Kezdőlap (Csokimáz)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Csokimáz


 

Csokimáz

Gasztronómia  Csokikenyér  Csokipuding

Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést, úgy nem fog töredezni. Ebből is látszik, hogy jól megszilárdul, nem fog csorogni, folyni. Igazi csokimáz!
Kőváriné Icu receptje.
Talán ezek is ízlenének: ...


Csokimázba burkolt mézes-pisztáciaolajos kocka
Ritkábban sütök édességet az utóbbi időben, mert ilyenkor szívesebben fogyasztjuk a friss gyümölcsöket nyersen, vagy friss fagyi formájában.

csokimáz: 1,9g nettó szénhidrát, 57g zsír, 2g fehérje
Hozzávalók:
kókuszliszt ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: csokimáz. Összes bejegyzés megjelenítése
Csokitorta 4.0. ...

Karácsonyi mandulás süti csokimázzal
Gyorsan leírom ezt a receptet, amíg el nem felejtem. Tegnap találtam ki, és szerintem nagyon jó lett.
Hozzávalók: ...

» Darakrémes pávatollas csokimázzal
» Tonhalas lasagne
» Falafel ...

Csokimázas rakott palacsinta
Hozzávalók: kb. 15 palacsintához: 25 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésűt és 15 dkg csírás liszt), 2 egész tojás, 1 csipet só, 1 csapott evőkanál nádcukor, 3 evőkanál olaj, 1 közepes hámozott alma reszelve, kb.

Csokimázhoz
33 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 6 ek kakaópor, 6 ek rum, 18 ek tej, díszítéshez 20 dkg kókuszreszelék ...

Csokimáz:
2x10 dkg csoki,
2x2 evőkanál olaj,
Hogyan készül a Túrós-tejszínes süti?

Csokimázas aszalt szilvás, diós rétes
40 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Csokimáz
Felolvasztjuk a csokit a tejszínben mikróban 40 másodperc alatt. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a csokimázat.
Betesszük a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön. Kis porcukorral megszórva tálaljuk.

Csokimázhoz:
5 dkg kakaópor
5 dkg őrölt xukor zéró
2 evőkanál kókusztej ...

Csokimáz elkészítése:
1. A kétféle csokit nagyon apróra vágjuk, de akár meg is darálhatjuk. Ezután a tejszínt és a keményítőszirupot összeforraljuk, majd azon nyomban ráöntjük az aprított csokira.

Csokimázas, aszalt szilvás, diós rétes (édes)
Hozzávalók: 50 dkg mag nélküli puha aszalt szilva, 1 csomag (8 lapos) réteslap, 20 dkg darált dió, kb.

Csokimáz
A Rama kivételével minden hozzávalót felfőzünk. Egy rottyanás és kész. Levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a Ramát, ez azért...
Lívia ...

Csokimáz
Házi készítésu tortáinkhoz gyakran hiányzik egy jó csokimáz receptje. Nos, nekem eddig ez vált be a legjobban. Kicsit lágyabb, mint a cukrázdai mázak, de jobban kenheto és szép fényes lesz a torta teteje.

Csokimázhoz:
10 dkg gluténmentes csokoládé (ezek általában gluténmentesek, de ellenőrizzük az összetételt!!!)
5 dkg Rama margarin
5 dkg fehércsoki (hasonló feltételek, mint a sima csokinál!) ...

Csokimáz:
70 g porcukrot elkeverek egy fél tojásfehérjével (a fánktésztából spórolom ki és egy evőkanál tejjel pótolom) villával. Hozzáadok két teáskanál holland kakaót. Szilikonecsettel megkenem a még forró fánkokat, kókuszreszelékkel megszórom.

Csokimáz

- 20 deka porcukor
- 3 ek kakaó
- 3 ek meleg víz (a kapucíneresre lehet 4 ek)
- 3 ek étolaj
Ezt felmelegíted felolvadásig, ráöntöd és gyorsan szétkened.
Ez az adag egy gáztepsi méretű tésztára elegendő.
Szép fényes lesz.

Csokimáz (Schef szerint)
1.,6-8 evőkanál 'fogd a nyuszira' kakaót, simára keverünk 2 -3 evőkanál vízzel, és tűzre téve felolvasztjuk, sűrűre főzzük, amíg a víz elfő belőle! Levesszük a tűzről és belekeverünk 3 dkg vajat, amíg el nem olvad.

