Kezdőlap (Fasírozott)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Fasírozott

Gasztronómia  Fartő  Fasírt

Fasírozott római módra
Hozzávalók:
40 dkg darált sovány pulykahús, 4 tojás, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, majoranna, petrezselyem, só, bors.


Fasírozott baconnal
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús (lapockából), csemege pirospaprika, ételízesítő, bors, pirosarany, 1 tojás, 4-5 zsemle tejben áztatva, 4-5 gerezd zúzott fokhagyma, majoranna, petrezselyemzöld, 2 csomag szeletelt bacon ...

Fasírozott receptje
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók: 1 kg darált hús (bármilyen hús lehet), 10 dkg száraz kenyér vagy 5 db zsemle, 10 dkg sós szalonna, 3 tojás, egy gerezd vagdalt fokhagyma, bors, paprika és kevés só.

MÁJFASÍROZOTT
Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 4-5 szem burgonya, pástétomfűszer keverék, 2 evőkanál zsír, só, őrölt bors.
Elkészítés: A májat ledaráljuk. A burgonyát lereszeljük, majd összegyúrjuk a májjal, sóval, borssal, pástétomfűszerrel ízesítjük és zsírban kisütjük.

Fasírozott kuglófsütőben - Dusa Ági receptje
A darálthúst izlés szerint füszerezzük, ahogy fasirthoz szoktuk.
Fele húst egy kuglófsütő formába töltjük, körbe kirakjuk keményre főtt tojásokkal, majd rárakjuk a töltelék másik felét. A tetejét meghintjük morzsával.

~ nyúlkolbász
A felaprított nyúlcombot, pecsenye kacsamájat, őzhúst, a libazsíron megfonnyasztott vöröshagymát, a tejfölt, a zsemlemorzsát, reszelt citromhéjat, az apróra vágott kaprot összekeverjük, kolbászbélbe töltjük, megsütjük.

Timo ~ja
Nem hagyott nyugodni a nemrég beszerzett minimuffin forma. Egyrészt a könnyen kezelhetősége miatt, másrészt azért, mert szép mutatós kis falatok készíthetők benne.

Bárányfasírozott recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Töltött ~
beküldő: ibi1950
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

~ római módra - 1 személyre
Két tojást keményre főzünk és a darált húsra reszeljük. A másik két tojást ráütjük, és elkeverjük a hússal. Belereszeljük a fokhagymát, paprikával, sóval, borssal és morzsolt majoránnával ízesítjük. A masszából hosszúkás cipót formálunk, és római tálba tesszük.

Fűszeres ~ sütőben sütve elkészítése:
1. Vágja apró kockákra a vöröshagymát és párolja üvegesre az olajon.
2. Zúzza össze a fokhagymát.
3. Áztassa tejbe vagy vízbe a zsemléket, majd alaposan nyomkodja ki.
4.

Majoránnás ~
Hány személyre: 4
» 60 dkg darált sertéshús
» 1 dl tej
» 1 zsemle
» 1 tojás
» 1 kávéskanál majoránna
» 1 késhegynyi őrölt bors
» 1 késhegynyi vöröshagymás só ...

János kedvenc ~ja zöldborsós raguval
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "János kedvenc ~ja zöldborsós raguval" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Ezzel a kanállal formázz egy-egy kicsit hosszúkás ~at. Tedd vissza a serpenyőt a tűzre miután beletetted a húsokat, és nagy lángon süsd kb. 1 percig. Párold tovább egyenletes tűzön még kb. 5 percig. Majd fordítsd meg és süsd át a másik oldalukat is.

Főoldal
»Receptek
»Előételek, saláták
»Labdapecsenye (~) ...

~ facan
~ fácán ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ Anyagszükséglet 6 személyre: 2 db fácán, 2 db tejben áztatott zsemle, 0,2 dkg törött bors, 2 dkg só, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg füstölt szalonna 25 dkg zsír, 2 db tojás, tejföl, ...

~ fácán
Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 2 db tejben áztatott zsemle, 0,2 dkg törött bors, 2 dkg só, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg füstölt szalonna 25 dkg zsír, 2 db tojás, tejföl, fokhagyma.

