Kezdőlap (Disznó)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Disznó

Gasztronómia  Díszkukorica  Disznófősajt

Disznósajt roston, zöldségtortával
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Disznósajt roston, zöldségtortával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...


Disznóságok a Millenárison - Pörög a hentesfesztivál
Manapság mindenből képes az emberiség fesztivált csinálni, miért ne gondolhatták véresen komolyan a húsipari feldolgozók, hogy nekik is lehet egyet?! ...

Disznóvágás: Megböktük
Persze nem mi vagyunk a minta hízóvágók, mivel kb. 7:20 körül jött meg a malac. Jobb helyeken ilyenkor már kb. ultiznak az emberek a vágás után. Mi tehát csúszva kezdtünk bele, de ez nem szegte kedvünket, sőt így több időnk volt regenerálódni az előző esti rákészülés után.

disznóhúslevesek, orjalevesek - Receptek
Találatok száma: 5 recept
Sertéshúsleves zöldséges húsos párnácskákkal ...

Disznófőből való sajt
A disznófejet mindaddig főzd, míg a csontjáról elválik, azután a két fülét vágd el; azt szép aprón s hosszan jól megmetéld, a felső bőrit levedd, s egy ruhába tedd; a több húsát, aki a fején van, leszedd, s abba a bőrbe rakd, s a metélt füleket belé hintegesd, ...

~ság!
Ilyen egyszerűen ilyen finomat készíteni? Lehetséges. És ez nem a Coke Zero reklámja, csak egy tipp azoknak, akik szeretnek jókat enni, de a kinti 35 fokos hőmérséklet miatt nincs kedvük egy óráig a tűzhely mellett állva főzőcskézni.

~hús
Húsevőknek: bolgár kolbászkák, fasírt helyett
Bolgár barátaimtól tanultam ezt, az igen egyszerű receptet. Fasírt helyett nagyon jó. Nem kell bele, sem liszt, sem tojás: ...

~toros Kolbászfesztivál November 14-16.
'Eszem-iszom, dínom-dánom' a Vasúttörténeti Parkban!
Vidéki árakkal és falusi ízekkel érkezik Budapestre a '~toros Kolbászfesztivál'.

~karaj wokban sült zöldségekkel
Ez nem az a készítés közben beszélgetős étel: itt jár a kéz, szeletel, karikáz, forgat, kever, márt, s röpke fél óra alatt kész is vagyunk. Egy pohárka könnyű bor kíséretében kezdődhet a falatozgatás.
Backward ...

Vad~ pácolva készítése:
A vad~ hátsó combját szoktuk pácolva elkészíteni. Ha nem túl kövér, a bőrös szalonnát is rajtahagyhatjuk, csak ujjnyi csíkokra vagy kockákra vagdaljuk be a bőrét, így jobban kisül, és nagyon jó ízt ad az egésznek.
Először leforrázzuk, utána megtörölgetjük.

Vad~ pörkölt
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 10 fő
elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
elkészítés ideje: 4 óra
árkategória: 5.000 - 10.000 között ...

Vad~ gulyás
Feltöltő: Kautz József Kategória: Levesek 0 380 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Vad~ pörkölt recept
Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

~
Sertés, gyalázatos, mocskos, gusztustalan ember, -melléknévként- trágár. Származékai: ~ság, ~lkodik.
Ótörök jövevényszó: csuvas sziszna, ócsuvas *dzsisznag. A (feltételezett) ősi csuvas alak szabályosan gyisznó lett nyelvünkben, erre a 15.

~sajt saláta
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Slambuc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból ...

~sajt
Hozzávalók:
Ide zömmel a fejhús, a füle, a nyelve, a szíve, a veséje kerül egy kis bőrrel. Akkor jó a sajt, ha nem sok a kövér, bőrös rész benne. Ízlés szerint: só, tört fokhagyma, őrölt bors, pici őrölt piros paprika.

Vad~
(Sus scrofa L.), a nem kérődző párosújjuak alrendjének ~félék családjába tartozó állatfaj. Szine általában szürkés-fekete-barna, ami sárgával kevert fekete-barna sörtéitől és barnás-szürke alsó szőreitől ered. Feje hosszu, agyarai, különösen a himéi, igen erősek. Testhossza 1,8 m.

