Kezdőlap (Burgonyakrokett)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Burgonyakrokett

Gasztronómia  Burgonyakrémleves  Burgonyalepény

Burgonyakrokett sonkával
A megtisztított burgonyát megfőzzük, áttörjük. Vajat, tojást, sót és borsot adunk hozzá, összedolgozzuk, vajjal bekent papírral befedjük, és hűlni hagyjuk.


Burgonyakrokett
Magyar köret.
Kategória:köretek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

Burgonyakrokett - másképpen
Tanácsok:
Önálló - tejföllel leöntve - ételként, de különleges köretként is, friss zöldsalátával felszolgálhatjuk.

Jól kifőztem » Receptek » Burgonyaköretek » Burgonyakrokettek
Alkategóriák ...

Burgonyakrokett maradék krumplipüréből
Hozzávalók:
kész krumplipüré, 1 egész tojás, liszt, só, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez ...

Burgonyakrokett
30 dg főtt, áttört lisztes burgonyához még melegen adjunk 10 dg lisztet, 1 előzőleg felvert tojást, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevelet, 2 dg vajat, 1 púpozott mokkáskanál sót, és jól dolgozzuk össze.

SONKÁS BURGONYAKROKETT
Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 20 dkg füstölt sonka, 2 tojás, zsemlemorzsa, só, őrölt bors. A sütéshez: olaj.

Elkészítés: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük.

Sajtos burgonyakrokett elkészítése :
A főtt burgonyát forrón áttörjük, s ha egy kissé kihűlt, beletesszük a tojássárgákat, a vajat és 7 dkg reszelt sajtot.
Megsózzuk, enyhén borsozzuk, és egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezve nagyon jól összedolgozzuk.

Kacsamellragu vörösboros-fahéjas meggyel, burgonyakrokettel
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Kacsamellragu vörösboros-fahéjas meggyel, burgonyakrokettel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Főoldal / Sertés ételek / Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel
Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel
Feltöltő: kgyorgyi68 Kategória: Sertés ételek 0 371 megtekintés ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Egytálételek Töltött finomságok Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel
Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel
Kategória: Egytálételek ...

Medvehagymás-újhagymás burgonyakrokett
Ez ma a holnapi ebédre készített főzelék mellé készült.
Hozzávalók: ...

Mandulás-lilahagymás burgonyakrokett spanyol fenyőmag mártással (maradék krumplipüréből) ...

Rozmaringos házinyúlgerinc rumos meggymârtással, és burgonyakrokettel
rutinosaknak
60 perc ...

Burgonyakrokett furfangos háziasszony módra
Hozzávalók: 1 zacskó burgonyapehely az előírt mennyiségű tej/víz háromnegyede vajszerecsendió lisz 1 tojás zsemlemorzsa olaj a sütéshez ...

BURGONYAKROKETT
(Patatis koftisi)
A krokettet önmagában előételként, hús vagy hal köreteként, paradicsommártással pedig első fogásként fogyaszthatjuk.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc ...

Burgonyakrokett
A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet, a ... tovább
cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Főtt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék ...

Burgonyakrokett III.
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Zsuzsi finomságai ...

BURGONYAKROKETT
Chilis bab (vega étel) (VIDEÓ) /magyarul/
Cseh gombóc 1.

A burgonyakrokett az krokett. Önmagában is finom, nálunk már a sütés alatt szinte teljesen elfogy, ezért mindig dupla adag készül belőle...
Hozzávalók ...

Diós burgonyakrokett recept
Elkészítésí idő: 45 perc
Elkészítés: A burgonyát puhára főzzük, és kissé hűlni hagyjuk. Meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, belekeverjük a vajat, ami a meleg krumpliban elolvad, ízlés szerint sózzuk. Hagyjuk langyosra kihűlni....

Köretnek burgonyakrokettet vagy -pürét, esetleg párolt rizst kínálunk.
a receptet küldte: Palotayné Szalontai Éva
Értékelje a receptet: ...

Köretnek burgonyakrokett vagy burgonyapüré illik hozzá.
A recept, sok más könnyű, nyári fogással együtt megtalálható a Pannon Lapok Társasága kiadásában megjelent Könnyű, nyári ételek könyvében. További információ és megrendelés a marketing@plt.hu e-mail címen kérhető.
Értékelés ...

