Kezdőlap (Borhab)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Borhab


 

Borhab

Gasztronómia  Borecet  Borjú

Borhab
Olyan edényben, amelyet majd vízgőzre tudunk állítani, elkeverünk 4 tojássárgáját 2 evőkanál kristálycukorral, majd 1 dl tokaji édes szamorodnival, 2-3 szem szegfűszeggel.
Ezután vízfürdő felett, habverővel addig verjük, amíg besűrűsödik.


Borhableves
Hány személyre: 4
» 5 dl fehérbor
» 2 tojássárgája
» 6dkg cukor
» 1 késhegynyi őrölt fahéj
» 1 fél citrom héja
» 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
» 2 dl víz ...

Borhabos túrógombóc
Hozzávalók:
50 dkg túró, 6 dkg búzadara, 7 dkg liszt, 2 db tojás, só, reszelt citromhéj, 5 dkg porcukor, aborhabhoz: 3 dl muskotályos bor, 3 db tojás, 2 dkg liszt, 6 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, egész fahéj, ...

Rozé borhab torta, Zila formában
A Borász Barátom szülinapjára megálmodott torta. Sokat gondolkoztam, tervezgettem. Aztán amikor a Zila teszt eredményhirdetése volt, sikerült pár szót váltanom Szabó Tiborral.

Sült borhab gyümölcsökkel, csokival, barnacukorral
A tojássárgájákat vízgőz fölött habüstben felverjük a borral. Pár percet hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tejszínhabot. Először csak a felét adjuk hozzá és óvatosan összekeverjük.

TOKAJI BORHABTORTA
Egy kérésnek teszek eleget, mert egyik kedves ismerősöm régóta kereste ezt a torta receptet, amit én is úgy kaptam a Főorvos asszonyunktól. Ha még ettetek különleges és finom tortát, akkor ez bizonyára olyan lehet.

Karácsonyi borhabtorta
Amíg nem érzed ezt, olyan vagy a földön, mint egy idegen - nem érzed, mi köt a rajtad kívüli világhoz. Apró-cseprő bajokkal vacakolsz: itt fáj, ott fáj. Jelentéktelen dolgokkal bíbelődsz: ki mit, miért tesz.

SZŐLŐS-MOGYORÓS TOKAJI BORHABKRÉM
Hozzávalók 4 kehelyhez: 5 g (fél tasak) zselatin, 16 nagy szem csemegeszőlő, 12 evőkanál tokaji aszú, 6 tojássárgája, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 3 dl muskotályos fehérbor, 3 dl tejszín, ...

Spárga velouté, barna vajban konfitált rombuszhal és fehérborhab
Végre, végre a hétvégére kibújt az első adag helyi spárga. Azóta már kétszer volt az ebéd főszereplője, egyszer levesként, egyszer pedig hollandi mártással.

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Ünnepi borhabtorta
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

Borhab:
A borhabhoz a tojássárgáját összekeverjük a liszttel és 0,5 dl hideg borral. A maradék bort 0,5 dl mézzel és a citromhéjjal felforraljuk, és folytonos keverés közben hozzáadjuk a tojássárgájával és a hideg borral összekevert liszthez.

Borhab
Nekem egy picit túl savanyú és talán nem a legjobb minőségű bort használtak hozzá, pedig itt tényleg a bor íze dominál.
Limeos-korianderes ...

Borhab
2 dl fehérbor, 1 dl víz, 1/2 citrom leve és lereszelt héja, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1/2 kávéskanál liszt.

Ezután jön a borhabkrém, ami most prosecco-habbá alakult, ez az egyetlen munkásabb része a tortának.
Hozzávalók:
3 dl száraz prosecco ...

Borhabos körte
Hozzávalók:
4 körte, 2 dl vörösbor, 2 dl víz, 1 evőkanál kristálycukor, szegfűszeg, egész fahéj, 4 tojás, 2 dl fehérbor, 5 dkg kristálycukor, fél csomag vaníliás pudingpor ...

Borhabos charlotte
Nem egy könnyű édesség, de annál nehezebb lemondani róla!
Hozzávalók: ...

Borhab mártás
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébe szórunk 1 evőkanál cukrot. A bort 1 deci vizzel és a maradék cukorral és vaníliás cukorral ... tovább
cimkék: Édességek, Mártások, Desszert, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Meleg, Tojás ...

Borhabkrém
Lecsós-mustáros hús
Töltött karaj hagymás krumplival és mozzarellás paradicsomsalátával ...

Borhab csokoládéfagylalttal
1. A tojássárgáját keverjük el egy fazékban az édes borral (lehetőleg Marsalával).
2. A porcukrot keverjük hozzá.
3. A fazekat állítsuk a meleg főzőlapra vagy vízfürdőbe, és a habverővel addig ver...

A borhab rendhagyó módon nem fehérborral, de csodaszép színű roséval készült.
S hogy milyen akadályok gördültek párom útjába a borhab készítése közben? Nos, először is, a liba még sült és négypercenként locsolgatni kellett.

" Borhabos saláta (4 adag)
A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és egy tálba rakjuk. Meghintjük 5dkg cukorral. A tojássárgákat a maradék cukorral kikeverjük ízesítjük citromlével és a reszelt ...

