Kezdőlap (Darázsfészek)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Darázsfészek

Gasztronómia  Darás tészta  Dashi

Darázsfészek elkészítése:
A lisztből, tojásból és az élesztőből tej hozzáadásával kalácstésztát készítünk.
A vajat a cukorral habosra keverjük, a már megkelt, kinyújtott tésztára kenjük, és a diót ráhintjük. Felgömbölyítjük, úgy, mint a piskótatekercset és fölszeleteljük.


Darázsfészek
Hozzávalók:
0,5kg sima liszt, 3dkg élesztő, langyos tej, 2 evőkanál langyos tej, csipet só, 3 tojássárgája, 10dkg vaj,10dkg cukor, 15dk dió, 5dkg mazsola, 2dl tej ...

Darázsfészek
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Buli, Csőben sült, Édes, Meleg, Tésztafélék, Teaparti ...

Darázsfészek recept
Kedves Kiddy! Köszönöm a receptet, megsütöttem, és nagyon finom lett. A tésztája kicsit vastagra sikerült, de már nem volt hely a deszkámon vékonyabbra nyújtani, legközelebb kettéveszem a tésztát.
12021 ...

Darázsfészek recept
Fahéjas darázsfészek: a nagyi legjobb receptjét mutatjuk
A darázsfészek a kakaós, diós vagy fahéjas csiga kicsit gazdagabb és finomabb rokona.

~ aka kakaóscsiga
A Nép leszavazta a fánkot, gyanítom azért, mert nem csokis volt az opció, így az a következő hétvégén kerül sorra.( Addig is : itt a sütőben sült, ha nem bírod az olajszagot...

~
Az élesztőt 1 deci tejjel, és egy kiskanál cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, és az egészet összedolgozzuk a hét tojássárgájával, 2 deci tejjel és egy csipet sóval. A tésztát meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.

~
Előzőleg vegyik ki a szükséges vajat a hűtőből, hogy felmelegedjen, majd készítsünk egy adag kelt tésztát a Farsangi fánknál leírtak szerint azzal a különbséggel, hogy kovászhoz most csak 1 dg élesztőt használjunk, a tészta dagasztását pedig 1,3 dl tejjel végezzük.

Diós ~
Tegnap egyáltalán nem terveztem, hogy sütök valamit, az egész annak köszönhető, hogy van egy kis tévém a konyhában. Ez rendszerint be van kapcsolva , ha éppen főzök. Most éppen Stahl Judit műsora ment, ő csinált diós darázsfészket.

~ - 4 személyre
2033 kalória / fő
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, hozzákeverünk egy kevés lisztet és kelni hagyjuk. A lisztet, tojás sárgákat, sót, élesztőt, 3 dkg cukrot jól összegyúrjuk, és miután megkelt, kinyújtjuk, megkenjük a vajjal kevert cukorral, mandulával, dióval.

A ~ tésztája úgynevezett félvajas tészta, avagy hajtogatott élesztős tészta.

BIRSALMÁS DARÁZSFÉSZEK
Hozzávalók: a kelt tésztához: 40 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 csipet só, fél kocka friss élesztő, 2 dl langyos tej, 10 dkg vaj; a töltelékhez: 1 kg birsalma, 5 dkg cukor, 17,5 dkg mascarpone sajtkrém, 10 dkg rumba áztatott mazsola, 5 dkg aprított mogyoró, ...

Gesztenyés ~
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Gesztenyés ~" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

~
Ha azt kérdezik, hol a méz ebben a ~ben? A válasz egyszerű, sehol! A kérdés beugratós, hiszen mézet a méhek és nem a darazsak készítenek! ...

~
A hozzávalókat kidolgozzuk, 45 perc pihi, megkel, kinyújtjuk. Rákenjük a kikevert tölteléket, felcsavarjuk, 3 centisre vágjuk. 30...
andland ...

~
Hozzávalók, tésztához: 2,5dl tej, 1 csomag élesztő, 6dkg vaj vagy zsír, 5dkg porcukor.
A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük és jó alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát és megtöltjük a töltelékkel.

~
Hozzávalók 12 darabhoz:
2,5 dkg élesztő, 3 dl langyos tej, 1 evőkanál cukor, 65 dkg liszt, 2 tojás, A töltelékhez:, 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor
A tetejére: ...

~:/Amarlisz/
24 dkg. darált keksz,
13,5 dkg. margarin olvasztva.
15 dkg. porcukor vagy kevesebb.
3 ek. kakaópor
2-3 ek. rum
kevés tej.

