Kezdőlap (Ecetes uborka)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Ecetes uborka

Gasztronómia  Ecetes torma  Ecetes zöldparadicsom

Ecetes uborka elkészítése:
Az uborkákat egy új körömkefével jó alaposan megsúroljuk, a hibás részeit kivagdossuk, a szárát tőből levágjuk, majd még egyszer alaposan leöblítjük. A kimosott üvegeket lefektetjük, és így rakjuk bele, egymás mellé szorosan az uborkákat.


Ecetes uborka télire - Receptek
Ecetes uborka télire
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Ecetes uborka 2.
Az uborkát beáztatjuk és alaposan megmossuk. Az üveg aljára néhány szál kaprot teszünk és az uborkákat szorosan az üvegbe állítjuk és mellé tüzünk egy szál megtisztított, negyedekbe vágott tormát. Ráöntjük a levet és lefedve két napig hagyjuk állni.

Ecetes uborka recept
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Ecetes uborka paprikával
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő
Finom különleges ízű és aromásavanyúság, amely sokáig eláll. Érdemes kipróbálni.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Befőzés Savanyúságok ~
~
Kategória: Befőzés ...

~ eltevése
Hány személyre:
Mossuk meg és forrázzuk le az uborekákat. mossuk ki az üveget, és tegyünk az aljára meggyfalevelet, ha van. Pakoljuk bele az uborkákat az üvegbe, és tegyünk közé egész borsot és babérlevelet.

~
Idén először végre sikerült uborkát kovászolnom, ami persze egyáltalán nem nagy dolog, viszont akkor próbálja meg az ember, ha nem tud hozzá uborkát szerezni. Mert bizony ami a salátauborkákat illeti, abban itt hiány nincs.

~ forrázva
5 literes üveghez kell: 2 liter víz, 1 liter gyümölcsecet, vagy borecet, 8 evőkanál cukor, 4 lapos evőkanál só, 1 evőkanál mustármag, 1 mokkáskanál timsó, 1 teáskanál szalicil, 2-3 db babérlevél, 15-20 szem bors, kis darab torma, 4-5 db meggyfalevél, ...

~
Idén csak uborka került az üvegekbe, almapaprika nélkül (egyébként ugyanígy csináltam, ezúttal mindet tárkonnyal): ...

~ hidegen
2 kg uborka, 3 liter víz, 1 liter 10%-os (vagy gyengébb ecet), 3 dkg só, 10-15 dkg cukor, 2-3 cikk fokhagyma, egy kis fej hagyma, 1 szál torma, 1 db csípős paprika, ízlés szerint kapor, csombor, szegfűbors, egész bors, koriandermag, mustármag, teáskanálnyi tartósítószer, ...

~ tartósítása hidegen
Sajtos puffancs III.
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

~ I.
~ II.
Ecetes-hagymás burgonyasaláta (Édesanyám kedvence) ...

~ saláta
Az uborkákat lereszeljük és lesózzuk. Kinyomkodjuk és ecettel, valamint olívaolajjal átkeverjük. Hidegen, isteni finom.
6 személyre
20 perc
Részletek ...

~ nagyon ízletes mellé.
A receptet és a fotót beküldte: Nagy Nikolett (Zalaegerszeg)
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: ...

~ kaporral (régi erdélyi recept) recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Az uborkákat alaposan megtisztítjuk, lecsöpögtetjük, majd a kaporral, babérlevéllel, tormával együtt egy ötliteres üvegbe tesszük. A borsot, mustármagot és szalicilt a tetejére tesszük. Az e...

~ 06.
Elkészítése: Zsenge, fejlődésben levő, friss, szabályos alakú, minél kisebb uborkát válasszunk ki, erre a célra. Vastagsága ne legyen több 2-3 cm-nél. Legjobbak a fürtös uborkafajták.

~ borsikával
Minden üveg aljára 2 szőlőlevelet, néhány szál borsikát, 1-1 szelet tormát rakunk.

~
.............
Zsenge, fejlődésben levő, friss, szabályos alakú, minél kisebb uborkát
válasszunk ki erre a célra. Vastagsága ne legyen több 2-3 cm-nél.
Legjobbak a fürtös uborkafajták. Megfelelőek a nimbusz, a delikatesz ...

