Kezdőlap (Birsalma)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Birsalma


 

Birsalma

Gasztronómia  Birkaragu  Birsalma sajt

birsalma
A birs a Kaukázus környékén, Iránban és Turkesztánban őshonos, de előfordul az Arab-félsziget délkeleti részén is. Ezen kívül a mediterrán övezetben találkozhatunk vele.


Birsalma lekvár elkészítése:
A birsalmákat jó alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel azokat kb. 2-3 centis darabokra, közben az almák magházát, az esetleges beteg, sérült és porcos részeit távolítsuk el.

Birsalma bundában
4 nagyobb birsalma (vagy birskörte), 1-1,5 dl világos sör, 1 tojás, 8-10 dkg liszt, késhegynyi őrölt gyömbér és őrölt szegfűszeg, só és őrölt fehér bors, cukor ízlés szerint, olaj a sütéshez ...

Birsalma lekvár és sajt
Szép őszi délután kezdődött az egész. Több hónapja készültünk rá Cseri barátommal, hogy az érdi birsalmafák idei terméséből egy jófajta birsalma pálinkát készítünk.
Sajnos nem így lett, de nem adtuk fel.

Birsalma szósz - Receptek
Birsalma szósz
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...

Birsalmaleves mazsolával elkészítése:
1. Hámozza meg, vágja ki a magházát és szeletelje vékonyra a birsalmákat.
2. Tegye fel főni 1 liter vízzel, a fahéjjal, ízesítse sóval és cukorral.
3. Amikor megpuhult, turmixolja össze és tegye vissza főni.

Birsalmabefőtt
2 kg birsalma (birskörte)
80 dkg kristálycukor
10 szem szegfűszeg
2 citrom
üvegenként késhegynyi nátrium-benzoát ...

Birsalmamousse
Nincs jobb ilyenkor, mint a jó meleg szobában üldögélni, és egy habkönnyű őszi nyalánkságot falatozni
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin ...

Birsalma befőtt
Feltöltő: Vicuska1 Kategória: Befőzés 0 1126 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

BIRSALMASAJT
Az érett birsalmákat negyedekbe vágjuk, magházukat eltávolítjuk, és héjával együtt puhára főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük, szitán áttörjük. Lemérjük, és 1 kg masszára 80 dkg cukrot számítunk.

Birsalmazselé recept
Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Birsalmatorta
beküldő: Receptvarázs
elkészítési idő: 100 perc
nehézségi fok: normál
alkalom: Születésnap Családi ünnep ...

Birsalmapuding
Hozzávalók: 1 kg birsalma (vagy birskörte), 25 dkg édes Hóvirág kétszersült, 20 dkg kristálycukor, 3 egész tojás, 3 dkg vaj, 3 szem összetört szegfűszeg, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, kevés liszt, ...

Birsalmaleves (Birsleves) Az előkészített, durván feldarabolt birset és a citromlevet másfél liter forrásban lévő vízzel leöntöm és lefedve puhára főzöm. Egy szitán áttöröm, hozzáadom a cukrot és mégegyszer felfőzöm.

Birsalmasajt recept
Egyébként a legutóbb készített, konkrétan 4 óra múlva egyben maradt, mikor kiborítottam a formából, de minél tovább főzöd, annál tömörebb lesz. Ám a cukor belerakása és a pürésítés után max.

birsalma
víz
cukor
nátrium benzoát
Elkészítése:
Az almát megpucoljuk, kockákra vágjuk, megmossuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje és feltesszük főni. Amikor felforrt rakunk bele nátrium benzoátot, cukrot (1 kg almához 10 dkg cukor).

Birsalma leves
Hozzávalók:
Csirke aprólék (csak ez jó hozzá), zöldségek, vöröshagyma, só, vegeta, birsalma (birskörte jobb), egy kanál tejföl, egy kanál liszt, citromlé (ecet), pici cukor ízlés szerint.

Birsalma krémleves

Hozzávalók: 3 db birsalma, 2 dl tejszín, 2 db fahéjrúd, 6 szem szegfűszeg, 15 dkg cukor, fél citrom leve, 2 evőkanál étkezési keményítő, fél rúd vanília, vagy 1 csomag vaníliás cukor, só.

1 kg birsalma
80 dkg cukor (ízlés szerint lehet kevesebb is)
2 db citrom
Elkészítés ...

2 kg birsalma,
kb. 80 dkg cukor (a gyümölcsvelő 80 %-a),
fél citrom leve,
egy mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg.

4 db birsalma (kockázva)
2 bögre víz
2 bögre kristálycukor
2 bögre száraz fehérbor
1 vanília rúd ...

2 kg birsalma/körte
1,2-1,5 kg cukor
2 citrom
8-10 szem hámozott mandula ...

Birsalmasajt : A birsalmákat kockákra vágom és puhára megfőzöm,majd krumplinyomón átpasszírozom .Az átpasszírozott birsalmát lemérem,1 kg almához 80 dkg cukrot mérek ki.

Birsalmasajt
Hány személyre:
Mossuk meg és daraboljuk fel az érett almákat, és főzzük őket puhára. Törjük át őket, ha már puhák, és főzzünk szirupot. A szirupba kerüljön minden kiló gyümölcsre 1,2 kg cukor.

Birsalmaleves
Az ősz slágere. Egyszerű, üdítő, olcsó. Házi recept.
Nagyon egyszerű, nagyon üdítő és olcsó (főleg, ha a kertekből az utcára kiguruló almákat begyűjtöd).

Birsalmaleves mazsolával
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Birsalmalevest ugyanígy készítsük el csak a végén turmixoljuk össze.
A birskocsonya és birslekvár is nagyon finom.

Birsalmasajttalan sanyarú gyerekkor
Arra a döbbenetes következtetésre jutottam, így néhánypár évvel huszonéveim után (sicc! :), hogy igencsak sanyarú gyerekkorom volt.

Birsalma parfé
A birsalma ritkaság, sőt igazi kincs, legalábbis nálunk. Tavaly nagyon biztos voltam a dolgomban, hogy ráérek a nagyobb adag zselé és egyebek befőzésével. Persze mire feleszméltem már sehol sem lehetett kapni.

BIRSALMASAJT
Van a kertünkben, egy birsalmafa, ami minden évben szépen terem. Kicsit öregecske már, de azért van rajta termés. Mikor megértek rajta a szép sárga pelyhes gyümölcsök, anyukám mindig készített nekünk birsalmasajtot.

Birsalmasajt egyszerűen
Nagymama kertjéből jó sok birsalma jutott el hozzánk, így a lekvár mellett birsalmasajtot is készítettem. Magas pektintartalma miatt pár helyen javasolták, hogy a magházzal együtt főzzük a gyümölcsöt.

Birsalmasajt
Ebben a blogban csak "b" betűs ételek lesznek. Bagel, birsalmasajt, aztán mondjuk borjúmáj, bejgli-az úgyis aktuális. Nem, ez nincs a terveim között, a birsalmasajt régi nagy kedvencem, minden évben csinálok.

Birsalma-sajt
Elkészült a birsalma-sajtom:)
Nem bírtam megállni, és csak elkészítettük:D Szombaton gyönyörű szép idő volt és kimentünk Anyukámhoz és szedtünk a fáról birsalmákat.

Lásd még: Lásd még: Leves, Citrom, Paradicsom, Tojás, Hagyma

Gasztronómia  Birkaragu  Birsalma sajt

 
RSS Mobile