Kezdőlap (Burgonyakrokett)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Burgonyakrokett

Gasztronómia  Burgonyakrémleves  Burgonyalepény

Burgonyakrokett sonkával
A megtisztított burgonyát megfőzzük, áttörjük. Vajat, tojást, sót és borsot adunk hozzá, összedolgozzuk, vajjal bekent papírral befedjük, és hűlni hagyjuk.


Burgonyakrokett
Magyar köret.
Kategória:köretek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

Burgonyakrokett - másképpen
Tanácsok:
Önálló - tejföllel leöntve - ételként, de különleges köretként is, friss zöldsalátával felszolgálhatjuk.

Jól kifőztem » Receptek » Burgonyaköretek » Burgonyakrokettek
Alkategóriák ...

Burgonyakrokett maradék krumplipüréből
Hozzávalók:
kész krumplipüré, 1 egész tojás, liszt, só, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez ...

~
30 dg főtt, áttört lisztes burgonyához még melegen adjunk 10 dg lisztet, 1 előzőleg felvert tojást, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevelet, 2 dg vajat, 1 púpozott mokkáskanál sót, és jól dolgozzuk össze.

SONKÁS ~
Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 20 dkg füstölt sonka, 2 tojás, zsemlemorzsa, só, őrölt bors. A sütéshez: olaj.

Elkészítés: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük.

Sajtos ~ elkészítése :
A főtt burgonyát forrón áttörjük, s ha egy kissé kihűlt, beletesszük a tojássárgákat, a vajat és 7 dkg reszelt sajtot.
Megsózzuk, enyhén borsozzuk, és egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezve nagyon jól összedolgozzuk.

Kacsamellragu vörösboros-fahéjas meggyel, ~el
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Kacsamellragu vörösboros-fahéjas meggyel, ~el" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Főoldal / Sertés ételek / Fatányéros palóc vidékről ~el
Fatányéros palóc vidékről ~el
Feltöltő: kgyorgyi68 Kategória: Sertés ételek 0 371 megtekintés ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Egytálételek Töltött finomságok Töltött húsos palacsinta gombamártással, ~el
Töltött húsos palacsinta gombamártással, ~el
Kategória: Egytálételek ...

Medvehagymás-újhagymás ~
Ez ma a holnapi ebédre készített főzelék mellé készült.
Hozzávalók: ...

Mandulás-lilahagymás ~ spanyol fenyőmag mártással (maradék krumplipüréből) ...

Rozmaringos házinyúlgerinc rumos meggymârtással, és ~el
rutinosaknak
60 perc ...

~ furfangos háziasszony módra
Hozzávalók: 1 zacskó burgonyapehely az előírt mennyiségű tej/víz háromnegyede vajszerecsendió lisz 1 tojás zsemlemorzsa olaj a sütéshez ...

~
(Patatis koftisi)
A krokettet önmagában előételként, hús vagy hal köreteként, paradicsommártással pedig első fogásként fogyaszthatjuk.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc ...

~
A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet, a ... tovább
cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Főtt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék ...

~ III.
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Zsuzsi finomságai ...

~
Chilis bab (vega étel) (VIDEÓ) /magyarul/
Cseh gombóc 1.

A ~ az krokett. Önmagában is finom, nálunk már a sütés alatt szinte teljesen elfogy, ezért mindig dupla adag készül belőle...
Hozzávalók ...

Diós ~ recept
Elkészítésí idő: 45 perc
Elkészítés: A burgonyát puhára főzzük, és kissé hűlni hagyjuk. Meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, belekeverjük a vajat, ami a meleg krumpliban elolvad, ízlés szerint sózzuk. Hagyjuk langyosra kihűlni....

Köretnek ~et vagy -pürét, esetleg párolt rizst kínálunk.
a receptet küldte: Palotayné Szalontai Éva
Értékelje a receptet: ...

Köretnek ~ vagy burgonyapüré illik hozzá.
A recept, sok más könnyű, nyári fogással együtt megtalálható a Pannon Lapok Társasága kiadásában megjelent Könnyű, nyári ételek könyvében. További információ és megrendelés a marketing@plt.hu e-mail címen kérhető.
Értékelés ...

