Kezdőlap (Császármorzsa)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Császármorzsa

Gasztronómia  Császárfánk  Császárrétes

Császármorzsa
Nálunk a palacsintán és tejespitén túl a császármorzsa az a klasszikus, gyorsan elkészíthető nyalánkság, ami viszonylag sűrűn kerül az asztalra. Én viszont már elég régen csináltam, és gondoltam, kicsit kísérletezgetek vele.


Császármorzsa
Biztosan neked is volt kedvenc ételed a suliban a menzán. Nálunk különösen jól főztek, így több kedvencem is volt, szerettem a sóskát, a bablevest, de ami talán az első számú kedvenc volt számomra, az a császármorzsa. Azt nem tudtam megunni.

Császármorzsa (Daramorzsa) elkészítése:
1. Keverje a tejbe a búzadarát.
2. Válassza szét a tojásokat, a tojássárgáját keverje ki a cukorral, keverje bele a citromhéjjat, sót, vaníliáscukrot, lisztet.
3. Verje fel a tojásfehérjét kemény habbá.
5.

Császármorzsa
Örök kedvencünk a császármorzsa, mely vacsorára is percek alatt elkészíthető.
Hozzávalók ...

Császármorzsa
A smarni vagy grízsmarni a bécsi konyha talán legismertebb édessége
Fotó/illusztráció: Shutterstock ...

~ II
Feltöltő: Domján Mária Kategória: Desszertek 0 220 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

~
A ~ receptje: hagyományos kedvenc a nagyitól
Fogyaszd reggelire, vagy ebédre egy kiadós leves után, esetleg a vacsora desszertjeként.

~ (smarni)
60 perc
Nehézség: Kezdőknek
Mennyiség: 6 fő részére ...

~ sósan
Ha valaki kevésbé szereti az édes ételeket, de szereti a pirított hagymát, annak ajánljuk a következőt: ...

~ - eredeti osztrák recept!
Cimkék: édesség recept, osztrák recept, osztrák konyha, kaiserschmarrn, desszert recept, ~ recept, ~
A hamisítatlan kaiserschmarrnból nem hiányozhat a mandula és a könnyű tojáshab. Próbáld ki ezt az ínycsiklandó változatot! ...

~ szilvaöntettel
Tweet
Hozzávalók:
A tésztához:, 100 g búzadara, 20 g finomliszt, 250 ml tej, 3 tojás, 80 g cukor, vaníliakivonat, reszelt citromhéj, egy csipet só
Az öntethez: 500 g szilva, 60 g cukor, fahéj, vaníliakivonat ...

~
Klasszikus! Vannak azok a napok, amikor különleges ételkreációkat szeretnénk az asztalra tenni. És igen, vannak olyan napok, amikor egy igazi, jó, bevált császármorzsát ennénk!!! A recept.
Backward ...

~ készítése
Olvasóink értékelése: / 6
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók:25dk kukoricaliszt,3dl tej,3 tojás,3ekanál cukor,5dk margarin,5dk mazsola,só, 4 evőkanál lekvár.A lisztet elkeverjük a tejjel, és egy csipet sóval.

~
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Reggeli, Uzsonna, Sült, Édes, Tésztafélék ...

~ 1.
Hozzávalók: 1/2 l tej, 4 db tojás, 4 evőkanál cukor, 2 bögre (2,5 dl-es) búzadara, 2 evőkanál olaj, sárgabarackdzsem, só, reszelt citromhéj. A tejbe beletesszük a 4 db tojást, a cukrot, sót, és annyi búzadarát keverünk el benne, hogy közepesen lágy masszát kapjunk.

~ recept
Majdnem mindent úgy csináltam,csak este 8-kor áltam neki és mivel a leirtak szerint dupla anyit csináltam mindenböl dupla annyit ragtam bele. Mivel vaniliám nem volt de volt vaniliás cukrom.És egy kis rum aromát tedtem bele! ...

