Kezdőlap (Eperszörp)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Eperszörp

Gasztronómia  Eperpuding  Epertorta

Eperszörp készítése házilag
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Elkészítése: Először az eperből a sziruphoz szükséges gyümölcslevet készítjük el. Ehhez 1 kg epret kicsumázunk, nagyságától függően félbe vagy negyedekbe vágjuk, ...


Eperszörp
Epertorta sütés nélkül
Epres bazsalikomos citromfüves bonbon ...

Eperszörp recept
Elkészítésí idő: 90 perc
Elkészítés: A földiepret megmossuk, lecsumázzuk, és cukorral rétegezve tálba tesszük. ( 1 kg eperre 1,5 kg cukor) 2 napig hűvös helyen tartjuk, közben többször felrázzuk. Levét leszűrjük, száraz üvegek...

Eperszörp
Az epret a cukorral felváltva tálba tesszük, majd két napra hűtőbe rakjuk, közben többször megrázoga...

Eperszörpöt szeretnék készíteni, tudnátok segíteni benne. Első körben nyers szörpöt, vagy fagyasztott szörpöt csinálnék. Ti hogyan csinálnátok?

az ~-vodka páros az én találmányom. kényszerszülte, mint minden jó talámány:))) bevált, és azóta ezt használom.
VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása ...

(1) egres (1) egreskrém (1) egresmártás (1) egyben sült fasírt (1) elektrolux (1) élesztőmentes (1) elfelejtett (2) elfelejtett receptek (3) előétel (1) előszó (1) emilie simon (1) endívia (1) enjé (1) envirosax (1) eper (13) eperdzsem (1) eperlekvár (1) eperleves (1) eperpálinka (1) ~ (1) ...

Hozzávalók: 4 dl tejszín, 25 dkg eper, fél dl ~, ízlés szerint porcukor, 2 evőkanál rum, 1 zacskó vaníliás cukor, a díszítéshez tejszínhab, eper, csokoládémártás (ezek persze el is maradhatnak)
A tejszínből kemény habot verek.

Az ~öt és a joghurtot összekeverjük.
A zselatint 1-1,5 dl forrásban lévő vizben feloldjuk, kicsit együtt is melegítjük, majd amikor a tűzről levéve kihűlt, összekeverjük a joghurtos masszával és a tejszínhab felével (én az egésszel szoktam és egy picivel több zselatint teszek bele, ...

kanál ~, 1,5 dl frissen préselt citromlé, 3 dl fehér rum .
Készítés:
Az epret megpucoljuk, megmossuk. 6 darabot félreteszünk, a többit pürítjük. 6 hosszúkás pohár szélét megnedvesítjük, majd a cukorba nyomjuk. Minden pohárba teszünk 2-2 e.kanál jeget.

Hozzávalók: 500 g földieper 500 g félzsíros tehéntúró 100 g porcukor 200 g zsírszegény tejföl 10 g vaníliás cukor 50 g ~ Elkészítés: Törjük át a túrót, majd keverjük ki az ~pel, a tejföllel, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

Hozzávalók 3 személyre: 3 dl ~, 9 mentalevél, 3 szelet + 3 nagy cikk citrom, 3 barna kockacukor, szénsavas ásványvíz, jégkocka, mentalevél, 2 gerezd ribizli, 3 dl cukrozatlan limonádé; a limonádéhoz: 1 l víz, 1 citrom, 1 narancs, diónyi friss gyömbér hámozatlanul, 1 ágacska menta.

3 dekagramm zselatin, 5 dekagramm tejszínhab, fél deci ~, 20-25 dekagramm eper.A tejet felforraljuk, a cukorral és a zselatinnal, majd keverés közben hozzáadjuk a rizslisztet, felforraljuk, majd a tosásárgáját tesszük hozzá. Levesszük a tűzről, hogy kihűljön.

25 dkg ricotta, 1 dl tejszín, édesítőszer, cukormentes málna- vagy ~.
Elkészítés:
Mixerrel keverd össze a ricottát, a tejszínt, pár csepp folyékony édesítőszert és 1 löttyintésnyi cukormentes málna- vagy ~öt. Jól hűtsd be.

Tanácsok:
A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés ~pel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 12 szelet lesz belőle:)
A kalória tartalom 1 szeletre értendő!
Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 495 kcal ...

citromhéj citromlé eper ~ málna málnaszörp narancslé narancsszörp őszibarack tejszín túró vanília aroma víz zselatin folyékony édesítőszer
receptjellemzők ...

