Kezdőlap (Céklasaláta)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Céklasaláta

Gasztronómia  Céklás heringsaláta  Céklasaláta másképpen

Céklasaláta befőttesüvegben
0/5
Egy befőttesüvegnyi egészség. Akár munkahelyre, akár vendégségbe.


Céklasaláta
A cékla ismert arca - most megtanulhatja, hogy milyen egyszerű elkészíteni! Csak egy adag türelem szükségeltetik, míg az ízek összeérnek, és máris tálalhatjuk sültekhez, pörköltfélékhez…
Backward ...

Céklasaláta egészségesen!
FŐOLDAL
Otthondíszítés sajátkezüleg Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni! ...

Céklasaláta zöldalmával és wasabival: ki az erősebb?

Sajtokkal, pástétomokkal, heringgel és füstölt halakkal tálalva igazi színes csemege.

» Narancslekvár
» Mandarinlekvár
» Ecetes karfiol
» Diós-ananászos karácsonyi lekvár
» Blue angel karácsonyi lekvár
» Provence-i céklasaláta
» Piros-fehér-zöld savanyúság
» Édes-savanyú zöldség ...

~ feketeretekkel
saját recept
29.számú recept
Hozzávalók:
egy fej nagyobb cékla, egy kisebb fej feketeretek
1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, torma, mustár, ketchup, cukor, ízesített ecet, kefír és persze só ...

~
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

~ kecskesajttal
Ez egy faék egyszerűségű étel. Kiadós és tápláló, kevés hozzávalóból megvan. Fontos, hogy jó minőségű alapanyagokat használjunk hozzá. Ha lehet bio vagy saját termesztésű céklát, friss, könnyen morzsolható görög "feta jellegű" kecskesajtot és friss újhagymát vegyünk.

~
Sült céklából készült saláta, mely sokkal ízletesebb és tápanyagokban gazdagabb, mint a vízben főzött változata.
Hozzávalók ...

~ (ΠινĎ"ΜιροσιÎ"ÎŹĎ"Îą)
Hozzávalók:
1 kiló apró cékla
5-6 fokhagymacikk
fél csésze olívaolaj
1 citrom leve
csipet oregano ...

~ ropogós kecsketúrógolyóval és rebarbarás-fenyőszirupos öntettel ...

~ vinaigrette mártással - Salade de betteraves á la vinaigrette
A céklát sós vízben forraljuk 15 percen keresztül, majd hideg vízben hirtelen lehűtjük. Meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.

~
40 dg céklát mosás után hámozzunk meg, és vágjuk kb. 1 cm széles hasábokra. Ezt legcélszerűbb a hasábburgonya készítésére szolgáló aprító készüléken végezni.

Sült ~ sült nektarinnal
Elkészítési idő: 20 perc + a cékla sütése (40-60 perc)
Hozzávalók: ...

Svéd ~
Ez a saláta a svédeknél hagyományos büféasztal (smörgasbord) elengedhetetlen eleme. A svédasztal eredete a 18. századra nyúlik vissza. Akkoriban a betérő vendéget az asztalon elhelyezett apró falatkákkal várták, megfelelő mennyiségű pálinka kíséretében.

Almás ~ II - Receptek
Almás ~ II
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...

Orosz ~ recept
Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Meleg ~ rokforttal és rucolával (rukkolával)
Hozzávalók (4 főre): ...

Nyers ~ borecettel - Főzzünk! Receptfeltöltő, IzekBlogja receptje
Kedves Feltöltő!
Bátran jelentkezhetsz bármilyen előétel, leves, főétel, vagy ínycsiklandó süti receptjével, a lényeg, hogy szívből készítsd a finomságot. Sütés-főzésre fel! ...

Almás ~
Csupán néhány hozzávaló szükséges ehhez a remek salátához. Fogyasszuk önmagában, sült halak, húsok mellé, vagy kóstoljuk meg pirítóssal, szendvicsbe téve, mert úgy is kitűnő.
Cékla és alma nálam nagyjából egyforma mennyiségben került a salátába, a bors pedig el is hagyható.

Extra ~
Saját találmány,így reklamálni nálam lehet:)
Extra ~ ...

