Kezdőlap (Böllérmáj)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Böllérmáj


 

Böllérmáj

Gasztronómia  Böllér módra  Böllérpecsenye
2014.04.23

Böllérmáj recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...


A hetvenes években egyedülálló módon, olyan ételritkaságokat lehetett kapni olcsón és nagyon finoman elkészítve, amiket Pesten ´ki kellett fogni´. A böllérmáj egyik specialitása volt a vendéglőnek, Újpesten, a hajdani Piros hetesben, ...

Böllérmáj
Májszeleteket füstöltszalonna csíkokkal megtűzdelünk. Közben finomra vágott hagymát kevés zsírban megpirítunk, hozzáadunk kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Sóval, törött borssal ízesítjük.

Böllérmáj borított burgonyával
50 dkg máj * 20 dkg velő * 1 evőkanál liszt * 2 vöröshagyma * 50 dkg burgonya * pirospaprika * bors * majoránna * olaj * fél üveg lecsó * só
...

Akár a pájsli, a töltött káposzta, a hurka, a pacal, a böllérmáj, de a lecsó és végül, de nem utolsó sorban a főzelékek is remek alapjai lehetnek egy modern, jó értelemben vett magyar gasztrobisztrónak.

Böllérmáj
Börzsönyi módra - sertésborda
Bőrke - tekercs, fokhagymás
Bőrkés - szalámi (apám féle)
Bőrsajt - Zilahy Ágnes 1892
Brassói zsemlében
Braunschweigi - kolbász (1940)
Braunschweigi vöröshurka (Henriette Davidis 1843) ...

Lásd még: Lásd még: Leves, Fokhagyma, Zöldség, Kenyér, Magyaros

Gasztronómia  Böllér módra  Böllérpecsenye
2014.04.23

 
RSS Mobile