~
Gasztronómiai kalandozások című könyvemből.
Hozzávalók:
A tésztához:
2 evőkanál vaj, 2 evőkanál cukor, 3-4 tojás, 1 csipet só,
2 csésze liszt, 1 csésze tejszín.
A sütéshez: vaj, cukor, fahéj, mazsola és gyümölcs ...

~: a klasszikus, ahogyan én kínálom

Kaiser Smorni, ahogy az osztrákok nevezik. Lehet liszttel és búzadarával is elkészíteni, ki mire esküszik alapon.

Hogyan készül a ~?
Elkészítés:
A tejet a sóval, a tojások sárgájával és a liszttel simára keverjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk óvatosan, egynemű masszává.
Egy nagy serpenyőbe tesszük a margarint, felolvasztjuk és beleöntjük a masszát.

~
Hány személyre:
» 3 ek tönkölybúza-liszt (teljes őrlésű
» 3 ek tönkölybúza-dara
» 5 ek olaj
» 4 kk karobpor
» ½ citrom leve ...

~
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

CSÁSZÁRMORZSA A SERPENYŐBŐL 2 személyre (egészségesebb összetevők)
20 dkg liszt (teljes kiőrlésű és fehér tönköly)
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
3 dl tej (lehet víz is)
4 evőkanál cukor (nyers nád)
olívaolaj (100% extra szűz) ...

~
Csodálatosan hullott a hó péntek délután, mikor kedvem támadt valami édességre. Ha hiszitek, ha nem életemben először akkor ettem császármorzsát. Bizony! ...

~ kukoricadarából citromfüves limonádéval
Úgy döntöttem, hogy ma valami normális ételt jegyzek be végre a blogba. Nem pedig kísérletezésem eredményeit.

~
Hétfő este lévén lányomnak angol órája volt. Minden harmadik héten nálunk van. Ilyenkor van/volt összesen 6 gyerek, plusz anyukák és az apukák...

~
Recept előtt egy kis történeti áttekintés a császármorzsáról, amit az osztrák konyha főzőesten készítettünk. Az igazi osztrák eredetű a ~ liszttel készül és könnyebb, lazább állagú, mint a búzadarával készülő rokona, a daramorzsa.

~
A finom ebéd mellé finom desszert dukál. Találtam egy nagyon sok pozitív visszajelzést kapott ~ receptet, amit úgy gondoltam, ha már annyian dicsérnek, érdemes kipróbálnom. Mondanom sem kell, ha már közzéadom, biztosan nem csalódtam benne :) (Az eredeti recept innen) ...

~
Hozzávalók: 10 dk búzadara, 7 dk finomliszt, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vanília eszencia, 3 db tojássárgája, 3 db tojásfehérje, 10 dk kristálycukor, 1 db citrom reszelt héja.
A sütéshez: 5 dk vaj
A díszítéshez: porcukor vagy baracklekvár (vagy mindkettő:) ...

~ polentából
Polenta alapú ~, hozzáadott cukor nélkül ...

~
Amióta új konyhánk van, Attila konyhai jelenléte erősödik: szívesen vesz részt bármilyen főzési tevékenységben, vagy önállóan süt-főz, igaz, nem igazán tudja még, mi hol van.
Egyik este például császármorzsát készített.

~ szilvaöntettel
Szintén a Kifőztük magazin szeptemberi számában jelent meg ez a recept.
Az újság ingyenesen letölthető az oldalról.

~ (daramorzsóka, smarni)
Jelek.
Apró puzzle-darabok az élettől.
Mindenütt ott vannak.
Csak meg kell látnunk őket.

~ friss gyümölcsraguval
6 dkg mazsolát kevés rumba áztatunk. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájából 1 cs vaníliás cukorral 4 dkg kristálycukorral 12 dkg liszttel, 1,5 dl tejjel és csipet sóval sűrű palacsintatésztát keverünk. Beletesszük a mazsolát.

~
30 dg búzadarát és 2 vékony karikára vágott kiflit áztassunk be 4 dl friss tejbe. Szórjunk rá egy csipet sót, és alaposan keverjük ki, majd hagyjuk állni néhány óráig, hogy a búzadara megdagadjon. Az áztatás időtartamára tegyük a hűtőszekrénybe, nehogy a tej megsavanyodjon.

