Kezdőlap (Brassói aprópecsenye)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Brassói aprópecsenye

Gasztronómia  Brandy  Brassói aprópecsenye 2

Brassói aprópecsenye
Vendégposzt - Anica
A brassói aprópecsenye nem az, amit a legtöbb étteremben elédtolnak szinte főtt húskockák és zsíros krumpli formájában. A brassói aprópecsenye - ha jó - eteti (vagy ahogy Nádudvaron mondják: éteti) magát.


Brassói aprópecsenye - ahogy én tanultam
Mielőtt belekezdtem a poszt megírásába, kíváncsiságból végignéztem a kedvenc gasztroblogjaim, hogy ők miként készítik a brassóit. Be kell valljam, sok újdonságot olvastam, és akadtak olyan ötletek is, amit legközelebb mindenképpen ki fogok próbálni! ...

Brassói aprópecsenye zöldborsóval - Receptek
Brassói aprópecsenye zöldborsóval
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Brassói aprópecsenye paradicsommal - paleo
Ez az étel nem a hagyományos értemelben vett brassói, hiszen pulykából készül, és paradicsom is kerül bele. Viszont annyira finom és annyira gyorsan elkészül, hogy nálunk egy abszolút családi kedvenc.

Brassói aprópecsenye

Ahogy én készítem J ..Kell hozzá 4 személyre: 60 dkg sertés szűzpecsenye (de pulyka felsőcombból is finom), 2 db nagy fej vöröshagyma, 1 nagy fej fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna, só, őrölt bors, csípős piros arany, ketchup, krumpli ...

~
A Brassóit is legalább húszféleképpen készítik az országban, így megint nehéz dolgom volt, hiszen most is az eredetit szerettem volna asztalra tenni. Még abban sincs igazán megegyezés, milyen húsból kell készíteni.

~ recept
Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a pörköltet. De mindig csak úgy magába enni unalmassá válhat, ezért zöldborsóval és sült krumplival felturbózva fincsi ebéd vagy vacsora lehet.

~ készítése :
A hússzeleteket vékony csíkokra vágjuk, és forró olajban szép pirosra sütjük.
Egy húsleveskockát feloldunk egy kevés vízben, ezzel fölengedjük a húst, és fedő alatt jó puhára pároljuk.

~ zöldborsóval
Ahány ház, annyiféle módon készül. Íme, egy remek recept ehhez az ízletes egytálételhez
Kapcsolódó cikkek ...

~ II
Feltöltő: Kautz József Kategória: Egytálételek, Sertés ételek 0 305 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

~ kockaburgonyával recept
receptek egytálételek brassói
Lolli receptje ...

~
A fűszeres ételek kedvelőinek!
Hozzávalók:
60 dkg karaj ...

~ - Főzzünk! Receptfeltöltő, dakota receptje
Kedves Feltöltő!
Bátran jelentkezhetsz bármilyen előétel, leves, főétel, vagy ínycsiklandó süti receptjével, a lényeg, hogy szívből készítsd a finomságot. Sütés-főzésre fel! ...

BRASSÓI APRÓPECSENYE
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál morzsolt majoranna, 40 dkg zöldborsó (mélyhűtött), 1 csokor petrezselyemzöld, 1 db hegyes, csípős paprika.

~
60 perc
Nehézség: Haladóknak
Mennyiség: 4 fő részére ...

~ recept
Ha valamiről nem "hallottam" az már nem létezik..? Maximálisan egyetértek azokkal akik támogatják a burgonya főzés utáni sütését is. Bevallom korábban én sem alkalmaztam, pár hete azonban találtam hasonló receptet.

Hogyan készül a ~?
Elkészítés:
Darabold ,apró vékony csíkokra a húst,és a szalonnát.A vöröshagymát és a szalonnát egyszerre pirítsd meg kevés olajon,vagy zsíron.Majd tedd bele a húst.Piríts tovább míg a hús levet ereszt ,és így párod,füszerezd,és tedd közzé a foghagymát.

Jól kifőztem » Receptek » Aprópecsenyék » ~
Alkategóriák
sült és grillezett halak
halászlevek
rántott halak
halpaprikások
halas egytálételek
halas raguk, szószos halételek
hallevesek
tenger gyümölcsei
Párolt és marinált halak ...

~
Hány személyre: 4-6
» 50 dkg sertéscomb
» 2 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» olaj
» só, bors
» kb. 8 szem burgonya ...

~ savanyúsággal
A szalonnát kockára vágjuk, és kevés olajon zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
A sertéshúst szintén feldaraboljuk, és forró olajon pirítani kezdjük. Hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk.

~
A brassói tipikusan az "ahány ház,annyi szokás" étel. Mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje. Amikor én évekkel ezelőtt először készítettem,akkor ez a recept akadt a kezembe. Annyira ízlett,hogy nem is próbálkoztam más variációkkal.

~ paleo tésztával:-)
~
Hozzávalók: ...

~
Amikor a tudatlanság szót használom, nem negatív értelemben értem - nem a tudás hiányát értem rajta. Valami nagyon lényegit, nagyon jelenbelit, nagyon pozitívat jelölök vele. A létezés alapvető természetéhez tartozik, hogy rejtélyes marad, ezért olyan csodálatos.

