Kezdőlap (Erős Pista)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Erős Pista

Gasztronómia  Erőleveskocka  Erőspaprika

erős pista
Az erős paprika a világos barnáspirostól a sárgáig változó színű, erősen csípős, középfinom őrlésű. A paprikakrém Piros Arany fantázianévvel kerül forgalomba. Tűzpiros színű, homogén, sűrű, krémszerű. Íze, illata a friss paprikára jellemző és sós.


Erős Pista
A Piros Arany után a második legkedveltebb paprika készítmény a hazai piacon...

Erős Pista
50 dkg piros cseresznyepaprika, 10 dkg pritaminpaprika, 10 dkg paradicsom,10 dkg só
Zöldségeket ledaráljuk és összekeverjük a sóval. 1 napig állni hagyjuk, de közben kevergetjük. Üvegekbe rakjuk és lezárjuk. 1 évig is eláll lezárva, felbontás után hűtőben tároljuk.

Házi "erős pista"
'
Az asztrológiát minden fenntartás nélkül megilleti a pszichológia elismerése, mert az asztrológia az antikvitás pszichológiai tudásának összegzése.

Erős Pista
Az Erős Pista, mint a neve is mutatja, nagyon erős.
Erős cseresznyepaprikából és piros "macska..

"~" is lehet az asztalon, de nem eredetibb ötlet, ha a saját chili pasztánkkal kínáljuk a vendégeket?
Hozzávalók ...

"~"
nyers darált csípős fűszerpaprika
Nagyon erős, piros cseresznyepaprikából és piros "macskapöcsű" paprikából (vékony max. 4-5 mm vastag, 60-80 mm hosszú, enyhén kunkorodó csövű, éretlenül méregzöld színű fajta) három rész paprikából "magvastól" ledarált, ...

1 tk ~ /erős paprika
1. A szalonnát nagyobb darabokra vágjuk és kevés zsíradékon kisütjük a zsírját. (Az íze miatt szerintem elengedhetetlen, de én nem szeretem, ha együtt fől a zöldségekkel, így én mindig kiveszem a hagyma előtt)
2. A hagymát finomra vágjuk.

kevés ~
só, bors,
1 húsleves kocka.
A legegyszerűbb, és legkényelmesebb módját választottam a leveselkészítésének. Gyakorlatilag mindent beletettem a lassú főzőbe, és 10 óra alatt alacsony fokozaton megfőztem.

A házi ~ receptje
A jellegzetes ízű paprikakrém szinte egyik magyaros ételből sem hiányozhat.
...

2 evőkanál '~' - Aki nem szereti az erőset, az elhagyhatja, de akkor már az egész nem az igazi!
Elkészítés: ...

1 mokkáskanál ~
80 dkg mirelit hasábburgonya (1232 kalória)
0.5 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál só
1 ízlés szerint olaj ...

ketchup
chili (~)
méz
3-4 ek szezámmag
alapanyagok
chili csípős paprikakrém csirkemell filé étkezési keményítő ketchup liszt napraforgó olajsütőpor szezámmag tojás víz méz ...

Csalamádé, lángos és ~ a McDonalds-ben
Gyümölcsbe borulnak a fák a belváros kellős közepén
Garantált borkóstolás a Szépasszony-völgyben
Nosztalgiajáratokkal a Tokaj-hegyaljai borfesztiválokra
Falusi Mariann a kórházi ágyon is fogyókúráját tervezte ...

2-3 pulykaszárny, 3-3 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1-1 kisebb karalábé, és zeller, fél csokor petrezselyemzöld, 1-2 szál zeller zöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 kiskanál egész fekete bors, 1 púpozott evőkanál só, 1 mokkáskanál Piros Arany csípős paprikakrém, vagy ~ csípős ...

Azt hittem, hogy káprázik a szemem, amikor az üzletek polcain megláttam a kis üveges erőspaprika (~) árát - érdemes egyébként megnézni. Drága.
Nem kellett hosszas számolást végeznem ahhoz, hogy elhatározzam: saját kezűleg lényegesen olcsóbban elkészítem azt. Éppen tizedannyi pénzből! ...

