Kezdőlap (Fehér leves)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Fehér leves

Gasztronómia  Fehér kenyér  Fehér mustár

A hófehér bodzavirág fagylalt után egy finom fehér leves. A 49. VKF!-re készült, melynek témája "Fehér és....".


Tálaláskor vízfürdőben melegítsük meg a zöld és fehér leveseket. Kis poharakba tegyünk előbb a fehér krémlevesből, majd óvatosan, arra ügyelve, hogy ne kavarodjanak el a levesek, töltsünk rá a zöld levesből.
Megjegyzések, hozzáfűzések
receptkategóriák ...

Legnézettebb: Fokhagymakrémleves
Legjobb: TARATOR HIDEG UBORKALEVES
Következő recept: Zöldfehér leves
Hírlevél ...

1 db gyümölcspuding
fahéj
cukor
szegfűszeg
1,5 kg gyümölcsök: (amit csak érünk mindent lehet beledobálni, az én trükköm, hogy szín szerint szoktam különböző gyümölcsöket használni, piros leves, fehér leves, vegyes leves) ...

Ha egészen barna lett, akkor a fent leirt, de még le nem szürt, hus lébe öntsük bele. Fél óráig avval főzzük; akkorra igen szép barna lesz az egész tömeg. Egy kis koczka czukrot is adjunk bele ebbe a levesbe; sáfrány nem kell hozzá. Különben éppen ugy használjuk, mint a fehér levest; ...

Az üvegcsészék aljára merem a sűrű ~t, egy kanál segítségével a poharat folyton körbeforgatva, a pohár falán lefolyatva óvatosan ráügyeskedem a zöld levest. Tetejére merem a tejhabot és ráreszelem a szarvasgombát.
3-4 adag ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Zeller, Tojás, Petrezselyem, Zöldség?

◄ Fehér kenyér   Fehér mustár ►
 
RSS Mobile