Kezdőlap (Busa)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Busa

Gasztronómia  Burritos  Busa vajban

Busa szelet zöldségekkel grillezve
Feltöltő: Hobbychef Kategória: Hal ételek 0 308 megtekintés
Receptkönyvbe! ...


Busa vajban recept
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

busa
Zömök testű növényevő hal.
A Kínából a hatvanas években betelepített halnak mélyen fekvő szeme és széles homloka miatt adták ezt a magyaros nevet a busa1 jelentése alapján.

Lexikon - Busa
Közepes testű halfaj, pikkelyei aranysárgák. Húsa finom, de eléggé szálkás. Leginkább sütve és rántva készítik el.

Legnézettebb: Busa filé tejszínes kapor köntösben
Legjobb: Busa filé tejszínes kapor köntösben
Következő recept:
Hírlevél ...

Busa sajttal
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Busa szelet zöldségekkel, grillezve
Busa szelet zöldségekkel, grillezve
Hozzávalók: ...

A busa dicsérete!
Most pedig hal lesz! Már csak azért is meglehetősen gyengén állok halas cikkekkel-receptekkel. Pedig szeretem az uszonyosokat (néhány kivétellel), tudom, hogy rendkívül egészségesek, és sajnos azt is, hogy megdöbbentően kevés halat eszünk az országban.

Finom busa recept.
Kategória:halételek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók
busa
burgonya
vöröshagyma ...

Sült busa paprikás mártással

Ritkán fogyasztunk busát, pedig húsának rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezért húsát az érelmeszesedést megelőző élelmiszerek közé sorolják.

Roston sült busa
Hozzávalók:
Személyenként 1-1 20dkg-os busaszelet, só, őrölt bors, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olaj, sütéshez 2 evőkanál olaj, fűszeres vaj ...

Fokhagymás párolt busa - Receptek
Fokhagymás párolt busa
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel
Hozzávalók: Busa v.amur v.lazac szeletek só,vegeta,bors,halfüszer keverék,hagyma krémek,pirosarany,tejföl rizsköret, (készítését is leirom) Elkészítés: Margarinnal kikent tepsibe lerakjuk a halszeleteket, sózzuk,vegetával,borssal, halfűszerrel megszórjuk, ...

Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással
Hozzávalók:1kg-os busa2 db tojás2 db zsemle1,5dl tej1 közepes fej...
...

BUSA VAJBAN
Hozzávalók: 80 dkg busaszelet, 8 dkg vaj, 1 zöldség-erőleveskocka, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dl erőleves, 1 csokor petrezselyem, majoránna, halfűszer-keverék ...

Busa kaprosan "Katicától"
Írta: nagyi
BUSA KAPROSAN Hozzávalók 4-6 személyre: * 1-1,5 kg busa, * 10-10 dkg liszt, zsemlemorzsa, * 2 tojás, * 2 kávéskanál szárított kapor vagy borsikafű, * ízlés szerint só, * a sütéshez kb. fél liter olaj.

Busa csermulával
1. A halszeleteket kissé megsózzuk, és meggrillezzük vagy hajszálvékonyan kiolajozott teflonserpenyőben megsütjük. A csermulával tálaljuk.
2. Mialatt a hal sül, a csermulához az összes hozzávalót tu...
Bárány paprikamártásban ...

A busa hátán van egy réteg sötétebb árnyalatú hús, azt érdemes leszedni (édeskés az íze), ha netán pucolással indul a történet.
Selectfood írta...
Én most először készítettem, de nem utoljára. ;) ...

A busa húsa. A vörös izom eltávolítása után (színe is vörös, állagra zsírra emlékeztet) ízletes sült készíthető. Ajánlatos sütés előtt marinálni.

40 dg busa, kb. két körbeszeletet jelent, vagy busafilét
Magyaros ételek Megérett a meggy. És a cseresznye.

Kefires busa
A halhúst 4 szeletre vágom, besózom, az almaecettel lelocsolom, és 1-2 órát állni hagyom. Időnként megforgatom. A kefirbe belekeverem a ... tovább
cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek ...

Egyszerű busa
beküldte: aapaaaca, Kaposvár
10 - 20 perc
Nehézségi fok:könnyűközepesnehéz
3 olvasó készítette el ...

Roston sült busa
Hozzávalók:
4 patkó alakú busa halszelet, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál citromlé, frissen őrölt fekete bors, 1 csokor petrezselyem, só; a pórés vajhoz: 10 dkg csökkentett zsírtartalmú vaj, 1 evőkanál finomra vágott póréhagyma, só, fehér bors, mustár, citromlé, ...

@süllőcske: Busa van néha itt a boltban. Mit érdemes belőle főzni?
Jelenleg meggypálinka alakulgat a lepárlóban ...
Válasz erre
Na ha mindenki alszik, akkor megnézem én azt a hüttőt, milyen harcsácska lett benne. Talán csinálok belőle reggelire a betérő kocsmavendégeknek egy harcsakocsonyát! ...

Fokhagymás busa
Hozzávalók 2 főre:
A halhoz: fejenként egy-egy 20 dkg-os busa filé, só, 3 gerezd fokhagyma, só, 5 dkg vaj, 3-4 ek rizsliszt, őrölt színes bors ...

HalrSzalonnás busa mustáros sóskasalátával
Hozzávalók 4 személyre
Hozzávalók: 4db ujjnyi vastag busaszelet(kb 70 dkg), 5dkg füstölt szalonna, 40dkg burgonya, 1 citrom leve, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg vaj, 40 dkg sóskalevél, 2 evőkanál mustár, 1 dl olaj, 1/2dl száraz fehérbor, só, ...