~
30 dkg darált hús, 1 nagy fej reszelt vöröshagyma, 2 tejbe áztatott és kicsavart zsemle, só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény, fokhagyma. összegyúrjuk, pogácsává formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, olajban kisütjük.

Tök~
/kabak mücver/
Hozzávalók: 50 dkg gyenge spárgatök, liszt (A túró nedvességétől függő mennyiség), 20-30 dkg tehéntúró, 3-4 db. hagyma, 2 egész tojás, petrezselyem, kapor, só, bors, olaj a sütéshez ...

Hal~
Hozzávalók: 2 db tonhal konzerv, vagy 60 dkg halfile 1 egesz tojas 3 evokanal zsemlyemorzsa kis reszelt voroshagyma aprora vagott zellerszar aproravagott petrezselyemzold aproravagott zoldpaprika kis etolaj so bors Elkészítés: A hozza valokat osszekeverem, ...

Köles~
Hús nélkül is lehet egészséges ~at készíteni gabonából, például kölesből. Ez azoknak jó megoldás, akik szeretnének lemondani a savasító hatású húsos ételekről, ugyanakkor szeretnék érezni a régi, megszokott ízeket is.

Gomba~
50-60 dkg gomba, bármilyen lehet, de a puhább húsú a jobb, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zsemle, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, kés hegynyi őrölt bors, 1/2 bögre morzsa, olaj a kisütéshez, só, 1 csomó petrezselyemzöld. A gombát megtisztítjuk, többször megmossuk, és ledaráljuk.

Zötdség~
Hozzávalók: 20-20 dkg gomba,karalábé és zöldborsó, 40 dkg le­veszöldség, 3 tojás, 3 zsemle, 3 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyem,zsemlemorzsa, marqarin, majoránna, szerecsendió, őrölt bors, só. .

Töltött ~
Hozzávalók: Hozzávalók (5-6 személyre): 1 kg darált sertéshús 3 db szikkadt zsemle tej 3 tojás 1 szál lángolt kolbász 1 kisebb vöröshagyma zsír borszsemlemorzsa (fokhagyma) (petrezselyem) (pirospaprika) ...

Karfiol ~
Nehézség: Haladóknak
Párizsiszószba forgatott cukkini tartármártással ...

TÖLTÖTT FASÍROZOTT
(KAFTA MIHSHI BIL-BAYD)
Elkészítési idő: 1 és fél óra
Hozzávalók: ...

~ római módra recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Két tojást keményre főzünk és a darált húsra reszeljük. A másik két tojást ráütjük, és elkeverjük a hússal. Belereszeljük a fokhagymát, paprikával, sóval, borssal és morzsolt majorannával íz...

~ petrezselymes újkrumplival
Finom toltott tojás
Fokhagymás-petrezselymes töltött csirkecomb ...

~ tojás, tojás étel receptek, tojásos ételek, tojás, áztatott zsemle, gomba, zsemlemorzsa, zsír
Fűszernövény vásárlás
Vizinövény vásárlás ...

~ sertésből
Az összes hozzávalót jól összegyúrtam, kipogácsáztam, majd zsemlemorzsában megforgattam. Közepesen meleg zsírban kisütöttem. Majonézes...
5 személyre
65 perc
Részletek ...

Nyúl~ provence-i módra
Megjelent partneroldalunk a Netbarátnő hozzájárulásával.
Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: Sütik ...

Bajor ~
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet)
1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszin, 1 evőkanál liszt
olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna ...

F
~ muffin formában zöldséges-gombás muffin-körettel
~ zöldégekkel (cukkini, gomba, hagyma) grillen
Fenyőmagos, csirkés kelbimbótorta
Fusilli pirított sonkával, articsókával, olívabogyóval, ricottával
Fusilli cukkinivel
Füstölt sajtos-parmezán szósz tésztára ...

Ma pedig ~at - kivételesen gombócokat - készítek, kíséretnek pedig a rakott krumplid olaszos változatát készítem el :) ...

3. Süssük a ~ak bő, forró olajban arany-barnára. A felesleges olajat itassuk le konyhai papírtörlővel, és máris tálalhatjuk.
4. Zöldséges csirke
Zöldséges csirke ...

Zabpelyhes zöldségfasírozott
Böjti paradicsomleves
Csirkével töltött avokádó (és nem fordítva!) ...

