Kezdőlap (Francia krémes)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Francia krémes


 

Francia krémes

Gasztronómia  Francia konyha  Francia különlegesség
2014.04.23

Francia krémes II - Receptek
Francia krémes II
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...


Francia krémes
Feltöltő: Domján Mária Kategória: Desszertek 0 367 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Francia krémes
Hozzávalók

30 dkg liszt, 1 egész tojás, egy tojássárgája, 10 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, pici só, kávéskanál ecet.

Most itt vagy: Kezdőlap / Édes sütemények / Krémes sütemények / Francia krémes
Francia krémes
1 csomag leveles tészta
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
5 tojás
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin ...

Francia krémes
Feleségem szombatonként az Etele téri piacra szokott kimenni. Jobban szereti mint a Fehérvári útit, s valamivel közelebb is van. Ma felfedezett egy új árust fehér sátorban, aki délután, 1 óra után mindent 50%-kal olcsóbban ad.

Francia krémes
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta
Krém: 5 tojás, 8 ek cukor,5 ek liszt, 1 l tej, vaníliás cukor vagy kikapart vanília rúd belseje
4 dl tejszín, 3 ek cukor, 2 lap zselatin ...

Francia krémes
Azt mondhatom erről a süteményről, amit már többeknél olvastam, hogy közel sem olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek első látásra tűnhet. Mindenképpen megéri vele próbálkozni, mert nagyon finom és kiadós édesség.

Francia krémes eperzselével
Ennek a receptnek az eredetijét itt talátam, és rögtön elindult a nyálelválasztásom,mikor megláttam.

Francia krémes
Az angyalka a karácsonyfa alá tett nekem egy csodás szögletes, keretes Zenker tepsit, aminek a kerete levehető, mint egy tortakarima, az alján pedig lehet rögtön vágni a süteményt, mivel az keményzománc bevonatú.

Házi francia krémes
A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára. A kihűtött tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk.
Hozzávalók: ...

francia krémes házilag, krémes házi készítésű tésztából, házi tésztás francia krémes
Hédi receptje
elkészítés ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Édes sütemények Krémes sütik Házi francia krémes
Házi francia krémes
Galéria (7) ...

Francia krémes
Én általában egy nagy tepsihez 1 csomag fagyasztott leveles tésztát szoktam használni. Ezt kettévágom és a magas falú tepsi...
Magdi ...

Francia krémes (másként)
Gizi süti
Gyors kalács, vagy batyu, csiga, bukta, stb.

Francia krémes (másként)
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 dkg kristálycukor, 15 dkg ráma, 1 egész tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1,5 dl tej, 1 csipet só.

Diétás francia krémes
Szeretnél valami igazán krémes desszertet készíteni Valentin napra, de félsz ...
12345678 ...

Francia krémes torta, Zila formában
Kedves kérést kapott a gasztro blogger világ. Lina (Lencsilány)Teca lánya keresett meg minket, hogy szeretne egy csodás születésnapi ajándékot a szintén gasztro blogger Anyukájának.

Francia krémes
Hozzávalók két krémeslap* megtöltéséhez: 1 liter tej, 7 tojás, 18 deka cukor, 15 deka liszt vagy keményítő, 1 rúd vanília, 2 deci tejszín, 5 deka keserű csokoládé.

Házi francia krémes
Hátszín mexikói módra
Sült oldalas petrezselymes krumplival és gombával ...

Ezt egyébként tovább is lehet fejleszteni, mégpedig Francia krémes verzióra.
Ehhez 0.5 liter tejszínt keményhabbá verünk, és a sárga krémre simítjuk.
Karamellmázzal vonjuk be a felső lapot: ...

Az eredeti francia krémeshez a sült lapokat széltében elfelezzük, így 4 tésztalapunk lesz. A baracklekvárt egy evőkanál cukorral fölforraljuk, és azon forrón a lapokra kenjük.

Ha marhapörköltet fogyasztottunk, akkor ugyanarra a tányérra már ne tegyük a kaszinótojást vagy a francia krémest. Hardcore megközelítés szerint üres tányérral nem illik odalépni olyan emberhez, aki éppen eszik.

Túltelített (kikristályosodott) cukoroldat, sütemények bevonására, például mignon illetve francia krémes teteje.
[szerkesztés] Formázás
Megkívánt alakúra alakítás, dresszírozás, formaadás.

Szerintem ezen a levesen igen meglepődnének a franciák(csakúgy,mint a franciasalátán és a francia krémesen).
A sütemény tésztáját én nem csinálnám ennyire édesre ,25 dkg liszthez 20 dkg cukor soknak tűnik.
Domidome ...

Azt hittem, hogy a kakaós meg a sima rész majd élesen elválik egymástól (mint például a francia krémesnél a sárga meg a fehér réteg), ehelyett egymásba folytak, így a felszeletelt süti szabálytalan pepitamintás lett - nagyon guszta! ...

Én amikor magunknak csinálom több hagymával készítem, mert a párom Szeged mellől származik, ott néha a francia krémest is hagymával eszik. :-) Kihagyom a Worcestershire szószt belőle, mert allergiás vagyok az egyik összetevőjére.

Rátesszük a másik lapot, porcukorral meghintjük. Ha kihűlt felvágjuk. Jó, ha egy napot áll. Francia krémeshez: kihűlés után tejszínhabbal (amibe kevés fixálót tettünk) takarjuk be a krémet, majd rá a második tésztalapot, utána dermesztjük.

Lásd még: Lásd még: Krémes, Tejföl, Paradicsom, Tojás, Leves

Gasztronómia  Francia konyha  Francia különlegesség
2014.04.23

 
RSS Mobile