80 dkg filézett busa (752 kalória)
15 dkg spenótlevél (30 kalória)
1 darab mexikói mártás
40 dkg mexikói zöldségkeverék
5 dkg aszalt szilva (134 kalória)
2 gerezd fokhagyma (8 kalória) ...

Két szép szelet busa várakozott szelíden a mélyhűtőben. Kicsit tartottam tőle, hiszen még nem sok szerencsém volt ehhez a halhoz, most is egy impulzív típusú vásárlási pillanatomban ért utol.

amur busa vétel
medverák farok
fogalmazás a lúdas matyi
romanizálódás fogalma
nyugdíjas búcsúztatóra képeslap
nyirfa allergia
asszociális személyiségzavar
hisztamin diéta receptek
nyugdíjas búcsúztatóra meghívó sablon
búcsúztató idézetek kollégának
mellhártyagyulladás kezelése gyógynövényekkel ...

A megtisztított egyenlő szeletekre vágott busa hal szeleteket enyhén minden oldalát megfűszerezzük, majd állni hagyjuk 1 órát. Megsütjük egy kevés vajon.
Burgonyát megtisztítom, kockára vágom és forró olajban megsütöm.
Sültburgonyával és citrommártással tálaljuk.

A halak (szardínia, busa, lazac), bizonyos zöldségek (brokkoli, káposzta, spenót, cékla, rebarbara), és gyümölcsök (narancs, alma, aszalt szilva) is jó kalciumforrásnak tekinthetők. A zöldségekben lévő fitátok, oxalátok, rostok rontják a kalcium felszívódását.

600 g vegyes halszelet (busa, ponty, amur)
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
4 fej vöröshagyma
1 teáskanál egész fekete bors
7-8 púpozott teáskanál fűszerpaprika
3 teáskanál só
1.1 l víz ...

Egyetértek Whise Lady! A busa méltatlanul mellőzött halféle - remek íze, állaga van és szinte nincs is szálka benne! Én nagyon szeretem.
És köszönöm! :)
Niki írta...
Gyönyörűséges...:) ...

A halak zsírértéke fajtánként változó: a ponty, harcsa, tonhal, makréla, lazac, hering a zsírosabb, a fehér busa, amur, süllő, tőkehal, heck a szárazabb húsú halak közé tartozik (a teljesség igénye nélkül). A halhús összetételét azonban nagyban befolyásolja a hal kora és táplálkozása is.

Hazai halaink közül a busa és a kecsege rendelkezik a legnagyobb telítetlen zsírsavtartalommal.

- kb. 1 kg halfilé ( ázsiai,vagy busa, ponty ,amúr,s egyéb halak keveréke)
- 2 paprika
- 3 paradicsom ...

Hozzávalók: Vegyes hal, melynek jó része ponty, fejenként fél kg., Aranyszabály: ne kerüljön a Bajai Halászlébe süllő, amúr, busa, Vöröshagyma: kilogrammonként 1 közepes fej, Víz: kilogrammonként 1, 2 liter, Pirospaprika: kilogrammonként 1 evőkanál, Metélt tészta ...

A fűszeres vaj sült halfélék, például busa fogyasztásakor különösen nagy élvezeti értéket jelent.

Zöldfűszeres haltekercsek rizzsel
Mediterrán halas egytál, busa filéből
Diós tönkölykenyér
Paprikás-magos keksz
Nagyon mákos kocka
Savanyúkáposztás csiga
Zöldséges gyöngybab
Tejszínes-krumplis kenyér (az év felfedezése kenyér témában) ...

4 tenyérnyi filézett halszelet (ponty, busa, vagy tengeri hal)
30 dkg gomba
10 dkg sonka ...

2 kg alaplének való hal (fej, farokuszony etc., ilyet sok helyen lehet kapni külön)
4 kg hal (esetemben ponty, keszeg, busa)
halsűrítmény/halászlékocka
olaj
4 fej hagyma
2 db paradicsom
2 db tv paprika
pirospaprika, só, bors
halászlétészta ...

Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Tonhal vagy busa sajttal
Tenger gyümölcsei sajtszószban
Halfilé citromszósszal (4 személyre) ...

Tőkehal (18), Tonhal (26), Szardínia (4), Saláta (8), Ponty (17), Pisztráng (7), Lazac (14), Kecsege (0), Harcsa (6), Halászlé (1), Fogas, süllő (11), Egyéb (21), Csuka (2), Busa (2), Angolna (4)
Vegetáriánus Receptek ...

A Fehértói Halgazdaság által tenyésztett különlegesen ízletes ponty, a makói hagyma, és a szögedi paprika felhasználásával készül a világhírű szögedi pontyhalászlé. De bőven akad a hálóba harcsa, süllő, busa, melyek a csárda étlapján is megtalálhatóak.
Catering ...

Felhasználhatjuk hozzá a ponty, az amur vagy a busa húsát is.
A mélyhűtött tengeri halak közül a tőkehal és a makréla készíthető ily módon.

A sótól az első adag egyből kifehéredik, nem baj, majd lefürdik a tartályban. Lala bácsi, meg két másik kiérdemesült halász válogatja szét a halat: ponty, busa, amúr, keszeg-kárász-sügér, néha egy kis extra: harcsa, süllő. Az asztaltól a mázsára hordjuk, onnan meg megy a traktorokra a tartályokba.

Általában a zsírosabb halfajtákból készül, de tengeri halakból is főzhető. Sokat csökkenthető az étel zsírtartalma azzal, hogy csak az alaplé készül pontyból, a belefőzött betét pedig valamilyen zsírszegény fajta, például csuka vagy busa.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Zöldség, Leves, Paprika, Saláta, Paradicsom?

◄ Burritos   Busa vajban ►
 
RSS Mobile