Kezdőlap (Csicsóka)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Csicsóka

Gasztronómia  Csicseriborsó lepény  Csiga

Csicsóka püré
Csicsóka püré elkészítése: A megtisztított csicsókát feldaraboljuk, sóval, reszelt fokhagymával ízesítjük, kevés víz hozzáadásával megfőzzük. Ha megpuhult krumplinyomóval áttörjük, kevés margarinnal, tejszínnel és tejjel kikeverjük. Köretként tálalhatjuk, mint a burgonyapürét.


Csicsókahumusz
5/5
A csicsóka kicsit édeskés íze a fokhagymával, citrommal bolondítva, és olívaolajjal keverve, bármelyik ősz reggel vagy téli este sztárja lehet, ropogós bagettre halmozva vagy zöldségmártogatósként. Ha jönnek vendégek, ha nem.

Csicsóka saláta almával és egy csicsókás élménybeszámoló
Akkor most egy nagyon egyszerű saláta. Ez még mindig az a kategória, amivel érdemes kezdeni az ismerkedést a csicsókával, könnyű (az étel és az elkészítés is), egyszerű, nagyon finom.

Csicsókaleves köménymaggal
Az újburgonyára emlékeztető csicsókának jellegzetes, finom íze van, és remek krémlevest lehet készíteni belőle
Fotó/illusztráció: Reader's Digest ...

Csicsóka krémleves sárgarépa chips-szel
Miele recept
gyerekjáték ...

Csicsókakrémleves
Feltöltő: Domján Mária Kategória: Levesek, Vegetáriánus 0 43 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Csicsóka krémleves pirított tökmaggal recept
Kedvenc receptek közé
Hozzávalók: ...

Csicsóka saláta
Ennek a salátának csak a neve különleges - valószínű amiatt, mert nem sokan ismerik és fogyasztják a csicsókát. Pedig maga a növény olyan, mint a gaz, nagyon igénytelen, és rohamosan szaporodik. Régen a szegények krumplijának hívták. Ráadásul rendkívül egészséges.

csicsóka
A napraforgóval rokon növény, amelynek ehető gyökérgumója van, -nyelvjárásokban- burgonya.
Valószínűleg a csúcs szó származéka annak alapján, hogy a gyökérgumó göcsörtös, csúcsokban végződő alakot mutat. A csicsóka egy kicsinyítő képzős csucsóka elhasonulással keletkezett változata.

csicsóka
(Helianthus tuberosus L. topinambur). A fészkesviráguak családjába tartozó gumós növény. A gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben. Csak elvétve termelik. Éghajlat és talaj iránt csekély igényü. Az egyszer elvetett C.

Csicsókalepény
" onclick="return iwiwshare_click1472()" target="_blank"
Hozzávalók 4 főre: ...

Csicsókasaláta
Hozzávalók:
kb. 20-30 dkg csicsóka, 1 répa, 1 kis fej vöröshagyma, jégcsapretek, metélőhagyma, ecet, só, víz, cukor ...

A "csicsóka" jelentése: Burgonyára hasonlító gumós növény. Rendszertanilag a napraforgóval áll rokonságban. Szegények krumplijának is nevezik. Fontos kiegészítője a cukorbetegek diétájának.

Hozzávalók: 1 kg csicsóka gumó, 1 dl olívaolaj, tengeri só, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 10 dkg reszelt füstölt sajt Elkészítés: A csicsókát vízzel és kefével megtisztítjuk, lesikáljuk (nem [...]
Reklám
Kategóriák ...

Blog Archives for tag csicsóka
Lazac steak kapros citromos vajjal, csicsókával
A legegyszerűbb és a leggyorsabb mód egy királyi fogáshoz. Egyetlen óriási hibája van, nem a legolcsóbb kategóriába tartozik. Talán a. Continue reading » ...

Hozzávalók: 20 dkg főtt csicsóka, 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1dkg élesztő megfuttatva, 1dkg só, 1 dl tej, 1db tojás, 1 tojás sárgája kenéshez, 3 dkg dióbél.

Csicsóka-karfiol-cheddar gratin pekándiós-pankós krusztával
Tegnap ott tartottunk, hogy a csicsóka szuperzöldség. Most pedig nem is szaporítanám a szót, jöjjön egy olyan étel, amit konkrétan nem bírtam abbahagyni. Rájártam. Míg nem elfogyott.

