Kezdőlap (Fehérpecsenye)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Fehérpecsenye


 

Fehérpecsenye

Gasztronómia  Fehérmártás  Fehérrépa
2014.04.16

fehérpecsenye petrezselyemzölddel és fokhagymával recept
Nehézség:
könnyű ...


Tolnai fehérpecsenye készítése :
A megtisztított fehérpecsenyét húsverővel erősen kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és egy lábasban, forró olajban megforgatjuk.

Tűzdelt fehérpecsenye elkészítése:
1. Tisztítsa meg a húst a hártyától.
2. Tisztítsa meg és vágja apró, hosszúkás darabokra a sárgarépát, szalonnát, uborkát és sűrűn tűzdelje meg velük a húst.
3.

Tűzdelt fehérpecsenye
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Dezső
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából ...

Magyaros- fehérpecsenye - Receptek
Magyaros- fehérpecsenye
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Vörösboros fehérpecsenye
Kicsi lányom kétnapos osztálykirándulás volt pár napja, így lehetőségem volt egy kicsit különlegesebb étel kipróbálására. Nagyon szeretem a marhahúst, de elég ritkán szoktam otthon készíteni. Vásárolni voltam a sparban.

Borju fehérpecsenye töltve.
A borju czombjából vágjunk le egy darabot, a fehér pecsenyéjével együtt. A fehérpecsenyét hasitsuk hosszába félig ugy, hogy jókora széles és lapos szelet kerekedjék belole.

Fehérpecsenye pikáns mártással
Írta: nagyi
Hozzávalók: 1 kg fehérpecsenye (vagy vesepecsenye), 1 dl olaj, 2 dl száraz fehér bor, 15 dkg gomba, 1 dl tejföl, 1 evőkanál ribiszke­zselé, 1 evőkanál mustár, só, törött bors, egy kevés citromlé, ...

1 fehérpecsenye (súlyt nem tudok mondani, nagyjából 1 kg-os lehetett) készíthető még felsálból, hátszínből vagy bélszínből is.
10 dkg füstölt szalonna
zsír
2 ek liszt
2 dl tejföl
barna cukor

bors
mustár ...

a fehérpecsenye sajnos nem jó ehhez a recepthez, az inkább párolni való hús, mint sütni. esetleg egy hosszabb érlelés után ki lehetne próbálni, de akkor is necces.

Fehérpecsenye töltve
Hozzávalók: fehérpecsenye, négy szardella, szalonna, zöld petrezselyem, vöröshagyma, sárgarépa, ecet, citromlé, bors, babérlevél, liszt, tejföl, citromhéj ...

60 dkg fehérpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, 5 dkg tea vaj, ízlés szerint: só, őrölt fekete bors, pirospaprika, mustár, ketchup.

Hagymás fehérpecsenye vajas burgonyával
Kókuszgolyó 1.
Kukoricasaláta paradicsommal és paprikával ...

Címkék: fehérpecsenye, fokhagyma, kakukkfű, krumpli, köret, marhahús, marhasült, rozmaring, répa, tejszín, vörösbor
3 megjegyzés:
...

Hozzávalók: fehérpecsenye kb. 1/2 kg. 3 fej közepes vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 ek. liszt, fűszerek: só, bors, fokhagymapor, őrölt kömény, gyömbér, 1 ek. citromlé.

Fekete- és fehérpecsenye: párolva vagy frissen sütve a legfinomabb.
Fartő: érdemes elősütni és utána párolni, de pörköltnek se rossz, csak néha picit száraz.

400 gr borjú fehérpecsenye, só, bors, 1 citrom leve és reszelt héja
3 dkg vaj, 3 ek tejszín
300 gr fehér szőlő, 0,5 dl száraz fehérbor ...

Rozmaringos fehérpecsenye mediterrán raguval, polentával
30 dkg fehérpecsenye
4-5 ág rozmaring ...

6 szelet marha fehérpecsenye (vagy kb. 50-60 dkg egyben),
só, bors, olaj, színes bors,
1 dl kékfrankos,
2,5 dl leves alaplé,
1 dl tejszín,
1-2 gombafej szeletelve ...

2 szép szelet érlelt marharostélyos vagy marha-fehérpecsenye (jó a marhabélszín vagy -hátszín is)
kb. 25 g vaj (van aki ennél jóval többet használ, de részemről ennyi bőven elegendő) ...

Hozzávalók: 60 dkg fehérpecsenye (lapocka), zsiradék, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, cukkíni vagy egy kisebb új tök, kovászos vagy sózott uborka, 2db alma, 1 pohár tejföl, 1 dl vörösbor, ...