Hozzávalók (6 sz.): 75 dkg csirkemell, 2 szelet kenyér, 5 dl tej, 2 hagyma, 2,5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 friss gyömbér (kb. 2 cm), 2 kk currypor, 1 kk kurkuma, 1 ek citromlé, 1 citrom darált héja, 2 kk currypép (~ jó), 2 tojás, só, bors.

Padlizsános penne Hozzávalók: 6 közepes padlizsán 4 nagy paradicsom 35-40 dkg penne 5 gerezd fokhagyma 20 dkg reszelt sajt 3 teáskanál oregánó 2 kávéskanál ~ 2 teáskanál csemege pirosarany só bors...

4 csirkemell, 3 friss erős paprika, 1 ek erős paprikapép (~), 6 zöldhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek citromlé, 2 ek vágott petrezselyemlevél, 1/2 kk őrölt szegfűszeg, 1/2 kk bors, 1 tojás, 1 ek szójaszósz, liszt, prézli, olaj.

5 evőkanál "~", 5 g őrölt bors, 0.5 dl Soproni Kékfrankos, 4-5 db cseresznyepaprika
A marhalábszárt alaposan átmossuk, majd leszárítjuk. Eközben a finomra kockázott vöröshagymát és fokhagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a kalocsai csemege fűszerpaprikát.

2 kvk ~
3 gerezd fokhagyma
Friss rozmaring
1., Mossuk meg alaposan a pontyot és borsozzuk be az egyik oldalát. Egy kis tálkában keverjük össze Annát a Pistával. A fokhagymát reszeljük le, de ha nincs zúzónk, apróra is vághatjuk. Kb.

Amióta az ~ ennyire elterjedt, már egy kínai büfés csípős-savanyú is bosszantóan igénytelen, de még a pécsi Corso mérges pennéje is az. Ilyen helyeken elvárnám, hogy ne a legkönnyebb megoldást válasszák, hiszen a kínai és az olasz konyha is bővelkedik csípős, erős ízű fűszerekben.

Az aranyat érő paprikakrémet az 1990-es években két újdonság bevezetése követte, név szerint az ~ és csemege párja az Édes Anna. Az termékek hasonlóan a Piros Aranyhoz szép pályát futottak be a hazai piacon.

Kevésbé tudatos hobbiszakácsok használhatnak az alaplé helyett leveskockát és vizet, a házi darált paprika helyett Édes Annát (az ~ szelídebb változata), de akkor vigyázat a sózással! A zellergumót felkockázom, a zellerleveleket összekötöm, hogy a végén ki tudjam emelni a kész levesből.

Hozzávalók
Zúzott erős paprika (~), napraforgóolaj, fokhagyma (2-3 gerezd), feketebors, só, étkezési keményítő, 1 db tojás, 1 db sárgarépa, két evőkanál fafüle gomba, 100 g tofu, két evőkanál szójabab-csíra, 150 g hús (lehetőleg füstölt kacsamell), víz, ecet ...

Hozzávalók: 1,5 kg kecskecomb, 1,2 dl cukor, 0,5 dl ~, 2 evőkanál garam masala keverék (őrölt fahéj, őrölt kömény, őrölt bors, pirospaprika, morzsolt oregánó, morzsolt majoránna, reszelt szerecsendió), só, 0,6 dl olaj, 2 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál curry, ...

A felkockázott füstölt szalonnát megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott hagymát a csíkokra vágott csirke mellett, megpároljuk, só, bors, pirospaprika, ~, kb. 1 dl fehérbor, kb. 1 órát pároljuk, mielőtt kész kockára vágott kaliforniai paprikát teszünk bele és pár percig még pároljuk.

Csirke alsó comb
Ketchup
Mustár
Örölt chili, vagy ~
Fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
Nagy fej vöröshagyma
Tv vagy lecsó paprika
Világos szójaszósz (én sötétet is használtam a végén)
Olaj
Vegeta vagy egyéb ételízesítő ...

