Kezdőlap (Fehér leves)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Fehér leves


 

Fehér leves

Gasztronómia  Fehér kenyér  Fehér mustár

A hófehér bodzavirág fagylalt után egy finom fehér leves. A 49. VKF!-re készült, melynek témája "Fehér és....".


Tálaláskor vízfürdőben melegítsük meg a zöld és fehér leveseket. Kis poharakba tegyünk előbb a fehér krémlevesből, majd óvatosan, arra ügyelve, hogy ne kavarodjanak el a levesek, töltsünk rá a zöld levesből.
Megjegyzések, hozzáfűzések ...

Sumavától egészen az Óriáshegységig a kulajdát különböző módon készítik. Sűrű fehér leves burgonyával, gombával és tejszínnel - ennek a levesnek a 'szavatoltan eredeti' receptjét adják egymásnak kézről-kézre a szakácsnék, ...

Legnézettebb: Fokhagymakrémleves
Legjobb: TARATOR HIDEG UBORKALEVES
Következő recept: Zöldfehér leves
Hírlevél ...

1 db gyümölcspuding
fahéj
cukor
szegfűszeg
1,5 kg gyümölcsök: (amit csak érünk mindent lehet beledobálni, az én trükköm, hogy szín szerint szoktam különböző gyümölcsöket használni, piros leves, fehér leves, vegyes leves) ...

Fél óráig avval főzzük; akkorra igen szép barna lesz az egész tömeg. Egy kis koczka czukrot is adjunk bele ebbe a levesbe; sáfrány nem kell hozzá. Különben éppen ugy használjuk, mint a fehér levest; bármit lehet bele főzni.

Az üvegcsészék aljára merem a sűrű fehér levest, egy kanál segítségével a poharat folyton körbeforgatva, a pohár falán lefolyatva óvatosan ráügyeskedem a zöld levest. Tetejére merem a tejhabot és ráreszelem a szarvasgombát.
3-4 adag ...

Lásd még: Lásd még: Leves, Zeller, Tojás, Petrezselyem, Zöldség

Gasztronómia  Fehér kenyér  Fehér mustár

 
RSS Mobile