Mogyorós burgonyakrokett
Friss hírek
Olvasnivaló: Az angol karácsony sztárja: a 'pud' ...

Mandulás burgonyakrokett
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy burgonya, 1 evőkanál vaj, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál liszt, 1 tojás, 5 dkg tisztított, apróra tört mandula, olaj a sütéshez, só, törött bors. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és a vajjal, a sóval, a borssal pürévé törjük. Kihűtjük.

Őzpörkölt burgonyakrokettel
A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és felkockázzuk, 2 cm-es darabokra. A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk. A borókabogyókat a...
4 személyre
100 perc
Részletek ...

Köretként burgonyakrokettet adok hozzá.
Megjegyzés:
Tálaláskor a húst tettem tányérra, ráhalmoztam a ragut, a ragu tetejére a zöldborsót és mellé helyeztem a krokettet. Nagyon izgultam, hogy sikerüljön, marhahúst ritkán készítek. Barátaim szerint ehető volt. Túlélték a hazafelé vezető kb.

Kecskesajtos burgonyakrokett
Keltek, pékáruk
Spenótos, fokhagymás kenyér (dagasztás nélküli kenyér) ...

Áfonyadzsemmel és burgonyakrokettel tálaljuk.
Elkészítési idő:
több, mint 2 és fél óra ...

nyúl vadmártással, burgonyakrokettekkel és áfonyával;
tűzdelt kappan vagy gyöngytyúk;
- így kezdődik az általa írt szilveszteri ételsor. Hal-, nyúl-, és szárnyasételekből álló ételeket választottam én is, Kugler Géza szakácskönyvéből (XIX. század vége): ...

Tálalási javaslat: burgonyakrokett, marhasült rá a mártás, mellé pedig egy kis áfonyalekvár.
Bejegyezte: Max dátum: 10:50
6 megjegyzés ...

Slambuc, Sült paprika tojással, Sütőtök krémleves, Szabógallér leves, Számadó juhászné leves, Szoljanka, Tarhonyaleves, Tápéi legényfogó leves, Temerini húsgombócleves, Uborkaleves, Ujházi tyúkhúsleves, Vegyes gyümölcsleves, Zöldbabgulyás, Zöldbableves, Zöldborsóleves, Burgonyafánk, Burgonyakrokett, ...

Ha főételként fogyasztjuk, köretnek hercegnőburgonyát vagy burgonyakrokettet adhatunk hozzá.
(Egy valamire való gasztrobloggernek állítólag nem szabad a húsra csorgatni semmiféle mártást, kizárólag mellé. De én "szentségtörtem" anno, és megszegtem a szabályt.

Megszórjuk a petrezselyemmel, és burgonyakrokettel meg zöldsalátával adjuk asztalra.
Tanács
A sertéshúst szabadítsuk meg az inaktól, széleit merőlegesen kissé vagdaljuk be, majd ez után kezdjünk dolgozni vele. Így sütéskor a hús nem ugrik össze.

Előmelegített sütőben megsütjük, burgonyakrokettel vagy sült burgonyatallérral tálaljuk.
Ananászos-sajtos csirkemell
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé, 4 szelet trappista sajt, 1 kisebb konzerv ananász, 5 dkg vaj, olaj, só, bors, ételízesítő ...

A hideg sárgaborsót összedolgozom a tojással és a liszttel, hogy olyan állagú masszát kapjak, mint egy burgonyakrokett tésztája. Mivel a főzelék elég fűszeres volt, én nem ízesítettem tovább, de mondjuk egy csipet római kömény biztosan nem rontja el.

A sült libamellet a gyümölcsös raguval és burgonyakrokettel tálalom!
Niki tippje: Ha gyerekek nem fogyasztanak beőle, a raguba egy feles házi szilvapálinkát is önthetünk, de akkor a bor helyett ezt használjuk, kevés vízzel felengedve! ...

Egyszerűen főtt burgonyával tálaltam. Rizzsel is nagyon finom, vagy rizsgombóccal. Vagy burgonyakrokettel. Vagy bulgurral. Kinek mi éppen a szíve csücske.
Ha a húst csíkokra vágjuk és ha csirke- vagy pulykamellből készítjük, még hamarabb elkészül. Ez csak egy időspóroló tipp a recepthez.