Füstölt fehérpecsenye
Füstölt - borsos kolbász
Füstölt - fehérpecsenye (Móra Ferencné)
Füstölt - göngyöleg
Füstölt - hal
Füstölt - hurka, bácskai
Füstölt - karikák
Füstölt - lazacos partyfalatka
Füstölt - leves, tárkonyos ...

darált sovány marhahús (fekete- fehérpecsenye, comb, hátszín, stb)
1 fej vöröshagyma
2 ek. mustár
2 ek. ketchup
1 db. tojás
Ízlés szerint: só, őrölt bors (jó sok), ha a massza túl laza, 1-2 ek zsemlemorzsa
Az összeállításhoz:
8 db.

Szabad kategóriák: Advent, Bélszín, Egytálételek, Farsang, Fehérpecsenye, Felsál, Gombás receptek, Hagymás receptek, Hátszín, Húsételek, Húsvét, Húsvéti receptek, Karácsony, Karácsonyi receptek, Lábszár, Lakodalom, Lapocka, Marha, Marha, Pünkösd, ...

A combon, lapockán, császárhúson kívül pácolással (sózással) és füstöléssel is eltarthatók a következő húsféleségek: fehérpecsenye, tarja, karaj. 12-14 napig kell pácban tartani, miután 1-2 napig lesózva állt.

¾ kg fehérpecsenye vagy felsál,
1 ek olívaolaj,
3 nagy fej összevagdalt hagyma,
4 tört fokhagymagerezd,
1 ek gyömbérpor,
1 kk chilipor,
2 kk őrölt kardamon,
1 kk kurkuma,
3 ½ dl víz,
2 marhahúsleves-kocka, ...

A fehérpecsenye-érméket (bélszínt nem kaptam kis városunkban) elősütöttem, majd az áttört padlizsánból, kakukkfűből és keményre vert tojásfehérjéből készült habbal megkentem.

Hozzávalók: 40dkg bélszín vég-vagy fehérpecsenye 3 evőkanál olaj 1 evőkanál rózsapaprika 1 késhegynyi köménymag 1 gerezd fokhagyma 1 nagy fej hagyma 1 zöldpaprika 1 ág zellerzöld 1 paradicsom 40dkg tisztított burgonya 10dkg savanyúkáposzta 4dkg ...

Hozzávalók: 80 dkg marhahús (gömbölyű felsál, stefánia, fekete vagy fehérpecsenye), 15 dkg gomba, 2 dl villányi burgundi vörös bor, 15 dkg sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 1 db babérlevél, 1 kiskanál kakukkfű, ...

1,5 cm vastag marhahús szelet (most fehérpecsenye)
1,5 kiskanál köménymag
1,5 kiskanál római kömény
1 fahéjrúd
1,5 evőkanál finomra darált kávé
fél chilipaprika
egy lilahagyma
3 evőkanál paradicsompüré
két gerezd fokhagyma
egy kiskanál barnacukor ...

1,5 - 2kg gömbölyű felsál vagy fehérpecsenye, 10 dkg füstölt szalonna,2dl fehér bor, 3 evőkanál olaj, só, bors, mustár, szegfűbors, szegfűszeg, szerecsendió virág, babérlevél, 2-3 sárgarépa, 1 kis fej karfiol, 0,25kg zöldbab, 0,25kg zöldborsó ...

4 szelet felsál vagy fehérpecsenye, ha szárazpácban volt előtte, annál jobb
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
4 szem krumpli
1,5 dl száraz fehérbor
Fűszerek: őrölt bors, majoránna ...

bresaola
Lombardiából származó étel: sózott és levegőn szárított fehérpecsenye, melyet legalább két hónapig érlelnek. Általában hajszálvékony szeletekre vágva, olívaolajjal és citromlével finoman megfröcskölve előételként tálalják.

A maradék kecskesajtot egy marhahúsos ételhez szánom, holnap már úgysem tartok húsmentes napot. Fehérpecsenye steaket tervezek készíteni, de természetesen az, hogy pontosan hogyan fogom elkészíteni az csak abban a pillanatban dől el, ...

Hozzávalók:
60 dkg marhafelsál vagy fehérpecsenye, 5 dkg szalonna, 5dkg zsír, 2 kanál liszt, 1dl tejföl, 1dkg cukor, mustár.

Hozzávalók 8 személyre:
700-900 g bélszín (fehérpecsenye),
3 ek. olívaolaj,
300 ml kocsonyazselé (kövessük a csomagolás utasításait).

50 dkg borjúfelsál vagy fehérpecsenye
5 evőkanál tejföl

olaj (vagy zsír) ...

személyenként étvágy szerint 25-35 dkg marhahús: fehérpecsenye vagy más színhús;
mustár;
só; ...

Reninek üzenem, hogy a Metróban lehet jó minőségű marhát kapi, még argentint is, szó szerint maha drágán... Vesepecsenye, magas hátszín, fehérpecsenye, szóval van minden, mint május 1-jén :) (legalábbis nálunk.) ...

Lásd még: Lásd még: Pecsenye, Hagyma, Paradicsom, Fokhagyma, Sertés

Gasztronómia  Fehérmártás  Fehérrépa
2014.04.16

 
RSS Mobile