Vágjuk le az ~ héját úgy, hogy egy négyzetesoszlop alakú uborkabelsőt kapjunk. A belsőből vágjunk összesen 6 kockát. 1-2 héjcsíkról hántsuk le az uborka maradék húsát, hogy csak a héj maradjon. Az így kapott héjat vágjuk nagyon apró kockákra.

füstölt párizsi, ~, házi majonéz, mustár, tehéntúró, zselatinlap, só, őrölt bors,
Buza Sándor, előétel, klasszikus, majonéz, OZ, szendvicskrém
Értékelés ...

Hozzávalók:
50 g ~, metélőhagyma, petrezselyemzöld,
5-6 tárkonylevél, 3-4 capribogyó, 150 ml majonéz
kevés porcukor, só,
100 ml tejföl, mustár,citromlé,
fehérbor, ...

Jól hangzik, bár az ~ nekem nem megy a spagettivel:)
VálaszTörlés ...

dödölle (1) dorka (6) dreher (3) dréher bak (1) dreher bak sör (1) dreher classic (1) dréher classsic (1) dubarry csirkemell (1) duna tv (1) duplacsokis (1) dupla lecsó (1) duty free (1) dzsem (2) dzsemek (1) dzsemek lekvárok (1) ebéd (3) ebéd házhozszállítás (1) ecet (1) ecetek (1) ~ ...

1 nagyobb csirke, 40 dkg sertéslapocka, a csirke mája és zúzája, 1 tojás, 5-6 db fürjtojás, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál majoránna, 2 közepes nagyságú ~, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Hozzávalók: 1 libamáj, nagy tenyérnyi libaháj, 3 dl tej, 1 nagy ~, 1 púpozott teáskanál szardellapaszta, 1 evőkanál zselatinpor, késhegynyi pástétom-fűszer, csipetnyi só. (A szardellapaszta nagyon sós!) A libamájat megmosom, letisztítom, és lábosba teszem.

Finom ragu ozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya 2 pár virsli 8 kis ~ 2 paradicsom 2 hagyma 1 csokor petrezselyem 4 evőkanál olaj 2 dl tejszín 2 kávéskanál keményítő Elkészítés:...

Hozzávalók: 1 nagy kígyóuborka, 2 közepes nagyságú ~, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg reszelt rokfort sajt, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 3 evőkanál marinált paradicsompaprika, 1 fiola kapribogyó, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor
...

Hozzávalók: 50 dkg sertésbőrke, 2 sertésköröm, 1 sertéscsülök, 4 ~, 4 tojás, 25 dkg vegyes zöldség, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál fűszerkeverék, 1 kávéskanál szemes bors, 1 kávéskanál só.

Nem csak ~ mehet bele (bár nekünk azzal az igazi nagy kedvenc), lehet csinálni Stefániának főtt tojással, marinált gombával is nagyon finom, de csináltam már ecetes gyöngyhagymával, és csak úgy simán, minden nélkül is szeretik.

Hozzávalók 4 személyre: 4 pár virsli 1 nagy fej lilahagyma 1 nagy fej vöröshagyma 2 db ~ 2 db savanykás alma 1 kis üveg ecetes torma 1 pohár kefir 3 ek olaj 1 csokor snidling 1 mk porcukor só Elkészítés módja: A hagymákat vékonyra felszeleteljük és megsózzuk.

Hozzávalók: 2 alma, 150 g szalámi, 1 hagyma, 1 nagyobb ~, 1 kanál ecet, 2 kanál olaj, bors, só, egy csipetnyi cukor.
A hagymát vékony karikákra vágjuk. Az almát meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk, ugyanígy járunk el a szalámival és az ecetes uborkával is.

Hozzávalók:60dkg paradicsom, 1,5dl olaj, 2-3 evőkanál borecet, 1 fej vöröshagyma, 1 kis ~, 1 teáskanál capribogyó, ½ csomó metélőhagyma, ½ csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi őrölt fekete vagy fehér bors, 1 csipet cukor, só.

Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 30 dkg főtt burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 db tojás, 1 közepes nagyságú ~, fél dl tej, 4 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött bors, só, 1 késhegynyi gyömbér 2-3 evőkanál liszt.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, kevés só, 1 darab ~, 3 deka zsír, 3 deka liszt, evőkanálnyi reszelt vöröshagyma, egy deci tejföl.
Egy kilogramm burgonyát meghámozva apró kockákra vágunk, annyi sós vízben, hogy a burgonyát épp csakhogy ellepje, puhára főzzük.

Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 50 dkg burgonya, 4 kisebb ~, 20 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, diónyi zsír, só, kiskanálnyi pirospaprika, 4 babérlevél, kés­hegynyi majoránna meg köménymag, 1 evőka­nál paradicsompüré, mokkáskanálnyi Piros Arany krém, ...

Hozzávalók:
25 dkg főtt sonka, 4 főtt tojás, 4 közepes ~, 1 kisebb piros kaliforniai paprika, 3 dl tartármártás, 2,5 dl víz, 2,5 dkg zselatin, 1 leveskocka
Elkészítés:
Egy kisebb lábasba beleöntünk 1 dl hideg vizet, beletesszük a zselatint, és jó fél óráig dagadni hagyjuk.

A bőrös, a füstölt és a színhúst mélytányérokba vagy tálakba/tálkákba rendezzük, 1-1 ~legyezőt (paprikadarabkát, kemény tojást, céklaszeletet stb.) teszünk a tányér aljára, felöntjük a lével, letakarjuk és 3-4 órára hidegre tesszük. Savanyúsággal, ecetes tormával kínálhatjuk.

Hozzávalók: 3-4 szem héjában főtt burgonya, 2 kisebb ~, 1 ek olaj, 1 kk mustár, 2 kk ecet, só, bors.
A burgonyákat meghámozom, vékonyan felkarikázom. Az uborkákat vékony karikákra vágom. Az olajból, ecetből, mustárból a fűszerekkel öntetet készítek és az egészet összekeverem.

A remoulade mártáshoz:
5-6 ek (házi)majonéz
25 g ~
25 g leöblített és aprított kapribogyó
2 ek aprított tárkony (én ecetben eltettet használtam)
2 ek aprított salottahagyma
2 ek aprított petrezselyemzöld
pár tekerésnyi frissen őrölt fehérbors
2 kis szardella filé, aprítva ...

Hozzávalók: 80 dkg darált hús (ki mit szeret) 1 kávéskanál só 1 kávéskanál őrölt fekete bors 2 kisebb ~ 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál ketchup 1 evőkanál mustár Elkészítés: A hagymát és az ecetes uborkát vágjuk apróra, ezután keverjük össze a hozzávalókat.

30 dkg főtt füstölt sonka vagy egyéb kicsontozott füstölt hús,
3 ~,
1 teáskanál friss tárkonylevél (vagy 1 mokkáskanál szárított tárkony),
1 fiola kapribogyó,
1 dl majonéz,
másfél dl tejszín,
só,
törött fekete bors,
1 csokor snidling,
1 evőkanál Worchester-mártás,
salátalevelek.

Rántott pulykamell ~salátával
Kezdők kedvéért teszem fel a receptet, mert nemrég kaptam egy kritikát, miszerint az oldalamon csak bonyolult ételek receptjei szerepelnek, és...

Hozzávalók: 40 dkg friss disznósajt, 2 ~, 1 nagyobb fekete retek, 1 nagy csokor snidling (vagy egy teáskanál reszelt vöröshagyma), másfél dl majonéz, ugyanennyi kefir, 2 gerezd fokhagyma, só, törött fekete bors ...

25 dkg sertéssült,
2 héjában főtt burgonya (krumpli),
1 alma,
3 közepes ~,
2 főtt tojás,
10 dkg főtt, füstölt marhanyelv vagy sonka,
tartármártás 2 tojásból,
pici mustár, porcukor, őrölt bors, só,
egy kiskanál citromlé,fél csokor petrezselyem, salátalevél a tálaláshoz ...

Fél üveg pácolt hal (ruszli), 1 ~, 15 dkg ecetes cékla, 1 ek cukor, 1 dl majonéz , 1 pohár tejföl, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors.


Elkészítés: ...

Hozzávalók
80 dkg marhacomb, 2 kisebb ~, 1 közepes vöröshagyma, 2 evőkanál Lucullus Grill fűszersó, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1-1 evőkanál ketchup és mustár, a sütéshez olaj ...