Almás ~
Beindult a céklaszezon. Mi finomabb készíthető belőle, mint egy ropogós hozzávalókból összeállított íletes saláta. Ropogós, tele vitaminnal, őszi-téli kiadásban.

Ukrán ~ készítése :
A meghámozott céklát sós vízben megfőzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni. A levet egy csipet cukorral, ecettel ízesítjük. A céklákat, ha kihűltek, ceruzavastagságú rudacskákra vágjuk, elkeverjük a tejföllel, a mustárral, az ecetes tormával.

PIKÁNS CÉKLASALÁTA KARFIOLLAL
Meleg salátát nem igazán szoktam készíteni, valahogy eddig kimaradt az életemből. Pedig nem rossz dolog.

~ - 4 személyre
A céklákat meghámozzuk, alaposan megmossuk,lecsepegtetjük.Kis kockákra vágjuk és edénybe rakjuk,annyi vízzel öntsük fel ami éppen csak ellepi.Ízlés szerint sóval, cukorral, köménymaggal ízesítjük és megfőzzük úgy,hogy azért ropogós maradjon.

A ~ a kedvencem. De én még bőségesen megszórom köménymaggal is.
chriesi írta...
Isteni a hosszúkás cékla! ...

Diós ~ Maritól
Hozzávalók 4 személyre Mérettől függően 3-4 cékla, kb. 10 dkg dióbél, majonéz, só ...

Ruszlis ~
Hozzávalók:
Ruszli, cékla, tejföl, alma, méz
Elkészítés:
A ruszlit felkockázzuk az almával és a céklával együtt. A ruszlin lévő hagyma egy részét (ízlés szerint) kicsit feldaraboljuk, hozzáadjuk a halhoz, almához és a céklához. Mézet csorgatunk rá, és összekeverjük tejföllel.

Narancsos ~ mozzarella sajttal Főzzük kb. 20 percig a céklát, öntsük le hideg vízzel, hámozzuk meg majd vágjuk rudacskákra. Filézzük ki a narancsot. Tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk csíkokra. Keverjünk a balzsamecetbe sót, borsot és tormát.

Oroszos ~ tonhallal
3-4 céklát és 2-3 almát meg egy kisebb lila hagymát lereszelünk, és utána még valami késes aprítóba is tesszük, hogy teljesen egynemű massza legyen. Belekeverünk egy kis olíva olajat és fél citrom levét, kevés sót.

Spenótos ~
Nagyon finom és pikáns saláta - a kertből.
Hozzávalók: ...

Vadrizses ~
Sajnos a vadrizs, amitől többek között olyan finom ez a saláta, nagyon drága. Legutóbb bioboltban kaptam 10 dekás kiszerelést, így megfizethető és elegendő is ez a mennyiség egy vacsorára.
Ennek az érdekes vízinövénynek különleges, diós íze van, nem tapad és szép a színe.

A megszokott ~ kicsit különlegesebb módon. Hidegtálakhoz vagy a húsvéti sonka kísérőjeként az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Pirítóssal önálló fogás is lehet.

Fokhagymás ~
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók: 1 kiló apró cékla, 5-6 fokhagymacikk, fél csésze olívaolaj, 1 citrom leve, csipet oregano; Elkészítés: A céklafejeket megmossuk, ledörzsöljük folyóvíz alatt, levágjuk gyökereiket. A leveleket, szárakat félretesszük.

Hogyan készül a Almás-narancsos ~?
Elkészítés:
A céklát egészben megfőzzük, hűlés után meghámozzuk.
A hagymát apróra vágjuk, sózzuk, citromlével meghintjük. Hozzáreszeljük az almát és a céklát, majd összekeverjük.
A majonézt a joghurttal, fűszerekkel elegyítjük.

Jelenleg itt vagy: Főoldal Hidegtálak Fokhagymás és diós ~
Fokhagymás és diós ~
Kategória: Hidegtálak ...

Címlap Főzés, recept Saláták Almás ~
Almás ~
Hozzávalók: ...

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Majonézes ~
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

~
Hideg sültekhez kiváló!
Elkészítése: 3 db közepes céklát sütőben megsütök, héját lehúzom, ha kihűlt, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáreszelek kb. 3 db hámozott almát.
Megsózom, reszelt tormát, 1-2 gerezd zúzott fokhagymát adok hozzá, majd az egészet majonézzel összekeverem.

