Kezdőlap (Ecetes torma)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Ecetes torma


 

Ecetes torma

Gasztronómia  Ecetes szilva  Ecetes uborka
2014.04.23

Ecetes torma
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Ecetes torma alapanyagként.
Sült harcsafilé ...


Házi ecetes tormakrém
.
az a sírás várjon. Várnia kell.
Sokáig, akármeddig, nem tudom.
Az isten verje meg lépteid
nyomát. Lábaidra,
lábaidra vigyázzon.

Ecetes torma
Hozzávalók: 1 szál torma kevés husleves ecet cukor csipetnyi só ...

Házi ecetes torma
Nagy divat manapság kiváltani a bolti termékeket házi, saját készítésűvel, és mi lenne aktuálisabb pár nappal Húsvét előtt, mint a húsvéti sonkához való, szinte "kötelező" reszelt torma.

ecetes torma
ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkehúst a felsorolt fűszerekkel és sóval megszórjuk, kevés kukoricacsíra-olajjal bekenjük, megsütjük, majd kihűtjük. A grapefruitot cikkekre szedjük.

Ecetes torma
A tormagyökeret vékonyan meghámozzuk, kis lyukú reszelon lereszeljük. Ha erősen szeretjük, azonnal forró húslevest szűrünk rá - elég, ha éppen ellepi), ha gyengébben, előbb meleg helyen kicsit "szelőztetjük".

Ecetes torma a húsvéti sonka mellé
Komlós-retkes quiche
Folar de Páscoa - Portugál húsvéti kalács ...

Ecetes torma...
A tormát hámozás után lereszeljük és leforrázzuk (ez elveszi az erejét). A levét leszűrjük és összekeverjük az erőlevessel, sóval, ecettel és cukorral ízesítjük.
Ugrás a lap tetejére ...

Ecetes torma
Tormareszelék ecetes, cukros, lében, íze, illata kellemes és jellegzetes, torma-íz, csípős, színe halványsárgás-fehér.

20 dkg ecetes torma vagy 30 dkg friss * 20 dkg besamel * 5 dkg margarin * 2 evőkanál ecet (ha a torma nem ecetes, hanem friss) * 5 dkg porcukor
...

1 teáskanál ecetes torma
só, frissen őrölt bors, fokhagyma granulátum
1 teáskanál szárított kapor (a tetejére) ...

bors burgonya ecetes torma fokhagyma kelkáposzta leveskocka marha alaplé marhalábszár sárgarépa vaj vöröshagyma zeller
receptjellemzők ...

Hideg sültek mellé nálunk leggyakrabban savanyúság, mustár, ecetes torma vagy ketchup dukál. Pedig milyen jól esne a száraz, olykor kissé nyögvenyelős húsokat pikáns mártásokkal "gördülékenyebbé" tenni! ...

Savanyú - torma (ecetes torma 1896)
Savanyúság - vegyes 1. (mixed pickles)
Savanyúság - vegyes 2. (mixed pickles)
Savanyúság - vödrös 1
Savanyúság - vödrös 2
Savanyú tüdő
Savóital
Sáfrány - ecet
Sárban - sült kárász
Sárgabarack - aszalt ...

Hozzávalók: Fél tyúk, 1/2 liter savanyúkáposztalé, 2 evőkanál ecetes torma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1-1 késhegynyi őrölt koriander, babérlevélpor, mustármag, ízlés szerint só, törött bors, cukor. A tyúkhúst kis darabokra vágom.

Hozzávalók: 30dkg sárgarépa, 2 evőkanál ecetes torma, 1 citrom leve, 2 evőkanál olaj, só, 2-3 ág petrezselyemzöld, 1 salátalevél.
Elkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk és gondosan megmossuk.

Hozzávalók 4 személyre: 4 pár virsli 1 nagy fej lilahagyma 1 nagy fej vöröshagyma 2 db ecetes uborka 2 db savanykás alma 1 kis üveg ecetes torma 1 pohár kefir 3 ek olaj 1 csokor snidling 1 mk porcukor só Elkészítés módja: A hagymákat vékonyra ...