4db nagy sárgarépa, 1db savanyú alma, 20dkg sonka, 6db ~, 1 kis doboz kukorica konzerv, 0,5 csomó petrezselyem, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál kristálycukor, só, fehér bors
Elkészítés: ...

erdélyies vöröshagymás, ~saláta, és
tzazikisaláta (uborka, ánizs, joghurt, fokhagyma).
Sütinek utána vásároltat tettem asztalra, töltött csokis kalácsot és csokival bevont melomakaronót (mézes stangli-jellegzetes karácsonyi süti).

Hozzávalók:
35 dkg füstölt párizsi, 15 dkg ~, 12 dkg házi majonéz, 1 ek mustár, 12 dkg tehéntúró, 1 zselatinlap, só, őrölt bors
Kapcsolódó cikkek
Lencsés szendvicskrém ...

2 kemény tojás, 2 fej lilahagyma, 2 ~, 2 alma, 1 kávéskanál fűszeres ecet, 1 evőkanál olaj, só, bors, cukor, 2 doboz heringfilé, bagett
Elkészítés ...

Tálaláskor durvára tört színes borsot, fűszerpaprikát, citrom cikkeket, ~ és lilahagyma szeleteket és morzsát készítettem össze. És egy szárított macska-pöcse paprikát. Ezekkel díszítettem a kínálandó kocsonya tálakat.

Baromfi virsli 200 g
Trappista sajt 150 g
~ 150 g
Napraforgóolaj 1 kávéskanál
Mustár 1 kávéskanál
Só, fehér bors, citromlé, vöröshagyma ízlés szerint ...

40 dkg marhahátszín (Krőzusok bélszínt vegyenek)
2 db vöröshagyma (közepes méretű)
10 dkg ~
5 dkg kapribogyó
4 db tojás sárgája
4 kávéskanál mustár
4 mokkáskanál pirospaprika
4 evőkanál vaj
Ízlés szerint: só, bors, dijoni mustár, Piros Pista ...

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pulykamell, 50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 ~, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 2 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 2-3 evőkanál paradicsompüré, 1 babérlevél, kakukkfű, petrezselyemzöld, kevés olaj, só, bors, citromlé.

1 nagyobb vizes vagy ~,
fél dl majonéz (vagy 1 evőkanál olaj, kevés mustár, ecet),
2 paradicsom, ...

(4 adag) 3 pár virsli, 1 kis fej apróra vágott hagyma, 2 db felkockázott ~, 20 dkg trappista sajt, 2 evőkanál cukormentes mustár, fél evőkanál olíva olaj, 1 teáskanál citromlé, só, bors.
Elkészítés: ...

"Hungarian salat" - magyar saláta :-) Sonka, sajt, ~, ketchup és a jellegzetes bolgár csubrica
Gyümölcspiac éjjel-nappal
Reszket a hold a "tó" vizén ...

2 tojásból készített majonéz,
2 ~,
1 kávéskanál tárkony,
egy kávéskanál citromlé,
zöldpetrezselyem, só.

Oroszos hús saláta: főtt leveszöldség, 2 répa, 1 fehérrépa, 1/2 karalábé, és 20 dkg főtt leves hús, ( jelen esetben sertés ), továbbá: 1 alma hámozva, 3 db kisebb ~, ezek a zöldségekkel egyforma kockára vágva.

Gomba koktél
Gomba koktél Hozzávalók: 30 dkg gomba, 2-3 szál zsenge sárgarépa, 3 szál újhagyma, 2-3 ~, 1 narancs, 1 tojás sárgája, 1 dl tejföl, só, 1 kk. mustár, néhány csepp citromlé, csipetnyi cukor A tojás sárgáját simára keverjük a mus ...

80 dkg marhafelsál (1992 kalória)
10 dkg füstölt szalonna (716 kalória)
2 darab ~
10 dkg vaj (653 kalória)
2 darab sárgarépa
2 gerezd fokhagyma (8 kalória)
2 dl száraz fehérbor
3 darab borókabogyó ...

Angol uborkaleves
Kategória:Levesek Legfontosabb hozzávalók:nyers uborka, ~, kapor
Részletek...
Argentin almaleves
Kategória:Levesek Legfontosabb hozzávalók:alma, mazsola, citrom héja ...

