Kezdőlap (Fánk)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Fánk


 

Fánk

Gasztronómia  Falusi fehér kenyér  Farkapörkölt
2014.04.17

Fánk torta
Valahol a messzi-messzi 1900-as évek elején feltalálták a képviselőfánkot. Igazi átütés az eclair után.


FÁNK MINDEN MENNYISÉGBEN
ÖTLETEK, JÓ TANÁCSOK, FÁNKTRÜKKÖK
— Tésztanyújtás és sütőpapír: Némelyik fánkhoz vékonyra kell nyújtani a tésztát. Egyszerű és biztos módszer, ha sütőpapírból egy kb.

Fánk reggel, délben és este
Sokan imádják, mégsem sütnek fánkot, mert úgy gondolják, túlságosan is időigényes és bonyolult az elkészítése. Pedig ha megismerjük a fánksütés csínját-bínját, rájövünk, hogy nem is akkora ördöngösség az egész! ...

fánk receptek:
288 találat Túl sok a találat? Mást keresel? Használd a részletes keresést.
Rendezés: Legjobb előre Képes előre Legújabb előre ABC növekvő ABC csökkenő ...

Fánk kandírozott gyümölccsel - vegán
Hozzávalók
70 dkg liszt (30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt +40 dkg finomliszt)
2 evőkanál pálmazsír vagy kókuszzsír
2 evőkanál barna cukor
csipet só
3 dkg élesztő
kb. 1,5 dl rizstej ...

fánk
Zsírban sült kelt tészta.
Az irodalmi német Pfannkuchen (palacsinta, omlett) erdélyi szász fankoh változatából előbb fánkó lett, majd a kicsinyítő képzőnek érzett szóvég elmaradásával lett a fánk.

Fánk (update 2) recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
50 dkg tk. liszt, 2 tojás sárgája, 2 ek fruktóz, 5 dkg Delma light, 3 dkg élesztő, 2-3 dl tej, reszelt citromhéj.

fánk
zsirban kisült finom tészta, különböző anyagok keverékéből készül; van farsangi F. (l. o.), csöröge-, rózsa-F., dorong-F., toló-F., piskóta- és creme-F.

Fánk recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A tejben elkeverjük a porcukrot, az élesztőt és egy kevés lisztet. Amikor felfutott, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd meleg helyre tesszük, és állni hagyjuk. Amikor a tészta megkelt, ...

Fánk Recepteklegjobb receptekreceptreceptektop receptek
Értékelje a receptet!
További ajánlott receptek ...

Egyszerű fánk Hozzávalók: 1 kg liszt 1 db tojás 5 dkg élesztő 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál kristálycukor tej az élesztő felfuttatásához, és amennyit még a tészta felvesz Elkészítés: Az élesztőt...

Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Recept › PéksüteményFánk tepsiben sütve
Fánk tepsiben sütve recept
Kedvenc receptek közé ...

Fánk
Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, a vajat és a felfuttatott élesztőt, míg könnyű tésztát nem kapunk.

Fánk. Az első próbálkozásom
Rengeteg blogon és oldalon láttam az elmúlt napokban szebbnél szebb fánkokat. A fánk is egy mumus volt eddig számomra, mert eddig valahogy nem éreztem késztetést, hogy süssek.

Fánk gömbölyűre, karikára...
Nem tudom,hogy mennyire derült ki rólam itt a blog írása közben, hogy én a kelt tészták szerelmese vagyok. Minden elképzelhető formájában imádom, sósan, édesen, kenyérnek, kalácsnak...

Fánk olívaolajjal
Hello mindenki! Ismét beugrottam köszönni és leporolni a blogomat. Teljesen berozsdásodtak az ujjaim is, folyamatosan melléütök a billentyűknek.

Fánk másodszor - Aszalt meggyes castagnole fahéjas-rumos-meggykrémmel
Jó ez, jó ez, frissen talán még jobb, mint az előző! Már csak a sütőtökös van hátra...
Aszalt meggyes castagnole fahéjas-rumos meggykrémmel ...

Fánk a sütőből
Nemisbéka kedvességének köszönhetően a karácsonyi receptversenyen ajándék is járt a második hely mellé.

