Kezdőlap (Főzelék)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Főzelék

Gasztronómia  Főtt tészta  Főzelék kínai kelből

Főzelékek
Régebben a főzelékek hosszú lével készültek, szinte sűrűbb levesek voltak, amelyhez ebédre pogácsát vagy prószafélét adtak, de előfordult, hogy vacsorára egymagában fogyasztották. Készítési módjuk és az étkezésben elfoglalt helyük sokat változott.


Főzelékek
A főzelékek nagyon fontos szerepet töltenek be, a korszerű, egészséges táplálozásban, mivel előnyösen egészítik ki a húsból vagy tojásból készült ételeket. Készülhet szinte bármilyen zöldségből, és nagyon hamar készen van.

Főzelék receptek
Az egészséges, friss zöldségekből készített főzelékek könnyű finomságnak minősülnek, melyet a nap bármely időszakában fogyaszthatsz, nem kell a felesleges kilóktól tartanod. Ha odafigyelsz a sűrítésre is, akár teljesen liszt nélkül is megoldhatod a készítésüket.

Főzelékek
Recept Neve Recept
Szárazbab Főzelék
Kategória:főzelékek Legfontosabb hozzávalók:száraz bab, vöröshagyma, fokhagyma ...

Főzelék receptek
Finom, egyszerű, gyors receptek a főzelék rajongóknak.
Diétás sárgaborsó főzelék ...

~ek, menük - 6 hónapos kortól
Paraj~ csirkemájjal
Hozzávalók: spenót (mirelit vagy leveles), burgonya, olaj, fokhagyma, csirkemáj, (só) ...

~ek - Receptek
Találatok száma: 71 recept
Kapros zöldbab~ virslinyársakkal ...

~felfújt készítése:
A vegyes zöldséget külön-külön sós vízben megfőzzük.
A vajat a tojássárgákkal habosra keverjük. Azután hozzákeverjük a tojásfehérjék felvert habját és a lisztet.

~szelet

Hozzávalók: 20-20 dkg sárgarépa, karalábé és zöldborsó, 4 dkg vaj, 18 dkg liszt, l dl tej, 4 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, l csokor petrezselyem, só, olaj a sütéshez.

~ek
Legújabbak
ABC szerint
Értékelés szerint
1. oldal az 7 oldalból 1 2 3 > Utolsó » ...

~ek
A ~ek alapanyagai különböző zöldségfélék, amelyek sok vitamint és ásványi anyagokat tartalmaznak. Nagyon fontos, hogy a ~ek készítésénél lehetőleg egészséges anyagokat használjunk. Mindig ügyeljünk a tisztításra és a darabolásra.

~ek
Magyaros zöldbab ~ recept
Ez az ebéd kb. 30 perc alatt kész van, így hétköznapokon, akár munka után este is gyorsan el lehet készíteni.

~ek
A tökéletes tök~
A tököt megmosom, meghámozom, kettévágom, magjait kiszedem, húsát legyalulom. Ha már gyalultat vettem, akkor ezt a lépést kihagyom. A hagymát megtisztítom és apróra vágom. A kaprot leöblítem és összevagdalom.

Tök~ halfasírttal
5/5
A friss, zsenge tökből készült tök~ sok kaporral, kicsit savanykásan, hidegen és melegen is fantasztikus. Ahogy pedig Bicsár Attila, az Alabárdos étterem séfje készíti, halfasírttal kísérve, úgy pedig egyszerűen zseniális.

Bab~ másnaposság ellen - Reggeli a Pastraminál
A bölcsek szerint a reggeli a nap legfontosabb étkezése, és ha mi is így gondoljuk, akkor az óbudai Pastrami olyan hely, ahol az elméletet a legkönnyebben ültethetjük át gyakorlatba.
A reggel fogyasztott bab~ diszkrét bája ...

