Kezdőlap (Főzelék)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
» »


 

Főzelék

Gasztronómia  Főtt tészta  Főzelék kínai kelből

Főzelékek
Régebben a főzelékek hosszú lével készültek, szinte sűrűbb levesek voltak, amelyhez ebédre pogácsát vagy prószafélét adtak, de előfordult, hogy vacsorára egymagában fogyasztották.


Főzelékek
A főzelékek nagyon fontos szerepet töltenek be, a korszerű, egészséges táplálozásban, mivel előnyösen egészítik ki a húsból vagy tojásból készült ételeket. Készülhet szinte bármilyen zöldségből, és nagyon hamar készen van.

Főzelék receptek
Az egészséges, friss zöldségekből készített főzelékek könnyű finomságnak minősülnek, melyet a nap bármely időszakában fogyaszthatsz, nem kell a felesleges kilóktól tartanod.

Főzelékek
Recept Neve Recept
Szárazbab Főzelék
Kategória:főzelékek Legfontosabb hozzávalók:száraz bab, vöröshagyma, fokhagyma ...

Főzelék receptek
Finom, egyszerű, gyors receptek a főzelék rajongóknak.
Diétás sárgaborsó főzelék ...

Főzelékek, menük - 6 hónapos kortól
Parajfőzelék csirkemájjal
Hozzávalók: spenót (mirelit vagy leveles), burgonya, olaj, fokhagyma, csirkemáj, (só) ...

Főzelékek - Receptek
Találatok száma: 71 recept
Kapros zöldbabfőzelék virslinyársakkal ...

Főzelékfelfújt készítése:
A vegyes zöldséget külön-külön sós vízben megfőzzük.
A vajat a tojássárgákkal habosra keverjük. Azután hozzákeverjük a tojásfehérjék felvert habját és a lisztet.

Főzelékszelet

Hozzávalók: 20-20 dkg sárgarépa, karalábé és zöldborsó, 4 dkg vaj, 18 dkg liszt, l dl tej, 4 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, l csokor petrezselyem, só, olaj a sütéshez.

Főzelékek
Legújabbak
ABC szerint
Értékelés szerint
1. oldal az 7 oldalból 1 2 3 > Utolsó » ...

Főzelékek
A főzelékek alapanyagai különböző zöldségfélék, amelyek sok vitamint és ásványi anyagokat tartalmaznak. Nagyon fontos, hogy a főzelékek készítésénél lehetőleg egészséges anyagokat használjunk.

Főzelékek
Magyaros zöldbab főzelék recept
Ez az ebéd kb. 30 perc alatt kész van, így hétköznapokon, akár munka után este is gyorsan el lehet készíteni.

Főzelékek
A tökéletes tökfőzelék
A tököt megmosom, meghámozom, kettévágom, magjait kiszedem, húsát legyalulom. Ha már gyalultat vettem, akkor ezt a lépést kihagyom. A hagymát megtisztítom és apróra vágom.

Tökfőzelék halfasírttal
5/5
A friss, zsenge tökből készült tökfőzelék sok kaporral, kicsit savanykásan, hidegen és melegen is fantasztikus.

Tökfőzelék curryvel és cukkini kofta
Ki mondta, hogy egy nyári ebéd nem lehet fűszeres?! Például én, de az még a kánikulában volt.

Tökfőzelék paradicsomosan - recept
A tökfőzelék általában mindenkinél fehér, vagy kis pirospaprikával színezik. A mi családunk mindig is paradicsomosan készítette, ahogyan a zöldbab levest is.

Tökfőzelék húsgombóccal
Így szerettesd meg a családdal a tökfőzeléket:
Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 30 perc
Hozzávalók (25x40 centis tepsibe): ...

Babfőzelék - Receptek
Babfőzelék
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...

Babfőzelék krumplival
Feltöltő: Vicuska1 Kategória: Főzelékek 0 330 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Babfőzelék füstölt hússal recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Babfőzelék másnaposság ellen - Reggeli a Pastraminál
A bölcsek szerint a reggeli a nap legfontosabb étkezése, és ha mi is így gondoljuk, akkor az óbudai Pastrami olyan hely, ahol az elméletet a legkönnyebben ültethetjük át gyakorlatba.