Csokimáz
Nagyon sokszor van az az érzésem, hogy a receptekben bizonyos dolgokat evidensnek vesznek, mint például hogy "a süti tetejére tegyünk csokimázat", de gyakran nem is olyan egyértelmű, hogy ezt hogyan is tegyük.

Csokimáz
1./ Csokimáz
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz (csak akkor, ha szükséges lenne az összeolvasztásnál) ...

A csokimázhoz: 15 dkg étcsokoládé - 3 evőkanál tejszín - só
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

A csokimázhoz:
10 dkg ét vagy tej tortabevonó, 2 kávéskanál étolaj
Méteres kalács elkészítése: ...

A csokimázhoz:
18 deka porcukor
18 deka margarin
2 kanál tej
1 cs főzés nélküli csokis pudingpor ...

A tetejére csokimáz kerül:
Forraljunk össze 30 dkg cukrot, 3 evőkanál vizet, 3 evőkanál kakaót és egy kis vajat. Ezzel díszítsük a süti tetejét.
0 Komment(ek)
Labels: mazsola, tojás, túró, zsemle ...

Csokimáz:
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál kristálycukor
2 dkg vaj
A tojások kemény habjába keverjük a sárgájukat, a cukrot, a lisztet, a kakaót, és az olvasztott, de hideg margarint. Kizsírozott nagy tortaformába megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Csokimáz: 10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk.

Csokimáz 20 dkg keserű csokoládé,1 dl víz, diónyi margarin
Elkészítés A lisztet összekeverjük a sütőporral és mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, diót, vaníliás cukrot, rumot és a puha margarint.

csokimáz
Elkészítés
Gőz fölött a porcukrot, a vajat, tojást, kakaót, mézet összeolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát. 2 lapba sütjük. Krém: A pudingport a tejszínnel, a liszttel és a tejjel sűrűre főzzük.

csokimáz
Elkészítés:
Összegyúrjuk, majd ketté vesszük. Egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk, másik felébe mandulaaromát.

Csokimáz a tetejére:
10 dkg étcsoki
1 kanál olaj
A krémet mindig előző nap kell elkezdeni elkészíteni. A tejszínt elkezdjük lassú tűzön melegíteni,hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a feldarabolt csokit is.

Csokimáz: 150 g keserű csoki, 1 kanál olaj, pici kakaó.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk.

Csokimáz: Katica tortabevonó
Elkészítés:
Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és mákos krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal.

Csokimáz: 10 dkg étcsokoládé, 4 evőkanál étolaj.
A sütőedény és a lapok mérete: 20X 32 cm.
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 55 perc
Főzési idő: 10 perc ...

Csokimáz: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál forró víz. A hozzávalókat összekeverjük. Sűrű massza lesz belőle, ezt kenjük a zserbó tetejére.
Nagyon finom! ...

Csokimáz:
25 dkg porcukor
2 púpozott evőkanál kakaópor
egy csepp forrásban lévő víz ...

Csokimázhoz: katica tortabevonó, 10dkg-nyi margarin, pici étolaj
Nem tudunk belőle eleget sütni! ...

Csokimázat készítünk a tetejére úgy, hogy a hozzávalókat a margarin kivételével gőz felett felmelegítjük, a végén hozzátesszük a margarint, de már nem melegítjük. Bevonjuk a süteményt.
Hasonló receptek: ...

Csokimáz: 16 dkg ráma, 16 dkg porcukor, 3 kanál kakaó, 2 kávéskanál liszt, 2 evőkanál tej. Lassú tűzön folyamatosan keverjük, amíg az egész össze nem áll(nem kell forrnia).

Csokimázzal, áfonyával, és makadám dióval díszítettem.
Bejegyezte: BlackMamba dátum: 10:52
Nincsenek megjegyzések: ...

csokimázhoz:
tortabevonó étcsoki
kevéske margarin
kívánság szerint narancs frissen csavart leve (szűrve vagy sem) ...

Csokimázhoz
10 dkg csoki (szintén Tibi ét)
fél ek méz (eredetileg szintén corn syrup)
4 ek vaj
2 kis csipet só ...

Csokimázas brownie
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 20 dkg étcsoki, 15 dkg cukor, só, 2 tojás, 12,5 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 15 dkg dióbél
Kuglóf ...