Túrós ~
ď"żElkészítés
1. A tojásfehérjét kemény habbá verem, a sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzákeverem a többi hozzávalót is. Jól eldolgozom a masszát, végül fellazítom a felvert tojáshabbal.

Bécsi ~
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 5 tojás, fél liter tejszín, csipetnyi só, 2 dkg cukor, 8 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 stampedli rum, 5 deka hámozott mandula, gyümölcslekvár vagy -befőtt ...

Vegán ~
Évekkel ezelőtt készítettem utoljára császármorzsát, akkor még tejjel, tojással.
Hetek óta ezt ennék, de szerettem volna tojás nélkül elkészíteni, eddig vártam az ihletre:). Ez lett belőle, szerintünk nagyon finom volt : ...

Osztrák ~
4.3/5
A zamatos, fűszeres sült gyümölcsök teszik különlegessé a megszokottan induló császármorzsát. Találó második fogás, vagy a vasárnap délután titkos favoritja.

Osztrák ~ recept
Válaszd szét a tojásokat.
Egy nagy tálban keverd össze a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet.
A keverék egyik része ...

~
A klasszikus ~ receptje is palacsintatésztából készül. Csodálatos osztrák - magyar édesség, amit szinte mindenki szeret.
.

~1 - 4 személyre
Elkészítés: A búzadarát áztassuk be a tejbe, majd adjuk hozzá cukrot, mazsolát, sót és a tojássárgáját, ezt jól keverjük el és óvatosan hozzákeverjük a fehérje kemény habját, és a reszelt citromhéjat.

Egyszerű ~ elkészítése:
A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt, és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni. A tojásokat kettéválasztjuk.

- ~ kölesből
Először is szeretném megköszönni Limarának ezt a nagyszerű VKF! témát, mert ha ez nincs, akkor bizony én még évekig nem készítettem volna semmit kölesből, hajdinából. Ha egyáltalán készítettem volna valaha. Mert nem is gondoltam rá.

Sütőtökös ~
rooibos tea karamellel és citrusgyümölcsökkel
Hozzávalók ...

~ VILLÁMGYORS CSÁSZÁRMORZSA ~
Reggelire készült ez a gyors "grismarni" változat. Tényleg sokkal hamarabb elkészül, mint ahogy az eredeti receptnél van leírva...

Én is örülök a sikerednek!
A ~ is elég egyszerű. Lassan öntsd a masszát a tepsibe, hogy ne fröccsenjen ki az olvasztott vaj!
Sok sikert!
Mariann ...

~ (6 adag)
Elkészítése nagy figyelmet - és némi fizikai munkát - igényel. Mivel könnyen leég, állandóan kevergetni kell. De megéri a fáradságot, mert nagyon finom.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.

~
Erzsébet Amália Eugénia, gyakori becenevén Sisi (München, 1837. december 24. - Genf, 1898. szeptember 10.) osztrák császárné, magyar királyné, Ferenc József felesége volt. Kora egyik legszebb asszonyának tartották.

~
4-4 evőkanál árpa-, búza-, zab- és rozspelyhet, 6 evőkanál búzadarát leöntünk annyi tejjel, ami majdnem ellepi. 1-2 órát állni hagyjuk, közben néha megkeverjük. Teszünk hozzá két nyers tojást. Alaposan összekeverjük, kevés olajat vagy vajat teszünk teflonedénybe, és morzsára sütjük.

~
Hozzávalók
1 csomag Dr. Oetker "~" alap.

~
A ~ igazán különleges desszert, ami nem palacsinta jobban átsütve, ahogyan sokan gondolják, hanem egy picit bonyolultabb elkészítést igénylő édesség. Egészséges alapanyagokkal elkészítve diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.

~ (Kaiserschmarrn)
Az igazi ~ nem más, mint egy habos palacsintatészta, amit sütés közben darabolunk fel. Aki a grízzel készülő 'császármorzsára' esküszik, az biztos nem evett még ilyet, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz.

