Fasírozott

Fasírozott római módra
Hozzávalók:
40 dkg darált sovány pulykahús, 4 tojás, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, majoranna, petrezselyem, só, bors.


Fasírozott baconnal
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús (lapockából), csemege pirospaprika, ételízesítő, bors, pirosarany, 1 tojás, 4-5 zsemle tejben áztatva, 4-5 gerezd zúzott fokhagyma, majoranna, petrezselyemzöld, 2 csomag szeletelt bacon ...

Fasírozott receptje
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók: 1 kg darált hús (bármilyen hús lehet), 10 dkg száraz kenyér vagy 5 db zsemle, 10 dkg sós szalonna, 3 tojás, egy gerezd vagdalt fokhagyma, bors, paprika és kevés só.

MÁJFASÍROZOTT
Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 4-5 szem burgonya, pástétomfűszer keverék, 2 evőkanál zsír, só, őrölt bors.
Elkészítés: A májat ledaráljuk. A burgonyát lereszeljük, majd összegyúrjuk a májjal, sóval, borssal, pástétomfűszerrel ízesítjük és zsírban kisütjük.

Fasírozott kuglófsütőben - Dusa Ági receptje
A darálthúst izlés szerint füszerezzük, ahogy fasirthoz szoktuk.
Fele húst egy kuglófsütő formába töltjük, körbe kirakjuk keményre főtt tojásokkal, majd rárakjuk a töltelék másik felét. A tetejét meghintjük morzsával.

Fasírozott nyúlkolbász
A felaprított nyúlcombot, pecsenye kacsamájat, őzhúst, a libazsíron megfonnyasztott vöröshagymát, a tejfölt, a zsemlemorzsát, reszelt citromhéjat, az apróra vágott kaprot összekeverjük, kolbászbélbe töltjük, megsütjük.

Timo fasírozottja
Nem hagyott nyugodni a nemrég beszerzett minimuffin forma. Egyrészt a könnyen kezelhetősége miatt, másrészt azért, mert szép mutatós kis falatok készíthetők benne.

Bárányfasírozott recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Töltött fasírozott
beküldő: ibi1950
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Fasírozott római módra - 1 személyre
Két tojást keményre főzünk és a darált húsra reszeljük. A másik két tojást ráütjük, és elkeverjük a hússal. Belereszeljük a fokhagymát, paprikával, sóval, borssal és morzsolt majoránnával ízesítjük. A masszából hosszúkás cipót formálunk, és római tálba tesszük.

Fűszeres fasírozott sütőben sütve elkészítése:
1. Vágja apró kockákra a vöröshagymát és párolja üvegesre az olajon.
2. Zúzza össze a fokhagymát.
3. Áztassa tejbe vagy vízbe a zsemléket, majd alaposan nyomkodja ki.
4.

Majoránnás fasírozott
Hány személyre: 4
» 60 dkg darált sertéshús
» 1 dl tej
» 1 zsemle
» 1 tojás
» 1 kávéskanál majoránna
» 1 késhegynyi őrölt bors
» 1 késhegynyi vöröshagymás só ...

János kedvenc fasírozottja zöldborsós raguval
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "János kedvenc fasírozottja zöldborsós raguval" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Ezzel a kanállal formázz egy-egy kicsit hosszúkás fasírozottat. Tedd vissza a serpenyőt a tűzre miután beletetted a húsokat, és nagy lángon süsd kb. 1 percig. Párold tovább egyenletes tűzön még kb. 5 percig. Majd fordítsd meg és süsd át a másik oldalukat is.

Főoldal
»Receptek
»Előételek, saláták
»Labdapecsenye (fasírozott) ...

Fasírozott facan
Fasírozott fácán ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ Anyagszükséglet 6 személyre: 2 db fácán, 2 db tejben áztatott zsemle, 0,2 dkg törött bors, 2 dkg só, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg füstölt szalonna 25 dkg zsír, 2 db tojás, tejföl, ...

Fasírozott fácán
Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 2 db tejben áztatott zsemle, 0,2 dkg törött bors, 2 dkg só, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg füstölt szalonna 25 dkg zsír, 2 db tojás, tejföl, fokhagyma.

Fasírozott
30 dkg darált hús, 1 nagy fej reszelt vöröshagyma, 2 tejbe áztatott és kicsavart zsemle, só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény, fokhagyma. összegyúrjuk, pogácsává formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, olajban kisütjük.

