Kezdőlap (Francia briós)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Francia briós


 

Francia briós

Gasztronómia  Francia almatorta  Francia burgonya

Francia briós
A receptet trinity oldalán találtam.Olyan guszták voltak azok a briósok,hogy rögtön tudtam: ezt nekem is ki kell próbálnom!
Nagyon finom lett,puha, foszlós a tésztája.
Hozzávalók: ...


Eredeti francia briós recept
Egyszerű, gyors és nagyon finom francia briós. Tea délutáni kávé mellé kitűnő édesség és kísérő uzsonna.
Hozzávalók: ...

Francia briós (20 db)
0,45 kg liszt
0,23 kg vaj
0,05 kg cukor
0,05 kg élesztő
0,005 kg só
0,20 l tej
5 db tojássárgája
1 db citromhéj reszeléke
A fonott kalács tésztavezetése szerint készül. Begyúrás után egy edényben jég közé ágyazzuk.

A legelső igazi szerelmem innen van, a francia briós. Szívesen variálok a töltelékekkel és általában mindent dupla adaggal készítek. Szeretem a krémes sütiket és tortákat, de fondant bevonatút sosem fogsz nálam látni, mert rettenetes a kézügyességem.

Ebből volt a receptem.
Telis tele van jó receptekkel a vargányás-mogyorós kenyértől a francia brióson át a currys zsemle, az angol zsemle/ scones/ és a lúgos péksütemények.Édes, sós, fehér és fekete kenyerek.

Lásd még: Lásd még: Briós, Liszt, Kenyér, Tojás, Élesztő

Gasztronómia  Francia almatorta  Francia burgonya

 
RSS Mobile