Babfőzelék
Hetek óta ezen agyalok, végre beérett. Vettem a piacon fejteni való babot és meg is főztem.

Babfőzelék elkészítése:
A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem.

Tökfőzelék II. recept
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Tökfőzelék, töklotyó
Hozzávalók: 2 kisebb főzőtök 4 dl tejföl 3 evőkanál étolaj 3 evőkanál finomliszt 1 fej vöröshagyma 1 teáskanál borecet 1 csokor kaporlevél só, pirospaprika ízlés szerint ...

Tökfőzelék másképp, nemcsak tejérzékenyeknek
Ez a recept egy kiváló alternatíva azoknak, akik nem ehetnek sem liszteset, sem tejeset, mégsem akarnak lemondani a megszokott főzelékeikről.
Hozzávalók: ...

Tökfőzelék
Hozzávalók:
1kg friss vagy mirelit gyalult tök, kevés olaj,1 evőkanál tejföl, 1pohár joghurt, só, kapor, kevés liszt ...

Salátafőzelék

Sok más főzelékhez hasonlóan ezt sem a szépségéért szeretjük ...

Burgonyafőzelék
Hozzávalók: 1 kg burgonya, I evőkanál olaj, I evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

BURGONYAFŐZELÉK SÜLT VIRSLIVEL
Hozzávalók 4 személyre: 6 db burgonya (kb. 1 kg), fél evőkanál só, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1-2 mokkáskanál ecet, 4 szál virsli, 2-3 evőkanál étolaj.

főzelék
a növényország által nyujtott s különféleképen elkészített táplálék. A F. friss v. száraz aszerint, amint üde állapotban v. szárítva kerül a konyhára. Föloszthatjuk a F.

Főzelék: kb. 1 kg zsenge csalánlevél, 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 dl tej, só, 1-2 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olaj, ecet és cukor.
Suszterpityóka: személyenként 1 nagy burgonya, olaj, a sütéshez.
Előkészületi idő: 10 perc ...

Főzelékek
Sárgaborsó főzelék
Nagyon egészséges étel, gyakori fogyasztása ajánlott! ...

Tökfőzelék 1. recept
Elkészítés:
Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evőkanál étolajon dinszteljük üvegesre, majd tegyünk rá 1 kg gyalult spárgatököt, valamint 1 evőkanál apróra vágott kaporlevelet.

Babfőzelék füstölt hússal fél liter száraz tarkabab 2 szál babérlevél 50 dkg füstölt hús (csülök, oldalas) liszt olaj 6 gerezd fokhagyma őrölt édesnemes paprika cukor ecet 1 dl tej vagy tejföl Elkészítés: A...

Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd beleöntöm a tejfölt és jól elkeverem a tűzről lehúzva.

Céklafőzelék kefírrel recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A céklát héjastul megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és meghámozzuk. Karikákra vágjuk, majd egy kikent tűzálló tálba rendezzük.

Cukorborsó főzelék
Kifejtjük az idei, "primőr" zöldborsót.
A zsenge héjakat odatesszük főni a húslevesbe .
A szemeket, cukorral a vajban kis lángon 5-10 percig dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel. Kicsit össze...

De egy híg főzeléken egyébként mindig lehet segíteni! Még az a jó! Kicsivel több liszttel készítesz habarást, vagy rántást, és már meg is oldódott a probléma!
Jó sütés-főzés próbálgatást kívánok továbbra is!
Vicikó ...

Aki szereti a főzelékeket biztos találkozott már a jó öreg krumplifőzelékkel.
Főzelékek
0 ...

Annyi fajta tökfőzelék recept van, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Például előre be kell sózni, vagy éppen ki kell nyomkodni. Continue reading »

kedvelj minket Facebookon ...

Ha fejtőbabból csinálom a főzeléket, nem szükséges áztatni. Főzéskor felengedem annyi vízzel, ami ellepi, beleteszem a szalonnabőrt, a maradék fél vöröshagymát és a babért, teszek bele egy kávéskanál kristálycukrot és egy késhegynyi szódabikarbónát, ...