Frikadella (dán ~)

Hozzávalók (4 személyre):
25-25 dkg darált marha- és sertéshús (vagy csak sertésből 50 dkg )
1 dl liszt
2-3 dl folyadék: tej, víz, vagy hideg húsleves
1-2 db tojásfehérje vagy 1 db tojás
1,5 teáskanálnyi só
0,5 teáskanálnyi bors
1-2 fej hagyma, apróra vágva ...

Zöldséggel töltött ~
Hozzávalók: fél kg darált marhahús, 1 tojás, fél kiskanál Worcester szósz, só és bors, fél pohár apróra vágott vöröshagyma, fél pohár összevágott zöldhúsú paprika, fél pohár összevágott metélőzeller ...

Krumplifőzelék, burgonyafőzelék, Lencsefőzelék, Káposztafőzelék, lucskos káposzta, Paradicsomos káposzta, Omlós sós teasütemény, Túrós vagdalt, Paradicsomos krumpli, paradicsomos burgonya, Sárgaborsó-főzelék, Sült kolbász, Almás pulykamell, Sült oldalas, Kolbászos karaj, Fasirt, ~, vagdalt, ...

Évtizedek óta a sutoben készítem a rántott húst és a ~at. Hogy nagyon finom és szaftos legyen, ecsettel kiolajozom a tepsi alját (éppen csak annyi olajjal, hogy ne legyen száraz).

A fasírtot a sárgarépás ~hoz hasonlóan készítettem, annyi különbséggel, hogy zsiradék nélkül sütöttem meg az ActiFry-ban: fél csirkemellfilét összedaráltam, egy jó maréknyi sárgarépával és kb. 200 g fekete retekkel.

A Válogatós Bandának készült egyszerű ~alap került belülre, a torony pedig onnan ered, hogy az előző hétvégén benéztem a két árválkodó sárga cukkinit a kertben, és mire észbekaptam, hatalmas méretűekre nőttek - már ahhoz képest, hogy szeretem/ném egészen kicsi, ...

fricassé (frikaszé) = (ha régi konyhai szövegben szerepel) ~, esetleg a ~-masszából készített húsmártás; (modern szövegekben, többnyire) főtt hússal és általában világos rántással készített (azaz "fehér") ragu ...

emlékszem, unokatesóim kizárólag ~at voltak hajlandók enni. és 25-27 nem is lehetett errefele husikat kapni. nagynéném még a szalámikból (ajajj, ma olyant tuti nem vennénk már a boltban) is fasírt sült. oszt köszönik, mára már stramm pasik lettek, mindenevők.

(Olyasmi formájúra mint az őzgerinc sütőforma.)Néhány tojást keményre főzünk és belenyomkodjuk a masszába egymás után,amilyen hosszú a ~,majd ismét megformázzuk a masszát.Ezután alufóliával letakarva sütjük,mikor már majdnem jó,akkor levesszük a fóliát,és a tetejét pirosra sütjük.

~ba is tehetjük, így húspótlásra is kíváló. Felhasználható levesekhez, salátákhoz, palacsintákhoz, puding készítéséhez, megfelelően sűrítve müzlikhez vagy kenyerek, sütemények sütéséhez. Lisztjét búzaliszttel kell keverni, hogy jól megkeljen, ha pékárut készítünk belőle.

Azon túl, hogy otthon, gyerekkoromban sem a rántotthús - pörkölt - ~ vetésforgójában teltek el a vasárnapi ebédek, szóval otthonról hozom a nyitottságot, ez a könyv erősen bátorította kísérletezőkedvemet.
Reformkonyha - nem annyira receptes, mint inkább életmód.

A kolbászokba, hurkákba, töltelékekbe, rakott ételekbe, ~akba kerülő húsokat és hájat daráljuk. Többször átdarálva vagy kis lyukú kést használva finomabb, nagy lyukú kést alkalmazva durvább darálékot kapunk.

Darált pulykahúsból olcsón lehet készíteni ~at. Hozzá a sült körte, és a sütőtökpüré körítés remek választás egy kiadós, de könnyű vacsorára.
Diós mézes sütemény: a majdnem mézeskalács
Egy mézzel készült, finom és egészséges diós sütemény receptjét mutatom meg. Díszítsd kedved szerint! ...

