Kezdőlap (Csirkemáj)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Csirkemáj

Gasztronómia  Csirkeleves gourmand módra  Csirkemáj rizottó

Csirkemájpástétom elkészítése:
Durvára vágjuk a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat, majd fűszerezzük borssal, majoránnával, és 3-4 percig néha megkeverve pirítjuk.


Csirkemájas rizottó elkészítése:
1. Vágja finomra a vöröshagyma felét, a zellert és a sárgarépát.
2. Pirítsa sárgára 3 dkg vajon és 2 evőkanál olajon.
3. Amikor a levét elforrta keverje bele a darált marhahúst.
4. Vágja vékony szaletekre a májat.
5. Adja a megpirult marhahúshoz és forgassa át.
6.

Csirkemájpörkölt fokhagymás-vajas tört burgonyával
Hozzávalók: 20 dkg csirkemáj 2 fej vöröshagyma pirospaprika 10 dkg gomba kevés zöldborsó (konzerv) 4 szelet bacon majorannabors ételízesítő burgonya vaj fokhagyma Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágom, és olajon megfonnyasztom, ...

csirkemájas rizottó - Rántott hús wokban
Címke: "csirkemájas rizottó"
Csirkemájas rizottó ...

Csirkemáj csípősen, kerti zöldségekkel
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Csirkemáj csípősen, kerti zöldségekkel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

~jal töltött gomba

Hozzávalók: 40 dkg gombafej, 25 dkg ~, l fej vöröshagyma, 15-15 dkg liszt és zsemlemorzsa, l-l dl tej és tejszín, 2 tojás, 2 tojássárgája, l evőkanál konyak, fél citrom, majoránna, pirospaprika, őrölt bors, só, olaj a sütéshez.

~ rántva olaszosan
Főoldal â-ş Főfogás â-ş Húsos étel â-ş ~ rántva olaszosan
Idő: 15 perc alatt - Hozzávalók: 4 személyre ...

CSIRKEMÁJAS CSÜLÖKPÖRKÖLT
Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott sertéscsülök, 25 dkg ~, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál étolaj (vagy vaj), 1 dl paradicsomlé, 2 dl tejföl, 2 kávéskanál majoranna, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika.

~jal töltött gomba recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

~ angolszalonnával, borsóval
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 2 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 30 perc
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

~jal töltött tojások
1 1 1 1 1 (0 Votes)
A kemény tojásokat számtalan töltelékkel tehetjük ízletessé, látványossá, amelyek remek díszítésül is szolgálnak a húsvéti asztalon.

~jal töltött sajtos padlizsán
Feltöltő: Hobbychef Kategória: Egytálételek, Szárnyas Ételek 0 274 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

~ ropogós bundában savanyú hagymával, balzsamos céklával és almával
átlagos
60 perc ...

~jal töltött káposztatekercs recept
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

~ almával és tölgylevelű salátával
beküldő: Receptvarázs
előkészítés: 40 perc
nehézségi fok: normál
alkalom: ...

~jal töltött rántott palacsinta
Kategória: Csirke belsőség
Küldte: Boribonka ...

~as pizza

Hozzávalók: 0.5 kg ~, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 3 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, egy evőkanálnyi zsír, csipetnyi majoránna, só, bors

Elkészítés: Az összes hozzávalókat kockára vágjuk.

~jal töltött csirkecomb
A csirke nálunk mindig minden formában jöhet, nagyon szeretjük. Ha valaki megnézi a receptjeimet, akkor láthatja, hogy sok a csirke. Olcsó és nagyon finom, arról nem is beszélve, hogy mennyire gusztusos sülve-főve. A mostani receptem egyszerű és nem túl drága.

Sült csirkemáj zöldséges kacsazsírban
55 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

~as tepsis pizza Hozzávalók 4 személyre: 1 dl tej 1 kávéskanál cukor 2,5 dkg élesztő 40 dkg finomliszt 8 evőkanál olaj 1 közepes fej vöröshagyma 25 dkg gomba 30 dkg ~ (szív nélkül)...

~ baconba burkolva
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Előételek ...

~ cukkinival és szegfűgombával
Hozzávalók:
4 személyre: 600 g ~, 200 g cukkini,100 g vöröshagyma, 150 g szegfűgomba,
3 db piros színű paprika, 3 ek. kukoricaolaj, 3 ek. szójaszósz,
1 ek.

A ~at kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát, az újhagymát és a gombát vékonyan felszeleteljük.
A pórét kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a májat, sóval, borssal ízesítve készre pároljuk.
Egy másik edényben az újhagymát kevés olajon átforgatjuk, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót.