Hozzávalók: Hozzávaló: 2 csontos, bőrös csirkemell (egyenként kb. 35 dkg-os darabok) A páchoz: 1 kis csokor újhagyma 2 evőkanál ~ ½ evőkanál só 1 kávéskanál őrölt fahéj ½ kávéskanál őrölt gyömbér 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg 1 dl olaj A tepsi ...

4 evőkanál citromlé, 1 dl oliva olaj, durvára őrölt bors, 2-3 gerezd fokhagyma ( én citromreszelőn lereszelem )reszelt gyömbér,szójaszósz,csípős ~ 2-3 evőkanál sűrített paradicsom,1 evőkanál méz
Ez kb.60-80 dkg húshoz elég,
És legalább 24 óra pácolás, pulykamellet is ezzel szoktam.

Hozzávalók: 60 dkg szálka és bőr nélküli harcsa- vagy afrikai harcsafilé, só, 1 mokkáskanál ~, 1-1,2 kg burgonya, 2-2 kisebb paradicsom és zöldpaprika (tévépaprika), 4 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olaj, frissen őrölt színes bors, fél csokor petrezselyem a burgonya […] ...

1 kg csirkemell, 4 db paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, ~, só, bors, olaj, majoránna
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, borssal és majoránnával meghintjük, és 15 percet állni hagyjuk.

Ezután jön az ~ (amitől kicsit csípős lesz), fokhagyma és a gomba (shitake, amelyet kevés vízben előzőleg feloldottunk, amitől kirúgta magát), majd hagyma, répa, kínai zöldség, annak hiányában közönséges káposzta.

Örülök, hogy ízlett az avokádókrém. Az ~ nekem eddig nem jutott eszembe, de miért is ne..:))
Tetszik, kipróbáltad, kérdésed van? Írd meg!
Név (*) ...

Hozzávalók: 4 db tojás 30 dkg darált pulykamell 25 dkg sárgaborsó ~ 1 teáskanál őrölt gyömbér 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál méz 1-1 púpos teáskanál fokhagymakrém őrölt bors 2 púpos evőkanál liszt ...

A paprikakrémet elkeverjük az olajjal, mézzel, ketchuppal, a citrom levével és reszelt héjával, csipet sót szórunk bele (az ~ sós, óvatosan az utánsózással!), majd ebbe a pácba beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, és egy éjszakán át hűtőben érleljük.

csirkeszárnyak, 1 evőkanál ~, 2 evőkanál Édes Anna, fél evőkanál csirke fűszersó, 4 evőkanál olaj
Elkészítés: ...

4 db 12-14 dkg-os sertésborda
2 evőkanál ~ ( paprika krém )
15 dkg reszelt trapista sajt
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz ...

1 kg csirkeszárny
1 dl méz
1/2 dl olaj
2 kávéskanál csípős paprikakrém/~
2 kávéskanál vörösborecet/balzsamecet
1 kávéskanál só
kevés olaj a tepsi kikenéséhez
4 adag/2248 kcal, 1 adag/562 kcal ...

(Sózni nem kell, mert az ételízesítő és az ~ is sós.) Ha a paradicsom nem engedett elég levet, öntök rá egy kevés vizet, s készre főzöm.
A lecsós hús lényegében pörkölt, csak a szokásosnál több hagyma, paprika és paradicsom van benne.
Tetszés szerinti körettel tálalható.

só, vegamix, fokhagyma, ~
liszt-víz-morzsa, mák
olívaolaj a sütéshez
Elkészítés: ...

Hozzávalók 4 személyre:
5 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 kis chili paprika finomra törve, vagy 1 kk ~, vagy egyéb csípős paprikakrém
0,5 kk édes pirospaprika
48 db előfőzött fagyasztott garnélarák
vagy 2 konzerv koktélrák lecsöpögtetve (összesen 200 gramm nettó tömeg) ...

Tipp: A sambal oelekkel tényleg csínján kell bánni! ~ egy sós kence hozzáképest ;)
Megjegyzések, hozzáfűzések
receptkategóriák ...