Sózzuk ízlés szerint, valamint (ez már az én újításom) teatojásba zárva a főzelékbe helyezzük a fokhagyma gerezdeket és a babérleveleket. Fedő alatt puhára pároljuk.

Manapság valóságos szállóigévé vált az a mondat, hogy: Nincs időm főzni. Ha van egy kis időnk, fogjunk hozzá egy finom főzelék elkészítéséhez. A nagyi békebeli finomságait nem pótolhatja egy munkahelyi salátabár kínálata vagy iskolai büfé sem.

Főzelék finomra hangolva
A főzelék sűrítése gyakran nem sikerül tökéletesen, hol szinte megáll a fakanál a habart vagy rántással készített ételben, hol pedig jobban hasonlít egy zöldséglevesre, olyan hígra sikerül.

Főzelék
A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.
Magyaros sárgaborsófőzelék ...

Főzelékekről mostanában-nagyon jogosan-átlagnál többet ír a blogtársadalom. Ez nagy örömmel tölt el, hiszen én mindig is a zöldségek pártján álltam! ...

Főzelék savanyú káposztából
Hány személyre: 4
» 1 kg savanyú káposzta
» 8 dkg fütölt szalonna
» 15 dkg vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 dl tejföl
» 3 dkg liszt
» 1 csokor kapor
» pirospaprika ...

Főzelék, zöldség, gomba
Cikkek
Vajban sült édesburgonya almával és fokhagymával ...

Főzelék - de luxe :)
Még tart a sóska, fejes saláta szezonja, hát gyorsan leírom, nálunk - többek között -, hogy készül a főzelék.

A főzelékhez kb. fél kiló sárgaborsó kiválogatása után kis vízen hagymát pároltam, majd ebbe olajat tettem, négy gerezd fokhagymát, köményt, babérlevelet, vizet, és a sárgaborsót és egy közepes méretű krumplit, a teltebb íz kedvéért.

Tökfőzelék
Szóljon hozzá most!
20 éves voltam, amikor életemben először megkóstoltam a tökfőzeléket. Addig a napig utáltam. Fogalmam sem volt, hogy milyen az íze, de mások sem szerették, ezért én sem. Aztán valaki rábeszélt, hogy kóstoljam meg.

Babfőzelék (szárazbab-főzelék)
Hozzávalók: 30 dkg szárazbab (fehér is, tarka is lehet), 1 babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1 csapott kiskanál só, ...

Tökfőzelék
Hozzávalók: 1 db 1,5 kilós tök(vagy már gyalult,fagyasztott változat),2 közepes fej vöröshagyma,kis olaj,1 tejföl,só,kapor,liszt,1 babérlevél.
...

Tökfőzelék
Január óta írom a blogot, de csak most vettem észre, hogy még egyszer sem volt főzelék a blogra feltett ételek között. Pedig gyakran készítek. Akkor miért? Talán túl póriasnak találtam? Vagy túl könnyűnek? Pedig imádom a főzelékeket! ...

Tökfőzelék - gyorsan, egyszerűen, kaprosan, tejfelesen
Könnyű dolgom volt, mert a piacon frissen gyalult tököt vettem. Úgyhogy innentől már percek kérdése volt, hogy főzelék legyen belőle vacsorára.

Répafőzelék gyomorfekélyeseknek
A répa rengeteg vitamint tartalmaz és állítólag fütyülni is megtanít. Ha a fütyörészéseddel nem is, de receptünk alapján elkészített répafőzelékkel garantált sikert aratsz! ...

Babfőzelék szalonnába tekert kolbászkákkal
.
A karám a pásztor nép hajléka: fecskerakású fal, nád födél, kívül kirúgó eresz, az alatt áll a polcra elrakva az egész hétre való kenyér, s nagy fabödönben az étel, amelyet a csikósnak, ...

Tökfőzelék
Apróra vágott vöröshagymát pici olajon megdinsztelek, egy kisebb paradicsomot és fél zöldpaprikát összevágok, a hagymára teszem, pirospaprikával megszórom, sózom, fél pohár vízzel felengedem, és jól kiforralom, ...