~as képviselőfánk

Különleges és dekoratív vendégváró falatokat készíthetsz egyszerű hozzávalókból.

Ez a ~as változat kicsit több munkát igényel, mint általában a szendvicskrémek, de érdemes elkészíteni. A Laptopkonyha csapata megmutatja, hogyan!
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg ~, 50 dkg bőrös libaháj, 1 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 tk majoránna, 1 tk só, késhegynyi bors ...

Hozzávalók:
25 dkg ~, 25 dkg spagetti, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só ...

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott ~at. Jól átforgatjuk, meghintjük sóval, ételízesítővel és őrölt borssal, majd egy pici vízzel felengedjük, és fedő alatt megpároljuk.

50 dkg sertésszűz
50 dkg ~
2 közepes fej lilahagyma
1 fej fokhagyma
3 ek gyömbér (frissen reszelt)
3 ek szójaszósz
bors ízlés szerint
4 dl napraforgó olaj
fűszerpaprika ízlés szerint
1 fél citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
1 kg hasábburgonya ...

2012.02.19. 07:00 Címkék:~, ~ vörösborosan, ~ vörösborosan revept, máj, recept
További cikkek a szerzőtől
Kapcsolódó cikkek ...

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept ~ gombával és almával
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

Hozzávalók: 30 dkg ~, 1 kk só, 1 kk őrölt feketebors, 1 kk majoranna, 1 ek olaj, tűzőzászló.

A megtisztított hagymát karikára vágjuk, sózva, borsozva a zsíron majdnem készre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, rárakjuk a ~akat, kevés vizet öntünk alá, fedő alatt készre pároljuk. Ne pároljuk túl, mert a máj megkeményedik.
Kapcsolódó receptek
Pörköltek ...

Nem volt otthon csak egy csomag ~.
Hát ez lett belőle!
Hozzávalók: ...

~as-kolbászos krumplilevest főztem, s kimaradt 20 dkg ~. Néhány szem aszalt sárgabarack is kallódott a zacskó alján, így a régen már nagy sikert aratott aszalt szilvás májkrémre emlékezve összeházasítottam a kettőt.
Naggggggggyon jó lett!!! ...

~as-gombás pizza
Hány személyre: 2
» 50 dkg pizzatészta
» 30 dkg hámozott paradicsom
» 30 dkg ~
» 20 dkg gomba
» 1 fej hagyma
» 1 mokkáskanál szárított zsályalevél
» 10 dkg mozzarella
» 4-6 ek. olaj
» só, bors ...

~ baconbundában
Hozzávalók:
50 dkg ~
1 tasak szeletelt baconszalonna
só, őrölt bors, majoránna, olaj, sültcsirke fűszersó (ez elhagyható) ...

~as tarisznya
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

~ baconban
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

~as saláta
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

~as crostini piros áfonyás chutney-val
Hozzávalók:
1 db rozsos/teljeskiörlésű baguette ...

~jal töltött karaj baconbe göngyölve, csokoládémártással
Egy ismerősömtől egy csodaszép tálat kaptam a szülinapomra. Régóta álmodoztam róla, hogy egyszer nekem is lesz ilyen régi stílusú tányérom, és ő valóra váltotta az álmomat.

~jal töltött csirkecomb dödöllével
4 db csirkecombról a bőrt óvatosan felfejtjük, de rajtahagyjuk. 20-30 dkg ~at (szív nélkül) apró kockára összevágunk és összekeverjük 2 db kisebb, beáztatott, alaposan kinyomkodott zsemlével.

CSIRKEMÁJAS LADIK avagy TÖRÖK PIZZA...ki, hogy imeri....
Tegnap vettem csibe májat....Elvileg dinsztelt máj lett volna belőle, de valami ott motoszkált a fejemben, hogy a múltkor valami jó ~as receptet találtam és megfogadtam, hogy ha veszek májat azt a receptet feltétlenül kipróbálom..

~ falatok friss zsályalevéllel bacon kabátban, zöldfűszeres és olívabogyós házi kenyéren, csemegeuborkával.
Gyermekkoromban St. Galleni ~ néven vonult be hozzánk ez az étel, kis különbséggel. Édesanyám gyakran készítette vendégvárónak, vacsorára.

~ hajdinával
Reg volt csirkemaj (elkeszitest lasd: januar 29, 2009), krumplipure, csemegeuborka, nyamm, de nem, inkabb ma hajdina lesz a koret! Szemelyenkent 2-3 marek hajdinat 1 ek. olivaolajon kisse megpiritok, felontom keves vizzel (epp hogy ellepje) es lassu tuzon keszre parolom.