~

Hozzávalók:
6 tojás, 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2,5 dl tej, egy csipet só, 2 dkg mazsola, vaj, porcukor, szilva vagy almapüré ...

~ - Smarni
Konyhában » Desszertek
A cukor felét langyos tejben keverd el, és picit sózd meg. Keverrd bele a búzadarát és a mazsolákat is. A cukor másik felével keverd el a tojások sárgáját. A tojások fehérjéjét verd kemény habbá.

~
1 tojás 1 dl tej kevés cukor kevés só reszelt citromhéj búzadara kompót A tojást a tejjel, a cukorral, a sóval és a … Tovább
Kekszes-tejfölös sütemény ...

~ violával, vörösáfonyával
beküldő: vajdamarta
elkészítési idő: 40+ perc
nehézségi fok: könnyű
értékelés: ...

~
A cukor felét belekeverem a langyos tejbe, hozzáadom a pici sót, majd beleáztatom a mazsolát és a búzadarát is. A tojások sárgáját...
Zsuzsi ...

~ (smarni):
25 dkg rétesliszt, egy csipet só a lisztbe, 3 tojás, 3 dl tej, 3 kanál kristálycukor, 1csomag vaníliáscukor, 3 dkg vaj (margarin), 8 dkg zsír (olaj) ...

~
4 tojás, 1/2 liter tej, 25 dkg liszt, 1/2 csomag vaj, 2 tojásnyi zsír, 4 evőkanál cukor, 10 dkg dió. A tojás sárgákat elkeverjük a 3 evőkanál cukorral, hozzákeverjük a lisztet, a tejet és az olvasztott vajat, végül a 4 tojásfehérje kemény habját.

~
Hozzávalók:
5 tojás, 2 evőkanál cukor, 5dl tej, 30dkg liszt, 14 dkg vaj,5dkg mazsola ...

~

Hozzávalók:4 dl tej,25 dkg liszt,4 db tojás,10 dkg cukor,8 dkg margarin,5 dkg mazsola,5 dkg vaníliás cukor,reszelt citromhéj,só.

~ 1 (smarni)
20 dkg liszt, 4 tojás, 2,5 dl tej, csipetnyi só, 1 ek cukor, 2 ek margarin.
A lisztet egy tálba szitálom. Egy habverővel belekeverem a tejet, a sót és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, tovább verem és a tojásos tésztába keverem.

~
A tökéletes ~
A cikket a hvg.hu oldalon találtam:
Egyszerű és nagyszerű. Ezzel még maga Ferenc József is egyetértene - hiszen ő császári fenségének is a kedvence volt a ~.

~
A héten rámtört a ~-ehetnék. És ez különösen jól jött, mert anyustól kaptunk egy csomó tojást, aminek lassan a végére kéne járnom. Úgyhogy neki is láttam.

~
Több helyen láttam, gondoltam rég volt nálunk is, mert imádjuk enni, de utáljuk készíteni. És milyért többes számban beszélek, mert amint elkezd keményedni, a férjem veszi át a stafétabotot, hogy ő küzdjön meg a morzsává válásával :)
A másik, hogy én nem bírom megjegyezni a nevét.

~ egyszerűen Hozzávalók: 10 dkg mazsola, 5 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg búzadara, 4 tojás, 2 evőkanál vaj, porcukor a szóráshoz Elkészítés: 1. A mazsolát beáztatjuk....

~, tee!
Az összetevők arányaiért ez esetben is mindig felhívom anyut. Akkor készítek édességet főételnek, amikor leves is van. A kettő együtt egy ebéd. Én teljeskiörlésű lisztből készítettem, azért nem aranysárga, de az élvezeti értékéből nem veszít.

~ recept
Elkészítésí idő: 60 perc
Elkészítés: A tejet a liszttel habverővel palacsinta tésztává keverjük, hozzátesszük a tojások sárgáját, majd 7 dkg megolvasztott vajat, csipet sót. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, ho...

~ szilvakompóttal
A jó öreg császármorzsát érdemes így is kipróbálni!
...

~
Csirkemáj nyárson
Csirkemell saláta medvehagymás joghurttal ...