Csicsóka krémleves
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Csicsóka krémleves
Tudtátok, hogy a csicsóka és a napraforgó rokonok? Sőt, össze is lehet őket keverni, legalábbis addig, amíg meg nem jelennek a virágok, a csicsóka virágai ugyanis kicsik és később is nyílnak mint a napraforgó.

Csicsóka
Mosson meg alaposan tetszés szerinti mennyiségben a csicsókát, majd hámozza meg vékonyan és centrifugázza ki a levét. Fogyaszthatja magában, de más lével is. Összekeverheti céklalével, sárgarépalével, de bármilyen zöldség levével, amit amúgy szeret.
Labels: csicsóka, ital ...

Csicsókapüré Indiára hangolva.
Vagy két hete a párom egy nap csicsókával teli kosárral jött meg a helyi piacról. Ez volt az első alkalom, hogy csicsókát kóstoltam. Isten tudja, valahogy kimaradt az életemből.

Csicsóka aszalt paradicsomos, vargányás morzsában
fotó: Bakcsy Árpád ...

Csicsókasavanyítás
A próba adag után addig sikerült halogatni a többi elkészítését, hogy ebbe már friss tárkony is kerülhetett a kertből :) Ezzel végül elfogyott a sok csicsóka (így tavasszal ételekbe már nem igazán megy), sőt, az utolsó két üveget már egy kis répával kellett kipótolnom, ...

a csicsókapüréhez:
40 dkg csicsóka (tisztán mérve)
4-5 dkg félkemény kecskesajt (esetleg parmezánnal is kiváltható, amit én használtam, nem az a tipikus juhakolszagú kecskesajt volt) ...

Sült csicsóka
A csicsókát jól lepucoljuk, és sütő tepsibe tesszük.A kakukkfüvet megmossuk, megszárítjuk.
A fokhagymát apróra vágjuk, és a csicsókára tesszük, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk egy kis kakukkfűvel.
Félig felöntjük a tepsit szójatejszínnel.

Almás csicsókasaláta
Mostanában a házilag készített, hagyományos káposztasaláta mellett ez a kedvenc salátám.
Amikor épp a csicsóka felhasználási lehetőségein gondolkoztam, beugrott, hogy almával, egy kis majonézzel, tejföllel biztos finom saláta lehetne belőle.

Rakott csicsóka
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 4 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

Körtés csicsókakrémleves
Minden héten látom a piacon a csicsókát, nem tudom, eddig miért nem vettem belőle. Most viszont ránéztem és azonnal egy finom krémleves jutott eszembe. Vettem hozzá egy körtét is, aztán itthon meg ment minden a maga útján: alaplé, fűszerek, pürésítés...
Próbáljátok ki! ...

Ropogós csicsóka mentával
beküldő: TV Paprika Magazin
elkészítési idő: 40 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

csicsóka
Ez az étel is anyósomtól és apósomtól származik, akárcsak a hozzávalók. A kertjükben a medvehagyma mellett a csicsóka az a zöldség, ami remekül megterem.
Igaz, elég macerás a pucolása, hiszen a csicsóka sokkal göcsörtösebb, mint a krumpli, ám megéri vele bajlódni.

csicsókakrémleves, csicsókás krémleves, krémleves csicsókából
dnbsoldiers receptje
elkészítés ...

csicsóka, csirke, fasírtfélék, főfogás, zöldséges
Régebbi bejegyzések Főoldal
Feliratkozás: Bejegyzések (Atom) ...

A csicsókaprojekt záróakkordja volt ez a párosítás. Nem mindennapi zöldségféle nálunk a csicsóka. Biztosan minden családban megvannak a kedvencek tekintetében a rangsorok.

A csicsókakrémleveshez öntsük össze a tejet és a tejszínt egy lábasba. A csicsókát mossuk és hámozzuk meg. A feldarabolt csicsókát azonnal dobjuk a tejbe, nehogy elszíneződjön. Adjunk 1 gerezd fokhagymát a csicsókához és szórjuk meg egy csipet sóval. Fedő alatt kis lángon főzzük puhára a csicsókát.

A csicsóka édeskés ízéhez jól illik a frissen facsart citromlé, más fűszerezést ez a saláta nem is igényel. A citrom segít megőrizni a csicsóka fehérségét is.

