Kezdőlap (Eperdzsem)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Eperdzsem


 

Eperdzsem

Gasztronómia  Eperbefőtt  Eperfagylalt

Eperdzsem elkészítése:
Az epret alaposan megmossuk, majd lecsumázzuk a nem túl nagy, inkább kásás ananászepret, megmérjük és lecukrozzuk, egy kiló tiszta gyümölcsre 40 deka cukrot véve. Másnapig állni hagyjuk, ez alatt a gyümölcs, levet ereszt.


Eperdzsem főzés nélkül
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Elkészítése: Jól megmosunk 1 kg apró epret. (Langyos vízben áztatjuk pár percig, hogy a szennyeződés lejöjjön, majd többször váltjuk a vizet rajta.) ...

Eperdzsem
Hozzávalók:
1500 g apró eper, 1000 g kristálycukor, 1 mk. citromsav (vagy 2 citrom leve) ...

Eperdzsem
Hány személyre:
» 3 kg (lehetőleg apró) eper
» 2 kg kristálycukor
» 1 teáskanál citromsav ...

EPERDZSEM kb. l,8 l dzsemhez
2 kg eper
20 dkg cukor (nyers nád, nyírfa)
1,5 csomag Dzsemfix 3:1 ...

Eperdzsem
Szeretjük az epret, lekvár formájában mégis tavaly ettem életemben először. Hogy ez hogy történhetett? Úgy, hogy alapvetően nem szeretem a lekvárokat. A barack lekvárt és a ribizlit megeszem süteményben, de itt kifújt.

Eperdzsem és társai
Gyerekkoromban természetes volt, hogy mindig otthon készülnek. És persze hagyományos, lassú és munkaigényes módon.

Eperdzsem variációk - bodzavirág, rózsabors
Az eper megjelenése különös hangulatot áraszt.

Eperdzsemes palacsinta - Csököly
Először a dzsemet készítjük el. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, nagyobb lábosba szedjük, és kézzel összetörjük. Feltesszük főzni. Amikor felforr, hozzákeverjük a cukrot. Végül a kocsonyásítót is beleöntjük.

Eperdzsem kenyérsütőgépben
Tavaly próbáltam ki először a dzsemkészítést kenyérsütőgépben eperrel és őszibarackkal, és az idén is ennél maradtam, nekünk nagyon bejött az így készült dzsem íze, színe és állaga is.
Hozzávalók ...

Eperdzsem
Mosás után a fán termő eper száráról húzzuk le a gyümölcsvelőt, és egy ismert űrtartalmú zománcozott fazékban, a Meggydzsemnél leírt módon kb. 10 percig főzzük. Az édesítéshez literenként 10 dg mézet használjunk.

Sült eperdzsem
Mostanában folyton el vagyok maradva a dolgaimmal, sajnos a blogomra is kevesebb idő jut,mint egyébként. Egy kicsit besűrűsödtek az események körülöttem.

Nyers eperdzsem
1 kg apró eper
1,3 kg kristálycukor
1 mokkáskanál citromsav
1 mokkáskanál nátrium-benzoát ...

Az eperdzsemet botmixerrel pépesítjük. A citromot megmossuk, leszárítjuk, héját lereszeljük.
A joghurtot simára keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal.
Az eperpürét elosztjuk 2 üvegpohárban, majd a joghurtot is kétfelé osztva rákanalazzuk.

Az eperdzsem önmagában is az egyik legfinomabb kenyérre való, időnként mégis érdemes különleges párosításokban is kipróbálni. A vanília édes illata és a rebarbara fanyar, savanykás íze remekül kiemeli az eper aromáját.

Kuriózum a spájz polcain: levendulás eperdzsem, bodzavirágos méz
Írta: Fekécs Edit
Javában tart a befőzési szezon, és miután még nem késtünk le semmiről sem, most egy nagyszerű receptet és egy mézes praktikát ajánlok a figyelmetekbe. ...