Veszek egy fél ~ fejet. Sós, köményes, babérleveles vízben megfőzöm. Jó puhára, hogy leváljon a csontról. Felaprítom ha kell utánsózom, borsozom zúzok rá fokhagymát, megszórom pirospaprikával, és egy mély tálban összekeverem pár merőkanál főzőlével, és megdermesztem.

Roston sült vad~ recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A húst bepácoljuk, majd a fűszerekkel ízesítjük. Utána roston megsütjük, közben többször megfordítjuk, és meglocsoljuk. A főtt burgonyát, paprikát és cukkinit feldaraboljuk, majd roston meg...

Amennyiben ~vágás után vagyunk, a maradék, friss töltelékek nyomatékosan ajánlottak. Ekkor csak rétegezünk. A hurkabélre érzékenyek a kész töltött áruról azt eltávolíthatják. A - kovászolt káposzta - nem tévedésből került alternatív lehetőségként felajánlva.

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Vad~ pörkölt
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

Ujjnyi vastagra szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Keverjünk hozzá egy kis levet, amiben kifőztük a ~t. Tisztított sertésgyomorba töltjük, megkötözzük, majd súlyos kövekkel lepréseljük két deszka között.

- A káposztalevest általában ~torkor főzik, ezért egyszerre, a receptben felsoroltaknál jóval több hozzávalóból készül. Ez a leírás Técsőről származik, de másutt, például Beregrákoson úgy készítik, hogy a húst először egy kevés zsíron fehéredésig sütik, csak aztán főzik meg.

~toros nem hagyományosan, baconös hagymás krumpliágyon paradicsommal, paprikával, gombával együtt sütve
Hagyományos recepteket már tettem fel, többet is:
Sült hurka és kolbász krumpliágyon, párolt vörösboros lila káposztával ...

~toros leves citrommal
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

~fősajt, kocsonya, gömböc, hájszélyes
A ~vágás elmaradhatatlan tartozékai még a ~fősajt, a kocsonya, illetve a gömböc és a hájszélyes.

~fejsajt házilag
Mostanában újra divatba jöttek az olcsó, korábban lenézett alapanyagok, mind a hazai, mind a külföldi csúcsgasztronómia használja újabban a belsőségeket- nemcsak májat - , ökörfarkat, pofahúsokat és hasonló alkatrészeket.

~comb egyben sütve, káposztával és krumplival
Húsvét előtt elég sűrűk voltak a napjaim, nem igazán tudtam úgy készülni, ahogy szerettem volna. Vendégeink is jöttek, a főzés pedig az utolsó napra maradt.

~farkas erőleves
Számtalanféle hús vagy csontlevest főzök, ez egy, a kevésbé szokványos párosítások közül. A húsos csont és a ~farok különösen ízletes párost alkotnak, a ~farok pedig gondoskodik arról, hogy rendesen besűrítse a lét, melyet erőlevesként, csak zöldséggel tálalok.

~bab (Κουκιά)
Érdekes módon erre a hüvelyesre a görögök legnagyobb százaléka allergiás. Annyira magas az arány, hogy a gyerekek megszületésekor el is végzik ezt a vizsgálatot.
A családban sem szereti mindenki, én igen:)


Hozzávalók:
(4-5 személyre) ...

~paprikás - Baks
A pörkölt alapja: lapockahús csonttal, comb, csülök, farok, köröm. A húsokat apró darabokra vágjuk.

~toros
A jó hurka receptje:
A hurka nem fogyókúrás étel, de csak akkor hízlal igazán, ha helytelenűl készítik. Nem szabad szíradékot alátenni, hiszen éppen elég mennyiség sűl ki a hurkából is.

Vad~ ragu
Mi került a 8 személyes adagba? 2 kiló vad~ comb, 1 deka húsos szalonna, 2 répa, 1 kisebb zeller, 2 lilahagyma, 2 cékla, 3 deci vörösbor, 10 deka szemes gesztenye, 10 deka rókagomba, só, bors, zsálya.

Vad~ paprikás
Az eredeti, alföldi recept átírva vad~ra. Ettem már birkából, marhából és sertésből készített paprikást, gondoltam, akkor lehet ezt készíteni vadhúsból is.
Lehetett.

