Kezdőlap (Fehér pecsenye)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Fehér pecsenye

Gasztronómia  Fehér mustár  Fehér piskóta

Fehér pecsenye.
Két kiló gömbölyü fehérpecsenyét tegyünk nagy lábasba jól megsózva, egy nagy kanál zsirral, és egy egész fej czikkekbe szedett fokhagymával: töltsük a lábast félig hideg vizzel és tegyük a tüzhelynek olyan részére, ahol fedo alatt folytonosan és erosen fohessen.


Szárnyasokhoz: fehér pecsenyebor, esetleg pezsgő, ám a könnyű vörös bor is szóba jöhet.
Fehér húsú sültekhez: fehér pecsenyebor, esetleg a pezsgő is megfelel.
Angolos húsokhoz: nehéz, testes vörös bor.

Szárnyasokhoz: fehér pecsenyebor, esetleg pezsgő, ám Kardos szerint a könnyű vörös bor is szóba jöhet.
Fehér húsú sültekhez: fehér pecsenyebor, de Venesz és Túrós szerint esetleg a pezsgő is megfelel.
Angolos húsokhoz: nehéz, testes vörös bor.

» 50 dkg fekete ribiszke
» 35 dkg porcukor
» 5 dl fehér pecsenyebor
» só ...

bor, Neszmélyi, Mórai asztali, Tétényi asztali bor, Magyarádi asztali, Kecskeméti leányka, Édes szamorodni, Visontai vörös, Szekszárdi vörös, Villányi vörös, Egri vörös aszú, Szentgyörgyhegyi fehér, Száraz vagy édes szamorodni, Rózsási siller, Dörgicsei sziklasiller, Szerednyei fehér pecsenyebor, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Pecsenye, Leves, Pörkölt, Csirke, Sertés?

◄ Fehér mustár   Fehér piskóta ►
 
RSS Mobile