Kezdőlap (Borsmártás)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Borsmártás


 

Borsmártás

Gasztronómia  Borsikafű  Borsmenta

Borsmártás (Vadételekhez) - 4 személyre
A húst apróra vágjuk, majd a csonttal együtt olajon megpirítjuk. A sárgarépát és a hagymát felszeleteljük, majd a fűszerekkel együtt a csonthoz és a húshoz adjuk. Tepsibe tesszük, és 15 percig sütjük.


A borsmártáshoz a vajat habosra melegítjük, keverés közben rászórjuk a lisztet és a durvára őrölt borsot, tejszínnel és húsalaplével felengedjük, ízlés szerint sózzuk.

Szarvassült borsmártással recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Borsmártás borjú- vagy szarvashúshoz
Hat személy részére
Így készül a borsmártás, adhatod borjúnak vagy szarvasnak sült húsához.
Vedd jó kenyérnek morzsáját, vesd zsírba és perzseld is meg abban. Engedd ...

Borsmártás recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A húst apróra vágjuk, majd a csonttal együtt olajon megpirítjuk. A sárgarépát és a hagymát felszeleteljük, majd a fűszerekkel együtt a csonthoz és a húshoz adjuk. Tepsibe tesszük, és 15 perc...

Borsmártás
Fettucine borjúszelettel és rózsaszín grépfrúttal
Halas pirítós szardellapasztával ...

A borsmártás íze fenomenális de nagyon elsózott. Valószínú, hogy az állásban besürüsödött, és ettől olyan sós. A sült krumplipüré (aka hercegnőburgonya) pedig magáért beszélt.
A dekoráció megérdemli a saját fotóját: ...

Marhafartő borsmártással recept elkészítése a szalonnát vágjuk kockákra kevés olajban félig süssük meg. Adjuk hozzá a mustárt az ecetet a tabaszkót, az egész borsot az apróra vágott hagymát és a kimagozott, nagyon apróra vágott paprikát.

Sajtos-tejszínes borsmártás
Fűszeres túróval töltött sertéskaraj rántva
Kék camembert-mártással töltött zöld palacsinta ...

Szarvassült briós szufléval és borsmártással
Hozzávalók:
a szarvassülthöz: 1,5 kg szarvascomb (dió vagy rózsa), 1 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, ź zeller, 1 paradicsom, 10 szem feketebors, 1 szem csillagánizs, ...

A most következő étel, egy klasszikus marha steak, hasonlóan klasszikus borsmártással, és nem kevésbé klasszikus héjában sült burgonyával. A legtöbb "steak-hause" grillbár, és pub kínálatában megtalálható ez az étel.

Végül a sok átböngészettből kiválasztottam hármat, amiből gyúrtam egyet, így lett ez a mi zöldborsmártás receptünk.
Tekintettel arra, hogy szinte pillanatok alatt elfogyott, pedig elméletileg négy főre elegendő adagokkal dolgoztam ...

A zöldborsmártás ötlete Katától jött. Nála láttam meg a címet, majd eszembe jutott, hogy a tavalyi első ivói vadhúsos hétvégén milyen finom volt a zöldborsmártás, amit az egyik ételhez tálaltunk, és abból a receptből inspirálódtam.

Vadhússzeletek epres borsmártással
Hozzávalók: 1 kg vadhús 10 dkg bacon szalonna, 3 ek. olaj só, bors, fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfű, rozmaring 2,5 dl bor 3 fej hagyma 1 narancs 1 citrom 1 ek.

Töltött pulyka mandulás rizzsel és borsmártással - Csopak
1 egész pulykamellből 2 nagyobb szeletet szétvágunk és kiklopfolunk úgy, hogy négyzet alakú legyen. Az inas részeket eltávolítjuk, a megmaradt húst kisebb...
tovább ...

Ez a fehérborsmártás pedig egészen jól sikerült: kérem, higgyék el, mert nekem is olyanok mondták, akik megkóstolták (mert ugye ha csak én szeretném, az egy kicsit kevés, hiszen saját magát mindenki képes dicsérni...).

Csirkemell rolád, hercegnő burgonyával, citromos borsmártással
Mutatós, egyszerű alapanyagokból készül, nem túl nehéz, és még finom is.
Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban ...

Angolos kacsamellfilé szilvával és szőlővel sütve, portói boros borsmártással
Barbari kacsamell
Citromos, sáfrányos csirkemell ...

Tyúkleves 4 mellékétellel
Ponty- és angolnaragu
Tűzdelt marhahús sárgarépával
Csibe csiperkegombával
Nyárson sült vesepecsenye, borsmártással
Saláta
Párolt zöldbab
Baracklepény
Desszert: befőtt, sütemény, friss gyümölcs, sajt ...

A sajt, a datolya, a spárga és a tejszínes borsmártás egy izgalmas Cserszegi-Irsai-, vagy Zenit-Chardonnay cuvée-t is elképzelhetővé tesznek számomra, esetleg egy komoly, jellegzetesen mandulás felhangokkal bíró fiatal furmintot.

Én grillezett libamájszeleteket ettem portói meggymártásban burgonyafánkkal, Miki pedig creol steak-et barnacukros(? ebben nem vagyok biztos, de édes volt) borsmártással.

meglocsoljuk, zsemlemorzsával meghintjük. A
töltelékkel bevonjuk és felgöngyöljük. Kizsírozott tepsiben, tetejét tojással megkenve, előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Mustár, borsmártással,vagy tartárral tálaljuk.

Lásd még: Lásd még: Hagyma, Zöldség, Fokhagyma, Paradicsom, Tojás

Gasztronómia  Borsikafű  Borsmenta

 
RSS Mobile