Babfőzelék
Hát igen, ez a tél arról szól, hogy meleg, laktató és régimódi ételeket eszek. Sok disznóságot, olyan nehézkes, lassú hozzávalókkal, mint a bab, a káposzta meg a krumpli. És jól esik. Nagyon.

Tökfőzelék zabpelyhesen (vegán vagy laktovega)
Idén is kiváló termés van főzőtökből a Tanyán, úgyhogy adott az alapanyag a tökös finomságokhoz.

Tökfőzelék
Valljuk be, kevesek szívét dobogtatja meg, ha ez az ebéd :-) ...

Tökfőzelék
A főzelék - azt gondolom - tipikusan az az étel, amire abszolút mértékben igaz az unalomig ismételgetett közhely: "ahány ház, annyi szokás".
Ennek ellenére s épp ezért, közkinccsé teszek egy saját verziót.

LILAFŐZELÉK SÜLT KOLBÁSSZAL
"Lilalé" volt már a blogon, ami lila káposzta krémlevest takart. Akkor most jöhet egy kis Lila-főzelék is. Szeretjük a káposztákat szinte minden formában.

Céklafőzelék fetás húsgolyóval
Tehát az a gyermek, aki három hete itthon hisztériás rohamot kap a cékla színétől, és csak csukott szemmel volt hajlandó enni belőle, na ő az, aki a bölcsődében repetát kér a céklafőzelékből.

Borsófőzelék diófasírttal
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Borsófőzelék diófasírttal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Répafőzelék takarmányrépából - Andocs
1 szép takarmányrépát megtisztítunk, megmosunk, három darabra vágunk és lereszelünk. 1 teáskanál sóval összekeverjük, és állni hagyjuk.

Finomfőzelék
Bár a menzait mindenki utálja, ha így elkészíti otthon, biztos megkedveli, mert ég és föld a kettő. A zöldborsót is hasonlóan készítem. Az itt alkalmazott sűrítési mód a lisztszórás, azaz staubolás.

Sóskafőzelék
A sóska főzelék egy olyan étel, amit világ életemben ki nem álhattam, egészen 2009-ig, amikor anyóséknál belekóstoltam.
Most sem tartozik a kedvenceim közé, de már csinálok én is és nem zárkózom el tőle.

Finomfőzelék
Az, hogy a finomfőzelék kinek finom, és kinek nem, azt mindenki döntse el maga.

Finomfőzelék, párolt csirkemellel.
A finomfőzelék, gyerekkoromban, komolyan megrendítette a világba vetett, addig töretlen hitemet, hogy minden az, ami. De aztán jött a finomfőzelék, ami nem volt az, ami.

csalánfőzelék újratöltve
csalánfőzeléket csináltam már, igaz, akkor a legegyszerűbb változatot. a napokban nagyon megkívántam, s szerencsére p barátnőmék budai kertjéből kaptam egy nagy adaggal.

Lencsefőzelék elkészítése:
1. Áztassa be éjszakára a lencsét hideg vízbe.
2. Tegye fel főni a lencsét tiszta vízbe, hogy éppen ellepje, tegye bele a babérlevelet, ízesítse sóval.
3. Vágja apró kockákra a hagymát.
4.

Borsófőzelék paradicsomosan (Î'ρακάς Î"αδερός)
Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg friss zöldborsó
2-3 száraz lila-hagyma apróra vágva
vagy
4 friss zöldhagyma karikára vágva
2 répa karikára vágva ...

Salátafőzelék:
Egy adag körülbelül 360 kalóriát tartalmaz, a salátafejek megmosása kicsit időigényes, de megéri! ...

Borsófőzelék kisfiam kedvére
Ez egy egyszerű recept, kisfiam egyik kedvenc étele, gyakran készítem. Szerencsére már gyógyul, nem lázas, de azért igyekszem kedvére főzni. Fasírtot ettünk hozzá.

BORSÓFŐZELÉK
Hozzávalók:
1 kg friss vagy mirelit zöldborsó, 1-2 evőkanál cukor, 3 púpozott evőkanál finomliszt, 2 dl tej, egy csokor nagyon apróra vágott petrezselyemzöld, só.