Tök~ curryvel és cukkini kofta
Ki mondta, hogy egy nyári ebéd nem lehet fűszeres?! Például én, de az még a kánikulában volt. Most a tök~ is indiai lett, de nagyon jól sikerült, a cukkini koftát pedig szériában gyártom azóta is, hogy megkóstoltuk.

Tök~ paradicsomosan - recept
A tök~ általában mindenkinél fehér, vagy kis pirospaprikával színezik. A mi családunk mindig is paradicsomosan készítette, ahogyan a zöldbab levest is. Mi a mai napig így készítjük és meggyőződésünk, hogy így a legfinomabb.

Tök~ húsgombóccal
Így szerettesd meg a családdal a tök~et:
Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 30 perc
Hozzávalók (25x40 centis tepsibe): ...

Bab~ - Receptek
Bab~
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...

Bab~ krumplival
Feltöltő: Vicuska1 Kategória: ~ek 0 330 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Bab~ füstölt hússal recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Bab~
Hetek óta ezen agyalok, végre beérett. Vettem a piacon fejteni való babot és meg is főztem.

Bab~ elkészítése:
A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem.

Tök~ II. recept
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Tök~, töklotyó
Hozzávalók: 2 kisebb főzőtök 4 dl tejföl 3 evőkanál étolaj 3 evőkanál finomliszt 1 fej vöröshagyma 1 teáskanál borecet 1 csokor kaporlevél só, pirospaprika ízlés szerint ...

Tök~ - Főzzünk! Receptfeltöltő, MeJu receptje
Kedves Feltöltő!
Bátran jelentkezhetsz bármilyen előétel, leves, főétel, vagy ínycsiklandó süti receptjével, a lényeg, hogy szívből készítsd a finomságot. Sütés-főzésre fel! ...

Tök~ másképp, nemcsak tejérzékenyeknek
Ez a recept egy kiváló alternatíva azoknak, akik nem ehetnek sem liszteset, sem tejeset, mégsem akarnak lemondani a megszokott ~eikről.
Hozzávalók: ...

Tök~
Hozzávalók:
1kg friss vagy mirelit gyalult tök, kevés olaj,1 evőkanál tejföl, 1pohár joghurt, só, kapor, kevés liszt ...

Saláta~

Sok más ~hez hasonlóan ezt sem a szépségéért szeretjük ...

Burgonya~
Hozzávalók: 1 kg burgonya, I evőkanál olaj, I evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

BURGONYAFŐZELÉK SÜLT VIRSLIVEL
Hozzávalók 4 személyre: 6 db burgonya (kb. 1 kg), fél evőkanál só, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1-2 mokkáskanál ecet, 4 szál virsli, 2-3 evőkanál étolaj.

~
a növényország által nyujtott s különféleképen elkészített táplálék. A F. friss v. száraz aszerint, amint üde állapotban v. szárítva kerül a konyhára. Föloszthatjuk a F.

~: kb. 1 kg zsenge csalánlevél, 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 dl tej, só, 1-2 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olaj, ecet és cukor.
Suszterpityóka: személyenként 1 nagy burgonya, olaj, a sütéshez.
Előkészületi idő: 10 perc ...

~ek
Sárgaborsó ~
Nagyon egészséges étel, gyakori fogyasztása ajánlott! ...

Tök~ 1. recept
Elkészítés:
Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evőkanál étolajon dinszteljük üvegesre, majd tegyünk rá 1 kg gyalult spárgatököt, valamint 1 evőkanál apróra vágott kaporlevelet. Adjunk hozzá 1 púpozott mokkáskanál sót, és időnként megkeverve fedő alatt pároljuk kb.

Bab~ füstölt hússal fél liter száraz tarkabab 2 szál babérlevél 50 dkg füstölt hús (csülök, oldalas) liszt olaj 6 gerezd fokhagyma őrölt édesnemes paprika cukor ecet 1 dl tej vagy tejföl Elkészítés: A...

Ha a ~ megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd beleöntöm a tejfölt és jól elkeverem a tűzről lehúzva.

