Kezdőlap (Fokhagymás hús)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Fokhagymás hús

Gasztronómia  Fokhagymás harcsa  Fokhagymás hústekercs

Fokhagymás hús
beküldő: AlmosMaci
elkészítési idő: 40 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...


Fokhagymás húspástétom recept
Kategória:
Szendvicsek, szendvicskrémek
Hozzávalók:
1 kis doboz vagdalthús-konzerv, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál ketchup, 5 dkg margarin, 1 közepes nagyságú főtt burgonya, 1 evőkanál tejföl, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.

Fokhagymás húsgombócok paradicsomszószban
videó képgaléria
Ledarálunk 25 dkg sertéscombot, egy fej vöröshagymát, három gerezd fokhagymát, egy csokor bazsalikomot és két tojást. Borsozzuk, sózzuk. Plasztik formába öntjük a ledarált masszát. 220 fokon 6-8 percig sütjük.

Ezt a húst vendégségbe vittük, ezért megkértem a nászasszonyomat, hogy hadd fotózzam le ott nála a fokhagymás húst, mielőtt megesszük. Gyönyörű terítéke volt!
Jó étvágyat!
Mi a véleményed?

Fokhagymás húspástétom
Fokhagymás húspástétom elkészítése: A dobozából kibontott vagdalt húst és a burgonyát apró lyukú darálón ledaráljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Ezután beledolgozzuk a tejfölt, a mustárt, a ketchupot és a borssal, sóval ízesítjük.

Fokhagymás hústekercs
Hozzávalók 16 szelethez: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál édes pirospaprika, 1 evőkanál só, 4 evőkanál olaj ...

Fokhagymás hús új burgonyával
Hozzávalók
Személyenként 2 szelet tarja, só bors 1 fej fokhagyma, tisztítva, átnyomva, másfél kiló újburgonya, só, petrezselyem zöldje aprítva, zsiradék.
Rövid leírás:
Tisztítsuk meg az újkrumplit, és mossuk meg.

Párolt fokhagymás hús
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg vegyes marhahús, 10 dkg zsír, 5 dkg fokhagyma
A húst 10-12 dkg-os szeletekre vágjuk, a zsírt a bográcsba tesszük és a húst soronként sóval és a szeletelt fokhagymával belerakjuk. Kevés vizet öntünk rá és lassú tűznél puhára pároljuk.

Szezámmagos fokhagymás húsgombócok gyömbéres szilvamártásban
35 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

19 Fokhagymás hústekercs
20 Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal
21 Friss tavaszi fűszerhab
22 Főtt zöldségsaláta
23 Fürjtojásos falatkák
24 Füstölt lazac bazsalikomkrémmel
25 Füstölt sajttal töltött paradicsom
26 Garnélás falatok
27 Gombás-zöldséges tészta
28 Göngyölt fokhagymás csülök ...

Ó, van durvább is mostanában: a paprikás csirke alap, a fokhagymás hús, a tejberizsalap, a keksztekercsalap, hogy ne is említem a palacsintaport és a muffin alapot:OOOO
És igen, veszik az emberek!!!! ...

Fokhagymát viszont rengeteget használok hozzá,,, és ha van időm, akkor a fokhagymás hússzeleteket tejben szoktam beáztatni előtte (egész éjjelre vagy legalább pár órára). A húsokon az inakat bevagdalom klopfolás előtt, hogy ne ugorjon össze a hús sütés közben.

A Portugáliához tartozó sziget konyhájának közkedvelt ízeit a caldo verde (káposztás erőleves), a caldeirada (egytálétel halból), a tonhalsteak, a carne de vinho e alhos (boros-fokhagymás hús) és az espetadas (pompás ökörhús nyárson sütve) révén kóstolgathatjuk.

Az avokádót meghámoztam, kimagoztam és a végeitől megszbadított retekkel együtt, szeletekre vágtam, erre tálaltam a fokhagymás húst a pirított makadámiával.
[i] Az avokádó, a makadámia dió és az olívaolaj egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag!
Posted by Anazar 0 comments ...

Dobjuk össze a mártást! A tejfölt alaposan összedolgozzuk a pirospaprikával és a tejszínnel. Ha már sima a mártásunk, öntsük a fokhagymás hússzeletekre, majd letakarva süssük előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 percig. Amikor kész, tálaljuk.

Lásd még: Lásd még: Hagymás, Fokhagymás, Leves, Tojás, Hagyma

◄ Fokhagymás harcsa   Fokhagymás hústekercs ►
 
RSS Mobile