CÉKLASALÁTA
Hozzávalók: apró (4-5 cm átmérőjű) cékla, ecet, cukor, só.
A céklát jól megmossuk, aztán meghámozzuk. Annyi vízben, ami jól ellepi, puhára főzzük. (Főzés közben az elpárolgott vizet folyamatosan pótolni kell.) Amikor megfőtt, a főzővízbe keverjük az ecetet, cukrot és sót.

~ kéksajttal, dióval, pikáns öntettel
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg henger alakú cékla (vörös és sárga vegyesen - ha van), 15 dkg kékpenészes sajt, 1-2 marék darabos dióbél; az öntethez: 1 evőkanál méz, 1/2 mokkáskanál só, 2-3 evőkanál balzsamecet, 4-5 evőkanál olívaolaj, ...

~
A céklát forró vízben kb.40 perc alatt puhára főzzük.Ha kész tetszés szerint felszeleteljük,tálba tesszük.Lilahagymát karikára vágunk,a céklához adjuk.Ízlés szerint friss aprított kaprot teszünk bele.1 citrom levét rálocsoljuk,pár csepp olívaolajat csepegtetünk rá és hűtőbe tesszük.

~ - hozzávalók:
cékla julienre vágva
dió durvára vágva
friss mentalevél apróra vágva
1-2 kiskanál hidegen sajtolt napraforgóolaj (szezámmal is finom lehet szerintem)
1-2 kiskanál méz
citrom ...

~ majonézzel
Hozzávalók 8 személyre: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3' evőkanál ecetes torma, 2 dl joghurt, só, őrölt bors, 4 tojás a díszítéshez ...

~
Cékla tetszés szerinti mennyiségben, kilogrammonként 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 1 tormagyökér, ízlés szerint ecet, cukor
A céklákat kefével jól lesikálom és a kuktafazékra tett betéten, 3 dl vízben puhára párolom. Még melegen meghámozom és lereszelem.

~
Kettő kg cékla, 1 db torma, 2 liter víz, 6 evőkanál só, 6 evőkanál cukor, 5 dl 10%-os ecet, 1 teáskanál szalicil, 1 teáskanál köménymag. Több vízben megmossuk a céklát, fazékba tesszük, felöntjük vízzel és félpuhára főzzük. Leszűrjük és a céklát meghámozzuk.

Nyers ~ Kategória:saláták Legfontosabb hozzávalók:cékla, kaukázusi kefír, fokhagyma
Részletek...
Mézes mustáros csirkemell Kategória:csirke húsok Legfontosabb hozzávalók:csirkemell, méz, mustár ...

Almás ~
Hozzávalók: 3 közepes (kb. 50 dkg) zsenge céklagumó, 1 közepes vöröshagyma, ujjnyi darab friss torma, 2-3 evőkanál 5%-os almaecet, 2-3 evőkanál méz, 1 kiskanál mustármag, késhegynyi őrölt szegfűbors, 3 közepes alma, 1 kiskanál citromlé 1. A jól megmosott nyers céklát […] ...

Orosz ~
Gondolataim a recepthez:
Egészen kivételesen ezt az ételt nem készítettem, hanem egy orosz barátom, aki vendégségben járt nálunk, hozta magával.

Ecetes ~

Hozzávalók:
50 dkg közepes, lehetőleg, egyforma cékla, só, 2 dl víz, 1 evőkanál 10%-os csemege ételecet, 1 mokkáskanál só, 1 kiskanál köménymag, 2 evőkanál porcukor, 1 csapott evőkanál frissen reszelt torma ...

~ recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A céklát nagyon alaposan megmossuk, tepsibe tesszük, lefedjük, majd előmelegített sütőben majdnem puhára pároljuk. Utána meghámozzuk, és durvára reszeljük. A tormát meghámozzuk, és lereszelj...

~...
A céklát nagyon alaposan megmossuk, tepsibe tesszük, lefedjük, majd előmelegített sütőben majdnem puhára pároljuk. Utána meghámozzuk, és durvára reszeljük. A tormát meghá
Ecetes cékla...

