Kezdőlap (Besamel mártás)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Besamel mártás


 

Besamel mártás

Gasztronómia  Besamel alapmártás  Besamelmártás

Besamel mártás változatok
Tej nélkül: a tejet helyettesítsük tyúkhús- vagy hallevessel.
Mustáros-tojásos: a besamelhez adjunk 3 főtt, összedarabolt tojássárgáját és 1 kávéskanál mustárt.


Besamel mártás elkészítése:
1. Olvassza meg a vajat, szórja rá a lisztet és pirítsa világosra.
2. Öntse hozzá lassan a tejet és keverje simára.
3. Adja hozzá a kakukkfüvet, a babérlevelet a kissé összenyomott borsot.
4.

Besamel mártás recept
Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz.
Olvaszd fel a vajat ...

Besamel mártás elkészítése: 5 dkg margarint felhevítünk, abban 2 evőkanál lisztet megpirítunk, majd felengedjük kb. 2dl tejjel.

Gnocchi spenótos besamel mártással
Gnocchi
1 kg főtt burgonya átnyomva krumplinyomon, 2 egész tojás, só, őrölt szerecsendió, és annyi liszt, hogy egy jó burgonyás tésztát kapjunk.

Roston sült lazacfilé citromos-lime besamel mártással
27 és fél évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy én lazacot vagy bármilyen tengeri vagy akár folyami vagy tavi dolgot fogok készíteni, az elfogyasztásáról pedig ne is beszéljünk:) Tehát, ...

Besamel mártás
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj első kézből legújabb receptjeinkről és érdekességeinkről.

Besamel mártás vitaminosan
Hozzávalók: 6 dkg sárgarépa 6 dkg hagyma 6 dkg sovány sonka 8 dkg vaj 4 dkg liszt 1 liter tej csipetnyi só ,bors zöldpetrezselyem ...

Besamel mártás:
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
3 dl meleg tej
1., Pároljuk meg a karfiolt. Én pároló edényt használok, de úgy is érhetünk el jó eredményt, ha gőz fölött tartjuk egy szűrőben fedő alatt.

Besamel mártás
Úgy gondoltam, a besamel mártás megér egy külön bejegyzést, mert elég sokféle étellel variálható, így jó, ha van kéznél egy megbízható és finom alaprecept. Mutatom, én hogy készítem.
Alaprecept: ...

Besamel mártás:
A sajtot lereszeljük. Egy lábasban kis lángon felolvasztunk 8-10 dkg margarint, beleteszünk 2 csapott ek. lisztet, pár pillanatig pirítjuk majd folyamatos kevergetés mellett, lassan felöntjük 4 dl tejjel.

Besamel mártás»
Tartármártás

Az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető, és a legnépszerűbb szósz a tartármártás.

Besamel mártás készítése: A felolvasztott vajba lisztet keverünk, majd addig engedjük fel tejjel, amíg tejszínes sűrűségű nem lesz. sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük.

Besamel mártás
vagyis tejmártás így készül: 5 deka lisztből és 5 deka margarinból
világos rántást készítek (lassú tűzön és kevergetés mellett felolvasztom
a margarint, amikor elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, ...

Besamel mártás: a vajon a lisztet picit megpirítjuk, hozzáadjuk a tejet és összefőzzük.
3 ...

Besamel mártást készítünk: A vajon megfuttatjuk a lisztet, majd vékony sugárban, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, és sűrű kevergetés mellett felforraljuk.

A Besamel mártás - fehér mártás (tejmártás). Számtalan egyéb mártás alapja. Ennek ismerete nem hiányozhat konyhádból.
Hozzávalók
7 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg Rama
1 dkg só ...

A besamel mártáshoz:
1 liter tej
10 dkg vaj
7 dkg liszt /barna rizsliszt/
só,csipetnyi frissen reszelt szerecsendió ...

A besamel mártáshoz a vajat felmelegítem, hozzáadom a lisztet, párat keverek rajta, és lassan (decinként) felöntöm annyi tejjel amitől puding állagú lesz. Egy csipet szerecsendióval ízesítem.

1 adag besamel mártás
10-12 dkg reszelt félkemény sajt (gouda, trappista, edami..)
só, bors, olaj ...

Én sűrű besamel mártással és majonézes tormával készítem a sonka töltelékét, és egy mogyorónyi vajat keverek hozzá. Igy is nagyn finom lehet, legközelebb e szerint a recept szerint készítem el.

Ahogy a besamel mártás besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot. Jól összekeverjük, majd a besamelt a pirított zöldségekhez adjuk és hozzákeverjük a zöldfűszereket is.

Elkészítés: Besamel mártás készítése: A felolvasztott vajba lisztet keverünk, majd addig engedjük fel tejjel, amíg tejszínes sűrűségű nem lesz. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük. Húsos, ...
Lasangne recept
Elkészítésí idő: 80 perc ...

Elkészítem a besamel mártást ahogy kell. Egy teflon tepsit kikenek olajjal,belefektetem a szeletekre vágott, besózott halat. A szeletekre halmozom a ragut, majd vastagon, szintén szeletenként reszelt sajttal megszórom.

Elkészítem a besamel mártást: a vajat felforrósítom, belekeverem a lisztet és nagyon lassú tűzön megpirítom, belevágom a fokhagymát, majd a tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntöm.

Elkészítem a besamel mártást az alábbiak szerint:
A felolvasztott vajhoz folyamatos keverés mellett apránként hozzáteszem a lisztet és a tejet. Vigyázni kell, nehogy csomós legyen.
Kis lángon főzőm. Mikor már sűrű szószt kapok, fűszerezem.

Kis edényben besamel mártást készítünk 5 dkg vajból és 5 dkg lisztből,ha kész a rántás felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk,míg sűrű nem lesz és elkülönül az edény falától.

Elkészítjük a besamel mártást: a vajból, lisztből világos rántást készítünk, s a tejjel feleresztve, állandó keverés mellett lágy tejföl sűrűségű mártást készítünk.

Elkészítjük a besamel mártást: a vajat serpenyőben felovasztjuk, majd a lisztet hozzáadva világos aranyszínűre pirítjuk (rántást készítünk) majd a tűzről levonva apránként hozzáadjuk a forró tejet. Mindig csak egy keveset, hogy ne csomósodjon.

Besamel mártás:
1 tojás, 1 pohár tejföl, 1 kéhegynyi szerencsdió, fehérbors.
Készítés:
A palacsintákat kisütjük, úgy hogy a belekeverjük a vegetát és a petrezselymet.

Brokkoli sajtos besamel mártással
Hozzávalók:
1-1, 5 kg friss brokkoli
20-25 dkg. trappista sajt
5 dkg. margarin
Kb. 6 dl. tej
10 dkg. zsemlemorzsa
10 dkg. rétesliszt
Ízlés szerint só, bors, Vegeta ...

A maradék vajból, lisztből és tejből sűrű besamel mártást készítünk, 1 tojássárgáját és darált sonkát teszünk bele. A burgonyapürét elkeverjük a sűrű besamellel, kroketteket (rudakat) formálunk.

Hozzávalók: 1/2 kg friss spenót, 3 tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 5 dl kristályvíz, kevés olaj, csipet só. A besamel mártáshoz: 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, csipet szerecsendió.

Lásd még: Lásd még: Besamel, Liszt, Tojás, Leves, Csirke

Gasztronómia  Besamel alapmártás  Besamelmártás

 
RSS Mobile