Spenótfőzelék, spenótmártás
Hozzávalók:
- 200 g spenót/vagy más néven: paraj (én fagyasztottat választom, és a passzírozottat, nem a leveleset, ebből: 58 kcal) ...

Spenótfőzelék, amit a gyerekek is szeretnek
Címzett neve:
Megjegyzés: ...

Finomfőzelék "V"
Nos, íme a főzelék, amihez készítettem a kolbászos csirke fasírtot. Ez is egy olyan főzelék, ami igencsak megosztja a közvéleményt. Van, aki szereti és van, aki nem. Felméréseim alapján inkább nem, de férjem viszont igen.

Spenót főzelék, ahogy mi szeretjük
A spenót sokak számára a legutálatosabb ételek egyike. Ez a mély utálat általában az óvodai illetve az iskolai menzás élményekhez köthető.

Spenótfőzelék
Talán a gyermekek rémálma ez a főzelék pedig a rost és vas tartalma is igen magas. Ha egészségesen szeretnénk étkezni havonta egyszer, iktassuk be étrendünkbe.

Száraz főzelékből készült levesek
Hozzávalók: 20 deka bab vagy lencse, 25 deka csont vagy füstölthús, 3 deka liszt, étolaj, 6 deka vöröshagyma, egy kávéskanálnyi paprika, só.

Böjtös főzelékek, egytálételek
A böjtös, húsmentes ételek sorát a levesek után a főzelékfélékkel, egytálételekkel folytatom.
Ismét Németh Zsuzsána 1858-as szakácskönyvét lapoztam fel elsőként, ahol a következő zöldbabos receptet találtam: ...

Cukkínifőzelék
megosztás
A dietetikus véleménye
A cukkíni magas rosttartalma különösen köszvényes betegségek esetén jöhet jól, amikor a szervezet méregtelenítésében kell segítséget nyújtani a felszaporodott húgysav miatt.

Krumplifőzelék sült hússal
A múltkori két krémlevesem állaga eszembe juttatta, hogy még sosem készítettem főzeléket. Bizony, én egy olyan gasztroblogger vagyok, aki sok mindent még soha nem készített.

Cukkíni főzelék
1,2 kg cukkínit hosszában szeljünk ketté, a magját kiskanállal kaparjuk ki, hámozzuk meg, és tökgyalun vagy nagyobb lyukú káposztareszelőn gyaluljuk le.

Cukkinifőzelék
Gyakran szoktam főzeléket készíteni, főleg a gyerekek miatt. Ez volt az első alkalom, hogy cukkinifőzeléket készítettem. Árválkodott a hűtőben egy cukkini, meg egy pár krinolin, ez lett belőle.

Spenót főzelék édesen (paleo)
A spenót gyerekkorom egyik kedvenc főzelékei közé tarozott (a sóskával együtt), amelyet Édesanyám mindig kissé édesen készített el, sűrűre, krémesre és egy sós tojás került mindig a tetejére.

Krumplifőzelék
Itt egy újabb egyszerű étel,Zsana!Egy főzelék.Egyik kedvencünk.

Burgonyafőzelék
1 1 1 1 1 (0 Votes)
Régi, jól bevált recept, és ha tartalmas ételt szeretnénk tenni az asztalra, amelynek elkészítése gyors és könnyű, akkor a krumplifőzelék az egyik legjobb választás.

Árpa-babfőzelék
A hagyományos horvát konyha kiadós étele, a bab és az árpa bölcs ötvözete. Ez a gazdag, sűrű, téli leves a hideg napokon főételként szolgálhat. Ha egy kanálnyi köménymagot adunk hozzá, meggátoljuk az ördögi bab "plusz hatását".

Burgonyafőzelék
Hozzávalók:
1 kg. burgonya
6 dkg. liszt
1 fej vöröshagyma
1 dob. tejfölt
ízlés szerint: só, babérlevél, ecet, pirospaprika, olaj vagy zsír a rántáshoz ...

Lásd még: Lásd még: Leves, Tojás, Saláta, Zöldség, Paradicsom

Gasztronómia  Főtt tészta  Főzelék kínai kelből

 
RSS Mobile