Azután 3, kis kockára vágott kemény tojás, 2-3 összevagdalt ~ (ez el is maradhat) kerül még bele, majd egy csokor petrezselyem. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval, esetleg cakkos szélű nagy pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

Hozzávalók 4 személyre: fél kg cékla, 1 szép szál póréhagyma, 10 dkg ~, 1-1 púpozott kávéskanál majoránna és kakukkfű, 1 dl. száraz vörösbor.
Elkészítés: ...

vegyes zöldség, felkockázva, megfőzve(répa, zöldség, zellergumó, zöldbab, alma, krumpli, ~)
Fe-mini csőtészta
só, vegeta
Milupa tejpótló folyadék
Fe-mini galuskapor
só, bors, cukor, ecet, mustár ...

Hozzávalók: 60 dkg fagyasztott zöldségkeverék (zöldborsó, sárgarépa-kocka, kukorica), só, 2 főtt burgonya, 1 alma, 4 apró ~, 25 dkg majonéz (a fele tejföl is lehet), 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, pár csepp citromlé, 6-8 főtt tojás […] ...

Téli időszakban jól illik hozzá az ~, úgyszólván kötelező mellé egy pohár száraz bor.

Hozzávalók:
1 hosszúkás, 50 dkg-os kenyér (pl. zsemle- vagy zsúrkenyér) 5 dkg margarin, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 közepes nagyságú ~, 5 dkg reszelt sajt, 1 fej lila hagyma, 1 csokor piros retek, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Hozzávalók: 50 dkg főtt, füstölt marhanyelv, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 közepes nagyságú ~, 25 dkg spárga, 2-3 evőkanál borecet, 5 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, só (ízlés szerint), és törött fekete bors.

1 üveg ecetes cékla ( vagy egy nagy fej cékla, kockázva, megfőzve) (kb 300 huf)
3 db ~
1 db alma
2 tk reszelt torma (ecetes)
1 kis doboz tejföl (kb 100 huf) ...

Hozzávalók: 2 kisebb vöröshagyma,2 ek.olaj,só,őrölt fekete bors,1 kk. morzsolt majoranna,8-10 kisebb ~,60 dkg főtt újburgonya,1 nagy piros savanykás alma,fél citrom leve,20 dkg kolbász(ha lehet fehér kolbász) ...

Hozzávalók:
30 dkg metélttészta, 80 dkg paradicsom (lehet konzerv is), 2 gerezd fokhagyma, 10 szem fekete olívabogyó, 10 db apró ~, 4 ek. olaj, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 ek. szardellapaszta, 1 ek. szurokfű, 1 kiskanál chilipor, só, őrölt bors ...

24 dkg baromfivirsli
12 dkg Óvári sajt
20 dkg ~
1 ek. olaj
só, bors, citromlé, vöröshagyma, mustár ...

20 dkg margarin
2 kis kanál szárított tárkony
1 ~
néhány szelet kenyér ...

Hozzávalók:
2 baguette, 10 dkg. vaj, 15 dkg füstölt sonka (vagy füstölthús), 15 dkg füstölt sajt, 15 dkg párizsi, 3-4 nagyobb ~, 1 db zöldpaprika, 3 egész tojás, 1 dl. tej, 1 evőkanál mustár, só.
Elkészítése: ...

5 dkg császárszalonna (nagyon jó hozzá a sliced bacon konzerv),
1 nagy fej vöröshagyma,
1 db egész tojás,
1 közepes nagyságú ~,
fél dl tej,
4 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só,
1 késhegynyi őrölt gyömbér,
2-3 evőkanál finomliszt.

Gabikám!Nagyon finom menüt hoztál!:-)A sajtszalámi neve nálunk sajttekercs és én főtt tojást nem teszek bele, ~ van még benne.
Bianka írta...
Fenséges finomságok ...

Hozzávalók személyenként egy fóliacsomagba: ujjnyi hosszú kolbász, 7-10 dkg füstölt szalonna, köritésnek zöldpaprika vagy sós, ~, só, alufólia.
Jellemzők
recept
Kolbász, szalonna parázsban ...

50 dkg darált hús (SÓ NEM KELL!)
nagy zacskó szeletelt bacon
15 dkg füstölt sajt
15 dkg gépsonka
1 tojás
2 db nagyobb ~
1 db tejbe áztatott zsemle (jól kinyomkodva)
bors ...

Kiegészítésként már csak savanyúság (almapaprika és ~) került az asztalra, no meg friss kenyér helyett friss zsömle. Mennyei lett az ételünk, és még jobbá tette, hogy együtt ettük azokkal, akiket a legjobban szeretünk.

