Kezdőlap (Garnéla)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Garnéla


 

Garnéla

Gasztronómia  Garam massala  Garnélarák

Garnélafajok, és konyhai felhasználásuk
Homoki garnéla - több változata ismert, hossza eléri a 7,5 cm-t. Gyakran már a hajó fedélzetén vagy rögtön partra érés után leforrázzák, gyorsan romlik.


rákos pirítós recept
rákos pirítós recept
Hozzávalók 64 darabkához:
225 g főtt rák páncéljában, megmosva, megszárítva,
1 tojásfehérje,
2 mogyoróhagyma, szeletelve,
1 tk. friss, felaprított gyömbérgyökér, ...

Garnélatatár tejszínes fokhagymás bagetten
Egy kis ínyencség nagyon ráérős időkre. Persze csak akkor, ha vesszük a fáradtságot, és tényleg friss garnélából készítjük.

tejszínben sütve, bazsalikommal, paradicsommal
Havi rendes nagy bevásárlás a Metroban, ilyenkor a halas pultnál mindig elcsábulok.

Garnéla-feldolgozás
Előfordulhat, hogy olyan szerencsések, hogy teljesen friss, ámde pucolatlan garnélához jutnak.

rák
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel rák alapanyagként.
Töltött füstölt makréla ...

Garnélapástétom pirítóssal recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

saláta dinnyével - Rák étel
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 6 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 30 perc
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

Garnélarákos spagetti rukkolával
Még ezer éve a Metróban vettünk akciósan fagyasztott, tisztított garnélarákot, hogy na, ebből majd egyszer valami finomat csinálunk.

bundában recept
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Garnéla
Hajlékony páncélú kisebb tengeri rákfaj.
Nemzetközi szó a régi holland ghernaert nyomán, amely a középkori latin grano (szakállszőr) származéka.

Blog Archives for tag paszta
Mangó saláta
Állok a konyhában, kezemben a félig érett mangó ami szinte könyörgött, hogy haza hozzam. Korog a gyomrom, kopog a szemem. Continue reading » ...

Garnélarák sütve-rázva
Hány személyre:
» 50 dkg garnélarák
» 4 ek olíva olaj
» 4 gerezd fokhagyma
» 2 csilipaprika
» 2 kk pirospaprika ...

rák saláta friss fűszerekkel
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Garnélarákos tagliatelle
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

leves
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Garnéla kókuszos maniókapürével és céklamártással
A gyönyörű napsütés és a tavasz egyre erősödő illatának ellenére még mindig a téli zöldségek dominálnak a konyhámban, ami semmiképpen sem meglepő.

rákos lepényhal (Î"Î"ώσσα Οξ γαρίδες)
Hozzávalók:
8 lepényhal (ha fagyasztott akkor előző este kitesszük egy tálba hogy kifagyjanak) ...

Garnéla falatok citromos-parmezános piskótán
Az egész úgy kezdődött, hogy Noémi publikálta szuper VKF témáját, melynek alapkoncepciója: A fehér.

nyárs és egy baki
Egy szemtelenül egyszerű receptet hoztam mára. Ehhez hasonló nyársat egy kerti partin ettem még évekkel ezelőtt, úgy toltam befelé, mintha legalábbis chips lenne és csak szégyenletemben nem ettem meg az összeset..

Garnéla chilis-fokhagymás-lime szósszal
Csak erős idegzetűeknek ajánlott ez a tüzes, fokhagymás szósz.

rákleves zöldségesen, tésztával
rákleves zöldségesen, tésztával
Hozzávalók : ...

GARNÉLA - CREVETTE
Francia neve: Crevette
Latin neve: Crangon Crangon, Palaemonidae, Eucyphidae ...

buzara módra
videó képgaléria
Fejenként 8-10 darab farkat megpucolunk. Leszedjük a páncélját, a farkát és eltávolítjuk a bélcsatornát. 2-3 darab paradicsomot meghámozunk és apró kockákra vágunk.

Csípős garnéla
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Csípős leves
Feltöltő: Hobbychef Kategória: Hal ételek, Levesek 0 313 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Chilis garnéla zöld szójababbal
Tüzes, chilis, héjában pirult garnéla üde, zöld szójababbal
A fagyasztott garnélát 2-3 percre forrásban lévő vízbe dobtam, majd leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem és alaposan lecsepegtettem.

Rántott rák recept - rántott rák elkészítés

Receptek ...

GARNÉLARÁK TORTILLÁCSKÁK FOKHAGYMÁSAN NARANCS TARTÁRRAL
HOZZÁVALÓK 2 FŐRE
A garnélarákos tortillácskákhoz ...

A farkakat megpucoljuk, a farkakat félrerakjuk, a páncélját fogjuk használni a leveshez.A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a páncélokat, a fokhagymát, a kockára vágott pórét, répát és zellert.

A garnélarákot 1ek vajon pirítsuk meg mindkét oldalról. Sütés közben fűszerezzük sóval, borssal és szórjuk hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Ha megsültek, tegyük félre.

Pikáns saláta
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Saláták ...

500 gr garnéla rák, nem tisztított
10-15 gerezd fokhagyma
2 dl olíva olaj
1 csokor friss petrezselyem
1 citrom ...

Lásd még: Lásd még: Paradicsom, Hagyma, Csirke, Leves, Citrom

Gasztronómia  Garam massala  Garnélarák

 
RSS Mobile