~ szójacsírával
A céklát héjában megsütjük és hagyjuk kihűlni. Ezután lehámozzuk, kockákra, és egy tálba tesszük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk ... tovább
cimkék: Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Csőben sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség ...

~
Hozzávalók:
1 kg cékla, 2 dkg köménymag, 5 dkg reszelt torma, pici ecet, só, cukor ...

~ 2.
alapanyagok
burgonya chili csípős kolbász fokhagyma fűszerpaprika napraforgó olaj paradicsomtejföl vöröshagyma ...

~
savanyú paradicsom
Forrás: A Sztroganoff bélszín ´kisiklatása´ Franci módira :-) Utoljára frissítve: 2009.02.18 - (2.58) ...

~ fokhagymával
A céklát feltesszük főni, majd amikor megfőtt, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, majonézt, fokhagymát,...
4 személyre
30 perc
Részletek ...

~ zöldalmával, szárzellerrel, és édesköménnyel
mákos panna cotta borban párolt aszalt gyümölcsökkel
orbáncfű tea - mely ezeken a téli napokon különösen jó depresszió ellen
~ zöldalmával, szárzellerrel, és édesköménnyel ...

~
35 dkg csíkokra vágott ecetes cékla, 2 kisebb savanyú alma csíkokra vágva, vagy reszelve, 1 dl tejszín (1 ek. reszelt torma).
A tejszínt habbá verjük (belekeverjük a tormát), hozzákeverjük a céklát, almát. Hidegen tálaljuk.

~
...........
A céklagumókat jól megmossuk, és meleg vízbe téve, lefedve puhára
főzzük. A főzővizet leöntjük, a céklát lehéjazzuk és - lehetőleg
hullámos pengéjű cifrázókéssel - vékony szeletekre vágjuk. Közben a
szokásosnál savanyúbb ecetes lét készítünk (a cékla édes, elviszi a ...

Almás ~:
A nagyjából egyforma mennyiségű almát és céklát lereszeljük. (A céklát a sajtreszelő méreten, az almát az almareszelőn.) Meglocsoljuk citromlével, mézet csurgatunk rá, és jól összekeverjük. Citromfüvet vágunk bele pár levelet, vagy mentát, azzal is kiváló.

Narancsos ~
Hozzávalók: 70 dkg cékla, 1 narancs, 2 ek. narancslé, 1 ek. cukor, 1 tk. fahéj, só, bors.

Az igazi ~
Hozzávalók: 1 kiló cékla, 1 dl ecet, 3 dkg torma, 2 evőkanál cukor, 1 kiskanál só.

Majonézes ~
Hozzávalók: 1 db cékla 20 dkg alma 5 dkg torma 2 tojássárgája fél citrom 1 dl fehér bor 1 teáskanál mustár 1 teáskanál porcukor 3 dl olaj 1 dl tejföl 1 evőkanál ecet csipet só Elkészítés: A céklát megmossuk,sós vízben puhára főzzük,majd vékonyan felszeleteljük, ...

Narancsos ~
A lédús narancs frissessége, az édeskés cékla zamata, valamint a csipetnyi fahéj melegsége egyedülálló kombinációt alkot ebben a salátában. Íze egyszerre szokatlan és ínycsiklandozóan különleges, továbbá élénk színeivel fokozza a terített asztal hangulatát a téli napokon.

Villámgyors ~
Hozzávalók: fél üveg cékla (házi vagy bolti savanyúságként eltett) 1 pohár natúr joghurt 3 kanál majonéz 2 kisebb alma 1 kiskanál méz frissen őrölt bors (egyéb fűszer is kitűnő, például olasz fűszerkeverék) ...

- Kéksajtos ~ dióval (2007. február 27. )
- Variációk salátára (2007. február 27. )
- Lekváros minifánkok (2007. február 19. )
- Részeges csirkecomb (2007. február 19. )
- Pikáns betyárleves (2007. február 19. )
- Farsang a javából! (2007. február 19. )
- Csokoládéhabos piskótakocka (2007.