A gombához hasonlóan a ~ is csak háromcsillagos hűtőben tartósítható. Sajnos a felmelegítés során a legtöbb szójás készítményhez hasonlóan a fasírt is veszít az ízéből. Ez a károsodás azonban elkerülhető, ha a fogyasztás előtt néhány órával kivesszük a hűtőből.

A gombát felhasználjuk levesnek, salátának, főételként (rántva, pörkölt, ~), de köretnek, levesek, mártások, húsok ízesítésére, valamint pizzákhoz, vagy hideg és meleg szendvicsekhez és salátákhoz is.

Megfigyeltem, ha darált husiról beszélünk, akkor ~ vagy kolbász, és még bejön a paprika töltelék. Pedig egy nagyon jó, variálható alapanyag, korlátlan lehetőséggel.

2012.03.06. 18:31 Címkék:~ gombából, gomba, Gombafasirt, gombafasírt recept, Gombás ~, Gombás vagdalt
További cikkek a szerzőtől
Kapcsolódó cikkek ...

Hozzáadom a többi fűszert, a zsemlemorzsát, majd ~ formára alakítom és forró olajban kisütöm.
Mártással, paradicsommal, paprikával vagy önálló ételként is fogyasztható.
Mi rebarbara mártással fogyasztottuk.

Nagyon ízletes, és tápláló főzeléket sikerült a recepted alapján készítenem.
Én mellé ~at bacon-be tekerve készítettem és valami fenomenális ízbomba robbant az első falatkor
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat a végletekig részletezett receptedért!
Üdv.:
Attila ...

Séfünk ezúttal 'sápadt" ~al készült, vagyis a pirospaprikát elhagyta, és a zsemlét is tejbe áztatva adta a húshoz. A golyók közepébe gyúrt sajtkockák sütés közben kellemesen megolvadnak, könnyű kis salátával vacsora vagy vendégváró étel kerülhet az asztalra.

Ezért szoktam a libamell felét ledarálni és ~at készíteni belőle, a másik felét hagyományosan sütöm meg, így mindenki eldöntheti, hogy melyik szimpatikusabb.
Egyik álmatlan éjszakámon azon gondolkodtam, milyen is lehetne ez a libafasírt, ha megtölteném a káposztával és a kolbásszal.

Én szoktam így készíteni rakottkáposztát,rakott padlizsánt,rakott cukkinit,sőt még ~at is készítek vagdalthúsból.
Hasznos csomag
Lexikon
Receptek A-Z-ig
Toplisták
Fogyinapló
Játékok
Nyereményjátékok
Nem elfelejteni! ...

A hétvégi családi ebédek velejárója a ~, melyet számtalan módon elkészíthetsz. Íme, néhány recept, ahogy a nagyi csinálná.
Recept
...

Egyfajta kereszteződése ez a palacsintának és a ~nak (legalábbis az én értelmezésemben), sütőtökös mini cipóval és fehér balzsamecettel megpermetezett begóniával került tálalásra.

A szokott módon serpenyőben, bő olajban arany-barnára sütjük a ~ak mindkét oldalát. Krumplipürével és friss zöld salátával tálaljuk.
A receptet fordította: Dia ...

Fincsi lehet! Májjal még nem, csak ~al töltöttünk eddig krumplit, de kipróbálós :)
VálaszTörlés
Válaszok ...

Kelkáposzta főzelék, tojással töltött ~ pogácsával
50 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

A gombás szójamasszát nem csupán töltelékként használhatjuk, hanem akár önálló ételként fogyasztható ~at is készíthetünk belőle. Az ily módon előállított fasírt sokkal ízletesebb, mint a húsból készült eredeti változat.

Apám is jó marketinges a konyhán, máig emlékszem 4 éves koromból arra a hosszúkásra gyúrt ~ra. Mert az anyu pogácsái uncsik voltak, de azt a nudlit nem lehet elfelejteni... Én is felejthetetlen húsgombóccal próbálkozok lássuk meddig él az emléke? Amíg kivakarod a tányérról a morzsákat?

4. fogás:
különféle húsételek, például rablóhús, birkasült
darált húsból készült ~ak
5. fogás:
hideg zöldségételek, például articsóka olajban, rizses póré, töltött szőlőlevelek, sült paraj fokhagymával, sült padlizsán, sült paprika ...

