Kezdőlap (Cseresznye)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Cseresznye


 

Cseresznye

Gasztronómia  Csemegeuborka  Cseresznyebefőtt

cseresznye
A cseresznyefa vadon régebben él erdeinkben, mint a kertekben, és szerte az országban, szinte mindenütt előfordul. Gyümölcse többnyire apró, fanyar, kevéssé leves, de azért fogyasztható.


krémes kevert tészta (nyáron s télen is)
Hozzávalók:
25 dkg szezámliszt - Most valóban liszttel, azaz szezámpellet-tel dolgoztam! ...

Cseresznyebefőtt
cseresznye
cukor
víz
Kiforrázott, tiszta üvegekbe annyi megmosott, szárától megfosztott gyümölcsöt teszünk, amennyi csak befér. Közben az üvegeket rázzuk meg, hogy minél többet rakhassunk beléjük. Egy kg gyümölcsre kb.

szorbet rózsavízzel
Az egyik legegyszerűbb desszert, amit valaha készítettem. És az elkészítés egyszerűsége jelen esetben fordítottan arányos az élménnyel, amit az íz-illat-látvány tengelyek mentén megtapasztalunk! ...

Cseresznye
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Cseresznye alapanyagként.
Kókuszos csoda ...

befőzés
A befőzés sok kezdő háziasszony számára rémálom, pedig valójában egyszerű feladat. Íme egy egyszerű családi recept, nem lehet elrontani!
Hozzávalók: ...

Cseresznyepuding elkészítése :
A zsemléket tejben megáztatjuk, ezalatt a tojások sárgáját porcukorral, vaníliával, citromhéjjal habosra keverjük.

felfújt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...

Cseresznyevirágos torta
Feltöltő: Domján Mária Kategória: Torták 0 167 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

torta recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Cseresznyelekvár
megosztás
A dietetikus véleménye
A piros bogyós gyümölcsök (cseresznye, ribizli) magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalommal rendelkeznek! A tápanyagszámítás a teljes mennyiségre vonatkozik! ...

befőtt, a nagy szerelem
Ahogy anyutól tanultam...
Gyermekkori nagy szerelmem a befőtt. Legnagyobb örömömre Öcsém nem eszik meg semmilyen befőttet kölyökkora óta, így ezen nem kellett osztoznunk. :) ...

Cseresznyebefőtt, ahogy a nagymamám készítette
Hozzávalók:
Cseresznye, cukor, tartósítószer ...


100 % GYÜMÖLCS - befőtt cukor és tartósítószer nélkül ...

Cseresznyetorta
Hozzávalók: 3 db zsemle (lehet szikkadt, száraz is), 4 dl tej, 3 egész tojás, 5 evőkanál cukor, 5 dkg darált dió, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg vaj vagy margarin, 1-1 mokkáskanál reszelt citromhéj és őrölt fahéj, ...

SZÓDAVÍZBEN
Hozzávalók: , szódavíz.
Elkészítés: A jó ropogós gyümölcsöt lecsumázzuk, megmossuk, és szitán kissé megszikkasztjuk, majd kisebb üvegekbe rakjuk.

Cseresznye puding
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók: Zsemle 3 db, tojás 6 db, porcukor 18 dkg, vanília 1/2 rúd, citromhéj 1/2 db, vaj 3 dkg, mandula 5 dkg, cseresznye 25 dkg.

Boros leves citromhabos galuskával
Kandírozott
Meggyes hullámos sütemény ...

Cseresznye alakú, a teljesen beérett, piros színű, igen csípős paprikabogyót szárítva árusítják és fogyasztják.
A cseresznyepaprika (Capsicum annuum cerasiform) kb.


Fán termő édes, csonthéjas magvú kerek, vörös gyümölcs.
Szláv származékszó: szerb-horvát ÄŤrešnja, szlovák ÄŤerešna.

Cseresznyetorta recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
3 db zsemle (lehet szikkadt, száraz is), 4 dl tej, 3 egész tojás, 5 evőkanál cukor, 5 dkg darált dió, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg vaj vagy margarin, ...


cukor
szalicil
víz
Elkészítés
A 450 ml-es befőttes üvegekbe beletesszük a t(nem kell kimagozni és nem kell meghalmozni), rászórunk minden (üvegbe) 2 púpozott evőkanál cukrot és késhegynyi szalicilt, ...

Cseresznye duzma (Alásonyi Mama)
6 tojássárgáját, 6 dkg vajjal vagy 4 dkg zsírral, 10 dkg porcukorral, citromhéjjal habosra keverünk. A tojás fehérjéből 5 dkg porcukorral nagyon kemény habot verünk.

2 dl meggy dzsem
1 kis üveg kandírozott
30 db babapiskóta
0.5 dl kávé likőr
2 dl tejföl
20 dkg porcukor
25 dkg túró ...

Cseresznye dzsem
Szóljon hozzá most!
Régebben sosem tudtam, hogy mi a különbség a lekvár és a dzsem között. Aztán megtudtam, hogy a dzsem gyümölcsdarabokat is tartalmaz, a lekvár pedig nem, inkább homogén. Azóta dzsemet főzök.

befőtt
Hozzávalók:
,
30 dkg cukor
Egy liter vízhez a cukorból szirupot főzünk.

Cseresznye-dzsem
Hány személyre:
Mossuk meg a gyümölcsöt és szedjük le a szárát. Magozzuk ki és főzzük fél órán át cukor nélkül. Közben főzzünk szirupot, minden kiló gyümölcshöz 75 dkg cukrot számolva.

befőtt
Hozzávalók:
3,5 - 4 kg alig érett
1 cs. Dr. Oetker Befőtt tartósító
60 dkg cukor
1,5 l víz ...

Cseresznye leves
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

szirupos csokoládétorta lépésről lépésre
Életemben először 2 éve kóstoltam a híres Krisztina Cukrászdában Zila úr találmányát, a világújdonság tortát.

Cseresznye lekvár
A nemrégiben szedett cseresznyék egy részéből csak úgy próbaképpen készítettem egy kis cseresznye lekvárt.

dzsem
A héten két felvonásban is volt nálam -eltevés: pár napja befőttet készítettem a szokásos módon, ma pedig dzsemet.

Cseresznye, végre
Már lassan kezdem unni az epret, épp itt volt az ideje, hogy megérjen a cseresznye. Egy teljesen hétköznapi édesség készült belőle.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Citrom, Torta, Meggy, Paradicsom

Gasztronómia  Csemegeuborka  Cseresznyebefőtt

 
RSS Mobile