Mogyorós ~
Friss hírek
Olvasnivaló: Az angol karácsony sztárja: a 'pud' ...

Mandulás ~
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy burgonya, 1 evőkanál vaj, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál liszt, 1 tojás, 5 dkg tisztított, apróra tört mandula, olaj a sütéshez, só, törött bors. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és a vajjal, a sóval, a borssal pürévé törjük. Kihűtjük.

Őzpörkölt ~el
A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és felkockázzuk, 2 cm-es darabokra. A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk. A borókabogyókat a...
4 személyre
100 perc
Részletek ...

Köretként ~et adok hozzá.
Megjegyzés:
Tálaláskor a húst tettem tányérra, ráhalmoztam a ragut, a ragu tetejére a zöldborsót és mellé helyeztem a krokettet. Nagyon izgultam, hogy sikerüljön, marhahúst ritkán készítek. Barátaim szerint ehető volt. Túlélték a hazafelé vezető kb.

Kecskesajtos ~
Keltek, pékáruk
Spenótos, fokhagymás kenyér (dagasztás nélküli kenyér) ...

Áfonyadzsemmel és ~el tálaljuk.
Elkészítési idő:
több, mint 2 és fél óra ...

nyúl vadmártással, ~ekkel és áfonyával;
tűzdelt kappan vagy gyöngytyúk;
- így kezdődik az általa írt szilveszteri ételsor. Hal-, nyúl-, és szárnyasételekből álló ételeket választottam én is, Kugler Géza szakácskönyvéből (XIX. század vége): ...

Tálalási javaslat: ~, marhasült rá a mártás, mellé pedig egy kis áfonyalekvár.
Bejegyezte: Max dátum: 10:50
6 megjegyzés ...

Slambuc, Sült paprika tojással, Sütőtök krémleves, Szabógallér leves, Számadó juhászné leves, Szoljanka, Tarhonyaleves, Tápéi legényfogó leves, Temerini húsgombócleves, Uborkaleves, Ujházi tyúkhúsleves, Vegyes gyümölcsleves, Zöldbabgulyás, Zöldbableves, Zöldborsóleves, Burgonyafánk, ~, ...

Ha főételként fogyasztjuk, köretnek hercegnőburgonyát vagy ~et adhatunk hozzá.
(Egy valamire való gasztrobloggernek állítólag nem szabad a húsra csorgatni semmiféle mártást, kizárólag mellé. De én "szentségtörtem" anno, és megszegtem a szabályt.

Megszórjuk a petrezselyemmel, és ~el meg zöldsalátával adjuk asztalra.
Tanács
A sertéshúst szabadítsuk meg az inaktól, széleit merőlegesen kissé vagdaljuk be, majd ez után kezdjünk dolgozni vele. Így sütéskor a hús nem ugrik össze.

Előmelegített sütőben megsütjük, ~el vagy sült burgonyatallérral tálaljuk.
Ananászos-sajtos csirkemell
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé, 4 szelet trappista sajt, 1 kisebb konzerv ananász, 5 dkg vaj, olaj, só, bors, ételízesítő ...

A hideg sárgaborsót összedolgozom a tojással és a liszttel, hogy olyan állagú masszát kapjak, mint egy ~ tésztája. Mivel a főzelék elég fűszeres volt, én nem ízesítettem tovább, de mondjuk egy csipet római kömény biztosan nem rontja el.

A sült libamellet a gyümölcsös raguval és ~el tálalom!
Niki tippje: Ha gyerekek nem fogyasztanak beőle, a raguba egy feles házi szilvapálinkát is önthetünk, de akkor a bor helyett ezt használjuk, kevés vízzel felengedve! ...

Egyszerűen főtt burgonyával tálaltam. Rizzsel is nagyon finom, vagy rizsgombóccal. Vagy ~el. Vagy bulgurral. Kinek mi éppen a szíve csücske.
Ha a húst csíkokra vágjuk és ha csirke- vagy pulykamellből készítjük, még hamarabb elkészül. Ez csak egy időspóroló tipp a recepthez.