1 kk Piros paprika , és kevés ~ (annak aki a csípőset szereti)
Elkészítése : ...

ízlés szerint friss/őrölt chili vagy 2 tk ~ (vagy ízlés szerint több)
3 ek szójaszósz
1 ek balszamecet ...

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 50 dkg szélesmetélt tészta, 2 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál ~ paprikakrém, só, őrölt bors, 2 púpozott evőkanál reszelt parmezán sajt, 1 db citrom, 1 teáskanál friss oreganó, olívaolaj.

» 70 dkg csibehús
» 1 vöröshagyma
» 2 tojássárgája
» 20 dkg savanyú káposzta
» 2 kk. ~
» 2 kk. pirospaprika
» só, bors
» 2 dl olaj
» 2 kk. rozmaring
» 20 dkg omlós tészta ...

1 l vörösbor
8 dkg cukornak megfelelő méz
1 rúd fahéj
5 szegfűszeg
1 teáskanál ~, de megteszi helyette egy félbevágott cseresznyepaprika, vagy chilipaprika is.

2 kg birkahús, 15 dkg füstölt szalonna, nagy fakanálnyi sertészsír, 4-5 nagy fej hagyma, fél fej fokhagyma, 3-4 ek jóféle kalocsai házipaprika, 1 kk ~, 1 kk őrölt feketebors, 1-2 zöldpaprika és paradicsom, 1 babérlevél, 1 ágacska rozmaring, só.
Jellemzők
recept
Birkapörkölt bográcsban ...

Elkészítem az édes-csípős chiliszószt: 2:1 arányban összekeverek csípős és édes chilikrémet (a kínai büfékben ezt többnyire ~ és ketchup fele-fele arányú keverékével oldják meg), és a végén ha kell, kevés cukorral beállítom a kívánt egyensúlyt.

nyers rizs
zsír/olaj
vörös vagy lilahagyma
gulyáskrém vagy ~ esetleg mindkettő (csak módjával)
só,bors, vegeta ...

Hozzávalók (2 személyre): néhány brokkolirózsa, néhány karfiolrózsa, 1 zellerszár rézsútosan vágva, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 1 evőkanál szójaszósz, 1 mokkáskanál ~, 1 evőkanál olaj, kb.

1 zellerszár rézsútosan vágva
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál szójaszósz
1 mokkáskanál ~
1 evőkanál olaj
kb. 2 dl víz
15 dkg csíkokra vágott csirkemell
2-3 fej, negyedekre vágott gomba
1 nagyobb paradicsom felkockázva
csipetnyi só ...

10 dkg vaj
1 csapott teáskanál gyömbér (őrölt)
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál darált paprika (~)
2 evőkanál lime lé
2 evőkanál Worcester szósz
bors - fekete (őrölt)
só ...

Hozzávalók:
6 szelet tarja, 2 db zöldpaprika, 1 hagyma, 1 paradicsom, 1 mokkáskanál ~, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, pirospaprika, olaj ...

Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukor vagy méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál ~ (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, chili). Elkészítés: a bort és a többi hozzávalót forráspontig hevíted, majd belekarikázod a citromot, és forrón tálalod.

3 -4 db zőldpaprika
2 kávéskanál őrölt piros paprika
1 kávéskanál csípős paprika(vagy ~)
30 dkg erdei rókagomba
4-5 szem borókabogyó
babérlevél,só bors ízlés szerint
1,5-2 dl vörösbor
kevés étolaj
ételízesítő ízlés szerint ...

5dkg füstölt mangalica szalonna, 2-3 közepes fej vöröshagyma, 4ek kókuszolaj, pirospaprika, ételízesítő, só, őrölt bors, őrölt kömény, babérlevél, Piros Arany, ~, 1db paradicsom, 2db paprika, 60-70dkg csirkemell, 30-40dkg zöldbab, kapor, 200gr tejföl, 2ek tk lisztElkészítés: ...

Konyha, ételek: minden finom volt, mindenkinek ízlett, ám ami kicsit furcsa volt, hogy a tálalás a rumlis pénteken kicsit kerekebb volt, mint a nyugodt hétfőn. Pénteken jutott minden halászlé mellé ~ és karikázott erős paprika, a szokásos sültes diszítésre is paradicsom, ...