A csokimáz elkészítése:
Egy fazékba 10 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2 ek. kakaóport és 2 ek. vizet kb. 5-10 percig főzzük.
A kisült tésztára forrón ráöntjük és együtt hűtjük ki. Díszítés képpen a még olvadt csokimázra kókuszreszeléket szórhatunk.

A csokimáz alá főzött krémet is kenhetünk:1/2 l tejben, 2 csom. vaníliás pudingport megfőzünk,25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk.

A csokimázhoz:
10 dkg étcsokoládé
1 ek. étolaj
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, a kakaóporral és a vízzel, hozzákeverjük a lisztet, végül a fehérjék keményre vert habját.

A csokimáz 100 g óvatosan felolvasztott tejcsoki és 2 evőkanál tejszín keverékéből született.

A csokimázzal bevont szeletkéket pontosan egymás mellé a krémre helyezem el. Hutoben jól lehutöm, majd melegvizes késsel szeletelem fel.
Vissza a Konyha kezdőlapjára
Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net ...

A csokimázhoz felforrósítjuk a tejet (nem kell, hogy forrjon) és ráöntjük az összetördelt csokira. Kevergetjük, míg fel nem oldódik benne teljesen, akkor hozzákeverjük a kiskanálnyi mézet.

A csokimázhoz az előzőleg használt edényt újra elővesszük, egy kis tábla csokoládét 2 ek olvasztott margarinnal összeolvasztok, majd a megolvadt margarinos csokit a kisült tészta tetején egyenletesen elkenem.

A csokimázat előre elkészítjük hogy legyen ideje megdermedni: gőz felett a csokit, a tejszínt és a vajat felolvasztjuk és egyneműsítjük ( aki nagyon édesszájú, az adhat hozzá porcukrot).

A csokimázhoz elkeverjük a kakaóport a porcukorral és a vízzel, majd kis lángon, folytonos keveréssel összeolvasztjuk. Ekkor levesszük a tűzről, és a vajjal egyneművé elegyítjük. Bevonjuk vele a tortát. Tetszés szerint díszítjük.
Megjegyzés ...

A csokimázhoz a porcukrot és a kakaót összekeverjük és annyi forró vízzel öntjük fel ,amitől egy szépen kenhető mázat nem kapunk. Adunk hozzá olajat és egy kis ecetet is, hogy szép fényes legyen .

A fehér csokimázhoz 30 dkg fehér csokoládét és 1,2 dl tejszínt összemelegítünk, majd hűtőszekrényben fél órára dermesztjük.
Elkészítési idő: Előkészítési idő: 30 perc. Sütési idő: 60-67 perc.

Ilyen a csokimáz előtt:
Megjegyzés: A tésztát 175 fokon sütöttem, legalább 20-25 percig nem nyitottam ki a sütőt, aztán tűpróbával ellenőriztem, hogy átsült-e. Ez a tészta nem lesz magas (kb. 2-2,5 cm), de szép egyenletes.

Recept: Csokimáz egyszerűen
Hozzávalók: étcsokoládé vagy tortabevonó
Recept: Fetával és kukoricával rakott csirke
Hozzávalók: 1-2 kg csirkemellfilé 50 dkg fetasajt 2 konzerv kukorica vaj a tepsi kikenéséhez ...

Ha már a csokimáz is megdermedt a tetején, akkor szeleteljük csak fel kockákra. Érdekes, mert soknak tűnhet a cukor mennyisége a tésztában, viszont csokimázzal a tetején egyáltalán nem édes a tészta.
Tweet
Cimkék ...

Tetejére csokimázat is készíthetünk vagy csak porcukorral meghintve tálaljuk.
Körmölte: Nassoló Naplopó dátum: 9:00
Nincsenek megjegyzések: ...

A bevonó csokimázhoz: 75 gr csokoládé, 50 dkg vaj, 1,5 tk. kakaópor A krémhez: 5 dl tejszín, 5 dkg kakaópor, 10 dkg cukorA tojásokat válasszuk szét. 100g vajat...
tovább
Sertés djuvets ...

Tetejére: csokimáz
Elkészítése:
A tepsibe sütőpapírt teszünk, szórjuk rá a cseresznyét, amit hintsünk meg 2 evőkanál fahéjjal ízesített kristálycukorral.