35 dkg csicsóka /tisztítva mérve/
15 dkg fetasajt
1 egész tojás
5 evőkanál grahamliszt
só, őrölt bors,
kisebb csokor medvehagyma ...

A mák és a csicsóka szervezetre gyakorolt jó hatásai közismertek. A kettő együtt édességként fantasztikus ízvilágú, néhány finomsággal 'fűszerezve'.
A mák és a csicsóka szervezetre gyakorolt jó hatásai közismertek. A kettő együtt édességként is kiváló, néhány finomsággal 'fűszerezve'.

Zöldségreneszánsz: a kerekrépa és a csicsóka
Thai ihletésű gazdag, melengető leves
Kukoricapelyhes, lenmagos házikenyér
Mediterán hangulat - narancsos kacsa (csirkéből)
Cipolle al balsamico - hagyma balzsamecetben
Utazás gasztronómiában - szakácskönyveim
Szupersajtos sörkilfli ...

Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel
megosztás
A dietetikus véleménye
A csicsókában taláható összetett szénhidrátok jó hatással vannak a máj működésére, bár egy picit tompítja a jótékony hatást a kelkáposzta, ami puffaszthatja az arra érzékenyeket.

Egy tálba kb. 1 dl vizet engedünk, ebben feloldjuk a cukrot és az ecetet. Mehet bele a megfőtt lencse, a csicsóka és a hagyma is. Végül megszórjuk a vagdalt petrezselyemzölddel, és 1-2 órát állni hagyjuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

Csicsóka főzelék
Hozzávalók
1,3 kg tisztított csicsóka
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
3 deka liszt
2 dl tejföl
só, őrölt bors,
só, őrölt bors, késhegynyi gyömbér, késhegynyi szerecsendió
fél csokor petrezselyem zöldje.

Csicsóka fűszeresen-tejszínesen
Hozzávalók (2 adaghoz)
½ kg csicsóka
2,5 dl növényi tejszín (2 dl bio zabtejszínt használtam egy kis zabtejjel elkeverve)
kevés növényi olaj (bio repcét használok)
kevés só (himalaya)
frissen őrölt bors
½ - ¾ mokkáskanálnyi szárított kakukkfű ...

Csicsóka krémleves babbal
A bab jó alternatíva a sűrítéshez krumpli vagy lisz helyett. Jó sűrű, krémes leves lett belőle.

Csicsókamártással töltött gomba
Hozzávalók 4 személyre: 1 adag csicsókamártás, 60 dkg gomba (szár nélkül), 10 dkg füstölt...
Lazac saláta ...

Csicsóka
Hatóanyagtartalma a burgonyához hasonló, szénhidráttartalma azonban jóval kisebb, cukorbetegek számára a burgonyából engedélyezett mennyiség kétszerese fogyasztható belőle naponta.
Kakukkfű ...

Csicsóka krémleves füstölt lazaccal, ahogy azt az érdi Irish Dog étterem séfje készíti
« Előző
1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...

Csicsóka-pogácsa
Találtam a neten receptet, de kellett rajta változtatni. Az eredeti egy hígan folyós massza volt, arra gondolok ilyenkor, hogy tuti nem csinálta meg, aki feltette eredetileg. S a legtöbb helyen az jön be találatként!
Nos, az alábbi megbízhatóan pontos recept, kikísérleteztem: ...

Csicsóka püré
Hozzávalók: csicsóka tej, zsírszegény tejszín, zsírszegény margarin fokhagyma só víz ...

Csicsóka
Észak-Amerikában őshonos, ahol a kontinens felfedezése előtt a régi indiánok egyik fontos élelmiszernövénye volt. Európába a XVII. században hozták. Magyarországra is eljutott.

Csicsóka
A csicsóka közeli rokoságban van a napraforgóval. Jóval magasabb közel 3 méter magas növény végén található gumóját fogyasztjuk. Szaporítani is csak gumóról lehet, magról nem. Fontos tudni, hogy nemcsak zöldség, hanem gyógynövény is.

Sajtos csicsóka krémleves
A csicsóka nagyon egészséges, könnyen termeszthető, szinte kiirthatatlan növény, amellyel számos kedvező élettani hatása miatt érdemes megismerkedni. Íze a krumpliéra hasonlít, így a felhasználása is hasonló.
Hozzávalók ...