~ - Zsóka receptje
Hozzávalók: 40 dkg liszt,1 tojás,2 dkg élesztő,7 dkg margarin,5 dkg cukor,2dl tej,fél citrom reszelt héja
A töltelékhez: 15 dkg cukor,30 dkg darált dió,10 dkg margarin,1 tojás a tészta megkenéséhez.

Mézes ~
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 10 db elkészítéséhez
15 dkg méz, 12 dkg mandula, 10 dkg ...

Túrós ~
A sima ~, vajjal és cukorral a kedvenc péksüteményem, de hogy ne váljék unalmassá (hazudnék, ha valaha is megunnám) néha váltogatni szoktam a töltelékeket. Mivel volt itthon fél kiló túró, nem is készíthettem volna finomabbat.

~...
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, hozzákeverünk egy kevés lisztet és kelni hagyjuk. A lisztet, tojás sárgákat, sót, élesztőt, 3 dkg cukrot jól összegyúrjuk, és m
Farsangi fánk...

~ bő dióval
Az élesztőt kevés, langyos tejbe morzsolva felfuttatom. A maradék tejjel, a többi hozzávalót jól megdagasztom. Letakarom, langyos helyen kelesztem,...
8 személyre
70 perc
Részletek ...

~ recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, hozzákeverünk egy kevés lisztet és kelni hagyjuk. A lisztet, tojás sárgákat, sót, élesztőt, 3 dkg cukrot jól összegyúrjuk, és miután megkelt, kinyúj...

~
2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük.

A ~ tulajdonképpen a csiga, azt hiszem, legtöbb helyen így ismerik. Általában dióval szokás errefelé megtölteni, én viszont most módosítottam rajta. Kókusszal és mákkal töltöttem meg.

Kókuszos ~
Az az édes sütemény kiadós és másik nagy előnye hogy olcsó. Hozzávalók a tésztához: 40 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 0,5 dl tejföl, 2 dkg élesztő, 4 tojássárgája, 1 vaniliás cukor, 1 csipet szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja.

Sós sütemény (~szerű)
Hozzávalók: 25 dkg liszt 1/2 kávéskanál sütőpor 1 kávéskanál só 1 dl tej 25 dkg margarin 1 tojássárgája 12 dkg reszelt sajt ...

Birsalmás-diós ~
(lakto-vegetáriánus recept)
Hozzávalók (10 adag desszertnek vagy 5 adag főételnek): ...

Címkék: amaretto, ~, desszert, kelt csigatorta, kelt tészta, marcipán, marcipános torta, pirított mandula, torta
3 megjegyzés:
Imádom! Mandula, marcipán, amaretto...viszem is a recepted! :-D ...

Legalább ennyi elnevezésével találkoztam: ~, Ferdinánd, vajas tekercs, vaníliás kalács, fahéjas - kakaós csiga... Néhány formai, ízesítésbeli különbség van csak köztük.

Úgylátszik, ~be nyúltál.
VálaszTörlés
A blog készítője vagy buta volt, vagy ő akart a "nagy blogger" szerepében tetszelegni, aki naponta akár egy tucat "bomba" receptet és fotót tölt fel, bár időszűkében szenved, s akkor a többi blogger hasra esik az ő "zsenialitása" előtt.

Végül megáll egy nagy fa alatt, ahol vagy 5 méter magasan egy nagy odú, benne egy kibaszott ~. Mondták, h vegye elő a puskát. Ő válaszolta, h vegyék elő a csendőrök, neki már nem kell. Végül a csendőrök feladták.

Jobb helyeken persze ~ként, máshol meg Ferdinánd tekercsként ismerik. Talán mert olyan édes, hogy vonzza a darazsakat? A Ferdinándra nem tudok ilyen egyszerű magyarázatot.

Erdélyi receptek (4) *, 03.03.2009, Gasztronómia
A ~, az almás palacsinta és a kürtős kalács receptje.
Egyszerű és nagyszerű (1) Bíró Szabolcs, 27.02.2009, Gasztronómia
Munkatársunk az utóbbi időben a konyhában tüsténkedett: ennek eredménye a receptsorozat.

Jah és ma éjjel még egy ~ is sült.
Hozzávalók egy 20 cm-es tortához
a tészta : ...

Bélszín barna mártással
Kuszkusz pirított zöldségekkel és tofuval
Tofupörkölt zöldségekkel
Karamellkrémes kosárka
Tökravioli, házilag
Csípős marhahús salátával
Túrós cukkini
Szilvás csokoládétorta
Zöldséges sertéshúsfalatok pitában
~ ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Torta, Cukor, Tojás, Citrom, Liszt?

◄ Darás tészta   Dashi ►
 
RSS Mobile