Kezdőlap (Darázsfészek)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Darázsfészek


 

Darázsfészek

Gasztronómia  Darás tészta  Dashi

Darázsfészek elkészítése:
A lisztből, tojásból és az élesztőből tej hozzáadásával kalácstésztát készítünk.
A vajat a cukorral habosra keverjük, a már megkelt, kinyújtott tésztára kenjük, és a diót ráhintjük.


Darázsfészek
Hozzávalók:
0,5kg sima liszt, 3dkg élesztő, langyos tej, 2 evőkanál langyos tej, csipet só, 3 tojássárgája, 10dkg vaj,10dkg cukor, 15dk dió, 5dkg mazsola, 2dl tej ...

Darázsfészek
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták ...

Darázsfészek recept
Kedves Kiddy! Köszönöm a receptet, megsütöttem, és nagyon finom lett. A tésztája kicsit vastagra sikerült, de már nem volt hely a deszkámon vékonyabbra nyújtani, legközelebb kettéveszem a tésztát.
12021 ...

Darázsfészek aka kakaóscsiga
A Nép leszavazta a fánkot, gyanítom azért, mert nem csokis volt az opció, így az a következő hétvégén kerül sorra.( Addig is : itt a sütőben sült, ha nem bírod az olajszagot...

Darázsfészek
Az élesztőt 1 deci tejjel, és egy kiskanál cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, és az egészet összedolgozzuk a hét tojássárgájával, 2 deci tejjel és egy csipet sóval. A tésztát meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.

Darázsfészek
Előzőleg vegyik ki a szükséges vajat a hűtőből, hogy felmelegedjen, majd készítsünk egy adag kelt tésztát a Farsangi fánknál leírtak szerint azzal a különbséggel, hogy kovászhoz most csak 1 dg élesztőt használjunk, ...

Diós darázsfészek
Tegnap egyáltalán nem terveztem, hogy sütök valamit, az egész annak köszönhető, hogy van egy kis tévém a konyhában. Ez rendszerint be van kapcsolva , ha éppen főzök.

Darázsfészek - 4 személyre
2033 kalória / fő
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, hozzákeverünk egy kevés lisztet és kelni hagyjuk.

A darázsfészek tésztája úgynevezett félvajas tészta, avagy hajtogatott élesztős tészta.

BIRSALMÁS DARÁZSFÉSZEK
Hozzávalók: a kelt tésztához: 40 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 csipet só, fél kocka friss élesztő, 2 dl langyos tej, 10 dkg vaj; a töltelékhez: 1 kg birsalma, 5 dkg cukor, 17,5 dkg mascarpone sajtkrém, ...

Gesztenyés darázsfészek
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Gesztenyés darázsfészek" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Darázsfészek
Ha azt kérdezik, hol a méz ebben a darázsfészekben? A válasz egyszerű, sehol! A kérdés beugratós, hiszen mézet a méhek és nem a darazsak készítenek! ...

Darázsfészek
A hozzávalókat kidolgozzuk, 45 perc pihi, megkel, kinyújtjuk. Rákenjük a kikevert tölteléket, felcsavarjuk, 3 centisre vágjuk. 30...
andland ...

Darázsfészek
Hozzávalók, tésztához: 2,5dl tej, 1 csomag élesztő, 6dkg vaj vagy zsír, 5dkg porcukor.
A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük és jó alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát és megtöltjük a töltelékkel.

Darázsfészek
Hozzávalók 12 darabhoz:
2,5 dkg élesztő, 3 dl langyos tej, 1 evőkanál cukor, 65 dkg liszt, 2 tojás, A töltelékhez:, 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor
A tetejére: ...

Darázsfészek:/Amarlisz/
24 dkg. darált keksz,
13,5 dkg. margarin olvasztva.
15 dkg. porcukor vagy kevesebb.
3 ek. kakaópor
2-3 ek. rum
kevés tej.

Darázsfészek - Zsóka receptje
Hozzávalók: 40 dkg liszt,1 tojás,2 dkg élesztő,7 dkg margarin,5 dkg cukor,2dl tej,fél citrom reszelt héja
A töltelékhez: 15 dkg cukor,30 dkg darált dió,10 dkg margarin,1 tojás a tészta megkenéséhez.

Mézes darázsfészek
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 10 db elkészítéséhez
15 dkg méz, 12 dkg mandula, 10 dkg ...

Túrós darázsfészek
A sima darázsfészek, vajjal és cukorral a kedvenc péksüteményem, de hogy ne váljék unalmassá (hazudnék, ha valaha is megunnám) néha váltogatni szoktam a töltelékeket.

Darázsfészek...
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, hozzákeverünk egy kevés lisztet és kelni hagyjuk. A lisztet, tojás sárgákat, sót, élesztőt, 3 dkg cukrot jól összegyúrjuk, és m
Farsangi fánk...

Darázsfészek bő dióval
Az élesztőt kevés, langyos tejbe morzsolva felfuttatom. A maradék tejjel, a többi hozzávalót jól megdagasztom. Letakarom, langyos helyen kelesztem,...
8 személyre
70 perc
Részletek ...

Darázsfészek recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, hozzákeverünk egy kevés lisztet és kelni hagyjuk. A lisztet, tojás sárgákat, sót, élesztőt, 3 dkg cukrot jól összegyúrjuk, és miután megkelt, kinyúj...

Darázsfészek
2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük.

A darázsfészek tulajdonképpen a csiga, azt hiszem, legtöbb helyen így ismerik. Általában dióval szokás errefelé megtölteni, én viszont most módosítottam rajta. Kókusszal és mákkal töltöttem meg.

Kókuszos darázsfészek
Az az édes sütemény kiadós és másik nagy előnye hogy olcsó.

Sós sütemény (darázsfészekszerű)
Hozzávalók: 25 dkg liszt 1/2 kávéskanál sütőpor 1 kávéskanál só 1 dl tej 25 dkg margarin 1 tojássárgája 12 dkg reszelt sajt ...

Birsalmás-diós darázsfészek
(lakto-vegetáriánus recept)
Hozzávalók (10 adag desszertnek vagy 5 adag főételnek): ...

Címkék: amaretto, darázsfészek, desszert, kelt csigatorta, kelt tészta, marcipán, marcipános torta, pirított mandula, torta
3 megjegyzés:
Imádom! Mandula, marcipán, amaretto...viszem is a recepted! :-D ...

Legalább ennyi elnevezésével találkoztam: darázsfészek, Ferdinánd, vajas tekercs, vaníliás kalács, fahéjas - kakaós csiga... Néhány formai, ízesítésbeli különbség van csak köztük.

Úgylátszik, darázsfészekbe nyúltál.
VálaszTörlés
A blog készítője vagy buta volt, vagy ő akart a "nagy blogger" szerepében tetszelegni, aki naponta akár egy tucat "bomba" receptet és fotót tölt fel, bár időszűkében szenved, ...

Végül megáll egy nagy fa alatt, ahol vagy 5 méter magasan egy nagy odú, benne egy kibaszott darázsfészek. Mondták, h vegye elő a puskát. Ő válaszolta, h vegyék elő a csendőrök, neki már nem kell. Végül a csendőrök feladták.

Jobb helyeken persze darázsfészekként, máshol meg Ferdinánd tekercsként ismerik. Talán mert olyan édes, hogy vonzza a darazsakat? A Ferdinándra nem tudok ilyen egyszerű magyarázatot.

Lásd még: Lásd még: Torta, Cukor, Tojás, Citrom, Liszt

Gasztronómia  Darás tészta  Dashi

 
RSS Mobile