Ha a borhab már zselésedett, akkor kb. 1 ek-lal teszek a kisült tésztakorongok felére, és hagyom megdermedni.
Tálalás előtt epret szeleteltem rá, friss tejszínhabbal díszítettem, rátettem egy üres tésztakorongot a tetejére, és megszórtam porcukorral.

Friss eperborhab gránátalmával és ananásszal, vagy bármilyen idénygyümölccsel, akár télen is!
Hozzávalók
4 személyre
» 2 dl eperbor
» 4 tojás
» 8 ek cukor
» 1 ananász
» 1 gránátalma ...

Na azért a borhabos süti előtt ezt a levest is bevállaltam volna! Nagyon jól néz ki!!
VálaszTörlés ...

Aranygaluska borhabbal
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 dl méz, 2 db tojássárgája, 10 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dl tej, 5 dkg darált dió, 3 dkg mazsola, 1 csipetnyi só.

Almás pite borhabbal
Tészta: a lisztet a sütőporral elkeverjük, és a Ramával összemorzsoljuk. Hozzágyúrjuk a kétféle cukrot, a tojásokat, és annyi...
Zsike ...

Zabaglione (Borhabkrém)
Hozzávalók (4 személyre):
12 tojássárgája
10 dkg cukor
1 csipet fahéj
4 dl Marsala (olasz desszertbor, ma már hipermarketekben, delicatessekben megtalálod)
1 kis pohár rum ...

öntet, mártás, borhab. (fr.)
[szerkesztés] Chaud-Froid
Bevonó zománcmártás: hideg ételek bevonása mártással zselatin (kocsonyásító anyag) hozzáadásával.
[szerkesztés] Cheddar ...

- öntet, mártás, borhab
CHAUD-FROID
- bevonó zománcmártás: hideg ételek bevonása mártással zselatin (kocsonyásító anyag) hozzáadásával
CHEDDAR
- híres angol sajt tehéntejből, salátához, pizzához vagy önmagában fogyasztható ...

Élkészítjük a borhabot, 2 tojássárgáját kikeverjük a cukorral kevés liszttel,borral, vizgőz felett sűrűre főzzük, levesszük és lazán belekverjük a felvert tojás fehérjéket.

Az olasz zabaglione, borhabkrém magyar változata, amelyben nagyon élesen kirajzolódik a tokaji aszú semmivel össze nem téveszthető, mézes zamata. Eper helyett málnával, szederrel vagy bármilyen más bogyós gyümölccsel is pazar.
Elkészítés ...

Cimkék: hollandi mártás recept, főzés borral, borszörbet recept, borhab, borfesztivál
Egyes ételek aromáját még jobban kiemeli egy löttyintésnyi bor. Most adunk néhány ötletet, melyik fajtával hogyan ízesíthetsz.

Tálra borítjuk , porcukorral, borhabbal vagy málnaszörppel vagy barackízzel tálaljuk.
VN:F [1.9.22_1171]
please wait...

Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Mézes dinnye, aszalt barackkal és forró borhabbal
Békakirály
Vörös Sonja ...

Azt hiszem ez lesz nálunk a karácsonyi menü egyik fogása, annyi különbséggel, hogy a szilvából leves lesz, desszertnek pedig borhabtortát gondolok.

Az ételek között előfordulnak kocsonyák, pástétomok, ropogósok, hurka, kolbász, fánk, palacsinta, rétes, felfújt, torta, borhab satöbbi Ezek az ételek már a maihoz többé - kevésbé hasonló formában készülnek.

Borhab készítése: a bort a cukorral és a citromhéjjal felfőzzük, hozzáadjuk a liszttel elkevert tojássárgáját, forrpontig hevítjük, végül beletesszük a keményre vert tojáshabot. Óvatosan összekeverjük és külön csészében azonnal tálaljuk.

A két tojássárgáját habosra verjük a vaníliás cukorral és a citromlével, majd a fehérborral fölöntjük: és lassú tűzön besűrítjük, folyamatosan kevergetve. Forralni riem szabadi A dióbundás almákat a meleg borhabbal kínáljuk, ...

Jó közepes sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor tálra borítjuk, tetejét meghintjük porcukorral, melegen tálaljuk. Borhabot vagy csokoládémártást adunk hozzá, de kínálhatjuk málnaszörppel vagy rumos barackízzel is.

illetve papírtörülközőre téve leitatjuk a fölösleges olajat. Kevés
porcukorral meghintve tálaljuk. Magában is nagyon jó, de borhabbal
vagy vaníliamártással egyenesen kitűnő! Meglehetősen egyszerűen és
gyorsan készíthető, nagyon olcsó édesség.

Még egy jó fél órát langyos helyen tovább kelesztjük, majd a tetejét olvasztott vajjal megkenve, nem előmelegített sütőben, hogy a közepe is jól át-süljön, kb. 30-35 perc alatt, lassan megsütjük. Tálalásnál borhabot vagy vaníliaöntetet adunk hozzá.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Citrom, Cukor, Torta, Leves

Gasztronómia  Borecet  Borjú

 
RSS Mobile