Céklafőzelék kefírrel recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A céklát héjastul megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és meghámozzuk. Karikákra vágjuk, majd egy kikent tűzálló tálba rendezzük. A sajt felét hozzáadjuk a kefírhez, sóval, tárkonnyal, kaporral é...

Cukorborsó ~
Kifejtjük az idei, "primőr" zöldborsót.
A zsenge héjakat odatesszük főni a húslevesbe .
A szemeket, cukorral a vajban kis lángon 5-10 percig dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel. Kicsit össze...

De egy híg ~en egyébként mindig lehet segíteni! Még az a jó! Kicsivel több liszttel készítesz habarást, vagy rántást, és már meg is oldódott a probléma!
Jó sütés-főzés próbálgatást kívánok továbbra is!
Vicikó ...

Aki szereti a ~eket biztos találkozott már a jó öreg krumpli~kel.
~ek
0 ...

Annyi fajta tök~ recept van, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Például előre be kell sózni, vagy éppen ki kell nyomkodni. Continue reading »

kedvelj minket Facebookon ...

Ha fejtőbabból csinálom a ~et, nem szükséges áztatni. Főzéskor felengedem annyi vízzel, ami ellepi, beleteszem a szalonnabőrt, a maradék fél vöröshagymát és a babért, teszek bele egy kávéskanál kristálycukrot és egy késhegynyi szódabikarbónát, és fedő alatt puhára főzöm.

Sózzuk ízlés szerint, valamint (ez már az én újításom) teatojásba zárva a ~be helyezzük a fokhagyma gerezdeket és a babérleveleket. Fedő alatt puhára pároljuk.

Manapság valóságos szállóigévé vált az a mondat, hogy: Nincs időm főzni. Ha van egy kis időnk, fogjunk hozzá egy finom ~ elkészítéséhez. A nagyi békebeli finomságait nem pótolhatja egy munkahelyi salátabár kínálata vagy iskolai büfé sem.
Zöldbab ~ ...

Készítsünk világos rántást a lisztből és olajból, majd keverjük bele a paradicsompürét, Paradicsomos zöldbab~»
Petrezselymes répa~

Hozzávalók: ...

~ finomra hangolva
A ~ sűrítése gyakran nem sikerül tökéletesen, hol szinte megáll a fakanál a habart vagy rántással készített ételben, hol pedig jobban hasonlít egy zöldséglevesre, olyan hígra sikerül.

~
A ~ zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.
Magyaros sárgaborsó~ ...

~ekről mostanában-nagyon jogosan-átlagnál többet ír a blogtársadalom. Ez nagy örömmel tölt el, hiszen én mindig is a zöldségek pártján álltam! ...

~ savanyú káposztából
Hány személyre: 4
» 1 kg savanyú káposzta
» 8 dkg fütölt szalonna
» 15 dkg vöröshagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 dl tejföl
» 3 dkg liszt
» 1 csokor kapor
» pirospaprika
» őrölt kömény
» csipet só ...

~, zöldség, gomba
Cikkek
Vajban sült édesburgonya almával és fokhagymával ...

~ - de luxe :)
Még tart a sóska, fejes saláta szezonja, hát gyorsan leírom, nálunk - többek között -, hogy készül a ~.

A ~hez kb. fél kiló sárgaborsó kiválogatása után kis vízen hagymát pároltam, majd ebbe olajat tettem, négy gerezd fokhagymát, köményt, babérlevelet, vizet, és a sárgaborsót és egy közepes méretű krumplit, a teltebb íz kedvéért.

Tök~
Szóljon hozzá most!
20 éves voltam, amikor életemben először megkóstoltam a tök~et. Addig a napig utáltam. Fogalmam sem volt, hogy milyen az íze, de mások sem szerették, ezért én sem. Aztán valaki rábeszélt, hogy kóstoljam meg. Azóta az egyik kedvenc ~em.

