Kezdőlap (Ecetes torma)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Ecetes torma

Gasztronómia  Ecetes szilva  Ecetes uborka

Ecetes torma
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Ecetes torma alapanyagként.
Sült harcsafilé ...


Házi ecetes tormakrém
.
az a sírás várjon. Várnia kell.
Sokáig, akármeddig, nem tudom.
Az isten verje meg lépteid
nyomát. Lábaidra,
lábaidra vigyázzon.

Házi ecetes torma - Thermomix recept
Hozzávalók: 70 dkg friss torma (tisztítva kb. 450 gramm), 5 dl víz, 2 kiskanál (30 gramm) só, 5-6 evőkanál (130 gramm) kristálycukor, 6 evőkanál (35 gramm) 20% - os ecet 1. A tormát földaraboljuk, a Thermomix keverőedényébe szórjuk, lezárjuk, [.] ...

Házi ecetes torma
Nagy divat manapság kiváltani a bolti termékeket házi, saját készítésűvel, és mi lenne aktuálisabb pár nappal Húsvét előtt, mint a húsvéti sonkához való, szinte "kötelező" reszelt torma.

ecetes torma
ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkehúst a felsorolt fűszerekkel és sóval megszórjuk, kevés kukoricacsíra-olajjal bekenjük, megsütjük, majd kihűtjük. A grapefruitot cikkekre szedjük.

Ecetes torma
A tormagyökeret vékonyan meghámozzuk, kis lyukú reszelon lereszeljük. Ha erősen szeretjük, azonnal forró húslevest szűrünk rá - elég, ha éppen ellepi), ha gyengébben, előbb meleg helyen kicsit "szelőztetjük". Ízlés szerint ecetet és kevés cukrot adunk hozzá.

Ecetes torma a húsvéti sonka mellé
Komlós-retkes quiche
Folar de Páscoa - Portugál húsvéti kalács ...

Ecetes torma...
A tormát hámozás után lereszeljük és leforrázzuk (ez elveszi az erejét). A levét leszűrjük és összekeverjük az erőlevessel, sóval, ecettel és cukorral ízesítjük.
Ugrás a lap tetejére ...

Ecetes torma
Tormareszelék ecetes, cukros, lében, íze, illata kellemes és jellegzetes, torma-íz, csípős, színe halványsárgás-fehér. A szín stabilizálására borként, az íz hosszabb ideig történő megőrzésére tejport és növényi olajat adhatnak a reszelt tormához.
Almás ecetes reszelt torma ...

1 teáskanál ecetes torma
só, frissen őrölt bors, fokhagyma granulátum
1 teáskanál szárított kapor (a tetejére) ...

bors burgonya ecetes torma fokhagyma kelkáposzta leveskocka marha alaplé marhalábszár sárgarépa vaj vöröshagyma zeller
receptjellemzők ...

Hideg sültek mellé nálunk leggyakrabban savanyúság, mustár, ecetes torma vagy ketchup dukál. Pedig milyen jól esne a száraz, olykor kissé nyögvenyelős húsokat pikáns mártásokkal "gördülékenyebbé" tenni! ...

Savanyú - torma (ecetes torma 1896)
Savanyúság - vegyes 1. (mixed pickles)
Savanyúság - vegyes 2. (mixed pickles)
Savanyúság - vödrös 1
Savanyúság - vödrös 2
Savanyú tüdő
Savóital
Sáfrány - ecet
Sárban - sült kárász
Sárgabarack - aszalt
Sárgabarack - befőtt
Sárgabarack - bomba ...

Hozzávalók: Fél tyúk, 1/2 liter savanyúkáposztalé, 2 evőkanál ecetes torma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1-1 késhegynyi őrölt koriander, babérlevélpor, mustármag, ízlés szerint só, törött bors, cukor. A tyúkhúst kis darabokra vágom.

Hozzávalók: 2 púpozott evőkanál zselatinpor, 1 dl tej, 25 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis doboz ecetes torma, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, só és cukor, ízlés szerint, 1 evőkanál frissen reszelt torma, 1 csokor kapor, 1 evőkanál olaj ...

Hozzávalók: 30dkg sárgarépa, 2 evőkanál ecetes torma, 1 citrom leve, 2 evőkanál olaj, só, 2-3 ág petrezselyemzöld, 1 salátalevél.
Elkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk és gondosan megmossuk. Egy- két fiatal vékony kis sárgarépát tegyünk félre a díszítéshez, míg a többit reszeljük le.