Barátnőmék Nógrádból valók és náluk mindig így készül a ~, nagoyn szeretem!!! :-))
VálaszTörlés
Scotch egg, yummy! ...

Forró nyári napokon sok ember nem kívánja a zsíros, húsos ételeket, enni viszont azért csak kell. A most frissen kapható cukkiniből például isteni ~ készíthető. Mehet mellé jó kis hideg uborkasaláta! Almaecettel készítve. De bemutatunk még más hústalan lehetőségeket is.

...

A vegetáriánusok készíthetnek növényi alapanyagból készített ~at.
Elkészítési idő:
1 óra ...

A fasírt nem egyenlő a zsömlés hússal, ha valaki viszolyog újrafelhasználni pékárut, vagy könnyebb ~ra vágyik...
A(z) egybesült fasírt zsömle nélkül elkészítése ...

A darált húsból izlésünk szerint ~at készítünk, és rásimítjuk a burgonyára. Majd erre jön a burgonya másik fele.
1 óra hosszat sütjük, majd rászorjuk a sajtot és picit rápiritjuk.
Bármilyen savanyúsággal fogyasztható.

Az 1920-as évektől jelentkezett parasztlakodalomban, keresztelői lakomán a ~ is. Hazai szakácskönyvekben már a 19. század első felében, főzelék feltétjeként, szerepelt. A parasztoknál ez is rangosabb szerepet kapott, a sültek közé sorolódott be. A 20.

Tekintettel a nagyböjt kezdetére, jöjjön most egy húsmentes fogás. Régóta készültem már, hogy falafelt süssek, ami nem más mint egy közel-keleti, ~ra hasonlító étel, csicseriborsóból készítve jó fűszeresen.

A zöldségeket apró kockákra vágjuk és egy edényben, kevés sóval ízesítve, puhára főzzük. A megfőtt zöldségeket, keményítővel vagy finomliszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Kínálhatunk hozzá ~at, tükörtojást.TIPP: a főzeléket kukoricaliszttel, vagy hajdina liszttel is sűríthetjük.

Jemenben legkedveltebb a roston sült birkacomb, Kuvaitban az étvágygerjesztő petrezselyemsaláta s a fűszeres rántott csirke, Szíriában a nyárson sült birkafasírozott, Egyiptomban a falafelnek nevezett babkrokett, a sült vagy párolt galamb, Líbiában a zöldséges csirkemell, a csisa, ...

sokszor készítek ilyen töltött húsokat, mert reggelire, vacsorára szívesebben elfogasztjuk, mint akármilyen felvágottat, amit egyébként meg sem veszünk.
Jó ötletet is adtál vele. Igaz, hogy filézett csirkemellem van itthon, de a jövő héten sorra kerül.
Még jó, hogy tegnap nem értem rá ~at ...

Szereti felnőtt és gyerek, gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptekben nincs hiány. A darált hús, mint a nevéből is kiderül, húsdarálóban ledarált hús, amely lehet sertés, marha, a kettő vegyesen, borjú, de szárnyas vagy bárány is. A belőle készülő ételek klasszikusa a ~, ...

A kaprot apróra vágjuk, a tökre szórjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a tököt. Pár csepp ecet jön még hozzá, és tálalható. Süthetünk hozzá sült virslit, de akár sült kolbásszal, pörkölttel, ~al is gazdagíthatjuk.

Bár a főzelék szezonja a nyár, hiszen ilyenkor a kert és a piac is friss zöldségekben bővelkedik, télen a konzerv vagy a mirelit zöldségek is megállják a helyüket. A feltét kiválasztásakor is nagy a választék: a vegetáriánusok tükörtojással, a húsimádók ~al, ...

A mérsékelten és lazítóanyaggal elkevert vagdalthús (~) könnyebb étel az egybesült húsoknál.

A ~ak nagysága és száma, a kovászos ugorka vastagsága, mind megmérettek, úgy, hogy egyikük se érezhette magát megrövidítve. Gyakran sütöttek füstölt szalonna zsírjában tükörtojást, amihez Simon felesége szállította a tormás, ecetes céklát.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tojás, Leves, Zöldség, Saláta, Hagyma?

◄ Fartő   Fasírt ►
 
RSS Mobile