(A byodo ecetes torma - természetesen - tormát, borecetet, napraforgóolajat, cukorrépaszirupot, L-aszkorbinsavat, citromlét, szentjánoskenyérlisztet és tengeri sór tartalmaz.) Levesbetétként ha valaki szereti, főzhet hozzá cérnametéltet is.

a füstölt makrélához: 10 dkg ecetes torma
porcukor citromlé 1 alma
1 dl tejszín
4 db füstölt makréla, kb. 60 dkg (még finomabb, ha magokkal, fűszerekkel ízesített fajta) ...

só,4-5 evőkanál ecetes torma, őrölt fekete bors, porcukor, citromlé.
A vaj felét felolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta és a tejet ráöntjük, sűrűre főzzük, sózzuk, hűlni hagyjuk.

Szendvicskenyér, vaj, Nürnbergi kolbászkák, olaj a kisütéshez, ecetes torma, paradicsom.
Egy serpenyőben olajat hevítek és mindkét oldalán megsütöm benne a kolbászkákat.

A legnépszerűbb megoldás az ecetes torma készítése. Ehhez a megtisztított gyökeret lereszeljük, egy rövid időre felforrósítjuk (csípőssége ettől csökken) majd felöntjük egy kevés ecetes, cukros, sós vízzel, annyival, ...

Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 1 pohár száraz fehérbor, 2 szál újhagyma, 1,5 dl tejszín, 1 evőkanál ecetes torma, 2 evőkanál mustár, 2-2 ág friss tárkony, snidling, petrezselyem zöldje, bazsalikom (ha nincs friss növényünk, ...

Friss - kovászos - kenyér ecetes torma és magyar mustár illik hozzá.
A karácsonyi, ünnepi és a havas időszakon túlmenően a disznótoros ételekért szeretem még olyan nagyon a telet! :)
Bejegyezte: Alexa Christi dátum: 13:11 ...

2 ek reszelt ecetes torma
2 ek dijon-i mustár
2 ek aprított kapribogyó
2 ek aprított csemegeuborka
1 ek szárított kapor (helyettesíthető petrezselyemmel)
2 tk barnacukor
1-1 késhegynyi őrölt chili és feketebors ...

Hozzávalók: 1 kg-os fejes káposzta, 1 fej vöröshagyma, só, 1/2 üveg ecetes torma, 45 dkg majonéz, 1 nagy pohár tejföl, 1 teáskanál porcukor, 1 evőkanál mustár, 1 zeller, 1 alma.

1kisebb fej vöröshagyma, kókuszolaj, 2l alaplé, 10dkg csemege ecetes torma, 10dkg almás torma, 2,5dl (sovány) főzőtejszín, 3ek teljes kiőrlésű liszt, ételízesítő, só, fehér-bors, nádcukor, 2ek vágott petrezselyem, 15dkg főtt-füstölt sonka, ...

1,2 kg főtt, füstölt csülök, 1 kis üveg ecetes torma, 5 dkg Rama margarin, 2 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 tojás sárgája, fél citrom leve, só, bors, kevés cukor; a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa; a sütéshez: olaj ...

Hozzávalók(11):
2-3 evőkanál ecetes torma,3 dl joghurt,4 db tojás,1 cs retek,1 cs. újhagyma vagy 1 db...
Kedvencekhez adom!
Tavaszi receptek hozzávalók és elkészítés » ...

5 dkg reszelt ecetes torma
2 dl főző tejszín
2 dl tej
20 dkg francia saláta
só, fehér bors
a díszítéshez: kemény tojás szeletek, uborka, paradicsom, paprika, petrezselyemzöld, satöbbi tetszés szerint
a fényezéshez: aszpik (ld. aszpik gyorsan) ...

12 füstölt főtt fürjtojás 4 evőkanál ecetes torma
12 szelet vékony sonka 4 evőkanál majonéz
12 koktélparadicsom 4 evőkanál joghurt
1 kaliforniai paprika 1 evőkanál méz
1 csomag újhagyma só, bors, olívaolaj
1 csomag retek ...

Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 2 evőkanál ecetes torma, 2 evőkanál juhtúró, 1 evőkanál sűrű tejföl, kevés cukor, ízlés szerint só, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz ...

só, késhegynyi bors
1 evőkanál ecetes torma
1 evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 doboz ananászbefőtt
50 dkg sovány, főtt, kötözött sonka ...

Hozzávalók: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evőkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evőkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is)
Bővebben...
Aszpik egyszerűen ...

Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, 10 dkg főtt kötözött sonka vagy tarja, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál ecetes torma, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál Vegeta, 3 evőkanál, morzsolt csemegekukorica, ...

3 evőkanál ecetes cékla aprítva
1 evőkanál ecetes torma
3-4 evőkanál görög joghurt vagy tejföl ízlés szerint
4 adag burgonyapüré ...