Tökfasírozott
/kabak mücver/
Hozzávalók: 50 dkg gyenge spárgatök, liszt (A túró nedvességétől függő mennyiség), 20-30 dkg tehéntúró, 3-4 db. hagyma, 2 egész tojás, petrezselyem, kapor, só, bors, olaj a sütéshez ...

Halfasírozott
Hozzávalók: 2 db tonhal konzerv, vagy 60 dkg halfile 1 egesz tojas 3 evokanal zsemlyemorzsa kis reszelt voroshagyma aprora vagott zellerszar aproravagott petrezselyemzold aproravagott zoldpaprika kis etolaj so bors Elkészítés: A hozza valokat osszekeverem, ...

Kölesfasírozott
Hús nélkül is lehet egészséges fasírozottat készíteni gabonából, például kölesből. Ez azoknak jó megoldás, akik szeretnének lemondani a savasító hatású húsos ételekről, ugyanakkor szeretnék érezni a régi, megszokott ízeket is.

Gombafasírozott
50-60 dkg gomba, bármilyen lehet, de a puhább húsú a jobb, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zsemle, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, kés hegynyi őrölt bors, 1/2 bögre morzsa, olaj a kisütéshez, só, 1 csomó petrezselyemzöld. A gombát megtisztítjuk, többször megmossuk, és ledaráljuk.

Zötdségfasírozott
Hozzávalók: 20-20 dkg gomba,karalábé és zöldborsó, 40 dkg le­veszöldség, 3 tojás, 3 zsemle, 3 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyem,zsemlemorzsa, marqarin, majoránna, szerecsendió, őrölt bors, só. .

Töltött fasírozott
Hozzávalók: Hozzávalók (5-6 személyre): 1 kg darált sertéshús 3 db szikkadt zsemle tej 3 tojás 1 szál lángolt kolbász 1 kisebb vöröshagyma zsír borszsemlemorzsa (fokhagyma) (petrezselyem) (pirospaprika) ...

Karfiol fasírozott
Nehézség: Haladóknak
Párizsiszószba forgatott cukkini tartármártással ...

TÖLTÖTT FASÍROZOTT
(KAFTA MIHSHI BIL-BAYD)
Elkészítési idő: 1 és fél óra
Hozzávalók: ...

Fasírozott római módra recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Két tojást keményre főzünk és a darált húsra reszeljük. A másik két tojást ráütjük, és elkeverjük a hússal. Belereszeljük a fokhagymát, paprikával, sóval, borssal és morzsolt majorannával íz...

Fasírozott petrezselymes újkrumplival
Finom toltott tojás
Fokhagymás-petrezselymes töltött csirkecomb ...

fasírozott tojás, tojás étel receptek, tojásos ételek, tojás, áztatott zsemle, gomba, zsemlemorzsa, zsír
Fűszernövény vásárlás
Vizinövény vásárlás ...

Fasírozott sertésből
Az összes hozzávalót jól összegyúrtam, kipogácsáztam, majd zsemlemorzsában megforgattam. Közepesen meleg zsírban kisütöttem. Majonézes...
5 személyre
65 perc
Részletek ...

Nyúlfasírozott provence-i módra
Megjelent partneroldalunk a Netbarátnő hozzájárulásával.
Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: Sütik ...

Bajor fasírozott
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet)
1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszin, 1 evőkanál liszt
olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna ...

F
Fasírozott muffin formában zöldséges-gombás muffin-körettel
Fasírozott zöldégekkel (cukkini, gomba, hagyma) grillen
Fenyőmagos, csirkés kelbimbótorta
Fusilli pirított sonkával, articsókával, olívabogyóval, ricottával
Fusilli cukkinivel
Füstölt sajtos-parmezán szósz tésztára ...

Ma pedig fasírozottat - kivételesen gombócokat - készítek, kíséretnek pedig a rakott krumplid olaszos változatát készítem el :) ...

3. Süssük a fasírozottak bő, forró olajban arany-barnára. A felesleges olajat itassuk le konyhai papírtörlővel, és máris tálalhatjuk.
4. Zöldséges csirke
Zöldséges csirke ...

Zabpelyhes zöldségfasírozott
Böjti paradicsomleves
Csirkével töltött avokádó (és nem fordítva!) ...