Fánk UPDATE!!
Megvannak a szalagok!! Megtaláltuk!!
Egy pici kis bibi van, hogy a Cicaanya találta meg.

A fánk eredete , tippek és fortélyok a sütéshez
Részlet a hvg.hu ról
Bár egész évben sokak kedvence, a fánk, igazán farsangkor lesz főszereplő. A vidám télűzés közepette tucatszám fogy a szalagos, a csöröge, a rózsa, a töltött, a bécsi.

Főtt fánk elkészítése:
Kb. 1 liter fővő vízbe, amelybe egy kis sót és 10 dkg cukrot teszünk, óvatosan belefőzzük a lisztet úgy, hogy ne legyen csomós.
Mikor jó sűrűre főtt, a tűzről levéve 2 egész tojással eldolgozzuk, majd langyosra hűtjük.

Sváb fánk
Svábföldön nagy hagyománya van, külön erre a célra készült formákban sütik, de kis felfújtformákban is elkészíthető
Fotó/illusztráció: Reader's Digest ...

Cseh fánk (talkedli) meleg erdei gyümölcsökkel - recept
A régió különlegessége Prága környéke
Odeslat pohlednici ...

Egy fánk két élete
Miután Max postolta ezeket az ínycsiklandó, sütőben sült fánkokat, nem bírtam magammal, s már másnap elkészítettem.

Görög fánk recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Görög fánk (Λουκουμάδες)
László kéréséről nem feledkeztem meg, jöjjön hát a legegyszerűbb görög édesség receptje, a görög fánké, melyet a turisták lukumádész néven ismernek.
Hozzávalók: ...

Eckler fánk II - Receptek
Eckler fánk II
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...

Reform fánk
Hány személyre: 4
» 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 50 dkg sárgarépa, 1 zacskó szárított élesztő, 1 dl tej, 2 evőkanál olaj, 2 tojás, 1 teáskanál morzsolt majoránna, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 mokkáskanál só; ...

Túrós fánk

Hozzávalók: a tésztához 2 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál porcukor, 30 dkg rétesliszt, 1 tojássárga, csipetnyi só, 3 dkg vaj; a töltelékhez 25 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 1 evőkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, ...

Csili, fánk és osztriga?! - Best of provokatív sörök
Unod a sörízű söröket, és már túlléptél a citromos, narancsos megoldásokon is? A söruniverzum számtalan csodával várja a meglepő párosítások kedvelőit.
Wells Banana Bread Beer ...

Gombás fánk
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Eckler fánk
Feltöltő: Marcsi Kategória: Desszertek 0 297 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Túrós fánk recept
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók : A tésztához: 2 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál porcukor, 30 dkg rétesliszt, 1 tojássárga, csipetnyi só, 3 dkg vaj.

Céklás fánk
Most döbbentem rá, hogy idén még nem hoztam egyetlen céklás receptet sem! Micsoda hanyagság, nem igaz? Úgyhogy ezennel újra megnyitom a céklaszezont itt a sarkon! ...

Ischli fánk
Ha azt mondom, ischli fánk, akkor nem sokan tudják, mire gondolok. Ha islernek hívom, mindenkinek beugrik a két omlós tésztakarikából álló, lekvárral töltött, csokimázzal bevont sütemény, amit oly gyakran kértünk az iskolai büfékben.

Csöröge fánk farsangra
Farsang közeledtével mi más lehetne kedvenc desszertünk, mint a csöröge fánk.
Hozzávalók ...

Berlini fánk borsodóval
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 tojás, csipet só, 1 mokkáskanál cukor, 25 dkg durvára vágott mandula, vaníliás porcukor.
Elkészítése: ...

Fánk Halloween Főzelék Reggeli Paradicsom Fahéj Túró Receptek gyertyafényes vacsorához Lakodalmas ételek és sütemények Tök Sörkorcsolyák Disznóságok Magok és kemény héjú gyümölcsök Megérett a meggy. És a cseresznye.

Fánk sütési praktikák:
- az olaj, vagy zsiradék ne legyen nagyon forró, mert nagyon megbarnul, vagy megég a fánk, ...