Szódabikarbóna Mosószóda Tojásfestés Tulasi Almahéjtea Csalán Batikolás viasszal ~ Bodza Tavaszi zöldnövények mezőről, erdőből Tulasi Szappanok Illóolajokról Csalánfőzelék Jojoba arckrém Biotippek webbolt Zsámbék Liposzómás arckrém Víztisztítók, ...

(A céklaforgácsot például majoné­zes ~ készítésére használjuk föl.) A tejfölt az ecetes tormával elkeverjük, cukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a fölaprított petre­zselymet és snidlinget, valamint á gyufaszálnyi csíkokra vá­gott pulykasonkát.

Hétvégi receptajánlatunk: ~ répával és tormával
Napok óta arról hallani a híradásokban, hogy vészesen közeleg felénk az influenzajárvány. Elkerülése érdekében erősítsük immunrendszerünket, amit a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étkezés nagyban segíthet.

A felhasználása nagyon változatos: bizonyos ételekbe (~, körözött) csak beleszórjuk, másokba (kelkáposzta-főzelék, ürühús) belefőzzük, a köménymaglevesnél a rántásba tesszük és együtt forraljuk, míg a bográcsgulyásnál vagy a marhapörköltnél fokhagymával együtt ízesítjük, ...

Segítsüti
Mézeskalács virág és szívek
Majonézes ~ formában
Minestrone
Díjakat kaptam!
Mézeskalács köszönetajándék esküvőre 3.
Megjelent a Kifőztük 1. születésnapi száma!
Mézeskalács köszönetajándék esküvőre 2.
Mézeskalács köszönetajándék esküvőre
Pékkifli ...

Hello, én pont a héten csináltam, és a következő trükkel éltem: ~ levét is tettem a páclébe, ettől szép rózsaszín színe lett. Interneten olvastam, hogy a gyári készítmények se maguktól rózsaszínűek. Ez viszont legalább bio. üdv.
Megjegyzés küldése
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal ...

Hozzávalók:
40 dkg ~ (készen kapható), 5 dl erőleves (1 erőleveskockából), 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, a tálaláshoz: 1/2 csokor petrezselyem, 10 dkg márványsajt, 5 dkg vaj, 4 szelet szendvicskenyér ...

Hozzávalók:
2 dl ecetes-tormás ~ levével együtt,
5 dl kefir vagy joghurt,
5 dkg nagyon finomra darált dió,
1 közepes nagyságú alma,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint cukor és só.

Pixie Pie, nagyon köszönöm, örülök hogy tetszik! :) A narancsos ~ nálam is nagy kedvenc (nekem ez a változata az abszolút nyerő), és tulajdonképpen ez adta az ötletet a rizottóhoz. :)
Gyönyörűséges!!!!!
Ikkyu, köszönöm! :) ...

fél liter üveges kész ~.
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
2 dl kefir,
1 szál tormagyökér,
1 csokor petrezselyem,
1 teáskanál friss (vagy szárított kapor),
1 darabka szerecsendió-virág,
2 szem szegfűbors,
1 babérlevél,
ízlés szerint törött bors és só.

40 dkg. burgonya
1 üveg ~
tíz deka bacon vagy kolozsvári szalonna
babérlevél
bors
két deci főzőtejszin és két evőkanál liszt a habaráshoz, de helyettesíthető tejfellel, én speciel egy kanál tejfel és tej keverékét használtam ...

A köményt fanyar, érdekes íze miatt más fűszerekkel - a borson kívül - együtt használni nem célszerű. Egyes ételekbe (~) csak beleszórjuk, másokba belefőzzük (kelkáposzta-főzelék), máskor a rántásba tesszük (köménymagleves).

TORMÁS-CÉKLÁS KACSASÜLT
TORMÁS-CÉKLÁS KACSASÜLT Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1/2 l ecetes ~, 1/2 pohár ecetes torma, 2 dl tejszín, 1 teáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor. A kacsát tisztít ...

Napi ajánlat - Grillezett kecskesajt, polenta, ~
Állandó étlapon - füstölt pisztráng, salátával
Az isteni túrógombóc saját készítésű baracklekvárjukkal ...

Valóságos céklaciklon, ízforgatag ez a remek ~, de étvágycsinálónak sem utolsó
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin
Kapcsolódó cikkek ...