Pikáns, gyógyító
1 l vörösbor, 8 dkg cukornak megfelelő méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál ~ (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, vagy chili).

Egyéb hozzávalók:
kevés mangalicazsír
3 ek tejföl
1 mk nyers, darált csípős paprika (pl. ~)
½ csokor petrezselyemzöldje ...

Ha igazán jót akarsz enni, akkor a tésztát miután megfőtt, nagyon kevés (4 személyre fél-egy kávéskanál) darált csípős paprika krémmel (pl. ~) keverd el, és így tálald. Mennyei!
Csirkemell tárkonyos mustáros mártásban
Tweet ...

- 60 dkg csirkecomb (egész)
- 3 evőkanál méz
- 1 teáskanál paprikakrém (pl. ~)
- 2 dl ketchup ...

MAJD A HAGYMA ÉS A SÓ,PIROSPAPRIKA,ZÖLDPAPRIKA KICSIRE APRÍTVA-SZERINTEM A PARADICSOM NEM KEL BELE,FOKHAGYMA,MAJORÁNNA,KÖMÉNY,ERŐS PISTA-ÉDES ANNA! javaslom hozzá az "öreg lebbencset"és jó fajta vörös félszáraz bort!Tisztelettel:Török Ferenc Szolnokról ...

Mézes mártáshoz: 3 ek méz , 4 ek cukor , 2-3 ek ketchup , 1 ek ecet , 1 kk ~ ...

tojás, paradicsom, friss bazsalikom, parmezán sajt reszelve, zöld olívabogyó, jégsaláta, só, őrölt bors, toast kenyér, olívaolaj, fokhagyma, ~,
Buza Sándor, melegszendvics, OZ, sörkorcsolya
Értékelés ...

Azt szeretném megkélrdzni hogy a csípős paprika krémet hogyan kell csinálni. Hasonlóra gondolok mint az ~.
küldő:chef
válaszolok ...

2 ek 5%-os almaecet (vagy fél ek 10%-os sima ecet)
1 púpos tk piros chilipaszta (vagy ugyanennyi ~)
1 tk aprított gyömbér
1 kisebb fokhagymagerezd
1 tk szezámolaj (kihagyható)
2 ek méz
fél ek keményítő ...

Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a csípős ételeket. Ezúttal is sok-sok őrölt fekete bors, csípős őrölt paprika, ~, chilipaprika került a halászlébe. A fotón a tészta sajnos nem nagyon látszik, de ott van, higgyétek el. Nálam a paksi változat a favorit.

1,5 kg szarvasoldalas
0,5 dl olaj
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kis üveg ribizkelekvár
1 csapott ek ~ ...


Hozzávalók: Fél kiló tészta, 5 szelet sliced bacon, 7 dkg szeletelt szalámi, 7 dkg szeletelt kolbász, 25 dkg sajt, 1 kk. bazsalikom, 1 kk oregano 1 kk ~.
Bővebben...
Pizza Luca ...

csirkemell, a bundához: 6 evőkanál liszt, 3 evőkanál étkezési keményítő, 1.5 kiskanál sütőpor, csipetnyi só, 1 egész tojás, 1 evőkanál olaj, kevés víz a mázhoz: méz, ketchup, szezámmag, chili (~)
Recept

- A húst felkockázzuk kis darabokra.

Olvasztott vajra rátettem a szilvát ( ami elötte felolvadt), megpároltam, minimális vizet öntöttem alá, nehogy odaégjen az alja. Közben kevergettem, mikor majdnem szétfőtt az összes szilva darab, 3 teáskanál ~ krémet kevertem hozzá, és a fűszereket.

Aki ízes magyar szavakra vágyik, vagy már belefehéredett a paprikaszegény étrendbe, látogasson el Tibihez és kanalazzon be egy nagy adag gulyást, friss kenyérrel, ~ társaságában.