Bab~ (szárazbab-~)
Hozzávalók: 30 dkg szárazbab (fehér is, tarka is lehet), 1 babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál jóféle pirospaprika, 1 kiskanál 10%-os ételecet, ...

Tök~
Székelyföldi recept.
Értékelés: Nincs szavazat
Megjegyzés: 0 ...

Tök~
Hozzávalók: 1 db 1,5 kilós tök(vagy már gyalult,fagyasztott változat),2 közepes fej vöröshagyma,kis olaj,1 tejföl,só,kapor,liszt,1 babérlevél.
...

Tök~
Január óta írom a blogot, de csak most vettem észre, hogy még egyszer sem volt ~ a blogra feltett ételek között. Pedig gyakran készítek. Akkor miért? Talán túl póriasnak találtam? Vagy túl könnyűnek? Pedig imádom a ~eket! ...

Tök~ - gyorsan, egyszerűen, kaprosan, tejfelesen
Könnyű dolgom volt, mert a piacon frissen gyalult tököt vettem. Úgyhogy innentől már percek kérdése volt, hogy ~ legyen belőle vacsorára.

Répa~ gyomorfekélyeseknek
A répa rengeteg vitamint tartalmaz és állítólag fütyülni is megtanít. Ha a fütyörészéseddel nem is, de receptünk alapján elkészített répa~kel garantált sikert aratsz! ...

Bab~ szalonnába tekert kolbászkákkal
.
A karám a pásztor nép hajléka: fecskerakású fal, nád födél, kívül kirúgó eresz, az alatt áll a polcra elrakva az egész hétre való kenyér, s nagy fabödönben az étel, amelyet a csikósnak, gulyásnak a városban lakó felesége hoz ki vasárnaponként.

Tök~
Apróra vágott vöröshagymát pici olajon megdinsztelek, egy kisebb paradicsomot és fél zöldpaprikát összevágok, a hagymára teszem, pirospaprikával megszórom, sózom, fél pohár vízzel felengedem, és jól kiforralom, majd a gyalult tököt és az összevágott kaprot is belekeverem, ...

Bab~
Hát igen, ez a tél arról szól, hogy meleg, laktató és régimódi ételeket eszek. Sok disznóságot, olyan nehézkes, lassú hozzávalókkal, mint a bab, a káposzta meg a krumpli. És jól esik. Nagyon.

Tök~ zabpelyhesen (vegán vagy laktovega)
Idén is kiváló termés van főzőtökből a Tanyán, úgyhogy adott az alapanyag a tökös finomságokhoz.

Tök~
Valljuk be, kevesek szívét dobogtatja meg, ha ez az ebéd :-) ...

Tök~
A ~ - azt gondolom - tipikusan az az étel, amire abszolút mértékben igaz az unalomig ismételgetett közhely: "ahány ház, annyi szokás".
Ennek ellenére s épp ezért, közkinccsé teszek egy saját verziót.
Méghozzá a "családi" tök~ünkét.

Tök~ lerben sült murokkal
No, itt a megfejtés: tök~ sütőben sült sárgarépával.:D ...

LILAFŐZELÉK SÜLT KOLBÁSSZAL
"Lilalé" volt már a blogon, ami lila káposzta krémlevest takart. Akkor most jöhet egy kis Lila-~ is. Szeretjük a káposztákat szinte minden formában. Lucskosan, tésztán, savanyúan, ~nek vagy akár rétesben, lángosban... Akárhogy.

Céklafőzelék fetás húsgolyóval
Tehát az a gyermek, aki három hete itthon hisztériás rohamot kap a cékla színétől, és csak csukott szemmel volt hajlandó enni belőle, na ő az, aki a bölcsődében repetát kér a céklafőzelékből. Nosza, akkor ilyet lehet itthon is. És tényleg.

Borsó~ diófasírttal
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Borsó~ diófasírttal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Répa~ takarmányrépából - Andocs
1 szép takarmányrépát megtisztítunk, megmosunk, három darabra vágunk és lereszelünk. 1 teáskanál sóval összekeverjük, és állni hagyjuk.
Közben megtisztítunk egy fej vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, kevés olajban megpároljuk.