HÁZI DISZNÓSAJT
Hozzávalók: fél nyers sertésfej (kb. 2 és fél kg, de kicsontozva 1,2 kg színhús marad belőle), 1 evőkanál vegeta ételízesítő, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 db cseresznyepaprika, 1 mokkáskanál szemes fekete bors, 1 mokkáskanál koriander, ...

1 kg vad~ lapocka
2-3 ek vegyes gombapor, vagy 1 ek szarvasgombás olaj

20-25 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1-1 tk kakukkfű, rozmaring, bazsalikom
1-2 db érett paradicsom, vagy 1 kis doboz sűrítmény
3 dl tejföl
a tésztához: ...

~toros kenyérben
Nagyon finomés ráadásul mutatós téli étel. Jó étvágyat!
.

~sajt - 2 személyre
A húsokat, bőrkét, sós vízben puhára főzzük, kicsontozzuk, majd feldaraboljuk, megfűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát, egy kevés zsírt, és egy kevés húslét. Sertésgyomorba töltjük, majd összevarrjuk, és 2 órán át főzzük.

Édes ~hús, japán recept
Hozzávalók 50 dkg szaftosabb sertéshús (pl. lapocka), 4 fej hagyma, 2-3 ek olaj, 6-8 ek paradicsompüré, 6-8 ek szójamártás, ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagyma, 3 ek méz, cseresznyepaprika-krém (vagy chili), őrölt feketebors
...

Aradi ~toros töltött káposzta
" onclick="return iwiwshare_click1217()" target="_blank" ...

Amikor a ~ nyelvet ölt
Ez a bizonyos ~nyelv úgy került hozzám, hogy egy másik ételhez vásároltam a hentesnél belsőségeket, és belekerült a pakkba. Aztán végül mégis kihagytam, azzal, hogy majd külön csinálok vele valamit. Hát, ez sikerült.

A pekingi ~
Szilveszter előtt rámtört a vágy egy jó minőségű ~ után. Annyit olvastam a Karajon a húsról, hogy nem bírtam magammal, és kimentem Biatorbágyra a Czimerékhez. Ez a kép fogadott. Kép Hát.

Erika, well, ~toros kolbászból errefelé nem jut, sajnos, még ha nem is vagyok túlzottan oda ére, évente egy-kétszer azért jól jönne. Az ír sausage nekem sem jött be, nem kolbász az, valahol a virsli és a kolbász között vergődik.

1 kg füstölt ~hús, 50 dkg szárazbab, 5 evőkanál rizs, 2 dl tejföl, fél fej hagyma, kevés petrezselyemzöldje, só, bors, ecet.
Elkészítés: ...

Mustáros vad~ tekercs paleo tésztával
A ma esti vacsora sztárja a paleo tészta volt, de azért a hozzá készített mustáros tekercs is megérdemel egy bejegyzést.
Hozzávalók: ...

Újkígyósi vad~ pörkölt galuskával (10 főre)
(
Paprikás ételek receptjei
) ...

Roston sült vad~...
A húst bepácoljuk, majd a fűszerekkel ízesítjük. Utána roston megsütjük, közben többször megfordítjuk, és meglocsoljuk. A főtt burgonyát, paprikát és cukkinit feldarabo
Ugrás a lap tetejére ...

Húsokról Belsőség Pacal Bárány-Birka Sertéshús Csülök Vagdalt, fasírt
~tor Kolbászfélék Hurkák Szalonna, sonka Töpörtyű, pörc ~sajt ~toros ételek
Marhahús Nyúlhús Bográcsban, nyárson, grillen Hidegtálak ...

Töltött paprika recept, és elkészítése ~húsból
A töltött paprika egy megszokott étel, sokféleképpen ettem már, de én az anyósoméra esküszöm. Ő így készíti :
Hozzávalók ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Vad receptek Szekszárdi vad~ pörkölt
Szekszárdi vad~ pörkölt
Galéria (2) ...

~toros
Nos, ez sem egy macerás étel. Egy tepsibe olajat és némi vizet öntesz, belerakod a sütni való kolbászt és hurkát. Én le szoktam fóliázni, főleg akkor, ha a fagyasztóból szedem ki. Aztán irány a sütő. Úgy 30 perc alatt készül el, a végén természetesen fólia nélkül pirítom.

