Kezdőlap (Francia krémes)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Francia krémes

Gasztronómia  Francia konyha  Francia különlegesség

Francia krémes II - Receptek
Francia krémes II
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...


Francia krémes
Feltöltő: Domján Mária Kategória: Desszertek 0 367 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Francia krémes - Főzzünk! Receptfeltöltő, netty119 receptje
Kedves Feltöltő!
Bátran jelentkezhetsz bármilyen előétel, leves, főétel, vagy ínycsiklandó süti receptjével, a lényeg, hogy szívből készítsd a finomságot. Sütés-főzésre fel! ...

Francia krémes
Hozzávalók

30 dkg liszt, 1 egész tojás, egy tojássárgája, 10 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, pici só, kávéskanál ecet.

Most itt vagy: Kezdőlap / Édes sütemények / Krémes sütemények / Francia krémes
Francia krémes
1 csomag leveles tészta
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
5 tojás
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin ...

~
Feleségem szombatonként az Etele téri piacra szokott kimenni. Jobban szereti mint a Fehérvári útit, s valamivel közelebb is van. Ma felfedezett egy új árust fehér sátorban, aki délután, 1 óra után mindent 50%-kal olcsóbban ad. Ott vette ezt a ~t.

~
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta
Krém: 5 tojás, 8 ek cukor,5 ek liszt, 1 l tej, vaníliás cukor vagy kikapart vanília rúd belseje
4 dl tejszín, 3 ek cukor, 2 lap zselatin
Máz: 1 g instant kávé, 200 g cukor, 70 g vaj, 4-5 evőkanál tej.

FRANCIA KRÉMES...
Szorgalmasan gyűjtögettem a tojásfehérjéket, hogy meg tudjam sütni ezt a ~t. Ugyan semmiféle máz nincs a tetején, csak karamell és pirított dió, de szerintem ezzel is nevezhető "franciásnak"...

~
Azt mondhatom erről a süteményről, amit már többeknél olvastam, hogy közel sem olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek első látásra tűnhet. Mindenképpen megéri vele próbálkozni, mert nagyon finom és kiadós édesség.

~ eperzselével
Ennek a receptnek az eredetijét itt talátam, és rögtön elindult a nyálelválasztásom,mikor megláttam. A krémest egyébként is nagyon szeretem, és gondoltam,hogy a benne lévő málnától -abban még az volt- csak még finomabb lehet.

~
Az angyalka a karácsonyfa alá tett nekem egy csodás szögletes, keretes Zenker tepsit, aminek a kerete levehető, mint egy tortakarima, az alján pedig lehet rögtön vágni a süteményt, mivel az keményzománc bevonatú.

Házi ~
A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára. A kihűtött tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk.
Hozzávalók: ...

~ házilag, krémes házi készítésű tésztából, házi tésztás ~
Hédi receptje
elkészítés ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Édes sütemények Krémes sütik Házi ~
Házi ~
Galéria (7) ...

~
Én általában egy nagy tepsihez 1 csomag fagyasztott leveles tésztát szoktam használni. Ezt kettévágom és a magas falú tepsi...
Magdi ...

~ (másként)
Gizi süti
Gyors kalács, vagy batyu, csiga, bukta, stb.

~
~ házilag?! De bizony! Az nem akkora ördöngösség! Nyáron is nyugodtan bevállalható!
Mascarponés gesztenyetorta ...

~ (másként)
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 dkg kristálycukor, 15 dkg ráma, 1 egész tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1,5 dl tej, 1 csipet só.

Diétás ~
Szeretnél valami igazán krémes desszertet készíteni Valentin napra, de félsz ...
12345678 ...

~ torta, Zila formában
Kedves kérést kapott a gasztro blogger világ. Lina (Lencsilány)Teca lánya keresett meg minket, hogy szeretne egy csodás születésnapi ajándékot a szintén gasztro blogger Anyukájának. Így jött létre a Gasztro blogger flah mob (villám csődület).

~
Hozzávalók két krémeslap* megtöltéséhez: 1 liter tej, 7 tojás, 18 deka cukor, 15 deka liszt vagy keményítő, 1 rúd vanília, 2 deci tejszín, 5 deka keserű csokoládé.

Házi ~
Hátszín mexikói módra
Sült oldalas petrezselymes krumplival és gombával ...

Ezt egyébként tovább is lehet fejleszteni, mégpedig ~ verzióra.
Ehhez 0.5 liter tejszínt keményhabbá verünk, és a sárga krémre simítjuk.
Karamellmázzal vonjuk be a felső lapot: ...

Az eredeti ~hez a sült lapokat széltében elfelezzük, így 4 tésztalapunk lesz. A baracklekvárt egy evőkanál cukorral fölforraljuk, és azon forrón a lapokra kenjük. 1 deci tejet 1 evőkanál cukorral, a vaníliás pudingporral, a vaníliás cukorral meg a tojásokkal simára keverünk.

Ha marhapörköltet fogyasztottunk, akkor ugyanarra a tányérra már ne tegyük a kaszinótojást vagy a ~t. Hardcore megközelítés szerint üres tányérral nem illik odalépni olyan emberhez, aki éppen eszik.

Túltelített (kikristályosodott) cukoroldat, sütemények bevonására, például mignon illetve ~ teteje.
[szerkesztés] Formázás
Megkívánt alakúra alakítás, dresszírozás, formaadás.

Ja, és nagyon dizájnos lett a tésztája! Azt hittem, hogy a kakaós meg a sima rész majd élesen elválik egymástól (mint például a ~nél a sárga meg a fehér réteg), ehelyett egymásba folytak, így a felszeletelt süti szabálytalan pepitamintás lett - nagyon guszta!
pistuc szerint a recept: ...

Szerintem ezen a levesen igen meglepődnének a franciák(csakúgy,mint a franciasalátán és a ~en).
A sütemény tésztáját én nem csinálnám ennyire édesre ,25 dkg liszthez 20 dkg cukor soknak tűnik.
Domidome ...

Én amikor magunknak csinálom több hagymával készítem, mert a párom Szeged mellől származik, ott néha a ~t is hagymával eszik. :-) Kihagyom a Worcestershire szószt belőle, mert allergiás vagyok az egyik összetevőjére.

Értem ezalatt: volt egy ~, egy Eszterházy és egy ország tortája szelet. Ez utóbbi 400 forintba került. Ez fontos infó, a többi 200 körül volt. Egy mondatban lezavarom a minősítést: tömény cukor, íztelen valami, volt mind.

Rátesszük a másik lapot, porcukorral meghintjük. Ha kihűlt felvágjuk. Jó, ha egy napot áll. ~hez: kihűlés után tejszínhabbal (amibe kevés fixálót tettünk) takarjuk be a krémet, majd rá a második tésztalapot, utána dermesztjük.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Krémes, Tejföl, Paradicsom, Tojás, Leves?

◄ Francia konyha   Francia különlegesség ►
 
RSS Mobile