A hegyi kirándulások levezetése nálam is az erdei gombaleves+ szarvas volt gyerekkoromban, én mindig áfonyaszósszal és ~el ettem, a legtöbb zempléni étteremben tartották ezt a fogást, imádtam. :) ...

2. Szarvashátszín színesbors mártással, ~el
3. Faszénparázson sült őzgerinc grillezett gombával
4. Faszénparázson sült vaddisznó karaj grill zöldségekkel ...

A steakhez köretként fűszeres sültburgonyát, vagy ~et adunk, melynek a közepébe panírozás előtt dinsztelt mogyoróhagymával kevert pirított pisztáciát teszünk.

Fatányéros palóc vidékről ~el
Kentucky csirke kukoricás bundában sütve
Pikáns majonézes hús ...

Ha nyáron készítjük, bármilyen párolt zöldséggel vagy éppen a széles választékban rendelkezésre álló zöldségfélékből készített salátával, ~el adhatjuk. Ne felejtsük el, hogy a saláták akkor a legízletesebbek, ha jéghidegek.

Köretként Bostoni burgonyát, vagy ~et adunk hozzá, valamint vegyes salátát.

Főoldal » Köret étel recept » ~
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre: ...

Paprikás lisztben megforgatjuk, és forró olajban ropogós pirosra sütjük. Tálaláskor ~et, salátát és majonézmártást kínálunk hozzá.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 1430 kJ/340 kcal
Ajánlott ital: dörgicsei olaszrizling.

Tiszta Jamie Oliver-es az összhatás! Gusztusos, egyszerű, egészséges és - nem gondoltam volna, hogy ennyire - finom. Én halas ~el ettem. Köszönöm ezt a jó receptet!
Csillagharcos szerint a recept: ...

Hozzávalók: 1,2 kiló kacsamell, 20 deka aszalt gyümölcs, 10 deka méz, só, törött bors, őrölt koriander, 10 deka vaj, barnamártás, 4 adag ~.

Tetejét néhány szép diógerezddel, meggyszemekkel, petrezselyemmel, citromkarikával díszíthetjük. ~, párolt rizs illik mellé. Megjegyzés: annyira szép és finom, hogy a legkülönlegesebb alkalmakra is bátran készíthetjük! ...

Közben a füstölt húst ledarálom, teszek hozzá annyi tejfölt, hogy a massza sűrű legyen, és a húsokra terítem. Ezután vékonyan felszeletelem a megtisztított almákat, és a szeletekre rakom. Beborítom vékony sajtszeletekkel, és sütőben 15 percig sütöm. ~el és párolt lila káposztával ...

Az egész csirkemelleket bepácoljuk a mézbe és a szójaszószba, majd készre sütjük. A felolvasztott Royal zöldségkeveréket vajon megpároljuk, sóval, fehérborssal és gyömbérrel ízesítjük. Hozzáadjuk a fehérbort, és össszepároljuk. Tálaláskor a csirkemellet s zöldségragura tesszük. ~el ...

krokett
Felaprított hús vagy zöldség keveréke; sűrű pép, melyet kicsi hengerré formálnak, tojásba és morzsába forgatnak, és zsiradékban aranysárgára vagy barnára sütik. Nálunk leginkább a ~ ismert.

Fél liter vízben kiforraljuk a fahéjat, szegfűszeget, cukrozzuk, majd megfőzzük benne a megtisztított és kockára vágott birsalmát. Az étkezési keményítőt pici vízzel kikeverjük, ezzel sűrítjük a mártást.
A megsült libacombokat ~el és a mártással tálaljuk.

A paradicsompürével tovább pirítjuk. Megszórjuk fűszerekkel, és a vörösborral felöntve készre pároljuk. Kevés olajon a kockákra vágott gombát lepirítjuk, a húshoz adjuk. Köretnek mandulás ~et, zöld galuskát adunk. Főtt sárgarépagolyókkal díszítjük.

