Kezdőlap (Becsinált leves)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Becsinált leves


 

Becsinált leves

Gasztronómia  Bécsi szelet  Becsináltleves

Becsinált leves
Az egyik kedvencem a becsinált (ragu) leves, melynek elkészítési módját felvázolva, némi összeütközésbe kerültem a párommal.


Jól kifőztem » Receptek » Húsos levesek » Becsinált levesek
Alkategóriák
rántott sajtok
grillezett sajtok
egyéb sajtos receptek ...

Csirkeleves Csorba leves Erdélyi raguleves Fokhagymakrém leves cipóban Frankfurti leves Gombás bárányleves Húsos csontleves Májgombóc leves gyorsan Pirosparikás becsinált leves Szárazbableves füstölt csülökkel Szilveszteri leves gombával Tárkonyos ...

Becsinált leves darált hússal
Ez a leves tipikusan Anya levese - régebben nagyon sűrűn készített ilyet. Nevelőapám mindig cukkolta mosolyogva, hogy: "Már megint becsináltál?". Fogalmunk sincs, honnan ez a félreérthető név.

Becsinált leves
A húst sós vízben főni kezdjük. Hozzáadunk a fehérrépát és a petrezselymet, majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a végén karikára vágott és kis olajban megdinsztelt sárgarépát.

Galambbecsinált leves
Apukám galambjaira "rájár a rúd". Rövid idő alatt másodszor is "ritkítás" volt a galambházban. Ahogy közeleg a tél, csak a legerősebbek maradhatnak, - részben takarékossági okokból.

Fácán becsinált leves
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Savanyú becsinált leves
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Levesek ...

Tavaszi citromos csirkebecsinált leves
5/5
Kókusztejjel, korianderrel citrommal készül ez az ázsiai ihletésű tavaszi csirke becsinált leves, amit legalább annyira szeretni fog mindenki, mint a klasszikus változatot.

Becsinált leves
Becsinált leves elkészítése: Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd a mirelit zöldséget beletéve, néhány percig pároljuk.

Becsinált leves
Hozzávalók:
50 dkg csirkeaprólék, 1 csomag mirelit vegyes zöldség, 1 kanál zöldpetrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 kanál liszt, 1 kanál olaj.

G
Galamb becsinált leves
Gesztenyés csokigolyók Rumos ízesítéssel
Gulyás leves
Gundel palacsinta
Gombás burgonyaleves
Gombás rakott burgonya
Görög Saláta
Grízes tészta
Gyors erőleves ...

Becsinált leves 2
Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyemzöldet és egy diónyi vöröshagymát, apróra vágunk. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd...
4 személyre
90 perc
Részletek ...

Borjú becsinált leves
Hozzávalók: 60 deka borjúhús, 15 deka vegyes zöldség, 3 deka vaj, 3 deka liszt, zöldpetrezselyem, só, egy kis törött bors és egy liter víz.

Savanyú becsinált leves - húsos, zöldséges, "tejes" (?) - vizsgálandó
Húsételek
Farsangi részeges csirke - ez a csirke is valamilyen szesztől részeg ...

Mazsolás csirkebecsinált leves

hozzávalók
20 dkg, meleg vízben - nem áztatott - átmosott, tisztított mazsola (arany mazsolát szoktam használni, mert édesebb az íze)
2 szál derék s.répa
2 szál közepes méretű petrezselyem gyökér ...

Becsinált levesek
286 Torták
287 Tutsek Anna: Francia-konyha
288 Vendéglátás
289 Rögtönzött ételek
290 Ízes falatok
291 A gyermekek étrendje
292 Újabb torták, puddingok és vegyes tészták
293 Új receptkönyv
294 Húsok.Körítések ...

Leves receptek, levesek, leves készítés, becsinált leves, alma leves, bográcsgulyás, erőleves, borscsleves, húsleves, húsgombóc leves, lencseleves, erdélyi levesek, csorbaleves, póréhagyma leves
Növényismertetések
Kertészeti lexikon ...

főkategória: levesek
alkategória: zöldségkrémleves
hasonló kategóriák: becsinált leves, karalábéleves, levesbetét, cukkinikrémleves, borsóleves, gyümölcskrémleves, meggyleves, legényfogó leves, savanyú leves, lencseleves
egyéb elnevezések ...

<><><><><><><><> Avokadóleves
<><><><><> Bajor sörleves
<><><><><> Bakonyi betyárleves
<><><><><> Becsinált leves
<><><><><> Bodzavirág leves
<><><><><> Camambert krémleves
<><><><><> Csirkés gombaragú leves ...

Ezt az egészet kicsit megkapattam az olajon, majd megszórtam liszttel (anyukám becsinált levesnek hívja mindazokat, amelyeket nem beránt, nem habar, hanem az elején lisztezi az alapot, persze ez szakmailag biztos, nem helyes, de mindegy), ...

leveles gyomornak is neveznek. (L. Kérődzés.) P.-nak a közéletben tulajdonképen a szarvasmarha és juh éppen említett gyomorrészéből készült, könnyen emészthető és tápláló becsinált levesfélét nevezik.

Amikor a zöldségek megpirultak rászórjuk a lisztet és néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük vízzel vagy csontlevessel. Ezzel az eljárással készíthetjük a becsinált leveseket, egyes zsenge zöldségből készült főzelékeket is.

bevágom éles késsel, nagyobb szaggatóval szaggatom, a tepsiben még utána kenem.
180 fokon 25-30 percig sütöm. A teteje szépen szétnyílik, így lesznek a gombok.
Régen szüretkor csinált mindi g ilyet a dédi, levesekhez (gulyás, becsinált leves) ...

Lásd még: Lásd még: Leves, Zöldség, Tojás, Csirke, Paradicsom

Gasztronómia  Bécsi szelet  Becsináltleves

 
RSS Mobile