Frikadella (dán fasírozott)

Hozzávalók (4 személyre):
25-25 dkg darált marha- és sertéshús (vagy csak sertésből 50 dkg )
1 dl liszt
2-3 dl folyadék: tej, víz, vagy hideg húsleves
1-2 db tojásfehérje vagy 1 db tojás
1,5 teáskanálnyi só
0,5 teáskanálnyi bors
1-2 fej hagyma, apróra vágva ...

Zöldséggel töltött fasírozott
Hozzávalók: fél kg darált marhahús, 1 tojás, fél kiskanál Worcester szósz, só és bors, fél pohár apróra vágott vöröshagyma, fél pohár összevágott zöldhúsú paprika, fél pohár összevágott metélőzeller ...

Krumplifőzelék, burgonyafőzelék, Lencsefőzelék, Káposztafőzelék, lucskos káposzta, Paradicsomos káposzta, Omlós sós teasütemény, Túrós vagdalt, Paradicsomos krumpli, paradicsomos burgonya, Sárgaborsó-főzelék, Sült kolbász, Almás pulykamell, Sült oldalas, Kolbászos karaj, Fasirt, fasírozott, vagdalt, ...

Évtizedek óta a sutoben készítem a rántott húst és a fasírozottat. Hogy nagyon finom és szaftos legyen, ecsettel kiolajozom a tepsi alját (éppen csak annyi olajjal, hogy ne legyen száraz).

A fasírtot a sárgarépás fasírozotthoz hasonlóan készítettem, annyi különbséggel, hogy zsiradék nélkül sütöttem meg az ActiFry-ban: fél csirkemellfilét összedaráltam, egy jó maréknyi sárgarépával és kb. 200 g fekete retekkel.

A Válogatós Bandának készült egyszerű fasírozottalap került belülre, a torony pedig onnan ered, hogy az előző hétvégén benéztem a két árválkodó sárga cukkinit a kertben, és mire észbekaptam, hatalmas méretűekre nőttek - már ahhoz képest, hogy szeretem/ném egészen kicsi, ...

fricassé (frikaszé) = (ha régi konyhai szövegben szerepel) fasírozott, esetleg a fasírozott-masszából készített húsmártás; (modern szövegekben, többnyire) főtt hússal és általában világos rántással készített (azaz "fehér") ragu ...

emlékszem, unokatesóim kizárólag fasírozottat voltak hajlandók enni. és 25-27 nem is lehetett errefele husikat kapni. nagynéném még a szalámikból (ajajj, ma olyant tuti nem vennénk már a boltban) is fasírt sült. oszt köszönik, mára már stramm pasik lettek, mindenevők.

(Olyasmi formájúra mint az őzgerinc sütőforma.)Néhány tojást keményre főzünk és belenyomkodjuk a masszába egymás után,amilyen hosszú a fasírozott,majd ismét megformázzuk a masszát.Ezután alufóliával letakarva sütjük,mikor már majdnem jó,akkor levesszük a fóliát,és a tetejét pirosra sütjük.

Fasírozottba is tehetjük, így húspótlásra is kíváló. Felhasználható levesekhez, salátákhoz, palacsintákhoz, puding készítéséhez, megfelelően sűrítve müzlikhez vagy kenyerek, sütemények sütéséhez. Lisztjét búzaliszttel kell keverni, hogy jól megkeljen, ha pékárut készítünk belőle.

Azon túl, hogy otthon, gyerekkoromban sem a rántotthús - pörkölt - fasírozott vetésforgójában teltek el a vasárnapi ebédek, szóval otthonról hozom a nyitottságot, ez a könyv erősen bátorította kísérletezőkedvemet.
Reformkonyha - nem annyira receptes, mint inkább életmód.

A kolbászokba, hurkákba, töltelékekbe, rakott ételekbe, fasírozottakba kerülő húsokat és hájat daráljuk. Többször átdarálva vagy kis lyukú kést használva finomabb, nagy lyukú kést alkalmazva durvább darálékot kapunk.

Darált pulykahúsból olcsón lehet készíteni fasírozottat. Hozzá a sült körte, és a sütőtökpüré körítés remek választás egy kiadós, de könnyű vacsorára.
Diós mézes sütemény: a majdnem mézeskalács
Egy mézzel készült, finom és egészséges diós sütemény receptjét mutatom meg. Díszítsd kedved szerint! ...