Eperdzsem
hibátlan, érett, nem túl nagy szemű földieper, minden kg tisztított gyümölcshöz 70 dkg cukor, 1 citrom és 3 dl víz. Az epret lecsumázzuk, folyó vízben alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk.

Eperdzsem és szörp
Elkészítése roppant egyszerű. Az epret leszárazzuk, váltott vízben megmossuk, majd befőző fazékba rakjuk. Kilónként 20-30 dkg cukorra összekeverjük, és jó alaposan összenyomkodjuk, megkeverjük.

Eperdzsem
50 deka cukrot egy kevés vízzel mézsűrűségűre főzünk. A szárától megtisztított, megmosott, lecsurgatott, kb. 1 kilónyi epret belerakjuk, és addig főzzük, amíg egyet buggyan.

Eperdzsem hagyományosan és cukorbetegeknek - készítette Nemeskövi Dénes mesterszakács ...

Eperdzsem
Alkalmi vétel volt tegnap az eper a piacon, amiből nagy hirtelen ez a dzsem készült. Korábban bodzavirágos eperdzsemet terveztem; hazafelé szedtem is egy csokor virágot hozzá egy alkalmas helyen.

eperdzsem, fél citrom szűrt leve
A tojások sárgáját, a mézet, az eperdzsemet turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, a citromlevet és összekeverjük.
Négy ...

Eperdzsem
Hozzávalók:
1 kg eper, 30 dkg cukor, csipetnyi fahéj, szegfűszeg ...

eperdzsem
Egy tálban elkeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, a sót, és belereszeljük a citrom héját. Egy másik tálban vegyítjük a dzsemet, a joghurtot, az olajat, a citrom levét és a mézet.

Eperdzsem 3.
Igazi csokoládés profiterol (eredeti olasz recept alapján)
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Eperdzsemem
Lehetőleg kicsi és közepes szemeket válasszunk. Az epret szűrőn át megmossuk, és lecsöpögtetjük, majd megtisztítjuk a száraktól és levelektől....
15 személyre
60 perc
Részletek ...

Eperdzsem rebarbarával, azonnali fogyasztásra
Eperföldi spagetti
Erdész palacsinta ...

eperdzsemmel megkent piskótalappal beborítjuk. Hűtőbe helyezzük.. Hűtés után
tálra borítjuk, és vízgőzön olvasztott csokoládéval áthúzzuk. Hűtve tálaljuk ...

Eperdzsem recept
Elkészítésí idő: 50 perc
Elkészítés: Az eperszemeket lecsumázzuk. Langyos vízben jól megmossuk. Szűrőkanálon lecsepegtetjük és nagyméretű lábosban soronként megszórjuk kristálycukorral és lefedjük. Egy óra múlva levet ereszt. R...

" Eperdzsem (4 adag 848 kalória)
Az epret óvatosan megmossuk,leszedjük a szárát és lecsepegtetjük.Nagy szemű epreket vágjuk félbe a kicsiket hagyjuk egészben.Tegyük nagy edénybe a cukrot és 1dl vizet.Keverjük össze és kis lángon ...

Az eperdzsemhez:
1 kg eper 1 csomag dzsemfix 35 dkg cukor
A torta elkészítése:
A ledarált kekszet összedolgozzuk a kézmeleg vajjal, majd a masszát egy 23 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

Én is tervezek eperdzsemet :) Szerintem egy üveg ilyet is elteszek, feltéve, hogy sikerül még időben bodzát szereznem hozzá ;)
VálaszTörlés ...

Eperlekvár - eperdzsem
Valójában dzsem, azaz darabos, fél, negyed eperszemek vannak benne. Csak annyira zselésítem, hogy lágy maradjon, de ha megdöntöm az üveget, mégis tartson, ne folyjon.

Lásd még: Lásd még: Dzsem, Citrom, Lekvár, Tojás, Leves

Gasztronómia  Eperbefőtt  Eperfagylalt

 
RSS Mobile