Kezdőlap (Becsinált leves)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Becsinált leves

Gasztronómia  Bécsi szelet  Becsináltleves

Becsinált leves
Az egyik kedvencem a becsinált (ragu) leves, melynek elkészítési módját felvázolva, némi összeütközésbe kerültem a párommal. A családi recept sok-sok zöldséget, zöldborsót, aprólékot tartalmaz, és a végén paprikás rántással sűrítjük.


Jól kifőztem » Receptek » Húsos levesek » Becsinált levesek
Alkategóriák
rántott sajtok
grillezett sajtok
egyéb sajtos receptek ...

Csirkeleves Csorba leves Erdélyi raguleves Fokhagymakrém leves cipóban Frankfurti leves Gombás bárányleves Húsos csontleves Májgombóc leves gyorsan Pirosparikás becsinált leves Szárazbableves füstölt csülökkel Szilveszteri leves gombával Tárkonyos csirkeragu leves
Levesbetétek ...

Becsinált leves darált hússal
Ez a leves tipikusan Anya levese - régebben nagyon sűrűn készített ilyet. Nevelőapám mindig cukkolta mosolyogva, hogy: "Már megint becsináltál?". Fogalmunk sincs, honnan ez a félreérthető név.

Becsinált leves
A húst sós vízben főni kezdjük. Hozzáadunk a fehérrépát és a petrezselymet, majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a végén karikára vágott és kis olajban megdinsztelt sárgarépát.

Galamb~
Apukám galambjaira "rájár a rúd". Rövid idő alatt másodszor is "ritkítás" volt a galambházban. Ahogy közeleg a tél, csak a legerősebbek maradhatnak, - részben takarékossági okokból.

Fácán ~
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Savanyú ~
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Levesek ...

Tavaszi citromos csirkebecsinált leves
5/5
Kókusztejjel, korianderrel citrommal készül ez az ázsiai ihletésű tavaszi csirke ~, amit legalább annyira szeretni fog mindenki, mint a klasszikus változatot.

~
~ elkészítése: Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd a mirelit zöldséget beletéve, néhány percig pároljuk.

~
Hozzávalók:
50 dkg csirkeaprólék, 1 csomag mirelit vegyes zöldség, 1 kanál zöldpetrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 kanál liszt, 1 kanál olaj.

G
Galamb ~
Gesztenyés csokigolyók Rumos ízesítéssel
Gulyás leves
Gundel palacsinta
Gombás burgonyaleves
Gombás rakott burgonya
Görög Saláta
Grízes tészta
Gyors erőleves ...

~ 2
Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyemzöldet és egy diónyi vöröshagymát, apróra vágunk. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd...
4 személyre
90 perc
Részletek ...

~ dupla adag zöldborsóval
A temérdek friss zöldséggel készült leves után bárki megnyalja mind a tíz ujját.
...

Borjú ~
Hozzávalók: 60 deka borjúhús, 15 deka vegyes zöldség, 3 deka vaj, 3 deka liszt, zöldpetrezselyem, só, egy kis törött bors és egy liter víz.

Savanyú ~ - húsos, zöldséges, "tejes" (?) - vizsgálandó
Húsételek
Farsangi részeges csirke - ez a csirke is valamilyen szesztől részeg ...

Mazsolás csirkebecsinált leves

hozzávalók
20 dkg, meleg vízben - nem áztatott - átmosott, tisztított mazsola (arany mazsolát szoktam használni, mert édesebb az íze)
2 szál derék s.répa
2 szál közepes méretű petrezselyem gyökér
1 kisebb zeller gumó
1 kisebb karalábé fele ...

Leves receptek, levesek, leves készítés, ~, alma leves, bográcsgulyás, erőleves, borscsleves, húsleves, húsgombóc leves, lencseleves, erdélyi levesek, csorbaleves, póréhagyma leves
Növényismertetések
Kertészeti lexikon ...

főkategória: levesek
alkategória: zöldségkrémleves
hasonló kategóriák: ~, karalábéleves, levesbetét, cukkinikrémleves, borsóleves, gyümölcskrémleves, meggyleves, legényfogó leves, savanyú leves, lencseleves
egyéb elnevezések ...

<><><><><><><><> Avokadóleves
<><><><><> Bajor sörleves
<><><><><> Bakonyi betyárleves
<><><><><> ~
<><><><><> Bodzavirág leves
<><><><><> Camambert krémleves
<><><><><> Csirkés gombaragú leves ...

Ezt az egészet kicsit megkapattam az olajon, majd megszórtam liszttel (anyukám ~nek hívja mindazokat, amelyeket nem beránt, nem habar, hanem az elején lisztezi az alapot, persze ez szakmailag biztos, nem helyes, de mindegy), jó sok pirospaprikával, majd felöntöttem vízzel, ...

Pacal
a kérődző emlősök gyomrának harmadik rekesze, melyet százrétünek v. leveles gyomornak is neveznek. (L. Kérődzés.) P.-nak a közéletben tulajdonképen a szarvasmarha és juh éppen említett gyomorrészéből készült, könnyen emészthető és tápláló ~félét nevezik.

Amikor a zöldségek megpirultak rászórjuk a lisztet és néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük vízzel vagy csontlevessel. Ezzel az eljárással készíthetjük a ~eket, egyes zsenge zöldségből készült főzelékeket is.

felvert tojás fehérjével, a tetejét nagyon mélyen bevágom éles késsel, nagyobb szaggatóval szaggatom, a tepsiben még utána kenem.
180 fokon 25-30 percig sütöm. A teteje szépen szétnyílik, így lesznek a gombok.
Régen szüretkor csinált mindi g ilyet a dédi, levesekhez (gulyás, ~) ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Zöldség, Tojás, Csirke, Paradicsom?

◄ Bécsi szelet   Becsináltleves ►
 
RSS Mobile