~sajtkészítés


A ~sajt (~fősajt, sajt, préssajt, préshurka stb.) fő összetevői a következők: fejhús, tokaszalonna, bőrke.

~ kontra szárnyas
Míg karácsonykor és más ünnepeken a főfogáshoz tartozik a pulyka vagy más szárnyas, újévkor nem szabad baromfit enni, mert az hátrafelé kapar, 'elkaparja a szerencsét', lemaradást okoz.

~toros paprikás
Hozzávalók:
40 dkg kicsontozott sertéstarja, 20 dkg dagadó, 15 dkg tüdő, 15 dkg szív, 25 dkg máj, 60 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csípős csöves, paprika, 3 zöldpaprika, 2 paradicsom, őrölt pirospaprika, só, olaj ...

~sajt készítése, füstölése
Készítése. Fél sertés fej, szív, nyelv, bőrke tetszés szerint, kisebb húsdarabok. Az egész mennyiséget puhára főzzük, hogy a csontról a húst könnyen le lehessen fejteni. A nyelvről a fehér részt késsel lekaparjuk.

~ nyujja (vagy nyulja) - A sertés keresztcsontja a rátapadó ínakkal. Régi szakácskönyvekben általánosan használt kifejezés volt.
Domika - Túróval és kaláccsal (ritkábban kenyérrel) készített régi erdélyi étel.
Döblec - A sütőtök neve egyes vidékeken, régen.

~sajtok
Valamikor, régen, még kisdiák koromban, bizony jó párszor végigmentem a kacskaringós Csapó utcán s bámultam a hentesüzletek kirakatát. Igen. Többnyire csak "erre" futotta vagyonomból. Azért néhanapján, hébe-hóba csurrant pár forint s akkor vásároltam 3-4 szelet ~sajtot.

~tor
A téli csípős hideg hajdanában és még ma is a ~vágás kedvelt időszaka. Nem véletlen ez, hiszen a hideg idő garancia - az egyéb higiénés rendszabályok betartásával együtt - a hús romlásának megakadályozására.

~toros csicsókával és póréval, savanyú káposzta ágyon
Fotó: Bakcsy Árpád
Hozzávalók:
fél kg gyalult savanyú káposzta
fél kg csicsóka, hámozva és szeletelve
póré, szeletelve
friss kolbász és hurka, szeletelve
diónyi zsír, a sütőforma kikenéséhez ...

A ~tor.
Ilyenkor az egész ház talpon van, jó kedv kicsapongó hangulat uralkodik; a legöregebb embertől, a legkisebb gyerekig mindenki vig. Boros kancsó van minden ablak párkányán "kis kolbász" lóg minden gyerek kezében.

VADDISZNÓ
Vad~ erőleves
HOZZÁVALÓK:
40 dkg nyesedék vad~hús, 1 kg vadcsont, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 kis zellergumó, 1 fej vöröshagyma, só, szemes bors, 1 kanál paradicsompüré, 1 csomag lestyánlevél.

Vad~ bakonyi módra
Hozzávalók: 60-70 dkg vad~comb, só, őrölt fekete bors, kb. 3 evőkanál finomliszt, 6 evőkanál olaj vagy 4 evőkanál zsír, 6 dkg füstölt szalonna (ez el is maradhat), 1 vöröshagyma, 20-25 dkg erdei gomba (vargánya, rizike, őzláb - akár vegyesen is), […] ...

Vad~-rizseshús orosz módra
Vad~-rizseshús orosz módra 3 fej v.hagymát apróra vágunk és a bográcsban melegedett zsíron magpirítjuk. Hozzáadjuk a 2kg kockára vágott vadmalacot és pároljuk. Ha kiadta a levét, szeletekre vágott 25 dkg gombát, kockára vágott 20 dkg sárg ...

Vad~ pörkölt olaszul
Gondolataim a recepthez:
Mennyire mást jelent, hogyha azt mondják neked: '-Te egy vad~ vagy!-', ahhoz képest, ha azt mondanák neked, hogy: '- Te egy ~ vagy!-' ...

Vad~:megegyezik a ~ bontási részeivel és ezáltal felhasználásával.
vissza a címoldalra
Belépés ...

Házi ~fősajt
beküldte: NAKI, Besnyő
több mint 120 perc
Nehézségi fok:könnyűközepesnehéz
2 olvasó készítette el ...