~ fűszeres mustárban sütve
Ellesett recept, Chef Viki barátnémtól koppintottam :) ...

~jal, gombával töltött karalábé
~jal, gombával töltött karalábé
Hozzávalók : ...

~ fokhagymás-chilis-petrezselymes burokban
Máááááááj. Nagyon szeretem. Ez a harmadik májas bejegyzés a blogon közel három év alatt. Na vajon miért??
Ja igen, a májgombócot is megeszik, esetleg még az Ember rántott májként, plusz sok sültkrumpli, majonéz/tartár.

~ baconba tekerve
Vannak időszakok az életemben, amikor úgy érzem, hogy képtelen vagyok bármi normális ételt kitalálni, elkészíteni vacsorára vagy ebédre. Olyan, mintha üres lenne az agyam, semmi ötlet, semmi...

~nyárs házisonkába göngyölve
Az az ember, aki az elméjében van, nem lehet objektív az elmével kapcsolatban. Olyan ez, mintha egy őrült folytatna kutatásokat az őrültséggel kapcsolatban.

~ gyümölcsös salátaágyon
Ez egy könnyű, pillanatok alatt elkészíthető saláta. Vendégváráshoz kiváló előétel, de egy forró nyári napon ebéd vagy vacsora is lehet. Igazi vitaminbomba! ...

~ libazsírban
Libazsírt forrósítottam, beleszórtam egy teáskanál majoránnát, egy kevés őrölt borsot, sót, és egy gerezd zúzott fokhagymát.

~as saláta sült, gorgonzolasajtos körtével és grillezett zöldségekkel ...

Almás csirkemáj sajtos burgonyával
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Húsos-~as töltött gombafejek
Amikor megláttam a piacon ezeket az óriási gombafejeket, nem volt kérdés, hogy vennem kell belőle. Azt is biztosan tudtam, hogy valamivel megtöltve fogom elkészíteni.

Ánizsos ~ elkészítése:
A ~at az összekevert fűszerekkel 20 percig főzzük. Kihűtjük, és másnap leszűrve, saláta- vagy zellerlevélre tálaljuk.
Egy finom Ánizsos ~ ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel! ...

Csilis ~
Szakácskönyv írás közben, amikor menetrendszerűen egész nap főzök, nagyon értékelem az egyszerű, gyors fogásokat, amit fél órán belül feltálalhatok. Ezt múlt hétvégén ettük, gyönyörű időben, kint ülve, a fák között.

Borsos ~ pástétom
Az egyik nagyáruházban pár hete nagyon tetszetős francia májpástétomokat láttam. Két probléma is volt. Az egyik, hogy nem tudom mit tartalmaznak, a másik, hogy aranyárban mérték őket. Így tehát, inkább kikísérleteztem hogy tudok hasonlót és még finomabbat készíteni.

Gombás ~as spagetti
Hozzávalók: 25 dkg ~, 25 dkg spagetti, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

~ felfújt - 5 személyre
A felszeletelt ~at 4 dkg vajban gyengén átsütjük, majd finomra daráljuk. 5 dkg vajból és 7 dkg lisztből vajas rántást készítünk, de pirítás előtt forró tejjel felengedjük és a tűzön tartva gyorsan simára keverjük.

~as rizottó
Tejfölös csirke főtt tésztával
► november (4)
Tejszínes póréhagymaleves
Palócleves
Tejfölös, sajtos tepsis csirke
Bevezetés ...

A ~akat szétszedjük, az ereket letisztítjuk, és megmossuk. Beletesszük a tejbe. Legalább fél órán át áztatjuk. A májdarabokat időnként megfordítjuk, hogy a tej mindenütt érje. Ezután a tejből kivesszük, és megtöröljük. A májak mindkét oldalát lisztbe mártjuk, és félretesszük.

A ~at kisebb darabokra vágjuk és egyesével ráhúzzuk őket a nyársakra. Tepsibe tesszük, vékonyan meglocsoljuk olivaolajjal, megborsozzuk és 10 percre betesszük a 180 fokos sütőbe grillfokozatra. Amíg a máj elkészül, megcsináljuk a pikáns vajas mártást.

A ~at egy tálba tesszük majd felöntjük tejjel, hogy elfedje és hűtőben egy 2 órát áztatjuk.
A ~at a pihentetés után kivesszük a tejből, szalvétával felitatjuk róla a felesleges folyadékot, majd a májakat félbe szeljük (külön a két lebenyt egymástól).

A ~at ugyanúgy készítjük mint a rántott husit, de mégis kevesen készítik, pedig nagyon finom. Akár fagyasztott, akár friss a máj először is mossuk meg, a sertésmájtól ellentétben a ~at be lehet sózni. Lisztbe, tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk.