~
A tojások sárgájából, a tejből, a lisztből, a cukorból, a vaníliából és a sóból sűrű, de még folyékony tésztát keverünk, majd óvatosan...
1 személyre
20 perc
Részletek ...

~
búzadarából sütött morzsalékos tészta
[szerkesztés] Smizírozás
hideg ételek aszpikos bevonása, díszítése.

CSÁSZÁRMORZSA - SMARNI
DESSERT, GASTRO, LEGYÉL TE IS "SZUPER GIZI/GÉZA", RECEPT, SANDRA G, ÉDESSÉG
2011.05.10.
TÉSZTACSODA
EBÉD, EURÓPA, GASTRO, GYORS, KÖNNYŰ, NYÁR, RECEPT, SANDRA G, TAVASZ, TÉL, TÉSZTA, VACSORA, ŐSZ
2011.05.10.

A ~ egy még az osztrák-magyar monarchiából származó édesség, ami palacsinta tésztából készül.
Tovább
Spenótos sajttekercs ...

Smarni
~, -régebben- semmiség, jelentéktelen ügy.
A bajor-osztrák Schmarrn (serpenyőben morzsásan sütött édes tészta) átvétele a szillabikus n szokott feloldásával (mint kalucsni, racsni), forrása a német Schmarre (kis sebhely, var, pörk).

Meggyes ~
Hozzávalók (4 személyre): 5 tojássárgája, 3 evőkanál + 1 evőkanál CANDEREL édesítőpor + a szóráshoz, 2,5 dl tej, 15 dkg liszt, 4 dkg darált mandula, 3 tojásfehérje, 1 üveg magozott meggybefőtt (720 ml), 2 evőkanál rum (vagy pálinka), 5 dkg vaj, 2 evőkanál mandulaforgács ...

Meggyes ~
Hozzávalók:
30 dkg magozott meggy, 6-8 szem aszalt sárgabarack, 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 narancs reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 4 evőkanál olaj, 5 dkg mandulaforgács, 2 evőkanál porcukor ...

~
Cseresznyetejes müzli
Csicseriborsókrém
Zöldséges csicseriborsóleves
Csicseriborsópástétom
Csicseriborsó pástétom (hommusz)
Csicserifasírt
Karalábé csicseriborsóval, fekete köménnyel
Csicsókaturmix
Mézes-mákos csillag
Csipegetnivaló
Cukkinis csírasaláta ...

Smarni - ~
A smarni a legenda szerint Ferenc József császár kedves étele, állítólag saját találmánya, és így Bécsből származott át hozzánk. Készítéséről megoszlanak a vélemények, ahány háziasszony, majdnem annyiféle recept.

Nálunk ez fut ~ként, bár tudom, az eredetiben nincs dara. Ez nagyon finom, nem száraz, fojtós, csak egyetlen aranyszabályt kell betartani, nem szabad túlsütni! Néha én is elkövettem, aztán rájöttem, hogy még hűlés közben is tömörödik, morzsásodik, tehát időben abba kell hagyni a sütését.

(1) citromkrém (1) citromlé (1) citromlepény (1) citromos kuszkusz (1) citromos penne (1) citromos sör (1) citromos sörtorta (1) citromtorta (2) citrusos fűszervaj (1) clafoutis (1) cognac (1) coin (1) coincasa (1) creme brulée (2) csáky attila (1) család barát (1) csalamádé (1) ~ (2) ...

krumplileves, Erőleves, Tojáskocsonya, royal-betét, Fokhagyma-krémleves, Fokhagymás joghurtleves hidegen, Franci bableves, fejtettbableves, Franci zöldségleves, Frank krumplileves, Frankfurti leves, Galambleves, Gesztenyekrémleves, Gombaleves, Gulyásleves, Túrós pite, Palacsinta, ~, ...

~
Csokoládéláva (csokoládé fondant)
Csokoládé lasagne málnás ricotta habbal
Csokoládés körtetorta
Csokoládés körtetorta ricottás-mascarponés kalappal és körtevelővel
Csokoládés kuszkusztorta
Csokoládés-mogyorós süti
Csokoládés Pavlova málnával ...

