Kezdőlap (Böllérmáj)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Böllérmáj

Gasztronómia  Böllér módra  Böllérpecsenye

Böllérmáj recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...


A hetvenes években egyedülálló módon, olyan ételritkaságokat lehetett kapni olcsón és nagyon finoman elkészítve, amiket Pesten ´ki kellett fogni´. A böllérmáj egyik specialitása volt a vendéglőnek, Újpesten, a hajdani Piros hetesben, Magdikánál lehetett hasonlót kapni Szapáry máj néven.

Böllérmáj
Májszeleteket füstöltszalonna csíkokkal megtűzdelünk. Közben finomra vágott hagymát kevés zsírban megpirítunk, hozzáadunk kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Sóval, törött borssal ízesítjük.

A Mák egyébként - írták is - arra is jó példa, hogy a tradicionális magyaros fogásokat, kicsit újraértelmezve, modern módon is le lehet tenni a vendég elé. Akár a pájsli, a töltött káposzta, a hurka, a pacal, a böllérmáj, de a lecsó és végül, ...

Böllérmáj
Börzsönyi módra - sertésborda
Bőrke - tekercs, fokhagymás
Bőrkés - szalámi (apám féle)
Bőrsajt - Zilahy Ágnes 1892
Brassói zsemlében
Braunschweigi - kolbász (1940)
Braunschweigi vöröshurka (Henriette Davidis 1843)
Brazil - desszertgolyók (brigaderos)
Brazil - kókuszgolyók ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Fokhagyma, Zöldség, Kenyér, Magyaros?

◄ Böllér módra   Böllérpecsenye ►
 
RSS Mobile