Finom~
Bár a menzait mindenki utálja, ha így elkészíti otthon, biztos megkedveli, mert ég és föld a kettő. A zöldborsót is hasonlóan készítem. Az itt alkalmazott sűrítési mód a lisztszórás, azaz staubolás.

Sóska~
A sóska ~ egy olyan étel, amit világ életemben ki nem álhattam, egészen 2009-ig, amikor anyóséknál belekóstoltam.
Most sem tartozik a kedvenceim közé, de már csinálok én is és nem zárkózom el tőle.
A sóska leveleket megtisztítom, a közepén levő eret kitépkedem.

Finom~
Az, hogy a finom~ kinek finom, és kinek nem, azt mindenki döntse el maga.

Finom~, párolt csirkemellel.
A finom~, gyerekkoromban, komolyan megrendítette a világba vetett, addig töretlen hitemet, hogy minden az, ami. De aztán jött a finom~, ami nem volt az, ami. Magyarán, nem volt finom, pedig a neve azt sugallta. Engemkéremszépen, jól becsaptak! ...

csalán~ újratöltve
csalán~et csináltam már, igaz, akkor a legegyszerűbb változatot. a napokban nagyon megkívántam, s szerencsére p barátnőmék budai kertjéből kaptam egy nagy adaggal.

Lencse~ elkészítése:
1. Áztassa be éjszakára a lencsét hideg vízbe.
2. Tegye fel főni a lencsét tiszta vízbe, hogy éppen ellepje, tegye bele a babérlevelet, ízesítse sóval.
3. Vágja apró kockákra a hagymát.
4. Párolja meg az olajon a hagymát, adja hozzá a lisztet és pirítsa barnára.
5.

Borsó~
Megint egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető remek hétköznapi vacsora. Inkább csak emlékeztetőnek teszem fel ide magamnak, hogy amikor megint rámtör a dilemma a "mit főzzünk vacsorára/ebédre?

Borsó~ paradicsomosan (Î'ρακάς Î"αδερός)
Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg friss zöldborsó
2-3 száraz lila-hagyma apróra vágva
vagy
4 friss zöldhagyma karikára vágva
2 répa karikára vágva
1 kötet ánizs vagy zöld kapor apróra vágva
3/4 - 1 csésze olívaolaj ...

Saláta~:
Egy adag körülbelül 360 kalóriát tartalmaz, a salátafejek megmosása kicsit időigényes, de megéri! ...

Borsó~ kisfiam kedvére
Ez egy egyszerű recept, kisfiam egyik kedvenc étele, gyakran készítem. Szerencsére már gyógyul, nem lázas, de azért igyekszem kedvére főzni. Fasírtot ettünk hozzá.

BORSÓFŐZELÉK
Hozzávalók:
1 kg friss vagy mirelit zöldborsó, 1-2 evőkanál cukor, 3 púpozott evőkanál finomliszt, 2 dl tej, egy csokor nagyon apróra vágott petrezselyemzöld, só.

Spenót~, spenótmártás
Hozzávalók:
- 200 g spenót/vagy más néven: paraj (én fagyasztottat választom, és a passzírozottat, nem a leveleset, ebből: 58 kcal) ...

Spenót~, amit a gyerekek is szeretnek
Címzett neve:
Megjegyzés: ...

Finom~ "V"
Nos, íme a ~, amihez készítettem a kolbászos csirke fasírtot. Ez is egy olyan ~, ami igencsak megosztja a közvéleményt. Van, aki szereti és van, aki nem. Felméréseim alapján inkább nem, de férjem viszont igen. Így nagy előszeretettel eszi én meg készítem neki.

Spenót ~, ahogy mi szeretjük
A spenót sokak számára a legutálatosabb ételek egyike. Ez a mély utálat általában az óvodai illetve az iskolai menzás élményekhez köthető. Az én általam gyermekként látogatott menzákon a spenót ~ ízét leginkább a nyers íz és a fokhagyma jellemezte.