A ~at megtisztítjuk, félbevágjuk, megsózzuk, és lisztbe mártjuk. A forró zsiradékban addig forgatjuk a májat, amíg minden oldala barnára nem sül. A májat kivesszük. Beletesszük a megmaradt zsiradékba a gombát, állandóan keverve pároljuk puhára. A májat és a gombát egy tűzálló edénybe tesszük.

A ~at és a szívet alaposan megmossuk, az oda nem illő hártyákat és részeket eltávolítjuk. A szívet egészen apróra, a májat nagyobb darabokra vágjuk, és külön-külön félretesszük. Egy evőkanál felforrósított olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát.

A ~akat megmossuk, és mindegyiket félbevágjuk.
A baconszalonnákat szintén félbevágjuk,
Egy-egy fél baconszalonnába beletekerünk egy-egy fél ~at, és egy tányérra halmozzuk őket.
Mikrohullámú sütőbe tesszük, és kb 5 perc alatt szépen megsülnek.

A ~at letisztítjuk, a vöröshagymát vékonyra felkarikázzuk. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük őket, lazán összekeverve és előmelegített sütőben, nagy hőfokon, hirtelen készre sütjük. Sütés közben ízesítjük majoránnával és a végén kevés sóval.

A ~at sózzuk, majoránnával fűszerezzük, kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba tesszük, és a szezámmaggal elkevert gluténmentes morzsába forgatjuk. Ezután bő, forró olajban kisütjük és papírszalvétával az olajat leitatjuk. Köretként csőben sült karalábét adunk hozzá.

A ~akat hideg vízben alaposan megmossuk, ízlés szerint daraboljuk. (Van, aki csíkokra vágva szereti, van, aki kockázza, és van, aki szinte egyben készíti el.) A vöröshagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az előkészített májat.

A ~at 20 g vajon kissé megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és a robiolával, ill. a petrezselyemzölddel, együtt pépesítjük. Hozzáadjuk a tejbe áztatott és jól kinyomkodott toastkenyeret, a tojást és a reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük.

A ~at megfozzük, késháttal pépesre törjük, hozzáadjuk a vajat, a fuszereket és a reszelt hagymát.
Küldje be Ön is kedvenc receptjét!
Nyomtatható változat ...

A ~at megmosom a táljában, amiben vettem, de mielőtt elkezdek dolgozni vele, leveszem a tűzről a serpenyőt, mert a májat előkészíteni babra munka, idő is, meg el is mélyülök benne, odakapna a zöldséges alapom.

Bácskai ~
Laktató egytálétel fél óra alatt
A máj olcsó, és a szervezetednek is jót tesz, mindössze fél óra alatt isteni egytálételt készíthetsz vele.

Krokodil ~jal töltve - Receptek
Krokodil ~jal töltve
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...

Zöldbabos csirkemájjal töltött derelye sültpaprika-mártással
Nagyon izgalmas, különleges receptet küldött nekünk Ágnes! Zöldbabos csirkemájjal töltött derelye sültpaprika-mártással. (Kezdőknek nem ajánlom, hogy derelyével kezdjék a főzést) ...

Raguleves ~jal elkészítése:
A kappant, a marhahúst, a velős csontot hideg vízben feltesszük főni. A zöldségekkel és a fűszerekkel öt óráig főzzük takaréklángon, amikor megpuhult leszűrjük.

½ kg ~ szív nélkül
½ kg disznózsír
(1 gerezd fokhagyma)
(fél fej vöröshagyma)
só ...

A Jánosok ~asa
megosztás
A dietetikus véleménye
Ízletes étel, azonban magas koleszterinszinttel rendelkező lisztérzékenyek a máj helyett valamilyen hússal készítsék.

Omlós-ropogós ~ hagymával, kapribogyóval
Aranygaluska sötétebb árnyalatban
Mintás szélesmetélt gombás mártással
Sárgaborsó főzelék
Halas saláta
Helycsere
Palacsinta reggelire
Sült polenta sült karfiollal
Fetás - kesudiós krém ...

Zsírban sült csirkemáj
Hozzávalók:
25-30dkg csirkeháj, 5-6db egész ~, víz ...

Burgonyasaláta ~jal
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és a sült májjal együtt apróra vágjuk. Olajjal leöntjük, megsózzuk, és apróra vágott vöröshagymát teszünk rá.
Hozzávalók: ...

