Kezdőlap (Disznó)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Disznó


 

Disznó

Gasztronómia  Díszkukorica  Disznófősajt

Disznótor II. - A fej
A holnap kezdődő nagyböjt előtt még egy poszt jön a disznó főszereplésével. A kolbászon, hurkán kívül szintén disznótor alkalmával kerül sor a fej változatos felhasználására. Erről az alapanyagról egyszer már volt szó, a 19.


sajt roston, zöldségtortával
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "sajt roston, zöldségtortával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Disznóságok a Millenárison - Pörög a hentesfesztivál
Manapság mindenből képes az emberiség fesztivált csinálni, miért ne gondolhatták véresen komolyan a húsipari feldolgozók, hogy nekik is lehet egyet?! ...

sajt 2.
A húsokat a nyelvvel, szalonnával, bőrkével együtt annyi hideg sós vízbe tesszük fel, amennyi ellepi. Lassú tűzön puhára főzzük, majd kicsontozzuk. A főtt húsokat a szalonnával együtt vékony szeletekre vágjuk.

Disznóvágás: Megböktük
Persze nem mi vagyunk a minta hízóvágók, mivel kb. 7:20 körül jött meg a malac. Jobb helyeken ilyenkor már kb. ultiznak az emberek a vágás után.

húslevesek, orjalevesek - Receptek
Találatok száma: 5 recept
Sertéshúsleves zöldséges húsos párnácskákkal ...

Disznóság!
Ilyen egyszerűen ilyen finomat készíteni? Lehetséges. És ez nem a Coke Zero reklámja, csak egy tipp azoknak, akik szeretnek jókat enni, de a kinti 35 fokos hőmérséklet miatt nincs kedvük egy óráig a tűzhely mellett állva főzőcskézni.

hús
Húsevőknek: bolgár kolbászkák, fasírt helyett
Bolgár barátaimtól tanultam ezt, az igen egyszerű receptet. Fasírt helyett nagyon jó. Nem kell bele, sem liszt, sem tojás: ...

Vaddisznó pácolva készítése:
A vaddisznó hátsó combját szoktuk pácolva elkészíteni. Ha nem túl kövér, a bőrös szalonnát is rajtahagyhatjuk, csak ujjnyi csíkokra vagy kockákra vagdaljuk be a bőrét, így jobban kisül, és nagyon jó ízt ad az egésznek.

Vad gyömbéres sütőtökmártással és burgonyapogácsával
Vad gyömbéres sütőtökmártással és burgonyapogácsával
Alapanyagok kuktába/ burgonyapogácsa elkészítése(19:00)/kukta kinyitása(36:00) ...

Vaddisznó pörkölt
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 10 fő
elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
elkészítés ideje: 4 óra
árkategória: 5.000 - 10.000 között ...

Vad gulyás
Feltöltő: Kautz József Kategória: Levesek 0 380 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Vaddisznó pörkölt recept
Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

sajt saláta
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Slambuc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból ...

Disznósajt
Hozzávalók:
Ide zömmel a fejhús, a füle, a nyelve, a szíve, a veséje kerül egy kis bőrrel. Akkor jó a sajt, ha nem sok a kövér, bőrös rész benne. Ízlés szerint: só, tört fokhagyma, őrölt bors, pici őrölt piros paprika.

Vad
(Sus scrofa L.), a nem kérődző párosújjuak alrendjének félék családjába tartozó állatfaj. Szine általában szürkés-fekete-barna, ami sárgával kevert fekete-barna sörtéitől és barnás-szürke alsó szőreitől ered.

Ételek " Disznótoros másképp (agyagedényben)
Disznótoros másképp (agyagedényben)
Disznótoros másképp (agyagedényben) receptje - kolbász ételek ...

Veszek egy fél fejet. Sós, köményes, babérleveles vízben megfőzöm. Jó puhára, hogy leváljon a csontról.

Roston sült vaddisznó recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A húst bepácoljuk, majd a fűszerekkel ízesítjük. Utána roston megsütjük, közben többször megfordítjuk, és meglocsoljuk.

» sajtsaláta
» Hagymás ecetes virslisaláta
» Hagymás ecetes babsaláta
» Német krumplisaláta
» Paradicsom mozzarellával
» Török pásztorsaláta
» Káposzta üvegtésztával
» Párizsis sajtsaláta ...

Amennyiben disznóvágás után vagyunk, a maradék, friss töltelékek nyomatékosan ajánlottak. Ekkor csak rétegezünk. A hurkabélre érzékenyek a kész töltött áruról azt eltávolíthatják.

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Vad pörkölt
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

5 percig hadd főjön, utána rakjuk bele a sót, a szóját az őrölt köményt és végül a mentalevelet. Főzzük össze. Ha ez kész, akkor a disznónyelvet rakjuk egy tepsibe, és 45 percig pirítsuk, a végén pedig öntsük le a mártással, és tálalhatjuk.

- A káposztalevest általában torkor főzik, ezért egyszerre, a receptben felsoroltaknál jóval több hozzávalóból készül.

Disznótoros nem hagyományosan, baconös hagymás krumpliágyon paradicsommal, paprikával, gombával együtt sütve
Hagyományos recepteket már tettem fel, többet is:
Sült hurka és kolbász krumpliágyon, párolt vörösboros lila káposztával ...

toros leves citrommal
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Disznófejsajt házilag
Mostanában újra divatba jöttek az olcsó, korábban lenézett alapanyagok, mind a hazai, mind a külföldi csúcsgasztronómia használja újabban a belsőségeket- nemcsak májat - , ökörfarkat, pofahúsokat és hasonló alkatrészeket.

comb egyben sütve, káposztával és krumplival
Húsvét előtt elég sűrűk voltak a napjaim, nem igazán tudtam úgy készülni, ahogy szerettem volna. Vendégeink is jöttek, a főzés pedig az utolsó napra maradt.

Disznófarkas erőleves
Számtalanféle hús vagy csontlevest főzök, ez egy, a kevésbé szokványos párosítások közül.

bab (Κουκιά)
Érdekes módon erre a hüvelyesre a görögök legnagyobb százaléka allergiás. Annyira magas az arány, hogy a gyerekek megszületésekor el is végzik ezt a vizsgálatot.
A családban sem szereti mindenki, én igen:)

...

Disznópaprikás - Baks
A pörkölt alapja: lapockahús csonttal, comb, csülök, farok, köröm. A húsokat apró darabokra vágjuk.

toros
A jó hurka receptje:
A hurka nem fogyókúrás étel, de csak akkor hízlal igazán, ha helytelenűl készítik. Nem szabad szíradékot alátenni, hiszen éppen elég mennyiség sűl ki a hurkából is.

Vaddisznó ragu
Mi került a 8 személyes adagba? 2 kiló vaddisznó comb, 1 deka húsos szalonna, 2 répa, 1 kisebb zeller, 2 lilahagyma, 2 cékla, 3 deci vörösbor, 10 deka szemes gesztenye, 10 deka rókagomba, só, bors, zsálya.

Lásd még: Lásd még: Leves, Tojás, Saláta, Csirke, Hagyma

Gasztronómia  Díszkukorica  Disznófősajt

 
RSS Mobile