Kezdőlap (Csokimáz)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Csokimáz


 

Csokimáz

Gasztronómia  Csokikenyér  Csokipuding
2014.04.21

Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést, úgy nem fog töredezni. Ebből is látszik, hogy jól megszilárdul, nem fog csorogni, folyni. Igazi csokimáz!
Kőváriné Icu receptje.
Talán ezek is ízlenének: ...


Csokimázba burkolt mézes-pisztáciaolajos kocka
Ritkábban sütök édességet az utóbbi időben, mert ilyenkor szívesebben fogyasztjuk a friss gyümölcsöket nyersen, vagy friss fagyi formájában.

csokimáz: 1,9g nettó szénhidrát, 57g zsír, 2g fehérje
Hozzávalók:
kókuszliszt ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: csokimáz. Összes bejegyzés megjelenítése
Csokitorta 4.0. ...

Karácsonyi mandulás süti csokimázzal
Gyorsan leírom ezt a receptet, amíg el nem felejtem. Tegnap találtam ki, és szerintem nagyon jó lett.
Hozzávalók: ...

» Darakrémes pávatollas csokimázzal
» Tonhalas lasagne
» Falafel ...

Csokimáz: Katica tortabevonót összetördelni, megolvasztani pici vízzel. Ha homogén, lezárni a gázt. 1 evőkanál vajjal kikeverni. Rákenni a kihűlt sütire.
Kókuszos sütemény receptreceptek
Értékelje a receptet! ...

Csokimázas rakott palacsinta
Hozzávalók:
kb. 15 palacsintához: 25 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésűt és 15 dkg csírás liszt), 2 egész tojás, 1 csipet só, 1 csapott evőkanál nádcukor, 3 evőkanál olaj, 1 közepes hámozott alma reszelve, kb.

Csokimázhoz
33 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 6 ek kakaópor, 6 ek rum, 18 ek tej, díszítéshez 20 dkg kókuszreszelék ...

Csokimáz:
2x10 dkg csoki,
2x2 evőkanál olaj,
Hogyan készül a Túrós-tejszínes süti?

Csokimázas aszalt szilvás, diós rétes
40 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Csokimáz
Felolvasztjuk a csokit a tejszínben mikróban 40 másodperc alatt. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a csokimázat.
Betesszük a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön. Kis porcukorral megszórva tálaljuk.

Csokimázhoz:
5 dkg kakaópor
5 dkg őrölt xukor zéró
2 evőkanál kókusztej ...

Csokimáz elkészítése:
1. A kétféle csokit nagyon apróra vágjuk, de akár meg is darálhatjuk. Ezután a tejszínt és a keményítőszirupot összeforraljuk, majd azon nyomban ráöntjük az aprított csokira.

Csokimáz
A Rama kivételével minden hozzávalót felfőzünk. Egy rottyanás és kész. Levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a Ramát, ez azért...
Lívia ...

Csokimáz
Házi készítésu tortáinkhoz gyakran hiányzik egy jó csokimáz receptje. Nos, nekem eddig ez vált be a legjobban. Kicsit lágyabb, mint a cukrázdai mázak, de jobban kenheto és szép fényes lesz a torta teteje.

Csokimázhoz:
10 dkg gluténmentes csokoládé (ezek általában gluténmentesek, de ellenőrizzük az összetételt!!!)
5 dkg Rama margarin
5 dkg fehércsoki (hasonló feltételek, mint a sima csokinál!) ...

Csokimáz:
70 g porcukrot elkeverek egy fél tojásfehérjével (a fánktésztából spórolom ki és egy evőkanál tejjel pótolom) villával. Hozzáadok két teáskanál holland kakaót. Szilikonecsettel megkenem a még forró fánkokat, kókuszreszelékkel megszórom.

Csokimáz

- 20 deka porcukor
- 3 ek kakaó
- 3 ek meleg víz (a kapucíneresre lehet 4 ek)
- 3 ek étolaj
Ezt felmelegíted felolvadásig, ráöntöd és gyorsan szétkened.
Ez az adag egy gáztepsi méretű tésztára elegendő.
Szép fényes lesz.

