Kezdőlap (Fehér cukormáz)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Fehér cukormáz


 

Fehér cukormáz

Gasztronómia  Fehér burgonyaleves  Fehér cseresznye
2014.04.25

fehér cukormáz
olvasztott csokoládé
Keverd össze a cukrot, a kókuszreszeléket, csipetnyi sót és fahéjat, lisztet és sütőport, add hozzá a finomra reszelt sárgarépát, a meglágyított vajat, majd a reszelt citromhéjat.


Fehér cukormáz meleg úton
.........................
30 deka cukrot egy kis borospohár vízzel leöntünk s tiszta edényben
kis lángon addig főzzük, míg a belemártott s lecsurgatott lyukacsos
habkanálra fújva a lyukakon hólyagok nem keletkeznek.

A figurákat különböző, a jellegüknek megfelelő színekkel (csokoládémáz, fehér cukormáz vagy a fehér cukormáz különböző színekre festve) díszíthetjük. A fehér cukormázat különböző ételfestékekkel színezhetjük.

A fehér cukormázat annyi kistálba porciózzuk szét, ahány féle színű muffint szeretnénk. Az ételfestékből pár cseppet belecsepegtetünk a mázba majd elkeverjük és végül rákenjük a muffinokra.

A fondant állaga nagyban különbözik az egyszerű és a fehér cukormáz állagától. Jóval sűrűbb és nyújtható, formázható. Ha például kör alakúra nyújtjuk, egy egész tortát befedhetünk vele, ám bármilyen formát, például fonatot is kialakíthatunk belőle.

A méhecskék egy linzersütésből maradtak, fehér cukormáz, csoki és.. . sáfránnyal már nem volt időm vacakolni, ezért a cukormáz - a sárga csíkok - icipici curry eredménye :) ...

Két piskótát összeragasztunk a citromos krémmel, kissé az oldalára is kenünk a tortácskáknak, majd fehér cukormázzal leöntjük a süteményeket. Mielőtt teljesen megdermedne a süteményen a máz, aszalt citromhéjjal díszítjük.

kiszúrjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük és előmelegített, forró sütőben (200 °C) megsütjük Ha kihűlt fehér cukormázba mártogatjuk és megszáritjuk.1-2 napos pihentetés
után fogyasztjuk. Nagyon sokáig friss marad.

Fehér cukormáz
Fekete erdő charlotte
Philadelphiai túrótorta
Mióta főzök, és miért? - körkérdés
7 dolog magamról....
Csokis koszorútorta 2.
Csokimáz tortabevonó csokoládéból
Csokimáz
Diótorta 3.

Fehér cukormáz: 15 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, pár csepp citromlé kemény habbá verve nyomózsákba tölteni és díszíteni vele a mézeseket. Fém vagy műanyag dobozban légmentesen sokáig eláll és finom puha lesz! ...

5 mm vastagságúra kinyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük és előmelegített, forró sütőben (200 °C) megsütjük Ha kihűlt fehér cukormázba mártogatjuk és megszáritjuk.

Ha van idő (most volt), akkor diónyi golyókat formázok, azt forgatom cukorba, majd összelapítom, így sokkal jobban néz ki: fehér cukormázas korongon repedezett barna szélek.

deka cukorral habosra keverjük, a fentieket hozzáadjuk, s legvégül még 4 tojás kemény habját elegyítjük a tömeghez. Vajjal megkent tortaformába, két részbe sütjük. Ha kihűlt, a két lapot barackízzel megkenjük. Az összeállított tortát fehér ...

A sütőből kivéve, a formában rövid ideig hűlni hagyjuk, majd rácsra borítva, teljesen kihűtjük. A porcukrot a citromlével csomómentesen elkeverjük, és bevonjuk vele a kuglófot. Miután a fehér cukormáz megszilárdult, felszeleteljük.

Lásd még: Lásd még: Cukor, Tojás, Citrom, Liszt, Porcukor

Gasztronómia  Fehér burgonyaleves  Fehér cseresznye
2014.04.25

 
RSS Mobile