10 dkg apróra vágott főtt-füstölt tarja
3-4 szál összevagdalt újhagyma
3 evőkanál összevagdalt olívabogyó
1 apróra vágott ~ őrölt fekete bors ízlés szerint - ha szükséges - só
1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem ...

Amíg a leves fô, egy fazékban gombapörköltet készítünk. Beletesszük a felkockázott húsokat, hagyjuk, hogy összebarátkozzanak. Felöntjük a leszűrt levessel, most jön a capri bogyó, a babérlevél és az ~.
Rendesen összerottyantjuk, tálaláskor beleborítjuk a tejfölt.

Hozzávalók ( 4 személyre)
fél kg apró hal, 1 kg sovány ponty, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, babérlevél, 1 citrom leve, só, bors. A díszítéshez: 2 keményre főzött tojás, ~, citromkarikák, 1 fej saláta levelére szedve ...

2-4 adag
» 40 dkg sovány sertéshús
» zsír a sütéshez
» nagy fej hagyma
» 1 tk pirospaprika
» 10 dkg füstölt szalonna,
» 10 dkg füstölt kolbász
» pár db ~
» 2 dl tejföl
» 1 ek liszt
» só ...

fél kiló csirke mell
2 evőkanál olaj
egy fej vöröshagyma
2 tojás
csipetnyi bazsalikom, őrölt fehér bors, majoránna, só, fűszerpaprika
25 dkg sajt (tetszés szerint, bármilyen)
3 db ~
egy kaliforniai piros paprika ...

Hozzávalók: 45 dkg gömbölyű szemű rizs, 4 ek rizsecet, 2 ek cukor, ½ kk só, 5 lap nori (algalap), wasabi-paszta (csípős torma), 13 dkg füstölt lazac, japán ecetes gyömbér, összevagdalt ~, újhagyma
Halsaláta ...

1/2kg disznóhús (én karajt használtam, de lehet lapocka is), olívaolaj, só, bors, ételízesítő, piros-arany, erős-pista, 3-3szál fehér és sárgarépa, 3dkg kapribogyó, 5dkg fekete olívabogyó, 2közepes fej vöröshagyma, 14dkg paradicsompüré, 1ek vágott kapor, 15dkg ~, 20-25dkg füstölt kolbász, ...

ezt itt Németországban Strammer Max-nak hívják (nekem nagyon tetszik a beszédes neve, jó laktató, ettöl leszünk igazán strammok)egy különbség, itt jóféle német parasztkenyeret eszünk hozzá, rozskenyeret amibe tesznek köményt, néha koriandert és szegfübortsot. még némi ~ és édes ...

illetve 1/2 kg marha darált hús, 1 tojás, 1 fej hagyma apróra megvágva és megpirítva, őrölt fekete bors, 1 kávéskanál majoranna, mustár, csípős ketchup, chili pehely 1/2 csésze zsemlemorzsa. Továbbá: Hamburger zsemle, jégsaláta, szeletelt gouda sajt, lila hagyma, paradicsom, ~, ...

savanyítás során sós-ecetsavas, tejsavas felöntőlével savanyítunk, lényeges különbség a természetes savanyításhoz képest, hogy az élelmiszer természetes cukortartalma nem alakul át savvá. A mesterséges savanyítás rendszerint hőkezeléssel kiegészítve ad megfelelő tartósságot például az ~, ...

Ételkínálat: Kaporral ízesített oldalassal dúsított töltött káposzta - Sajgó bőségtál: Pácolt tarjaszelet, sült pisztráng, lepcsánka - Borkorcsolya: Tolcsvai lepcsánka.
Savanyúság kínálat: Vitamin saláta: káposzta, hagyma, uborka, paprika - Paradicsomsaláta - ~ ...

A téli időszakban, amikor nálunk kevés a zöld salátanövény, a friss salátaételek mellé savanyúság lépett. Egyszerű savanyú káposzta mellett savanyú uborka is. Ez utóbbi sós ugorka néven a 16. században már áruként is szerepelt. 17. századi recept szerint ez ~ volt, kaporral, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Uborka, Hagyma, Tojás, Bors, Saláta?

◄ Ecetes torma   Ecetes zöldparadicsom ►
 
RSS Mobile