~ (smarni) receptek
Csemege uborka
Csepegtetett - tojás
Cseresznye - befőtt
Cseresznye - egres dzsem
Cseresznye - koktél
Cseresznye - koktél, száras
Cseresznye - meggy befőtt (cseggy)
Cseresznyepaprika - ecetes
Cseresznyepaprika - zöldparadicsom, gyöngyhagyma, ecetes ...

A túrós morzsa a ~ kevésbé édes változata, amelynek fő alkotóeleme a friss túró. A nagymama receptje - az unoka diétájához igazítva! több Diós, aszalt szilvás nudli A diós-szilvás nudli a különböző mézes sütemények és rétesek mellett ugyanolyan kitűnő édesség lehet.

A desszertet akkor este épp Kaiserschmarn, azaz ~ jelentette számomra, természetesen Schöller vaníliafagyival és almaszósszal.

Végül az utóbbi lesz, a ~ tökéletes, a habos, könnyed fajtából, de az egyes falatok jól körbe vannak pirítva, karamellizálódva és hozzá a nagymamák legszebb produkcióit idéző szilvalekvár jár.

~
Császárspagetti
Csavart tészta szalonnával, karfiollal, dióval és pirított csirkecsíkokkal
Csebureka
Cseh knédli
Csípős spagetti
Csirkemájas metélt
Csirkemájas tarisznya
Csirkemájas-gombás spagetti
Csirkemelles tészta wokban
Csirkemelles tésztasaláta
Csőben sült makaróni ...

Barackos gombóc Burgonyás ~ Burgonyás tekercs Burgonyasaláta, ahogy mi szeretjük Cseh fánk...
500 recept burgonyával
A kötetben szereplő receptek alapján ízletesen, változatosan készíthetjük el a burgonyát.

főkategória: édes süti
alkategória: tiramisu
hasonló kategóriák: ~, linzerszelet, túrógombóc, piskótabomba, őzgerinc sütemény, lekváros gombóc, somlói galuska, gyümölcskenyér, sütihalmok, hájas sütemény
egyéb elnevezések ...

5. Baracklekvár - Anyukámtól és ~!!
6. Bárányhús - szeretem de nem vagyok az a nagybetűs rajongó
7. Barátfüle - Most megenném, szilvalekvárost ...

Gyerekeknek laktató uzsonna készült, hamis ~ kuszkuszból. Alapanyagként a DM-ben kapható Alnatura kuszkuszt használtam. Édes-mézesen készítettem.

Az eredmény olyasmi lett végül mint a ~....
Hozzávalók:
kb. 600g párolt répa ...

Reggeli: sajtos-sonkás rántotta metélőhagymával, friss kenyérrel, narancslé
Ebéd: csülkös szárazbableves, ~; vacsora: hideg füstölthús a levesből (vagy hideg sülthús) tormával, céklával, savanyú káposztával ...

Mozart torta (klasszikus ételek)
Csokis-túrós süti (házias ételek)
~ sütőben (házias ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

A desszertek jöttek. Én maradtam a napi ajánlatnál, ami Angéla újragondolt somlóija volt, míg Hajni a ~ sárgabarack lekvár-habbal névre hallgató kreációt választotta.

Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Citromtorta 1.
~
Finom Tea Kenyér Kanadából ...

Már akartam kérdezni, hogy kihaltunk, vagy mifene?
Képzeljétek, átimprovizáltuk Borival a tortillát, lett egy kegyetlenül finom "~" is, a kukoriczából, saját áfonyalekvárral, nagyon csucsu.
Válasz erre ...

a bécsiek soha nem kedvelték, mindig is az egyszerűség elvét követték a gasztronómiában - így alakultak ki a ma is oly közkedvelt és egész Közép-Európában alapételeknek számító fogások, mint a grízgaluskaleves, a Tafelspitz, a főtt hús almamártással, a bécsi szelet, a rétes, a ~, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tojás, Cukor, Leves, Saláta, Liszt?

◄ Császárfánk   Császárrétes ►
 
RSS Mobile