Burgonya Csicsóka köretek Káposzta Rizs Tészta Zöldség
Tartalomjegyzék
1 S Z A K Á C S K Ö N Y V - Körítések
2 Saját recept beírása - Körítések ...

Csicsóka tartósítása
A csicsókagumókat a héjától megtisztítjuk, ecetes vízben alaposan megmossuk, és egyliteres üvegekbe rakjuk.

Csicsóka
A csicsóka (Helianthus tuberosus) édesburgonya néven is ismert. Ötször annyi rostanyagot tartalmaz, mint a rendes burgonya - az emésztésre friss enzimjei révén van rendkívül jótékony hatással. Könnyen felszívódik a cukortartalma, ezért a cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.

Csicsókakrémleves - wok...
Az olajat felforrósítjuk a wokban, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a csicsókát és a burgonyát, pároljuk pár percig, majd annyi vizet adunk hozzá,
Csirkekrémleves...

Csicsóka és barack Kabók Zita, 25.06.2011, Gasztronómia
Hétvégi receptajánlatunk főszereplői: a csicsóka és a barack.
Friss ízek a konyhában Póda Erzsébet, 18.06.2011, Gasztronómia
Finom borsóleves, kakukkfüves-rozmaringos csirke, borsikás mangalica és egyszerű joghurtos süti.

Csicsóka krémleves
Natúr szelet újkrumplival
Lepcsák, ahogy nagymamám készíti
Gombás sajtos sült tészta
Kapros, krumplis halfilé
Csirkés spagettisaláta
Császárrétes ...

Csicsóka savanyúság - Becsléseim szerint még annyi csicsókám van a földben, hogy az nem fog jóízűen elfogyni, mire mindenképpen fel kell szedni, hogy ne hajtson ki egész erdőkén...
3 éve
friss ...

Csicsóka, tejföl, babérlevél, borsikafü, növényecet, só
Rövid leírás
-- ...

Csicsóka: csókarépa, földialma, pityóka, tótrépa.
Csombord: borsfű, borsikafű, babfű, hurkafű.
Díszpaprika: vadpaprika, pogánybors, mogyorópaprika, kertibors.

A csicsóka (Helianthus tuberosus) a fészkesek családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény. Észak-Amerikából a 17. század elején került Európába.Közeli rokonságban áll a napraforgóval.

A csicsóka szirup gondolom hasonló mint a méz, és azzal helyettesíthető?
VálaszTörlés
Igen, de ki is lehet hagyni, akkor is tökéletes! ...

A csicsóka bio zöldségként is könnyen termeszthető, mivel kártevője nincs, így nem igényel vegyszeres növényvédelmet.
Rózsaszín burgonyafőzelék
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 pohár joghurt, ...

a csicsóka másik neve jeruzsálemi articsóka.
Válasz erre
De akkor hol az articsóka?

17. Csicsóka - utána kell néznem, sokat emlegetjük
18. Csiga - már majdnem találkoztunk, de elmaradt, de meg lesz az még, bár.
19. Csirkeláb a húslevesből - imádom a gondolkodós-szopogatós dolgokat ...

17. Csicsóka - Még nem ettem, de remélem egyszer eljön az ideje.
18. Csiga - állítólag hasonlít a zúzára, ezért soha.
19. Csirkeláb a húslevesből - Nem lehet vele megfogni.

3-4 db csicsóka
2-3 fej brokkoli
2 teáskanálnyi túró
A recept elkészítése ...

csicsóka
A céklát és a csicsókát apró darabokra vágjuk, és annyi vízzel felöntjük, ami ellepi őket. Puhára pároljuk, a végén kevés főzőlével együtt pürésítjük.
Lehet burgonyával is készíteni. A csicsóka azért jobb, mert pürésebb lesz tőle az étel.

Gyömbéres csicsóka
Hozzávalók: 50 dkg csicsóka 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma kevés olaj és vaj köménymag diónyi gyömbér só indiai fűszerkeverék kevés fagyasztott zöldség Elkészítés: Kipattogtattam egy kevés olajon a köménymagot, beletettem a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, ...

Köretnek mi csicsóka pürét ettünk, ami nagyon passzolt az édeskés íze miatt a teával füstölt húshoz. A püréhez 0,5 kg csicsókát meghámoztam, puhára főztem sós vízben, majd 5 dkg vajjal és egy pici tejjel összetörtem, úgyanúgy, mint a krumplipürét.