Tipp: csokimázzal bevonhatjuk, gyümölcsdarabokat is adhatunk hozzá, így még finomabb lesz.
További cikkek & receptek
Iráni sárgabarackos baklava ...

A tetejére csokimázt is lehet csurgatni, ízlés szerint, de ez kihagyható. Amikor kész, legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Kategória : Sütemények
Idő : Kb. 1/2 óra+a dermesztés
Nehézségifok : nagyon könnyű ...

Tetejére a csokimázt rakjuk,amit hidegen keverünk ki.
Forrás:
A recept eddigi értékelése ...

Először a csokimáz készül el:
- 40 g víz,
- 10 dkg cukor,
- 35 g kakaópor,
- 70 g tejszín,
- 4 g lapzselatin.
A lapzselatint hidegvízbe áztatom.
A cukor és víz felhazsnálásával szirupot főzök, hozzáadom a kakapó port és leveszem a tűzről.

Tipp: A csokimáz helyett porcukor is kerülhet a tetejére, de az sem baj, ha mindezek nélkül tálaljuk.
A Te szavazatod:
Mindenki:
56 db szavazat, atlagban: 3.33 ...

Én szeretem a csokimáz durva kakaóízét, de ízlések és pofonok :) Hogy olvasztod meg benne a xilitet? Vagy inkább méz? Ez utóbbi is lágyít rajta egy kicsit, ha jól sejtem.

Elkészítés: A csokimázat mikróban felolvasztottam, majd ecsettel kikentem a szilikonos, kicsi, 12 db-os muffinsütőt és hűtőbe tettem, hogy megdermedjen, majd újból kikentem és fagyasztott...
Marcipános szelet recept
Elkészítésí idő: 30 perc ...

20 dkg margarin 20 dkg porcukor 4 db tojás 15 dkg finomliszt 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor 1 mokkáskanál sütőpor 0,5 dl tej Csokimázhoz: 20 dkg tortabevonó 4 dkg margarin 2 evőkanál víz ...

2 evőkanál kakaópor, 2 tojás, 2 evőkanál méz, 35 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez:
2 cs. vaníliás puding, 1 nagy pohár tejföl, 3 evőkanál liszt (csapott), 4 dl tej, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj vagy margarin
Csokimáz: ...

Mogyorókrémes, csokimázas muffin
Hozzávalók elkészítés:60 perc nehézség:könnyű sütési hőfok:180 â"ƒ sütési idő:20 perc A mázhoz 10 dkg étcsokoládé 10 dkg tejcsokoládé 10 dkg Rama Sütőmargarin A tésztához 0, ...

A tetejét vonjuk be csokimázzal.
Hozzávalók:
250 g Glutenix fehérkenyér liszt
60 g margarin
20 g cukor
1 kisebb tojás
csipet só
10 g élesztő, amit 1 ek. langyos tejben pici cukorral felfuttatunk.

Ha követed tanácsunkat, ilyen szép egyenletes lesz a csokimáz
Krémes töltelékek
Vajkrém helyett készíthetsz tölteléket joghurttal, mascarponéval vagy túróval. Zselatin helyett pudingporral vagy gyümölcskocsonyaporral is besűrítheted ezeket.

16 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 7 tojás, 9 dkg kristálycukor, 19 dkg liszt, pici sütőpor, 6 dkg mazsola, 1/2 dl rum, 7 dkg tortadara, 10 dkg baracklekvár, sötét csokimáz, vaj, ...

Majd elkészítettem a tetejére a csokimázat: vízgőz felett 100 gramm étcsokoládét megoilvasztottam, hozzákevertem 1 evőkanál olajat, majd a kockákra vágott piskótára csorgattam és szépen, egyenletesen elsimítottam.

A végére marad a csokimáz, amit, ha valaki nagyon nem akar önállóan elkészíteni, sima étcsokit is olvaszthat a tetejére.

A csokimázhoz a csokit az étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére.
Nem kell semmilyen eszközzel elsimítani elég a tortát finoman, több irányban megbillenteni és a csoki szépen szétfolyik a tetején.

A mázhoz 20 dkg sárgabaracklekvár, 40 dkg csokimáz. Kuglófsütőt vajjal-liszttel kenjetek ki. A kakaót keverjétek el az olajjal.