Fánk
Hozzávalók kb. 30 darabhoz 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1/2 dl rum, 1 csipetnyi só, kb. 1/2 l tej, a sütéshez kb. 1 l olaj ...

fánk, recept, lisztérzékenyek, hízókúra, sütés, liszt, só, olaj,
Habcsók laktózérzékenyeknek
Szülőknek ...

A fánk igazi utcai étellé nőtte ki magát egyes helyeken. Minden országnak megvan a maga utcai fánkja: Amerikában a színes, mázas, lyukas közepű donut-ok, Spanyolországban a hosszú churros-ok hódítanak az utcákon.

A fánk hozzávalóinak langyosnak, de minimum szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy dl langyos tejbe, 1 kiskanál cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tojássárgákat a maradék cukorral jól elkeverjük.

A fánk készítéséhez, fogyasztásához több hagyomány, hiedelem is kapcsolódik. Régebben a háztűznézés időszaka a farsangi idejére esett, és a legényeket fánkkal kínálták.

A fánk készítése és fogyasztása, hagyományosan a farsanghoz kötődik. Mivel most nagyjából közepén járunk a farsangi szezonnak, itt az ideje hogy egy fánk recept is felkerüljön a blogra.

A fánk legjelentősebb trükkje, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen. Enélkül a tészta sosem kel meg.
Hozzávalók ...

A fánk európai elterjedésének történetéről két híres legenda él a köztudatban.

A fánk készítésétől sokan idegenkednek, de szerintem semmi ördöngősség nincs benne, és nem nehezebb elkészíteni, mint bármelyik kelt tésztát.
Hozzávalók: ...

A fánk hozzávalóit összekeverem. Elég nemszeretem állagú tészta lett, azt gondoltam, valamit kihagytam, ellenőriztem a receptet, ezeket írja, ilyen mennyiségben, biztos bennem van a hiba. Kiderült, hiba sehol, ennek ilyennek kell lenni.

Ez a fánk is TÖKÉLETES!!! Hű a mindenit, de guszta!!! Egyet levennék, ha tehetném...
Chef Viki írta...
Ez maga a tökély! Majd' elrepül, olyan légies! ...

túrós, fánk, kelt tészta, töltött, lekváros, farsang,
Kattints a nagyobb képért
...

Csokis fánk
Hozzávalók:
A tésztához: 120 g margarin, 120 g liszt, csipet só, 150 ml víz, 4 db tojás
mártáshoz: 80 g porcukor, 25 g liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 15 g kakaópor, 25 ml rum, 100 g étcsokoládé, 250 ml tej ...

Farsangi fánk
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták ...

Farsang, fánk, csöröge
Olaszos paradicsomleves
Közösségi kert és mag cserebere
Kínai újév : a Sárkány évének kezdete
Bécsi szelet helyett krumplisaláta
Zöldfűszeres zöldborsó krémleves
Fűszeres zöldségcurry ...

Egy újabb fánk-varáció: ezúttal ribizlivel. Szezonban az igazi, de azért bármikor elővehető. Főleg, ha szereted a fánkot:) ...

Az Eckler fánk hosszúkás formájú, ízesített tejszínhabbal vagy vaníliakrémmel töltött, a tetején csokibevonattal ellátott könnyed sütemény.

EPRES MINI EKLER FÁNK
Volt még pár szem eprem a hűtőben, de tényleg nagyon kevés... Gondoltam, olyan sütit kéne vele elkészíteni, amihez éppen elég. Így esett a választásom a Mini ekler fánkra.

Burgonyás forgács fánk
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk, és áttörjük.

Juhtúrós, kapros csöröge fánk
Bejegyezte: Lilahangya
Több, mint egy éve vár ez a recept a főzős füzetemben arra, hogy kipróbáljam. Valahol anyunál találtam, valószínűleg valamelyik újságjában.

Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatjuk. Ezután még 10 percig hagyjuk kelni.

Lásd még: Lásd még: Csirke, Leves, Tojás, Sütemény, Torta

Gasztronómia  Falusi fehér kenyér  Farkapörkölt
2014.04.17

 
RSS Mobile