Csokimáz
Nagyon sokszor van az az érzésem, hogy a receptekben bizonyos dolgokat evidensnek vesznek, mint például hogy "a süti tetejére tegyünk csokimázat", de gyakran nem is olyan egyértelmű, hogy ezt hogyan is tegyük.

Csokimáz
1./ Csokimáz
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz (csak akkor, ha szükséges lenne az összeolvasztásnál) ...

A csokimázhoz: 15 dkg étcsokoládé - 3 evőkanál tejszín - só
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

A csokimázhoz:
10 dkg ét vagy tej tortabevonó, 2 kávéskanál étolaj
Méteres kalács elkészítése: ...

A csokimázhoz:
18 deka porcukor
18 deka margarin
2 kanál tej
1 cs főzés nélküli csokis pudingpor ...

A tetejére csokimáz kerül:
Forraljunk össze 30 dkg cukrot, 3 evőkanál vizet, 3 evőkanál kakaót és egy kis vajat. Ezzel díszítsük a süti tetejét.
0 Komment(ek)
Labels: mazsola, tojás, túró, zsemle ...

csokimáz
Elkészítés:
Barna piskóta: A szalalkálit beáztatutjuk fél pohár tejbe. Majd hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a cukrot, a kakaót, a tojást. Könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle.

Csokimáz:
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál kristálycukor
2 dkg vaj
A tojások kemény habjába keverjük a sárgájukat, a cukrot, a lisztet, a kakaót, és az olvasztott, de hideg margarint. Kizsírozott nagy tortaformába megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Csokimáz: 10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk.

Csokimáz 20 dkg keserű csokoládé,1 dl víz, diónyi margarin
Elkészítés A lisztet összekeverjük a sütőporral és mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, diót, vaníliás cukrot, rumot és a puha margarint.

csokimáz
Elkészítés:
Összegyúrjuk, majd ketté vesszük. Egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk, másik felébe mandulaaromát.

Csokimáz a tetejére:
10 dkg étcsoki
1 kanál olaj
A krémet mindig előző nap kell elkezdeni elkészíteni. A tejszínt elkezdjük lassú tűzön melegíteni,hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a feldarabolt csokit is.

Csokimáz: 150 g keserű csoki, 1 kanál olaj, pici kakaó.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk.

Csokimáz: Katica tortabevonó
Elkészítés:
Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és mákos krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal.

Csokimáz: 10 dkg étcsokoládé, 4 evőkanál étolaj.
A sütőedény és a lapok mérete: 20X 32 cm.
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 55 perc
Főzési idő: 10 perc ...

Csokimáz: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál forró víz. A hozzávalókat összekeverjük. Sűrű massza lesz belőle, ezt kenjük a zserbó tetejére.
Nagyon finom! ...

Csokimáz:
Gőz fölött kiolvasztunk 1 tábla étcsokit, hozzáadunk 2 kanál étolajat, hogy selymes és fényes legyen a máz.
Hasonló receptek
Narancsos-ribizlis süti ...

Csokimáz:
25 dkg porcukor
2 púpozott evőkanál kakaópor
egy csepp forrásban lévő víz ...

Csokimázhoz: katica tortabevonó, 10dkg-nyi margarin, pici étolaj
Nem tudunk belőle eleget sütni! ...

Csokimázat készítünk a tetejére úgy, hogy a hozzávalókat a margarin kivételével gőz felett felmelegítjük, a végén hozzátesszük a margarint, de már nem melegítjük. Bevonjuk a süteményt.
Hasonló receptek: ...

Csokimáz:
10 dkg étcsoki
1-2 evőkanál étolaj
Minden összetevő hozzáadása a bevásárló listához ...

Csokimáz: 16 dkg ráma, 16 dkg porcukor, 3 kanál kakaó, 2 kávéskanál liszt, 2 evőkanál tej. Lassú tűzön folyamatosan keverjük, amíg az egész össze nem áll(nem kell forrnia).

Csokimázzal, áfonyával, és makadám dióval díszítettem.
Bejegyezte: BlackMamba dátum: 10:52
Nincsenek megjegyzések: ...

csokimázhoz:
tortabevonó étcsoki
kevéske margarin
kívánság szerint narancs frissen csavart leve (szűrve vagy sem) ...