Kiolajozott tepsibe rakjuk a megsült szeleteket. Mindegyik tetejére teszünk 1-1 szelet sonkát, 1-2 rózsa leforrázott brokkolit (vagy más zöldséget), kevés párolt gombát. Tetejére egy szelet sajtot teszünk, és a sütőben készre sütjük. Én ~el szeretem a legjobban.

Körbepirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd 1 dl bort adunk hozzá. Belekeverjük a babérlevelet és az összetört fokhagymát. Amikor félpuhára főtt, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, majd készre főzzük. Utána ráhintjük a lisztet, hozzáadjuk a többi bort, és felfőzzük.
~el tálaljuk.

Felengedjük a borral és a vízzel, beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. A mártásba tesszük a húst és nagyon lassú tűznél puhára főzzük. Petrezselyemmel megszórva ~el tálaljuk.

2 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát. Megfűszerezzük, felöntjük a borral és fedő alatt megpároljuk. Ha elkészült, brandyvel és tejszínnel ízesítjük. Összemelegítjük, de már nem forraljuk. ~-tel kínáljuk.

a zúzott fokhagymával állandó keverés mellett a máj szine vesztéséig
(fehéredéséig) sütöm majd aláöntöm a bort és a konyakot.
Végezetűl jól összeforralom és ~el vagy
burgonylángossal tálalom. Csak a tányéron sózom.

az őrölt szerecsendióval, szegfűszeggel és szegfűborssal összekeverjük A fűszeres almával megtöltjük a csirke hasüregét és egy tűzálló tálban, lefedve 30-40 percig sütjük 200°C-on. Ezután a fedőt levesszük, a maradék almát a csirke mellé halmozzuk és a szárnyast ropogósra sütjük. ~ ...

A megmelegített vajon hirtelen átsütöm, rácsavarom a narancs levét és kevés narancshéjat is reszelek bele. A többi fűszerrel jól összeforralom, majd burgonyalángossal vagy ~el kínálom. Csak a tányéron szabad megsózni!
Elkészítési ideje: 20 perc ...

pirítsa meg a filék minden oldalát és adja hozzá a vékony csíkokra vágott sonkát. Az aszalt szilvát vágja negyedekre és rövid ideig süsse a hússal együtt. Ezután öntse hozzá a vörösbort és egy dl vizet, ebben párolja a húst kb. fél óráig, majd sűrítse be a mártást a tejszínnel. ~el ...

Ekkor kivesszük a hússzeleteket egy tányérra, a tejfölt simára keverjük, és a visszamaradt húsléhez adjuk. Pár perc alatt összeforraljuk, majd a hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és melegen tartjuk. ~ és áfonyamártás illik hozzá a leginkább.

A visszamaradt vajban a megmosott és leszemezett ribiszkét egy kicsit megfonnyasztjuk. Ezután ráöntjük a bort, cukorral, citromlével ízesítjük. 1 percig még forraljuk, amíg jól besűrűsödik. Nagyon finom pikáns ízt kapunk. Tálaláskor a pulykamell-szeletekre öntjük. ~et kínálunk mellé.

Amerika déli államaiban kedveltek a lazackrokettek Ezeket összeaprított lazacból és hagymából készítik, majd bepanírozzák és kisütik. Keleten a rákpogácsák népszerűek, nyugaton pedig a spanyol coquetas de jamón terjedt el. A magyar-konyha legnépszerűbb krokettje a ~.

Ráöntjük a tejszínt, és néhány evőkanál befőttlevet (attól függően, hogy mennyire édes), megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és jól összeforraljuk. Körete burgonyafánk vagy ~.

Tálalás előtt egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a zöldségeket, és készre pároljuk. Sóval, borssal fűszerezzük a sárgarépát egy csipet cukorral is, majd rászórjuk a petrezselymet, és a hússal együtt elrendezzük a zöldségeket az előmelegített tálon. Köretként ~et ...

Papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat. Tálaláskor (fokhagymás, snidlinges) tejföllel megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Tetszés szerinti körettel - zöld saláta, párolt zöldség, párolt rizs, ~, satöbbi - kínáljuk.

Keverjük csomómentesre, majd ismét főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sózzuk és keverjük el benne a csipet szegfűszeget.
4. A megsült csirkecombot a narancsmártással együtt tálaljuk. Köretnek ~ vagy krumplipüré ideális hozzá.

2-3 percig forraljuk. Ekkor ízesitjük tejföllel és egy kevés fahéjjal. A mártást a húsra öntjük, a maradék dinnyét kis szeletekben mellétesszük.
~el tálaljuk, utána édeskés fehérbort kínálunk (pl. Badacsonyi szürkebarát).

Ezután a húst a tálból kiszedjük, felszeleteljük, meleg helyre állítjuk. A visszamaradt pecsenyeléhez adjuk a liszttel elkevert tejszínt, jól befőzzük, majd visszatesszük bele a hússzeleteket. ~el vagy -- pürével kínáljuk.

Leöntjük annyi húslével, hogy a hús párolódjon benne. Lefedve, kb. másfél óráig kislángon, vagy sütőben alacsony hőfokon készítjük el. Rázogatjuk, nem keverjük.
Ha puha a hús, tálalhatjuk tejföllel megbolondítva.
Burgonyapüré, vagy ~ illik hozzá.

Közben belereszeljük a szikkadt rozskenyeret. Tálalás előtt frissen reszelt citromhéjjal illatosítjuk. A mártást ízlés szerint utánízesítjük, szűrőkanálon átszűrjük, és vajjal gazdagítva öntjük a bordára. Sült rizzsel, ~el kínáljuk.

A fedőt levéve saját mártásával meglocsoljuk, és hagyjuk, hogy a hús teteje megpiruljon. Megszórjuk a maradék kimagozott meggyel, és az egészet kicsit átmelegítjük. Ropogós sült burgonyakrokettet vagy szalmaburgonyát kínálunk hozzá.

Ha megpuhult, a hússzeleteket kiemeljük, a többit áttörjük, vagy turmixoljuk. A mazsolát (előzőleg néhány óráig borban ázott) egyszer az áttört lében felforraljuk, és a tálra rakott húsra öntjük.
Mandulás ~el tálaljuk.

Állandóan kevergetve, hozzáadjuk a bort és a mustárt is. Mérsékeljük alatta a tüzet és annyi vizet öntünk csak alá, hogy a hús kilátszódjon a szaft alól. Fedővel lefedjük és néha megkeverve lassú tűzön puhára pároljuk a vadat. Pirított tarhonyával vagy ~el tálaljuk.

ráöntöm a visszamaradt pecsenyelevet, melléteszem a meghámozott és felszeletelt paradicsomot, majd az előmelegített forró sütőbe pirosra pirítom mindkét oldalán. A húst tálalás előtt felszeletelem, saját levével meglocsolom, és tetszés szerinti körettel kínálom. Legfinomabb mellé a ~ ...

Hozzáöntjük a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és kevergetve jól kiforraljuk. Végül a mártást a sütőben átforrósított halszeletekre ráöntjük. Párolt brokkolival, valamint mandulás ~el tálaljuk.

elfogyna és nincs már tejföl a szaporításra, akkor 4 dkg olvasztott zsírból és két kanál lisztből készítsünk barna rántást, felhígítva forraljuk fel és öntsük a mártásba. Ilyenkor valamilyen savanyú befőttet is főzzünk bele, hogy elvegyük a rántás ízét.
Körítésként knédlit vagy ~et ...

Nem kevésbé izgalmas a második fogás sem: gőzölt, gaz-dagon fűszerezett karajpás-tétom parajlevelekbe göngyölve, mandulás ~re fektetve, zöldcitrom-héjjal, reszelt sárgarépával és snidlingszálakkal csinosítva.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Krokett, Leves, Csirke, Gombóc, Tojás?

◄ Burgonyakrémleves   Burgonyalepény ►
 
RSS Mobile