Kezdőlap (Eperszörp)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Eperszörp


 

Eperszörp

Gasztronómia  Eperpuding  Epertorta
2014.04.18

Eperszörp készítése házilag
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Elkészítése: Először az eperből a sziruphoz szükséges gyümölcslevet készítjük el. Ehhez 1 kg epret kicsumázunk, nagyságától függően félbe vagy negyedekbe vágjuk, ...


Eperszörp recept
Elkészítésí idő: 90 perc
Elkészítés: A földiepret megmossuk, lecsumázzuk, és cukorral rétegezve tálba tesszük. ( 1 kg eperre 1,5 kg cukor) 2 napig hűvös helyen tartjuk, közben többször felrázzuk. Levét leszűrjük, száraz üvegek...

Eperszörp
Az epret a cukorral felváltva tálba tesszük, majd két napra hűtőbe rakjuk, közben többször megrázoga...

Eperszörpöt szeretnék készíteni, tudnátok segíteni benne. Első körben nyers szörpöt, vagy fagyasztott szörpöt csinálnék. Ti hogyan csinálnátok?

az eperszörp-vodka páros az én találmányom. kényszerszülte, mint minden jó talámány:))) bevált, és azóta ezt használom.
VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása ...

Bodzás-mentás eperszörp recept Gock ital, koktél receptje
A recept elkészítési ideje: 20 perc. Mennyire könnyű kaja: könnyű. Mennyire körülményes a recept elkészítése: gyerekjáték.

sült fasírt (1) elektrolux (1) élesztőmentes (1) elfelejtett (2) elfelejtett receptek (3) előétel (1) előszó (1) emilie simon (1) endívia (1) enjé (1) envirosax (1) eper (13) eperdzsem (1) eperlekvár (1) eperleves (1) eperpálinka (1) eperszörp (1) ...

Hozzávalók: 4 dl tejszín, 25 dkg eper, fél dl eperszörp, ízlés szerint porcukor, 2 evőkanál rum, 1 zacskó vaníliás cukor, a díszítéshez tejszínhab, eper, csokoládémártás (ezek persze el is maradhatnak)
A tejszínből kemény habot verek.

Az eperszörpöt és a joghurtot összekeverjük.
A zselatint 1-1,5 dl forrásban lévő vizben feloldjuk, kicsit együtt is melegítjük, majd amikor a tűzről levéve kihűlt, ...

kanál eperszörp, 1,5 dl frissen préselt citromlé, 3 dl fehér rum .
Készítés:
Az epret megpucoljuk, megmossuk. 6 darabot félreteszünk, a többit pürítjük. 6 hosszúkás pohár szélét megnedvesítjük, majd a cukorba nyomjuk.

Hozzávalók: 500 g földieper 500 g félzsíros tehéntúró 100 g porcukor 200 g zsírszegény tejföl 10 g vaníliás cukor 50 g eperszörp Elkészítés: Törjük át a túrót, majd keverjük ki az eperszörppel, a tejföllel, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

3 dekagramm zselatin, 5 dekagramm tejszínhab, fél deci eperszörp, 20-25 dekagramm eper.A tejet felforraljuk, a cukorral és a zselatinnal, majd keverés közben hozzáadjuk a rizslisztet, felforraljuk, majd a tosásárgáját tesszük hozzá.

25 dkg ricotta, 1 dl tejszín, édesítőszer, cukormentes málna- vagy eperszörp.
Elkészítés:
Mixerrel keverd össze a ricottát, a tejszínt, pár csepp folyékony édesítőszert és 1 löttyintésnyi cukormentes málna- vagy eperszörpöt. Jól hűtsd be.

4. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá az eperszörpöt. Mossuk meg és vágjuk félbe az eperszemeket. Borítsuk ki a pudingot tányérra, és díszítsük az eperszemekkel és a porcukorral. Tálaljuk a tejszínhabbal.
Értékelje a cikket! ...

citromhéj citromlé eper eperszörp málna málnaszörp narancslé narancsszörp őszibarack tejszín túró vanília aroma víz zselatin folyékony édesítőszer
receptjellemzők ...

PIROS: A maradék zselatint elkészített málna- vagy eperszörppel (kb. 3-4 dl) felfőzzük vagy előírás szerint elkészítjük a piros tortazselét és kihűtjük. Amikor már dermedni kezd, a torta tetejére öntjük, hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 12 szelet lesz belőle:)
A kalória tartalom 1 szeletre értendő! ...

4 csomag étkezési zselatin 15 evőkanál porcukor 6 tojás 3 csomag vaníliás cukor 5 dl tejföl 2 evőkanál kakaó 2,5 dl málna vagy eperszörp (a szörp ne legyen rostos, mert előfordulhat, hogy nem fog megdermedni) réteg (sárga): 3 tojás sárgáját 5 kanál ...

Bodzaszörp tartósítása »
Eperlekvárból eperszörp »
Meggyszörp »
3 jegesteát teszteltünk »
Arckrémeket teszteltünk »
Frissítő citrusok tesztje » ...

Hozzávalók(7):
pár csepp vaníliaaroma,2 dl tejszín,5-6 ek eperszörp,1 db vanília ízű pudingpor,3-4 ek...
Kedvencekhez adom!
Az eper és a rebarbara fantasztikus párosítás! hozzávalók és elkészítés » ...

majd megírod, hogy sikerült az eperszörp? :)
És köszönöm szépen! :)
duende írta... ...

Hozzávalók:
50 dkg eper, 2 e.kanál cukor, 18 tört jég, 8 e.kanál eperszörp, 1,5 dl frissen préselt citromlé, 3 dl fehér rum ...

Tálalhatod natúrban is, de adhatsz rá csokiöntetet, vagy málna, esetleg eperszörpöt is.

Tipp: az eperszirup lehet darabolt, lecukrozott eper leve, amely egy éjszakát áll, de helyettesíthető eperszörppel is.

0,5kg eper, 3dl habtejszín, porcukor - ízlés szerint, 1 kiskanál zselatin, 2 evőkanál tej, 1evőkanál eperszörp
Elkészítés: ...

Tojás 4 db
Tejföl 300 gramm
Update1 Prebiosweet 200 gramm
Keményítő 60 gramm
Citrom héj 1db
Vanília rúd 1/2 db
eperlé 5 dl (Updat1 eperszörp 1 dl +4 dl víz)
1 csomag Update1 puncs pudingpor
Eper kb. 150 gramm ...

2 zacskó babapiskóta, 2 eperkonzerv ( 250 g ) vagy bármilyen befőtt illetve friss gyümölcs, 2 eperjoghurt, 1 doboz tejföl, 1 zacskó vanília cukor, zselatin, 2 ek eperszörp
Előkészületi idő: 45 perc
Elkészítés: ...

Elkészítés:
Az ásványvízhez keverjük hozzá a cukrot, csavarjuk bele a citromok levét, dobjuk bele az egész epret, a kifacsart citromokat és a megmosott mentát. Végül csurgassunk a limonádéhoz körülbelül fél deci eperszörpöt.

10 percig főzzük, majd főzés közben lassan belekeverjük az öt tojásfehérjéből felvert kemény habot. Vízzel öblített formába öntjük, és hidegre tesszük. Tálaláskor lapos tálra borítjuk, és leöntjük málna- vagy eperszörppel.

A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be. Ide tapasztjuk a mandulát. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is.

Lásd még: Lásd még: Cukor, Tojás, Citrom, Torta, Liszt

Gasztronómia  Eperpuding  Epertorta
2014.04.18

 
RSS Mobile