A hegyi kirándulások levezetése nálam is az erdei gombaleves+ szarvas volt gyerekkoromban, én mindig áfonyaszósszal és burgonyakrokettel ettem, a legtöbb zempléni étteremben tartották ezt a fogást, imádtam. :) ...

2. Szarvashátszín színesbors mártással, burgonyakrokettel
3. Faszénparázson sült őzgerinc grillezett gombával
4. Faszénparázson sült vaddisznó karaj grill zöldségekkel ...

A steakhez köretként fűszeres sültburgonyát, vagy burgonyakrokettet adunk, melynek a közepébe panírozás előtt dinsztelt mogyoróhagymával kevert pirított pisztáciát teszünk.

Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel
Kentucky csirke kukoricás bundában sütve
Pikáns majonézes hús ...

Ha nyáron készítjük, bármilyen párolt zöldséggel vagy éppen a széles választékban rendelkezésre álló zöldségfélékből készített salátával, burgonyakrokettel adhatjuk. Ne felejtsük el, hogy a saláták akkor a legízletesebbek, ha jéghidegek.

Köretként Bostoni burgonyát, vagy burgonyakrokettet adunk hozzá, valamint vegyes salátát.

Főoldal » Köret étel recept » Burgonyakrokett
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre: ...

Paprikás lisztben megforgatjuk, és forró olajban ropogós pirosra sütjük. Tálaláskor burgonyakrokettet, salátát és majonézmártást kínálunk hozzá.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 1430 kJ/340 kcal
Ajánlott ital: dörgicsei olaszrizling.

Tiszta Jamie Oliver-es az összhatás! Gusztusos, egyszerű, egészséges és - nem gondoltam volna, hogy ennyire - finom. Én halas burgonyakrokettel ettem. Köszönöm ezt a jó receptet!
Csillagharcos szerint a recept: ...

Hozzávalók: 1,2 kiló kacsamell, 20 deka aszalt gyümölcs, 10 deka méz, só, törött bors, őrölt koriander, 10 deka vaj, barnamártás, 4 adag burgonyakrokett.

Tetejét néhány szép diógerezddel, meggyszemekkel, petrezselyemmel, citromkarikával díszíthetjük. Burgonyakrokett, párolt rizs illik mellé. Megjegyzés: annyira szép és finom, hogy a legkülönlegesebb alkalmakra is bátran készíthetjük! ...

Közben a füstölt húst ledarálom, teszek hozzá annyi tejfölt, hogy a massza sűrű legyen, és a húsokra terítem. Ezután vékonyan felszeletelem a megtisztított almákat, és a szeletekre rakom. Beborítom vékony sajtszeletekkel, és sütőben 15 percig sütöm. Burgonyakrokettel és párolt lila káposztával ...

Az egész csirkemelleket bepácoljuk a mézbe és a szójaszószba, majd készre sütjük. A felolvasztott Royal zöldségkeveréket vajon megpároljuk, sóval, fehérborssal és gyömbérrel ízesítjük. Hozzáadjuk a fehérbort, és össszepároljuk. Tálaláskor a csirkemellet s zöldségragura tesszük. Burgonyakrokettel ...

krokett
Felaprított hús vagy zöldség keveréke; sűrű pép, melyet kicsi hengerré formálnak, tojásba és morzsába forgatnak, és zsiradékban aranysárgára vagy barnára sütik. Nálunk leginkább a burgonyakrokett ismert.

Fél liter vízben kiforraljuk a fahéjat, szegfűszeget, cukrozzuk, majd megfőzzük benne a megtisztított és kockára vágott birsalmát. Az étkezési keményítőt pici vízzel kikeverjük, ezzel sűrítjük a mártást.
A megsült libacombokat burgonyakrokettel és a mártással tálaljuk.

A paradicsompürével tovább pirítjuk. Megszórjuk fűszerekkel, és a vörösborral felöntve készre pároljuk. Kevés olajon a kockákra vágott gombát lepirítjuk, a húshoz adjuk. Köretnek mandulás burgonyakrokettet, zöld galuskát adunk. Főtt sárgarépagolyókkal díszítjük.