~
Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg apróhús, 5 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, őrölt bors,
só.
Elkészítés:
A húst (sertést vagy pulykát) vágjuk kockákra.

~ pulykából
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, 5 dkg bacon, 1 paradicsom, 1 paprika, 2 kk őrölt pirospaprika, só, bors, 1 ek mustár és 1-2 ek olaj a páchoz, 1 kg burgonya, olaj a sütéshez ...

Egészséges ~
5/5
Aki szereti a klasszikus brassóit, ezt a változatot is nagyon kedvelni fogja.

~
Csípős-magyaros csirke
Csirke fajitas
Csirkemáj baconbundában
Csirkemell csíkok Orly módra
Csirkemell kecskesajtos bagettel salátaágyon
Csirkemell zabpelyhes bundában
Cukkini tempura
Édes-csípős csirkeszárny
Fokhagymás flekken
Fokhagymás-szójás csirkemell zöldséges üvegtésztával ...

Családi receptek - ~
A brassói az egyik kedvencem a magyar konyha ételei közül. Jó fokhagymásan (szerintem egy étel soha nem lehet túl fokhagymás), finom sütnivaló burgonyából (sárga héjú) és sertéstarjából szeretem leginkább.

~ szójából (6 adag)
A sertéshúsból készített közismert étel szójás változata, melynek a fokhagyma az egyik legfontosabb kelléke.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.

~
A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vagy csíkokra vágott csirkemellet, és együtt tovább pirítjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát (átpréselve) és a majorannát, és egy nagyon kevés vizet öntünk alá.

~ Szászika módra
Hozzávalók: 0,80 - 1 kg burgonya, 60 - 80 dkg sertésszűz, 10 - 15 dkg kolozsvári szalonna, 2 fej fokhagyma, 50 dkg zsír, só, 1 mokkáskanál frissen őrölt bors.

~ csalamádéval
Hozzávalók:
- 1,60 kg sertés szűzpecsenye vagy felsál
- 200 g sertészsír
- 50 g tisztított vöröshagyma
- 30 g aranyfácán paradicsompüré
- 250 g füstölt szalonna
- 1,5 kg burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ csomag petrezselyemzöld ...

~
Konyhában » Főételek
A csíkokra vágott szalonnát megsütöm, majd kiszedem. A zsírján megsütöm a kockára vágott csirkemell filét, fűszerezem sóval, borssal, fokhagymával, pici pirospaprikával. Ha kész, a szalonna csíkokat visszaszedem rá. » ...

~
Hozzávalók
4-6 db filézett csirke v. pulykamell
2 db hagyma
1 húsleveskocka
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
kevés olaj, só, bors, majoranna, pirospaprika ...

~
~ Hozzávalók: kb. 60 dkg sertés comb (csont nélküli hús), 1-2 közepes fej fokhagyma, 2 kk. majoránna, só, olaj A húst vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, és kevés olajon megfuttatjuk (nem sz ...

~ szögletes sült burgonyával
HOZZÁVALÓK:60 dkg sertéscomb10 dkg füstölt szalonna2 fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma1 darab...
...

BRASSÓI APRÓPECSENYE
20 dkg szójakocka
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál majoránna
1 csipet szerecsendió
egy csipet borsikafű és kakukkfű
házi Vegeta-pótló az áztatáshoz
olaj
kockákra vágott krumpli ...

~, ahogy én készítem
Aki a hagyományokhoz ragaszkodik, ne figyeljen most ide. Nálunk évek óta wokban készül a 'brassói', ráadásul nem a hagyományos, hanem keleties fűszerezéssel: szójaszósszal, csípős paprikával, sok fokhagymával.

~, ahogy én készítettem
1 közepes fej vöröshagymát nagyon apróra kockáztam. Felforrósított zsírra tettem, picit fonnyasztottam, majd beleöntöttem 40 dkg kicsi kockára vágott sertéscombot.

~
Hozzávalók: 40 dkg hús felkockázva 1 fej vöröshagyma 2-4 gerezd fokhagymabors 2-3 teáskanál őrölt pirospaprika burgonya felkockázva 5-6 db ...

~ Anna módra
2 szelet (mangalica)szalonnát felaprítok és kiolvasztok (vigyázat, hamar füstöl!) Fél kiló kockára vágott színhúst belekeverek a forró zsírba, sózom, borsozom, majd egy kevés, kb. fél dl vízzel, fedő alatt párolom, amíg megpuhul.

~ (ahogy én csinálom)
Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 1 dl olaj, 2 fej közepes vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, ízlés szerint őrölt bors, só, fél dl fehér bor.

~
Hozzávalók: 1/2 kg vagy 1 kg (attól függ, hogy hány személyre főzünk) karaj vagy szűzpecsenye egy kis darab szalonna 3-4 gerezd fokhagyma 1 db vöröshagyma 1db kockákra vágott paradicsom só (ízlés szerint) bors (ízlés szerint) majoranna ...