Spenót~
Talán a gyermekek rémálma ez a ~ pedig a rost és vas tartalma is igen magas. Ha egészségesen szeretnénk étkezni havonta egyszer, iktassuk be étrendünkbe.
Hozzávalók: 60 dkg friss vagy mirelit spenót, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, liszt, 3 dl tej, zsemle, 2 tojás ...

Száraz ~ből készült levesek
Hozzávalók: 20 deka bab vagy lencse, 25 deka csont vagy füstölthús, 3 deka liszt, étolaj, 6 deka vöröshagyma, egy kávéskanálnyi paprika, só.

Lencse~
Pancettával főtt lencse, petrezselyemzölddel, tejföllel
Zöld lencse chorizoval ...

Böjtös ~ek, egytálételek
A böjtös, húsmentes ételek sorát a levesek után a ~félékkel, egytálételekkel folytatom.
Ismét Németh Zsuzsána 1858-as szakácskönyvét lapoztam fel elsőként, ahol a következő zöldbabos receptet találtam: ...

Cukkíni~
megosztás
A dietetikus véleménye
A cukkíni magas rosttartalma különösen köszvényes betegségek esetén jöhet jól, amikor a szervezet méregtelenítésében kell segítséget nyújtani a felszaporodott húgysav miatt.

Krumpli~ sült hússal
A múltkori két krémlevesem állaga eszembe juttatta, hogy még sosem készítettem ~et. Bizony, én egy olyan gasztroblogger vagyok, aki sok mindent még soha nem készített.

Cukkíni ~
1,2 kg cukkínit hosszában szeljünk ketté, a magját kiskanállal kaparjuk ki, hámozzuk meg, és tökgyalun vagy nagyobb lyukú káposztareszelőn gyaluljuk le.

Spenót ~ édesen (paleo)
A spenót gyerekkorom egyik kedvenc ~ei közé tarozott (a sóskával együtt), amelyet Édesanyám mindig kissé édesen készített el, sűrűre, krémesre és egy sós tojás került mindig a tetejére.

Krumpli~
Itt egy újabb egyszerű étel,Zsana!Egy ~.Egyik kedvencünk.Süthetsz mellé fasírtot,szalonnát,kolbászt,virslit,vagy bármi mást,akár sonkát is,de csak egyszerűen magában is eheted(én így szoktam,mert az előbbieket nem igazán díjazom).

Burgonya~
1 1 1 1 1 (0 Votes)
Régi, jól bevált recept, és ha tartalmas ételt szeretnénk tenni az asztalra, amelynek elkészítése gyors és könnyű, akkor a krumpli~ az egyik legjobb választás.

Árpa-bab~
A hagyományos horvát konyha kiadós étele, a bab és az árpa bölcs ötvözete. Ez a gazdag, sűrű, téli leves a hideg napokon főételként szolgálhat. Ha egy kanálnyi köménymagot adunk hozzá, meggátoljuk az ördögi bab "plusz hatását".
Elkészítési idő
50 min
Nehézségi fok ...

Burgonya~
Hozzávalók:
1 kg. burgonya
6 dkg. liszt
1 fej vöröshagyma
1 dob. tejfölt
ízlés szerint: só, babérlevél, ecet, pirospaprika, olaj vagy zsír a rántáshoz ...

Káposzta~
A fejes káposztát vastagabb szeletekre vágjuk és sózott, köményes vízben, vöröshagymával és ételízesítővel együtt puhára főzzük. Kevés, olívaolajon olvasztott fűszerpaprikával és édesítőszerrel ízesítjük, vigyázva arra, hogy miután nem sűrítjük, levét szinte teljesen forrja el...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Tojás, Saláta, Zöldség, Paradicsom?

◄ Főtt tészta   Főzelék kínai kelből ►
 
RSS Mobile