Lehet langyosan vagy hidegen is fogyasztani. Újhagyma, retek, paprika, lilahagyma, ecetes torma mindenképpen jár hozzá.
Limara további receptjei blogján, a Limara Pékségén olvashatók.
Kulcsszavak: Limara péksége ...

TORMÁS-CÉKLÁS KACSASÜLT Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1/2 l ecetes céklasaláta, 1/2 pohár ecetes torma, 2 dl tejszín, 1 teáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor. A kacsát tisztít ...

5 dkg füstölt szalonna,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evokanál ecetes torma,
1 dl tejföl,
1 evokanál liszt,
1 teáskanál Vegeta,
3 evokanál morzsolt csemege
kukorica,
ízlés szerint törött fehér bors, só és cukor.

Hozzávalók: 60 dkg jonatánalma, 1 evőkanál ecetes torma, 1 evőkanál áfonyadzsem, 1 evőkanál cukor, fél citrom héja.

Hozzávalók: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evőkanál ecetes torma, 2 dl joghurt, só, őrölt bors, 4 tojás a díszítéshez.

Hozzávalók: 40 dkg füstölt hús, 2 kis fakanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál pirospaprika, 1 evőkanál ecetes torma, 1 tojássárgája, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál citromlé, ízlés szerint só.

Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1/2 l ecetes céklasaláta, 1/2 pohár ecetes torma, 2 dl tejszín, 1 teáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor.

Hozzávalók 8-10 palacsinta megtöltéséhez kb. 10 dkg füstölt sonka (angolszalonna húsos része), kb. 2-3 teáskanál csípős ecetes torma, kb. 2 teáskanál tejföl, petrezselyem, szükség szerint só ...

Hozzávalók: 70 dkg megtisztított sütőtök, 10 dkg tisztított zellergumó, 10 dkg lilahagyma, 4 db főtt tojás, 2 dl tejföl vagy kefir, 5 dkg ecetes torma, 1 csomag metélőhagyma (snidling), 2 dkg mustár, só, bors
Nyári tésztasaláta ...

A levesben főtt marhahús maradéka
Maradék leveszöldség, főtt krumpli
Két kisebb alma
Két-három csemegeuborka
Kiskanálnyi ecetes torma
2.5 dl tejföl
2 -3 evőkanál ketchup
só, bors ...

Hozzávalók:
50 dkg sovány, főtt, kötözött sonka,
1 doboz ananászbefőtt,
2 dl tejszín,
1-1 evőkanál liszt és ecetes torma,
só, késhegynyi törött bors.

4-5 szelet csirkemell
50 deka savanyú káposzta
2 deci kefir
10 deka reszelt sajt
6 deka ecetes torma ...

bors, 1-1 késhegynyi őrölt szerecsendió és őrölt lestyángyökér, 2 szem kibontott kardamómimag, 1 púpozott teáskanál só. 1 kis doboz ecetes torma, 2 alma, csipetnyi cukor, 1
dl tejföl.

60 dkg sertés karaj (csont nélkül), 1 szál Gyulai csípős kolbász, só, Lucullus őrölt fekete bors, Lucullus őrölt köménymag, 1 dl olaj, 1 vöröshagyma, 25 dkg natúr vajkrém, 1 mokkáskanál só, 2 kiskanál porcukor, 5 evőkanál ecetes torma, ...

· 2 közepes lilahagyma
· 2-3 ág kakukkfű, egy-két ág rozmaring
· 3 gerezd fokhagyma
· málna ecet
· extra szűz olívaolaj
· ecetes torma (csemege)
· só, bors
· étolaj a pácoláshoz ...

deka marhafartő ( színhús ) fél kiló marhacsont, 15 deka petrezselyemgyökér, 20 deka zeller, 60 deka kelképoszta, 20 deka karalábé, 50 deka karfiol, 30 deka zöldbab, só, vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, paradicsompüré-konzerv, egész bors, ecetes torma, ...

30 percig sütjük.
A sütőből kivéve vizes ecsettel átkenjük, így a teteje fényesebb lesz.
Melegen, cikkekre vágva szokás tálalni, mustár és ecetes torma, csípős savanyúság, valamint egy szép sör társaságában.

Lásd még: Lásd még: Torma, Tojás, Hagyma, Tejföl, Leves

Gasztronómia  Ecetes szilva  Ecetes uborka
2014.04.23

 
RSS Mobile