Kezdőlap (Csokimáz)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Csokimáz


 

Csokimáz

Gasztronómia  Csokikenyér  Csokipuding

Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést, úgy nem fog töredezni. Ebből is látszik, hogy jól megszilárdul, nem fog csorogni, folyni. Igazi csokimáz!
Kőváriné Icu receptje.
Talán ezek is ízlenének: ...


Csokimázba burkolt mézes-pisztáciaolajos kocka
Ritkábban sütök édességet az utóbbi időben, mert ilyenkor szívesebben fogyasztjuk a friss gyümölcsöket nyersen, vagy friss fagyi formájában.

csokimáz: 1,9g nettó szénhidrát, 57g zsír, 2g fehérje
Hozzávalók:
kókuszliszt ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: csokimáz. Összes bejegyzés megjelenítése
Csokitorta 4.0. ...

Karácsonyi mandulás süti csokimázzal
Gyorsan leírom ezt a receptet, amíg el nem felejtem. Tegnap találtam ki, és szerintem nagyon jó lett.
Hozzávalók: ...

» Darakrémes pávatollas csokimázzal
» Tonhalas lasagne
» Falafel ...

Csokimázas rakott palacsinta
Hozzávalók: kb. 15 palacsintához: 25 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésűt és 15 dkg csírás liszt), 2 egész tojás, 1 csipet só, 1 csapott evőkanál nádcukor, 3 evőkanál olaj, 1 közepes hámozott alma reszelve, kb.

Csokimázhoz
33 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 6 ek kakaópor, 6 ek rum, 18 ek tej, díszítéshez 20 dkg kókuszreszelék ...

Csokimáz:
2x10 dkg csoki,
2x2 evőkanál olaj,
Hogyan készül a Túrós-tejszínes süti?

Csokimázas aszalt szilvás, diós rétes
40 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Csokimáz
Felolvasztjuk a csokit a tejszínben mikróban 40 másodperc alatt. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a csokimázat.
Betesszük a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön. Kis porcukorral megszórva tálaljuk.

Csokimázhoz:
5 dkg kakaópor
5 dkg őrölt xukor zéró
2 evőkanál kókusztej ...

Csokimáz elkészítése:
1. A kétféle csokit nagyon apróra vágjuk, de akár meg is darálhatjuk. Ezután a tejszínt és a keményítőszirupot összeforraljuk, majd azon nyomban ráöntjük az aprított csokira.

Csokimázas, aszalt szilvás, diós rétes (édes)
Hozzávalók: 50 dkg mag nélküli puha aszalt szilva, 1 csomag (8 lapos) réteslap, 20 dkg darált dió, kb.

Csokimáz
A Rama kivételével minden hozzávalót felfőzünk. Egy rottyanás és kész. Levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a Ramát, ez azért...
Lívia ...

Csokimáz
Házi készítésu tortáinkhoz gyakran hiányzik egy jó csokimáz receptje. Nos, nekem eddig ez vált be a legjobban. Kicsit lágyabb, mint a cukrázdai mázak, de jobban kenheto és szép fényes lesz a torta teteje.

Csokimázhoz:
10 dkg gluténmentes csokoládé (ezek általában gluténmentesek, de ellenőrizzük az összetételt!!!)
5 dkg Rama margarin
5 dkg fehércsoki (hasonló feltételek, mint a sima csokinál!) ...

Csokimáz:
70 g porcukrot elkeverek egy fél tojásfehérjével (a fánktésztából spórolom ki és egy evőkanál tejjel pótolom) villával. Hozzáadok két teáskanál holland kakaót. Szilikonecsettel megkenem a még forró fánkokat, kókuszreszelékkel megszórom.

Csokimáz

- 20 deka porcukor
- 3 ek kakaó
- 3 ek meleg víz (a kapucíneresre lehet 4 ek)
- 3 ek étolaj
Ezt felmelegíted felolvadásig, ráöntöd és gyorsan szétkened.
Ez az adag egy gáztepsi méretű tésztára elegendő.
Szép fényes lesz.

Csokimáz (Schef szerint)
1.,6-8 evőkanál 'fogd a nyuszira' kakaót, simára keverünk 2 -3 evőkanál vízzel, és tűzre téve felolvasztjuk, sűrűre főzzük, amíg a víz elfő belőle! Levesszük a tűzről és belekeverünk 3 dkg vajat, amíg el nem olvad.

Csokimáz
Nagyon sokszor van az az érzésem, hogy a receptekben bizonyos dolgokat evidensnek vesznek, mint például hogy "a süti tetejére tegyünk csokimázat", de gyakran nem is olyan egyértelmű, hogy ezt hogyan is tegyük.

Csokimáz
1./ Csokimáz
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz (csak akkor, ha szükséges lenne az összeolvasztásnál) ...

A csokimázhoz: 15 dkg étcsokoládé - 3 evőkanál tejszín - só
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

A csokimázhoz:
10 dkg ét vagy tej tortabevonó, 2 kávéskanál étolaj
Méteres kalács elkészítése: ...

A csokimázhoz:
18 deka porcukor
18 deka margarin
2 kanál tej
1 cs főzés nélküli csokis pudingpor ...

A tetejére csokimáz kerül:
Forraljunk össze 30 dkg cukrot, 3 evőkanál vizet, 3 evőkanál kakaót és egy kis vajat. Ezzel díszítsük a süti tetejét.
0 Komment(ek)
Labels: mazsola, tojás, túró, zsemle ...

Csokimáz:
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál kristálycukor
2 dkg vaj
A tojások kemény habjába keverjük a sárgájukat, a cukrot, a lisztet, a kakaót, és az olvasztott, de hideg margarint. Kizsírozott nagy tortaformába megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Csokimáz: 10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk.

Csokimáz 20 dkg keserű csokoládé,1 dl víz, diónyi margarin
Elkészítés A lisztet összekeverjük a sütőporral és mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, diót, vaníliás cukrot, rumot és a puha margarint.

csokimáz
Elkészítés
Gőz fölött a porcukrot, a vajat, tojást, kakaót, mézet összeolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát. 2 lapba sütjük. Krém: A pudingport a tejszínnel, a liszttel és a tejjel sűrűre főzzük.

csokimáz
Elkészítés:
Összegyúrjuk, majd ketté vesszük. Egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk, másik felébe mandulaaromát.

Csokimáz a tetejére:
10 dkg étcsoki
1 kanál olaj
A krémet mindig előző nap kell elkezdeni elkészíteni. A tejszínt elkezdjük lassú tűzön melegíteni,hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a feldarabolt csokit is.

Csokimáz: 150 g keserű csoki, 1 kanál olaj, pici kakaó.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Liszt, Cukor, Kakaó, Torta

Gasztronómia  Csokikenyér  Csokipuding

 
RSS Mobile