Hozzávalók 4 személyre: 4 pár virsli 1 nagy fej lilahagyma 1 nagy fej vöröshagyma 2 db ecetes uborka 2 db savanykás alma 1 kis üveg ecetes torma 1 pohár kefir 3 ek olaj 1 csokor snidling 1 mk porcukor só Elkészítés módja: A hagymákat vékonyra felszeleteljük és megsózzuk.

(A byodo ecetes torma - természetesen - tormát, borecetet, napraforgóolajat, cukorrépaszirupot, L-aszkorbinsavat, citromlét, szentjánoskenyérlisztet és tengeri sór tartalmaz.) Levesbetétként ha valaki szereti, főzhet hozzá cérnametéltet is.

Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, 15 dkg mozzarella sajt, 3 púpozott teáskanál ecetes torma, só, bors, olaj; a páchoz: 1 kicsi hagyma, ½ diónyi gyömbér, 4-5 karika csilipaprika, ½ csokornyi petrezselyemzöld, ½ teáskanál só, ½ teáskanál bors, ½ ...

a füstölt makrélához: 10 dkg ecetes torma
porcukor citromlé 1 alma
1 dl tejszín
4 db füstölt makréla, kb. 60 dkg (még finomabb, ha magokkal, fűszerekkel ízesített fajta)
a díszítéshez: néhány salátalevél lilahagyma kapribogyó a parajjal töltött fogashoz: ...

só,4-5 evőkanál ecetes torma, őrölt fekete bors, porcukor, citromlé.
A vaj felét felolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta és a tejet ráöntjük, sűrűre főzzük, sózzuk, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a maradék vajjal kikeverjük és hozzáadjuk az ecetes tormát, jól összedolgozzuk a krémet.

Szendvicskenyér, vaj, Nürnbergi kolbászkák, olaj a kisütéshez, ecetes torma, paradicsom.
Egy serpenyőben olajat hevítek és mindkét oldalán megsütöm benne a kolbászkákat. A kenyérszeleteket vékonyan megkenem a vajjal, majd ráfektetem a hosszában kettévágott kolbászkákat.

A legnépszerűbb megoldás az ecetes torma készítése. Ehhez a megtisztított gyökeret lereszeljük, egy rövid időre felforrósítjuk (csípőssége ettől csökken) majd felöntjük egy kevés ecetes, cukros, sós vízzel, annyival, amennyivel - immár hidegen - krémessé tudjuk keverni.

Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 1 pohár száraz fehérbor, 2 szál újhagyma, 1,5 dl tejszín, 1 evőkanál ecetes torma, 2 evőkanál mustár, 2-2 ág friss tárkony, snidling, petrezselyem zöldje, bazsalikom (ha nincs friss növényünk, fél-fél teáskanálnyi szárított fűszerrel is elkészíthetjük a mártást), ...

Friss - kovászos - kenyér ecetes torma és magyar mustár illik hozzá.
A karácsonyi, ünnepi és a havas időszakon túlmenően a disznótoros ételekért szeretem még olyan nagyon a telet! :)
Bejegyezte: Alexa Christi dátum: 13:11 ...

2 ek reszelt ecetes torma
2 ek dijon-i mustár
2 ek aprított kapribogyó
2 ek aprított csemegeuborka
1 ek szárított kapor (helyettesíthető petrezselyemmel)
2 tk barnacukor
1-1 késhegynyi őrölt chili és feketebors
só ízlés szerint ...

1kisebb fej vöröshagyma, kókuszolaj, 2l alaplé, 10dkg csemege ecetes torma, 10dkg almás torma, 2,5dl (sovány) főzőtejszín, 3ek teljes kiőrlésű liszt, ételízesítő, só, fehér-bors, nádcukor, 2ek vágott petrezselyem, 15dkg főtt-füstölt sonka, 10dkg füstölt edami sajt
Elkészítés: ...

8 szelet rövidkaraj, kb. 1,2 kg főtt, füstölt csülök, 1 kis üveg ecetes torma, 5 dkg Rama margarin, 2 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 tojás sárgája, fél citrom leve, só, bors, kevés cukor; a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa; a sütéshez: olaj
Elkészítés: ...