Hozzávalók: 3x20 dekás fagyasztott halászlésűrítmény, fejenként 1 szelet friss vagy fagyasztott ponty, fél-fél kiló friss vagy 1-1 doboz mélyhűtött haltej és halikra, víz, a biztonság kedvéért halászlékocka, csípős piros arany vagy ~, csípős hegyes zöldpaprika, száraz cseresznyepaprika, ...

Hozzávalók: lkg afrikai harcsafilé/bőr nélkül/
6-8 dkg. Vaj
l fej vöröshagyma
2 db. Kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
l nagy csokor petrezselyem
l dl. száraz fehér bor
só, bors, ~ /ízlés szerint.

2 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál majoranna
50 dkg darált marhahús
40 dkg hámozott paradicsom
3 evőkanál paradicsom
2 db babkonzerv
1 db kukoricakonzerv (elhagyható)
2 teáskanál ~
1 evőkanál cukor
1 db marhahúsleves kocka ...

1,5 liter tyúkhúsleves (kockából)
1-2 evőkanál burgonya keményítő
1 marék konzerv gomba
1 kiskanál szója szósz (sötét)
1/2 konzerv bambuszrügy
só/vegeta
2 újhagyma (1 hagyma)
ízlés szerint 1 marék pirított darált hús
1 tojás
1-2 evőkanál ecet
1 kanál chilli szósz (~)
1 kanál cukor ...

60 dkg darálthús (én csirkéből csináltam)
1,5 kg burgonya / 1 zacsi fagyasztott sült krumpli
2 doboz konzerves chilis bab
1 doboz konzerves kukorica
só és bors
5 dl víz
1 kk csípős paprikakrém
1 db csilis bab fűszerkeverék por
1 ekanál zsír
2 kk ~ ...

fél fej lilahagyma
1 kicsi zöld kaliforniai paprika
30 dkg csirkemell
1 dl paradicsom püré
2 kanál olivaolaj
só, őrölt színesbors, pirospaprika
majoranna, őrölt kömény
chiliolaj (vagy ~ is megfelel)
fokhagymapor, vöröshagyma krém ...

1 nagy konzerv szemesbab (lehet fagyasztott szemesbab is, ezt kb 5 percig érdemes lobogó vízben főzni előtte)
2-3 ek kukorica (konzerv vagy fagyasztott kicsit előfőzve)
3-5 ek olaj
só, bors, csipet cukor, borsikafű
~ vagy más csípős (pl chili) ...

a hétvégén megtöltöttem fűszeres krumplipürével, a többiből pedig sós paprikakrém, amolyan házi "Piros Arany" (vagy valami hasonló ételízesítő) lett. (Nálam nem igazán megy a csípős, de aki szereti, kiegészítheti ugyanezt ízlés szerinti mennyiségű erős paprikával is, hogy inkább "~" utánzat ...

Hagoym, hogy felrottyanjon teszek hozzá még cukrot - igen, különben hót savanyú lesz! -, vmint sót még, ha igényli. Hanincs kisgyermek, akkor jöhet bele a "Macskapöcse-paprika" (bocs, ez a neve!), vagy az ~, vagy ami épp van otthon csípőspaprika-készítmény, például chilipor, -pehely, stb.

Közben fűszerezzük ízlés szerint, csípős paprika, ~, bors, majoránna, só. ezekkel ne spóroljunk. Ha már picit megpuhult a hús, vágjunk bele néhány paprikát és paradicsomot a masszába, de ezt csak akkor tegyük meg, ha úgy érezzük: fél órán belül tálalható lesz a marhapöri.

Nagyon finomra vágott fehérhagymát aprítok hozzá, sózom, borsozom, és az én hamburgerem titka a házi darált paprika, akinek nincs ilyen az Édes Annával (az ~ oldalbordája) pótolhatja.
Házi zsömlét sütök hozzá, ami nem édes, csak enyhén édeskés, és csak két napig marad frissen (!).

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Paprika, Hagyma, Paradicsom, Leves, Fokhagyma?

◄ Erőleveskocka   Erőspaprika ►
 
RSS Mobile