PIROS: A maradék zselatint elkészített málna- vagy ~pel (kb. 3-4 dl) felfőzzük vagy előírás szerint elkészítjük a piros tortazselét és kihűtjük. Amikor már dermedni kezd, a torta tetejére öntjük, hűtőbe tesszük.

Tipp: az eperszirup lehet darabolt, lecukrozott eper leve, amely egy éjszakát áll, de helyettesíthető ~pel is.
Az élesztő ahhoz kell, hogy az üdítőnk buborékos legyen, ne hagyjuk ki! Az erjedéshez 2 nap szükséges szobahőmérsékleten, hűtőben pedig 4-5 nap alatt zajlik le a folyamat.

4 csomag étkezési zselatin 15 evőkanál porcukor 6 tojás 3 csomag vaníliás cukor 5 dl tejföl 2 evőkanál kakaó 2,5 dl málna vagy ~ (a szörp ne legyen rostos, mert előfordulhat, hogy nem fog megdermedni) réteg (sárga): 3 tojás sárgáját 5 kanál porcukorral és 1 vaníliás cukorral habosra keverjük, ...

Bodzaszörp tartósítása »
Eperlekvárból ~ »
Meggyszörp »
3 jegesteát teszteltünk »
Arckrémeket teszteltünk »
Frissítő citrusok tesztje » ...

A szükséges hozzávalói 6 zselatinlap, 15 dkg porcukor, 24 babapiskóta, 4 evőkanál ~, 50 dkg eper, 4 dl tejszín, 60 dkg krémsajt, 4 csepp vaníliaaroma, 7 és fél dkg mandula (őrölt). Az elkészítés menete is egyszerű: a zselatinlapokat 10 percig hideg vízbe áztatjuk, 1 dl ...

Bosszúból :) a kis fehér kancsóból rengeteg ~öt locsoltam a frissen sült ampalra :-D
Jó étvágyat !
By Garffyka ...

majd megírod, hogy sikerült az ~? :)
És köszönöm szépen! :)
duende írta... ...

Hozzávalók:
50 dkg eper, 2 e.kanál cukor, 18 tört jég, 8 e.kanál ~, 1,5 dl frissen préselt citromlé, 3 dl fehér rum ...

Tálalhatod natúrban is, de adhatsz rá csokiöntetet, vagy málna, esetleg ~öt is.

Mónika, valami csodás a díszítésed! Azt nem is kérdeztem, hogy az Epres gyümölcstortánál mivel színezted a tejszínhabot? ~pel? Erre gondolok:
mona82
Kedves Rozália! ...

0,5kg eper, 3dl habtejszín, porcukor - ízlés szerint, 1 kiskanál zselatin, 2 evőkanál tej, 1evőkanál ~
Elkészítés: ...

2 zacskó babapiskóta, 2 eperkonzerv ( 250 g ) vagy bármilyen befőtt illetve friss gyümölcs, 2 eperjoghurt, 1 doboz tejföl, 1 zacskó vanília cukor, zselatin, 2 ek ~
Előkészületi idő: 45 perc
Elkészítés: ...

2 nagy epres joghurt
1 nagy natúr joghurt
1 epres puding ( e helyett 0,5 tejszínt szoktam)
0,5 l tej ( csak a puding miatt)
1 zacskó étkezési zselatin
0,5 kg eper
3 evőkanál ~ (elhagyható, helyette cukor, ha nem elég édes) ...

Elkészítés:
Az ásványvízhez keverjük hozzá a cukrot, csavarjuk bele a citromok levét, dobjuk bele az egész epret, a kifacsart citromokat és a megmosott mentát. Végül csurgassunk a limonádéhoz körülbelül fél deci ~öt.
Mézes-banános turmix ...

Állandóan keverve kb. 10 percig főzzük, majd főzés közben lassan belekeverjük az öt tojásfehérjéből felvert kemény habot. Vízzel öblített formába öntjük, és hidegre tesszük. Tálaláskor lapos tálra borítjuk, és leöntjük málna- vagy ~pel.

A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be. Ide tapasztjuk a mandulát. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés ~pel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Díszítsük eper darabkákkal, és ~pel (rajzoljunk belőle köröket a tetejére). Számtalan módon lehet még díszíteni, vékonyra vágott gyümölcsökkel, csokoládészirommal, tört mogyoróval, dióval, pisztáciával, eperlevéllel, vagy eperlikőrrel.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Cukor, Tojás, Citrom, Torta, Liszt?

◄ Eperpuding   Epertorta ►
 
RSS Mobile