Vegyes ~sajtsaláta
Hozzávalók: 30 dkg legalább három fajtából álló ~sajt (friss és füstölt ~sajt, valamint bőrsajt), 1 fej lilahagyma, petrezselyemzöld, 3-4 evőkanál ecet, só, bors, 1 evőkanál olaj, 1 retek, 1 paradicsom.

Currys ~hús whiskyvel (Szmor I.) Ceylon- Srílanka
Hozzávalók: 1-1 tk. nagyon csípős pirospaprika, őrölt köménymag, édesköménymag, koriandermag, 4 kardamómi megrepesztve, csipetnyi citromfű, 5 szem szegfűszeg, 3 gerezd fokhagymapép, tamarind vagy 1-2 ek. borecet, 2 tk.

Tormás ~toros leves
1-1 kis szál véres és májas hurka, 1 kis fej vöröshagyma, 1 paradicsom, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál ecetes torma, 1 csapott evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, só és őrölt fekete bors ízlés szerint ...

~toros
Elérkezett a ~vágás ideje. Egy hétvége erejéig te is függeszd fel a diétát, és élvezd a házias falatokat!
...

~kocsonya I. (Móra Ferencné)
~ fejét, lábát feldaraboljuk és feltesszük főni. Adunk bele szemesborsot, sót, paprikát, fokhagymát. A húst lassú forrás mellett főzzük, ha megfőtt, leszűrjük a húsokat, tálra rakjuk, a levét pedig ráöntjük. Ha megaludt, kevés paprikát teszünk rá.

~toros káposztával 3 személyre
Hozzávalók:
2 szál véres, 2 szál májas hurka, 2 szál kolbász, 50 dkg alma, 80 dkg savanyúkáposzta, 1 kis fej vöröshagyma, fél dl ecet, 1 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál olaj, 2 szem tört szegfűszeg, só, törött bors ...

~vágás (2), díszítés (1), előkészítés (15), főzés (13), fűszerezés (6), grillezés (8), gyártás (3), párolás (2), rántás (3), sajtkészítés (1), savanyítás (2), sűrítés (3), sütés (8), szabadtéri (5), tartósítás (3), tálalás (1), tárolás (5), tésztakészítés (3), töltés (1)
Ételcsoportok ...

~ságok
Currys-diós húsgombóc
Hozzávalók: 50 g darált sertéshús, 1 csomó tavaszi hagyma, 3 ek durvára tört dió, 1 tojás, 5 dkg vaj, 1 ek curry, só ...

~toros,pároltkáposztával és hagymás krumpliva
Dubarry sertésszelet
Egészben sült csemegekaraj lecsóval ...

~zsír fejtett bab fokhagyma liszt sertésoldalas só tejföl vöröshagyma
receptjellemzők ...

~toros 2. -kicsit másképp
Kivitorta
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

~toros leves citrommal
Tűzdelt csirkemell
Pikáns szósz csirkéhez
Húsos rakott tészta
Marinírozott hal
Édes-savanyú hússaláta
Zabpelyhes Muffin ...

~oldalas befűszerezve (só, bors),
aszalt szilva,
szeletelt bacon,
méz.

~vágásból nem maradt más csak kolbász? Nem kell magába enni
Tovább
Csirkeragu leves recept ...

~kocsonya 1.
Elkészítés: Veszünk 1/2 kiló ~fülét, farkát, lábát, szóval kocsonyának valót, jól megmosva, 2 litervízzel feltesszük főzni, s egy egész délelőttön át lassan forrni hagyjuk, míg egészen megpuhult s a víz körülbelül a felére beforrt.

~vágás idején is készíthető, és akár sütőben is. Savanyúkáposztával vagy lilahagymával igazi lakoma.
Bejegyezte: erős ildikó dátum: 19:13
1 megjegyzés: ...

~hoz: babér, borsfű, curry, feketebors, fekete üröm, fokhagyma, kakukkfű, koriander, kömény, lestyán, majoranna, pirospaprika, rozmaring, turbolya, vöröshagyma, zsálya
csirkéhez: borsfű, citromfű, curry, kakukkfű, kömény, majoranna, metélőhagyma, pirospaprika, rozmaring, tárkony, turbolya ...