Főtt marhahús csicsókamártással
Hátszínszelet aszalt paradicsomos gombákkal
Marhahátszín diós-rókagombás kecske-sajtmártással, hajdinás dödöllével és fügével ...

A zöldségeket (csicsóka, répa, zeller) megmossuk, lehámozzuk, és megfőzzük. Majd összetörjük. Közben a kenyeret is beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A póréhagymát felkockázzuk, vízen megpároljuk. Mindezeket egy nagy tálban összekeverjük, fűszerezzük, kevés olajat öntünk hozzá. A tofut belereszeljük.

2 nagyobb gumó csicsóka
1 l zöldségalaplé
1 dl tejszín
só, frissen őrölt bors ...

Az elfeledett csicsóka
Miért együnk a szegények krumplijából? Méltatlanul merült feledésbe a régebben 'szegények krumplijaként' emlegetett csicsóka.
Tovább ...

Kolompér, pityóka, csicsóka, burgonya, krumpli.
Köret. Valami mellé adják. Hátérbe szorítják. Pedig dominál, meghatároz, kiegészít és fokoz. Élvezeteket halmoz. Kiváló kísérő, de főételnek sem elvetendő. Keményítő tartalma miatt hasznos tömörítő.

alma (6) aszalt (1) avokádó (1) avokádókrém (1) bacon (2) balzsamecet (3) banán (2) bejgli (1) bor (2) brokkoli (1) csicsóka (1) csirkemell (1) csokicsoda (6) csokoládé (6) cukkini (1) cukormáz (1) curry (1) cékla (1) darált (1) darált hús (3) datolya (1) desszert (18) dinnye (1) diéta a négyzeten ...

alma (13) ananász (3) articsóka (3) avokádó (3) bab (3) banán (1) barack (12) bazsalikom (15) befőztem (6) birsalma (5) bor (13) borjú (2) borsó (7) bulgur (5) burgonya (13) chili (25) cikória (2) citrom (12) citromfű (7) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csirkemell (9) csokoládé (10) csípős (11) ...

2 egész fahéj, 3 dl zöldségleves, (lehet leveskockából is), 2- 3 édesburgonya (csicsóka), 6 db közepes sárgarépa, 1 db egészen kis fej káposzta (30- 40 dkg), 2 dl narancslé, 50 dkg kajszibarack, vagy nektarin (kopaszbarack) befőtt A megtisztított hagymákat vágjuk négybe, ...

Mivel a csicsóka hamarabb puhul, csak 10 percig főzzük, és a nagy héjveszteség miatt 1,2 kilogrammot használjunk belőle. Az édesburgonyának is nevezett csicsóka egyébként ötször annyi rostanyagot tartalmaz, mint a krumpli.

Amikor a csicsóka puha, belekeverjük a joghurtba, ezt is állni hagyjuk pár percig (nem hűtőben). Akkor jó, ha az öntet nagy részét beszívja a meleg csicsóka. A zsemléket lereszeljük, vagy késes robotgépben apró morzsára őröljük. Hozzá keverjük a magokat, a tojásokat egy edényben felverjük.

Hozzávalók: sóska (leveles vagy mirelit), csicsóka, citromlé, olívaolaj
A sóskaleveleket előfőzzük, majd olajon tovább dinszteljük. A csicsókát külön edényben puhára főzzük. Amikor mindkét zöldség puhára főtt, a csicsóka levével pürésítjük őket. Pár csepp citromlével lehet még ízletesebbé tenni.

A fészkes virágúak családjába tartozik, botanikailag a fekete gyökér, a fejes saláta, a csicsóka tartozik a rokonai közé. Feltehetőleg Irán környékéről származik, de ma a Földközi-tenger mellékén honos. Az antik korban a rómaiak és a görögök szerelem serkentő növénynek tartották.

Milyen édesburgonya ez? Ami nálunk van édesburgonya vagy csicsóka az nem ilyen. Talán ez a batáta? Mindenesetre nagyon finom lehet, nálunk is nagyon fogy mindenféle összeállításban minden krémleves. (márcsak azért is mert gyerekeim így nem látják benn a zöldséget)
VálaszTörlés
Válaszok ...