Ha islernek hívom, mindenkinek beugrik a két omlós tésztakarikából álló, lekvárral töltött, csokimázzal bevont sütemény, amit oly gyakran kértünk az iskolai büfékben.

Mákos alap (ÉP kedvence), rajta vaníliás krém, háztartási keksz a tetején egy kis csokimázzal, tiszta nyolcvanas-évek-eleje feeling. Édesanyám olvasta a receptet a helyi napilapban, de abban margarinos krém volt, na azt azért nem.

Tetejére csokimázt teszünk (egy kis ét tortabevonót megolvasztunk harmadannyi margarinnal kis tűz felett, majd fejjel lefele belemártjuk az összeragasztott ischler szeleteket.

Amikor már kihült rátesszük a csokimázat.
Csokimáz elkészítése: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál víz, összemelegítem egy kis lábasban, és a brownie tetejét bevontom vele. Ez azért is finom, mivel hasonlít a turó rudihoz.

A tetejére a csokimázhoz, kb. 1 dl tejet, 20 dkg porcukorral és 3 ek. kakaóporral felfőzzük, majd a végén, még a tűzön, belekeverünk 10 dkg margarint. Langyosra hűtjük, és bevonjuk vele a süteményünket. Rövid időre tegyük hűtőszekrénybe.

Így kellett volna rátenni a csokimázra. Szépen beleolvadt volna a tetejébe, csak sejtelmesen látszottak volna a kis csillagok... De ennyire nem vagyok sem türelmes, sem cukrász. Majd legközelebb...
És elkészült a narancsos muskotályos borhabtorta is.

Gőz felett csokimáz szerű péppé összefőzzük a Rámát, cukrot, tojást, kakaót, citrom- vagy narancshéjat. Ebbe a pépbe beleforgatjuk a kekszdarabokat addig, amíg, a masszát fel nem issza, és a keksz laza lesz.

a palacsintatortáról eltávolítjuk a karimát, és szép egyenletesen bevonjuk a csokimázzal, majd ismét hűtőbe tesszük.
díszíthetjük apróra vágott mogyoróval, mandulával, amit még a csokimáz megszilárdulása előtt rászórunk a torta tetejére.

Végül összeállitjuk a süteményt: a tészta egyik felét tepsibe tesszük, rákenjük a krém felét, ráöntjük a csokimáz harmadát, aztán a maradék krémet, majd a tésztát, végül a maradék csokimázat egyenletesen eloszlatjuk a tetején.

Ha kemény a csokimáz óvatosan megfordítjuk és a másik felét is bevonjuk. Tetszőleges formára vágjuk és kedvünk szerint becsomagoljuk.
Ha desszertnek tálaljuk, nyomhatunk a csokimázba egy-egy kandírozott mentalevelet.

— Mázasítsunk: Bosszantó dolog, ha a kuglóf tetején még szép, egyenletes csokimáz az oldalán lefolyva félúton megszilárdul, és nem jut mindenhová. Ezen egyszerű trükkel segíthetünk: a mázas kuglófot 1-2 percre tegyük kissé meleg sütőbe! ...

Aztán jött a sütiáradat: már meg nem mondom, milyen sorrendben, de végigettük Nosalty csokimázas liszt nélküli diós kuglófját, melyet csupán 1-2 fogam bánt :D , mely a termoszból köntött még meleg, ...

Mivel aszalt szilva volt éppen itthon, ez töltelékként adta is magát, már csak a csokimázat kellett kitalálni. Ez a mozzanat viszont bonyolultabbnak tűnt az oly sok -fellelhető- oldalon leírtakhoz képest.

Szoktam a tetejére étcsokiból és 1 tk étolajból csokimázat is olvasztani a tetejére vagy csak egyszerűen porcukorral vagy kakaóporral leszórom. Tényleg abbahagyhatatlanul finom! A puhasága teljesen levesz a lábamról:) MA fagyival is kipróbálnám, ...

Tetejére csorgathatunk egy kevés csokimázt, vagy meghinthetjük vaníliás porcukorral. Legfinomabb, ha langyosan, vaníliafagyival fogyasztjuk.
Cukor helyett használhatunk édesítőszert, így diétázók is fogyaszthatják.
Hírlevél
Adatvédelmi elvek ...

Lásd még: Lásd még: Tojás, Liszt, Cukor, Kakaó, Torta

Gasztronómia  Csokikenyér  Csokipuding

 
RSS Mobile