~ból és halból ugyanígy működik, de azokat mindenképpen meg kell spriccelni egy kis olajjal.
A húsok átsülnek, a permetezés csak azért kell, hogy a szokásos sült panírt kapjuk. Zsiradék nélkül száraz mihíjják lesz csak belőle.

~sajt
Főzzük meg a húsokat,vágjuk kockára,fűszerezni,tölteni,összevarrni.
Kicsit megszúrkálva 1 órát abálni,majd súllyal lenyomva hagyni kihűlni
Forrás: Magyar Konyha ...

~toros ételek
==================
Debreceni rizses-májas hurka
............................

A ~húst leöblítem, konyhai papírtörlővel leitatom, kockára vágom.
Az olajat felmelegítem, rádobom a hagymát és üvegesre párolom-pirítom. Az aranysárga hagymához teszem a fokhagymát, egy percig kevergetem, majd a lábasba kerül a ~hús is, ezt fehéredésig kevergetem.

A ~sajtot bőrétől megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, majd vékony metéltre vágjuk. Keverőtálban salátaöntetet készítünk, hozzáadjuk az együtt apróra vagdalt vöröshagymát, ecetes uborkát, petrezselyem zölddel, tárkonylevelet.

A ~húst( fej, köröm, farok, lehet vegyesen) ha kell, kicsit megperzselem, majd megtisztítom, alaposan megmosom. Hideg vízben felteszem főni, ugyanúgy, mintha húslevesnek kezdenék neki. Én annyi vizet teszek rá, hogy kb. négy ujjnyira ellepje.

A ~vágások kora kb. egy évtizede leáldozott, papa már nem bírt el a vele járó munkával - de a mai napig visszasírja, emlegeti azokat az időket. Főleg most, hogy csikorog a tél és esik a hó.

A ~sajt, kolbász, hurka mind mind elmaradhatatlan kelléke a téli napoknak. Fanatikus rajongója vagyok eme ínycsiklandóan emberes falatoknak.

A ~fej termékpályája más. Nem nehezíti a levest, hanem külön útra kel. Kihűlve, tormával tálaljuk, előételként vagy reggelire külön ételként fogyasztjuk. Persze, nemcsak a torma, a zöldhagyma is illik hozzá.

A ~torost általában zsíros, nehéz ételnek tekintjük, pedig nem feltétlenül az. Megfelelő módon sütve és könnyű körettel kínálva kalóriaszegény étrenden levők számára sem megbocsáthatatlan bűnbeesés.
Ebben a receptben véreshurka édeskés jellegét remekül ellenpontozza a kelbimbó fanyarsága.

- ~:
fokhagyma, köménymag, babérlevél, majoránna, pirospaprika, feketebors, rozmaring, zsálya, kakukkfű, vöröshagyma, lestyán, Curry keverék.
- Fácán, fogoly:
feketebors, szegfűbors, vöröshagyma ...

A ~paréj nevű gyomnövény magja. Főzve, enyhén fűszerezve a hajdinakásához hasonló köret. Lisztje, kelt tésztában 5-10, egyéb esetekben 10-50%-ban helyettesítheti a búzalisztet.

A ~lapockát nyersen megdaráljuk és pörköltnek készítjük el. A lisztből és a tojásból szép vékony, gömbölyű metéltet készítünk, sós vízben kifőzzük és a hús közé keverjük, egy csipetnyi majoránnával együtt.
vissza a címoldalra
Kedvenc oldalaim ...

Ha ~- vagy marhahúsból főzöd, akkor főjön egy órát a hús, csak utána tedd bele a zöldségeket.
Ja, és ha már forr a víz a húson, akkor le kell szedni a tetején úszkáló barna moszatokat egy szűrővel!
[Olvasd tovább...]
« Előző oldal - Következő oldal » ...

Vad~- és szarvassült mandulás bundában sült almával, áfonyalekvárral és házi krokettel
 Az ételek mint mindig, most is finomak voltak, csupán egy kivetnivalót találtunk benne: a vadhúsokból tálalhattak volna némileg nagyobb adagot.
Desszertet most nem fogyasztottunk.

Vad~ combot kaptam sehol nem találok receptet az elkészítéséhez
Köszi
küldő:chef ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Tojás, Saláta, Csirke, Hagyma?

◄ Díszkukorica   Disznófősajt ►
 
RSS Mobile