A ~at megtisztítjuk, megmossuk, leszárogatjuk, megsózzuk és 1 evőkanál szójamártással ízesítjük. A forró olajon, kevergetve megsütjük és félretesszük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a chilipaprikát apróra, a cukkinit és a hagymát karikákra, a paprikát csíkokra vágjuk.

Előkészítés: A ~akról letisztítjuk a hártyákat és a zsiradékot, majd megmossuk, lecsepegtetjük, és elkaparjuk, vagy apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, a zsályát és a rozmaringot leöblítjük, ez utóbbi levélkéit lecsipkedjük, és az egészet finomra vágjuk.

Baconba tekert sült csirkemáj párolt almával
Bazsalikomos, sajtos húsgolyó
Bolognai szósz
Brassói aprópecsenye paradicsommal
Egyben sült fasírt cukkinivel
Fűszeres sült csirkemell
Lecsó
Natúr pácolt pulyka
Nyárson sült csirkemell
Orosz rizseshús
Paradicsomban sült fűszeres lazac ...

aszalt szilvás puncsdesszert (1) áts (1) audrey tautou (1) auguszt (4) augusztus 20 (1) auguszt ibolya (1) ausztria (2) a család kedvencei (1) a mama főztje (5) bab (2) babakeksz (1) babérlevél (1) babfőzelék (1) bableves (2) babos krémleves pirított baconnel (1) bacon (3) baconba tekert ~ ...

Körtés, kecskesajtos ~
Rebarbarás nyári desszert
Gyümölcstorták omlós tésztából
Grissini parmezánnal
Fehérboros kékkagyló
Kacsamell almás-körtés-póréhagymás körettel
Kacsamell erdei gombákkal
Szűzpecsenye tésztaköntösben
Halas-garnélás capellini ...

A ~at megtisztítjuk hártyáitól, egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, gombát, csípet sót. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és feltesszük, puhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük hűlni.

Szalonnába tekert ~
Nem sok időt töltök mostanság a konyhában, így igyekszem gyors és finom ételeket készíteni akkor, amikor ráérek. Ez az étel is ilyen, gyakran kerül asztalra, most hétvégén is elkészítettem.

Csirkemell, hagymás ~jal
Napközben többször eszembe jutott a mai vacsoránk, de teljesen tanácstalan voltam, mit főzzek. Tudtam, hogy a párom is fáradtan és éhesen, későn fog hazaérni, és jó lenne ha holnapra is maradna néhány falat. Két boltban is bent voltam, de mégsem kaptam ihletet.

~ roston recept
~ roston recept
Hozzávalók:
50-60 dkg ~,
15 dkg császárszalonna,
1 teáskanál majoránna,
törött fekete bors,
só és mustár ízlés szerint.

~jal töltött gomba
Hozzávalók: 6 db ~ szív nélkül (azt levesbe főzöm), 8 db alma nagyságú gomba, 10 dkg reszelt sajt (lehetőleg többféle), 5 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyem-zöld, 1 tojás, 1 kupica konyak, ...

~jal töltött tappancsok
Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg finomliszt 1 tojás 17 dkg vaj 3-4 ek tejföl 2 kk só a töltelékhez: 30-40 dkg ~ 2 fej vöröshagyma kicsi vaj vagy olaj ételízesítő vagy só a tappancsok megkenéséhez: 1 tojássárgája pici só ...

~as burgonyapüré-torta
by Garamvári Andrea
1x 1x 0.0x
Hozzávalók: ...

~ aszalt szilvával
Hozzávalók: 4 dl víz, 6 evőkanál kristálycukor, 25 dkg aszalt szilva, 0,5 dl rum, 40 dkg ~ (szív nélkül), 6 dkg vaj, 2 evőkanál finomliszt, 3 dl zsíros tejszín, fél csokor petrezselyem, só, őrölt fekete bors 1. A vizet a […]
Extra körmös pacal ...

~jal göngyölt felsál krumplikásával
- 11. 12. 09.
Klasszikusnak számító étel a göngyölt felsál. A tölteléke sokféle lehet, az ecetes uborkától kezdve a gombán át a tojásig.

~-ragu
50 dkg ~at apró darabkákra vágok, ha van benne szív, akkor azokat vékonyra karikázom. 5 dkg füstölt szalonnát is felkockázok, kiolvasztom a zsírját és egy nagy fej vöröshagymát apróra vágva sárgára fonnyasztok benne.

~as rizs
Hozzávalók: 30 dkg ~, 25 dkg rizs, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál vegeta, 1 teáskanál majoranna, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Csirke, Zöldség, Leves, Saláta, Tojás?

◄ Csirkeleves gourmand módra   Csirkemáj rizottó ►
 
RSS Mobile