Csokimázhoz
10 dkg csoki (szintén Tibi ét)
fél ek méz (eredetileg szintén corn syrup)
4 ek vaj
2 kis csipet só ...

Csokimáz (Schef szerint)
6-8 evőkanál 'fogd a nyuszira' kakaót, simára keverünk 2 -3 evőkanál vízzel, és tűzre téve felolvasztjuk, sűrűre főzzük, amíg a víz elfő belőle! Levesszük a tűzről és belekeverünk 3 dkg vajat, amíg el nem olvad.

Csokimáz: a vajat felolvasztom, majd a tűzről levéve beleteszem az apróra tördelt csokit és az olajat, kézi habverővel simára keverem.
Kihűlés után lehet apró szeletekre vágni.
dátum: 15:08 15 megjegyzés A bejegyzésre mutató linkek ...

Csokimázas brownie
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 20 dkg étcsoki, 15 dkg cukor, só, 2 tojás, 12,5 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 15 dkg dióbél
Kuglóf ...

A csokimáz elkészítése:
Egy fazékba 10 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2 ek. kakaóport és 2 ek. vizet kb. 5-10 percig főzzük.
A kisült tésztára forrón ráöntjük és együtt hűtjük ki. Díszítés képpen a még olvadt csokimázra kókuszreszeléket szórhatunk.

A csokimáz alá főzött krémet is kenhetünk:1/2 l tejben, 2 csom. vaníliás pudingport megfőzünk,25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk.

A csokimáz 100 g óvatosan felolvasztott tejcsoki és 2 evőkanál tejszín keverékéből született.

A csokimázzal bevont szeletkéket pontosan egymás mellé a krémre helyezem el. Hutoben jól lehutöm, majd melegvizes késsel szeletelem fel.
Vissza a Konyha kezdőlapjára
Információ, észrevétel, kapcsolat: info[kukac]plebania.net ...

A csokimázhoz felforrósítjuk a tejet (nem kell, hogy forrjon) és ráöntjük az összetördelt csokira. Kevergetjük, míg fel nem oldódik benne teljesen, akkor hozzákeverjük a kiskanálnyi mézet.

A csokimázhoz az előzőleg használt edényt újra elővesszük, egy kis tábla csokoládét 2 ek olvasztott margarinnal összeolvasztok, majd a megolvadt margarinos csokit a kisült tészta tetején egyenletesen elkenem.

A csokimázat előre elkészítjük hogy legyen ideje megdermedni: gőz felett a csokit, a tejszínt és a vajat felolvasztjuk és egyneműsítjük ( aki nagyon édesszájú, az adhat hozzá porcukrot).

Rakott palacsinta csokimázban recept sajttorta11 egyéb desszert receptje ...

A tetejét vonjuk be csokimázzal.
Hozzávalók:
250 g Glutenix fehérkenyér liszt
60 g margarin
20 g cukor
1 kisebb tojás
csipet só
10 g élesztő, amit 1 ek. langyos tejben pici cukorral felfuttatunk.

Ha követed tanácsunkat, ilyen szép egyenletes lesz a csokimáz
Krémes töltelékek
Vajkrém helyett készíthetsz tölteléket joghurttal, mascarponéval vagy túróval. Zselatin helyett pudingporral vagy gyümölcskocsonyaporral is besűrítheted ezeket.

Mikor a máz egyneművé olvadt - az edényt továbbra is a vízben tartva - a kosárkák tetejét óvatosan belemártogatjuk a csokimázba.

16 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 7 tojás, 9 dkg kristálycukor, 19 dkg liszt, pici sütőpor, 6 dkg mazsola, 1/2 dl rum, 7 dkg tortadara, 10 dkg baracklekvár, sötét csokimáz, vaj, ...

Majd elkészítettem a tetejére a csokimázat: vízgőz felett 100 gramm étcsokoládét megoilvasztottam, hozzákevertem 1 evőkanál olajat, majd a kockákra vágott piskótára csorgattam és szépen, egyenletesen elsimítottam.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Liszt, Cukor, Kakaó, Torta

Gasztronómia  Csokikenyér  Csokipuding
2014.04.21

 
RSS Mobile