5 dkg reszelt ecetes torma
2 dl főző tejszín
2 dl tej
20 dkg francia saláta
só, fehér bors
a díszítéshez: kemény tojás szeletek, uborka, paradicsom, paprika, petrezselyemzöld, satöbbi tetszés szerint
a fényezéshez: aszpik (ld. aszpik gyorsan) ...

1 nagyobb fej saláta, A dresszinghez:
12 füstölt főtt fürjtojás 4 evőkanál ecetes torma
12 szelet vékony sonka 4 evőkanál majonéz
12 koktélparadicsom 4 evőkanál joghurt
1 kaliforniai paprika 1 evőkanál méz
1 csomag újhagyma só, bors, olívaolaj
1 csomag retek ...

só, késhegynyi bors
1 evőkanál ecetes torma
1 evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 doboz ananászbefőtt
50 dkg sovány, főtt, kötözött sonka ...

pisztrángfilé, citrom, só, liszt a panírozáshoz, napraforgó olaj, ecetes torma, főzőtejszín, cukor, ecet 10%-os, só, cékla, só, tej, kukoricadara, vaj, só, reszelt szerecsendió,
Az ételhez ajánljuk ...

Hozzávalók: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evőkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evőkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is)
Bővebben...
Aszpik egyszerűen ...

Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, 10 dkg főtt kötözött sonka vagy tarja, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál ecetes torma, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál Vegeta, 3 evőkanál, morzsolt csemegekukorica, ízlés szerint törött fehér bors, ízlés szerint só, ...

3 evőkanál ecetes cékla aprítva
1 evőkanál ecetes torma
3-4 evőkanál görög joghurt vagy tejföl ízlés szerint
4 adag burgonyapüré ...

Lehet langyosan vagy hidegen is fogyasztani. Újhagyma, retek, paprika, lilahagyma, ecetes torma mindenképpen jár hozzá.
Limara további receptjei blogján, a Limara Pékségén olvashatók.
Kulcsszavak: Limara péksége ...

TORMÁS-CÉKLÁS KACSASÜLT
TORMÁS-CÉKLÁS KACSASÜLT Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1/2 l ecetes céklasaláta, 1/2 pohár ecetes torma, 2 dl tejszín, 1 teáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor. A kacsát tisztít ...

Hozzávalók: 60 dkg jonatánalma, 1 evőkanál ecetes torma, 1 evőkanál áfonyadzsem, 1 evőkanál cukor, fél citrom héja.

Hozzávalók: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evőkanál ecetes torma, 2 dl joghurt, só, őrölt bors, 4 tojás a díszítéshez.

» 2 cm ujjnyi vastag friss torma reszelve, vagy egy ek ecetes torma
» 1 tk só
» 2 ek étkezési keményítő
» 30 dkg sütőtök, tisztítva felkockázva
» pár csepp citromlé (ha ecetes tormát használok, akkor elmaradhat)
» frissen őrölt bors ...

1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt fehérbors
2 evőkanál olaj (140 kalória)
1 evőkanál ecetes torma
1 ízlés szerint cukor
1 ízlés szerint reszelt citromhéj
1 ízlés szerint víz ...

Hozzávalók: : 1 kg hal 1 fej vöröshagyma 1 babérlevél 1 mk. kakukkfű ½ dl ecet 1 ek. borecet 2 ek. vágott petrezselyem Mártáshoz: 2 ek. reszelt ecetes torma 5 dkg margarin 2 ek. liszt 5 dkg darált mandula (mogyoró ,dió is lehet) 1,5 dl tej 1,5 dl tejfel cukor, só, szemes bors ...

Hozzávalók: 40 dkg füstölt hús, 2 kis fakanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál pirospaprika, 1 evőkanál ecetes torma, 1 tojássárgája, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál citromlé, ízlés szerint só.

16 dkg pácolt, füstölt, szeletelt libamell
10 dkg füstölt sajt
3 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
2 db 40 dkg-os konzerv natúr vörös bab
2 tojás
2 evőkanál ecetes torma
1 dl habtejszín
1 nagy fej vöröshagyma
só és frissen őrölt bors
friss parasztkenyér vagy más rusztikus fehér kenyér ...

Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1/2 l ecetes céklasaláta, 1/2 pohár ecetes torma, 2 dl tejszín, 1 teáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor.

Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 2 evőkanál ecetes torma, 2 evőkanál
juhtúró, 1 evőkanál sűrű tejföl, kevés cukor, ízlés szerint só, 1 db
egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Hozzávalók 8-10 palacsinta megtöltéséhez kb. 10 dkg füstölt sonka (angolszalonna húsos része), kb. 2-3 teáskanál csípős ecetes torma, kb. 2 teáskanál tejföl, petrezselyem, szükség szerint só ...

Hozzávalók: 70 dkg megtisztított sütőtök, 10 dkg tisztított zellergumó, 10 dkg lilahagyma, 4 db főtt tojás, 2 dl tejföl vagy kefir, 5 dkg ecetes torma, 1 csomag metélőhagyma (snidling), 2 dkg mustár, só, bors
Nyári tésztasaláta ...

A levesben főtt marhahús maradéka
Maradék leveszöldség, főtt krumpli
Két kisebb alma
Két-három csemegeuborka
Kiskanálnyi ecetes torma
2.5 dl tejföl
2 -3 evőkanál ketchup
só, bors ...

Hozzávalók:
50 dkg sovány, főtt, kötözött sonka,
1 doboz ananászbefőtt,
2 dl tejszín,
1-1 evőkanál liszt és ecetes torma,
só, késhegynyi törött bors.

4-5 szelet csirkemell
50 deka savanyú káposzta
2 deci kefir
10 deka reszelt sajt
6 deka ecetes torma ...

bors, 1-1 késhegynyi őrölt szerecsendió és őrölt lestyángyökér, 2 szem kibontott kardamómimag, 1 púpozott teáskanál só. 1 kis doboz ecetes torma, 2 alma, csipetnyi cukor, 1
dl tejföl.

Hozzávalók a salátához: 25 dkg főtt vagy sült parasztsonka, jégsaláta, főtt tojás, retek, újhagyma, tejföl, majonéz, ecetes torma, só.

60 dkg sertés karaj (csont nélkül), 1 szál Gyulai csípős kolbász, só, Lucullus őrölt fekete bors, Lucullus őrölt köménymag, 1 dl olaj, 1 vöröshagyma, 25 dkg natúr vajkrém, 1 mokkáskanál só, 2 kiskanál porcukor, 5 evőkanál ecetes torma, 20 dkg gépsonka, 4 főtt tojás, 1 kiskanál mustár, ...

· 1 kacsamell (35-40dkg)
· 1 doboz (125g) rukkola (borsmustár levél)
· 2 közepes lilahagyma
· 2-3 ág kakukkfű, egy-két ág rozmaring
· 3 gerezd fokhagyma
· málna ecet
· extra szűz olívaolaj
· ecetes torma (csemege)
· só, bors
· étolaj a pácoláshoz ...

Hozzávalók: 80 deka marhafartő ( színhús ) fél kiló marhacsont, 15 deka petrezselyemgyökér, 20 deka zeller, 60 deka kelképoszta, 20 deka karalábé, 50 deka karfiol, 30 deka zöldbab, só, vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, paradicsompüré-konzerv, egész bors, ecetes torma, petrezselyemzöld.

Hozzávalók:
1 kis doboz konzerv csemegekukorica, 2 kemény tojás, 1 paradicsom, 1 kicsi lilahagyma, salátalevelek, 1 csokor petrezselyem. A mártáshoz: 2 kemény tojássárgája, 1 kiskanál mustár, 1 csapott kiskanál porcukor, só, őrölt bors, 2 dl tejföl vagy főzőtejszín, kevés ecetes torma ...

A tormát - most először - magam reszeltem, nem is lett belőle ecetes torma, frissen ettük. (Azt tudjátok, hogy a néphagyomány szerint miért eszünk tormát a húsvéti reggelihez? Azért, hogy nyáron ne másszanak a kígyók-békák a szánkba.

Végül olajjal újra lekenjük és előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200, légkeveréses sütôben 180 fokon) kb. 30 percig sütjük.
A sütőből kivéve vizes ecsettel átkenjük, így a teteje fényesebb lesz.
Melegen, cikkekre vágva szokás tálalni, mustár és ecetes torma, csípős savanyúság, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Torma, Tojás, Hagyma, Tejföl, Leves?

◄ Ecetes szilva   Ecetes uborka ►
 
RSS Mobile