Kezdőlap (Daragombóc)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Daragombóc


 

Daragombóc

Gasztronómia  Daragaluska  Darálós

Daragombóc málnaszósszal recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...


Daragombóc
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták ...

TÚRÓS DARAGOMBÓC EPER MÁRTÁSSAL
Tegnap délután készült ez az epres desszert. Végre kaptam a piacon magyar epret, legalábbis a táblája e-képpen hirdette. És láss csodát, az íze is eper volt...

Vaddisznósült grillezett almával, pirított daragombóccal, csipkebogyó öntettel ...

DARAGOMBÓC
(BAZIN)
Elkészítési idő: fél óra, valamint a gombóc kelesztésének ideje
Hozzávalók: ...

Daragombóc málnaszósszal
12 dkg vaj 3 szikkadt zsemle 20 dkg búzadara 4 dl tej 4 tojás csipetnyi só 1 citrom héja reszelve 1 csomag vaníliás cukor kevés … Tovább
Citromos álom ...

Daragombóc húslevesben
1. A tejet nagy lábosban felforraljuk, megsózzuk. Apránként beleszórjuk a búzadarát. Állandó keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrű kásává főzzük. A tűzről levéve tálba tesszük és kihűtjük, időnként á...
Sajttal töltött tészta ...

Daragombóc recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A darát megfőzzük a tejben, majd összekeverjük a vajjal, tojással, 10 dkg morzsával, cukorral, sóval, gombócokat formálunk belőle, megfőzzük őket. Végül pirított morzsába forgatjuk....

" Daragombóc (2 adag 1864 kalória)
A darát megfőzzük a tejben, majd összekeverjük a vajjal, tojással, 10 dkg morzsával, cukorral, sóval, gombócokat formálunk belőle, megfőzzük őket. Végül pirított morzsába forgatjuk. ...

Daragombóccal és a párolt káposzta körettel ez a mediterrán libasült újdonság lehet az ünnepi asztalon. több Sült burgonya zöldséggel és sajttal Ezt az étel könnyebb elkészíteni, mint gondolnánk.

Vajban sütött lisztes vagy daragombóc.
[szerkesztés] Olio
Spanyol eredetű éltető leves kolbászból, húsból és zöldségből elkészítve (erőleves-féleség).
[szerkesztés] Olaszkáposzta
Régi receptekben, szakácskönyvekben a kelkáposztát írták így.

Staféta váltótársam Trinity Grillázsos daragombócot öntötte le egy kis ribizliszósszal, és közben azon morfondírozott, hogy miért több idő elkészíteni, mint elfogyasztani. Ez sajna több ételre is igaz.

Jól átkevergettem, hogy a dara mindenhova jusson és az egyben lévő kis daragombóckák szétváljanak. (Ha azonnal fogyasztjuk a teljes mennyiséget, nem szükséges hideg vízzel átöblíteni, csak jól le kell csepegtetni.

Oladji - Vajban sütött lisztes vagy daragombóc.
Olaszkáposzta - Régi receptekben, szakácskönyvekben a kelkáposztát írták így.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Gombóc, Leves, Citrom, Liszt

Gasztronómia  Daragaluska  Darálós

 
RSS Mobile