A blinit, avagy orosz palacsintát sósan vagy édesen egyaránt tálalhatjuk. A sós változatához a halkrémek, ~, túró, kaviár, míg az édes variációhoz az édesített túrókrémek, különböző gyümölcsök és lekvárok illenek.

ď"żElkészítés ...

Hozzávalók (3-4 szemelyre):
30-40 dkg ~, 2 dl tejszín, 1 evőkanálnyi liszt, cukor, só.

Tejfölös-sonkás bableves
Virslis lábtörlő képpel
Meggyes muffin (gluténmentesen)
~
Meggyes kifli étcsokival
Ostoros rétes
Gombatokány zalai dödöllével
RÉPA TORTA ...

- A ropogósra sült halra ráteszünk néhány kocka vajat, aztán óvatosan, hogy össze ne törjön, ráfektetjük a ~-kupac tetejére. Tejföllel körbelocsoljuk, de nem kell túlzásba vinni.
Felesborsóleves sűrítés nélkül ...

Kovászos uborka Savanyúság hidegen eltéve Vegyessavanyúság- csalamádé ~
Grillezés
Fűszervaj grillezéshez ...

Húsos szendvics, ropogósra sült újburgonya, sajtos gomba, ~ ...

Persze főételnek is jó; krumpli, rizs vagy párolt zöldség körettel is finom. Itt a képen tepsiben sült krumpli és ~ van hozzá.
Jó étvágyat!
Mi a véleményed?

Ír burgonyaleves
Valódi magyar paprikás csirke
Rántott burgonya
Igazi pasta carbonara
Padlizsános hal
Egyszerű ~
ERDÉLYI LEVELES ALMÁSTÉSZTA ...

TORMA Délkelet-Európában és Nyugat-Ázsiában őshonos. Átható, erős ízű, sült és hideg húsok kedvelt kiegészítője, a ~ és a húsvéti sonka elmaradhatatlan kísérője.

Fűszeres paradicsomleves
Csirkemáj baconban
Édes káposzta párolva
Császárspagetti
Fogasfilé bakonyi módra
Aszaltszilvás ~
Baccardi piskóta ...

4 szál sütni való kolbász
4 szál sütni való hurka
9-10 közepes krumpli
kevés olaj
sertésfűszer keverék (leírás a pecsenyénél)
savanyúság (ma almapaprika vagy ~) ...

Orosz ~ Hozzávalók: cékla dió fokhagyma majonéz Elkészítés: A céklát megmosva, egészben vagy félbevágva megfőzöm, majd hagyom a lében lehűlni. A héja könnyen leválik, megpucolom, lereszelem (durvább reszelőn). Ízlés szerint kb. 5-10...

A főtt tojást karikákra vágjuk. Az egészet ízlésesen tányérra rakosgatjuk. A tejfölt a ketchuppal összekeverjük, és 2 kanálnyit a ~ levéből is hozzáadunk. Megsózzuk, egy kevés citromlével ízesítjük, végül a salátára öntjük.

Használhatunk pl.: 300 g céklát, amelyet megfőzünk és felszeletelünk. Fűszerezzük és elkeverjük a majonézzel.
Az összes ~ phe értéke 180,1 mg, fehérje tartalma 3,27 g.
Ez a saláta mennyiség, 5 fő részére osztható szét.

Pikáns és egyszerű a fokhagymás-olajos ~, amelyet orosz módra készítenek, azaz a zöldséget fokhagymás-sós-olajos lében hűtik ki.
Helyi különlegesség és nagyon finom a füstölt csirke. A csirkét egészben pácolják, és utána füstölik, felveszi a versenyt a füstölt sonkával vagy pulykacombbal.

Ennyi jó tulajdonsága alapján mindenki meggyőződhetett arról, hogy céklát enni kell, már csak az a kérdés, hogyan. Legyen most a válasz erre egy nyers oroszos ~, amely szárnyasokhoz és halhoz passzol leginkább. Ajánlom Boros Beatrix nevű kedves olvasómnak, aki nagyon szereti a céklát.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Cékla, Saláta, Leves, Zöldség, Tojás?

◄ Céklás heringsaláta   Céklasaláta másképpen ►
 
RSS Mobile