagymával együtt pároljuk.

Hozzávalók 2 személyre: 15 dkg spagetti, 10 dkg mirelit garnélarák, fél doboz kagyló natúr lében, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél cseresznyepaprika, olaj, friss bazsalikomlevél, só ...

15 dkg friss garnéla (aki hozzájut - aki nem,
ezt a mennyiséget tegye bele vagy húsból
vagy kolbászból plusszban),
25 dkg vöröshagyma (tisztítva ennyi),
4 duci nagy gerezd fokhagyma,
6-7 evőkanál olaj,
40 dkg hosszúszemű rizs, ...

Kivétel nélkül mindenki szereti a tintahalat, a garnélarákot és a polipot. Elkészítési módként első helyen dívik a grillezés, ez igaz a húsokra, a halakra és a tenger gyümölcseire, sőt a zöldségekre is.

A garnélarákot olvasszuk ki vagy ha friss, enyhén sós vízben forraljuk két percig, szűrjük le. A leforrázott és leszűrt spenótot aprítsuk össze késsel, keverjük össze a joghurttal, a garnélarákkal és a sajt felével.

Íme a pad thai esetében érvényes lista: szárított tészta (sen lek), tamarindpép, halszósz, pálmacukor, csilipor, szárított garnélarák.

Bazsalikomon grillezett garnéla
A következő technika bármilyen kemény húsú hallal, például laposhallal vagy tőkehallal is működik. A bazsalikom íze sütés közben átjárja a garnélát ...

Lásd még: Lásd még: Paradicsom, Hagyma, Csirke, Leves, Citrom

Gasztronómia  Garam massala  Garnélarák

 
RSS Mobile