A gombához hasonlóan a fasírozott is csak háromcsillagos hűtőben tartósítható. Sajnos a felmelegítés során a legtöbb szójás készítményhez hasonlóan a fasírt is veszít az ízéből. Ez a károsodás azonban elkerülhető, ha a fogyasztás előtt néhány órával kivesszük a hűtőből.

A gombát felhasználjuk levesnek, salátának, főételként (rántva, pörkölt, fasírozott), de köretnek, levesek, mártások, húsok ízesítésére, valamint pizzákhoz, vagy hideg és meleg szendvicsekhez és salátákhoz is.

Megfigyeltem, ha darált husiról beszélünk, akkor fasírozott vagy kolbász, és még bejön a paprika töltelék. Pedig egy nagyon jó, variálható alapanyag, korlátlan lehetőséggel.

2012.03.06. 18:31 Címkék:Fasírozott gombából, gomba, Gombafasirt, gombafasírt recept, Gombás fasírozott, Gombás vagdalt
További cikkek a szerzőtől
Kapcsolódó cikkek ...

Hozzáadom a többi fűszert, a zsemlemorzsát, majd fasírozott formára alakítom és forró olajban kisütöm.
Mártással, paradicsommal, paprikával vagy önálló ételként is fogyasztható.
Mi rebarbara mártással fogyasztottuk.

Nagyon ízletes, és tápláló főzeléket sikerült a recepted alapján készítenem.
Én mellé fasírozottat bacon-be tekerve készítettem és valami fenomenális ízbomba robbant az első falatkor
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat a végletekig részletezett receptedért!
Üdv.:
Attila ...

Séfünk ezúttal 'sápadt" fasírozottal készült, vagyis a pirospaprikát elhagyta, és a zsemlét is tejbe áztatva adta a húshoz. A golyók közepébe gyúrt sajtkockák sütés közben kellemesen megolvadnak, könnyű kis salátával vacsora vagy vendégváró étel kerülhet az asztalra.

Ezért szoktam a libamell felét ledarálni és fasírozottat készíteni belőle, a másik felét hagyományosan sütöm meg, így mindenki eldöntheti, hogy melyik szimpatikusabb.
Egyik álmatlan éjszakámon azon gondolkodtam, milyen is lehetne ez a libafasírt, ha megtölteném a káposztával és a kolbásszal.

Én szoktam így készíteni rakottkáposztát,rakott padlizsánt,rakott cukkinit,sőt még fasírozottat is készítek vagdalthúsból.
Hasznos csomag
Lexikon
Receptek A-Z-ig
Toplisták
Fogyinapló
Játékok
Nyereményjátékok
Nem elfelejteni! ...

A hétvégi családi ebédek velejárója a fasírozott, melyet számtalan módon elkészíthetsz. Íme, néhány recept, ahogy a nagyi csinálná.
Recept
...

Egyfajta kereszteződése ez a palacsintának és a fasírozottnak (legalábbis az én értelmezésemben), sütőtökös mini cipóval és fehér balzsamecettel megpermetezett begóniával került tálalásra.

A szokott módon serpenyőben, bő olajban arany-barnára sütjük a fasírozottak mindkét oldalát. Krumplipürével és friss zöld salátával tálaljuk.
A receptet fordította: Dia ...

Fincsi lehet! Májjal még nem, csak fasírozottal töltöttünk eddig krumplit, de kipróbálós :)
VálaszTörlés
Válaszok ...

Kelkáposzta főzelék, tojással töltött fasírozott pogácsával
50 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

A gombás szójamasszát nem csupán töltelékként használhatjuk, hanem akár önálló ételként fogyasztható fasírozottat is készíthetünk belőle. Az ily módon előállított fasírt sokkal ízletesebb, mint a húsból készült eredeti változat.

Apám is jó marketinges a konyhán, máig emlékszem 4 éves koromból arra a hosszúkásra gyúrt fasírozottra. Mert az anyu pogácsái uncsik voltak, de azt a nudlit nem lehet elfelejteni... Én is felejthetetlen húsgombóccal próbálkozok lássuk meddig él az emléke? Amíg kivakarod a tányérról a morzsákat?

4. fogás:
különféle húsételek, például rablóhús, birkasült
darált húsból készült fasírozottak
5. fogás:
hideg zöldségételek, például articsóka olajban, rizses póré, töltött szőlőlevelek, sült paraj fokhagymával, sült padlizsán, sült paprika ...