Kiolajozott tepsibe rakjuk a megsült szeleteket. Mindegyik tetejére teszünk 1-1 szelet sonkát, 1-2 rózsa leforrázott brokkolit (vagy más zöldséget), kevés párolt gombát. Tetejére egy szelet sajtot teszünk, és a sütőben készre sütjük. Én burgonyakrokettel szeretem a legjobban.

Körbepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd 1 dl bort adunk hozzá. Belekeverjük a babérlevelet és az összetört fokhagymát. Amikor félpuhára főtt, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, majd készre főzzük. Utána ráhintjük a lisztet, hozzáadjuk a többi bort, és felfőzzük.
Burgonyakrokettel tálaljuk.

Felengedjük a borral és a vízzel, beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. A mártásba tesszük a húst és nagyon lassú tűznél puhára főzzük. Petrezselyemmel megszórva burgonyakrokettel tálaljuk.

2 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát. Megfűszerezzük, felöntjük a borral és fedő alatt megpároljuk. Ha elkészült, brandyvel és tejszínnel ízesítjük. Összemelegítjük, de már nem forraljuk. Burgonyakrokett-tel kínáljuk.

a zúzott fokhagymával állandó keverés mellett a máj szine vesztéséig
(fehéredéséig) sütöm majd aláöntöm a bort és a konyakot.
Végezetűl jól összeforralom és burgonyakrokettel vagy
burgonylángossal tálalom. Csak a tányéron sózom.

az őrölt szerecsendióval, szegfűszeggel és szegfűborssal összekeverjük A fűszeres almával megtöltjük a csirke hasüregét és egy tűzálló tálban, lefedve 30-40 percig sütjük 200°C-on. Ezután a fedőt levesszük, a maradék almát a csirke mellé halmozzuk és a szárnyast ropogósra sütjük. Burgonyakrokett ...

A megmelegített vajon hirtelen átsütöm, rácsavarom a narancs levét és kevés narancshéjat is reszelek bele. A többi fűszerrel jól összeforralom, majd burgonyalángossal vagy burgonyakrokettel kínálom. Csak a tányéron szabad megsózni!
Elkészítési ideje: 20 perc ...

pirítsa meg a filék minden oldalát és adja hozzá a vékony csíkokra vágott sonkát. Az aszalt szilvát vágja negyedekre és rövid ideig süsse a hússal együtt. Ezután öntse hozzá a vörösbort és egy dl vizet, ebben párolja a húst kb. fél óráig, majd sűrítse be a mártást a tejszínnel. Burgonyakrokettel ...

Ekkor kivesszük a hússzeleteket egy tányérra, a tejfölt simára keverjük, és a visszamaradt húsléhez adjuk. Pár perc alatt összeforraljuk, majd a hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és melegen tartjuk. Burgonyakrokett és áfonyamártás illik hozzá a leginkább.

A visszamaradt vajban a megmosott és leszemezett ribiszkét egy kicsit megfonnyasztjuk. Ezután ráöntjük a bort, cukorral, citromlével ízesítjük. 1 percig még forraljuk, amíg jól besűrűsödik. Nagyon finom pikáns ízt kapunk. Tálaláskor a pulykamell-szeletekre öntjük. Burgonyakrokettet kínálunk mellé.

Amerika déli államaiban kedveltek a lazackrokettek Ezeket összeaprított lazacból és hagymából készítik, majd bepanírozzák és kisütik. Keleten a rákpogácsák népszerűek, nyugaton pedig a spanyol coquetas de jamón terjedt el. A magyar-konyha legnépszerűbb krokettje a burgonyakrokett.

Ráöntjük a tejszínt, és néhány evőkanál befőttlevet (attól függően, hogy mennyire édes), megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és jól összeforraljuk. Körete burgonyafánk vagy burgonyakrokett.

Tálalás előtt egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a zöldségeket, és készre pároljuk. Sóval, borssal fűszerezzük a sárgarépát egy csipet cukorral is, majd rászórjuk a petrezselymet, és a hússal együtt elrendezzük a zöldségeket az előmelegített tálon. Köretként burgonyakrokettet ...

Papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat. Tálaláskor (fokhagymás, snidlinges) tejföllel megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Tetszés szerinti körettel - zöld saláta, párolt zöldség, párolt rizs, burgonyakrokett, satöbbi - kínáljuk.

Keverjük csomómentesre, majd ismét főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sózzuk és keverjük el benne a csipet szegfűszeget.
4. A megsült csirkecombot a narancsmártással együtt tálaljuk. Köretnek burgonyakrokett vagy krumplipüré ideális hozzá.

2-3 percig forraljuk. Ekkor ízesitjük tejföllel és egy kevés fahéjjal. A mártást a húsra öntjük, a maradék dinnyét kis szeletekben mellétesszük.
Burgonyakrokettel tálaljuk, utána édeskés fehérbort kínálunk (pl. Badacsonyi szürkebarát).

Ezután a húst a tálból kiszedjük, felszeleteljük, meleg helyre állítjuk. A visszamaradt pecsenyeléhez adjuk a liszttel elkevert tejszínt, jól befőzzük, majd visszatesszük bele a hússzeleteket. Burgonyakrokettel vagy -- pürével kínáljuk.

Leöntjük annyi húslével, hogy a hús párolódjon benne. Lefedve, kb. másfél óráig kislángon, vagy sütőben alacsony hőfokon készítjük el. Rázogatjuk, nem keverjük.
Ha puha a hús, tálalhatjuk tejföllel megbolondítva.
Burgonyapüré, vagy burgonyakrokett illik hozzá.

Közben belereszeljük a szikkadt rozskenyeret. Tálalás előtt frissen reszelt citromhéjjal illatosítjuk. A mártást ízlés szerint utánízesítjük, szűrőkanálon átszűrjük, és vajjal gazdagítva öntjük a bordára. Sült rizzsel, burgonyakrokettel kínáljuk.

A fedőt levéve saját mártásával meglocsoljuk, és hagyjuk, hogy a hús teteje megpiruljon. Megszórjuk a maradék kimagozott meggyel, és az egészet kicsit átmelegítjük. Ropogós sült burgonyakrokettet vagy szalmaburgonyát kínálunk hozzá.

Ha megpuhult, a hússzeleteket kiemeljük, a többit áttörjük, vagy turmixoljuk. A mazsolát (előzőleg néhány óráig borban ázott) egyszer az áttört lében felforraljuk, és a tálra rakott húsra öntjük.
Mandulás burgonyakrokettel tálaljuk.

Állandóan kevergetve, hozzáadjuk a bort és a mustárt is. Mérsékeljük alatta a tüzet és annyi vizet öntünk csak alá, hogy a hús kilátszódjon a szaft alól. Fedővel lefedjük és néha megkeverve lassú tűzön puhára pároljuk a vadat. Pirított tarhonyával vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

ráöntöm a visszamaradt pecsenyelevet, melléteszem a meghámozott és felszeletelt paradicsomot, majd az előmelegített forró sütőbe pirosra pirítom mindkét oldalán. A húst tálalás előtt felszeletelem, saját levével meglocsolom, és tetszés szerinti körettel kínálom. Legfinomabb mellé a burgonyakrokett ...

Hozzáöntjük a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és kevergetve jól kiforraljuk. Végül a mártást a sütőben átforrósított halszeletekre ráöntjük. Párolt brokkolival, valamint mandulás burgonyakrokettel tálaljuk.

elfogyna és nincs már tejföl a szaporításra, akkor 4 dkg olvasztott zsírból és két kanál lisztből készítsünk barna rántást, felhígítva forraljuk fel és öntsük a mártásba. Ilyenkor valamilyen savanyú befőttet is főzzünk bele, hogy elvegyük a rántás ízét.
Körítésként knédlit vagy burgonyakrokettet ...

Nem kevésbé izgalmas a második fogás sem: gőzölt, gaz-dagon fűszerezett karajpás-tétom parajlevelekbe göngyölve, mandulás burgonyakrokettre fektetve, zöldcitrom-héjjal, reszelt sárgarépával és snidlingszálakkal csinosítva.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Krokett, Leves, Csirke, Gombóc, Tojás?

◄ Burgonyakrémleves   Burgonyalepény ►
 
RSS Mobile