Még ezek is nagyon tetszenek! Inkább gondoltam a csillag, csili, csicsóka, csalogány, macska, csalfa, csók, csikó, csábos, csillogó, csudajó,,,, és hasonló szavakra. De a csőtörés is jól hanzik... :)))
chriesi írta...
Jól hangzik! Ez ugye egy fatál? Nekem is van egy hasonló. :) ...

A nálunk ismeretes zöldségek - paprika, paradicsom, káposzta, sárgarépa, paszternák, spenót, saláta, fehér és piros retek, cékla, krumpli, karfiol, csemege kukorica padlizsán, zeller, karalábé, uborka, zöldborsó, sárgaborsó, lencse, csicsóka, sokféle bab és tök - mind kapható.

Röszti: Bármilyen zöldség, például csicsóka, répa, cukkini, zeller, lereszelve, bele tojás, zabpehelyliszt, só bors, rösztiként kisütve.

Két darab kínaikel levél ere, zeller (ahogy a céklánál, egy karika felszeletelve), fehérrépa, pár rózsa karfiol és 2 darab csicsóka (nagyon finom ám! - ma láttam először a piacunkon) a fehér zöldséghez (ez adja a zömét),
Karalábélevél és fejeskáposzta a zöld színű zöldséghez, ...

1 darab burgonya
2 darab csicsóka
1 darab alma
További alkotóelemek
Csicsókás alma 8hó - 1 személyre ...

Édesítőszer lehet a répacukor, nádcukor (szacharóz), az invertcukor, a keményítőcukor (például krumplicukor), a keményítőszörp, a fruktózszörp (például csicsókaszörp), a maltóztartalmú készítmények (malátakivonat) és a cukoralkoholok (szorbit, mannit, xilit).

Kolbász-, szalámiformájú, -ízű, paprikás, hagymás, borsos vagy gyengédebb ízesítésű. Kiváló alapanyag e műfajban a csicseriborsó és a csicsóka is. Szendvicsre, hidegen, de köretre terítve, melegen is kellemes étel, és ami a fő: megadja a szervezetnek mindazt, amire szüksége van.

Tésztánk sütőformát igényel, mert akkor mutat szép formát! Sokféleképpen, saját elképzelések alapján variálható, például zöldségfélékkel is (cukkíni, sütőtök, csicsóka stb.). A leglényegesebb, hogy sűrű palacsintatészta-állagú legyen, egy kis szódabikarbónával elkeverve.

Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Zsemlegombóc 2
Sajtos burgonyasalata
Csicsóka püré ...

Furmint 2007), Quinoa brick tésztába töltött rozmaringos báránnyal (Mandolás Frumint 2003), Rostonsült libamáj mákos nudlival és japán gyömbérrel (Édes Szamorodni 2007), Királyrák bor sabayonnal és balzsamecettel ízesített ízesített karfiol pürével (Késői Szüret 2007), Marha steak csicsóka ...

Ennél idegesebb már csak a Paprika TV fordításai miatt vagyok. Minap valami Articsókapürét főztek. A képre ránézve CSICSÓKA püré volt az! És nem csak egyszer, de az egész betétben következetesen articsókának hívták a csicsókát. Grrrrrrrrr......

Kíváncsi vagyok, hogy a Dulmina jóvoltából kapott csicsóka milyen termést hoz majd...
Citromfű, petrezselyem, csalán szinte egész évben van, minden gondoskodás nélkül is.
Ami kicsit elszomorított, hogy az állomásház tavalyi elbontása után idén a csorda látványáról is le kell mondanunk.

A húsételhez szükséges alapanyagokat magával hozhatta a csapat, a versenymunka receptjében többek között olyan hozzávalók kaptak helyet, mint a póréhagyma, a sitake és a vargánya gomba, a paraj, a sárgarépa és a sütőtök, a torma és a csicsóka, fűszerként pedig a petrezselyem és a koriander.

A termesztett növények zöldtakarmányok (lucerna, herefélék, silókukorica, takarmánykáposzta), gyökér- és gumós takarmányok (csicsóka, takarmányrépa, tarlórépa), valamint gabonafélék (kukorica, búza, napraforgó).

Lásd még: Lásd még: Leves, Saláta, Paradicsom, Kenyér, Hagyma

◄ Csicseriborsó lepény   Csiga ►
 
RSS Mobile