Barátnőmék Nógrádból valók és náluk mindig így készül a fasírozott, nagoyn szeretem!!! :-))
VálaszTörlés
Scotch egg, yummy! ...

Forró nyári napokon sok ember nem kívánja a zsíros, húsos ételeket, enni viszont azért csak kell. A most frissen kapható cukkiniből például isteni fasírozott készíthető. Mehet mellé jó kis hideg uborkasaláta! Almaecettel készítve. De bemutatunk még más hústalan lehetőségeket is.

...

A vegetáriánusok készíthetnek növényi alapanyagból készített fasírozottat.
Elkészítési idő:
1 óra ...

A fasírt nem egyenlő a zsömlés hússal, ha valaki viszolyog újrafelhasználni pékárut, vagy könnyebb fasírozottra vágyik...
A(z) egybesült fasírt zsömle nélkül elkészítése ...

A darált húsból izlésünk szerint fasírozottat készítünk, és rásimítjuk a burgonyára. Majd erre jön a burgonya másik fele.
1 óra hosszat sütjük, majd rászorjuk a sajtot és picit rápiritjuk.
Bármilyen savanyúsággal fogyasztható.

Az 1920-as évektől jelentkezett parasztlakodalomban, keresztelői lakomán a fasírozott is. Hazai szakácskönyvekben már a 19. század első felében, főzelék feltétjeként, szerepelt. A parasztoknál ez is rangosabb szerepet kapott, a sültek közé sorolódott be. A 20.

Tekintettel a nagyböjt kezdetére, jöjjön most egy húsmentes fogás. Régóta készültem már, hogy falafelt süssek, ami nem más mint egy közel-keleti, fasírozottra hasonlító étel, csicseriborsóból készítve jó fűszeresen.

A zöldségeket apró kockákra vágjuk és egy edényben, kevés sóval ízesítve, puhára főzzük. A megfőtt zöldségeket, keményítővel vagy finomliszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Kínálhatunk hozzá fasírozottat, tükörtojást.TIPP: a főzeléket kukoricaliszttel, vagy hajdina liszttel is sűríthetjük.

Jemenben legkedveltebb a roston sült birkacomb, Kuvaitban az étvágygerjesztő petrezselyemsaláta s a fűszeres rántott csirke, Szíriában a nyárson sült birkafasírozott, Egyiptomban a falafelnek nevezett babkrokett, a sült vagy párolt galamb, Líbiában a zöldséges csirkemell, a csisa, ...

sokszor készítek ilyen töltött húsokat, mert reggelire, vacsorára szívesebben elfogasztjuk, mint akármilyen felvágottat, amit egyébként meg sem veszünk.
Jó ötletet is adtál vele. Igaz, hogy filézett csirkemellem van itthon, de a jövő héten sorra kerül.
Még jó, hogy tegnap nem értem rá fasírozottat ...

Szereti felnőtt és gyerek, gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptekben nincs hiány. A darált hús, mint a nevéből is kiderül, húsdarálóban ledarált hús, amely lehet sertés, marha, a kettő vegyesen, borjú, de szárnyas vagy bárány is. A belőle készülő ételek klasszikusa a fasírozott, ...

A kaprot apróra vágjuk, a tökre szórjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a tököt. Pár csepp ecet jön még hozzá, és tálalható. Süthetünk hozzá sült virslit, de akár sült kolbásszal, pörkölttel, fasírozottal is gazdagíthatjuk.

Bár a főzelék szezonja a nyár, hiszen ilyenkor a kert és a piac is friss zöldségekben bővelkedik, télen a konzerv vagy a mirelit zöldségek is megállják a helyüket. A feltét kiválasztásakor is nagy a választék: a vegetáriánusok tükörtojással, a húsimádók fasírozottal, ...

A mérsékelten és lazítóanyaggal elkevert vagdalthús (fasírozott) könnyebb étel az egybesült húsoknál.

A fasírozottak nagysága és száma, a kovászos ugorka vastagsága, mind megmérettek, úgy, hogy egyikük se érezhette magát megrövidítve. Gyakran sütöttek füstölt szalonna zsírjában tükörtojást, amihez Simon felesége szállította a tormás, ecetes céklát.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Leves, Zöldség, Saláta, Hagyma





RSS RSS

© MiMi