~
A brassóit én mindig lapockából készítem, ízletesebb, mint a comb, jobban szeretjük. Zsiradéktartalma is magasabb, és ez is növeli a minőségét, nem lesz száraz a kész brassói.
A recept: ...

A ~ egy klasszikus magyar étel. Elkészítése gyors és egyszerű, s mivel nagyon népszerű étel, rengeteg változata létezik. Az alábbi brassói recept vált be számunkra a leginkább, ajánljuk mindenkinek, aki szereti a fokhagymás, paprikás ízeket..

~ Bächer Iván módra
Minden dolognak van valami lényege. Csak az a bökkenő, hogy nem mindig tudjuk, mi az.A brassói aprópecsenyének nagy előnye egyebek között, hogy ez legalább tudható. Hogy mi a lényege neki. Persze mindenki nem tudja mégsem.

~ ahogy mi ..
Brnói sertésszelet másképpen
Bundás hús lila káposztával, hagymás krumplival ...

~ (19007)
Kókuszkocka (16991)
Fatányéros (14703)
Gofri (13454)
Göngyölt virsli (13115)
Sajtos pogácsa egyszerűen (12406)
Bailey's (11729)
Burgonyás pogácsa (10954)
Vajas pogácsa (9174)
Paradicsomos - húsos lasagne (8906) ...

~ 1.
A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, és a zsíron pirítsuk üvegesre, majd pici húslevet aláöntve, pároljuk meg. Adjuk hozzá az ... tovább
cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Hétvégi ebéd, Sült, Tárcsa, Meleg, Sós, Húsfélék, Zöldség ...

~ 1
A szalonnát felaprítjuk és kiolvasztjuk. A zsírját leöntjük, amint kisült és ebbe sütjük meg a kockára vágott, főtt burgonyát. A szalonnapörcre...
4 személyre
45 perc
Részletek ...

~ recept
Elkészítésí idő: 80 perc
Elkészítés: A húst vágjuk pici kockákra, és a vöröshagymát is aprítsuk fel. Kevés olajon pirítsuk addig, amíg a hús kifehéredik. Borsozzuk meg, szórjunk rá ételízesítőt, majd daraboljuk rá a fokhagymát...

~ 2
Fahéjas almakrémleves
Francia krémes
Kapucíner szelet
Vendégváró sütemény ...

A ~ az egyik legkedveltebb készételek a magyaros kifőzdék kínálatában, és biztosan vagyok abban, hogy gyakori étel a családi étkezések folyamán.

A ~ nálunk nagy kedvenc. Sokféle receptet olvastam, érdekes sokféleséget lehet felfedezni nem csak az alapanyagok és fűszerezés tekintetében, de még az étel eredete, illetve elnevezése is "tisztázatlan".

~
Ha 10 dg szójakockából készült tepertőhöz a sütés végén hozzá­dinsztelünk egy diónyi apróra vágott vöröshagymát, és ráreszelünk 2 gerezd fokhagymát, akkor kiváló minőségű brassói aprópecsenyét is készíthetünk belőle.

- ~
A közismert étel 1951 májusában született a budapesti Mátyás-pincében, amelynek vezetője, Papp Endre nem esett kétségbe, amikor a vendéglő az ínséges ötvenes években csak sertéslapockát kapott húsellátásként: aprópecsenyét kreált belőle, ...

Gombás ~
Házi sajtos-karfiolos szamósza (lakto-vega)
Avokádós tészta ...

Gombás ~ - zsírszegényen
Gombás tokány - egyből kétfélét
Gombás, sajtos göngyölt karaj, vörös pestoval ...

Mert ugye a ~, az bizony disznóból készül, nincs apelláta. Még anyós pajti is, - aki aztán tényleg figyel arra, hogy mit eszünk - még ő sem vetemedik a jó öreg brassói ilyen mértékű megbecstelenítésére.

EGYTÁLÉTELEK Ágika kedvence Babos káposzta csülökkel Bácskai lecsós rostélyos Bácskai muszaka Bajadér-kotlett Bakonyi sertésborda Becskei serpenyős Bélszín Budapest módra Bélszínérmék magyarosan Bolognai töltött tök ~ Burgonyás cipóban sült csülök Chili, ...

~
Kolbásszal töltött karaj
Lecsós szelet
Kolbásszal töltött húsrolád bacon fonatban
Tojásos-kolbászos egybesült fasírt
Sajttal töltött virsli baconba tekerve
Húsgombócok kapormártásban
Csikós tokány
Brokkolival töltött rántott szelet
Vagdalthússal töltött cukkíni ...

PÉNTEK: Gombakrémleves (levesporból), ~ hordós káposzta-salátával, joghurtos citromkrém
SZOMBAT: Csurgatott tojásleves, ketchupos húspástétom vajas kukorica körettel, habos almás lepény
VASÁRNAP: Gombaleves csipetkével, karfiolos csirkemell, epres vagy málnás madártej.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Aprópecsenye, Pecsenye, Csirke, Lecsó, Krémes?

◄ Brandy   Brassói aprópecsenye 2 ►
 
RSS Mobile